Gyrano Kerk laat Ajax buiten top drie: ‘In De Kuip hoor ik mezelf niet eens’

Zaterdag, 28 november 2020 om 08:55Yanick Vos • Laatste update: 12:13

FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk denkt dat Feyenoord de meest fanatieke aanhang heeft van alle clubs in de Eredivisie. Dat vertelt de aanvaller in gesprek met Soufiane Touzani in zijn televisieprogramma Tiki Taka Touzani. Ajax neemt hij niet op in zijn top drie van clubs met meest fanatieke aanhang. “Nee, daar heb je gewoon veel mensen.”

Kerk noemt De Graafschap als nummer drie van clubs met de meest fanatieke aanhang. “Maar dat is geen Eredivisie, sorry. Maar die fans zijn me wel bijgebleven. Dan zet ik PSV op drie. FC Utrecht op twee en Feyenoord op één, qua fanatieke aanhang.” Kerk laat weten niet onder de indruk te zijn van de supporters in de Johan Cruijff ArenA. In De Kuip is dat een ander verhaal. “Als ik daar wat zei, hoorde ik mezelf niet eens. En je krijgt woorden naar je toegesmeten, je weet toch, dat kunnen we niet eens op camera zeggen. Daar gaat het er echt super fanatiek aan toe. Het is wel super intimiderend als je daar komt. De thuisploeg heeft daar echt heel veel profijt van gehad, denk ik.”

Kerk liep afgelopen zomer een transfer naar Leeds United mis. Hij baalt er meer van dat hij de stap niet heeft kunnen maken dan het feit dat de finale van de TOTO KNVB Beker tegen Feyenoord niet door kon gaan. “Ik denk dat dat wel het pijnlijkste was”, aldus Kerk over de transfer die hij niet maakte. “2020 was een heel raar jaar. Het begint al met het niet doorgaan van de bekerfinale en dan wordt ook de competitie niet uitgespeeld.” Toen de transferperiode afgelopen zomer aanbrak, informeerden diverse clubs naar de diensten van Kerk. “Een aantal clubs kwam ook met een bod bij FC Utrecht. Het begon moeilijk en toen kreeg ik ook het gevoel dat het echt heel moeilijk zou worden om weg te komen.”

FC Utrecht hield vast aan een transfersom van tien miljoen euro. Dat bedrag was voor de geïnteresseerde partijen te hoog. “Ze vroegen heel veel, vooral ook omdat ze het team bij elkaar wilden houden. In verband met het vijftigjarig bestaan van de club wilden ze er een heel mooi seizoen van maken. Als ze mij los zouden laten, zou ik echt voor de hoofdprijs weggaan. Die hoofdprijs was wel echt heel hoog.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door denn01)

Weet je, in de ED heeft hij wellicht gelijk. Buiten de toppers om is de sfeer niet super indrukwekkend. Tegen een VVV oid is het vaak gewoon vrij dood helaas, maar dat heb je wel bij meer clubs. Europees daarentegen vind ik toch wel dat Ajax een begrip aan het worden is. De sfeer bij Europese potten heeft wat magisch en ik hoop dat ik er snel weer bij kan zijn.

28 november 2020 om 09:37

De sfeer in de Kuip wordt ook wel erg geromantiseerd, vaak zat zitten kijken dat het ook gewoon stil is en lege plekken, het enige waardoor het zo erg lijkt is omdat ze rondom in het stadion de schuimbekkies langs het veld laten zitten, maar goed, iedereen zijn eigen mening, als ik soms wel eens Boca of River Plate zag dan zie en merk je pas sfeer, of normaal gesproken in Engelse stadions, dat is heel anders dan hier

28 november 2020 om 09:39

@kokie ik denk dat niks in NL moet gaan vergelijken met Boca. We zijn de kalme directe Nederlanders en niet de gepassioneerde Zuid Amerikanen of europeanen. Het heeft wel iets maar het slaat daar ook wel eens door, als je ziet dat wedstrijden naar europa wordt verplaatst. Ik zou zelf graag ooit een wedstrijd van een Engelse volksclub willen meemaken. Wat ik zo hoor van Engelsen is dat het echt een event voor hun is waarvoor ze hun hele dag kwijt zijn.

28 november 2020 om 09:43

@Decima, daar heb je wellicht gelijk in maar ben zelf ook in Engeland geweest bij Newcastle oa, speelden thuis tegen Tottenham, waren die week ervoor gedegradeerd, wonnen met 5-1 en voor, tijdens en na de wedstrijd was het een compleet gekkenhuis in de goede zin van het woord, dat is echt heel anders dan hier

28 november 2020 om 09:48

Erg hè dat iemand positief is over het Feyenoordpubliek? Nee dat moet kokkie gelijk weer beginnen over schuimbekkies en over de lege plekken die hij op TV heeft gezien.

28 november 2020 om 09:53

@feyenoorddelft, op je tenen getrapt omdat ik zeg dat het vaak wat overdreven wordt? Mij maakt het niet uit als iemand positief is over Feyenoord, heb geen haat naar die club, alleen mag je hier blijkbaar geen reactie geven als je voor een andere club bent want dan is het gelijk foute boel, als je alleen al Feyenoord-Ajax kijkt en je ziet hoe een deel van die mensen zich gedragen dan ben jet toch wel met me eens dat het nergens over gaat?

28 november 2020 om 09:54

Kokkie haalt terecht aan dat het soms stil is in de Kuip. De wedstrijd bepaalt de sfeer en als het nodig is kan het er onwijs spoken en daar doelt hij natuurlijk op. Ik heb dat honderd keer liever dan het continu herhalen van hetzelfde (voorgezongen) liedje zoals dat bij Ajax gebeurt, maar dat is ook een kwestie van smaak. Wel grappig dat je dan Engeland aanhaalt, want daar is de sfeer juist meestal zoals in de Kuip (dus met rustige momenten wanneer er weinig gebeurt), en juist dat over-romantiseer jij dan weer. Da’s dan wel weer typisch.

28 november 2020 om 09:54

Feyenoordsupporters ken ik als zoekende mensen die als kenmerk hebben om bij iets grootstedelijkers te horen dan hun eigen gemeentelijke kern. omdat daar meestal geen profclubs zitten. Ze trekken dan naar de grote stad om daar bij een legioen met andere randgemeente bewoners te kunnen horen. samen staan ze sterk,en Feyenoord is daarbij hun bindend element. Dit is een mooi fenomeen. Excelsior en Sparta daarentegen zijn meer de echte stadsclubs voor de echte Rotterdammers.ook een mooi contrast.

28 november 2020 om 10:04

Nee vind het opvallend dat dit wordt uitgesproken door een voetballer die het vanaf het veld beleeft, maar jij het wil bagataliseren door wat jij op tv ziet..

28 november 2020 om 10:09

@michel2424.. Dat zou kunnen maar zo heb ik het toen niet ervaren met stille momenten, tuurlijk zal dat ook gebeuren maar dat is denk ik vooral bij de grote clubs het geval, kan me namelijk zelf normaal gesproken niet voorstellen dat er in NL 90 minuten gekkenhuis is kwa sfeer als je die week ervoor gedragradeerd bent, was toen echt onder de indruk van alles erom heen, hoe de supporters met en door elkaar heen lopen en feest vieren.. Die betreffende pot is het geen moment stil geweest

28 november 2020 om 10:10

Je wilt toch niet beweren dat dat bij de ajax supporters niet gebeurt, hoop ik, kokkie? Die zie je alleen niet omdat ze bovenin het stadion met ontbloot bovenlijf tegen elkaar aan aan het rijden zijn.

28 november 2020 om 10:11

Dat is toch echt wel een uitzondering kokkie. Bij de meeste clubs in engeland valt het echt ook regelmatig stil. Overigens ook gewoon bij clubs die anders bekend staan, zoals liverpool. Saaie wedstrijden betekent daar vaak ook gewoon minder beleving.

28 november 2020 om 10:11

@FeyenoordDelft.. Door een speler van Utrecht, al zou Ajax veruit de beste sfeer hebben dan zou een speler van Utrecht dat nooit zeggen voor de bühne, hij zet Psv namelijk top 3 en die zijn naar mening ook helemaal niet fanatiek.. Maar zoals ik al zei, iedereen heeft een eigen mening, dat mag tegenwoordig gelukkig nog steeds

28 november 2020 om 10:15

@michiel.. Het gebeurd overal maar ben zelf vaak zat in de Arena geweest ook nog toen er wel Feyenoord supporters mochten komen maar de sfeer in de Arena is niet zo haatdragend als andersom wel het geval is, daar voel je de haat naar Ajax gewoon binnenkomen, mag ook wel hoor, is verder niks mis mee maar ik ken genoeg Ajacieden die helemaal geen haat voelen naar Feyenoord terwijl het andersom wel bij heel veel het geval is.. Ik snap de rivaliteit heel goed maar bij beide kampen wordt ook dat overdreven, het is voetbal, geen leven of dood

28 november 2020 om 10:19

Ja komt omdat het een speler van Utrecht betreft, want het kan onmogelijk waar zijn dat hij echt zo beleefd.

28 november 2020 om 10:26

Helaas voor jou heeft Kokkie daar wel gelijk gewoon in..in wedsttijden tegen Ajax komt de coke nog net niet uit hun ogen puilen, en ja er zijn in 010 ook gewoon zat lege plekken bij bepaalde wedstrijden maar dat is typisch Nederland, tevens gaan sommige mensen liever voor de buis zitten.

28 november 2020 om 10:35

Maar je denkt toch niet dat er bij de F side of op Oost bij PSV geen jongens zitten waar de ogen uitpuilen van de coke? Daar zie je het alleen niet omdat ze verder van het veld af zitten. Zeker de F side staat natuurlijk zelf ook net zo goed strak van de verdovende middelen. Anders kom je ook niet elke keer met die gare statements.

28 november 2020 om 10:38

@Delft.. Hij kan het zeker zo beleven maar kan me niet zo heel lang geleden nog herinneren dat Kaliber helemaal uit zijn plaat ging tegen een ploeggenoot om dat hij een shirt had gewisseld, dus voor de bühne even laten zien dat je tegen Ajax bent omdat de supporters van Utrecht dat helemaal geweldig vinden

28 november 2020 om 10:54

@Kokkie: Kerk geeft gewoon zijn mening he, maar daar lijk je gezien je vele reacties moeite mee te hebben. Dat calimero-verhaal van "iedereen is tegen ons" begin ik wel een beetje beu te worden op deze site. Er zijn zat Fey supporters die geen haat hebben richting Ajax hoor. Fey heeft de trouwste en fanatiekste aanhang, Ajax de beste spelers. Get over it mate and enjoy the weekend.

28 november 2020 om 11:00

Zeker bij de clubs uit de oude industriesteden. Maar andersom ga je ook niet naar Spurs voor het lawaai op de tribune. Elk land heeft zijn fanatieke supporterschare.

28 november 2020 om 11:01

ja Kokkie, dan haal je de uitsupporters van Feyenoord aan, maar kijk eens even naar de F-side of de jongens die Ajax meestuurde naar de Kuip toen het nog mocht , en zeg me dan eens wat het verschil is. Er zijn zat normale Feyenoordsupporters voor wie de haat naar Ajax ( niet nodig Jacob, die "010" - het kan zoals je ziet ook gewoon normaal en zelfs met een hoofdletter) helemaal niet zo groot is. Maar de excessen zijn bij allebei echt even groot. Jammer dat je daar dan zo'n moeite mee hebt om dat te zien.

28 november 2020 om 11:06

@messibarca. En deze inzichten heb je van het onderzoeksinstituut de dikke duim? Natuurlijk heeft Feyenoord een grote landelijke base aan supporters, maar iedereen die zegt dat Feyenoord niet populair is in Rotterdam heeft nooit in Rotterdam gewoond.

28 november 2020 om 11:15

@kokkie. Je kent genoeg Ajacieden die geen haat voelen naar Feyenoord? Nee tuurlijk, vandaar de jaarlijkse 'bommen op Rotterdam' liederen, de hooligans die bij een jeugdwedstrijd de ouders van Feyenoord spelertjes bedreigen, de pop van Vermeer, de haat op social media aan het adres van Feyenoord fan Kjell Scherpen, de wedstrijd op de toekomst waar Van Persie werd neergetrapt, de rook van overleden Rooie Marck, de spandoeken van de Wehrmacht vliegtuigen? En ik maar denken dat die mensen een hekel aan Feyenoord blijk ik het helemaal verkeerd te hebben.

28 november 2020 om 11:28

@Orgullo, dat zijn over het algemeen de harde kern supporters en volgens mij weten we onderhand allemaal wel dat die bij eigelijk elke club genoeg hersencellen missen, zulke mensen verpesten het namelijk vaak, ik ben ook fanatiek Ajax supporter maar daarom zou ik iemand anders met een ander shirt nooit bedreigen, slaan of weet ik veel wat, dat is ook de rede dat ik me niet op AS begeef aangezien dat niveau mij niet aanstaat, een prikje hier en daar hoort erbij maar elkaar uitschelden voor kk dit, kk dat is voor mij geen club supporten, dusja degene waar ik mee omga en me mee begeef zijn gewoon normaal

28 november 2020 om 11:50

Dus bij Ajax is die groep de "harde" kern, en bij Feyenoord zijn ze dat bijna allemaal? Dat suggereer je nu dus eigenlijk, en dat is eerlijk gezegd behoorlijk sneu.

28 november 2020 om 12:55

Ook genoeg Feyenoorders die totaal geen haat hebben naar Ajax. Je loopt gewoon te generaliseren. Vind zelf trouwens best prettig om naar de arena te gaan met de kleine(kaartjes via werk) Vind alleen wel dat de sfeer echt van 1 klein hoekje komt en de rest reageert alleen bij een doelpunt.

28 november 2020 om 13:00

@orgullo, uhm er bestaat een heel mooi lied, dat direct inzichtelijk maakt dat Feyenoord niet overal in Rotterdam populair is. Is ook al vaak zat in de Arena gezongen. Sparta is de club van Rotterdam.....

28 november 2020 om 13:08

@Ninjakai - Als we clubliederen moeten geloven is Feyenoord ook de roem van Nederland en worden we dit seizoen misschien nog wereldkampioen. Slaat dus nergens op, en dat weet je zelf ook wel.

28 november 2020 om 15:08

In de kuip is het gewoon heel afhankelijk van of ze voor staan. Gaat het niet goed, dan is iedereen aan het klagen en gaat het echt slecht, dan is het doodstil.

28 november 2020 om 15:18

@peer dat is bij elke club in Nederland en bij 90 % in Europa,alleen bij clubs als Betis blijven ze door zingen ook als ze staan 0-3 achter

28 november 2020 om 18:33

Feyenoord delft, dus dat je in de kuip een heleboel scheldwoorden etc naar je kop word geslingerd als voetballen zijnde, ervaar jij als positief? Okee..

28 november 2020 om 09:37

Bij Groningen was het ook wel wat voordat de fanatics weg waren. Nu is het alleen wat als we tegen jou ploeg moeten. Nac en emmen hebben ook een hele fanatieke aanhang in vergelijking met de fesf van NL. In europa staat deze Groninger ook te juichen voor jullie dus dan gaat het natuurlijk wat sneller kolken in de Arena. Maar je hebt gelijkt dit is meer geworden de afgelopen jaren (vroegst dat ik dit kon herrinderen was de EL run waarbij jullie de finale haalden)

28 november 2020 om 09:49

Helemaal mee eens. Sommige Europese wedstrijden gezien en dan is t gewoon een geweldige sfeer in de Arena. Dan kolkt het er echt. Wel jammer van de megafoon De sfeer bij Feyenoord ebde toch wat weg door het gebrek aan resultaat en supporters die voelen dat ze niks meer mogen. Toch is het lontje korter in de kuip. Dat ontploft snel. En dat kan tegen elke club. Zorya Lunansk was een gekkenhuis. Als je die goal van manu terugkijkt.. Het stadion ontplofte gewoon. Ik viel drie rijen naar beneden. Het ging nergens over.

28 november 2020 om 12:16

Haha ja, het is ook een verschil in beleving. In de Kuip leef je met de wedstrijd mee (en dan kan het inderdaad ook stil zijn), waar bij Ajax - in Europa - er meer constante sfeer is. En als de Kuip eenmaal ontploft, schudt 'ie ook daadwerkelijk op z'n grondvesten.

28 november 2020 om 12:36

@ajaxf1: Kerk heeft sowieso gelijk, want het gaat om zijn eigen beleving. Ook al zou niemand het net zo voelen als hij, heeft hij alsnog gelijk. Daarnaast kan ik hem ook gewoon volgen. In de Kuip is de sfeer gewoon doorgaans fanatieker dan bij ons. En dat is tocht gewoon prima?

Nog steeds doodzonde dat die finale niet gespeeld is. Ik snap dat er een EL ticket op t spel stond en dat na 30 juni de selecties veranderen, maar toch vind ik dat ze er een creatieve oplossing voor hadden moeten verzinnen om die wedstrijd toch te spelen.

Gevalletje simpel zieltjes winnen van zn eigen Utrecht aanhang door Ajax niet te noemen. Overigens ben ik het wel met hem eens wat betreft de Graafschap. Psv daarentegen slaat dan weer nergens op, dan kun je Go Ahead Eagles er ook tussen zetten als we KKD meenemen.

28 november 2020 om 10:03

Ik denk niet dat dit het het geval is. Kijken we hoe fanatiek supporters zijn, maakt een Go Ahead meer indruk op mij dan het gemiddelde bij ajax. Neemt niet weg dat de Arena echt wel meer kan kolken. Ik zelf heb het enorm naar mijn zin op de tribune in Breda, maar als het een keer los gaat in Amsterdam kunnen we daar nooit aan tippen

28 november 2020 om 10:07

Of hij vind de sfeer in de Arena gewoon niet zo fantastisch? Kan toch? Beetje jammer dat als jouw cluppie niet genoemd wordt dat je niet ingaat op de argumenten, maar degene die de argumenten geeft probeert zwart te maken zodat zijn mening niet serieus bediscussieerd hoeft te worden.

28 november 2020 om 10:38

Hij neemt de KKD er juist niet bij en daarom kiest hij PSV. Overigens zelf als PSV fan vind ik de sfeer bij ons niet zo indrukwekkend. CL avonden zijn wel schitterend en topwedstrijden ook. Verder lijken we vooral heel erg luidruchtig te zijn als het tegenzit qua scheidsrechtelijke dwalingen of een speler van de tegenpartij die ons publiek een beetje opfokt. Dan krijg je vaak enorme boosheid maar dan volgt daar meestal ook gelijk positief support op na. Maar verder zijn de meesten in het stadion gewoon aan het kletsen met elkaar en krijgt het sfeervak weinig mensen met zich mee. Ik heb overigens ook 2 jaartjes in Utrecht gewoond en af en toe een wedstrijd bezocht en ik vond het daar nogal een succespubliek. Erg mooi als ze leken te winnen maar echt waardeloos zodra ze achter stonden of het niet lekker liep. Althans, in die wedstrijden dat ik daar zat.

Je krijgt woorden naar je toegesmeten die niet eens op camera kunnen en dat fanatiek noemen? Ik noem dat vooral het IQ van een goudvis hebben.

28 november 2020 om 12:23

Dit vond ik ook opvallend. Helaas gaat het vaak hand in hand, maar ik vind schelden niet zoveel te maken hebben met fanatieke aanhang. Ik zit aan de kant van het uitvak, dus zie normaal gesproken veel uitpubliek en weet je wie mij het meest verraste, Heerenveen. Continu zingen, geen moment stil maar ook geen provocaties etc

28 november 2020 om 12:41

Precies dit, als de tegenstander uitmaken voor alles wat je op de camera niet kan noemen 'sfeer' is in de ogen van Kerk dan ben ik toch best blij met het Amsterdamse publiek, waar het tegen de mindere tegenstanders vast wel een stukje rustiger is, maar in de toppers en Europa de hele wedstrijd kolkt en achter de eigen ploeg staat.

De Arena kan prima lawaai maken, maar als Utrecht komt boeit het niemand. Dat is slechts 1 van de 15 thuiswedstrijden die niks speciaals zijn. Feyenoord en PSV dan komt er iets extra’s qua spanning op de tribune. Maar of we nu tegen Utrecht of Vitesse spelen het zal het publiek een worst zijn. Geen idee hoe dat in de Kuip is. Eindhoven staat volgens mij ook niet in vuur en vlam als Utrecht langskomt. Maar goed het bekt lekker bij de achterban en als over een paar jaar Ajax onverhoopt toch op de stoep staat weet meneer Kerk niet hoe snel hij naar Amsterdam moet komen om zich daar bij het publiek in te likken.

28 november 2020 om 12:19

Hoi Master D, Heb je jou stukje eens teruggelezen? Een ander betichten van teksten die lekker bekken bij de achterban om dan vervolgens precies hetzelfde te doen,extra aangedikt met denigrerende teksten als "niks speciaals" en "slechts 1 van de 15", om er vervolgens aan toe te voegen dat "meneer kerk" volgens jou maar al te graag bij Ajax zou willen spelen. Ik vind dit zeker geen sterk interview van Kerk, maar sommige reacties en zeker het jouwe zijn wellicht nog zwakker.

28 november 2020 om 14:04

Ik heb geen achterban, dus zou niet weten bij wie mijn teksten lekker bekken. Ik zeg gewoon hoe het is en heb niet de illusie dat ik ooit anderen naar de mond hoef te praten, dus dat dit ooit terugslaat. Dat Utrecht zichzelf als grote rivaal van Ajax ziet, maakt dit nog niet wederzijds. Of moet ik een grafhekel aan Utrecht hebben omdat ze een grafhekel aan Ajax hebben? Ik voel helemaal niks bij die wedstrijden en mocht Utrecht mij ooit benaderen om ze te supporten ga ik dat niet anders voelen. Dit in tegenstelling tot voetballers die zich bij hun supporters inlikken.

28 november 2020 om 14:18

Jou achterban in deze , zijn de leden van deze site die zich verheerlijken aan denigrerende teksten van anderen, in dit geval die van jou.
Andere clubs kleineren omdat bepaalde spelers/supporters nou eenmaal dingen anders zien dan anderen.
Je hoeft van mij helemaal geen hekel te krijgen aan een club....blijf lekker bij jezelf zou ik zeggen en verlaag je niet tot het niveau hersenloos als je begrijpt wat ik bedoel.
Het is voor jou jammer dat je niks voelt bij bepaalde wedstrijden, dat maakt het kijken in het stadion of voor de tv toch minder lijkt mij, of je bent te verwend geraakt en inmiddels verzadigd geraakf door overwinningen, dat kan ook.
Ik sprak ooit een Duitser uit München en vroeg hem of hij voor Bayern was....het antwoord was Nee, dat vond hij te makkelijk....hij zei, als je niet van spanning houd en alleen maar bezig bent met winnen moet je voor Bayern worden.
Ik gaf de beste kerel helemaal gelijk daarin.

28 november 2020 om 14:54

Master D maak je niet zo druk er is altijd plaats in Utrecht voor je als je 17 sfeervolle thuiswedstrijden wil 😂

28 november 2020 om 13:31

Hahah neejoh hoe kan je zo inelkaar zitten hoor jezelf je bent beledigd omdat kerk zijn mening geeft waar hij de fanatiekste aanhang ervaart that it

Kerk kan er natuurlijk ook niks aan doen dat hij niet het niveau heeft om Europees te spelen, maar de JC Arena is wel degelijk een kolkende massa in Europees verband. Zoals het liedje zegt, 90 minuten lang op de banken!

Dat je Ajax buiten de top 3 laat, kan ik begrijpen. Maar om dan vervolgens psv te noemen, slaat natuurlijk nergens op.

28 november 2020 om 10:36

Ook nog een armoedige opkomst qua aanhang in Europese uitwedstrijden vaak dat fanatieke PSV

28 november 2020 om 11:04

En "Come on PSV". Daar wordt je niet vrolijk van.

28 november 2020 om 13:18

@bobson1982, ik zelf zou het ook veel leuker vinden om de Europese uitwedstrijden te bezoeken met allemaal doorgesnoven 'supporters', geeft een europese wedstrijd net dat extra sfeertje.

28 november 2020 om 13:47

@Visca nee van een " en wie niet springt die is geen jood " word je vrolijk van

28 november 2020 om 12:07

edit - mag weg

Dat hij Ajax buiten de top drie laat, zeker in de normale eredivisie duels kan ik nog best begrijpen. Maar dat hij dan PSV op 3 zet? Die staan nou ook niet echt bekend als een heksenketel.. ik denk dat het er bij clubs als Ado, Twente of Willem II fanatieker aan toe gaat, maar goed

Heerlijk hoor al die reacties als er iemand zegt dat de sfeer bij Feyenoord beter is dan bij Ajax. Dan vallen de voetbalzoneajacieden over elkaar heen om te roepen dat het vooral niet aan hen ligt. Het ligt aan kerk, schuimbekkende tokkies en het feit dat er alleen nietszeggende clubjes langskomen waar de aja supporters eigenlijk hun neus voor ophalen. Aan Ajax kan het niet liggen want wij zijn Ajax en wijn de beste ....in alles! En zo niet dan ligt dat gewoon aan anderen. ....

28 november 2020 om 10:07

Haha, het is voor velen hier inderdaad onvoorstelbaar dat er mensen zijn die Ajax niet altijd en overal op 1 zetten. Het komt gewoon niet bij ze op dat veel mensen daar simpelweg anders over denken.

28 november 2020 om 10:36

Zijn gewoon feiten. Dat Feyenoorders fanatieker zijn in de Kuip dan Ajacieden in de Arena als Utrecht of wie dan ook op bezoek komt wil ik best in mee gaan. Want ja, de Kuip heeft natuurlijk wel iets magisch. Echter om dan PSV er ook bij te zetten in de top 3 terwijl het daar ook nooit een heksenketel is, dat slaat nergens op en daar zullen de meesten op aanslaan. Niet perse op Feyenoord. En ja, er zit voor Ajacieden heel weinig verschil of FC Utrecht, Vitesse of FC Groningen langskomt qua beleving. Je mag het arrogant noemen hoor, maar dat veranderd de sfeer in het stadion niet. Geloof er ook niks van dat dit bij PSV zo heel anders is en het daar qua sfeer erg uit maakt als Ado, Vitesse, Utrecht of Sparta langskomt.

28 november 2020 om 11:18

Beetje onzin om te zeggen dat het in Eindhoven nooit een heksenketel is. Vooral als het even tegenzit in wedstrijden is de sfeer mooi om mee te maken. Het is niet voor niks dat we vaak kunnen terugkomen van een tegenslag of scoren in de laatste minuten. Verder ben ik het er zeker mee eens dat feyenoord wat betreft supporters op 1 staat. De liefde van supporters gaat verder dan een wedstrijdje kijken in het stadion. Dat voel je als je door de stad loopt en zelfs als je voor de televisie zit te kijken.

28 november 2020 om 10:49

Nou als ik hoor dat hij daar de meeste woorden toegeschreeuwd krijgt die hij niet eens mag benoemen op tv, dan mag je van mij hier lekker op 1 staan hoor. Het is maar waar je trots op wil zijn 😂

28 november 2020 om 11:08

@Ajaxrosenborg? Haha tis een aparte discussie. Toch lees ik niemand die trots is op de "doorgeslagen" fans. Moet toegeven dat ik zelf af en toe ook schrok als ik in de Kuip zat, wat een bizarre types zo nu en dan. Maar goed, voetbal is er voor een ieder. Oud, jong, slim, dom, knap en lelijk.

28 november 2020 om 12:27

@gluubstertj: die types heb je overal. En bij Feyenoord en Ajax heb je de meeste supporters dus ook de meeste kansloze mensen. Ik vind 'm altijd wel moeilijk hoor, want die doorgeslagen fans maken wel de sfeer (zolang dat op een positieve manier gebeurt). Ik zelf zit het liefst net naast de F-side, omdat de beleving van de wedstrijd dan wel echt anders is. Als je alleen maar bioscooppubliek hebt, komt dat de sfeer ook niet ten goede. Zou fijn zijn als de "doorgeslagenen" zich alleen maar positief zouden bemoeien met het voetbal, maar dat is een utopie natuurlijk.

28 november 2020 om 13:12

Leuk goor dat de sfeer beter is volgens kerk, maar daar krijg je geen trofeeen voor.

28 november 2020 om 13:16

Je ziet gewoon weer wat je wilt zien. Genoeg Ajacieden die dit moeiteloos toegeven hoor, waaronder ik. Ik kan me meer dan voorstellen dat zeker als tegenstander de Kuip een stuk heftiger is en ik zie hier vele mede Ajacieden ongeveer hetzelfde zeggen. Waarom pik je dan weer precies degene er tussenuit waarvan hun mening niet in jouw straatje past om zo weer een stok te hebben om Ajax te slaan?

Als Kerk in de Arena komt voetballen dan is het publiek waarschijnlijk niet zo enthousiast omdat zijn team niet heel erg veel voorstelt. Dan snap ik wel dat het publiek een beetje achterover leunt als je ook Champions League wedstrijden meemaakt wat wel ergens over gaat.

28 november 2020 om 14:22

Haha grappig dat die club de laatste jaren het vaakst van Ajax heeft gewonnen dan elk andere club,bij Ajax maakt het niet uit tegen welke club of welke stand het is 1-0 voor of achter in de 80 ste minuut gaan de meeste mensen al het stadion uit om de metro niet te missen

29 november 2020 om 01:05

Nee hoor dat is vaak pas bij de 88e minuut dat sommige mensen weggaan wat ze helemaal zelf moeten weten. Vaak doet het spel van de tegenpartij pijn aan de ogen. Zo te zien kom jij er niet heel vaak. Moet je eens een keer een Europese wedstrijd komen kijken dan blijven de mensen zelfs tot het eind.

De laatste keer dat de sfeer wel tegen Utrecht opperst was, was in 2018/2019. Ajax werde toen officieus kampioen. Veel ontlading tijdens de wedstrijd al. Het dak ging er uiteindelijk af, ondanks dat het een paar dagen ervoor pijnlijk werd uitgeschakeld tegen de Spurs in de CL. Dat waren mooie beelden vond ik, ook na de wedstrijd. Spelers op het balkon aan de buitenzijde van de Arena stonden te zingen, springen en dansen samen met duizenden supporters beneden die meededen. Onvergetelijke beelden als je het mij vraagt.

28 november 2020 om 12:33

Ja en na die pijnlijke domper tegen Tottenham al na 45 seconden achter tegen Utrecht. Volgens mij een prachtige sfeer omdat iedereen besefte dat het nu moest gebeuren.
Ajax Utrecht meestal een half 1 pot. Niet alleen Ajax speelt dan vaak lamlendig. Voor het publiek is dit ook veel te vroeg en is het vaak stil. Klopt.

In Europa is de sfeer bij Ajax echt wel goed vind ik. De Kuip trilt indd zo lekker bij een goal, dat is wel echt uniek. Bij Feyenoord zit de fanatieke aamhamg ook vlak bij het veld, maar als je die dan close up ziet.. Of ik daar nou trots op ben weet ik niet.. Aar goed, ik ben voor een Feyenoorder ook wel een elitaire eikel.

Dat is toch niks nieuws. Bij Ajax komen veel meer gezinnen en daar komen de fans om vermaakt te worden. Bij andere clubs zit een ander type supporter en daar moet het vermaak soms ook meer van de tribune zelf komen. Voetbal in de JC Arena is de hoogmis van het Nederlandse voetbal. Bij Barcelona is dat hetzelfde. Daar zie je alleen nog meer hele gezinnen waar de seizoenskaart al decennia in de familie zit en ook veel meer oudjes. Van die dames in de 70 die netjes gekleed een wedstrijdje bezoeken. Die zijn overigens bloedfanatiek en weten echt alles van de club.

28 november 2020 om 12:53

Bij Ajax komen meer gezinnen? Hoe heb je dit onderbouwt? Heb je ze bij Feyenoord geteld?

28 november 2020 om 13:54

Het is meer iets dat me altijd opvalt als ik Feyenoord kijk. Ik denk ook dat het comfort van de JC Arena eeen rol speelt.

28 november 2020 om 15:07

Dat is bij elke club daarom heb je overal ook vakken voor familie en vakken voor fanatieke supporters,bij Barcelona zijn de fans achter de doelen de fanatieke supporters waar er heel veel de laatste jaren een stadion verbod hebben gekregen

Altijd mooi om te zien hoe heftig de Ajacieden reageren op zo'n uitspraak, geeft maar weer aan hoe groot Feyenoord was, is en altijd zal blijven, geld en resultaten is mooi maar heeft niets met clubgevoel te maken.

28 november 2020 om 12:18

Nou, ik zie anders genoeg genuanceerde opmerkingen van Ajacieden hoor. Maar jij wil er graag een extra provoactie bij doen. Je kan ook gewoon zien dat Ajax letterlijk wordt genoemd in het artikel dat Kerk juist niet noemt, dan is het niet zo gek dat mensen daarop gaan reageren. Ik vind het allemaal prima wat hij zegt, dit is toch Kerk zijn mening? Helemaal goed. En moet zeggen dat ik hem nog kan volgen ook.

28 november 2020 om 14:16

@4Ever4Ajax Nou ik zie vooral weer de reacties over doorgesnoven gasten en tokkies en dat de sfeer overrated is dus hoezo extra provocatie, Kerk zegt nauwelijks iets over Ajax maar dat is natuurlijk het grote probleem voor veel Ajacieden.

28 november 2020 om 14:26

Je ziet wat je wil zien blijkbaar. Inhoudelijk ga je ook totaal niet op mijn post in, omdat jou dat blijkbaar niet goed uitkomt.

28 november 2020 om 17:20

Ja als je het niet wilt zien houd het op, ik zou zeggen check even de eerste 10 reacties hier, de eerste gaat over Ajax prima, de tweede is een Ajacied die het over doorgesnoven supporters heeft en een paar reacties verderop een andere Ajacied die het over coke snuivene gasten heeft maar dan zie ik blijkbaar wat ik wil zien, ik zal de volgende keer mijn vergrootglas erbij pakken om de nuance te vinden want misschien lees jij tussen de regels door blijkbaar iets anders en zijn de Ajacieden positief verrast door de uitspraken van Kerk.

Ohooh kritiek op ajax! Dan zal het wel aan alle "clubjes" liggen behalve het o zo grote ajax...Snap Kerk wel, de keren dat utrecht daar goed speelt was het stadion in de 75e minuut al voor 30 procent leeg.Zijn natuurlijk ook veel successupporters uit het hele land en als het wat minder gaat, dan blijven ze lekker thuis en zijn ze ineens voor barca of real madrid.Zonde dat veel kinderachtige supporters het voor de echt objectieve supporters verknallen bij ajax.

28 november 2020 om 11:30

Maar de keer dat Kerk er met Utrecht goed speelde is al meer dan 3 jaar geleden (1-2), daarna speelde Utrecht voor spek en bonen mee werd het 4-0 (10-11-2019), 4-1 (12-5-2019). Utrecht is voor Ajax toch iets minder bijzonder dan andersom, de sfeer die je nooit meer vergeet is doorgaans alleen in de grote CL wedstrijden te vinden. Ik vind vooral je provocatie kinderachtig.

28 november 2020 om 12:10

Tuurlijk zijn er veel successuporters bij Ajax, dat krijg je als er successen behaald worden.

28 november 2020 om 13:56

Ajax heeft al decennia de meeste fans, de meeste seizoenskaarthouders en de meeste fanclub leden. Toch wel frappant aangezien Ajax nou ook weer niet zo succesvol is geweest in deze tijd. Maar volgens sommigen is een andere club de eerste volksclub.

28 november 2020 om 20:54

@viscacatalunya
Ik denk dat je zelf ook wel weet dat je zo maar wat roept, die andere club heet gewoon Feyenoord en de resultaten uit de slechte tijden van Feyenoord kun je niet vergelijken met Ajax, zonder de VVF een aantal jaren geleden was het zelfs de vraag of Feyenoord het had gered, als Feyenoorder helemaal geen tijd om trots op te zijn maar toch zijn de supporters trouw aan de club, is iets wat je als aanhanger van een club waar vooral touristen en theaterpubliek op af komt niet te bevatten,

En over 2 jaar komt Kerk kruipend naar Amsterdam om op de bank te komen zitten.

Ik vind het altijd wel grappig hoeveel mensen gepikeerd raken van zo'n uitspraak van een Amsterdamse voetballer die meer onder de indruk is van het Legioen dan van Ajax. Enerzijds zijn ze er als de kippen bij om aan te geven dat het in een wedstrijd in de Kuip regelmatig stil is (klopt, maar waar niet in de Eredivisie als je tegen een middenmotor of laagvlieger speelt?), anderzijds laten ze geen mogelijkheid onbenut om toch even een sneer te geven aan het publiek. Mooi dit.

28 november 2020 om 12:23

Ik zie meer mensen die willen dat Ajacieden gepikeerd zijn dan andersom hoor. Check de eerste comment bovenaan van een ajacied maar. Die is best genuanceerd en geeft Kerk ook gewoon gelijk. Waarom juist die extra provocatie opzoeken? Kerk mag dit toch prima vinden? Het oordeel is toch per persoon subjectief omdat er simpelweg geen objectieve maatstaf is. Daarnaast kan ik Kerk ook best begrijpen hoor, misschien ben ik het zelfs wel met hem eens!

Meestal is de wedstrijd thuis tegen Utrecht om 12:30 op zondag. Na een nachtje doorgezakt te hebben en net een ontbijtje met pijn en moeite weg heb kunnen krijgen, hebben de meeste supporters er echt zin in om tegen Utrecht helemaal los en fanatiek te gaan. Dus kan me wel voorstellen dat Kerk voor het zingen de Arena alweer uit is 😁

Kerk doet een Klaibertje, schattig.

Als Eredivisiespeler in de Arena kan ik me voorstellen dat je dat vindt (wat betreft sfeer). In Europa daarentegen is het de omgekeerde wereld en voel je echt dat het publiek er een 12e man is. En objectief als ik ben - - heeft hij helemaal gelijk over Feyenoord. Als het in de Kuip los gaat móét dat ook wel indruk maken, denk ik.

28 november 2020 om 12:33

Sowieso gaat hem om de beleving van Kerk. Dus is er geen goed of fout. Als hij dat zo beleeft, dan is dat zo. Ook kan ik het me echt wel voorstellen hoor. De Europese sfeer proef ik maar zelden in de Eredivisie, eigenlijk vooral alleen tegen jouw cluppie Ik ben ook meerdere malen 'in cognito' in de Kuip geweest, daar beleefde ik het ook anders, dus begrijp ik zijn stukje prima.

28 november 2020 om 13:57

Ik ben ooit 1 keer in de Kuip geweest. Voor de finale PSG-Barcelona in de Ecii. Ik zou nooit het stadion bezoeken als Feyenoord zou spelen. Uit principe.

28 november 2020 om 14:29

Dat kan ik best begrijpen. Ik ben er een paar keer geweest ivm werk in de business boxen waar we werden uitgenodigd. Ik vind het dan prima om te gaan, ik ga zelf niet mee in het anti-sentiment die bij beide kampen ook bestaan.

28 november 2020 om 15:00

Dat anti-sentiment is bij mij nog wel gezond. Ik heb altijd het idee dat het vanuit Rotterdamse gemiddeld wat meer speelt. Misschien ook wel omdat Amsterdam de hoofdstad is en de meeste aandacht krijgt.

28 november 2020 om 13:19

Mooi man, en je hebt helemaal gelijk. Jammer dat het merendeel hier weer nodig moet provoceren terwijl er tegelijkertijd leden van beide clubs erg genuanceerd zijn en hun mening kunnen beargumenteren.

Voor Ajax is FC Utrecht thuis een tussendoortje. Dus hoeft het thuispubliek niet de longen uit het lijf te schreeuwen, Kerk;-)

28 november 2020 om 15:20

Dan zijn het 16 van de 17 wedstrijden voor jullie tussendoortjes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller183
M. MahiAanvaller144
M. SyllaAanvaller100
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

2 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren