FOX Sports maakt naamsverandering officieel: ‘Dit is een nieuwe mijlpaal’

Dinsdag, 1 december 2020 om 08:07Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:13

FOX Sports wordt ESPN. Vanaf 1 januari 2021 gaan de tv-zenders, online kanalen en apps van FOX Sports in Nederland verder onder de naam ESPN. De naamsverandering is een gevolg van de overname van het meerderheidsaandeel in Eredivisie Media & Marketing (EMM) door The Walt Disney Company in 2019. Alle vertrouwde competities en programma’s die nu te zien zijn op FOX Sports blijven vanaf 1 januari te zien onder de nieuwe naam ESPN.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.54 reacties (laatste reactie door arsenal1250)
1 december 2020 om 15:55

Nee, mensen zijn Jack wel zat.

Laten we eerlijk wezen, buiten dat er naar de Eredivisie word gekeken kijkt geen drol naar Fox. De zogenaamde ‘populaire sporten’ uit Amerika worden beroerd bekeken, zelfs de Bundesliga haalt geen goede kijkcijfers. Leuk deze naamswijziging voor Fox(althans zo komt het over), maar deze zenders draaien enkel en alleen om de Eredivisie

1 december 2020 om 08:42

Inderdaad beetje eredivisie kijken en af en toe een bundesliga topper.
Bij Europaleague vind ik het schakel programma bij de knock-out fases wel prettig. Met name als er geen Nederlandseploeg speelt op dat moment.

1 december 2020 om 08:45

Ik vraag mij af hoe het komt dat de Bundesliga zo slecht wordt bekeken. Zou het komen omdat er momenteel geen Nederlands Elftal materiaal rondloopt? Robben zit niet meer bij Bayern en Huntelaar is al even weg bij Schalke dus het aanzien voor veel NL supporters is een beetje weg. Het is nog altijd wel een mooie competitie om te volgen maar de top teams hebben amper Nederlanders in de selecties en als die er zijn maken ze weinig minuten (kluivert en Zirkzee bv.). Copa Libertadores vond ik ook wel leuk om te volgen bij Fox maar daar zie je nu ook weinig meer van.

1 december 2020 om 08:48

Omdat er op Bayern na geen échte Europese grootmacht is in de Bundesliga. Clubs als Dortmund en Leipzig spelen vaak leuk voetbal, maar hebben gewoon niet de aantrekkingskracht van een United, Chelsea of Liverpool.

1 december 2020 om 08:53

Darmaast moet je er een extra betaald abonnement voor nemen, en daar krijg je grotendeels alleen de Bundesliga voor. Ik ben en groot liefhebben, maar dat gaat mij een beetje te ver. De competitie is zoals je zegt ook niet erg spannend, Bij Ziggo krijg je 3 grote competities voor je geld (+ alle Champions League wedstrijden).

1 december 2020 om 08:54

Ik denk dat je dan de aantrekkingskracht van Dortmund een beetje onderschat. Kom in Nederland veel meer Dortmund supporters tegen dan Chelsea supporters in ieder geval. Vooral richting de grens vind je er heel veel. Natuurlijk is de Premier League veel interessanter omdat het daar veel lastiger is in te schatten wie er kampioen wordt. In de Bundesliga kan je wel voorspellen dat Bayern 1 wordt en Dortmund 2 is ook vaak een zekerheid.

1 december 2020 om 08:59

Het erge is nog dat wij allemaal mee betalen aan FS en vervolgens alles uitzenden op F2 of op het internet. Ziggo doet het zoveel beter, zelfs hun tweede kanaal (13) gebruiken ze als backup om het toch gratis* uit te kunnen zenden.

1 december 2020 om 09:30

Tja de premier league is een gigantische marketingmachine met bijna elk jaar een andere kampioen en La liga heeft jarenlang de Messi/Ronaldo strijd gehad. Dat is gewoon makkelijker te verkopen aan neutrale fans dan een competitie waar 9 vd 10 keer de titelrace niet zo spannend is. Dan helpt het ook niet mee dat als Leipzig een keer de halve finale CL haalt Bayern alsnog makkelijk superieur is.

1 december 2020 om 08:47

Raar dat ze geen Frans voetbal hebben.

1 december 2020 om 08:52

Niemand wilde Frans of de Engelse Championship (wat ik erg jammer vind). Voor mij mag je die wedstrijden best uitzenden, desnoods gewoon met Engels commentaar.

1 december 2020 om 09:13

inderdaad, met name de Engelse Championship vind ik heel interessant om te volgen. Er zijn echter nauwelijks mogelijkheden om deze wedstrijden live te volgen. Legaal kun je denken aan dure online tickets per wedstrijd maar anders duik je al gauw de illegaliteit in om zulke wedstrijden te kunnen volgen. Jammer.

1 december 2020 om 10:11

Persoonlijk zou ik graag wat meer NBA zien (ik keek best vaak NBA wedstrijden). Andere sporten interesseren met niet zo. Ook al door het tijdsverschil.

1 december 2020 om 10:51

NBA wordt regelmatig op Ziggo uitgezonden toch?

Jammer dat bijna alles hetzelfde blijft. Had gehoopt op schoon schip wbt de commentatoren. Die zijn echt verschrikkelijk.

1 december 2020 om 08:40

Idd, vooral Leo Driessen.

1 december 2020 om 09:04

Leo is echt teveel supporter om nog neutraal te kunnen doen. Die staat zo wat op zijn stoel te springen bij een tegendoelpunt van Feyenoord of Psv.

1 december 2020 om 09:21

Je bedoeld Leo Diessen, toch? Die Telstar supporter? Die heeft echt geen enkele reden om te juichen bij een tegendoelpunt van Feyenoord of PSV.

1 december 2020 om 09:41

Ja tuurlijk dat zal de enigste club zijn die hij support. Net als Jack van Gelder geen Ajax supporter is maar AFC supporter.

1 december 2020 om 09:53

Haha. Wat simplistisch. Je zou er bijna in gaan geloven. Van Gelder is overigens een vreselijk voorbeeld, die support een amateurclub. Natuurlijk heeft hij er een club naast.

1 december 2020 om 10:02

Je zal vast gelijk hebben, maar de manier waarop Leo Driessen ooit reageert op goals valt mij ook op. Als het dan geen voorkeur is dan is het gewoon een gebrek aan inleving op zo'n moment.

1 december 2020 om 10:35

Want naast Telstar, die al sinds 1978 niet meer in de eredivisie gespeeld hebben, kan je geen andere club supporten?

1 december 2020 om 11:30

Natuurlijk kan dat. Maar ik vind het wat flauw te insinueren dat hij het fantastisch vindt als PSV/Feyenoord een tegengoal krijgt. Het is mij nooit opgevallen, zal er eens opletten.

1 december 2020 om 08:45

Helemaal met je eens. Deze mannen horen we namelijk al jaren. Tijd voor wat vers bloed onder de commentatoren. Zoals een wytze bij veronica, waar ik toch graag naar luister. Die hanteert een modernere manier van het becommentariëren van de champions league duels. Een verademing ten opzicht evan de oude vastgeroeste rotten in het vak.

1 december 2020 om 08:48

Wytze ontiegelijk saai in zijn commentaar. Sierd de Vos blijft wat mij betreft de nummer 1.

1 december 2020 om 08:52

@ Frits, Ja helemaal mee eens! Zeker tijd voor wat vers bloed. Ben die Wytse weleens tegengekomen. Een heel kort praatje mee gehad. Leuke alleraardigste kerel is het. De manier van becommentariëren doet mij ook erg deugd. Toch jammer dat in die zin er weinig veranderd. Kijk bv naar het journaal op de NPO. Vaak na een aantal jaar weer nieuwe gezichten die opkomen. Grappige is dat veel van die nieuwe gezichten, vooral de dames afkomstig, in van het jeugdjournaal, dat ik dagelijks kijk met m'n dochter. Dan zie je dus een gezonde doorstroom met jonge talentvolle presentatrices/oren. Zouden ze met voetbal ook moeten doen. Zal de kijkcijfers denk ik boosten.

1 december 2020 om 08:53

Grappig hoe dat verschilt. Ik vind Wytze veruit de fijnste en heb oprecht een hekel aan Sierd. Echt een vreselijke aandachtszoeker ino. Maargoes, iedereen zijn smaak he.

1 december 2020 om 08:56

@Ajax/ACMilan Kwestie van smaak natuurlijk. Andere vinden Sierd weer irritant. Zelf kan ik wel om hem lachen en blijft toch goed zichzelf. Met z'n koekoek.. of het ontiegelijk meejuichen bij een goal. Hou dr wel van.Maar toch leuk om eens wat nieuwe gezichten te zien. Mooi zou zijn als je met een side show begint. Je eigen stukje programma lopend in een al draaiend programma. Begon Wytze ook niet zo? Zoiets meen ik me te herinneren. Maar op die manier een bekend gezicht worden en trekt t dan kan je evt verder. Zo creëer je nieuwe vertrouwde gezichten. Of dat voor ieders wil is is wat anders. Maar ik zou t toejuichen.

1 december 2020 om 09:00

@Ajax/ACMilan - Bijzonder dat je Wytze saai vindt. Die gooit echt energie in z'n commentaar en weet waar hij over praat.

1 december 2020 om 09:01

Van mij mag Wytze lekker bij ZS blijven voorlopig luister graag naar zijn commentaar tijdens de PL wedstrijden. Verademing en regelmatig erg meelevend tijdens de wedstrijden. Het zou een aanwinst zijn voor Espn, maar omdat ik toch amper FS kijk zie ik hem liever commentaar geven bij de grotere competities.

1 december 2020 om 10:59

Wytze is top. Bij Sierd zet ik het geluid uit.

1 december 2020 om 08:49

Ik kan ze gewoon prima volgen. Ik snap het probleem niet zo of praat je weer mensen na, die maar wat roepen. Perez, Bruggink en Maduro, geven altijd duidelijk commentaar met ook nog de beelden. Dus ik snap niet dat jij vind dat zij het slecht doen. Maar wie moeten het dan overnemen?

1 december 2020 om 08:56

Ik wist niet dat Perez, Bruggink en Maduro tegenwoordig commentator zijn tijdens de wedstrijden?

1 december 2020 om 10:38

ik irriteer me juist mateloos aan Perez die het blijkbaar ontzettend moeilijk vindt om een ander uit te laten praten en er continu zelf door heen tettert. Als die gast nu eens gewoon zn smoel houdt en een ander ook iets laat zeggen.

1 december 2020 om 10:13

En Mark van Rijswijk die vind ik z,n vreselijke stem hebben ! En hij praat altijd zo kinderachtig of dat de kijker kleuters zijn.

1 december 2020 om 10:13

die commentatoren idd. Jack word ik altijd zo moe van. Het is altijd de Jack-show. Een commentator hoeft alleen maar de wedstrijd te ondersteunen.

1 december 2020 om 12:54

Ze zijn niet geweldig nee, maar ik vind ze altijd nog 10x beter dan die amateurs bij Ziggo (op Wytze na). Ze hebben geen prettige stem om naar te luisteren, maken tenenkrommende grappen en proberen er altijd hun eigen show van te maken. En als dat nog niet erg genoeg is spreken ze de meest simpele namen nog verkeerd uit ook. Nee doe mij dan maar de commentatoren van Fox.

Buiten Hansie, Helene en Fresia, heb ik niet veel met de andere presentatoren en commentatoren. Ze zijn nooit echt zichzelf (wat van Disney niet mag), vooral die JJ en Leidelmeijer vind ik verschrikkelijk, maar passen daar dus goed. Jack heb ik ook niks mee bij Ziggo, maar de rest is wel veel beter dan de FS presentatoren. Hopelijk verbetert hiermee wel het lettertype van de FS zender, want die is soms echt onleesbaar, al ben ik allang blij dat die irritante ticker onderaan in beeld weg is.

Met de naamsverandering komt niet écht een verandering, natuurlijk, maar het blijft wel jammer dat steeds meer zenders onder deze grote mediabedrijven vallen. Sowieso zeer spijtig dat Disney op steeds meer vlakken wat te vertellen heeft.

Daarnaast verdwijnt op deze wijze meer en meer de charme van liefhebbers t.o.v. carrieremakers. Al waren we daar al een aantal jaar mee bezig.

Gemiste kans, Fox had na Zeesluis Ijmuiden natuurlijk 'sportkanaal' moeten heten.

1 december 2020 om 09:59

Eerder was er toch een programma dat 'De wedstrijden ' heette?

1 december 2020 om 11:54

Haha ja klopt, schitterend toch.

1 december 2020 om 16:26

Kraay Sports was ook wel een goede naam geweest.

Ook zorgelijk dat Disney zowat elk mediabedrijf aan het opslokken is. Wat een gigantisch monopolistisch monster is dat aan het worden.

1 december 2020 om 09:17

De ACM en/of Europese variant ECN lijken het allemaal maar goed te vinden. Een gebrek aan concurrentie zal de consumentenprijzen in de nabije toekomst in ieder geval weer flink doen stijgen, let maar op.

Mijn reactie zal helemaal niets toevoegen aan een eventuele discussie over het onderwerp van dit nieuwsbericht. Maar als ik die kop van Perez zie, word ik bijna agressief. Schijheilige negatieveling met onderhuidse racistische trekjes in zijn commentaar op spelers. Zijn ware aard is ooit naar boven gekomen toen een grensrechter het in zijn ogen verkeerd zag. Wat zou het fijn zijn als FOX bij het aannemen van een nieuwe naam ook meteen afstand neemt van deze kwal. Nog even inhoudelijk: De naamsverandering gaat natuurlijk niet bijdragen aan meer bekendheid voor de eredivisie in het buitenland.

ik vind het persoonlijk een lelijke naam maar ja zolang de kosten maar hetzelfde blijven vind ik het best.

1 december 2020 om 16:26

Espn heeft in het buitenland wel een grotere naam en opzicht is het dan slim om deze in elk land dan maar te gebruiken. Het klinkt inderdaad wel minder dan FS hier in NL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren