Van Hanegem: ‘Of ik snap het niet meer, of Jörgensen is de weg kwijt’

Maandag, 30 november 2020 om 06:52Yanick Vos

Nicolai Jörgensen maakte zondag geen goede beurt bij het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht (1-1). De Deense spits werd in de slotfase vervangen door Naoufal Bannis en liet bij het verlaten van het veld in woord en gebaar weten dat hij het niet eens was met zijn wissel. Willem van Hanegem heeft geen goed woord over voor de reactie van de aanvaller.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Je hebt al geen geweldige selectie en mist gisteren gewoon Bijlow, Nieuwkoop, Haps, Malacia, Fer, Kökcu, Sinisterra. Dat zijn zeven (potentiële) basisspelers. Advocaat flikt bij Feyenoord echt het onmogelijke. 24 duels ongeslagen in de Eredivisie is fenomenaal, maar ook de prestaties in Europa spreken me aan. Met een half B-team doet Feyenoord zich eigenlijk nog tekort met een tweede plek in de poule met teams als de Cska en Dinamo Zagreb. Vind dat toch een zwaardere poule dan bijvoorbeeld de poule van Psv. En ik hoor vaak dat er niet meer inzit omdat een club als Feyenoord moet winnen van Sparta en Waalwijk, maar dat is echt een drogredenering! Als je die redenering als maatstaf pakt dan dient Feyenoord elk seizoen minimaal 84 punten te halen (alleen tegen Ajax, AZ en PSV zou je niet hoeven te winnen). Belachelijke redenering is dat.

30 november 2020 om 07:10

Je begrijpt dat je zo elke speler een potentiele basisspeler kan noemen? Nieuwkoop speelt normaal niet. Van Haps, Sinisterra en Malacia spelen er normaal gesproken maximaal 2. Daarbij zie ik in middenvelders als Diemers en Texeira evengoed basisspelers als in Toornstra, Fer en Kokcu. Als iedereen fit was, weten we niet wat het basismiddenveld van Feyenoord zou zijn. Feyenoord heeft veel geblesseerden, maar je rekent nu gewoon wisselspelers mee als basisspelers om het probleem groter te maken.

30 november 2020 om 07:14

Het zijn letterlijk allemaal basisspelers. Behalve dat je tussen de twee linksbacks moet kiezen.

30 november 2020 om 07:17

Dat overkwam Ajax vorig seizoen ook voorin toen Ziyech, Neres, Promes, Labyad en Lang op een gegeven moment allemaal in de lappenmand zaten. Het gemis van de laatste twee woog toen ook zwaar doordat er gegoocheld moest worden met het elftal.

30 november 2020 om 07:39

Als Haps en Maliacia geblesseerd zijn tikt dat extra hard door om je alternatief Geertuida is (die daar eigenlijk niet kan spelen) en in het ultieme geval Johnston (nough said)...

30 november 2020 om 10:20

@De Toekomst. Waar haal je die wijsheid vandaan zeg? Haps, Bijlow, Sinisterra, Toornstra, Kokcu en Fer zijn normaliter gewoon basisspelers. En dan nog... je mist gewoon flink wat breedte in het team door deze blessures. Het feit dat je nu moet terugvallen op notabene Johnston en Wehrmann. Of dat je Linssen en Jorgensen niet eens kunt wisselen omdat er geen waardige vervanger is, zoals Bozenik of Sinisterra. Met zoveel afwezigen wordt het ook extreem lastig om vastigheden en automatismes in de ploeg te krijgen.

30 november 2020 om 11:30

@De Toekomst. Potentiel basisspeler is inderdaad een mogelijke basisspeler, dus heel je verhaal slaat kant nog wal. Het is gewoon groot probleem als je zoveel spelers mist.

30 november 2020 om 12:18

Dat is het 'm inderdaad ook. Dat wat er nu in staat, is met uitzondering van misschien 1 speler niet eens slechter. Nu zeg ik niet dat Feyenoord niet beter kan dan dit of dat de blessures geen invloed hebben, maar ik heb niet het idee dat het puntenaantal daardoor lager is. Feyenoord haalt toch wel redelijk het onderste uit de kan.

30 november 2020 om 07:15

Dit las ik gisteren voor en na de wedstrijd ook al en gisteren hadden ze ook echt veel afwezigen. Maar tegen Sparta en Twente thuis en tegen RKC uit was het team gewoon zo goed als compleet, in ieder geval tegen Sparta en Twente had je gewoon een volwaardig basiselftal. De wedstrijden dat ze wel zo goed als compleet waren speelde ze ook erg moeizaam en wordt er dus ook van deze gemakkelijke tegenstanders niet gewonnen. Dat je gisteren niet wint kan natuurlijk als je zoveel spelers mist en daar ga je een kampioenschap niet op verpesten, maar wel door thuis niet te winnen van Sparta en Twente en door gelijk te spelen bij het slechtste team van vorig seizoen.

30 november 2020 om 07:18

Maar een oprechte vraag: zelfs als iedereen fit is, dan is de titel toch geen realistisch doel? Ajax en PSV zijn duidelijk een stuk verder en ook AZ heeft mijns inziens een kwalitatief betere selectie.

30 november 2020 om 07:42

Feyenoord heeft moeite zijn wedstrijden te winnen. Het zijn wedstrijden die je mowizaam wint met 1 of in een luxe geval met 2 doelpunten verschil. Als het dan eens tegen zit loop je makkelijker tegen puntverlies aan dan bv. Ajax dat zijn wedstrijden veel makkelijk en ruimer wint.
Dat heeft alles met kwaliteit en voetballend vermogen te maken.

30 november 2020 om 08:15

Als je in de eerste 10 wedstrijden niet wint van Sparta, RKC en Twente niet nee. Als Feyenoord die gewoon had gewonnen hadden ze nog meegedaan en dan weet je nooit hoe het loopt als de vorm in januari goed zou zijn. Als je van de toppers het merendeel wint en tegen de kleintjes gewoon doet wat je moet doen, dan maak je prima kans op de titel. Of je nou het beste team hebt of niet.

30 november 2020 om 08:52

Als ja... Als Utrecht gisteren de kansen had afgemaakt verlies he gewoon met 1-5...

30 november 2020 om 08:08

Suarez7. Ik ben één van die mensen. Echter heb je gelijk dat je niet al die wedstrijden kan winnen. Mijn punt is meer dat ik het schandalig vind, dat je na afloop reacties krijgt over dat dit soort resultaten normaal zijn voor Feyenoord. Dat is het natuurlijk niet. In principe moet je gewoon al die kleinere wedstrijden winnen, net zoals Ajax had moeten winnen van Groningen, maar natuurlijk is dat niet mogelijk. Maar dan moet je niet na afloop van zo'n duel het publiek laten geloven dat er een prima resultaat is behaald.

30 november 2020 om 09:09

Maar het kwaliteitsverschillen tussen de selecties van Ajax en PSV met die van Feyenoord is een verschil van dag en nacht

30 november 2020 om 09:19

Oké, dus jij vindt een gelijkspel tegen RKC of Sparta een prima resultaat voor Feyenoord?

30 november 2020 om 09:21

Nee dat is niet best maar Feyenoord kan niet op 70 procent wedstrijden winnen zoals een Ajax of PSV. Feyenoord moet echt elke wedstrijd 100 procent geven want anders leidt je gewoon puntverlies met dit materiaal

30 november 2020 om 09:47

Ik vind juist van wel, elke club heeft geblesseerde spelers of spelers die niet fit zijn. Het komt erop neer hoe groot en hoe goed je selectie is. En kijk hoeveel spelers van de top 5 International zijn, zowel jong als het grote Oranje. Dan lopen er bij Feijenoord niet zoveel. En als ze er zijn, zijn ze ook geen basisspelers. M.a.w. er zitten geen echte toppers bij Feijenoord, die een beetje extra kunnen brengen. Berghuis is de enige topper, voor mij zelfs basisspeler bij Oranje. Dus bijv. lopen er niet zoveel spelers met dat beetje extra. En dan ook nog een spits die al 3 jaar als hij speelt, helemaal niets raakt. En wat doen jullie, jullie gaan hem troosten...serieus?ðÿ¤¦ðÿ¾â€â™‚️ðÿ¤¦ðÿ¾â€â™‚... Sorry, mooi dat jullie hem het beste gunnen, maar het is niet het beste voor je club. Begrijpen jullie dat niet?weg ermee en door selecteren of een huur van 1 van de topclubs in Engeland of Spanje....en investeer later in een goede Spits, niet 1tje uit het Oosten die nog moet leren voetballen, want schieten kan ie wel...nu nog op het doel. Verder, doet Advocaat het gewoon goed om de spelers goed vanuit hun functie te laten spelen. Er is nog geen vaste 11 en daarom blijven de meeste spelers hongerig en dat prikkeld Advocaat, dat kan hij als geen ander managen.

30 november 2020 om 12:23

@acmilan2019 - Je moet niet vergeten dat Feyenoord nauwelijks creativiteit heeft op het middenveld en in de aanval. Bovendien hebben ze met Berghuis in aanvallend opzicht maar 1 speler die zich kan onderscheiden en in verdedigend opzicht met Senesi maar 1 speler die zich inmiddels kan onderscheiden. Dan kun je kwalitatief wel sterker zijn, maar dit Feyenoord komt ook niet tot ontzettend veel kansen in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Ajax, PSV of AZ. Dan zijn juist tegenstanders als RKC of Sparta vervelende ploegen om tegen te spelen.

30 november 2020 om 08:49

Is dat het onmogelijke als je amper tegen topreams speelt? Als je nu in 10 competitiewedstrijden al 4 keer gelijkspeelt. Bij Emmen in de laatste minuut wint is het toch niet zo geweldig? Kan je wellicht spreken van een matige seizoenstart zelfs. Het steeds maar benoemen van die reeks verbloemt een heleboel. Als er straks 1 keer verloren wordt kan Feyenoord zomaar vijfde staan en dan klinkt alles heel anders.

30 november 2020 om 12:28

Het grote probleem is ook altijd de omvang en de naam die Feyenoord met zich meedraagt. Dan is verliezen of gelijkspelen tegen alles buiten de top 4-5 altijd slecht. Echter moet je ook kijken naar de selectie en de zwakke punten. Feyenoord creeert niet heel veel kansen en is ook niet bijster effectief. Alleen Berghuis heeft scorend vermogen. Jorgensen raakt inmiddels al jaren geen pepernoot meer en Sinisterra is geblesseerd. Dan nog maar te zwijgen over een flink gebrek aan creativiteit. Dan kun je nog op elke positie een betere speler hebben, maar als er een gebrek aan creativiteit, onvoorspelbaarheid en scorend vermogen is, loop je relatief vaak tegen de lamp.

30 november 2020 om 10:58

Sorry, maar kan duidelijk zien dat je niet gekeken hebt naar de Europese wedstrijden. Cska en Zagreb zijn gewoon beide hele matige teams dit jaar en gelijkwaardig met Feyenoord. De poule is zeker niet zwaarder dan die van Psv. En die 24 duels, super knap, maar je hebt ook geen topper meer gespeeld voor een behoorlijke periode.

1 december 2020 om 16:01

Ik heb de wedstrijden wel gezien. Ik ben ook totaal niet onder de indruk van CSKA en Zagreb, maar CSKA is koploper van Rusland en Zagreb koploper van Kroatie. Feyenoord hield zich daartegen gewoon goed staande.

30 november 2020 om 12:38

Leuk offtopic verhaal om de VZ Feyenoordsupprters een veer in de reet te steken, omdat Feyenoord het zogenaamd zo geweldig doet, maar het is nogal kleinerend, want je weet drommels goed dat Feyenoord geen bedreiging is. Gelijkspel tegen Utrecht kan, maar in de Kuip gelijk spelen tegen Sparta is echt een aanfluiting. Belachelijke Fipo, want door het coronawedstrijdschema en de smalle coronaselecties van de kleinste clubs, had Feyenoord Ajax sowieso tot Januari op de hielen moeten zitten. Hetzelfde geldt trouwens ook voor AZ en Psv. On topic: Ik ben het totaal niet eens met Willem. Het zou gekker en alarmerender zijn als Jorgensenhet allemaal gelaten zou ondergaan. Een profvoetballer die met een smile gaat zitten als het niet loopt kun je afschrijven. Wees blij dat het hem wat kan schelen en dat hij voldoende testosteron in zijn lijf heeft na deze inspanningen. Komt nog bij dat hij nauwelijks aangespeeld werd, dus we weten niet eens of hij slecht gespeeld heeft.

Ach, aan de ene kant hebben we allemaal de mond vol over al die voetballers die steeds met de hand voor de mond praten, zogenaamd niet open interviews geven etc. En aan de andere kant gaan we het nu weer een week hebben over een spits die even liet zien dat hij teleurgesteld was dat hij werd gewisseld. En daar heeft iedereen dan een mening over. Gek he dat die voetballers dan wat sceptisch naar 'ons' zijn als ze op het veld wat bespreken of als ze antwoord moeten geven tijdens een interview? Er wordt toch elke keer van niks iets gemaakt? Is het nu niet Jörgensen dan is het wel Ihattaren met een nieuwe auto of de stem van ten Hag.

30 november 2020 om 08:45

Omdat je als speler een dik salaris krijgt om iets te laten zien maar ze hebben totaal geen zelfreflectie. Dan is de media en de buitenwereld de grote vijand als ze terechte kritiek krijgen maar als ze wel goed presteren nemen ze maar al te graag alle lof van de media in ontvangst en willen ze een transfer forceren komt de media ook vaak goed van pas. Wees dan ook een grote jongen als je een keer terechte kritiek krijgt. Je kan niet alleen de lusten willen en de lasten niet. Die Jorgensen speelt al twee jaar als een natte krant

30 november 2020 om 09:16

Acht Japie dat is toch zo makkelijk. Geld heeft toch hier totaal niets mee te maken. Dat is zo makkelijk vanaf de zijlijn. Alsof geld de reden is dat wij boos op spelers mogen zijn. Kom op zeg. Waarom denk jij nu echt dat Jorgensen boos was? Denk jij nu echt omdat hij zo graag door wilde spelen omdat hij lekker in de wedstrijd zat of juist omdat hij ook baalt dat het gewoon niet gaat. Een wissel vlak voor tijd maakt dat je even doen beseffen. Het zijn net mensen die voetballers maar jij laat wel vaker zien dat het menselijke aspect niet echt telt toch? Dat Jorgensen slecht speelt en beter moet beseffte hij gisteren maar al te goed en daar kwam dan even een bak frustratie uit. Met de verhalen van vd Wiel en Kishna moeten we toch wel beseffen dat het veel doet met je.

30 november 2020 om 09:24

Dat geloof ik best maar als je goed speelt krijg je terecht alle lof en als je slecht speelt zal er terecht kritiek zijn. Dat weet je toch al voordat je gaat beginnen als prof? Als je dan gewisseld wordt omdat je als een natte krant speelt dan kan je daar toch Advocaat niet de schuld van geven? Juist een man die je gewoon constant het krediet geeft terwijl je al tijden erbarmelijk slecht speelt

30 november 2020 om 10:05

Ik ben het volledig met Japie eens. Als de heertjes scoren dan vreten ze iedere camera bijna op, en weten ze niet hoe snel ze na afloop naar de media moeten gaan. Maar owee als het even niet loopt, dan zijn ze op hun pikkie getrapt, mag de media geen vraag stellen en is iedereen de grote boeman. Dus ja: ze willen alleen de lusten en niet de lasten. Het beginnen een stel verwende krengetjes te worden

30 november 2020 om 11:46

@japie, gelukkig snapt Advocaat er meer van. Die zegt dat hij snapt dat Jorgensen dit doet omdat hij beseft hoe slecht hij speelt. Jij snapt echt totaal de essentie niet. Ja je krijgt kritiek bij slecht spel en lof bij goed. Gaat erom dat hij gefrustreerd reageert op Advocaat maar dit natuurlijk doet uit frustratie over zijn eigen slechte spel. Als je een beetje met mensen omgaat zal je dit ooit gaan snappen. Advocaat iig wel.

30 november 2020 om 11:54

@thamike ja ok, maar ik zou dan ook wel begrijpen als Advocaat een keer flipt dat Jorgensen hem weer eens teleurstelt voorin want Advocaat is als hoofdcoach wel eindverantwoordelijk voor de resultaten en dan moet Jorgensen op dat moment ook niet gaan klagen want dan moet hij menselijke aspect van Advocaat ook kunnen begrijpen

30 november 2020 om 12:14

Maar je weet toch wel dat een trainer dit ook zeker wel doet. Advocaat zal met Jorgensen vele gesprekken hebben. Advocaat is een ervaren trainer die precies weet hoe hij met spelers om moet gaan. Vandaar ook dat hij prima weet dat Jorgensen vooral baalt van zijn eigen spel.

30 november 2020 om 12:31

Nou ja, als je inmiddels al jaren geen knikker raakt en tot nog toe ook slechts 1 keer tot scoren komt, is het misschien slim om even bij jezelf ten rade te gaan. Je hebt in principe gelijk maar, maar in het geval van Jorgensen is het wel wat ongepast dat hij zo reageert na een wissel. Die speelt alleen nog maar omdat Feyenoord geen geld heeft voor een vervanger en de jeugd nog niet zo ver is.

30 november 2020 om 13:08

Nouja, het gaat me niet zozeer om of het terecht of niet is dat Jörgensen geïrriteerd is, maar meer om het feit dat we zoiets kleins zo enorm gaan uitvergroten en daar allerlei conclusies aan gaan hangen. Een spits die niet gewisseld wil worden, whats new 😄

Als je gisteren vooraf de opstelling zag dan wist je toch dat winnen erg lastig zou worden. Als Johnston en Werhmann basis staan dan weet je dat Dick echt niks anders meer kon. Dan heb je ook nog Jorgensen en Texeiera, die zijn fit maar wedstrijdfit? Dat viel nog mee dat ze er niet geblesseerd af zijn gegaan. Dan heb je ook nog 2 zware wedstrijden gehad waarbij je bij mekaar meer dan een hele wedstrijd met 10 man heb moeten spelen. Het is even niet anders, hopelijk zijn de batterijen weer opgeladen voor donderdag want dan moet het gebeuren.

Helaas heb ik de wedstrijd niet kunnen kijken. Was Jörgensen echt zo slecht ? Of komt het ook omdat het hele elftal niet presteerde bijvoorbeeld.

30 november 2020 om 09:59

Niemand presteerde echt. Berghuis ook veel te voorspelbaar in zijn acties. Echter kijk je wel anders naar Jorgensen, omdat die al tijden geen goede wedstrijd meer heeft gespeeld. Gister ook weer zoveel slechte balaannames en passes. De kracht van Jorgensen tijdens het kampioensjaar lijkt nu zijn zwakte.

Telkens als ik Jorgensen zie voetballen en draven over dat veld, dan denk ik dat hij mentaal geknakt is of niet in orde is. Deze beste man zou er goed aan doen om professionele hulp te gaan zoeken. Hij is geen schim van de Jorgensen die een paar seizoenen geleden als een vrije vogel over het veld dartelde. Jorgensen is nu iemand die loopt de zaniken, met de kop naar beneden loopt en mentaal gewoon niet in orde is. Had al langer deze gedachtes. Simpelweg omdat hij vaak zijn team benadeeld en gewoon 'niet met zijn hoofd erbij is'.

30 november 2020 om 10:10

Dat heb ik ook bij hem. Hij loopt er zo depri en gelaten bij. Alsof ie zelf ook denkt, ach het zal wel niks worden vandaag.

30 november 2020 om 11:16

Die gedachte bekroop mij ook toen ik hem die kansloze bal in de tribune zag schieten. Had ook niet het idee dat die poging hem in dank werd afgenomen.

30 november 2020 om 11:34

Ik zou het eerlijk gezegd raar vinden als hij al niet een tijd loopt bij een mental coach, want hij loopt er tijden zo bij. Het zou getuigen van onprofessioneel sportkilmaat als Feyenoord dit niet gefacilliteerd heeft, zij het discreet, maar ik ben niet bekend of dit gerbuikelijk is in de Nederlandse voetbalwereld.

Ik had er gisteren ook al een hard hoofd in toen ik de opstelling zag, dus dat wij geen 3 punten hebben gehaald, verbaasde mij helemaal niet. Johnston die kan er helemaal niks van. Die moeten ze gewoon lekker passeren en nooit meer een minuut in Feyenoord 1 laten maken. Ik durf te wedden dat je beter de linksback van Jong Feyenoord of Onder de 18 kan opstellen. Advocaat moet eens ophouden met continu spelers op te stellen die op een andere/verkeerde positie moeten spelen. Diemers, wat een armoede is dat. Het is te erg voor woorden dat wij zoveel blessures hebben dat hij daarom altijd basis staat want die laat keer op keer zien het niveau niet aan te kunnen. Hij draait, keert en kapt wat in de rondte waardoor hij het spel ontzettend vertraagd. En het klopt wat WVH zegt, hij gaat alleen maar naar de grond. En Jörgensen.... Ik had hem altijd hoog zitten en heb hem hier ook heel vaak verdedigt maar het begint een heel sneu verhaal te worden. De beste man raakt werkelijk geen pepernoot. Je speelt echt met een man minder als hij in het veld staat. Ik moet heel hard nadenken om iets positiefs over hem te zeggen maar ik kan mij niet eens meer heugen wanneer hij iets goeds heeft gedaan. Die reactie van gisteren slaat ook alles. De beste man leeft in een compleet andere wereld. Ook hem gewoon niet meer opstellen. Bozenik is ook geblesseerd, Vente kan er ook niks van en Bannis.. Ja, Bannis daar zie ik het eigenlijk ook niet in. Het wordt tijd dat Advocaat spelers passeert die niet presteren. Geen spelers opstellen op verkeerde posities en daadwerkelijk grote talenten voor de leeuwen gooit. Dit werkt gewoon niet. Wij hebben onwijs veel geluk gehad maar presteren bar weinig. Wat mij betreft gooi je Toshio Lake of Shiloh 't Zand in de spits. Tenminste iemand met body, scorend vermogen en een individuele actie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger172
M. DiemersMiddenvelder161
S. BerghuisAanvaller1610
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller144
N. JørgensenAanvaller122
L. FerMiddenvelder110
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 12 2 0 0
2019/2020 Feyenoord 13 5 2 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren