Johan Derksen: ‘Hij is onwel geworden op zijn verjaardag, hij ligt in coma’

Dinsdag, 1 december 2020 om 06:38Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:21

Frank Kramer ligt in coma. De oud-voetballer en voormalig sportcommentator bij Eurosport, 73 jaar, werd afgelopen vrijdag op zijn eigen verjaardag onwel, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. “Het gaat heel slecht met Frank Kramer”, vertelde Johan Derksen maandagavond in de slotfase van Veronica Inside.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door baronvonborsig)

Wat een nieuws. Als kind urenlang herhalingen zitten kijken van WK-wedstrijden in 1982 ofzo. Altijd met Frank Kramer. Sterkte, mijnheer Kramer!

1 december 2020 om 07:21

En vele obscure jeudtoernooien. Hij heeft een immense kennis getoond als commentator en had zijn eigen droge stijl.

1 december 2020 om 07:59

Haha die droge stijl heeft hij zeker tentoongesteld in z'n afscheidswedstrijd bij Eurosport door werkelijk niet één seconde over de wedstrijd te praten nadat hij verbolgen was over het feit dat hij moest stoppen. Met de woorden Frank Kramer neemt afscheid van Eurosport kan je hem vinden, echt heerlijk droog om ernaar te luisteren haha.

Behoorlijk jong nog. Ik herinner hem als een commentator die vaak iets positiefs over een wedstrijd kon zeggen. Bij Eurogoals of zelfs een waardeloze pot van de Afrika Cup probeerde hij er nog wat van te maken. In plaats van “wat een schande dat hij hem van zo dichtbij op de keeper schiet!” Zei Frank vaak iets als “de keeper staat op de goede plek, mooie redding!” Ikzelf luister altijd graag naar commentatoren die met een positieve blik naar voetbal kijken zoals Frank Kramer of nu Wytze van der Goot. Sterkte aan de familie!

1 december 2020 om 10:56

Dat is zeldzaam tegenwoordig inderdaad. Dat positieve bij commentatoren. Snoeks en Grueter uitgezonderd. Bij zowat elke Fox Sports commentator is het afbranden tot diep onder het vriespunt. Alsof ze er met tegenzin naar zitten te kijken, en is de objectiviteit soms ver te zoeken. Ben zelf gelukkig neutraal, maar kan me voorstellen dat met name PSV supporters zich bijzonder kunnen ergeren aan Teeling, van Rijswijk en Driessen. Over 2 maandjes is weer een ander team de pineut. Het valt op.

Hij heeft zelfs ooit nog een hitje gehad met de groep 'Full House' in de jaren 70. Standing on the inside heet dat nummer geloof ik. Stond ie als een houten Klaas mee te zingen, mooi was dat.

Heerlijk om naar deze man te moeten luisteren. Als die Eurosport wedstrijden. Van USA competitie tot Bundesliga en jeugd wk's.

Uit een tijd dat je nog dit soort karakters had in de voetballerij. Dat wordt steeds minder. Het zijn vrijwel allemaal eenheidsworsten tegenwoordig.

1 december 2020 om 08:32

Vind de Nederlandse commentaar bij wedstrijden steeds saaier worden. Alleen Wietse is nog leuk om naar te luisteten. Doe mij maar Engelse commentaar, zit veel passie in en je krijgt leuke feiten te horen en geen roddelpraat. Sierd vond ik tijdje geleden nog leuk maar bij hem wordt het ook allemaal eentonig.

1 december 2020 om 09:25

Jeroen Grueter blijf ik de beste vinden, maar kort gevolgd door Wietse inderdaad.

Vroeger eindeloos naar oude ek en wk samenvattingen van het hele toernooi gekeken waarin hij commentaar gaf op eurosport. Jammer dat ze dit niet meer doen.

Wat velen waarschijnlijk niet weten is dat hij ook een hele begaafde linksbuiten was , hij heeft gespeeld bij FC Amsterdam , Haarlem en Volendam was echt een goede speler als hij het op zijn heupen had , maar was meer een liefhebber dan iemand die er echt alles uit had willen halen .

Wat een legende. Ik zit nu gewoon weer die twee uur durende monoloog van hem te luisteren. Zulke dingen maken je onsterfelijk. Eurosport zou hem moeten eren door deze wedstrijd weer integraal uit te zenden.

Echt een icoon voor mij. In de tijd dat Eurosport verslag deed van de Afrika Cup, was het een gemis als hij er niet was. Was altijd redelijk goed op de hoogte. Helemaal in die tijd dat je het niet even op internet kon opzoeken.

Ik kan mij herinneren dat hij altijd Eurogoals deed. Dat vond ik echt een geweldig programma. En bij sommige wat meer uitgebreide samenvatting zei hij steevast bij een 1-0 wedstrijd. Dit is echt zo'n wedstrijd dat als uiteindelijk de 1-0 valt, dit ook zo blijft. Hij wist natuurlijk allang de uitslag en had dus altijd gelijk :D

Kon ik maar terug naar mijn puberteit, toen ik Eurosport keek en hij commentator tijdens de wedstrijden en hoogtepunten van het weekend. Heerlijke tijden. Sterkte!

Triest nieuws. Kramer is voor mij echt een nostalgische stem. Jaren terug keek ik altijd naar Eurogoals, heerlijk programma.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren