‘Als Calvin Stengs het uitmaakt, dan kan hij het EK dus vergeten’

Maandag, 30 november 2020 om 19:34Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 19:34

Frank de Boer heeft zondagavond bij NOS Studio Voetbal gesproken over de situatie rondom Calvin Stengs. De aanvaller van AZ heeft een relatie met Beau de Boer, een van de drie dochters van de bondscoach van het Nederlands elftal. De Boer sprak in het verleden als trainer van Atlanta United al een enkele keer over de relatie met zijn bekende schoonzoon, maar als bondscoach van Oranje heeft de relatie in ieder geval voor de buitenwereld een andere dimensie gekregen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door sonbcuplau)

Stengs heeft niets in het Nederlands elftal te zoeken.

30 november 2020 om 01:04

waarom niet? het is nou niet zo dat een Babel of Promes wat toevoegen

30 november 2020 om 01:18

Gakpo verdient het momenteel meer als Stengs denk ik. Babel is sowieso klaar, die heeft geen toekomst meer in Oranje.

30 november 2020 om 08:39

Ik vind het zelf ook raar dat Van Aanholt wordt opgeroepen, want ik vind Weghorst beter. Gakpo, Babel en Promes spelen allemaal aan de andere flank, dus hebben ze niks met de selectie van Stengs te maken.

30 november 2020 om 10:38

Wat hebben linksbuitens met een rechtsbuiten te maken? Wel even blijven opletten Japie. Gakpo hoort i.p.v. Babel/Promes geselecteerd te worden op linksbuiten, de selectie van rechtsbuitens Berghuis en Stengs heeft niks met Balen en/of Promes te maken.

30 november 2020 om 11:03

Voor de meeste buitenspelers maakt het toch niet zoveel uit of ze links of rechts staan? Gakpo kan prima op beide flanken uit de voeten, net als bijv. Bergwijn overigens. Gakpo stond vorige week tegen Twente en Paok zelfs nog aan de rechterkant, toen kwam Madueke van links. Tegen Paok scoorde en gaf hij een assist als rechtsbuiten.

30 november 2020 om 11:14

Meeste kunnen wel switchen inderdaad, maar een bondscoach roept toch over het algemeen wel 2 man voor rechts en 2 man voor links op. Ik vind Stengs ook niet heel veel soeps maar we hebben oom niet gek veel op rechtsbuiten. Ik zou nu persoonlijk Gakpo, Malen, Memphis, Weghorst/luuk, Berghuis en toch Stengs (edit: Bergwijn natuurlijk inderdaad, die had ik even over het hoofd gezien) oproepen als 6 aanvallers denk ik.

30 november 2020 om 11:19

Maar dan zou jij Bergwijn dus passeren? Nu ben ik ook geen enorme Bergwijn-fan maar krijgt bij Spurs toch geregeld de voorkeur boven Bale en Lucas. Denk dat hij verder is dan Stengs. En dat het dan geen pure rechtsbuiten is vind ik nogmaals niet zo'n heel groot probleem.

30 november 2020 om 11:39

Dat hij het bij PSV goed doet, is mooi en hij verdient het zeker meer om in oranje te staan dan Babel of Promes. Maar oranje is al pittig genoeg voor een talent, laat staan op een positie waar hij haast nooit speelt. Het is niet de eredivisie he. Zelfde als Gravenberch nu op 10 in oranje zetten. Dat heeft hij in de jeugd vaak genoeg gespeeld, maar dat is gewoon niet zijn beste positie. We zagen het ook al met Malen op de flank en zelfs een ervaren Blind op het middenveld. Het heeft gewoon een vrij hoog Fifa ultimate team gehalte om zo te denken.

30 november 2020 om 11:50

Maar dat hij daar "haast nooit" speelt is niet het geval he. Hij stond er vorige week tegen Twente en Paok nog. Gisteren viel hij ook in als rechtsbuiten. En hij heeft vorig seizoen ook vaak rechtsbuiten gestaan. Sowieso wisselen de aanvallers van PSV voortdurend van positie. Voor Gakpo maakt het echt heel erg weinig uit of hij links of rechts staat.

30 november 2020 om 12:30

Soh zeg, die had ik even helemaal gemist inderdaad. Nee dan sluit ik me inderdaad bij jou aan en zou ik Bergwijn boven Stengs oproepen!

30 november 2020 om 13:52

Gakpo speelt vaak genoeg op rechts bij Psv. Heeft een fantastische traptechniek en daarmee een fantastische voorzet in huis. Dat kan een goed wapen zijn als bijv. De Jong of Weghorst in de spits staan als er wat geforceerd moet worden.

30 november 2020 om 21:24

Die hebben er ook niets te zoeken.

30 november 2020 om 01:11

Ik vind hem ook nog niet goed genoeg. Hij heeft echt wel talent natuurlijk, maar vooralsnog is het te wisselvallig en heeft hij te weinig rendement. Dit seizoen nog amper goals en assists volgens mij. Er mag ook wel wat meer pit in, want af en toe ziet het er erg dromerig/nonchalant uit.

30 november 2020 om 08:29

En toen werd je wakker zeker ..... stengs, gakpo, itaharen, wijndal...... allemaal toekomstige nederlands 11tal spelers ... en zo vergeet ik er nog een paar

30 november 2020 om 13:03

In mijn ogen heeft de hele aanval (nog) niets in de basis van het Nederlands elftal te zoeken, misschien op Depay na. Alle aanvalles die nu bij de selectie zitten of daar tegen aan hangen, Stengs, Promes, Babel, Boadu, Malen, Gakpo, Bergwijn, Berghuis, De Jong, Weghorts, e.d. waren 10 jaar geleden niet in de buurt gekomen. Stengs is wel een speler met een leeftijd waarop hij de potentie heeft om daar nog naar toe te groeien.

Eventjes wachten en na het EK uitmaken lijkt me een beter plan voor hem. Hij zit er wel aan te komen voor een plek in de selectie. Heeft de afgelopen interlandperiode uitstekend werk geleverd.

30 november 2020 om 08:33

Toch denk ik dat hij er eigenlijk wel bij hoort, gewoon om zijn creativiteit. Hij beviel me wel in de laatste wedstrijd. Daarbij heeft nooit iemand iets gezegd over van Bommel bij van Marwijk. Ik hoop dat Stengs wel de juiste beslissingen voor zijn carriere zal nemen (waarbij schoonvader wel handig zal zijn). Maar ik zie op de positie van Stengs weinig perspectief bij andere spelers....

30 november 2020 om 09:41

Van Bommel was een van de betere middenvelders in Europa in de periode Van Marwijk. Op het eind werd het minder en werd hij ook vaker gewisseld of uit de basis gehouden. Was dus weinig om moeilijk over te doen, hoewel er zeker wel discussies waren toen van Bommen wat ouder en minder werd.

30 november 2020 om 09:46

Ik geloof in de 2e helft tegen Duitsland en de wedstrijd tegen Portugal op het EK van 2012 stond van Bommel niet in de basis bij Oranje onder van Marwijk.
Het was wel een soort van zekerheidje. Toch zorgde hij in 2010 voor een geweldige balans op het middenveld naast de Jong.
Van Bommel was ook wel een geslepen speler, wat ik later ook wel meer ben gaan waarderen. Hij wist precies wat hij wel en niet kon zeggen tegen scheidsrechters, kon inschatten hoever hij kon gaan, kon de tegenstander geweldig irriteren.

30 november 2020 om 10:38

Mayarood, Situatie van Bommel/van Marwijk tegenover Stengs/de Boer is toch net even iets anders. Van Bommel was veel verder als voetballer en ook qua privé situatie. En weet nog goed dat in 2010 heel veel mensen over een voorkeursbehandeling praatte ivm van Bommel? Los daarvan vind ik dit weer zo’n raar gedoe, deuren open zetten voor eventuele paniek. Als Stengs goed voetbalt hoort hij gewoon geselecteerd te worden of hij nou met de dochter van Frank de Boer heeft of niet. Maar als hij nou een keer buiten de boot valt is het alweer duidelijk wat er geroepen gaat worden. Ik zal wel een zeurpiet zijn maar vind dit vreselijk irritant. Prestaties doen er toe in de volwassen wereld en niks anders.

En het gaat natuurlijk nog verder met een dochter van Keje Molenaar en een dochter van Bergkamp met resp. De Ligt en vd Beek.

30 november 2020 om 19:47

Dan heb ik schijnbaar gemist dat we drie bondscoaches hebben...

Stengs speelde prima met een Dumfries achter zich. Stengs met Hateboer gaan niet werken. Hateboer uberhaupt in een 4mans defensie gaat niet werken. Staat te vaak te slapen en doet de simpelste dingen fout.

Rechtsbuiten heb je met Berghuis, Bergwijn en Stengs drie concurrenten van elkaar.
Hiervan kan een Stengs en Berghuis bij hoge nood nog op ''10'', maar dat is er in Oranje niet (die hoge nood).

Verder kan Bergwijn op links nog goed uit de voeten.

Linksbuiten lijkt mij makkelijker. Promes en Babel komen nog een pion voorbij, dus die zouden wat mij betreft wel eens niet opgeroepen hoeven te worden. Ga hier maar eens alternatieven voor oproepen. Denk hierbij aan een Gakpo die het goed doet bij Psv.

Malen kan daar ook uitstekend uit de voeten. Al was die de vorige interlands wel wat flets op niet zijn natuurlijke positie.

Verder kan een speler als Weghorst ook eens de kans krijgen. Luuk de Jong heeft nu al meerdere interlands werkelijk niets gepresteerd in de punt. Dan kan Depay fijn weer de punt in en kan Weghorst eens de kans als pinchitter krijgen.

Tevens ben ik groot fan van Kardioglu. Laat zien bij Jong Oranje enorm goed te zijn. Wellicht nog te vroeg voor het grote Oranje, maar wel een leuke om in de gaten t houden. Weet ook niet zo goed hoe hij het bij zijn club doet.

Als je voor die positie drie (vier) personen neemt die in aanmerking komen dan praat je over
Stengs, Ihataren, Berghuis (en Bergwijn).
Bergwijn zat er altijd al bij, maar kan ook op een andere positie uit de voeten, dus ik tel hem niet mee (hij gaat dus mee). Het wordt lastig en degene die achterblijft zal gefrustreerd raken.
Het zou anders liggen als een van hen een speler van Ajax was. Niet om wat de slechtdenkers menen, maar omdat Ajax, of je het nou leuk vindt of niet, de grootste//beste team heeft dat hoger speelt.
Dan zou deze speler zeker meegaan en zou de strijd om de andere twee gaan.

30 november 2020 om 13:12

Het zou anders zijn als hij bij een grotere club zou spelen, maakt niet uit of dat nou Ajax is, of PSV of een leuke club in het buitenland.
Van Stengs, Ihataren, Berghuis en Bergwijn zullen er uiteindelijk toch maar 2 mee gaan denk ik. Waarvan Berghuis op dit moment de beste papieren lijkt te hebben.
Uiteindelijk gaan er van de 10-15 aanvallers die nu bij de selectie zitten of daar tegen aan hangen maar 6 of 7 mee. De enige die je, mits fit, nu al in kan vullen is Depay.

30 november 2020 om 13:45

Luuk de Jong is ook gewoon een zekerheidje. En Berghuis lijkt me ook vrij zeker.

30 november 2020 om 15:16

Ik denk zeker dat De Jong en Berghuis op dit moment de beste papieren hebben. Maar het is niet alsof die spelers nou heel veel beter zijn dan Malen of Weghorst in het geval van de Jong of Stengs en Bergwijn in het geval van Berghuis, en dan moet je mogelijk ook nog een plaats vinden voor, Gakpo, Ihattaren en Boadu waarvan zeker die eerste op dit moment ook in aanmerking komt voor een plaats in de selectie. Dan denk ik eerder dat Bergwijn een zekerheidje is, wanneer hij, zoals de afgelopen weken, veel aan spelen toe komt. Uiteindelijk is dat de enige buitenspeler die bij een goede club in een grote competitie spleelt.

Ik denk niet dat PSV nu wordt gezien als een grote club. Integendeel. Zij zijn nu nummer 4
Ajax, AZ, Feyenoord en dan pas Psv. Ik heb het hier dus niet over de stand in de competitie
Zonder Stengs verspeelt AZ punten. Bovendien speelt hij Europees voetbal en speelt hij heel goed.
Dus ik denk dat hij meer kans makt dan de andere spelers.
Bij Feyenoord is Berghuis de man, omdat Advocaat met heel veel man verdedigt en ieder bal bij hem moet worden ingeleverd en vandaar uit kan hij een actie maken. Dat is bij het Nederlands elftal anders.
Voordeel is wel dat hij iedere week speelt en dit goed doet.
Dus ik denk dat Stens meegaat (bergwijn Malen en luuk en depay voor spits en links).
Het wordt vechten voor Berghuis en Ihataren. Maar Ihateren ligt achter, omdat hij niet speelt en als hij wil spelen zal het moeten zoals Schmidt dat wil en of hij dan zijn plek kan afdwingen is twijfelachtig

30 november 2020 om 13:44

Ihataren zou zoals het er nu voor staat niet mee gaan lijkt me.

Maar hij kan ook zomaar wel weer in de basis komen te staan. Of hij vertrekt bij PSV in de winterstop.

Er zullen weinig spelers worden getransfereerd in de winterstop (die er dacht ik niet is), er zal denk ik wel een transferperiode zijn, toch? Spelers weten dat het EK er aan komt en moeten zekerheid hebben dat ze bij hun nieuwe club spelen.
ik denk dat Ihateren er inderdaad, ongelooflijk maar waar, er het slechtste voorstaat. Gaat hij wel spelen en PSV en Feyenoord spelen wel Europees maar Stengs niet, dan heeft de laatste ineens een probleem

Toch benieuwd of zijn dochter met dezelfde intonatie praat, haha dat zou wel afschrikken. Maar misschien heeft Calvin wel slechte oren Wat komt die de Boer altijd slecht uit zijn woorden zeg. Ik snap best dat hij geen school heeft afgemaakt, maar in elke gesproken zin zitten zoveel fouten, dat is voor iemand in zo'n positie best wel triest. Kan er niet iemand hem les gaan geven ofzo? Hij is waarschijnlijk een prima trainer en je begrijpt het meestal ook wel wat hij zegt maar Jezus, het is zo slecht.

Het is Matig voor in bij Oranje.als je huidige aanvallers vergelijkt met 10 jaar terug.
Robben,vanpersie,kuyt en Huntelaar,affelay.
Waarom dan met 3 aanvallers spelen als je er maar 1 van nivo hebt.
Depay.
Is 4 5 1 een optie.
Goede verdedigers en middenvelders hebben we wel.

30 november 2020 om 22:58

De aanvallers die je noemt begrijp ik alleen Affelay niet die was niet een pure aanvaller en viel in NL elftal en bij Barcalona (op het hoogste niveau) gewoon door de mand. Affelay was echt niet beter dan de huidige aanvallers van NL elftal al moet je hem denk ik vergelijken met de middenvelders maar dan had hij nu niet eens bij de selectie gezeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren