Meest bekritiseerde speler van Galatasaray maakt hattrick in dikke zege

Zaterdag, 28 november 2020 om 19:06Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 19:10

Mbaye Diagne heeft zijn doelpuntenaantal dit seizoen in de Süper Lig flink opgeschroefd. De aanvaller was zaterdag in de 0-4 zege van Galatasaray op Rizespor goed voor een hattrick, nadat hij vorige week tegen Kayserispor (1-1) zijn eerste competitiedoelpunt had gemaakt. Het gebrek aan scorend vermogen bij de Senegalees zorgde ervoor dat hij de laatste weken het mikpunt van kritiek was onder de supporters van Cim Bom.

De eerste helft leek doelpuntloos te eindigen, maar vlak voor rust ging de bal op advies van de VAR op de stip. Na een corner vanaf rechts zette Dario Melnjak in een luchtduel zijn elleboog in het gelaat van Emre Akbaba. De inzet van Diagne vanaf elf meter was niet bijster goed, maar het leer ging desondanks onder doelman Gokhan Akkan door.

Diagne had ook zeven minuten na rust het geluk aan zijn zijde. Na een heerlijke beweging van Akbaba in het strafschopgebied schoot de aanvaller de bal via de voet van Godfred Donsah binnen: 0-2. Dertien minuten voor tijd kwam Rizespor met tien man te staan toen Fernando Boldrin rood kreeg voor een elleboog in het gezicht van Emre Tasdemir.

Galatasaray liep vervolgens uit naar een ruimere overwinning. Diagne rondde van dichtbij af toen Emre Kilinc de bal iets te ver voor zich uitspeelde. Drie minuten voor het einde schoot Taylan Antalyali het leer vanaf een meter of twintig heerlijk in de rechterbovenhoek: 0-4. Door de zege hebben Alanyaspor, Fenerbahce en Galatasaray nu twintig punten, al heeft Alanyaspor twee duels minder benen en Fenerbahce één. Alanyaspor speelt zondag tegen Konyaspor; Fenerbahce wacht een kraker tegen Besiktas.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door flackogs)

Gefeliciteerd Galatasaray. Gs heeft het dik verdiend want Rizespor was gewoon echt slecht vandaag. Gekke Diagne hattrick lekker hoor kunnen we straks weer mooie snaps van hem zien. Wel wil ik zeggen dat de Turkse scheids zo slecht zijn man man man. Het wordt met de dag erger, de penalty van Gs was nooit een penalty. Gefeliciteerd Gs

28 november 2020 om 19:29

Waarom was het geen penalty? Vraag me dat nu echt af. Hij gaat in duel en de speler van Rize 'slaat' met zijn armen op het hoofd van Akbaba.

28 november 2020 om 19:41

Hij slaat hem helemaal niet beide gaan een kopduel aan en gaan dr handen automatisch omhoog want anders kan je niet springen. Ze komen wel tegen elkaar aan maar dat is toch normaal bij een duel. Slaan is wat Boldin/Boldrin deed en toen terecht een rode kaart kreeg. Als je dit een penalty vindt moeten ze gelijk met een regel komen dat er niet meer gesprongen mag worden tijdens een kopduel want anders gaan we nog heel veel penalty’s zien

28 november 2020 om 19:47

Handen gaan inderdaad omhoog maar je hoeft niet perse met je armen te 'slaan' op het hoofd van Emre. Emre had niets voor niets pijn. Er was inderdaad geen intentie om te 'slaan', maar het blifjt een fout. Op een andere plaats op het veld had je het altijd een fout gevonden. In de 16 worden zulke penaltys normaal nooit gegeven maar door de VAR gaan zulke posities meer en meer bestraft worden. Als hier geen penalty werd gegeven, had ik wel zeker niet gezaagd. Weet het niet, jaren werden zulke fouten in de 16 niet bestraft. Maar met de VAR kan je, zoals ik net al zei, er niet meer omheen.

28 november 2020 om 19:51

Turkse scheids zijn gewoon slecht en vooral nu met de VAR weten ze niet wat ze doen. Een aantal keer in Engeland en Nederland liet de scheids doorspelen maar werden geroepen door de VAR maar scheids bleef bij zijn beslissing. In Turkije werkt het anders als de scheids door laat spelen en wordt geroepen door de VAR dan gaat hij direct mee met de beslissing van de VAR. In Turkije gaan we nog zeker heel veel penalty’s zien.

28 november 2020 om 20:08

Heb nog niet vaak gezien dat een Turkse scheidsrechter niet meegaat met de beslissing van de Var. Vreemd inderdaad. Heb wel eerder het gevoel dat supporters van elk land gewoon zegt: 'scheidsrechters hier zijn zo slecht want...'. In Engeland zeggen ze bijvoorbeeld ook wekelijks dat het niveau van scheidsrechters absurd slecht is. In Turkije wordt er gewoon meer gezaagd door het gebrek aan niveau van voetbalprogramma's. Er wordt telkens maar iets geroepen om clicks of wat dan ook op te brengen.

28 november 2020 om 20:13

Daar heb je weer gelijk in met andere woorden we hoeven niet veel te verwachten van onze Turkse clubs, Milli takim, tff en de scheids haha

Eindelijk een overwinning met meer dan 1 of 2 doelpunten. Rizespor uit is nooit makkelijk, vooral niet met zoveel afwezigen. Ik denk dat bijna alle Gala-supporters ook tevreden zullen zijn met het spel wat we vandaag hebben laten zien. Enige minpunt is dat we onze 1e goal via een penalty moesten scoren terwijl we veel eerder konden scoren. Er werd bij vlagen echt goed gespeeld, veel combinatiespel en beweging. Het tempo mocht soms wel wat hoger liggen, maar ik ben blij dat er sinds vorig week eigenlijk alleen maar progressie is geboekt. Ook echt blij voor Taylan, wat heeft hij zich ontwikkeld zeg. Speelt zo goed en bijna foutloos, dat verzilverde hij met een prachtige goal.

En dan Mbaye Diagna hahaha. Heeft hij zo goed gespeeld? Nee! Maar toch krijgt hij het voor elkaar om een hattrick te maken. Ik hoop dat hij blijft scoren zodat we hem voor een redelijk prijsje kunnen verkopen. Zo'n overwinning is zo belangrijk, hopelijk zetten we deze lijn voort.

28 november 2020 om 20:08

Alweer een overwinning met een penalty op bestelling. Beide willen de bal wegkoppen in een duel. Alleen is emre akbaba te laat in de lucht. Verdediger kijkt niet waar emre akbaba is om hem bewust te raken. Dit is gewoom een duel om de bal. Alleen moest de bestelling ( penalty ) wel geleverd worden. Maar het belangrijkste zijn de 3 punten. Op naar de volgende week jongens. Voor Galatasaray geldt: voor 23 uur bestellen is volgende speelronde penalty. En misschien een rode kaart erbij voor de tegenstander.

28 november 2020 om 19:58

Ik had vandaag toto gezet op rize want galatasaray miste 7 spelers en als je naar de namen keek dan waren het niet de minste maar dit was slechts bedrog want het was werkelijk eenrichtingsverkeer.
En dan kunnen we wel zeggen dat het een discutabele penalty is maar het is toch echt wel een elleboog en daarvoor deelden ze nog 2 ellebogen uit.
Rizespor had niets in te brengen.
Feghouli vond ik vandaag ook erg goed voor de dag komen was een van de uitblinkers naar mijn mening.
En ik wil ook nog wat kwijt over diagne als ik naar hem kijk dan komt het bij mij over alsof hij plichtmatig speelt dat straalt zijn houding uit.
En als laatste punt dit wil ik echt kwijt ook al is het niet de wedstrijd van fener maar het verschil tussen fener en galatasaray is dat fener een penalty nodig heeft om de wedstrijd open te breken dan beginnen ze pas te voetballen.
En Galatasaray daarentegen domineert de wedstrijd waardoor ze een penalty echt verdienen.
Kortom niets op aan te merken deze overwinning.
Gefeliciteerd met de cruciale overwinning galatasaray fans

We hebben een nieuwe energieke uitblinker in ons team: Ogulcan Caglayan. Creeert veel ruimte voorin. Als belhanda en de rest terug is, ben ik benieuwd hoe Emre K - Belhanda - Ogulcan - Feghouli met in de punt Falcao/diagne zal zijn. Sekidika leuk ingevallen. Kerem Akturkoglu mag van mijn part meer speelminuten krijgen. Babel/arda laten starten en Kerem rond 70' laten wisselen. 0-4, daar kan een heerlijke Caykur cay bij gedronken worden

28 november 2020 om 23:22

Bro, ik heb meer van sekidika in 10 minuten gezien dan Ogulcan in afgelopen 2 wedstrijden...


Weet je wat de les van vandaag moet zijn ? Je kunt ook met een bescheiden elftal goed voetbal spelen. Zonder Falcao 7m, Babel 3m, Belhanda 3m te geven. Met bescheiden spelers als Taylan, Ogulcan, Emre Tasdemir, Linnes in de basis speel je gewoon een Turkse subtopper van de mat. Dit hoort het beleid te zijn van je club. Jonge, gretige (Turkse) spelers halen en/of opleiden en hiermee succesvol proberen te zijn. Lage kosten, groter kans op uitgaande transfers en slechter dan nu kan je het niet doen in Europa. Van Rangers tot aan een Royal Antwerp Fc, je hebt helemaal geen dure vedettes nodig. Gefeliciteerd Galatasaray !

28 november 2020 om 19:17

Dat bestaat niet in Turkije he. Elke club wilt elke transferperiode een grote naam/vedette. Besiktas speelt met heel veel jonge spelers bij de eerste fout die ze maken worden ze uitgescholden en moeten ze opdonderen . Turkije gaat nooit veranderen

28 november 2020 om 20:53

Ik snap ze oprecht niet. Er is een formule waarmee je veel geld kan verdienen en successen kan halen. Waarom kiezen voor de methode waarmee je korte termijn successen kan boeken door veel geld uit te geven ?

28 november 2020 om 19:25

Als je het zo even opsomt is het inderdaad eigenlijk toch niet te geloven dat een club die zoveel uitgeeft de laatste jaren zo is afgezwakt. Best jammer wel want er zit toch veel potentieel in het Turkse voetbal (al maakt de huidige financiële situatie in Turkije het natuurlijk wel wat moeilijker).

28 november 2020 om 19:32

Lierse1997, wil gewoon even benadrukken dat de bedragen die Gangstarr opnoemt salarissen zijn van spelers en niet de transfersommen. Twee van de drie kwamen transfervrij. Btw, Falcao verdient toch 'maar' 5 en geen 7 miljoen per jaar.

28 november 2020 om 19:33

Met bonussen en premies loopt het op tot 7.

28 november 2020 om 19:34

Dat was in het begin zo. Met COVID-19 en wat nog, is zijn salaris lager geworden. Initieel loopte het uit to 7 inderdaad. Maar bon, blijft afgrijselijk veel. Ben al van dag 1 tegen de transfer van Falcao. Niet tegen de spelers, wel de transfer.

28 november 2020 om 19:35

@TheMagician, dat had ik door hoor. Maar dat is toch nog altijd heel veel? Ik denk niet dat er in veel competities buiten de top-5, clubs zijn met spelers met een dergelijk salaris.

28 november 2020 om 19:42

Dat is inderdaad heel veel. Bij Galatasaray heb je twee spelers. Marcao en Luyindama (ex-Standard), die respectievelijk 800k en 1,2 miljoen verdienen. Twee relatief jonge spelers met een hoge transferwaarde (12 tot 20 miljoen). Daarnaast recent ook wat transfervrije redelijke Turken gehaald. Heel goed gedaan van het bestuur, zou je zeggen. Maar langs de andere kan hebben we dan Babel, Feghouli, Belhanda en Falcao. Allemaal 30 jaar of ouder. Ze verdienen allemaal minstens 3 miljoen euro. Het is gewoon niet te verantwoorden. We krijgen ze aan de straatkatten niet kwijt. Ook, zijn door deze spelers de salariseisen heel hoog van nieuwe spelers. Elke middelmatige voetballer vraagt meer dan 2 miljoen euro om naar Galatasaray te komen wanneer ze zien dat pakweg Babel ook meer dan 3 miljoen euro verdient.

28 november 2020 om 19:51

Ja inderdaad, dat kun je beter aan drie spelers zoals Luyindama of Marcao besteden dan aan zo een bad boy als Belhanda. Eigenlijk toch ook wel straf dat een land met meer dan 15 miljoen inwoners meer dan Frankrijk en 1 miljoen minder dan Duitsland (en dat is dan Turkije alleen, niet al de nazaten van Turkse migranten doorheen Europa) het zo matig doet. Zeker ook omdat het een voetbalgek land is. Zonde als je het mij vraagt.

28 november 2020 om 19:53

Ik denk niet dat Falcao 2 miljoen euro gaat inleveren, waarschijnlijk pakt die nu tussen de 6 en 6.5. Maar je betaalt dus aan Falcao, Babel, Feghouli, Belhanda en Muslera bijna 20 miljoen euro. Wij betalen aan Vida, Lens en Ljajic bijna 10 miljoen. Dat is 300 miljoen TL aan spelers die niks meer gaan opleveren, het exacte bedrag wat de overheid aan de clubs heeft betaald omdat BeinSports de tv-geld niet wilt betalen.

28 november 2020 om 19:56

Hoh ik dacht dat het 5 was. Maar maakt eigenlijk helemaal niets uit. Blijft extreem veel. Ik zou het zo graag anders zien. Zou tekenen dat Galatasaray 5 jaar niets wint als het maar betekent dat we een Salzburg, Ajax, Donetsk, Porto-model zouden volgen. Inderdaad echt een zonder. Misschien dat ik mijn oudere jaren eens verandering zie bij Turkse ploegen.

28 november 2020 om 20:28

5 miljoen is inderdaad maar een schijntje voor een voetballer die nog geen 5 wedstrijden op rij kan beginnen.

28 november 2020 om 20:56

Lierse. Ze geven spelers die bij hun oude club 400k verdienden, 1.2m. Ik ben geen econoom of psycholoog, maar als je iemand die 400k verdient nou 600k zou bieden, dan komt hij toch ook gewoon ??

28 november 2020 om 23:12

Voetbal infrastructuur is een luxe, voornamelijk besteed aan ontwikkelde landen, want het kost allemaal geld en tijd. Duitsland en Frankrijk liggen niet in een regio met buurlanden zoals Irak, Iran en Syrie. Erg veel heb je aan Griekenland of Bulgarije ook niet. Turkije heeft de afgelopen decennia vooral nog algemene infrastructuur moeten ontwikkelen. Op dat gebied zijn grote stappen gemaakt, en ik zie nu dan ook kleine stappen vooruitgang wat betreft sport infrastructuur, alleen hebben we een overheid dat nog steeds de prioriteit op andere vaak onnozele dingen legt. Er worden wel veel moderne stadia en kampen gebouwd over het hele land, op dat gebied is er geen enkel land dat meer heeft uitgebreid dan Turkije, maar op het gebied van infrastructuur voor de jeugd etc. is het nog zeer pover.

28 november 2020 om 19:33

Wilde ik net zeggen, bij puntverlies wijten veel GS-supporters het aan het ontbreken van kwaliteit en 'wat kan Terim er aan doen'? Maar deze clubs hebben genoeg kwaliteit om alsnog voor het kampioenschap te spelen, daar hebben ze geen dure vedettes voor nodig. En vandaag zie je dus, 0-4 tegen een ploeg in vorm met de spelers waar Terim niks mee zou kunnen.

28 november 2020 om 19:38

De “wat kan Terim er aan doen” reflex moeten de Galasupporters echt loslaten nu. Er is een leven na Terim en Okan Buruk staat al te trappelen om hem op te volgen.

28 november 2020 om 19:55

Die reflex hebben niet alleen de Gs--supporters overigens, ook bij ons en bij jullie zie je dat veelvoudig.

28 november 2020 om 20:58

Terim heeft gekozen voor voetbal. Geen bokkepoten als Etebo, Omer, maar technische spelers als Ogulcan, Emre Akbaba. Ogulcan deed het ook wel redelijk. Hij werkte keihard. Geef deze jonge Turken de kans !

Diagne die na z’n goal een soort Zlatan-viering doet voor een lege Rize-tribune, blijft echt een heerlijke gek. Krijg telkens weer Emenike-vibes van hem. Ik had trouwens wel puntverlies verwacht van Gala, Rize was aardig op dreef laatste tijd met Loïc Remy voorop. Hele nette overwinning. Op naar de derby morgen!

Het gaat Galatasaray lekker zo. Vorige week was er al een rode kaart en een penalty. En dit week alweer. Ik vond de penalty van vandaag niet terecht. Omdat de verdediger niet eerst kijkt waar het hoofd van de tegenstander is. Tijdens het wegkoppen raakt hij hem in een natuurlijke reflex. Zoals wel vaker met hoekschoppen. Zoals ik al zei wordt er in mijn opinie weer een discutabele penalty gegeven. En alweer een rode kaart. Is het plan: Fenerbahce mag geen kampioen worden in werking getreden ?Daarbij heb ik een paar woorden voor scheidsrechter Atilla Karaoglan...Yaktın bizi Karaoglan.Hopelijk is dit wel voldoende onderbouwing om mijn reactie niet te verwijderen. De waarheid doet weleens pijn.

28 november 2020 om 19:49

Ah daar heb je hem weer, complottheorie denker. Volgens hem is alles anti-Fenerbahce. En die argumenten zijn echt om te lachen.

28 november 2020 om 19:50

Ja de Voetbalzone-moderators liggen echt wakker van je pseudowaarheden en proberen onmiddellijk Fenerbahce-supporters te censureren. Voetbalzone doet gewoon mee met Galatasaray's plan. Fenerbahce mag geen kampioen worden...

28 november 2020 om 19:59

Magician

Hoezo begin je over voetbalzone moderators. Mijn vorige reactie is verwijderd wegens gebrek aan onderbouwing. Het enige wat ik erbij zeg is, hopelijk nu wel voldoende onderbouwing om mijn reactie te laten staan.

Daarbij waarom zou ik iedereen de schuld geven van alles? Godzijdank ben ik geen gala fan, of fatih terim om alleen maar naar andere te wijzen.

28 november 2020 om 20:03

Je zegt: "hopelijk is dit wel voldoende onderbouwing om mijn reactie niet te verwijderen. De waarheid doet weleens pijn." Je insinueert hiermee dat Voetbalzone-moderators je reactie hebben verwijderd omdat 'de waarheid weleens pijn doet'. De waarheid = jouw reactie. Nu zie ik dat het niet zo bedoeld was, maar je reactie was dan gewoon ab initio verkeerd geschreven. Daarnaast heb ik heel het seizoen nog niet 1 keer iemand anders dan Fatih Terim, het bestuur of de spelers bekritiseerd. Niet omdat jij als een klein kind gedraagt wanneer het niet gaat zoals het je wilt, dat ik dat doe. Je hebt nu al een complottheorie verzonnen.

28 november 2020 om 20:17

Ik ken de moderators hier niet eens, heb nooit problemen met ze gehad zover ik weet. Hoef voor de rest ook nie bewijzen dat mijn reactie niet voor hun bedoeld is. Bekritiseer je ook weleens een voetballer Mugdat ? En vind je dat mensen nog recht van spreken hebben als Fener een penalty krijgt. Bijvoorbeeld hedef 1 milyon penaltı. Wen eraan kerel, mijn reacties zul je blijven lezen. Kinderachtig of niet. Jij ene vele andere kunnen er zwaar niet tegen. Mijn manier van reageren. En als het kinderachtig is stop dan met op mij te reageren. Blijkbaar zijn mijn reactie niet kinderachtig. Maar pijnlijk voor sommige.

28 november 2020 om 20:32

Net was ik nog alleen naar anderen aan het wijzen en nu moet ik Mugdat bekritiseren. Wat is het nu? Btw, niet omdat ik reageer op je kinderachtige reactie dat je reacties niet kinderachtig zijn. Wat voor een redenering is dat? Bon, genoeg geweest voor vandaag. Veel succes morgen. Moge de beste winnen. Als Fener wint morgen, zal je het een goede prestatie noemen. Als ze niet winnen, dan zal ik morgen wel een verdere uiteenzetting van je complottheorie lezen.

28 november 2020 om 20:11

Fenerbahce heeft een penalty nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken pas dan gaan ze voetballen.
Galatasaray domineert de wedstrijd ze dwingen de tegenstander om een fout te maken dat is het grote verschil.
Dit zeg ik als trabzon fan

28 november 2020 om 20:33

Emre tasdemir valt mij ook positief op

28 november 2020 om 20:36

Emre tasdemir kun je beter hebben dan die omer bayram galatasaray voetbalt beter als hij er niet is

28 november 2020 om 21:25

Je hebt goede reacties Lazusagi67. Ik kijk er naar uit om je reacties te lezen in Trabzon topics. Ga zo door !

28 november 2020 om 21:52

Bedankt gangstarr wat leuk dat er toch iemand is die mijn reacties kan waarderen.
Kijk ik kan slecht tegen onrecht en ik niet alleen niemand vind dat leuk.
Ik zeg altijd ene wedstrijd zit het mee andere niet deze week is het in je voordeel andere week in je nadeel het overkomt iedere club.
Als het onterecht in je voordeel werkt moet je kunnen zeggen dat het onterecht was en dan als het een keer in je nadeel is moet je niet in de slachtofferrol kruipen.
De meeste hier is de clubliefde zo groot dat ze niets toegeven als het hun zelf overkomt gaan ze huilie huilie doen.
Dat is waar ik niet zo tegen kan en men ervaart dan mijn reacties als provocerend.

29 november 2020 om 00:30

Atila Karaoglan was niet de kara oglan die jullie het meest pijn heeft gedaan vanavond Batigolaco!

Wat hoop ik dat Terim nog een laatste tover trick gebruikt om een soort Onyekuru uit die Sekidika te halen :D! Gunde hem echt een goaltje...

Heh, eindelijk kan ik een reactie plaatsen. Ik wilde direct na de wedstrijd al mijn reactie plaatsen maar om de een of andere reden kon ik alsmaar niet inloggen. Afijn. Fris en fruitige wedstrijd. Taylan Antalyali maakt echt aanstalten om bij het EK van 21 in de basis te beginnen. Wat een topspeler is dat geworden. We spelen zonder onze sterkhouders beter dan met onze sterkhouders. Ik weet niet wat dat zegt, maar ik ben zeer tevreden over het veldspel van vandaag. Vorige week hadden we heel veel pech en hebben we uiteindelijk 2 punten verloren, maar dit was toch wel zoete wraak vandaag na al die uitspraken van Hasan Kartal en de blessures die we hier hebben meegemaakt de afgelopen seizoenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1148 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. YılmazAanvaller170
İ. ÇipeKeeper70
F. MusleraKeeper250
F. ÖztürkKeeper10
Iñaki PeñaKeeper60
J. YılmazKeeper00
K. ArslanVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Galatasaray.

Ghana
1 fan
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren