UEFA stuurt Makkelie, Kuipers én Gözübüyük Champions League in

Maandag, 30 november 2020 om 10:08Yanick Vos • Laatste update: 10:35

De UEFA heeft drie Nederlandse scheidsrechters aangesteld voor wedstrijden in de Champions League deze week. Danny Makkelie, Björn Kuipers en Serdar Gözübüyük komen deze week in actie in het miljardenbal. Zij fluiten respectievelijk Borussia Mönchengladbach - Internazionale, FC Porto - Manchester City en Club Brugge - Zenit Sint-Petersburg, zo bevestigt de KNVB. Ajax krijgt dinsdagavond op Anfield tegen Liverpool te maken met de Duitse scheidsrechter Tobias Stieler.

Makkelie wordt in Duitsland geassisteerd door Mario Diks en Hessel Steegstra. Kevin Blom is de VAR samen met assistent Jochem Kamphuis. De Nederlandse arbitrage moet het duel tussen de koploper Borussia Mönchengladbach en hekkensluiter Internazionale in goede banen zien te leiden.

Kuipers reist met zijn team af naar Porto. Hij werkt met zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Pol van Boekel neemt de taak van VAR op zich en krijgt daarbij ondersteuning van Rob Dieperink. Manchester City is koploper en heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. Porto staat tweede in Groep C.

Aanstaande woensdag komt Gozübüyük in actie. Hij reist samen met zijn assistenten Joost van Zuilen en Johan Balder af naar Brugge. Allard Lindhout is vierde official, terwijl Dennis Higler als VAR fungeert. Hij wordt daarin bijgestaan door Bas Nijhuis. Club Brugge maakt nog kans op overwintering in de Champions League. Voor Zenit is overwintering in de Europa League het maximaal haalbare.17 reacties (laatste reactie door spandoek)
30 november 2020 om 10:27

zelfingenomen vind ik ze allemaal. Maar ik vind Gozu wel een goede scheids hij heeft zijn maniertjes maar hij fluit tegenwoordig wedstrijden waarin ik niet eens wist dat hij scheidsrechter was. Dat is dus een compliment voor een scheidsrechter niet teveel opvallen.

30 november 2020 om 11:15

Nou ja.. vorige week nog als VAR volledig onterecht een penalty aan PSV gegeven om vervolgens Van Boekel maar de halve beelden te laten zien. Het kan toeval zijn, maar bij elke wedstrijd die hij bij Twente fluit zijn er weer arbitrale blunders.

30 november 2020 om 11:30

Makkelie en Kuipers doen het in de CL beter dan in de Eredivisie vind ik. Vooral van Makkelie vind ik dat verassend , daar je hem heel ver uit de buurt van de Var moet houden. Lijkt net of in het busje de volle maan schijnt en dat ie dan veranderd in een ontzettend slechte scheidsrechter. Wat jij bij Gozubuyuk hebt , heb ik bij Higler, altijd als ie Feyenoord fluit worden er onbegrijpelijke beslissingen genomen.

30 november 2020 om 12:17

Ik geloof daar zelf niet zo heel veel van. Als de scheidsrechter de beelden niet duidelijk vind kan hij gewoon doorvragen.

30 november 2020 om 13:59

Het beeld kan volledig duidelijk zijn, maar de context niet. Wanneer (bewust?) een deel voorafgaand aan de overtreding wordt weggelaten, dan wordt je als scheidsrechter gewoon genaaid door je eigen Var.

30 november 2020 om 10:59

Makkelie snap ik anders helemaal niets van. Enorm overschatte scheidsrechter die zijn handen al vol heeft aan de Eredivisie. Vorige week natuurlijk ook geweldig de fout ingegaan bij PSG tegen Leipzig.

30 november 2020 om 18:59

Maar Juventus - Barcelona eind oktober floot hij juist waanzinnig sterk en absoluut foutloos. We hebben met z'n allen constant commentaar maar we kunnen geen van allen weten hoe moeilijk het is op dat niveau. Maar jij hebt duidelijk je mening alweer klaar.

30 november 2020 om 13:02

Ik vind Makkelie ook een hele matige scheidsrechter. Die zie ik echt zelden een overtuigende wedstrijd fluiten. Vooralsnog vind ik Kuipers er met kop en schouders bovenuit steken. Gozubuyuk vind ik normaal wel redelijk als scheidsrechter.

30 november 2020 om 14:29

Ik vind Makkelie het in Europa redelijk doen meestal. Vandaar de opmerking. Eredivisie vind ik ze allemaal heel matig.

En van 't weekend kunnen wel weer lekker zaniken met z'n allen over onze slechte scheidsrechters, maar er zitten toch een stel goed bij in Europa.

30 november 2020 om 12:10

Blijkbaar zijn de scheidsrechters in het buitenland nog slechter. Ik ben overigens niet van mening dat de scheidsrechters per se slecht zijn in Nederland, maar dat de VAR niet goed gebruikt wordt en dat scheidsrechters daarom soms verkeerde beslissingen maken (de penalty van PSV tegen Twente toen vboekel aangaf naderhand dat hij 'bang' was de VAR te negeren).

Lap krijgen wij voor de meest cruciale wedstrijd van de 6 weer die Gozobuyuk die ons vorig jaar toch flink benadeelde. De VAR riep hem terecht nog naar het scherm om hem een 2de kans te geven maar hij bleef koppig bij zijn beslissing. Zie je wel vaker, van die jonge refs die hun fout niet willen toegeven en in hun eer aangetast zijn. Goed ja, zoals we nu spelen verliezen we van elke ploeg die een beetje kan voetballen en dat kunnen ze in de cl helaas allemaal. Dus wellicht maakt het weinig uit.

Mooi dat er drie Nederlandse scheidsrechters zijn aangesteld voor deze CL-ronde. Het toont aan dat het niveau van de arbitrage gewoon heel behoorlijk is. Hopelijk presteren ze weer naar behoren. Spelen we in de CL toch nog een kleine rol van betekenis.

30 november 2020 om 13:06

Er lopen ook genoeg matige scheidsrechters rond in de Champions League. Dat zijn echt niet allemaal toppers. Kuipers vind ik goed, Gozubuyuk redelijk, maar Makkelie betrap ik zelden op een overtuigende wedstrijd. Wat het Nederlandse scheidsrechterskorps overigens wel helemaal in de vingers heeft, zijn die pietluttige handelingen die tegenwoordig het spel verzieken. De Uefa is daar ook nogal een fan van; net zolang over-analyseren totdat er genoeg twijfel ontstaat om ergens voor te fluiten. Het zegt allemaal niet zoveel. Higler en Kamphuis fluiten tegenwoordig ook Europa League wedstrijden.

30 november 2020 om 13:21

Iets minder klagen allemaal op onze scheidsrechters, we zijn hier nog redelijk gewend. Ik stel voor kijk eens een paar weekenden Spaans voetbal en ik kan je garanderen dat je niet meer over onze arbiters gaat klagen...

30 november 2020 om 13:22

*verwend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren