Johan Derksen is uiterst stellig: ‘Feyenoord moet stoppen met die jongen’

Maandag, 30 november 2020 om 21:22Jeroen van Poppel

Nicolai Jörgensen heeft met zijn gedrag tegen FC Utrecht (1-1) irritatie gewekt bij de mannen van Veronica Inside. Hans Kraay junior maakt gehakt van het misbaar dat de spits van Feyenoord maakte na zijn wissel; Johan Derksen stelt zelfs dat de Rotterdammers afscheid moeten nemen van de 29-jarige Deen. "Ik denk dat Feyenoord moet stoppen met die jongen", aldus Derksen.

Jörgensen kampt ook dit seizoen met veel blessureleed en weet in de minuten die hij wél maakt niet te imponeren. "Dit is niet een tijdelijk iets, die jongen heeft al een paar jaar niks gepresteerd", vervolgt Derksen. "Alleen in het begin heeft hij een goede tijd gehad." In het kampioensjaar van Feyenoord, het eerste seizoen van Jörgensen in De Kuip, kwam de spits tot 21 doelpunten in de Eredivisie. "Die jongen zal bij Feyenoord nooit meer de oude worden, die kun je het beste gewoon in de winterstop verkopen."

In januari 2018 hield Feyenoord het vertrek van Jörgensen tegen, die voor achttien miljoen euro naar Newcastle United kon. "Dat is verdampt, je moet nu blij zijn als er een club komt die het salaris van Feyenoord wil overnemen", stelt Derksen. "Dan moet je al blij zijn, dan is hij van de loonlijst. Dit wordt nooit meer wat, daar kun je het beste afstand van nemen. Langzamerhand wordt het ook een beetje het lachertje in de groep. Ze nemen hem niet meer serieus. Aan een dood paard moet je niet trekken, dit is afgelopen."

Ook Kraay junior heeft geen goed woord over voor Jörgensen, die tegen Utrecht boos werd toen hij na 83 minuten naar de kant werd gehaald. "Die diehard Feyenoord-supporters staan met 500 man op de Erasmusbrug en je schiet vol... tja, nu schieten de tranen je in je ogen als je hem ziet", aldus Kraay junior. "Die heeft dus gewoon 'gestaan', met zijn rug naar twee centrale verdedigers. En nou speelde Feyenoord niet goed, ze werden met de rug tegen de muur gezet, maar je mag wel iets doen. Je mag ook weleens een keertje als er heel veel ruimte ligt achter twee centrale verdedigers lopen. En dan is hij boos... Dit kan echt niet."


Poll

Moet Feyenoord afscheid nemen van Nicolai Jörgensen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door london calling)

Hij is echt niet goed de laatste jaren, maar het aantal bruikbare ballen voor de spitsen van Feyenoord is de laatste jaren ook enorm gedaald. Nu met Linssen en Berghuis komen er ook weer amper voorzetten.Bij Jorgensen lijkt het verder na zijn blessures vooral een mentaal probleem te zijn. Ben bang dat het niet meer goed komt.

30 november 2020 om 21:36

Jorgensen hoefde het niet alleen van voorzetten te hebben , hij kon ook uitstekend mee voetballen.
Maar tegenwoordig is zijn aanname en controle zelfs slechter dan die van Lukaku, dus mee voetballen zit er ook niet meer in.
Er is niet veel meer over van Jorgensen, ben het met Derksen eens , laat hem maar gaan.

30 november 2020 om 21:40

Klopt, maar hij komt er ook niet echt lekker in zonder bruikbare ballen.

30 november 2020 om 21:49

Dat heeft ook een heel groot stuk met vorm en vertrouwen te maken. Hij heeft de afgelopen jaren nauwelijks een rits aan wedstrijden achter elkaar gespeeld.

Tegen Cska omtrent de kansen die hij kreeg ook niet echt geluk gehad. Hopelijk blijft die fit en krijgt die wat meer ritme. Dan geloof ik dat de doelpunten gewoon weer komen mits de juiste spelers er ook omheen staan.

Hadden hem toen moeten verkopen voor 19 miljoen. Nu heb je er weinig meer aan. Rendement is te laag en is vaak geblesseerd. En meneer krijgt nu maniertjes.

30 november 2020 om 21:39

Dat verhaal kennen we nu wel, maar toen was iedereen blij dat we een scorende spits konden behouden, want een jaar later kreeg je er wss nog meer voor. Dat heeft mede door blessures niet zo mogen zijn, maar achteraf is altijd makkelijk praten. En volgens mij krijgt hij geen maniertjes, maar is hij gewoon enorm gefrustreerd dat het niet lukt.

30 november 2020 om 22:10

@jeroenf222 het was natuurlijk wel een hele risicovolle beslissing van Van Geel. Jorgensen had buiten zijn debuutseizoen bij Feyenoord nog nooit een seizoen veel doelpunten gemaakt in zijn carriere. dan heb je geen enkele garantie dat hij die prestatie kan herhalen

30 november 2020 om 22:16

Iedere beslissing is risicovol als je het zo bekijkt Japie., in de voetbalwereld heb je nooit garanties , dus stop maar met open deuren in trappen.

30 november 2020 om 22:28

@vegitosan normaal zou het idd een open deur zijn maar bij Van Geel was het dat nooit. kijk maar naar de beslissingen die hij heeft genomen. geen Jong Feyenoord in de Kkd, alleen maar spelers halen zonder restwaarde en ook bij deze keuze omtrent Jorgensen kan je je vraagtekens zetten. dat is gewoon de statistieken bekijken en kijken hoeveel een speler die al jaren actief is in het profvoetbal gemiddeld scoort per seizoen en niet je keuze laten afhangen van een mogelijk piekseizoen waarin iemand misschien boven zichzelf uitstijgt. dan weet je of je een groot risico neemt door hem niet te verkopen of juist niet

30 november 2020 om 22:53

De keuze van Jong Feyenoord in kkd vergelijken met een transfer slaat helemaal nergens op , hou maar op.

30 november 2020 om 23:22

@jeroenf222n"was iedereen blij scorende spits" nou v Geel gokte gewoon dat jorgenson goed WK zou spelen en dan neer geld zou opleveren. Was gewoon een dure gok en kapitale fout. Net zoals weigeren kkd instappen en gokken op succes korte termijn met aankopen.

30 november 2020 om 23:24

@vegitosan hoezo slaat die vergelijking nergens op? het is een verkeerde beslissing geweest in een hele rits aan verkeerde beslissingen onder Van Geel. dat KKD verhaal was idd veruit Van Geel zijn meest domme beslissing maar zo heeft hij er wel meer gemaakt bij Feyenoord waar ik de beslissing met Jorgensen om de transfer te weigeren destijds ook al niet snapte. hij was namelijk geen bewezen goalgetter en dat was zijn eerste seizoen dat hij er meer als 20 maakte terwijl hij toch al aardig wat seizoenen in het betaalde voetbal achter de rug had. je laat je beslissing dus afhangen van een uitzonderlijk seizoen van een speler wat ik zelf heel erg opportuun en te risicovol vindt

1 december 2020 om 00:01

Je kan niet alle (verkeerde) beslissingen op 1 hoop gooien, transfers vallen binnen een totaal andere scope.
We hebben het hier over transfers , alle andere bijzaken zijn niet relevant.

1 december 2020 om 00:47

maar toch heb je met transfers ook met goede en slechte beslissingen te maken. ook transfers vallen direct onder de beleidsvoering bij een club want die zijn van grote invloed op je prestaties en je inkomsten

1 december 2020 om 00:47

Achteraf is het natuurlijk makkelijk. Maar op zich was de gedachte niet heel gek. Op dat moment had Feyenoord ook niet direct een vervanger, dan had je het seizoen af moeten maken met Vente terwijl je er in de competitie ook niet heel lekker voor stond.
Uiteindelijk heeft de Arnesen deze zomer iets vergelijkbaars gedaan met Senesi als Sevilla echt een bod van rond de 20 miljoen gedaan heeft. Als die straks mee gaat naar de copa en het daar goed doet (veel fans gaan er maar vanuit dat dit gaat gebeuren maar voorlopig zit hij niet eens bij de selectie) kan het ook maar zo zijn dat je veel meer krijgt. Maar als dat niet het geval is en hij volgend jaar ook een kwakkel jaar heeft met blessures dan ga je ook geen 20 miljoen meer voor hem krijgen het jaar daar op.
Overigens heeft van Geel zeker niet alleen maar spelers gehaald zonder restwaarde. Haps en Berghuis zijn volgens mij, samen met Senesi, de beste spelers in de huidige selectie (en misschien mag je sinistera daar ook wel bij rekenen), St juste, Amrabat, Boetius, Larsson waren jong en zijn gewoon met winst verkocht (misschien niet met veel winst, maar wel met winst). van de oude spelers die hij haalde zonder rest waarde hebben Kuyt, van Persie en Jones allemaal wel hun waarde hebben gehad voor de club. Alleen Clasie en Martina schieten mij te binnen als huur spelers waar je niet veel aan dat. En met een beperkt budget moet je toch iets.
Dat is toch anders dan de spelers zonder restwaarde die daarna kwamen en een of twee van die spelers in de selectie kan helemaal geen kwaad, met alleen talenten red je het in de regel ook niet.

1 december 2020 om 03:14

ik weet het niet. als je ziet dat Ajax bv een Milik, Sanchez en Frenkie heeft gekocht voor een totaal bedrag van 8 miljoen en daar geloof ik 152 miljoen winst op heeft gemaakt en je vergelijkt het met de miniscule winst die Feyenoord heeft gemaakt op spelers die vaak net zo duur of duurder hebben gekost als genoemde spelers, dan getuigd dat imo niet van een indrukwekkend aankoopbeleid. AZ kocht Jahanbaksch en Vincent Janssen voor geloof ik 4 miljoen bij elkaar en maakte daar iets van 21 miljoen winst op. het aankoopbeleid onder Van Geel was gewoon totaal fantasieloos en er werden louter spelers gehaald die wij als supporters ook nog wel hadden kunnen verzinnen. dat is dan al geen goed teken meestal want dat betekend dat er nul creativiteit, expertise, knowhow en inventiviteit in je aankoopbeleid zit

1 december 2020 om 06:15

Japie misschien is het een idee om te stoppen met de vergelijking met Ajax te maken. Ik snap dat het bij Feyenoord sentiment nog is dat Feyenoord de concurrent is van Ajax blabla. Maar Ajax is toch van een andere order dan dat Feyenoord dat is. Dat Ajax 140 mil winst draait op 3 spelers kan Ajax maar dit is gewoon niet doen voor Feyenoord. Stel zij hadden Frenkie lopen dan was hij voor max 20 mil weggegaan omdat Feyenoord gewoon echt niks betekend meer in Europa. Zelfs AZ is langzaam Feyenoord aan het voorbij streven. Maar goed over Jorgensen (waar het hier om gaat) was iedere Feyenoord fan blij dat hij bleef want je hebt je beste spelers kunnen behouden en nou opeens is het een verkeerde beslissing? Zo kan je elke beslissing achteraf wel dom noemen of slecht noemen.

1 december 2020 om 11:36

Precies, verkoop je hem en valt het seizoen tegen, dan heeft de directie het gedaan door de beste speler te verkopen. Verkoop je hem niet, krijgt hij blessures en wordt het minder, ook dan heeft het bestuur het gedaan. Want de journalisten kijken achteraf en dan is het erg makkelijk om de juiste beslissing aan te geven.

1 december 2020 om 12:16

@barcalover123 maar je vergeet ook de sportieve meerwaarde. Die waren spelers die Feyenoord beter hadden genaakt. al zou dat zo zijn dan had je alsnog meer winst gemaakt op deze aankopen dan op aankopen als Boetius, Sam Larsson en noem het maar op

2 december 2020 om 11:37

@japie_krekel, dan pak je er langs Ajax kant net een paar voorbeelden uit die wel goed uitpakten, maar ga je er aan voorbij dat iedereen in Amsterdam ook naar Hoessen, Sightorson, Duarte, vd Hoorn, Gudelj, Bulykin e.d. heeft moeten kijken. Terwijl er bij Feyenoord zeker ook goede aankopen tussen zaten die echt alleen uit de Eredivisie kwamen, zoals Jorgensen, Sinistera, die zweedse aanvaller (sorrie, naam even kwijt), Ajax wordt geprezen dat ze spelers als Blind en Tadic terug haalden uit de PL, maar van Geel was daar met Berghuis misschien wel de trendsetter. Wat je van Geel misschien wel kan verwijten, maar dat is achteraf, is dat hij spelers niet op tijd verkocht heeft. Berghuis en Jorgensen hadden ook een kapitaal op kunnen leveren, maar dan had je ze wel moeten verkopen op het moment dat ze goed in de markt lagen. Alleen als je dat toen had geroepen, of nu weer roept over Senesi dan verklaren de meeste Feyenoord fans je voor gek. Maar als je die vergelijking met het beleid van Ajax en misschien in iets mindere mate PSV wil maken, dan is dat wel wat je had moeten doen, die hoeven dat misschien nu niet meer, maar zo zijn ze wel begonnen. Zonder de verkoop van Milik had je geen Ziyech of Sanchez gehad, die zijn met dat geld gehaald.

30 november 2020 om 21:43

Er is nooit 19 miljoen geboden. Er was een officieus bod van 16 van Newcastle op het laatste moment via een tussenpersoon. Ken je feiten voordat je onzin staat te verkopen.

30 november 2020 om 23:43

Ook voor 16 hadden ze het moeten doen. Jorgensen is sinds ze eerste blessure zo slecht teruggekomen, ballen springen van ze voet , heeft totaal geen actie meer in huis.. loopt zich alleen maar vast en ga zo maar door, strik eromheen en verkopen

Rendement is natuurlijk te laag, maar hoeveel vertrouwen kan een spits nou krijgen als er echt 0,0 bruikbare ballen komen. Ik snap echt zijn frustratie afgelopen weekend, werkelijk waar in de hele wedstrijd niet 1 bruikbare bal gekregen. Helemaal niks. Feyenoord was gewoon slecht, vanaf links liep het niet want Johnston is gewoon te slecht. En Berghuis heb ik nog nooit zoveel slechte ballen in 1 wedstrijd zien geven. Alles te hoog en te hard of gewoon in de voeten van de tegenstander. Blijft natuurlijk eeuwig zonde dat ze die miljoenen geweigerd hebben. Hopelijk lukt het om Europees te overwinteren en geeft dat wat mogelijkheden om in de winterstop een of 2 aanvallende krachten te halen, desnoods te huren.

30 november 2020 om 21:51

Berghuis is al sinds de vorige interlandperiode hopeloos uit vorm bij Feyenoord. Hij eist nog steeds alle ballen op maar hij is echt onzichtbaar. Het lijkt er wel op dat hij met zijn hoofd echt elders is en totaal niet meer gemotiveerd is. Het kan ook zijn dat hij toch beter rendeert als er publiek is, dat hij dan meer gif heeft als hij nu heeft.

30 november 2020 om 23:33

Of hij is gewoon kapot/moe? Corona achter de kiezen, weinig trainen, veel wedstrijden...

zitten er dan echt geen aanvallende talenten in de -19 die kunnen doorstromen?

30 november 2020 om 22:18

Voor de spits heb je Bannis , op de flanken heb je Azarkan.
Bannis moet het helaas doen met invalbeurten van 5min.
En Azarkan krijgt niet eens de kans om de bank warm te houden.
Azarkan is precies de speler die je nodig hebt tegen clubs als Emmen/fortuna/rkc etc. maar Advocaat is eigenwijs.

30 november 2020 om 23:45

Azarkan moet indd wel meer kansen krijgen , ik zie het ook wel zitten in hem. Denk dat advocaat het niet met hem aan durft. Misschien vanwege ze lengte?

1 december 2020 om 00:07

Maar wel Linssen opstellen dan haha?
Nee niemand weet waarom Advocaat hem geen plek op de bank gunt.
Je zou denken dat ie niet goed genoeg is maar Advocaat neemt ook Linssen, Narsingh, Johnston, Wehrmann mee, dus ''niet goed genoeg'' zou ook niet de reden mogen zijn.
Als ik Bannis of Azarkan was zou ik mn biezen pakken in de winter. Als je nu geen kans krijgt dan krijg je nooit een kans (onder Advocaat).

Johan Derksen brabbelt maar wat tegenwoordig, Jorgensen heeft een geweldige potentie. Hij heeft nu gewoon minuten nodig (en wat normale ballen). Hij had in een team als Psv/az/ajax al veel meer gefloreerd. Geef Jorgensen de tijd en hij zal het absoluut terug betalen. Dan mogen Berghuis en Linssen wel wat meer in dienst van het team spelen.

30 november 2020 om 21:56

Hij heeft al 3 jaar gehad zonder een knikker te raken. Je kunt hem er nog 3 bij geven maar dan komt er in dit tempo nog niks uit. Als iemand kansen gehad heeft is hij het wel.

30 november 2020 om 23:06

Wellicht heb je gelijk, maar het ik ben ervan overtuigd dat hij in een ander normaal team heel goed gaat presteren.

30 november 2020 om 22:53

Geweldige potentie... die jongen is 29. Wanneer gaat het er dan uit komen?. Heeft hij niet gewoon per ongeluk 1 extreem goed jaar gehad?

1 december 2020 om 10:45

Hahahaha is hij dan de Deense versie van Lingard? Hij raakt al meer dan 3 jaar niks.

ik hoop een beetje dat als sini straks weer links speelt er wat meer bruikbare ballen gaan komen. linssen draaft alleen maar een staat zelf ook altijd voorin, terwijl sini links over de vleugel ze voor de pot gooit. wat meer aanvoer

Die Bannis is in potentie 10 x beter, raar dat hij het vertrouwen niet krijgt van Advocaat.

Het kan snel.gaan . Een paar jaar geleden was hij rond de 15 miljoen waard en nu nog maar een paar.miljoen.

Achteraf is het zo makkelijk praten, op dat moment deed hij het goed en dan ben je als feyenoord blij dat je een goeie spits hebt rondlopen, verkopen kan.. maar dan moet je zelf ook weer gaan investeren in iemand nieuw die het ook nog maar moet bewijzen. Er zit bij elke beslissing een risico aan. Vente gaf ze ook nou niet het gevoel dat zijn opvolger al klaar stond geloof ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1710
B. LinssenAanvaller154
L. SinisterraAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. PrattoAanvaller40
N. MarsmanKeeper120
D. VenteAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 13 3 0 0
2019/2020 Feyenoord 13 5 2 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren