Vermoedelijke opstelling Ajax: Antony én David Neres tegen Liverpool?

Dinsdag, 1 december 2020 om 15:06Yanick Vos • Laatste update: 15:05

Ajax heeft kwalificatie voor de laatste zestien in de Champions League volledig in eigen hand, zelfs wanneer er vanavond verloren wordt van Liverpool. Alles zal aankomen op de laatste wedstrijd in de groepsfase thuis tegen Atalanta. De ploeg van trainer Erik ten Hag kan daardoor vrijuit voetballen op Anfield, waar het een zwaar gehavend Liverpool treft. Atalanta profiteerde vorige week al van de vele blessures bij the Reds en Ajax hoopt vanaf 21.00 uur hetzelfde te doen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Liverpool - Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

93 reacties (laatste reactie door pinko)

Ik zou toch voor Martinez naast Schuurs kiezen, dat is meer een verdediger dan Blind of Schuurs. Hij heeft gif en kan zich lekker vast bijten in de tegenstander.

1 december 2020 om 08:03

En dan, je zou Blind op de bank zetten of?

1 december 2020 om 08:09

Klaassen/Gravenberch op 10 en blind op 6. Labyad eruit.

1 december 2020 om 08:12

Tja, beetje de standaard invulling onder supporters. Maakt niet uit wie erin komt, maar Labyad eruit. Ook al zou hij er nog 10 maken in de CL.

1 december 2020 om 08:14

Dat is inderdaad een mooie en evenwichtig middenveld. Ik denk dat je zo Blind kan gebruiken op.het middenveld, omdat hij beter is om de tegen aanval eruit te halen dan Labyad

1 december 2020 om 08:17

@ajax1812/ Dat is inderdaad een optie, Blind deed het in Amsterdam wel goed op 6 tegen Liverpool (maar dat is ook niet altijd het geval). Op die manier heb je wel ietsje meer snelheid achterin (maar echt niet veel, Salah en Mane rennen je nog helemaal stront), maar de leider van je defensie is wel foetsie. Lastige afweging vind ik.. Ben benieuwd waar Ten Had mee komt, ik denk eerlijk gezegd dat hij de automatismen op het middenveld/verdediging zoveel mogelijk intact houdt en gewoon zoals bovenstaand zal starten. Ik denk persoonlijk dat die snelheids impuls van Martinez ook niet opweegt tegen het anticiperen en de vroege intercepties en splijtende passes van Blind eerlijk gezegd. Salah op volle snelheid hou je toch niet bij, ook Martinez niet.

1 december 2020 om 08:18

Martinez speelde in de thuis wedstrijd ook naast Schuurs en dat deed hij goed.

1 december 2020 om 08:26

@bossie: Toen wel ja, maar tegen Midtjylland kwam hij erin op LCV en toen was hij veruit de slechtste man van het veld. Blind heeft op die positie al wel vaker goed gespeeld dan Martinez natuurlijk, dus dat is niet per se een doorslaggevend argument. Ik denk dat het veel mensen ook niet per se om Martinez / Blind gaat maar dat het meer een manier is om Labyad uit de basiself te krijgen. Maar Labyad begrijpt het vroeg druk zetten uitstekend, daarin is hij wel een van de beteren, ik denk daarom ook dat Ten Hag hem graag laat starten. Speelt ook gewoon prima sinds hij op 10 staat, dus niks mis mee wat mij betreft.

1 december 2020 om 08:48

Blind als cv kan eigenlijk niet meer buiten de eredivisie. Hij komt snelheid en duelkracht te kort op Europees niveau. Op het middenveld zou het nog net kunnen, maar ook dat begint langzaamaan steeds lastiger te worden.

1 december 2020 om 08:50

@careldegrote.. Dat heeft er niks mee te maken, Labyad is gewoon een prima eredivisie speler voor Ajax maar imo geen CL materiaal, ook vorige week tegen Midtyiland was hij 1 van de mindere

1 december 2020 om 09:09

Ja of Martinez erbij op het middenveld maar Labyad in de CL tegen Liverpool kan echt niet. Hij is zo traag, maakt zo weinig meters, dat moet je hem en de supporters niet aandoen. Persoonlijk zie ik liever Martinez met zijn vechtmentaliteit erbij staan en Blind achterin. Ja hij is wat slomer dan Martinez maar zijn inzicht hebben we daar nodig denk ik.

1 december 2020 om 09:13

Nog 10 maken in de CL? Hij heeft er nog geen eentje gemaakt.

1 december 2020 om 09:19

Ik vind dat Blind en Schuurs de zelfde soort voetballers zijn , ze vullen elkaar niet aan. En thuis tegen Liverpool heeft die super aanval van Liverpool, niet gescoord. Dit geeft natuurlijk geen garantie voor deze wedstrijd. Labyad is dynamischer dan Blind dat is waar . Ik denk wel dat als je deze voorhoede hebt dat een man als Blind met zijn voetbal intelligentie de voorhoede goed in stelling kan brengen. En door zijn goede positionering de tegen aanval er uit kan halen

1 december 2020 om 09:25

@piranha/ "hij is zo traag, maakt zo weinig meters", dit is echt gewoon niet waar, waarom verzinnen mensen steeds dingen om hun mening 'kracht' bij te zetten?? Labyad is niet langzaam en hij loopt zeer zeker niet weinig, is juist erg actief in het vroeg druk zetten en maakt enorm veel vuile meters, geeft altijd 100 procent. Als iedereen fit is wil ik hem ook echt niet in de basis zien hoor maar hij doet het (sinds hij op 10 staat i.p.v. in de spits) gewoon prima. Ik vind dat veel mensen echt overdrijven over hem hoor, veel vooringenomen meningen.. Begrijp me niet verkeerd, de optie met Martinez erbij valt ook wat voor te zeggen hoor, maar dat eeuwige 'labyad kan echt niet..' komt me wel een beetje de keel uit, laten we niet gaan doen als Martinez (helemaal met weinig wedstrijdritme) wel van onbetwist topniveau is voor in de CL, want dat is natuurlijk ook niet zo.

1 december 2020 om 09:32

Ik denk dat je Labyad erin kan brengen als de situatie er om vraagt. De bank is ook heel belangrijk, Labyad kan dan juist net iets anders aan de wedstrijd toevoegen.

1 december 2020 om 09:44

Nee vind ik juist niet, Labyad is niet echt iemand die iets kan foreren. Het is een taakbewuste speler die hard werkt en de tactiek van de trainer goed kan uitvoeren. Hij moet het simpel houden in balbezit (die drie voor hem zorgen wel voor spektakel) en hij moet keihard werken en vroeg druk zetten op dat middenveld met veel loopvermogen van Liverpool. Bovendien heb je iemand met een goede trap op het veld voor vrije trappen en corners. Hij zal na zo'n 70 minuten wel total loss zijn er dan breng je iemand anders (al is de keuze vrij beperkt bij afwezigheid van Kudus). Wat zie jij Labyad als invaller meer toevoegen dan? Ik vind hem meer iemand die consequent zijn taken uitvoert en hard werkt dan iemand die echt iets komt forceren.

1 december 2020 om 10:08

Hij kan juist door.zijn dynamiek juist meer energie in de wedstrijd brengen. Je krijgt door hem er in te brengen , of samen met Traore een hele andere wedstrijd. Zoals je eerder al aangaf hij zak meer gaan jagen op.de bal . En zeker als de tegenstander al wat vermoeid is kan dit voor Ajax een voordeel zijn

1 december 2020 om 11:27

@careldegrote: Maar hij heeft er geen 10 in liggen. Sterker nog, 0, terwijl die vorige week gewoon had moeten scoren. Leuk dat hij een goeie goal maakt tegen Emmen, maar het gaat nu om de CL. Ik vind dat hij 't naar behoren doet en mag van mij blijven staan. Maar ik vind je opmerking misplaatst en bijzonder suggestief. Zo vaak heeft Labyad het nog niet laten zien om echt onbetwiste basis speler te worden. In die zin kun je ook zeggen dat Traore het naar behoren doet en dus mag blijven staan met dan Tadic of 10 bijv. Ik denk niet dat Martinez genoeg defensieve kwaliteiten brengt om hem boven de kwaliteiten van Blind te zetten. Het is ook wel 't middenveld die moeite had om de defensie te helpen. Dat zou je wel kunnen oplossen met een Blind of Martinez daar, punt naar achteren. De laatste tijd pakt Gravenberch het wat beter op. Klaassen gaat er ook altijd wel voor, maar staat ook vaak in de 16, dan ben je natuurlijk ook te laat in de omschakeling, dus iemand anders moet dat oppakken. En dan lijkt het net alsof Blind er ineens niks meer van kan, terwijl dat voorheen wel goed ging. Dat heeft natuurlijk ook nog te maken met de onervarenheid van Schuurs, maar ook het middenveld wat gewoon niet zo solide is als voorheen, met ook een jonkie die nog e.e.a. te leren heeft.

1 december 2020 om 11:37

Het probleem is alleen dat als ie labyad vervangt dat het steeds voor ekkelenkamp is.. ja doen dan maar labyad. Op een of andere manier lijkt het er op alsof martinez iets over zn dochter heeft gezegd en ekkelenkamp daar voor opgekomen is oid. Anders snap ik het ook niet

1 december 2020 om 13:09

Doet ie het echt zo goed sinds ie op 10 staat, ja? Of is dat nu een beetje het sentiment omdat ie onlangs één wondergoal scoorde tegen Emmen?

En wat betreft Martinez:
''blind heeft op die positie al wel vaker goed gespeeld dan Martinez natuurlijk''

Ja, maar het lijkt me wel duidelijk dat het er bij Blind niet echt beter op wordt, dus in hoeverre wil je zijn goede potten op CV in het verleden nog laten meewegen? Vooral nu hij geen sloper meer naast zich heeft.

''laten we niet gaan doen als Martinez (helemaal met weinig wedstrijdritme) wel van onbetwist topniveau is voor in de CL, want dat is natuurlijk ook niet zo.''

Nou ja, volgens mij heeft Martinez in de editie van vorig jaar bewezen prima mee te kunnen op CL niveau. Hij was volgens mij vrijwel vaste basisspeler in de gehele groepsfase van vorig jaar, tegen Valencia, Chelsea en Lille.
Labyad uiteraard niet, die heeft zich (nog) niet bewezen op CL niveau.

Maar goed ik ben het wel eens dat Labyad momenteel waarschijnlijk de beste optie is ja, bij gebrek aan een betere 10.
Niet omdat ik Martinez slechter vind, maar omdat ik vind dat je Klaassen niet kan weghalen van 6 momenteel. Dat is gewoon een groot stuk zekerheid. Hij doet het daar veel te goed.
Blind heeft bewezen dat hij het (soms) kan op 6, maar in de omschakeling ben je wel meteen 5x zo kwetsbaar. Klaassen loopt ongelooflijk veel gaten dicht op 6, dat is echt niet normaal.

Tadic op 10 is eventueel ook nog een optie, zoals we tegen Atalanta deden (dat pakte best aardig uit) maar misschien is dit tegen Liverpool minder verstandig..

1 december 2020 om 14:25

Volgens mij is het toejuichen van Blind in de basis puur en alleen maar gebasseerd op zijn inspeelpass vooruit. Want in verdedigend opzicht wordt hij letterlijk aan alle kanten voorbij gelopen. Ook als hij op 6 staat. Wat inhoudt dat als je de bal niet hebt je verdedigend altijd met een mannetje minder speelt en dus achter de feiten aan loopt in de Champions League. Labyad speelt de laatste weken gewoon netjes een voldoende, net zoals Blind dat ook doet, en moet alleen meer kansen afmaken.. Dus waar die afgunst richting Labyad vandaan komt....? Zolang Kudus geblesseerd is heb ik alle vertrouwen in Labyad.

1 december 2020 om 16:26

Wat een onzin Carel. Labyad speelt goed op dit moment, maar moet meer goals maken. Hij miste gewoon grote kansen vorige week, in Europa kost dat je kop.

1 december 2020 om 18:17

Net als thuis tegen Liverpool. Op zich een prima opstelling, want Labyad heeft in Europa nog niks laten zien. Maar ja, Ten Hag is gek op hem, dus zal hij er wel in staan.

1 december 2020 om 18:19

Veltman speelde ook altijd wel redelijk, totdat hij weer in der fout ging. Labyad speelde tegen de Denen redelijk, maar miste een paar reuzenkansen. En wil je slagen, dan moeten die er gewoonweg in. Dus (nog?) niet goed genoeg.

1 december 2020 om 08:09

Blind met zijn ervaring, inzicht en mooie passes wil jij in zo'n belangrijke pot op de bank? Zijn matige snelheid composeert hij met zijn ervaring hoor

1 december 2020 om 08:12

Hij bedoelt Blind naar het middenveld en Labyad eruit.

1 december 2020 om 08:16

Dat is inderdaad een betere optie in mijn ogen dan. Ik denk dat je Blind met zijn eigenschappen beter op het middenveld kan gebruiken ipv Labyad .

1 december 2020 om 08:16

O oke las ik er niet uit hmmm weet ik niet

1 december 2020 om 08:19

Blind laat toch al een hele tijd zien dat hij achterin erg belangrijk is. Op het middenveld vind ik hem niet zo speciaal. Daarnaast overtuigd Martinez mij dit seizoen totaal niet.

1 december 2020 om 08:46

Ik zou voor Blind kiezen kent het engelse voetbal en is heel sterk aan de bal, aanval is de beste verdediging. Zou juist zorgen dat je zelf aan de bal bent en blijft zodat die aanvallers van Liverpool niet aan de bal komen.

1 december 2020 om 09:31

De thuiswedstrijd stond Blind op het middenveld en Martinez naast Schuurs, toen hebben de aanvaller geen goal weten te maken

1 december 2020 om 10:00

Dat is geeft geen garantie dat het weer zo gaat. Martinez is dit seizoen tot nu toe alles behalve overtuigend. Blind is ook niet altijd overtuigend op het middenveld en is achterin de leider.

1 december 2020 om 10:05

Maar het zal ook niet voor niks wezen dat Ten Hag voor de thuis wedstrijd voor Martinez naast Schuurs koos. En hoeveel tijd heeft Marrinez gehad om ons te overtuigen. Terwijl Blind nu de laatste tijd mij wat minder overtuigd . Ook in ik dat Schuurs en Blind de zelfde soort verdedigers zijn .

1 december 2020 om 11:44

Was dat niet omdat we op het middenveld minder mogelijkheden hadden dan nu?

Ik hoop dat ze beide spelen deze spelers kunnen het verschil maken. Snel, onvoorspelbaar en technisch. Ik zou ook wat snellere jongens achterin zetten anders word je helemaal kapot gespeeld op de counter.

1 december 2020 om 08:11

Zoals wie? Martinez zal iets sneller zijn dan blind maar dat is ook geen snelheidsduivel.

1 december 2020 om 08:13

Martinez is net zo goed zo traag als dikke stront door een trechter.

1 december 2020 om 09:06

Martinez is sneller dan Blind dat mag duidelijk wezen.

1 december 2020 om 09:47

Ja, Martinez is sneller (lees: minder langzaam) dan Blind, maar ze houden allebei in de verste verte Salah of Mane niet bij hoor. Alleen bij Blind komt het veel minder vaak aan op sprinten omdat hij uitstekend anticipeert en positioneert. Martinez zal op LCV veel vaker in de achtervolging moeten dan Blind op die zelfde positie.

Traore zal wel starten toch, anders haalde Ten Hag hem er niet vanaf tegen Emmen. Al lijkt me dit wel de best mogelijke opstelling.

1 december 2020 om 08:19

Waarom zou je met Traore starten? Hoop het iig niet..

1 december 2020 om 08:26

Dat denk ik, omdat Ten Hag hem dus rust gaf tegen Emmen. Waarom zou hij dat doen als hij nu niet start?

1 december 2020 om 08:37

Omdat Huntelaar ook zijn minuten moet maken. Stand was gunstig, traore heeft best veel gespeeld. Ik snap het heel goed.

1 december 2020 om 10:01

Snap de denkwijze, was vooral een vraag voor Ten Hag haha. Hopen dat het klopt wat Beesbnac zegt.

1 december 2020 om 10:13

Ik vind Traore helemaal niet zo slecht. Afwerking moet beter, maar hij is een goed aanspeelpunt, werkt hard, combineert goed mee. Scoort toch ook nog wel regelmatig en geeft assists. Geef die jongen de kans. Hij is pas 19 jaar.

1 december 2020 om 11:42

Een belangrijke Champions League wedstrijd is geen wedstrijd om iemand kansen te geven. Daarnaast speelt hij meer dan genoeg in de Eredivisie, laat hem daar maar lekker spelen.
En nee, hij is helemaal niet zo slecht, maar Tadic of Traore in de spits is toch een verschil.

1 december 2020 om 12:16

Ik bedoel meer dat mensen vaak doen alsof Traore er niks van bakt. Ik zie best wel potentie in hem. In de Champions league zie ik ook liever Tadic in de spits met de Brazilianen op de flanken.

1 december 2020 om 16:36

Je kan niet zeggen dat het de afgelopen weken niet lekker loopt met Traore in de spits.
En Liverpool had het het afgelopen weekend best lastig met lopende mensen uit het centrum, Tadic is een prima voetballer, maar die moet die spelers wegsturen en er niet al staan want daar heeft hij de snelheid niet voor.

1 december 2020 om 09:14

Traore zal het moeilijk hebben tegen die fysiek sterke jongens van Liverpool. Dat is andere koek dan Emmen.

Beter starten met een heel beweeglijke aanval en de duels vermijden.

1 december 2020 om 09:44

Traore die het fysiek moeilijk zal hebben? Denk dat traore fysiek sterker dan tadic.

1 december 2020 om 09:44

Ik denk zelf dat dit wel meevalt, die jongen is zo ongelofelijk sterk. Hij kan wel oorlog maken, dit creeert weer ruimte voor andere aanvallers. Het is alleen daarin niet een typische Ajaxspits die vaak enorm technisch is, vaak met flair spelen. Maar die jongen heeft wel potentie.

1 december 2020 om 10:11

Inderdaad ernesto, daarbij denk ik dat Ten Hag iig 1 speler met snelheid wil kunnen brengen in de tweede helft. Starten met beide Brazilianen geeft je minder opties om iets te forceren. Ik verwacht Tadic - Traore - Neres. Hoewel ik fan ben van Labyad, denk ik dat je hem tegen Liverpool beter een wedstrijdje rust kan geven. Laat Promes maar een keer verrassen op 10. (met zijn bewegelijkheid) Blok met Gravenberch-Klaassen staat als een huis. Achterin de gebruikelijke namen.

1 december 2020 om 10:43

Verassen op 10? Heb je het begin van het seizoen gemist waar Promes een drama was op die positie. Promes is linksbuiten, niks meer.

1 december 2020 om 10:54

I kno, al denk ik dat je beter een speler met specifieke kwaliteiten (in dit geval de bewegelijkheid/diepgang) op kunt stellen tegen Liverpool, dan iemand die steevast in hetzelfde tempo voetbalt. (labyad) Laatst genoemde wordt overlopen op het middenveld door Fabinho, Keita, Wijnaldum, Henderson, Milner etc. Gelukkig zijn er een aantal blessures, maar daar zit zoveel power in het middenveld. Laten we gewoon afwachten wat Ten Hag gaat doen, die heeft er meer zicht op.

1 december 2020 om 15:53

Eerste geluiden zijn dat Alvarez gaat spelen. Dan ga ik uit van een Tadic in de spits variant met de 2 Brazilianen op de flanken. Dus Traore dan op de bank net als Labyad.

Ideaal lijkt mij om martinez of blind op 6 te zetten. En de ander in de verdediging.. labyad eruit. Enige verschil waarin Ajax kan maken is toch voornamelijk de verdediging van Liverpool want verder staat er een goede aanval. Goede keeper en een goede middenveld. Dus Ajax kan het best lastig krijgen als ze niet scherp zijn

Lekker samba vanavond heb er zin in!!!!

Momenteel de beste opstelling. Vind dat Labyad er zeker in mag blijven staan, doet het prima op 10. Mocht het niet lopen, dan kun je hem er nog altijd uithalen en Martinez erin zetten. Klaassen dan naar voren schuiven. Ben echter bang dat je dan een Ekkelenkamp krijgt en daar heb je geen zak aan.

1 december 2020 om 09:02

Of dan Tadic op 10 en Traore als spits. Ach Ekkelenkamp heeft de looks niet en voetballend ziet het er niet verfijnd uit, maar hij pikt zijn goals mee en verricht zijn arbeid. Ik vergelijk hem een beetje met Siem de Jong.

1 december 2020 om 09:29

Het lelijke eendje dat een mooie zwaan gaat worden. Ekkelenkamp heeft de potentie om het Litmanen niveau aan te gaan tikken. Het is nog een beetje afstemming maar als diepgaande middenvelder heeft hij zoveel meer dan Labyad. OK, de trap niet maar in de echte wedstrijden laat Labyad dat ook niet meer zien. Snap niet dat ze van de verdere afstanden Schuurs niet de kans gaan geven. Als hij het vertrouwen heeft knalt hij ze er zo voor je in.

1 december 2020 om 09:58

Dit bevestigt wel een beetje mijn idee van vooringenomen meningen waar ik het hier boven al over had. Niet alleen is Ekkelenkamp 'zoveel meer dan Labyad' maar hij heeft zelfs de potentie om Litmanen's niveau aan te tikken?! Kanonnen eh, denk je niet dat je een klein beetje (veel) overdrijft aan beide kanten? Dat Labyad iets beter is dan jij wil doen voorkomen en dat Ekkelenkamp's potentie juist iets minder groot is. Mag ik je er aan herinneren dat Labyad er op de leeftijd die Ekkelenkamp nu is (20,5 jaar) al ruim een jaar als onbetwiste basisspeler bij PSV had opzitten (in de ED en in Europa) en al een jaar bij Sporting had gespeeld. Zijn potentie was destijds nog vele malen groter dan die van Ekkelenkamp. Zo zie je maar dat je niet zomaar de nieuwe Litmanen wordt

1 december 2020 om 10:00

Ik vind dit toch wel bijna vloeken in de kerk! Litmanen was wellicht de beste speler van Ajax in 95/96. Ik betwijfel ten zeerste dat Ekkelenkamp dat niveau ooit gaat halen. Daarnaast was Jari juist wel verfijnd. Fcbogarde lijkt me dan ook passender

1 december 2020 om 10:07

Je hebt er echt geen kaas van gegeten als je Ekkelenkamp vergelijkt met Litmanen. Ekkelenkamp is een speler waar noch geur of kleur aan zit en die blij mag zijn als hij over 5 jaar in de middenmoot speelt van de eredivisie. Labyad is zeker niet mijn favoriet maar een veel completere middenvelder dan Ekkelenkamp met een schat aan ervaring.

1 december 2020 om 11:52

Ekkelenkamp heeft met veel minder tijd op het veld, maar 1 doelpunt minder gemaakt dan Labyad. Dat zegt ook wel iets, we weten dat Labyad best veel kansen mist en Ekkelenkamp is dus in ieder geval vergeleken met Labyad veel doeltreffender. Allebei staan ze nog droog trouwens in de CL. Labyad heeft dan weer mee dat hij voor vrije trappen een mooie troef is voor Ajax, maar van Ekkelenkamp weet je dat hij fysiek meer arbeid kan verrichten ook in defensieve zin. Het is mij dus eigenlijk om het even wie er instaat van deze 2. Ajax beste opstelling op dit moment is natuurlijk altijd met een Traore erin. Ik zie hem tegen Liverpool bijvoorbeeld wel weer een penalty versieren als hij erin staat, dat komt mede natuurlijk omdat hij veel bewegelijker en leniger is dan zijn lichaam doet vermoeden en daar verkijken verdedigers op.

1 december 2020 om 16:03

Tja, wanneer vallen die doelpunten en tegen wie? Traoré maakt er ook 5 tegen Vvv, zegt me ook niet zoveel.

Traoré zou ik er niet inzetten. Fysiek ijzersterk, maar dat is het. Voetballend niets speciaals, mist dikke kansen.. Nee, echt niet in zo'n wedstrijd.

1 december 2020 om 16:58

Traore is hier nogsteeds aardig onderschat. Was in de voorbereiding de MVP van Ajax qua g/a (1 elke 42 minuten) en heeft nu 13 basisplaatsen gehad in Ajax 1 met 21 g/a en 3 gewonnen penalties. 2CL wedstrijden gestart met 1g1a en 1 gewonnen penalty. Is nu bijna 2 jaar bij Ajax met daarin 34 goals en 23 assists (1 g/a elke 67 minuten sinds hij prof is) zelfs zonder die pot tegen VVV heeft hij bizar goede cijfers voor een tienerspits. Hij heeft zelfs meer doelpunten en assists als prof dan Boadu bijvoorbeeld (32g17a, koos hem omdat het een spits is in Nederland die zich maandje met Traore scheelt en vergelijkbaar aantal doelpunten heeft). Ook voor nationale ploeg van Burkina Faso 5 doelpunten gemaakt al. Wat ik meest bizar vind is dat hij in heel 2020 slechts 4 wedstrijden heeft gespeeld waarin hij mocht starten en geen goal/assist/gewonnen penalty had (2 ervan bij Burkina Faso) terwijl hij toch 18 keer mocht starten en pakt zijn teams gewoon paar puntjes met beslissende goals/assists/penalties die hij won (atalanta, openingstreffer tegen Heracles, assist op 1-0 tegen Emmen, assist openingstreffer Vitesse in beker). Hij heeft nog te vaak dat een simpel iets mislukt maar hij doet dusdanig vaak iets 'speciaals' technisch dat ik hem voetballend goed zou durven noemen. Je haalt niet zo'n hoog aantal assists als je voetballend niet goed bent, dit weekend nog geeft hij een technisch heel knappe assist op Klaassen en maakt hij die voorzet van Antony klasse af. Legt vrijwel elke pot met een hakje of andere frivoliteit een bal in gevaarlijke positie klaar. Daarnaast valt het missen van dikke kansen statistisch gezien mee aangezien hij enorm aan het overpresteren is (dit seizoen voor Ajax 1 10 schoten op doel gelost, 8 ervan werden een doelpunt) maar met Midtjylland vers in het geheugen is dit geen gekke gedachte.

Grappig genoeg is hij als invaller vrijwel altijd tragisch terwijl je zou verwachten dat hij tegen een vermoeide tegenstander met zijn fysiek iets zou moeten kunnen doen. Maar als je een spits hebt die tot dusverre (ook zonder de pot tegen Vvv) vrijwel elke pot een goal maakt, assist geeft of penalty doet winnen dan gebruik je die. Hij is direct betrokken bij 30% van de doelpunten van Ajax terwijl hij slechts 52% van de speelminuten pakt. Tadic, wat toch onze belangrijkste speler is aanvallend gezien, komt tot 23% met 76% van de speelminuten. Om even aan te geven hoe bizar de vorm van Traore is, zelfs zonder de pot tegen VVV 1g/a elke 73 minuten. Als een spits dat rendement kan tonen speelt hij, tuurlijk zal dipje komen waarin het moeilijker loopt maar zolang dat dipje er niet is is het gewoon een serieuze optie voor de basis.

Ik verwacht misschien Fabinho als RB. Met Phillips centraal. En Jota ipv Jones. Of zelfs Jota ipv Firmino.

Ik verwacht dat we starten met de standaard 11 van de afgelopen weken. Wellicht dat we neres op 10 krijgen en antony op RB. Verder de bekende namen. Ik verwacht blind ook niet op cvm.

Toen ik de titel las dacht ik mooi, dat wordt Braziliaanse samba voorin. Toen zag ik dat Labyad op 10 staat en sloeg mijn humeur een beetje om. Leuk voor tegen Emmen en Heracles, maar voor de top wedstrijden in de Champions League komt hij gewoon kwaliteit te kort. Hopen op Martinez (of Blind en dan Martinez achterin) op 6 ipv Labyad op 10.

1 december 2020 om 09:02

En weer hoor ik niks over een Traore die ook kwaliteit te kort komt voor de CL maar alleen pispaaltje Labyad moet genoemd worden. laat deze jongens gewoon staan. labyad krijgt meer en meer vertrouwen en begint in de competitie steeds beter te spelen. Deze jongen kan ook in de CL belangrijk zijn met zn ervaring. Een blind mag ook vaak fouten maken en niemand zegt wat maar Labyad wordt al afgezaagd voor de wedstrijd begint.

1 december 2020 om 09:13

Komt omdat ze niet meer kunnen zeiken dat Veltman er in staat

OT: Traore is toch al wel belangrijk geweest in de CL Soccerfan, Labyad daarintegen alleen in de eredivisie waar hij vaak de 3 of 4-0 maakte dus ik snap het wel. Maar ik gun het Labyad wel en hoop dat hij escaleert vanavond. Denk dat het niet heel veel verschilt als je hem opstelt of gravenberch meer aanvallender en martinez er bij

1 december 2020 om 09:17

Over Traore begin ik niet want die staat niet in deze opstelling. Die heeft naast zijn goede statistieken (die best wel een boost hebben gehad in Venlo) ook niet gek veel laten zien nog imo. Het verschil tussen Blind en Labyad is dat Blind meermaals heeft bewezen in de topwedstrijden een belangrijke kracht te kunnen zijn. Stond tegen Real Madrid zijn mannetje, speelde goed tegen Liverpool en heeft bovendien enorm veel ervaring op het hoogste niveau. Labyad heb ik nog niet veel bijzondere dingen zien doen in de weinige topwedstrijden die hij heeft gehad. Vandaar: leuk tegen Emmen en Heracles.

1 december 2020 om 12:25

Er is wel een verschil tussen een Traore die pas 19 jaar is en een labyad van 27 jaar die het al 3 jaar niet laat zien tegen sterkere tegenstanders...
Dus waarop mensen baseren dat labyad belangrijk kan zijn in de CL is mij een raadsel. Ook Blind vind ik niet altijd overtuigend en vooral te traag in de omschakeling. Maar daar hebben we wat mij betreft geen goede alternatieven voor.
Wat betreft Traore vind ik het hem best aardig doen, maar ook daarbij zie ik liever Tadic in de Champions league op die positie.

Een prima opstelling zo met het materiaal wat we hebben. Alleen zullen we centraal achterin kwetsbaar zijn met hun snelheid voorin. Zaak voor Klaassen om die pass vroegtijdig te onderscheppen. Verder een prachtig affiche !

Ik verwacht bij Liverpool Diogo Jota in de basis. En basis of niet; ik gok op een hattrick van Jota. Ik voel het.

1 december 2020 om 10:28

Heb je soms gedronken? Diego Jota gaat niet scoren vanavond. Hij is een houten klaas vergeleken met de soepele mocro flavour Mazraoui. Ik denk eerder dat Neres een goaltje meepikt en dat Liverpool dan zo gefrustreerd raakt dat Wijnaldum rood pakt.

1 december 2020 om 13:30

Een "houten klaas" van wel heel flexibel hout. En een "houten klaas" die elke wedstrijd scoort.

1 december 2020 om 17:29

Als Ajax er dan 4 maakt, prima.

Ik ben geen enorme fan van Labyad als basisspeler, maar hij is op dit moment gewoon de beste optie. Laat het hem maar zien vanavond en wie weet maakt hij nog wel de extra stap! Ik kan prima leven met deze opstelling, denk alleen wel dat Neres, Traore en Tadic in de voorhoede spelen. Niet voor niets werd Traore er halverwege de wedstrijd afgehaald tegen Emmen.

Er liggen kansen. Liverpool heeft problemen achterin. Het ontbreken van Van Dijk is een groot gemis voor ze.

Maar Ajax heeft ook problemen achterin met Schuurs in de basis. Schuurs staat te verdedigen als een mietje die net in zijn broek heeft gekakt. Wat mij betreft starten wij met Timber achterin.

1 december 2020 om 12:20

Liverpool heeft gewoon een prima verdediging nog steeds hoor. Met Fabinho, Matip, Allison en Robertson. Daarvoor ook nog eens Henderson en Wijnaldum dan staan ze verdedigend gewoon sterk.

1 december 2020 om 17:20

Het zal om effectiviteit draaien. Maar hey Liverpool heeft nog altijd Mane, Firmino, Jota en Salah. En gezien Ajax' zwakte achterin kan dat helemaal fout aflopen.

Ten Hag zal wel weer met een tactische opstelling komen. Ik verwacht Blind op het middenveld en zowel Neres als Anthony in de basis.

1 december 2020 om 15:54

Alvarez op middenveld met Tadic tussen de 2 Brazilianen in. Geen Traore en Labyad.

Ik ga zeker kijken vanavond. Mijn eerste wedstrijd van Ajax dit seizoen. Wat kan ik verwachten van dit elftal?

1 december 2020 om 15:34

Dat ze voor een aantrekkelijke wedstrijd zullen zorgen

1 december 2020 om 15:57

Gezien de eerste geluiden verwacht ik voor Ajax' doen een vrij defensief team die gebruik wilt maken van Neres en Antony voorin om iets te forceren en Tadic om ze in stelling te brengen.

1 december 2020 om 17:28

3 punten met mooi voetbal. Golliath die achter David aan rent

1 december 2020 om 17:41

Hopelijk haha. Ik zou het Ajax zeker gunnen. Maar ik bedoel meer hoe Ajax speelt de afgelopen maanden omdat ik ze niet meer heb bezig gezien sinds 2019.

Ik snap deze zet heel goed!
Tadic is geen diepe spits en zal geregeld zakken, diepgaan en breed maken.
Voor de Engelse verdedigers lastig te verdedigen.
Tactiek wat Frank De Boer ooit deed met Eriksen in de spits tegen Manchester City.
Kompagny werd toen helemaal gek

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse4119
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper170
Q. PromesAanvaller176
D. TadićAanvaller179
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 8 1 0 0
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren