Man op schokkende foto met dode Diego Maradona meldt zich bij politie

Dinsdag, 1 december 2020 om 10:35Jeroen van Poppel • Laatste update: 11:50

Uitvaartmedewerker Diego Antonio Molina heeft zich gemeld op het politiebureau in Buenos Aires, zo meldt Marca. De man werd wereldnieuws, nadat een onsmakelijke foto van hem samen met het levenloze lichaam van Diego Armando Maradona werd verspreid via internet.

Molina, die bedreigd wordt vanwege de afbeelding, verklaart dat de foto in een vlaag van verstandsverbijstering door zijn achttienjarige zoon werd gemaakt. "Dat is iets dat elk kind zou kunnen doen", aldus de begrafenismedewerker. Het lijkt er overigens op dat de foto niet door een ander, maar door Molina zelf gemaakt is. De advocaten van de woensdag overleden Maradona hebben bekendgemaakt een onderzoek in stellen naar de manier waarop de foto in circulatie is gebracht.

Eerder bood Claudio Fernández, een collega van Molina die eveneens met het lijk van Maradona op de foto ging, zijn excuses aan voor zijn onsmakelijke actie. "Ik weet dat veel mensen beledigd zijn. Ze hebben het slecht opgevat", zei Fernández, die ook meldde dat hij doodsbedreigingen heeft ontvangen. De man werd op staande voet ontslagen door de begrafenisonderneming.

Maradona werd donderdagmiddag begraven tijdens een besloten plechtigheid. Een dag eerder overleed de legendarische oud-voetballer op zestigjarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. Het ging al langere tijd niet goed met de gezondheid van Maradona, die sinds begin november in het ziekenhuis lag. Hij werd daar succesvol geopereerd aan een bloedprop in zijn hersenen.

De foto van Diego Antonio Molina. Het lichaam van Diego Maradona is onherkenbaar gemaakt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door olley)

En dan vooral nog de schuld geven aan je eigen kind. Ongeschikt.

1 december 2020 om 11:20

hahahha ja, mocht dat zo zijn doemt de vraag op: wat doet het kind van een begravenismedewerker op zijn werk?!

1 december 2020 om 11:20

Je ziet toch overduidelijk dat het een selfie is. Die man is impulsief geweest met zijn actie of hij is gewoon echt ziek. En dan nog je fout goed praten en je zoon zo voor de leeuwen gooien, maakt het alleen maar erger. Zeker ongeschikt. Ik hoop iig dat mensen even nadenken voor ze iets op internet zetten of doorsturen. Heb partij zieke films voorbij zien komen, wAar ik gewoon misselijk van werd, zoals filmen van iemand die aan het overlijden is, ipv helpen gewoon filmen. Achterlijk gedrag in een gestoorde maatschappij...

Je kunt ver gaan als 'fan' maar dit is gewoon een gevalletje 'zieke geest'.

30 november 2020 om 19:15

Nou ja dat het wansmakelijk is om dit te doen lijkt me evident, maar ik wil de mensen niet de kost geven die een auto-ongeluk op de snelweg filmen, ook als daar mensen vechten voor hun leven. Dat praat het niet goed, maar helaas is dat de huidige norm in de maatschappij. Alles voor de likes.

30 november 2020 om 20:00

Je hebt daar zeker een punt. Ik vraag me ook af wat mensen in godsnaam met die foto's willen, behalve het ziekelijke delen op social media.

30 november 2020 om 19:18

Ik herinner me nog een filmpje uit China waar iemand dood normaal werd over gereden door paar auto's en mensen dood normaal video's gingen maken ervan. Huidige maatschappij verdiend het niet al die luxe om ons heen, lekker eten, lekker slapen. We zijn te verwend geworden.

1 december 2020 om 12:42

Klopt, die heb ik ook gezien. Volgens mij was dat een zelfmoord. Maar het schijnt dat je in China dan betrokken bent bij en je er dus gezeik mee kunt krijgen. Fijn land dat China.

Als je zoiets doet ben je ziek in je hoofd. Op sluiten deze gek, gevaarlijk mannetje.

30 november 2020 om 19:17

Ja joh meteen opsluiten! Ongelooflijk.. jouw reactie vind ik nog zieker dan die dwaze actie van deze man.

30 november 2020 om 19:32

Dat vind ik wel meevallen. In Argentinie zoeken ze zo'n vent direct op en wordt hij levend verbrand. Wees blij dat deze gast nog rustig achter z'n computer zit

30 november 2020 om 19:42

2 dagen later is die dood gevonden in een container omdat boca Junior fans hem hebben vermoord.

30 november 2020 om 20:23

Meteen opsluiten idd, het liefst nog met een dwangbuis. Deze man is in elke hoek van zijn bovenkamer ziek. Zwaar respectloos richting het lichaam en de nabestaanden en dan een glimlach ook nog. Vervolgens met een achterlijk excuus komen. Als dit soort mensen los mogen lopen...

30 november 2020 om 20:33

Het is zeer ongepast, en ik begrijp dat mensen daar verontwaardigd over zijn. Maar als we iedereen gaan opsluiten die ongepast gedrag vertoond, zal het overgrote deel van de mensheid in een dwangbuis moeten. Als dit soort mensen los mogen lopen, zoals jij stelt, dan maakt er dus eens iemand een ongepaste foto. Nou en? Als je dit echt logisch vindt, krijg ik sterk de indruk dat er met jouw bovenkamer ook een hoop mis is. En omdat ik jouw reactie ongepast vind, hoor jij dus ook opgesloten te worden?

30 november 2020 om 20:45

Ben je sarcastisch of serieus? Als je serieus zo opgewonden kan raken over een foto waarbij je het hele verhaal niet kent.. Dan zou ik mijzelf afvragen of alles bij mij wel zo lekker gaat

30 november 2020 om 20:49

Als je dit ongepast noemt vind ik je veel te soft hierin. Ik vind dit mensonterend en veel te ver gaan. Ik noem dit niet ongepast, eerder ziekelijk.

30 november 2020 om 21:02

Of je het nou ziekelijk vindt of ongepast, je denkt niet dat jouw oplossing veel te ver gaat?

30 november 2020 om 21:09

Nee anders had ik het niet getypt. Als je zo graag op de foto wilt met Maradona dan fotoshop je je kop maar naast hem, daarvoor hoef je niet op de foto met een koude lichaam.

30 november 2020 om 21:15

Dus jij bent van mening dat iedereen die ziekelijk/ongepast gedrag vertoond moet worden opgesloten. Ik denk dat jezelf niet helemaal begrijpt wat je daarmee zegt. En wie bepaald dan wat ziekelijk/ongepast is?

30 november 2020 om 21:35

Nou Dick Winnen, ik bepaal helemaal niks, maar iemand die naast een dead body een selfie neemt met een glimlach en dan vervolgens de schuld op zijn 18 jarige zoon schuift, is toch helemaal doorgedraaid? Als je hem geen gevangenis straf geeft dan hebben wij alle normen en waarden verloren want dat jij deze man ook nog eens gaat verdedigen zegt genoeg. Kijk alleen al in zijn ogen, dan zie je al meteen wat voor een ziel hij heeft. Eentje die je niet liever in je buurt wilt hebben. Of zou jij graag met hem in een rij bij de kassa staan? Nee dan begin je wel anders te piepen heb ik het gevoel.

30 november 2020 om 21:49

@samuelsanders Een gevangenisstraf voor het maken van een selfie met een lijk? Ik vraag me af wat er in jouw beleving moet gebeuren met dieven, moordenaars en terroristen! Ik zou bepaald niet anders piepen als ik naast zo iemand sta bij de kassa, waar heb je het over joh? Waar moet ik bang voor zijn? Dat ie een selfie maakt? Jij en Aze/che zijn met jullie denkbeelden een veel groter gevaar voor de samenleving in mijn optiek.

30 november 2020 om 22:09

Die man wat ze gevonden hadden in de container was een oud filmpje Deze man was vermoord begin van het jaar ik dacht in maart

30 november 2020 om 23:16

Hoe kun je niet begrijpen dat het in dit geval eerst een mens is en daarna pas een voetballer. Stel deze idioot zou dit doen met je vader die net is overleden. Heb je die foto gezien? Het is gewoon schandalig, mensonterend en een inbreuk op een van de grootste privacies. Een goede straf als compensatie t.o.v. de familie zou zeer gepast zijn. Je ziet aan zn smoel dat deze actie ook meer is om stoer te doen naar buiten, dan om een gepaste herinneringsselfie voor zichzelf te maken.

30 november 2020 om 23:25

Omdat dat in het geval van Maradona helaas niet opgaat. Dat is juist de reden dat deze situatie zich voordoet en deze man die foto maakt. Compensatie is onmogelijk in een situatie als deze , en een gevangenisstraf is buiten alle proporties. Hij is op staande voet ontslagen, en krijgt de hele wereld over zich heen, tot allerlei bedreigingen aan toe. Ik denk dat deze man inmiddels wel spijt heeft en z'n lesje heeft geleerd.

Tot op zijn laatste dag het doelwit van de telefoon van fans, een veelzeggend laatste beeld...

30 november 2020 om 22:23

Dat dacht ik ook, helemaal in stijl, Ik moest er in ieder geval heel erg hard om lachen. Na de tranen om de dood van Maradona.

Vader van het jaar award voor deze man.

Gingen nog allemaal geruchten rond op het internet dat één van de drie vermoord werd door de harde kern van Boca Juniors, niet het slimste wat je kan doen door het vervolgens op social media te gaan plaatsen.

30 november 2020 om 19:21

Dat klopt, foto’s van hem met verschillende messteken gaan in de rondte.

30 november 2020 om 19:22

Ik wou het net neerschrijven. Ik heb dit ook gelezen.
Ik las dat er 3 personen en foto zouden hebben genomen met het lijk van Diego waarna twee van de drie vermoord zouden zijn door ultras van Boca Juniors en waarvan de derde in kritieke toestand zou verkeren.
Geen idee of het waar is of niet, maar ik zou er niet van schrikken. Argentijnen zijn sowieso een gepassioneerd volkje als het aankomt op voetbal en Maradona is daar echt een god.

Iemand meer info? :D

30 november 2020 om 19:41

Ik denk dat dit niet klopt. Aangezien hierover ook geen berichten in Argentijnse media zijn geweest. Alleen dat de drie mannen ontslagen zijn en excuses hebben aangeboden. Off topic; wel jammer dat VZ hierover bericht maar geen enkel woord over de wedstrijd tussen Boca en NOB gisteren waarbij er een mooi eerbetoon was en ook de dochter van Maradona aanwezig was

1 december 2020 om 11:23

Wat jij daar beschrijft heeft niets meer te maken met “passie”, dat is gewoon simpele terrorisme.

1 december 2020 om 16:56

Beetje verkeerd verwoord ja. Maar je begrijpt me heus wel

30 november 2020 om 19:30

Gaat wel een beetje ver als dit waar zou zijn. Het is en blijft een sport en oke in dit geval gaat het om één van de beste ooit in deze categorie. Om dan iemand te vermoorden omwille van z'n daden is vele male erger dan de foto's die hij heeft genomen.

30 november 2020 om 23:29

Hij heeft zich gemeld op het politiebureau en mensen hier vragen zich af of hij vermoord is....eeeh ok....

1 december 2020 om 10:57

Even ter verdediging... die beste man blijft natuurlijk niet in het politiebureau he?
Hij gaat heus wel een keer weer weg daar....

Dit is geen eens een gevalletje geen respect maar gewoon ziek in je hoofd. Wat zit er in je hoofd om te denken dat op de foto gaan met een lijk en dan ook het op internet te gooien een goed idee is? Terecht dat je even aan de schandpaal genageld wordt.

30 november 2020 om 19:39

Letterlijk waarschijnlijk in zijn geval helaas. In Argentinië weten ze daar wel raad mee...

Ik kan de reacties van mensen, dat iemand die dit doet een zieke geest heeft, wel enigszins begrijpen. Maar bedenk ook dat Maradonna gewoon voor veel mensen een soort God is geweest daar, een absolute volksheld. Ik probeer dit niet goed te praten, maar als ik op de foto kon met God zou ik het ook doen.

30 november 2020 om 20:06

Echter is hij ook een mens van vlees en bloed. En is het gewoon uitermate respectloos en smerig om met een recent overledene een selfie te maken, en ook nog je hand op hem neer te leggen en te lachen. Ik heb net ook die andere fotos gezien zonder blur, en dat was echt misselijkmakend. Waarbij die vader en zoon nog een duim opsteken en lachen. Het is geen toeristenattractie. Show some respect en voornamelijk als dat jouw baan is als begrafenismedewerker.

30 november 2020 om 20:14

Als je al met God op de foto kon gaan, zou je dat ook doen na zijn overlijden, wanneer hij in een kist ligt? Als je antwoord op die vraag ja is, dan heb je naar mijn mening echt een paar steken los.

30 november 2020 om 20:26

Ik zou persoonlijk zeker zo'n selfie overwegen. Dood is dood, en zo is 't maar net. Aldus het zeer populaire Baantjer.

30 november 2020 om 21:54

Appie Baantje of rechercheur De Cock hebben nooit een selfie gemaakt met een van de overledenen, zelfs Dick Vledder niet.

Bedankt VZ voor de naam van de betrokken persoon, dat maakt het googlen van de foto toch net ff makkelijker. Toch benieuwd naar de foto natuurlijk

Dit is gewoon te ziek voor worden, en maar blijven liegen om jezelf goed te praten, apart geval is het.

"dat is iets dat elk kind zou kunnen doen", aldus de begrafenismedewerker.

Stel dat je onvolwassen zoon echt die foto zou willen maken, dan behoor jij hem als volwassen vader te melden dat zijn gedrag totaal respectloos is. Maar in plaats daarvan gaat deze man zogenaamd poseren voor zijn zoon.

Als ik de foto bekijk heeft het er alles van weg dat deze mafkees de foto zelf heeft genomen.

En vervolgens posten jullie deze foto doodleuk op internet (ook al is het lichaam geblurd). Wat mij betreft net zo walgelijk. Mogen jullie deze reactie vervolgens verwijderen. Vraag jullie maar eens af wat er walgelijker is, deze reactie of jullie post.

30 november 2020 om 23:26

Ik ben het helemaal met je eens hoor dat voetbalzone hier echt slecht bezig is door deze foto ook te plaatsen. Dit kan eigenlijk gewoon niet.

1 december 2020 om 11:06

Niet elk bericht waarover veel reacties binnenkomen is er eentje over troetelbeertjes, met de daarbij behorende foto's. Ik vind deze prima, netjes geblurd maar je kunt zien waar de ophef over is. Niet zo overspannen doen mensen.

Maakt overduidelijke selfie, geeft zoon de schuld...

Ik snap dit sterke sentiment niet zo. In mijn ogen heeft hij een foto gemaakt en niet echt iemand iets aangedaan, los van dat dit natuurlijk zeer ongepast is en dit voor zijn naasten en familie onacceptabel is. Veel mensen hier prediken dat hij een straf moet krijgen die in Nederland hoger is dan voor moord staat. Tegelijkertijd zijn er wel veel mensen die het zo opvatten, dus blijkbaar is er een reden voor.

Ik wil niet trollen en zeg alleen dat ik iets letterlijk niet helemaal begrijp, dus best zelf tekort kan schieten. Als iemand het wil ophelderen kan ik er alleen maar beter van worden.

Zelfs een blinde kan zien dat die man een selfie maakt. Wees dan een kerel en vertel gewoon de waarheid. Wat een walgelijk mens is dat zeg.

Was moet je dan een respectloze klootzak zijn. Zijn familie zal wel trots op hem zijn.

als niet argentijnen kunnen we enkel speculeren wat zijn motieven waren maar ergens kan ik dit wel begrijpen want dit is iets wat verder gaat dan het normale ..het gaat hier wel over Diego Armando Maradona ....de Allergrootste imo ! wat ik dan wel niet begrijp is dat hij dit deelt , dat is dan de ziekelijke kant van de mens in zijn totaliteit ! als kind van de sixties kan ik heel veel niet begrijpen in de huidige maatschappij waar iedere gek een platform krijgt door Sm. imo zou daar heel veel moeten veranderd worden nl dat er 24 u tussen zit totdat je post effectief geplaatst wordt . dit zou al een stap zijn in de goede righting en de tech giganten moeten ophouden met naar lage loonkost landen te gaan en daar laaggeschoolden achter een pc te zetten en hun 30 sec te geven om te besluiten of iets al dan niet kan geplaatst worden. het zal mss cru overkomen maar ik weet uit goede bron dat de meesten daar een IQ hebben van minder dan 70 en die moeten dan al die gruwel bekijken en dan beslissen ....zet daar bekwame mensen achter die hebben geen 30 sec nodig om te beslissen wat kan en wat niet . het is een ziekelijke maatschappij en voor mij lijkt het alsof iedereen er aan meewerkt want toelaten is wegkijken en alleen Lafaards kijken weg

Deze gast is allang vermoord door de ultras van Boca.

1 december 2020 om 10:47

Niet alles geloven wat je op social media tegen komt jongen, dat is fake news..

Ben benieuwd of deze gast zelf 2020 zal overleven na zo een actie. Ja, er lopen grotere gekken die je hiervoor zullen vermoorden. Die doodsdreigementen komen bij mij in ieder geval niet als een verrassing aan.

Haha dit is duidelijk een selfie. Overigens is hem met de dood bedreigen natuurlijk weer zwaar overdreven.

Los van de daad van die gozer.... degene die dit bijschrift heeft geplaatst bij de selfie van die gozer verdiend een lintje: Het lichaam van Diego Maradona is onherkenbaar gemaakt.

Lijkt me zo op het oog een stiekem snel genomen selfie. Wel treurig dat hij er ook nog redelijk trots op staat..... Tja, en zulke dingen zullen altijd gebeuren. En zeker ook nog eens in deze gevallen. Het is een volksheld, waarvan mensen graag afscheid willen nemen, maar ja, in die landen gaan ze allemaal binnen 24 uur onder de grond,, dus veel tijd om afscheid te nemen is er niet. Maar goed, ik praat het niet goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1210
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
F. ArmaniKeeper
N. TagliaficoVerdediger
L. BalerdiVerdediger
W. KannemannVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren