Driessen kijkt ogen uit bij Feyenoord: ‘Dan moet je heel snel je mond houden’

Maandag, 30 november 2020 om 10:24Rian Rosendaal • Laatste update: 10:31

Nicolai Jörgensen maakte zondagmiddag de nodige misbaar na zijn wissel in het thuisduel van Feyenoord met FC Utrecht (1-1). Valentijn Driessen vindt het echter volkomen logisch dat trainer Dick Advocaat de Deense spits voortijdig naar de kant haalde in De Kuip. Jörgensen moet eerst maar weer eens prestaties leveren voor de Rotterdamse club, zo luidt het duidelijke oordeel.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Echt doodzonde dat deze jongen zijn niveau niet meer haalt vanuit het kampioen seizoen. Als Feyenoord een makkelijk scorende spits had, had dat zoveel verschil gemaakt. Dan krijgt zelfs een Berghuis meer ruimte, en we weten allemaal wat dat oplevert. Ben alleen bang dat hij nooit meer op dat niveau komt, pijnlijk dat ze toen die 25? miljoen niet hebben gepakt voor hem..

30 november 2020 om 10:42

17-18 mln dacht ik.

Achteraf is dat zeker waar, maar je geeft het zelf al aan. Stel je zou er een aan lopende band scorende spits aan overhouden; die heb ik liever dan die 17 mln. Het heeft helaas niet zo mogen zijn.

30 november 2020 om 11:54

Er is destijds nooit iets bevestigd, maar het gerucht was dat Newcastle 17 mln euro had geboden en Feyenoord 20 mln pond (=22 mln) eiste. Destijds stond ik daar volledig achter. Het was net voor het WK waar hij basisspeler zou zijn bij Denemarken en als hij kon herhalen wat hij in het kampioensjaar had gedaan zou hij veel meer waard zijn. Helaas liep alles anders. Ik krijg er nu ook echt een hard hoofd in. Scoren is al langer een probleem, maar in de seizoenen hiervoor bracht hij in ieder geval nog wat als hij speelde, maar dat mis ik nu ook al. Hij komt erg gefrustreerd over (zeiken op medespelers), maar zet dat niet om in arbeid of agressie. Waar is toch de oude stoïcijnse Nico die continu aanspeelbaar was en balvast? Hij kan het voetbal toch niet helemaal verleerd zijn?

30 november 2020 om 12:23

volgens mij werd dat toen in de winterperiode geboden, en ik snap heel goed dat feyenoord zoiets weigerde. hij was op dat moment heel belangrijk voor het team en in de winter wil je niet graag je belangrijke spelers verkopen want dan krijg je gewoon een heel lastige 2e seizoenshelft.

30 november 2020 om 13:00

Met een klein deel van dat bedrag hadden ze Fran Sol bijvoorbeeld kunnen halen. Was dat seizoen ook in uitstekende vorm. El Khayati had je daar dan misschien ook nog bij kunnen halen. Je haalt weet ik niet hoe veel goals binnen en je houdt nog geld over ook. Als je geen grote geld buffer hebt, moet je naar mijn mening altijd de kans pakken om een speler voor zo’n bedrag te verkopen.

30 november 2020 om 13:54

@gironimus: Feyenoord deed in de winterstop toen al niet meer mee om de landstitel, Europees was het klaar en het team speelde eigenlijk alleen nog om de 3e plek en de beker.
Ik snap de gedachtegang dat een goed EK extra geld oplevert, maar Jorgensen presteerde al wat minder, Feyenoord speelde eigenlijk nergens meer om en Feyenoord kon een klapper wel eens gebruiken. Destijds gewoon een slechte keuze geweest. Niet qua voetbal, want ik snap best dat je hem destijds niet kwijt wilde, maar zakelijk gezien zeker... zelfs toen al.

30 november 2020 om 10:43

15-17 mil was het volgens mij, 25 mil hadden ze waarschijnlijk direct geaccepteerd. Het kampioensjaar lijkt vooralsnog een uitschieter, met daaromheen jaren met zijn werkelijke niveau. Verder met je eens hoor, het staat (normaal gesproken) als een huis, echter is ons scorend vermogen bij gebrek aan een goede spits erg magertjes.

30 november 2020 om 10:46

Doodzonde voor hem en Feyenoord, maar mij hoor je als Ajacied niet klagen hoor😉 Feyenoord moet blij zijn als ze nog iets voor die jongen kunnen vangen. Misschien dat een club uit China ofzo nog iets wil betalen, maar verder zie ik niet in wie een blessuregevoelige speler, die de afgelopen tijd niets laat zien en geen restwaarde meer heeft wil kopen.

30 november 2020 om 10:55

Dat risico heb je helaas. Feyenoord dacht met Jorgensen eindelijk een veelscorende spits voor langere tijd te hebben die ze later voor meer dan het bod konden verkopen, maar helaas voor hun pakte die gok minder goed uit dan verwacht. Zo werkt het in de voetballerij. Ajax heeft ook de nodige veelbelovende spelers het vertrouwen gegeven, waar het uiteindelijk niet meer uit kwam.

30 november 2020 om 12:14

Ik blijf er in alle opzichten bij dat het niet pijnlijk, niet zonde, niet dom was. Jorgensen zat pal voor het WK, was in een uitstekende vorm en Feyenoord wilde gewoon de hoofdprijs. En ik wil één ding duidelijk maken: We hadden het seizoen af moeten maken met Dylan Vente. Want in de winterstop had je voor dat geld geen enkele speler kunnen kopen die een directe versterking was en een vervanger voor Jorgensen was. Dat het daarna bergafwaarts ging, het is niet anders. Soms gok je verkeerd, soms gok je juist. Nou, daar moeten we mee leven. Maar geen enkel bedrag had mij de ellende bespaard van een half jaar naar Dylan Vente kijken.

Matige spits, net zoals ik die Bozenik ook echt een matige spits vind. Vleminckx, Malki en ik weet niet hoeveel spitsen maakte er ook ooit een seizoen meer dan 20. Is gewoon een eendagsvlieg geweest, ongelooflijk dat Feyenoord hem niet heeft verkocht destijds.Nu moet je zelfs geld bijleggen om hem te lozen denk ik.

30 november 2020 om 10:37

Vind dit een beetje een simpele opmerking. In het kampioensjaar was hij gewoon echt super goed. Dan snap ik best dat je als Feyenoord denkt dat je hem moet houden. Dat hij dan achteraf minder presteert (mede door blessures denk ik) is toch niet in te schatten van te voren of wel?

30 november 2020 om 11:01

Jã¶rgensen is in potentie veel beter dan de anderen die jij noemt. Dat kan je zelfs nu ook nog eenvoudig zien. Verder is het achteraf makkelijk lullen.

30 november 2020 om 11:40

Eendagsvlieg in de zin dat ie het niet meer heeft laten zien? Ja eens. Eendagsvlieg in de zin dat zijn prestaties “toevallig” waren? Niet eens. Je zag dat Jorgensen echt wel kwaliteit had, zou destijds bij Psv en Ajax echt niet mistaan. Het seizoen erop ,als ie weer even kort fit was, kon je zien dat ie erg makkelijk voetbalde en scoorde. Helaas hebben de meerdere blessures hem mentaal gebroken en kan hij het schijnbaar niet meer opbrengen om weer zn oude niveau te behalen. Mensen doen alsof hij nooit heeft kunnen voetballen, slaat nergens op. Wat betreft Bozenik , ja hij oogt heel lomp , maar ik denk dat als je de dominante ploeg bent en vaak rond de 16 speelt dat hij echt wel nuttig kan zijn, natuurlijk ook afhankelijk van wie je om hem heen zet. Berghuis, Sini naast hem en Texeira achter hem kan best eens gaan werken denk ik.

30 november 2020 om 11:52

Helemaal mee eens vwb Bozenik, hartstikke jonge speler nog en door sommigen al weer veel te vroeg afgeschreven, het is technisch niet heel verfijnd maar die jongen is super doelgericht en heeft ook wel een neusje voor de goal. Als hij zelf ook een beetje geduld heeft komt zijn kans echt wel. Wat Jorgensen betreft, heeft heel veel pech gehad qua blessures en om hem echt te kunnen beoordelen zou hij eigenlijk een wedstrijd of 10 achter mekaar blessurevrij moeten spelen, probleem is alleen dat dat al een tijdje een uitdaging blijkt te zijn, het moet dus echt dit seizoen gebeuren en anders is het tijd om afscheid te nemen.

Dick is een hemels geschenk voor dit Feyenoord. Hoe professioneel hij dit weg wuift/oplost. Achter de schermen zijn er zeker hele raken woorden gevallen. Man man man, hoe kan je zo lang ongeslagen blijven nog Dickie! Hulde

30 november 2020 om 10:39

Omdat spelers voor hem door het vuur gaan en de organisatie gewoon goed staat.

30 november 2020 om 10:42

Dat is het probleem van dit Feyenoord. Iedereen blijft maar zeggen hoe geweldig het is, door die ongeslagen reeks. Terwijl je in 10 competitiewedtrijden al 4 keer hebt gelijkgespeeld. Waarvan je gisteren gewoon had moeten verliezen en je tegen Emmen pas in de laatste minuut wint. Daarnaast Ajax, Psv, Vitesse en AZ nog niet gehad. Nog 1 keer puntverlies en Feyenoord staat vijfde. Dan is een matige competitiestart misschien wat overdreven gesteld, maar dit soort lyrische commentaren staan nog verder van de waarheid.

30 november 2020 om 10:59

Je hebt zeker een punt. Feit is wel dat Feyenoord vaak goed speelt tegen de 4 genoemde tegenstanders omdat ze wat meer ruimte krijgen om te voetballen en zeker tegen 3 van 4 niet het spel hoeven te maken. Dat ligt ze beter. Dat Fey teveel gelijkspeelt ben ik het mee eens, maar voor het moraal en het zelfvertrouwen van de spelers is gelijk spelen zoveel minder erg dan verliezen. Ook is Utrecht gewoon altijd een taaie tegenstander, als je dan jongens als Wehrman en zelfs Johnston moet opstellen weet je dat je tegen de lamp kunt lopen. Donderdag maar weer winnen om de waan van de dag weder te keren.

30 november 2020 om 11:18

Donderdag winnen zou mooi zijn, want dan is Feyenoord al bijna door. Dat geeft toch glans aan het seizoen van Feyenoord en doorgaan is wel een prestatie die heel knap is en lovende kritieken waard zal zijn, want dat is toch iets wat Nederlandse clubs de afgelopen jaren heel weinig is gelukt
Uiteindelijk kan je in de competitie natuurlijk beter 1 keer verliezen dan 2 keer gelijk spelen. Want uiteindelijk wordt je toch afgerekend op de positie op de tranglijst. Als Feyenoord over een paar weken bij Vitesse uit verliest bv staan ze vijfde en zal je dezelfde mensen in de media die nu zo extreem positief zijn net zo makkelijk keihard horen dat die reeks niks voorstelde en dat het bij de eerste fatsoenlijke tegenstander gelijk misgaat.

Altijd vertrouwen en vooral hoop gehad dat we de oude Jörgensen weer zouden zien, maar het is echt helemaal niets meer. Onbegrijpelijk.

30 november 2020 om 10:41

Echt ongelofelijk hij komt net weer terug van een blessure zonder echte wedstrijdritme, wat had je dan gedacht dat hij even 3 goals maakte? Typisch nederland weer. Geef hem even 5 wedstrijden om in zijn ritme en vorm te komen voordat je hem afzaagt.

30 november 2020 om 10:49

Hij raakt werkelijk al 3 jaar geen knikker, is altijd geblesseerd en lijkt mentaal ook te zijn geknakt. Dus ik zaag hem niet alleen af op de wedstrijd van gisteren....

30 november 2020 om 11:06

Ik weet niet of je de laatste 3 jaar onder een steen hebt geleefd, maar telkens is hij voor hij weer ritme heeft geblesseerd, waardoor je inmiddels al bijna 3 jaar niks aan hem hebt. Los daarvan mag je ook zonder ritme meer laten zien dan wat Nicolai gisteren gedaan heeft.

Het is wel heel makkelijk om alles af te schuiven op Jörgensen hoor. Toegegeven, hij speelt in balbezit niet goed, maar hoe veel ballen krijgt hij nou daadwerkelijk? Zo'n spits als Jörgensen moet gewoon in de 16 die bal krijgen en op goal rammen, maar hij komt nu bijna nooit meer in die gelegenheid. Maarja, het is ook wel te begrijpen met op rechts een Berghuis die alleen maar naar binnen loopt en op links hebben ze daar nu Linssen staan, maar wat is die jongen enorm slecht in een Feyenoord shirt. Daarnaast natuurlijk nog Diemers die 80 van de 90 minuten op de grond ligt. En laten we niet vergeten dat Teixeira na 1 wedstrijd tegen Willem II helemaal opgehemeld werd, maar daarna heeft laten zien waarom hij nergens echt goed is doorgebroken. De enige versterking binnen dit Feyenoord van afgelopen zomer is Spajic, alhoewel hij soms ook aan de bal uit het niets heel rare fouten maakt. En die Conteh..? Tja. We mogen ook wel een kritische blik werpen op de spelers die Feyenoord heeft gehaald deze zomer..

En toch zie je aan zijn balbehandeling op momenten nog steeds dat ie echt wel kan voetballen. Hij lijkt gewoon depressief ofzo.

30 november 2020 om 11:19

Vind je? Ik vind zijn basistechniek, aannames matig en ik verwacht van iemand met zijn postuur meer mannelijkheid in de duels.

Nooit echt een sterke spits geweest Éérste seizoen maakte hij nog veel doelpunten Daarna nooit meer in die vorm geweest En zal hij ook nooit meer op terug komen

De wissel was natuurlijk volledig terecht. Ik denk dat Jörgensen zelf als geen ander weet dat hij in de spits bij Feyenoord hoort te doen. Daar komt zijn frustratie dan ook vandaan. Hij moet alleen leren zijn frustratie niet op de trainer bot te vieren. Met Advocaat komt hij er gelijk achter hoe daar mee wordt omgesprongen. Dit Feyenoord ontbeert het eigenlijk enkel aan een goede spits die de doelpunten maakt. De selectie is niet breed maar als de sterkste jongens op het veld staan moet Feyenoord het alle ploegen moeilijk weten te maken.

En wanneer gaat Driessen een keer zijn mond houden. Wat een walgelijk figuur is dat. Jorgenson moet inderdaad veel beter maar dat is niet aan Driessen die zelf als 'kenner' de plank 99 procent volledig mis slaat. Uiteindelijk was dit eerste keer dat we een puntje stelen dit seizoen. Tegen Twente kregen we er 2 te weinig. De rest van het seizoen zijn alle punten bij onze wedstrijden eerlijk verdeeld. Had al wel verwacht dat er een keer een wedstrijd als deze tussen zou zitten. Je zag vanaf minuut 1 dat de spelers gewoon oververmoeid zijn. Het zware programma, de vele blessures van veel basisspelers en natuurlijk de wedstrijden met 10 man hebben dit elftal gesloopt. Hopelijk komen er snel wat spelers terug want op deze manier gaan ze een paar zware weken tegemoet. Het verschil met Ajax (en in mindere mate PSV) is wel duidelijk. Die selectie van Ajax is zoveel breder waardoor zij deze problemen wel makkelijk op kunnen vangen. Ook pakken zij gewoon de punten ook al is het niet altijd terecht (Sparta en Vitesse). Ze beginnen ook steeds overtuigender te winnen terwijl Feyenoord juist steeds minder overtuigend speelt.

Ach ja, Valentijn Driessen is ook geen topjournalist en pretendeert ook het tegenovergestelde... houdt evenmin zijn mond als ie het wel zou moeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger172
M. DiemersMiddenvelder161
S. BerghuisAanvaller1610
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller144
N. JørgensenAanvaller122
L. FerMiddenvelder110
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 12 2 0 0
2019/2020 Feyenoord 13 5 2 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren