Ajax ontvangt driedubbele meevaller in aanloop naar clash met Liverpool

Maandag, 30 november 2020 om 14:24Rian Rosendaal • Laatste update: 14:50

Daley Blind, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch zijn opgenomen in de 21-koppige selectie van Ajax voor het Champions League met Liverpool van dinsdagavond, zo heeft trainer Erik ten Hag maandag wereldkundig gemaakt. Blind miste zaterdag het uitduel met FC Emmen (0-5) omdat hij niet wedstrijdfit was, terwijl Mazraoui en Gravenberch uit voorzorg werden gewisseld in Drenthe. Desondanks is het drietal fit genoeg om af te reizen richting Engeland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Liverpool - Ajax eindigt in een...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door london calling)

Mooizo we hebben iedereen nodig, om in ieder geval te trachten Liverpool te verslaan.

30 november 2020 om 14:43

Inderdaad. Als je straks Kudus op 10 kan zetten ipv Labyad dan heb je een knock-out fase waardig elftal

30 november 2020 om 14:46

Vooralsnog doet Labyad het met zn assists en doelpunten prima hoor. Dat moet Kudus nog maar ff laten zien.

30 november 2020 om 14:52

Je kan wel op de zaken vooruit lopen maar er is helemaal geen bevestiging dat Ajax de groepfase overleeft. Ze moeten eerst focusen om daar doorheen te komen. Overigens vind ik niet dat Ajax een selectie heeft voor de knock-out fase. Ze komen kwaliteit tekort dat hebben we vorig jaar ook gezien. Labyad komt tekort, hij is leuk voor de kleinere teams maar internationaal heb je een betere speler nodig.

30 november 2020 om 14:55

S-070, Dat zegt hij ook helemaal niet, alleen dat hij vind dat Ajax dan een KO-waardig team heeft staan. Jij niet, dat kan.

30 november 2020 om 14:56

Kudus heeft dit seizoen daadwerkelijk minder minuten per g/a dan Labyad. Kudus 1 goal en 3 assists in 279 speelminuten (1g/a elke 70 minuten) terwijl Labyad 4 goal en 4 assists heeft in 583 speelminuten ( 1g/a elke 73 minuten).
Alsnog doet Labyad het prima wat betreft zijn aandeel in het spel van Ajax nu. Toch zie ik hem zijn plek verliezen als Kudus zijn vorm van begin seizoen door kan zetten. Toch net wat onvoorspelbaarder en lastiger af te stoppen met specifieke kwaliteiten die verschil maken. Tegen rechterrijtje toont Labyad zich een hele bruikbare selectiespeler die in zo'n zwaar seizoen gewoon enorm belangrijk zijn.

30 november 2020 om 15:00

De focus moet liggen op Liverpool en Atalanta, daarna kan je praten of de selectie waardig is voor de knock-out fase. Denk trouwens dat Liverpool sterk genoeg is om van Ajax te winnen. Het verschil tussen de verdediging van Ajax en de aanval van Liverpool is te groot.

30 november 2020 om 15:03

Labyad doet het nu leuk tegen rkc en emmen, maar tegen midjylland moet hij gewoon 2 keer scoren. Zulke kansen moeten in de CL gewoon altijd hangen. Leuk dat hij in de Eredivisie de 4-0 tegen heracles of 0-3 tegen emmen maakt, maar die was toch wel gevallen. Kudus gaat in alles een betere speler worden.

30 november 2020 om 15:18

Kudus gaat hoogstwaarschijnlijk een betere speler worden. Verwacht ook dat Labyad zijn plek kwijt is. Maar V beek kon zulke kansen ook echt goed missen in het perfecte CL seizoen. Dus ik vind dat je daar wel om mag klagen maar niet perse alleen aan labyad kan ophangen.

30 november 2020 om 15:29

De focus ligt ook bij Liverpool morgen, ik mis alleen de onderbouwing omtrent de het verschil tussen verdediging van Ajax en Liverpool qua aanval. Op papier is het zeker zo dat de aanval van Liverpool velen maler betere kwaliteit is. Echter kijkend op het veld en naar de recentste head to head. Was de thuiswedstrijd juist Ajax dat meer er uit had moeten halen qua resultaat. En zeker voorin was het niet zo dat Liverpool heel erg dominant was.

30 november 2020 om 15:30

@Zytto34....Toen had traore ook moeten scoren maar daar hoor ik je niet over. Pispaaltje Labyad moet natuurlijk wel ff genoemd worden hè. Als het tadic was geweest had je niks gezegd.

30 november 2020 om 15:39

@soccerfan_1, "toen had traore ook moeten scoren maar daar hoor ik je niet over. Pispaaltje Labyad moet natuurlijk wel ff genoemd worden hè. Als het tadic was geweest had je niks gezegd"
Nu doe je alsof Traore niet half afgeschreven werd vorige week na die missers... Kijk de comments daar er maar eens op na. Daarnaast gaat het nu juist over Labyad toch, zou vreemd zijn om het dan over Traore of Tadic zijn missers te hebben.

30 november 2020 om 15:42

@Soccerfan Ten eerste benoem je dat Labyad qua rendement beter is dan Kudus. Dat is gewoon feitelijk onjuist (zie Wolterx) en Labyad heeft zijn rendement vooral opgebouw in de afgelopen weken toen er steeds met 5-0 gewonnen werd. In de CL miste hij te veel kansen. Ten tweede Traore mist inderdaad ook te makkelijke kansen in de CL. Dat ontken ik nergens, maar het ging over Labyad. Ten derde Tadic is tot nu toe elke wedstrijd beslissend geweest in de CL muv Liverpool thuis. Alleen Mbappe heeft meer assists in de CL sinds 2018 dan Tadic. Werd ook gewoon tot speler van de week uitgeroepen afgelopen week. Die heeft natuurlijk wel wat krediet opgebouwd de afgelopen 2,5 jaar om een keer een kans te missen, want hij is duidelijk de belangrijkste speler van Ajax.

30 november 2020 om 16:49

Dat hangt er vanaf hoe je de knock-out fase ziet natuurlijk. Betere spelers dan de top 6-8 in Europa zullen ze nooit hebben, dan moet je een keer geluk hebben zoals 2 jaar geleden dat alles op zijn plaats valt, of dat je zoals nu tegen liverpool tegen het halve B-C elftal komt te spelen. Maar wanneer ze in de volgende ronde tegen teams als Porto, Monchengladback of Lazio komt ben je zeker niet op voorhand kansloos, ook niet met deze spelers.

30 november 2020 om 18:33

Johan ik kan ook niet wachten tot Kudus weer fit is! Wat een pracht voetballer is dat zeg.

30 november 2020 om 14:59

Ervan uitgaande dat Liverpool tegen de Denen wint is deze wedstrijd van Ajax tegen Liverpool niet zo belangrijk. Het gaat om de wedstrijd tegen Atalanta. Indien die wedstrijd gewonnen wordt, ben je door in de CL. Dus afhankelijk van het verloop van de wedstrijd tegen Liverpool zou ik de beste spelers juist gaan sparen zodat ze niet tegen een blessure of een kaart aanlopen.

30 november 2020 om 15:07

Dit zijn toch juist de wedstrijden waar je het voor doet als Ajax speler? Anfield op een dinsdagavond in de CL tegen de regerend Engels landskampioen met wereldsterren als Salah, Mane en Firmino. Hier kun je laten zien wat je waard bent voor heel Europa. Zulke wedstrijden speel je maar een paar keer per seizoen.

30 november 2020 om 15:09

Eigenlijk is dit de wedstrijd om de eerste plaats. De wedstrijd tegen Atlanta gaat om plaatsing voor de volgende ronde. De eerste plaats is natuurlijk wel belangrijk genoeg om voor te knokken. Maakt nogal wat uit of je volgende ronde Bayern krijgt of een ploeg waar je een goede kans tegen hebt.

30 november 2020 om 16:56

Wat zonde ook dat er geen publiek is. Uit op Anfield in de CL is prachtig, alleen op een leeg Anfield toch minder.

30 november 2020 om 17:07

Als je hem wel wint heb je tegen Atalanta aan een gelijkspel genoeg. In iedergeval aan 1-1, en afhankelijk van de resultaten mogelijk ook aan 2-2 aangezien ze op dit moment een iets beter doelsaldo hebben.
En je kan bij winst ook nog eerste worden waardoor je de nummers 1 van de andere groepen ontloopt, tegen een deel van de nummers maakt je best een goede kans.

30 november 2020 om 17:38

Wedstrijd maakt niet uit of je gelijkspelen of verliest. Winst maakt wel veel uit voor de laatste wedstrijd. M.a.w. als de rekenmeesters van Ajax hun best doen weet de selectie dat ze tegen Liverpool vrijuit kunnen spelen. Laten we hopen dat dat gebeurt.

30 november 2020 om 15:15

Lastige wedstrijd morgen Sulejmanii, nu al wat gezonde spanningen. Volledige selectie op Kudus na natuurlijk. Dus op volle sterkte. We gaan voor een mooi resultaat daar op Anfield en vooral voor een wedstrijd waarin we hopelijk veel kunnen geniet van mooi spel en doelpunten.

30 november 2020 om 16:18

Erg lastig Dirk, maar ik heb wel vertrouwen in onze ploeg. En natuurlijk komt er altijd een beetje geluk bij kijken. Mooi spel en veel doelpunten vind ik nu ff niet belangrijk, zolang we maar winnen. 😊

30 november 2020 om 16:23

Mooi spel komt tegen Twente en PEC wel weer inderdaad. Haha nee tuurlijk is mooi spelen leuk, maar ik teken direct voor 2 lelijke 1-0 overwinningen tegen Liverpool en Atalanta!

30 november 2020 om 16:37

Ow zeker bedoel ook niet veel doelpunten Sander. Teken zelf ook voor een lelijke overwinning, maar goed voetbal zal leuk zijn en is ook zeker wat we in ons mars hebben. En zeker niet ondenkbaar omdat Liverpool aanvallend veel in huis heeft en ook voor hen een wedstrijd is waarin zij moeten voetballen. Ajax heeft de afgelopen jaren in Champions League mooie dingen laten, daar refereerde ik meer na met mooi spel.

30 november 2020 om 16:57

Ik hoop dat ze het mooie spel tegen Twente ook even achterwege laten, Ik heb niet zo'n zin dat mijn pakjesavond door die wedstrijd verpest wordt

30 november 2020 om 18:19

Hopelijk krijg je wat andere mooie cadeautjes dan Teesboer

30 november 2020 om 18:31

Haha Sander ik ook, alleen maar twee overwinningen tellen. 😅

30 november 2020 om 18:32

Oh Dirk, zo bedoelde je het! Haha nu begrijp ik het, ben ook erg nerveus voor morgen al. We gaan het morgen meemaken, fijne avond man!

30 november 2020 om 19:50

Liverpool is zwaar gehavend met zoveel blessures , dus niet denken dat we de kampioen hebben verslagen mochten we winnen--

Hoezo uit voorzorg. Ik heb niemand horen zeggen dat Gravenberch en mazroui ergens last van hadden

Voor mij als PSV-supporter zijnde vind ik zo een CL-pot voor Ajax wel dubbel. Ik hoop natuurlijk dat Nederland het leuk doet in Europa, maar ik hoop ook dat de competitie spannend blijft. Daarom zou ik het niet zo erg vinden als Ajax gewoon gezellig met de rest van de Nederlandse competitie punten gaat sprokkelen in de EL ipv de CL. Ik ben erg bang voor een Psg, Bayern, Juventus scenario door de CL-gelden. Natuurlijk hebben wij als PSV-zijnde ook jarenlang goed gepresteerd in de CL terwijl Ajax niet eens mee deed. Echter waren de financiã«le gevolgen toen een lachertje in vergelijking met de huidige opzet.

30 november 2020 om 14:44

Als Ajax in EL gaat spelen zullen ze die misschien wel gaan winnen. Zeker als je bedenkt dat Kudus in januari terug is als aanvallende middenvelder. Stuk beter dan Labyad of Promes op 10. Klaassen Gravenberch Kudus - top middenveld

30 november 2020 om 14:59

Ik zie dit Ajax niet de EL winnen, is daar denk ik nog net te onvolwassen voor en voor zo'n lang seizoen heb je een net iets bredere groep nodig. Zeker als je in Eredivisie niet op grote voorsprong (of achterstand) komt zal je in die periode teveel belangrijke wedstrijden hebben. Blessures/gebrek aan fitheid gaan je dan opbreken. Daarnaast stromen er ook paar prima ploegen van CL naar EL en zitten in EL al paar ploegen die minstens gelijkwaardig aan Ajax zijn.

30 november 2020 om 14:47

Ik vind het ook leuk om te zien dat Nederlandse ploegen het goed doen in Europa en juich dan ook bij iedere als ze scoren, maar dit gevoel bekruipt me ook bij Ajax. Het financieële gat dreigt onoverbrugbaar te worden en het sportieve gat is ook groeiende in navolging hiervan.

30 november 2020 om 14:48

Haha snap ik ergens wel! Vooral als je verschil in gemak ziet waarin op dit moment de 'kleintjes' worden weggezet tussen Ajax en de rest. Aan de andere kant is mooi om te zien dat het Nederlands voetbal als geheel een uplift lijkt te hebben dit jaar op Europees gebied. Niet alleen Ajax doet het op dit moment goed. We kunnen misschien zelfs in de buurt van plek 6 op de coefficientenlijst komen als huidige vorm zich doorzet, en dat zou dan voor heel Nl weer fantastisch zijn met 2 Cl deelnemers.

30 november 2020 om 14:49

Je kan natuurlijk ook van eigen kracht uitgaan (goed beleid en dus een sterke selectie, jeugdspelers opleiden en voor veel geld verkopen) i.p.v. hopen dat de concurrent verliest in Europese wedstrijden. Op basis van de afgelopen 5 seizoenen heeft Ajax er bijna eigenhandig voor gezorgd dat er nu nog zoveel Nederlandse clubs mee mogen doen aan de Europa League, waaronder Psv.

30 november 2020 om 14:52

De verschillen zijn al jaren heel groot. Grootste verschil is dat Ajax er nu in slaagt om de hoofdprijs voor spelers te pakken en het ook in de periode dat PSV CL speelde daar niet in achterbleef. Daar zit mijn inziens ook de potentiële groei voor Psv. Daarnaast hebben de prestaties van Ajax er gewoon voor gezorgd dat er 2 clubs in kunnen stromen in de CL.

30 november 2020 om 14:53

Ik vind het wel typisch dat je Ajax CL-deelname dus eigenlijk niet gunt daar waar je door de bijdrage van Ajax in Europa de afgelopen jaren uberhaupt nog zicht heb op een direct CL plaatsing voor komend jaar. Ga een keer van je eigen kracht uit joh. Bij Ajax vertrekken ook jaarlijks de beste spelers en dat zijn met De Ligt, De Jong en Van de Beek helemaal niet grote aankopen geweest van Ajax en/of komen ze gewoon uit de eigen opleiding. Met andere woorden: het is mooi dat Ajax veel geld kan verdienen in de CL, het succes komt alleen voort uit de goede opleiding en het goede beleid. Eigenlijk het gevolg van de Fluwelen Revolutie, gezien het er toen financieel en sportief helemaal niet florissant voorstond. Dus in plaats van misgunnen ("daarom zou ik het niet zo erg vinden als Ajax gewoon gezellig met de rest van de Nederlandse competitie punten gaat sprokkelen in de EL ipv de Cl." zou PSV misschien ook gewoon (op gebied van beleid en opleiding) het beste beentje voor kunnen zetten om er voor te zorgen dat ze ook weer een keer een goede bijdrage in Europa hebben voor Nederland.

30 november 2020 om 15:00

@PSVerein, ik waardeer je eerlijkheid, maar je zou er ook anders in kunnen staan: dat PSV aanhaakt bij Ajax en volgend jaar samen de CL ingaat.

30 november 2020 om 15:17

PSV gaat het financieel ook goed doen door de talenten die ze hebben. Gakpo, Madueke, Malen Ihattaren, Dumfries en Max gaan per stuk minimaal 20 miljoen opleveren en staan voor 15 miljoen op de balans. Daarbij komt dat de eueopese subtop minder geld te bestedenheeft waardoor deze spelers 1 tot 2 jaar langer blijven dan normaal. Als het niet dit seizoen is dan heeft psv volgend jaar een hele grote kans op de landstitel. En wellicht 2 ploegen in de champions league

30 november 2020 om 17:48

Gakpo, Madueke, Malen en Ihattaren komen uit de eigen jeugd dus die staan voor 0 euro op de balans (of hooguit een opleidingsvergoeding).
De moeilijkheid voor een landstitel van PSV zit hem er in dat ze, net als Ajax, elk jaar een of twee van hun beste spelers kwijt raken maar op dit moment minder te besteden hebben om dat op te vangen.

30 november 2020 om 18:19

In totaal 15 miljoen. Zoveel hebben max en dumfries gekost.

30 november 2020 om 20:42

Spelers die voor nul op de balans staan, die leveren bij verkoop dus ook veel meer op dan spelers die wel op de balans staan en waarop ook nog dik afgeschreven moet worden. Kijk even naar de cijfers van Ajax en hoeveel die momenteel moeten afschrijven met al die vette aankopen.
En landstitel of geen landstitel, PSV en Ajax raken altijd hun beste spelers kwijt. Is ook altijd zo geweest.

30 november 2020 om 21:35

Dat zeg ik toch ook. Bij psv staan die spelers in totaal voor 15 miljoen op de balans. Daardoor ziet de financiele toekomst voor psv er goed uit. 15 miljoen voor die 6 spelers terwijl ze minimaal 120 miljoen waard ziin

30 november 2020 om 15:37

Hmm beetje kromme redenatie:

1) Als Ajax verder gaat is dat ook goed voor het totale Nederlandse voetbal, wat ook afstraalt op Psv.
2) Daarnaast moet PSV gewoon ook zorgen dat ze CL spelen ipv zich druk maken om de concurrentie.
3) PSV heeft mijn inziens ook een voorronde CL waardige selectie maar een koppige coach die er een zooitje van maakt.

30 november 2020 om 16:58

Eerlijke reactie en ik denk dat vrijwel iedereen er zo over denkt. Beter dit dan die geveinsde teleurstelling in de coefficientielijst als een rivaal in Europa verliest.

30 november 2020 om 17:25

De financiele gevolgen waren toen redelijk te vergelijken. Alleen heeft Ajax altijd al een iets hogere omzet gehad als je zaken als CL voetbal niet mee neemt. Door de CL inkomsten kwam PSV in de buurt, of gingen ze ook over Ajax heen. Alleen nu heeft de club die normaal al de hoogste omzet heeft ook nog eens de extra CL inkomsten, en komen die nog eens extra hoog uit door ze goed presteren.
Het startgeld van 16m is volgens mij al jaren hetzelfde. Alleen verdiende Ajax de afgelopen jaren door het aantal punten en het halen van de volgende ronde, en door de extra inkomsten uit de marketing pool agv de goede resultaten de afgelopen jaren, er nog weer bedragen bij die voorheen niet waren weggelegd voor Nederlandse clubs.

30 november 2020 om 19:47

@London Calling, volgens mij klopt dat niet: er zijn jaren geweest dat PSV meer geld te besteden had. Ajax heeft een inhaalslag gemaakt toen ze vier jaar op rij kampioen werden en geld van de CL kreeg door de rechtstreekse plaatsing.

30 november 2020 om 20:52

London.
Ajax altijd hogere omzet gehad (zonder Cl voetbal)? Nope. Of bedoelde jij 'de laatste vier jaar'? Daarnaast, de denkfout die je maakt is dat jij de omzet 'zonder CL voetbal' neemt. Als je die bij Ajax dus structureel zou weghalen, zeker omdat PSV momenteel EL begroot en Ajax op de groepsfae CL, dan is er eigenlijk nauwelijks verschil. Althans, dat is te verwaarlozen.
Los daarvan, in de jaren '80 en daarna tussen 1999 en 2008 heeft PSV standaard hogere omzetten gehaald dan PSV en had PSV meer geld, kreeg het de hoogste bedragen voor transfers, betaalde het de hoogste salarissen, etc. etc. Voorbeelden? Ik heb ze hier al zo vaak genoemd. Gullit (17 miljoen gulden in 1987) en Koeman (15 miljoen gulden in 1989) waren veel en veel duurder dan Marco van Basten (anderhalf miljoen gulden). En nu gaat het erover dat Ajax makkelijk spelers voor 20 miljoen Euro haalt en voor 20-30 miljoen Euro van de hand doet. Maar PSV kocht Kezman al in 2000 voor 20 miljoen Euro en verkocht Van Nistelrooij al voor ruim 33 miljoejn Euro. 20 jaar geleden mind you! Met inflatie correctie erbij en rekening houdend dat de markt momenteel totaal op hol geslagen is, is dat een bedrag dat richting de bedragen van Frenkie en Mathijs van nu gaat.

Dus zoals Kyle ook zegt: Er zijn ruim voldoende jaren geweest dat PSV meer geld had dan Ajax. En mind you, je kunt ook niet zeggen dat PSV dat dankzij de CL miljoenen deed. Want destijds bestond de CL nog niet eens (jaren '80) én de bedragen destijds rond de eeuwisseling staan in geen verhouding tot nu. Ik bedoel, Ajax heeft dankzij het besluit van de Knvb gewoon eventjes 40 miljoen ontvangen. Zonder iets te hoeven doen verder. Is wel even wat anders dan hoe het voorheen was. Kun je nagaan.

30 november 2020 om 22:59

Wat doe jij nou Constant Kante? Overal 6 miljoen bijverzinnen zodat het wat meer lijkt? Ruud van Nistelrooij ging in 2001 voor 28,5 miljoen. Geweldig bedrag, maar jij gooit er even een kleine 20 procent bovenop. Kezman kwam voor 14 miljoen. Zulke bedragen betaalde Ajax zeker niet, Machlas voor 8,5 miljoen was al maximaal maar Ajax teerde in die tijd op het Europees succes van de jaren '90. Ajax kon spelers als Laudrup halen en was na de CL successen (finales en halve finales) een van de rijkste clubs van de wereld. En je laatste sneer is zo dieptriest. Het besluit van de Knvb was het enige besluit dat de Knvb kon nemen, gezien er een Coronavirus de wereld is binnengedrongen. En nee, het was niet Ajax dat Corona naar Nederland heeft gehaald. Get over it.

1 december 2020 om 00:09

@ constant kante als je de omzet zonder CL voetbal pakt heeft Ajax altijd een hogere omzet gehad. Met CL voetbal komt en kwam PSV wel in de buurt of zelfs hoger uit, maar wat jij zegt klopt gewoon niet. (ik vind nog steeds dat het niet kan dat een moderator gewoon feitelijke onjuistheden op dit forum rond mag spammen). maar dan toch even op een rijtje, op de site van PSV gaan ze niet verder terug dan 2003. Ik heb ze in het verleden wel eens verslagen naast elkaar gezien die verder terug gingen en die zien er echt niet heel anders uit. mocht je ze vinden dan hoor ik het graag en dan kun je het lijstje verder aanvullen. Ajax omzet volgens de jaarverslagen 2003: 75.5 miljoen 2004: 62.3 miljoen 2005 :66.6 miljoen 2006: 74.1 miljoen PSV omzet volgens de jaarverslagen 2003: 50.4 miljoen 2004: 55.5 miljoen 2005 :64.9 miljoen 2006: 62.9 miljoen Altijd hoger geweest. Het zal best dat er een keer een jaar tussen zat dat de omzet van PSV wel net iets hoger was. Maar zelfs op het moment dat PSV CL voetbal speelde en Ajax niet was de omzet meestal niet veel hoger. dit is niet alleen de laatste 4 jaar zo, dit is 40 jaar zo. met inderdaad een enkele keer een uitzondering Toen Feyenoord in de CL speelde was hun omzet ook ineens een paar miljoen hoger dan die van Ajax. Niet veel, maar wel iets. Dus je zult ook best een jaar kunnen vinden waarin dat bij PSV get geval was. maar structureel is dat nooit het geval geweest. Ik weet ook dat PSV vaak de transfer records op zijn naam had staan in de eredivisie. Overigens klopt het transferbedrag van Kezman niet, die kwam voor 14 miljoen en ging vervolgens voor maar iets meer dan de helft weg en is dat zeker niet het beste voorbeeld van hoeveel geld PSV had want mede door die aankoop moest Timmer (de voorzitter die van Raaj opvolgde) heel hard in de kosten snijden om de miljoenen verliezen die PSV toen maakte om te draaien. En zeker de afgelopen 25 jaar stonden de transfer records misschien vaker op naam van PSV spelers, maar Ajax haalde wel vaker hoge transfersommen op. Op VI (ik meen dat het een pro artikel-video is) stond 2 jaar geleden een stuk over de transferopbrengsten van de top 3. Dit was dus voor de Ligt en de Jong en alles wat daarna kwam. Dat ging over een periode van 10 jaar en daaruit kwam dat alleen Ajax structureel geld verdiende aan transfers, PSV en Feyenoord niet (opnieuw volgens de eigen jaarverslagen, dus niet wat er op transfermarkt staat als transferfees).

30 november 2020 om 14:55

Als je goed hebt opgelet is dit dus wel nieuws inmiddels, weliswaar hoort dit thuis in de nieuwe opvatting van nieuws, maar dit is nieuws, net als het nieuws is als Messi's hond aan de reeskak is doordat hij nieuw voer eet of dat iemand naar de kapper is geweest tijdens het revalideren van een blessure.
Inmiddels is het zoeken naar echte nieuwsitems met een beetje nieuwswaarde een redelijke hobby geworden.

Wel fijn dat mensen die je uit voorzorg wisselt, als meevaller bestempeld worden dat ze er bij zijn. Zou bijna denken dat Ten Hag ze daarom gewisseld had en dat het daarom 'uit voorzorg' was.

Gelukkig is Antony er ook weer bij. Ik zou graag dit zien: Neres - Tadic - Antony

30 november 2020 om 14:55

Tadic en Antony zijn toch ook gewisseld. En Neres is alleen ingevallen.
Ik verwacht Neres-Tadic-Antony. Zeker omdat diepgang aan de zijkanten met die backs van hun die steeds willen aanvallen weleens cruciaal kan zijn.

30 november 2020 om 15:23

Op rechtsback staat er bij afwezigheid van TAA wel een minder aanvallende back volgens mij toch? Zal Neco Williams zijn neem ik aan gezien Milner ook niet fit is. Henderson gaat op linksback wel heel veel naar voren inderdaad dus ik hoop sowieso een van onze Brazilianen op rechts te zien. Linksbuiten valt voor Tadic ook wel wat te zeggen, die doet het gewoon erg goed daar dit seizoen ook natuurlijk. Desalniettemin zou ik ook (eindelijk) wel eens Neres - Tadic - Antony willen zien, maar ik verwacht het eerlijk gezegd niet.

30 november 2020 om 15:57

Ook omdat Engelse ploegen er niet van houden tegen een inzakkende spits te spelen lijkt mij Neres-Tadic-Antony mij deze wedtrijd de optie. Tadic op links en Traore in de spits valt inderdaad ook wat voor te zeggen, want ik ben het helemaal met je eens wat betreft Tadic. Die is dit seizoen vanaf links geweldig. Ook is dit al een aantal wedstrijden de vaste basis van Ajax in de competitie en de automatismes zitten er al aardig in. Daarnaast never change a winning team zeggen ze.
Maar toch zou ik persoonlijk kiezen voor de diepgang van de Brazilianen met een inzakkende Tadic

Mooi dat ze alle 3 fit (genoeg) bevonden zijn. We gaan iedereen nodig hebben,om een goed resultaat neer te zetten. Ik moet wel zeggen,maar dat kan zijn omdat ik door een Ajax (supporter) bril kijk, dat we de vorige keer de betere partij waren en hadden kunnen winnen als we zorgvuldiger waren geweest met de kansen die we voor onszelf creëerden. Hopelijk kunnen we dit vanavond weer doen.

30 november 2020 om 14:54

Morgenavond he, nog 1 nachtje slapen... ;-)
We hebben t vorige keer laten liggen terwijl winst, of zeker een punt, te pakken was. Winst morgen zou mooi zijn, maar winnen van Atalanta is een absolute must. Verlies morgen is nog geen uitschakeling bedoel ik dan... Maar de komende 2 winnen zou geweldig zijn :-D

30 november 2020 om 15:08

Hij heeft het over de E-game. Of hij is aan de pillen.

30 november 2020 om 15:26

Haha, dat stuk heb ik dan gemist... :-D

Neres, Tadic, Antony voorinKlaassen, Gravenberch, Martinez middenveldNico, Schuurs, Blind, Nous verdediging. Evt. Traore voor Tadic en dan Tadic voor Gravenberch als AM dan. Dan kan Gravenberch komen in de tweede helft met frisse benen

Was mij helemaal ontgaan dat Gravenberch met lichte klachten uit was gevallen. Ging er eigenlijk van uit dat het gewoon was omdat hij elke pot (muv periode toen hij 2 weken moest missen door corona?) ruim een uur speelde dit seizoen. In de CL ook nog geen minuut gemist dit seizoen. Hopelijk kan Kudus snel weer aansluiten want op het middenveld lopen we niet over aan opties als iemand blessure oploopt. Kijkende naar de selectie die naar Liverpool af zal reizen heb je 3 tot 5 echte middenvelders (klaassen, Ekkelenkamp en Gravenberch met Labyad en Alvarez die ook in aanval of verdediging kunnen) wat toch aan de krappe kant is. Hopelijk kunnen we Gravenberch en Klaassen heel houden want die twee zijn broodnodig tegen Atalanta om door te gaan. Komen belangrijke wedstrijden aan nu, heel benieuwd hoe de ploeg er nu écht voorstaat wanneer het om de knikkers gaat.

30 november 2020 om 15:28

Weet jij wanneer Kudus precies terug wordt verwacht, wolterx? Januari meen ik me te herinneren, zal er direct na de winterstop tegen PSV in ieder geval nog niet zijn denk ik maar we kunnen hem goed gebruiken in die drukke periode inderdaad!

30 november 2020 om 15:46

Eerste geluiden waren begin 2021 maar gezien geschiedenis van Ajax met blessures ga ik nergens vanuit nog. Er waren wat geluiden dat hij weer langzaamaan weer op veld staat maar als dat zo is lijkt me dat het vooral individueel en heel lichtjes trainen is. Zou positieve meevaller zijn als hij begin januari tegen PSV er weer bij kan zijn. Hebben in die pot spelers nodig die mannetje voorbij kunnen en druk naar zich toe kunnen trekken, middenveld van PSV oogt daar aardig vatbaar voor. Gaat een hele zware pot worden zo vlak na winter waar we Kudus goed bij kunnen gebruiken.

Ajax moet alle schroom van zich afzetten. Mazroui, die ik dit jaar heel erg goed vind, krijgt een zware aan Mane. Normaliter zeg ik dat Ajax zich ook best mag aanpassen aan de tegenstander in d CL, maar nu niet. Scoren is belangrijk en dus aanvallen en niet afwachten

Ik weet 100% dat ajax gaat winnen of een gelijkspelletje. Verliezen gaan ze zeker niet doen. Kom op Ajax! Liverpool kan zeker scoren tegen Ajax maar de verdediging van Liverpool is zo slecht dus ik zie zeker Ajax wel 2/3 keer scoren.

Dat is goed nieuws Ajax heeft het beste elftal nodig om uit van liverpool te kunnen wachten Maar geef ze een goede kans om minimaal een punt te pakken

Ajax heeft alleen baat bij een overwinning op Liverpool, er van uit gaande dat Atalanta wint van Midtjyland. Dan kan een score van 0-0 of 1-1 ook volstaan in het laatste, beslissende duel met Atalanta. Maar ik zie Ajax niet zo maar even winnen in Liverpool. Een gelijkspel lijkt me het hoogst haalbare, al heeft Ajax wel vaker in de CL verrast. Dus onmogelijk is het niet....

Is Ajax door als ze winnen? Sorry ben te lui om het op te zoeken. Ik denk iig dat het te doen moet zijn. Ajax is in vorm en Liverpool niet echt.

30 november 2020 om 16:59

Nee laatste wedstrijd is bepalend ongeacht of ajax wint of verliest en ongeacht wat Atalanta doet.

30 november 2020 om 17:28

Nee, alleen als ze winnen mogen ze in ieder geval me 1-1 gelijkspelen om door te gaan, en afhankelijk van de resultaten zou 2-2 ook voldoende kunnen zijn. Bij een nederlaag moeten ze van Atalanta winnen (er van uitgaande dat die ook gewoon van die denen winnen)

Hopelijk een mooi resultaat. Uiteindelijk is Atalanta de wedstrijd waar het om gaat of je mprgen verliest, gelijk speelt of wint

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

343 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 17 1 2 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag verklaart waarom Timber eerst niet en nu toch wel bij de selectie zit

Jurriën Timber leek aanvankelijk niet bij de wedstrijdselectie van Ajax te zitten voor het duel met Fortuna Sittard. In de door de Amsterdammers gecommuniceerde wedstrijdselectie ontbrak de negentienjarige centrumverdediger, maar hij...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren