Verweij streept Van Aanholt door en noemt opvallende optie voor Ajax

Zaterdag, 28 november 2020 om 07:43Yanick Vos • Laatste update: 11:31

Nicolás Tagliafico is volgens De Telegraaf akkoord met een nieuw Ajax-contract tot medio 2023, waardoor hij het seizoen hoe dan ook afmaakt in de Johan Cruijff ArenA. Clubwatcher Mike Verweij verwacht dat de Argentijn na dit seizoen vertrekt uit Amsterdam. Patrick van Aanholt werd in de wandelgangen genoemd als kandidaat om de Argentijn op te volgen, maar Verweij denkt aan een andere Nederlandse linksback die niet in de Eredivisie speelt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Jetro Willems zou een goede vervanger zijn van Nicolás Tagliafico


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Even serieus, heb grote twijfels of Ajax dat moet willen. Heb niet het idee dat hij het niveau van Ajax omhoog gaat brengen. Plus leeftijd, restwaarde etc.

28 november 2020 om 08:26

Leeftijd en restwaarde boeit niet zoveel, daar hebben we er genoeg van. Je moet juist spelers hebben die ervaring hebben, naast de talenten die we altijd zullen hebben. Als Willems weer op niveau komt lijkt me dat een betere optie dan Van Aanholt. Voor het aanvallende spel van Ajax uitstekend, verdedigend gaan we nooit weer zo’n goeie als Tagliafico vinden, voor een redelijke prijs. Zou hij naar Ajax willen als ex-PSV’er?

28 november 2020 om 09:32

Tagliafico is verdedigd anders best kwetsbaar. Hij brengt veel passie en strijd wat veel compenseert, maar er is nog genoeg op te merken aan zijn verdedigende taken en het grote aantal kaarten dat hij elk jaar blijft pakken.

28 november 2020 om 12:19

Mensen kijken te vergeten dat hij het echt super deed bij Newcastle, vlak voor zijn blessure. De fans waren helemaal wild van hem, en als hij dat niveau na zijn blessure weer weet te halen zie ik echt een goeie kracht voor Ajax in hem als Tagliafico weg is. Het niveau Tagliafico ga je nergens meer zo snel vinden vrees ik, maar vind Willems een goeie back-up.

Dat is toch wel een flinke achteruitgang. Willems was voornamelijk goed door zijn voorzet, maar verdedigend was het niet veel bijzonders. Natuurlijk verwacht ik niet dat Ajax met een tweede Tagliafico komt, maar het zou wel fijn zijn als een verdediger ook kan verdedigen lijkt me.

28 november 2020 om 09:42

Desalniettemin is het wel aardig meegedacht van Verweij.

De best mogelijke back voor Ajax speelt bij Leipzig. Zijn naam Angelino.

28 november 2020 om 08:24

Tja, de best mogelijke spits voor Ajax speelt bij Bayern. Zijn naam Lewandowski. Ik neem aan dat je ook wel in kan schatten dat Angelino niet haalbaar meer is, vanwege zijn prestaties.

28 november 2020 om 12:44

Ik vind die Canadees van Bayern ook beter dan Angelino, maar die komt ook denk ik niet

Van Tagliafico naar Willems is nogal een achteruitgang. Bij psv een jaar lang heel goed geweest, maar daana alleen maar kwakkelen. Misschien wil Ajax zowel van Aanholt als Willems. Dan heb je ook eindelijk de linksbackpositie dubbel bezet.

28 november 2020 om 11:05

Dat ligt aan de vorm van Jetro Willems. Het is ook niet zo dat Tagliafico de laatste maanden de pannen van het dak speelt. Maar goed, Jetro Willems moet eerst maar weer fit zien te worden. Die is nog aan het terugkomen van een zware blessure.

De Telegraaf strikes again. Echt serieus, van Aanholt afstrepen, om vervolgens met Willems aan te komen zetten. Mijn hemel, wat een journalistiek.

28 november 2020 om 09:32

En op basis van helemaal niets, behalve dan dat zijn contract afloopt.

Ik zie het liefst Wijndal komen. Alleen zal AZ die niet voor minder dan 15 miljoen aan Ajax verkopen. Jammer. Zou voor die jongen wel de beste stap zijn.

28 november 2020 om 08:45

Ik vind 15 Miljoen het overwegen waard voor Ajax. Hij zal sowieso slagen, en het geld altijd weer opbrengen

28 november 2020 om 09:19

Absoluut niet. Spelers van AZ zijn gewoon niet het overwegen waard. Leuk meedraaien op z'n best. 15 mil is echt een smak geld, dan moet je direct impact hebben. Daarnaast heeft Ajax een mega talent op linksback lopen die nu geblesseerd is.

28 november 2020 om 09:44

Dat dat eens zo is geweest, betekent niet dat het altijd zo is.. Wijndal bv laat zich ook gewoon zien in het Nederlands elftal en in de Europa League.. dat is al een prima referentiekader voor een hoger niveau.

28 november 2020 om 11:10

Nee dank je. Geen spelers van Az aub. Misschien kan Psv ze halen? Ajax heeft er iets teveel slechte ervaringen mee. Wijndal is ook helemaal niet goed genoeg. Overhypt door Derksen.

28 november 2020 om 11:10

Leuk meedraaien op z'n best? De Nederlandse jongens bij AZ zijn allemaal behoorlijk jong en hebben nog groeipotentieel. Wijndal is van een hogere categorie talenten dan bijvoorbeeld een Mazraoui. Als dergelijke jongens echt een impact hebben op Ajax, zijn ze voor Ajax niet eens meer te betalen. Bovendien staan er dan wel grotere clubs op de stoep dan Ajax. Overigens vraag ik me af wat voor mega talent Ajax nou weer heeft op linksback.

28 november 2020 om 14:01

Salah-Eddine. Echter is het nog maar de vraag of hij op niveau is na zijn zware blessure. Ik snap dat denigrerende jegens Wijndal ook niet zo, dat je Koopmeiners en Boadu geen Ajax spelers vindt kan maar Wijndal is misschien wel de enige waarvan ik denk dat hij direct wat kan toevoegen aan dit Ajax. Is combinerend nu al beter dan Tagliafico en komt van een ploeg dat ook hoog druk wil zetten en wil voetballen. Vooralsnog doet hij dat veel meer dan aardig goed.

28 november 2020 om 09:08

Messibazoer. Het bedrag van 15 miljoen is het overwegen waard denk ik. Heeft veel potentie en vooral nu het Ned. Elftal in beeld is. Maar laat AZ hem voor dat bedrag gaan?

28 november 2020 om 09:41

@MessiBazoer, ik geloof niet dat AZ hem voor 15 miljoen zal laten gaan. Zeker niet naar Ajax.

28 november 2020 om 10:49

15 miljoen? Hij is een van de grotere talenten van AZ en is ook international. Denk dat je eerder aan het dubbele moet denken voordat AZ overweegt om hem aan Ajax te verkopen. Aan de andere kant kunnen ze misschien met die 15 miljoen wel Gravenberg en Mazroui oppikken, dan ga je er in kwaliteit niet heel veel op achteruit.

28 november 2020 om 11:12

Het dubbele denk ik niet, maar ik denk dat AZ dan pas begint na te denken boven de 20 miljoen euro. Maar goed, dat gaat Ajax niet uitgeven en AZ verkoopt ook liever niet aan Ajax.

Willems of v Aanholt is het allemaal net niet. De een is gewogen en te licht de andere heeft niemand een idee van zijn niveau. Tik dan 15 miljoen af en haal Wijndal naar Amsterdam.

28 november 2020 om 10:43

Ik heb net gelezen dat spelers van AZ "hem net niet zijn" en "leuk meedraaien op z'n best". Is 15 mil dan niet wat aan de pittige kant?

28 november 2020 om 11:07

Oh daar ben ik het niet geheel mee eens. Als je ziet dat AZ ook Europees goed speelt en in Oranje verdienstelijk dan denk ik dat er genoeg potentie in bepaalde spelers zit. Een Wijndal is een groot talent die zich lijkt op te trekken aan het niveau (oranje), dat is wel veelbelovend. Een Stengs zie ik dit ook wel gaan doen op termijn. Over Boadu en Koopmeiners ben ik iets sceptischer omdat ik niet weet of Koopmeiners ook zo goed is wanneer de intensiteit van de wedstrijd omhoog gaat. Boadu moet eerst maar weer eens in de buurt komen van zijn oude niveau.

28 november 2020 om 11:11

Geef onze eigen jeugd maar de kans in plaats van Alkmaar te spekken.

28 november 2020 om 11:16

@apeldoorner - Met alle respect, maar op dit moment heeft Ajax niet zulke talenten lopen op die positie. De stap van AZ naar Ajax is vooral mentaal groot, maar uiteindelijk draait het om talent en kwaliteit.

28 november 2020 om 11:42

@JK-ajax: ik ben het hemelaal met je eens. 15 mil is niet bijzonder veel als je na gaat dat hij nog jaren mee kan, je een directe concurrent verzwakt, hij waarschijnlijk nog meer waarde gaat vertenwoordigen en een uitstekende linksback is.

Verweij is naast clubwatcher nu ook adviseur voor Overmars ?
Goede betaalbare Nederlandse spelers zijn schaars en zeker voor de linksback positie. Ik weet niet precies wie ze in de jeugd of jong Ajax op deze positie hebben lopen?

28 november 2020 om 09:04

Salah Eddine, maar die heeft nog even te gaan door zijn blessure.

28 november 2020 om 09:22

Mwaa, dat zou toch ook mee moeten vallen. Initiële verwachting was 3 tot 6 maanden. Inmiddels zijn we 3,5 maand verder. Of hebben we het over Neres achtig taferelen.

28 november 2020 om 10:45

Inzetten op een jeugdspeler die nu nog kwakkelt met een blessure is wel een risico natuurlijk. Bovendien zou je de positie dubbel bezet willen hebben denk ik? Martinez en Blind kunnen er ook, toegegeven, maar dat zijn geen natuurlijke backs. Wie zie jij als opvolger? Wijndal duidelijk niet haha.

28 november 2020 om 11:05

Nou hij moet ook weer wedstrijdfit worden en je kan hem na zo'n blessure niet direct inschatten welk niveau hij weer haalt. Er zijn genoeg voetballers die kwakkelen met een terugval of langere tijd nodig hebben om hun vorm weer terug te vinden. De potentie is er absoluut maar het is toch even een slag om de arm.

28 november 2020 om 11:13

Dan vullen ze het maar even anders in. Je gaat toch geen 15 miljoen uitgeven als je in potentie een prima back hebt. Vrij naïef vind ik hoor! Niet echt des Ajax ook. Ik ben wel een beetje klaar met dat kopen kopen kopen. Ga gewoon is opleiden man! Zo is Az ook aan die leuke spelers gekomen. Het vertrouwen in de eigen jeugd bij Ajax is echt zielig laag

28 november 2020 om 11:19

Hierboven haalt iemand 'm ook al indirect aan en noemt hem een mega-talent, maar wat heeft die jongen tot nog toe laten zien dan? We hebben het hier over een 18-jarige speler die alles nog te bewijzen heeft en nog niet eens in Jong Ajax gespeeld heeft.

28 november 2020 om 11:21

Precies, je kan prima een jaar of 2/3 met Wijndal spelen die vervolgens een mooie transfer kan maken en de opvolger klaar staat. Die kan rustig wennen en laten zien of hij het gewenste niveau kan behalen.

28 november 2020 om 11:39

@Apeldoorner: goed punt wat je maakt hoor. Maar stel; de resultaten vallen tegen, dan zijn de eerste geluiden die je hoort: we hadden een linksback moeten halen blablabla. Wat moet het zwaar zijn een club te besturen, je stelt altijd een deel teleur en je doet 't nooit goed.

28 november 2020 om 14:05

Ik vind het eigenlijk niet eens een heel goed punt. Het basisniveau bij Ajax is hard omhooggegaan in de afgelopen jaren. Dit heeft als sideeffect dat het gewoon moeilijker is om jeugd in te passen, omdat ze nog niet goed genoeg zijn voor het niveau. Ondanks dat breekt er elk seizoen wel iemand door; vorig jaar Dest en nu Gravenberch. Wie weet, volgend jaar misschien Taylor, Rensch, Jurrien Timber of Brobbey.

Misschien is Verweij zelf een optie als back hebben we eindelijk weer eens wat te lachen in deze tijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper170
Q. PromesAanvaller176
D. TadićAanvaller179
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 14 0 1 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

De Telegraaf: Ajax speelt met acht nieuwe namen tegen AZ

Erik ten Hag kiest woensdagavond in het bekerduel met AZ voor een fors gewijzigd Ajax, zo schrijft De Telegraaf. De Amsterdammers zullen volgens het dagblad ten opzichte van het competitieduel met...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren