Hugo Borst ziet vreemd verschijnsel bij Ajax: ‘Zou ze dat niet meer sieren?’

Maandag, 30 november 2020 om 08:40Rian Rosendaal • Laatste update: 09:16

Hugo Borst plaatst maandag een kritische kanttekening bij de 0-5 overwinning van Ajax op het povere FC Emmen van afgelopen zaterdag. De columnist is van mening dat de spelersgroep van trainer Erik ten Hag wel wat meer blijdschap mag tonen na een doelpunt. Bij elke treffer van de Amsterdamse club in Drenthe verwonderde Borst zich over de manier van juichen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door london calling)

Als dit de kritieken zijn in de media, dan weet je dat je goed bezig bent. Ook wel treurig dat journalisten vaak enorm hun best doen om iets negatiefs te vinden terwijl de positieve verhalen voor het oprapen liggen.

30 november 2020 om 09:23

Dit is een gevalletje hoge bomen.

30 november 2020 om 09:35

Moet eerlijk bekennen dat ik wel hetzelfde gevoel kreeg hoor afgelopen zaterdag. Niet dat het een probleem is hoor, maar vind het niet heel gek dat hij dit zegt.

30 november 2020 om 09:45

Ik vind het eigenlijk wel gek. Ik heb verder de column niet gelezen maar als je hier over gaat schrijven dan heb je dus blijkbaar geen onderwerp. Waarom kies je er dan niet voor om een onderbelicht talent er uit te halen? Of iets positiefs over een Vitesse? Verzin iets, maar columnisten lijken graag negatief over dingen te schrijven 'want dan praten mensen er over'. 😅

30 november 2020 om 10:08

Daar ben ik het volmondig met je eens. Maar dat is niet iets waar alleen Hugo Borst zich "schuldig" aan maakt. Ik heb persoonlijk ook liever positief nieuws, maar kan hier niet om wakker liggen hoor. Ben het ook zeker met Murki eens, dat als mensen dit over je schrijven, het gewoon heel goed gaat met je.

30 november 2020 om 10:14

Kan het niet zo zijn, dat de meesten dachten aan buiten spel inclusief Traore zelf. Ik dacht meteen aan een VAR moment..., maar het bleek al snel van niet. En als ie dan zit, moet je in die zelfde motion gaan juichen. Is een beetje tegen je nature in. Dat was meer mijn eerste gedachten bij het 3e doelpunt. Bij doelpunt nr. 4 en 5, was er meer een Yeeeaahh! en een High Five. Ik heb wel een idee, hoe Borst naar Ajax keek en ook een idee hoe het voelde bij het 3e doelpunt en ze niet uitbundig gingen juichen. 😧😡😡😡😡🤬🤬🤬🤬🤬🤬😭😭😭😭😭

30 november 2020 om 11:07

@4Ever4Ajax, dat staat inderdaad buiten kijf. Het hoeft natuurlijk ook heus niet elke week een hosanna column te zijn maar om hier over te moeten schrijven is wel heel treurig. Daarom zijn die VI Pro artikelen ook zo'n verademing.

30 november 2020 om 11:22

Je zou geneigd zijn te denken dat dit komt door een gebrek aan wisselwerking met het publiek. Maar als je dan gisteravond Michael van Gerwen helemaal los ziet gaan, dan twijfel je toch weer of je wel publiek "nodig" hebt om te juichen

30 november 2020 om 10:21

Ik denk dat het er mee te maken heeft dat 60% van de ED clubs gewoon een ingecalculeerde zege betekent voor Ajax. EN van die overige 40% gaan ze ook het overgrote deel winnen. Die jongens weten ook wel dat ze op eenzame hoogte staan in Nederland en reageren dienovereenkomstig.

30 november 2020 om 11:55

Wel t eerste seizoen dat t klasseverschil zo groot is. Afgelopen seizoen waren ze nog blij dat se competitie voortijdig werd afgeblazen want AZ kwam wel erg dichtbij. Overigens vind ik Ajax echt fantastisch spelen. En altijd gefocust. Blijven pressie houden, ze stoppen nooit. Uiterst professioneel team. In de verdediging moet er een topper bij en dan kunnen ze zomaar hun CL prestatie van 2019 gaan evenaren. Zeker als Kudus fit is.

Ajax speelt veel CL wedstrijden en daar zie je ze wel blij zijn. In de Eredivisie hebben ze met hun kwaliteit amper weerstand en schieten ze de ene goal na de andere erin. Dan snap ik wel dat je niet bij letterlijk elke goal uit je plaat gaat

Waar je jezelf al druk om kunt maken.

Ik vroeg het zelf ook wel af eerlijk gezegd. Aan de ene kant kan ik wel begrijpen dat je inderdaad niet uitbundig juicht, ze zien het allemaal natuurlijk als een verplichtje en kijken alleen maar naar dinsdag. Bij zulke potjes hoop ik ook altijd vooral dat iedereen maar fit blijft. Aan de andere kant ben je toch blij als je scoort? Bij Traore kon er nog geen glimlach van af. Op de training glimlach je op z'n hoogst toch ook?
Maar goed, niet te veel waarde aan hechten op vol op dinsdag focussen!

30 november 2020 om 09:56

Zeker niet te veel waarde aan hechten, maar zeker bij de 1-0 en 2-0 ga ik er vanuit dat ze juist wel (echt enthousiast) zijn, want dat betekent in principe gewoon dat je zonder veel inspanning de wedstrijd kan uitvoetballen.
Ik denk wel dat de grote uitslagen van de laatste weken een vertekend beeld geven van de 'klasse' van Ajax. Zeker winnen ze gemakkelijk van de (voor het grootste deel) rechterrijtje clubs, dat verwacht ik eerlijk gezegd ook van Psv, AZ (en in veel mindere mate Feyenoord). De enige (echte) weerstand die ze kregen zag het er allemaal een stuk minder rooskleurig uit.
Natuurlijk moet je het (ook) tegen de kleine gebroeders gewoon laten zien, maar ik vind nu dat de 'enorme klasse van Ajax' en 'ze zijn de eredivisie wel ontgroeid' nog niet zo zwaar getest zijn en dat het beoordelen daarvan nog op zich moet laten wachten.
Dit seizoen is het (in mijn ogen meer dan ooit te voren) vooral de brede selectie (waar je weinig minder wordt door te wisselen) die Ajax heeft, waar ze enorme voordelen van hebben.

Bij Feyenoord zijn de basis 11 + wellicht 1 of 2 wissels die het moeten doen, daarachter wordt het (heel snel) minder. Bij PSV geldt dat eigenlijk ook wel en ook bij AZ. Daardoor voetballen die ploegen eigenlijk altijd met dezelfde 11, waarbij Ajax (met name in de competitie) wat meer kan rouleren. Spelers blijven daardoor fitter, en de kans op (langdurige) blessures wordt daarmee verkleind. Wat Ajax daarbij (in mijn ogen) wel heel goed doet is snel een wedstrijd tegen de 'lagere regionen' beslissen, waardoor het minder 'moet', de druk eraf is en je niet vol hoeft. Dat scheelt ook enorm in de belasting van spelers.

30 november 2020 om 11:53

Ach ze jagen toch als een malle door met 4-0. Spelen super geconcentreerd. Hoe je juicht maakt niet uit.

En als Ajacieden wel juichen schrijft dezelfde Borst een artikel als 'het is stuitend en vernederend om te zien hoe de Ajax spelers juichten alsof ze de Champions League wonnen tegen het arme Emmen'. Het is natuurlijk niet gauw goed. Ik vond het zelf alleen opvallend bij de 3-0 van Traore, ik dacht daardoor ook dat die afgekeurd was. Maar big deal verder, hoe (en of) je juicht moet je toch zelf weten.

Het lijkt net of Ajax 20punten los staat .. Men praat over ontgroeid van de ED.. Laat ze eerst maar eens 3jaar op rij met overmacht kampioen worden.. grote eenvoudige zeges is van alle tijden.. psv heeft ook jaren " geen tegenstand" gehad en werden vaak kampioen.. zoals Ajax die jaren ook gehad heeft.. Ik geniet nu van Ajax en zie heus het talent wel (en dan komt Kudus nog terug) maar het is toch niet gek dat Ajax met dit programma bovenaan staat?

30 november 2020 om 09:43

Ajax heeft toch een vergelijkbaar programma gehad als Psv, Feyenoord en AZ? Dus als je dan 4, 5 en 10 punten losstaat van je grootste concurrentie dan is dat toch opmerkelijk. En daarnaast moet je nou toch wel weten dat de pers om de week wat anders roept. Niet zo lang geleden werd er nog gezegd dat Feyenoord verder was dan Ajax en nu is Ajax opeens de competitie weer ontgroeid. Verliest Ajax volgende week dan is PSV weer de favoriet.

30 november 2020 om 09:58

Dat van dat programma snap ik niet helemaal, dat is toch vergelijkbaar met wat iedereen gespeeld heeft? Verder helemaal met je eens. Dat dramatische gedoe over hoe slecht de eredivisie is. Ajax heeft nu even een serie waarin het allemaal heel makkelijk gaat. Dat is vooralsnog inderdaad gewoon een momentopname. Vorig jaar hadden ze precies het tegenovergestelde, was de eredivisie toen top? Ajax wint 5-0 van Heracles en de ene na de andere analist begint over hoe noodzakelijk een Beneliga is. Heracles heeft het de afgelopen jaren juist heel goed gedaan tegen Ajax. Even rustig aan, kijken over 5 jaar nog is hoe het gaat.

wat een azijnpisser die hugo , als je geen commentaar op het spel kunt hebben dan moet je maar op dit soort randzaken gaan zeiken en daarnaast het spontane juichen is sowieso ingedamd vanwege de Var omdat als je net uitgebreid en overdreven je doelpunt hebt gevierd kan je nu zomaar voor lul staan omdat hij om allerlei zaken nog teruggetrokken kan worden dus Hugo , zoek een zinvol leven !

Ja sorry hoor maar als ze compleet uit hun dak waren gegaan was er ook kritiek gekomen van doe niet zo overdreven. Ik zou tegen Emmen ook niet overdreven gaan juichen. Iedereen snapt toch wel dat dit geen adrenaline wedstrijd is. Tegen Liverpool is het natuurlijk heel anders. Dan gaat het echt ergens over. Bovendien zit je met een VAR. Je kan overdreven gaan juichen maar als je afgekeurd wordt sta je ook zo voor schut

Ik kan me nog herinneren dat het Amerikaanse vrouwenelftal op het WK een dikke uitslag neerzette en dat de speelsters behoorlijk uitgebreid bleven juichen. Daar werd schande van geschreven. Vernederend voor de tegenstander en onsportief. Viert Ajax de vele doelpunten ingetogen, dan is het ook niet goed. Treden ze met teveel "B-spelers" aan, dan is het respectloos, treden ze met teveel basisspelers aan dan nemen ze niet genoeg rust en krijgt de jeugd geen kans. Dat laatste is ook het probleem als er veel aankopen spelen. Maar zitten ze op de bank dan zijn het miskopen en is het kapitaalvernietiging. Beetje zeuren om het zeuren dit. Toch, als dit de kritieken zijn die je krijgt, weet je dat je goed bezig bent...

Ik verwacht ook dat het spelen zonder publiek effect heeft op hoe uitbundig er gejuicht wordt. Zal wel weer anders zijn wanneer er weer toeschouwers zijn.

Ajax is natuurlijk veel beter dan Emmen en ze zitten goed in hun vel. Als Emmen met poep in de broek de wedstrijd gaat spelen zonder enige overtuiging op een kans dan snap ik dat Ajax het gevoel heeft dat het niet heel bijzonder is om te scoren tegen Emmen omdat het zo obgelofelijk makkelijk gaat. Als je al beter bent en je tegenstander legt zich bijna letterlijk al neer bij een nederlaag voordat de wedstrijd begint dan gaat het rap.

Erg jammer, je zit toch dat je Ajax, ook voor veel eredivisieclubs, met een gezonde insteek toch pijn kan doen. groningen had een plan en overtuiging en won. Vitesse had ook overtuiging en speelde beter dan Ajax (ook 11 tegen 11),. DIt gaat natuurlijk in veel gevallen niet op, maar als je iig kans wilt maken begint het met geloof en overtuiging. Vorige seizoen heeft Ajax net voor en helemaal na de winterstop ook heel veel punten verspeeld, dus de angst is ook een beetje ongegrond en met name ongezond.

Dit is echt een triest verhaal zeg. Niet te geloven hoe Nederlands. Zelfs nu moet er nog gezeurd worden. Het is teveel om gewoon te zeggen dat Ajax in een uitstekende vorm verkeerd en dat het allemaal erg makkelijk gaat. Om inhoudelijk op de 'juichjes' in te gaan. 1. Davy was gewoon blij als altijd met z'n goal. 2. Volgens mij was Labyad heel blij en deed hij niks geks? 3. Traore is een type Dolberg, die over het algemeen bij goals vaak niet zoveel emotie toont (enkel wanneer hij 1-0 maakt of na lange tijd van doelpuntendroogte). 4. Ekkelenkamp idem. Die juichte zelfs niet toen ie voor Jong Oranje z'n eerste maakte. Introverte jongen. 5. Promes deed (breed lachend) wat ie altijd doet. Rare gebaartjes en pasjes. Ben er zelf niet zo'n fan van, maar was wel degelijk zijn doelpunt op de normale manier aan het vieren en deed daarna nog die sprong met Neres. Als ik het opsom, zie ik dat de kritiek hier voornamelijk te maken heeft met twee introverte jongens. Leuk om daar de focus op te leggen na een 0-5 overwinning Hugo..

Hugo is denk ik even vergeten dat ze voor 3 mensen en een halve paardenkop staan te spelen. Als er geen mensen in het stadion zitten is er niemand om het doelpunt mee te vieren. Ga naar een willekeurige amateur wedstrijd en ze juichen precies hetzelfde als Ajacieden nu doen

We kunnen niet allemaal zo blij en opgewekt zijn als dhr. Borst natuurlijk...

Hugo Borst heeft weer een litertje azijn op hoor... Het is toch duidelijk dat Ajax dit soort wedstrijden gewoon zo snel mogelijk klinisch wil killen? Ze moeten iedere week een midweekse wedstrijd spelen en daar zijn de krachten meer nodig. Met alle respect voor Emmen, maar ze zijn gewoon kanonnenvoer voor Ajax.

Hoe ironisch is het dat iemand die zelf zó zuur is vraagt om meer zichtbare vreugde?

Je ziet in alle competities toch waar en VAR is dat de er nu eerst naar een scheids wordt gekeken of hij nog een signaaltje krijgt of het doelpunt niet even bekeken moet worden oid. De eerste vreugde uitbarsting wordt daarmee de kop ingedrukt. Bovendien, kom op mensen en zeker Hugo Borst, Ajax maakt nu al 42 goals en zijn gewoon te groot voor deze competitie. Hoop van deze voetballers heben mooiere dingen en vaak meegemaakt dan 0-5 bij Emmen. Met alle respect hoor. De Ligt zei het jaren geleden ook al eens na een overwinning op Sparta (meen ik).

Er is geen publiek Hugo. En Emmen kan er geen klote van. Tegen Liverpool gaat Traore echt wel juichen hoor.

Als de spelers van Ajax na de 0-11, 0-12 en 013 tegen VVV uitbundig hadden gejuicht, had Hugo Borst dan niet hebben geschreven dat het niet respectvol zou zijn ten opzichte van de tegenstander. En als de spelers zaterdag na elk doelpunt uitbundig hadden gejuicht, zou Hugo Borst dan niet geschreven hebben dat het Maar FC Emmen zou zijn. Zo kun je op elke gedrag wel iets aan te merken hebben. Kijk nou maar puur naar het voetbal en niet of spelers wel of geen doelpunt vieren.

Als ik de opmerkingen van Borst lees, dan krijg ik sterk het idee dat hij echt niet wist wat hij moest schrijven, of hij sliep half Het kan allemaal wel waar zijn, maar om hier enig aandacht aan te besteden door een journalist lijkt mij heel apart. Het is niet positief, niet negatief. Het is gewoon vlees noch vis

Als je dit leest dan krijg je bevestiging hoe triest gesteld is met sportjournalistiek!!! Diep diep beschamend dit

Elke aan Rotterdam gelieerde journalist moet eens in de zoveel tijd even een wit voetje halen bij het legioen om zo de verkoopcijfers op pijl te houden. Hij had er als rode lijn alleen het woord 'arrogant' in moeten zetten zodat sleutelwoord nummer 1 als Rotterdamse associatie met Ajax ook weer was benoemd. Waarschijnlijk is Hugo bezig origineel over te komen en heeft het er dus expres uitgelaten. Erg risicovol van Hugo, ik hoop dat zijn lezers het nog begrijpen, we zullen het zien!

Zwart. Gitzwart, die ziel van Borst. Als je over dit soort dingen wil zeiken, sta je wel erg negatief in het leven zeg.

Traore had best iets vrolijker kunnnen zijn - doen na zijn doelpunt. Maar als we al kritiek gaan hebben over de manier van juichen bij een 5-0 overwinning tegen een degradatie kandidaat in een wedstrijd zonder publiek, dan heb je volgens mij echt niets zinnigs meer te melden over de wedstrijd...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4116
4.AZ3716
5.Feyenoord3515
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

323 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 14 5 1 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
2017/2018 Everton U23 1 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag ruimt tegen Fortuna basisplaatsen in voor Schuurs en Labyad

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard basisplaatsen ingeruimd voor Perr Schuurs en Zakaria Labyad. Het betekent dat Quincy Promes en Jurriën Timer op de reservebank plaatsnemen....Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren