Frank de Boer sluit Jong Oranje niet uit voor Mohamed Ihattaren

Maandag, 30 november 2020 om 19:15Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:38

Frank de Boer maakt zich geen zorgen over de situatie van Mohamed Ihattaren. Een jaar geleden verbond de middenvelder van PSV zijn interlandloopbaan aan het Nederlands elftal, maar om uiteenlopende redenen staat de teller nog altijd op nul interlands. Ihattaren is bezig aan een moeizaam seizoen en miste de laatste duels van PSV omdat hij oververmoeid zou zijn. Met extra individuele trainingsarbeid naast de teamtraining wil PSV het talent fitter krijgen. De situatie rondom de achttienjarige Ihattaren passeerde ook zondagavond bij Studio Voetbal de revue.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door japser)

Mocht hij voorlopig nog niet fit genoeg zijn en zijn vorm weer herpakken, is het natuurlijk heel begrijpelijk om hem voorlopig bij Jong Oranje te plaatsen. Hij lijkt me ook niet het type dat nu opeens op zijn weloverwogen keuze terugkomt, aangezien hij dit vrij duidelijk had verwoord bij Tiki Taka Touzani.

Als Ihattaren op tijd in vorm komt moet je hem meenemen als nr 10 en niet als buitenspeler. Waarom zou je hem niet op de positie zetten waarop hij het beste uit de voeten kan? We kunnen zijn creativiteit goed gebruiken. Die 4 buitenspelers die Vermeulen opnoemt zijn niet relevant.

1 december 2020 om 02:38

Als 10 in het Nederlands Elftal? Die jongen komt net kijken, man. Groot talent, maar nog even geduld. Meenemen en invallen wanneer de wedstrijd daarom vraagt.

We zijn kennelijk zo goed in het hypen van spelers, dat we moeten uitleggen waarom een speler een tijd in jong oranje moet spelen. Het lijkt me volstrekt logisch dat hij een tijdje in jong oranje moet spelen. Misschien ook wel goed voor hem, in rust spelen ipv op de bank bij het grote oranje.

Straks is Mo onder druk van zijn entourage boos en dreigt hij alsnog voor Marokko te kiezen. Wanneer dat zo is lekker laten gaan.

30 november 2020 om 08:08

Lekker zo'n bakje azijn in de ochtend! Geef die jongen toch eens wat tijd ipv een keuze vanuit een fans standpunt. Net 18 en nog bezig met het rouwen/verwerken, zijn andere dingen bij zo'n jongen dan de druk van de entourage. Hij gaat gewoon voor Nederland spelen na een mindere periode. De Boer laat daarbij niet zomaar spelers vallen, of je moet echt buiten de boot vallen.

30 november 2020 om 10:37

Wij geven hem ook zeker alle tijd. Betwijfel alleen of hij en zijn entourage zelf het geduld op kunnen brengen.

30 november 2020 om 15:00

We zullen het zien, ik zelf denk niet dat hij uit zal komen voor een ander land. Fijn dat je hem de tijd gunt!

30 november 2020 om 08:27

Falcao1984 ihataren heef bij oranje veel minder concurrentie dan bij marokko op die positie.

30 november 2020 om 10:39

Nou nou, dat vind ik nogal een stevige uitspraak. Wanneer ik lees welke spelers uit de eredivisie er regelmatig opgeroepen worden voor dat land heb ik daar mijn twijfels over.

30 november 2020 om 23:37

Dat zelfde idee heb ik tegenwoordig bij Nederland.

1 december 2020 om 07:23

Falcao1984 Wie? Labyad is bankzitter bij marokko en vaak niet opgeroepen. Tanane ook niet opgeroepen en soms bankzitter. Zulke gasten worden bij marokko alleen 1x in jaar opgeroepen voor oefeninterland.

1 december 2020 om 07:25

Willian Idd bij marokko worden eredivisie spelers echt niet opgeroepen. Die boukhlal alleen om vast te zetten zodat die niet kan switchen. Maar labyad, tanane zitten bijna nooit in selectie en als ze er zijn bank. Marokko heeft amallah, barkok, harit, taarabt, ziyech, idrissi etc daar lopen

Als Ihataren het op dit moment niet echt laat zien bij PSV, dan is een uitnodiging voor het grote oranje niet echt logisch natuurlijk, het zal dan niet heel gek zijn om hem eerst nog eens voor jong oranje op te roepen. Die jongen heeft vorig jaar zoveel meegemaakt, hij was opeens hét toptalent van Nederland, volop in de aandacht en onrust bij PSV en verloor zijn vader. En dat allemaal op 18jarige leeftijd, dit heeft gewoon enorm veel impact en de een gaat daar beter mee om dan de ander. Laten wij nu met zijn allen die jongen voornamelijk gewoon weer lekker laten ballen en niet te veel druk op leggen, dan komt het talent vanzelf weer bovendrijven.

Het ligt gewoon aan Ihattaren zelf. Als hij goed speelt kan Schmidt hem gewoon niet passeren. Maar ik zou het gewoon vreemd vinden om hem in Oranje te zien. Hij moet gewoon beter voor Oranje, dan komt hij in aanmerking. Maar ondertussen neemt de concurrentie toe voor hem....

30 november 2020 om 08:48

Ik vind die Mauro echt twee klassen minder als Ihattaren en die lijkt wel een of ander oneindig krediet te hebben. Ik heb Ihattaren meer goede wedstrijden zien spelen als hem

30 november 2020 om 08:50

Als Ihattaren fit is staat hij gewoon hoger in de pikorde dan Mauro, maar hij is niet fit.

30 november 2020 om 11:10

Niet meer aan beginnen TVL11. Japie lijkt een aantal stokpaardjes te hebben waar hij gewoonweg niet vanaf wil stappen, welke informatie of argumenten je ook aandraagt. Heel irritant maar het zij zo. Japie weet allang dat Ihattaren dit hele seizoen nog niet fit is geweest maar hij blijft dit zeggen. Dan wil je het gewoon niet horen. Ik snap nu de irritatie van Ajacieden hier als hij weer over Veltman begint 😅

30 november 2020 om 15:02

@Japie_Krekel Je mag Mauro minder vinden maar zo'n jongen heeft een vollere tas met bagage. Allerlei posities beschikbaar en verder in zijn ontwikkeling

30 november 2020 om 16:28

verder in zijn ontwikkeling? op wat voor vlak dan? ik heb Ihatteren op zij 17e al dingen zie doen die ik Mauro nog nooit heb zien doen. Ihatteren heeft meer voetbal in zijn kleine teen dan Mauro in zijn hele lichaam

Zul je zien dat hij straks alsnog voor Marokko kiest en we weer een creatieve speler mislopen.
Man man, had hem dan een paar minuten laten spelen in de nations league, dan had je gewoon zekerheid gehad.

30 november 2020 om 12:34

Je moet tegenwoordig 3 keer meedoen voordat je zekerheid hebt. En wanneer hadden de bondscoaches dat moeten doen dan. Na zijn keuze is hij eerst geblesseerd geweest, toen kwam corona, daarna zat hij 2 wedstrijden bij de selectie, tegen polen waar nederland maar met 1-0 voor stond en tegen italie waar we werden weg gespeeld, dat zijn geen wedstrijden om iemand even een paar minuten te geven. Onder de Boer werd hij, om dit te kunnen doen, twee keer opgeroepen terwijl hij het niet verdiende maar beide keren moest hij afzeggen omdat hij een blessure had en ziek was.

Op het moment hoort hij natuurlijk niet in Oranje. Hij speelt nooit. We hoeven hem toch geen voorkeursbehandeling te geven, omdat ie anders misschien alsnog een ander land kiest? Natuurlijk, iedereen baalt nog steeds van Ziyech, maar boeiend, we winnen het EK of WK heus niet.

Nederland doet altijd zo krampachtig om een talentvolle speler wat speelminuten te gunnen in het NL elftal.

De eerste keer dat hij erbij zat, schreeuwde de wedstrijd om een creatieve speler als hem, maar hij bleef 90 minuten op de bank. We mogen juist blij zijn dat weer eens een goed talent kiest voor het NL elftal, maar de bondscoach heeft schijnbaar meer vertrouwen in een Babel die niet speelt en qua leeftijd klaar is, dan een aanstormend talent.

Wellicht is een oproep (en minuten) in Oranje precies wat zo'n speler nodig heeft.
Gewoon blijven oproepen en ook minuten laten maken. Zo geweldig is het NL elftal momenteel ook weer niet dat hij er niet in past qua "vorm".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 28 januari
Joaquin Fernández verlaat sc Heerenveen wellicht op korte termijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren