Erwin Koeman: ‘Toen ik het na de operatie zelf zag, schrok ik me rot’

Zaterdag, 28 november 2020 om 06:58Yanick Vos

Nadat Ronald Koeman eerder dit jaar een hartaanval kreeg, onderging broer Erwin een maand later een openhartoperatie. De broer van de trainer van Barcelona had vanwege hartproblemen in de familie om een check in het ziekenhuis gevraagd. Zijn cardioloog constateerde dat het niet goed zat in belangrijke aders bij zijn hart en dus was een ingreep noodzakelijk. Inmiddels is de 59-jarige Koeman weer volledig fit en klaar voor een nieuwe uitdaging als trainer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door msn10)

Dit is echt rot man voor heel de familie om zoiets mee te maken. Je krijgt je broer aan de lijn en de volgende dag hoor je hij heeft een hartaanval, vervolgens raak je dan in paniek en gaat zelf om een controle vragen krijg jezelf ook te horen het zit niet goed. Ik hoop dat de familie Koeman nog heel lang van mekaar kunnen genieten en natuurljk gezonde jaren zonder problemen. Alle liefde naar hun en de rest van de wereld die zoiets mee maakt.

28 november 2020 om 09:52

Geluk voor hun is dat ze een bekende naam hebben. Ik heb in mijn familie een soortgelijke situatie, ook erfelijke afwijking (inclusief mijzelf) maar je moet gewoon wachten tot corona voorbij is voordat je terecht kan.momenteel twee familieleden die al sinds februari (dus al voor corona) aan het wachten zijn om behandeld te worden.

28 november 2020 om 21:07

Ik hoop voor jou en je familie dat je snel terecht komt en natuurlijk dat jullie gezond blijven. Ik hoop dat uit de grond van mn hart.

So hey, kun je nagaan dat erfelijkheid een enorme rol speelt mbt ziektes. Ook zeer goed van de familie Koeman dat ze hier zo open over zijn. Op deze manier zetten ze mensen aan het denken.

28 november 2020 om 07:38

Sterkte nogmaals voor de familie Koeman. Hun leed wil ik niet bagetaliseren. Echter; erfelijkheid speelt nauwelijks een rol in deze. Het is vooral en bovenal leefstijl en dieet. Veel vlees, zuivel (kaas), eieren, alcohol. Ieder mens is voor 99,9% gelijk, je genenpakket is er wel degelijk maar bepaald niet je lot. Erwin had veel beter een leefstijlinterventie met plantaardig dieet gehad, dan had hij duurzame verandering. Zo’n operatie helpt op termijn nauwelijks.

28 november 2020 om 07:46

Fijn dat u genegen bent als pseudo dokter op dit forum te reageren en blijkbaar tot in detail op de hoogte bent van de situatie van de heer Koeman. We nemen allen uw adviezen ter harte. Nog corona tips?

28 november 2020 om 08:17

Ook goedemorgen! Heb een tip, snoep eens een appel!

28 november 2020 om 08:53

juist niet, zit veel suiker in

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren