Gedrag van Noa Lang leidt tot irritatie: ‘Dan vind je jezelf wel heel goed’

Zaterdag, 28 november 2020 om 11:11Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:12

Noa Lang is in België enigszins in opspraak geraakt vanwege zijn gedrag deze week in de Champions League. De aanvaller van Club Brugge werd tegen Borussia Dortmund (3-0 nederlaag) na 74 minuten van het veld gehaald en reageerde daarop gepikeerd. Analist Gert Verheyen maakt bij Proximus Sports gehakt van het gedrag van de voormalig Ajacied.

Hoewel Club Brugge toen al op een kansloze 3-0 achterstand stond, ging Lang met veel misbaar van het veld. “Er lopen wel wat jongens met ‘maniertjes’ rond bij Club Brugge”, merkt Verheyen op. Daarbij doelt de voormalig Belgisch international onder meer op het gedrag van Lang bij zijn wissel. "En dan heb je het volgens mij nog altijd niet begrepen."

"Als je op Champions League-niveau zo wordt weggespeeld en je gaat naar de kant zoals Lang dat doet...", vervolgt Verheyen. "Tja, dat zijn dingen waarmee je eigenlijk zegt: 'Ik vind mezelf wel heel goed.' Als je de wedstrijd tegen Dortmund dan bekijkt en de spelers van Club Brugge raken geen knikker... Dan moet je Lang zijnde rustig van dat veld komen en je misschien gewoon gaan douchen."

Verheyen gaat ook inhoudelijk in op de prestatie van Lang. "Dortmund overpowerde Club ook. Spelers werden simpelweg aan de kant gezet. Hoe de 1-0 ontstaat: een lange bal van doelman Simon Mignolet op Lang, die in duel moest gaan met Mats Hummels. Tja, daar is niet eens sprake van een duel." Doordat Lang het duel verloor nam Dortmund het balbezit over, waarna Jadon Sancho met een voorzet vanaf links Erling Braut Haaland in staat stelde te scoren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door trodat4030)

Ach dat gedrag hoort een beetje bij Lang lijkt het wel. Maar op zich doet hij het zeker niet slecht de laatste tijd met toch een paar belangrijke bijdrages aan de doelpuntenproductie van Club. Wel een terechte opmerking van Verheyen trouwens. Club speelt regelmatig de lange bal of pompt ballen de 16 in terwijl ze de helft van de tijd geen enkele kopbalsterke aanvaller hebben rondlopen.

27 november 2020 om 22:26

Zeker de laatste tijd niet slecht? Het gaat natuurlijk niet om de verleden tijd maar om nu. Dat houdt in dat hij constant moet presteren. Dat iemand bv vorige wedstrijd 2 goals heeft gemaakt doet er nu niet meer toe. Je bent pas top als je constant goed presteert.

27 november 2020 om 22:32

Hij is 21, nieuw bij Club Brugge en voor de eerste keer actief in het buitenland (en er is toch wel een verschil tussen Vlaanderen en Nederland), dat hij dan nog niet elke wedstrijd presteert lijkt me alleen maar logisch. Anders zou club hem ook niet voor 6 miljoen hebben kunnen binnenhalen natuurlijk.

27 november 2020 om 22:32

Wat een cliché zeg. Als hij zo constant kon presteren ging hij niet naar Brugge maar naar Barca. Nee, Noa Lang doet t, tot nu toe prima, bij Brugge.

27 november 2020 om 22:33

Wat een onzinnige reactie. Natuurlijk doet het ertoe hoe iemand in een periode presteert en niet alleen de meest recente wedstrijd. Al helemaal niet als dat een wedstrijd tegen een kwaliteit veel beter team is. Hij presteert gemiddeld constant naar behoren naar het niveau wat Brugge nastreeft , met vaker een uitschieter naar boven dan naar beneden.

27 november 2020 om 22:34

Oh zie nu dat Lierse me voor was... Helemaal met m eens en dezelfde strekking.

28 november 2020 om 00:33

@lierse1997, dat is niet helemaal waar. Noa heeft al wat buitenland gezien door zijn stiefvader. Heeft een jaar in Turkije gevoetbald in de jeugd van Besiktas en een periode in Frankrijk. Daar waren ook wat irritaties over bij teamgenoten destijds, dat hij zomaar weer de basis in wandelde toen hij weer terug in Nederland kwam

28 november 2020 om 08:45

@primetime, thanks voor de aanvulling. Is zijn stiefvader er nu ook bij of woont hij nu gewoon alleen?

28 november 2020 om 14:06

De relatie tussen moeder Lang en Boukhari is inmiddels voorbij. Naar eigen zeggen heeft Noa wel nog steeds geregeld contact met hem. Onlangs kocht Noa nog een auto voor zijn moeder in Nederland, zijn vader heeft in Nederland een sportschool, dus neem aan dat Lang daar op zichzelf woont.

@primetime, Dat Lang bij Feyenoord weer zo de basis in liep heeft puur te maken met kwaliteit, dat ze daar bij Feyenoord geïrriteerd om raakten, zegt vooral veel over de spelers die daardoor naar de bank verhuisden. Die waren blijkbaar niet beter dan Lang. Welke generatiegenoot is er bij Feyenoord doorgebroken op het middenveld? Niemand. De enige die uit zijn lichting geregeld in de basis speelt is Geertruida. De andere spelers uit 1999 zijn aangekocht.

28 november 2020 om 15:46

@trodat, ach we praten over jonge kinderen he. Hij vertrok in de c junioren. Hoe oud zijn die kinderen nou, 13/14 jaar. Toen hij weer terugkwam uit buitenland nog jonger. Basisschoolleeftijd, ik zou daar niet zo hard over oordelen. Frankrijk was toen hij 8 was ofzo. Kinderen op die leeftijd kijken daar gewoon anders tegenaan.

Ach het gaat schijnbaar te goed met Lang , en dus moeten ze weer iets vinden om hem op aan te spreken. Heeft Verheyen dat duel wat Lang verloor gezien ? Staat tussen 2 man in tijdens een kopduel ... dat duel kost ze echt niet de goal. Maar goed het is Noa Lang en dus moet men negatief zijn.

27 november 2020 om 22:49

Verheyen is nu echt niet dat type, het is wel een mopperkont maar toch een goede analist. Het ging naar mijn gevoel ook eerder over club algemeen met lang als een van de voorbeelden. En die kritiek an sich is nog wel terecht.

27 november 2020 om 22:58

Maar Verheyen staat in het algemeen toch ook bekend als iemand die een bloedhekel heeft aan alles wat Nederlands is? Ik vergeet ook nooit zijn commentaar tijdens nederland-denemarken op het ek 2012. Met een satanisch genoegen sloeg hij gade hoe het arrogante oranje verloor.

27 november 2020 om 23:03

Bij mij staat hij alleszins niet zo bekend. Ik kan hem toch op amper op onterechte kritiek betrappen. Dat voorval met voorval met oranje herinner ik me trouwens ook niet (ik volgde het toen ook wel op de npo).

27 november 2020 om 23:08

Heel apart om dat op de npo te volgen als je gewoon een Belgisch alternatief hebt. Sowieso heb ik een hele hoge pet van de analisten in België. Ze blijven vaak nuchter en zijn ook gewoon veel beter in het analyseren. Bij de npo worden vooral open deuren ingetrapt. Nu is die Gert Verheyen wel altijd heel serieus haha. Ik denk dat ik hem nog nooit heb zien lachen.

27 november 2020 om 23:20

Ik vind het altijd leuker om de wedstrijden van een toernooi te volgen (zeker die van Nederland zelf) op een kanaal van een land dat zelf meedoet aan dat toernooi, dan is de beleving namelijk toch wel anders. En Verheyen is inderdaad droog, maar wel gewoon goed. Als je hem eens wilt zien lachen dan raad ik je aan om maandag omstreeks 10 na 10 af te stemmen op extra time (op canvas). Daar zit hij wel regelmatig als analist.

27 november 2020 om 22:59

Daarbij kan Lang ook teleurgesteld zijn dat hijzelf er weinig van bakte.

28 november 2020 om 14:29

Dit dus. Bij Lang ziet dat er hetzelfde uit als wanneer hij het niet eens is met een wissel.

27 november 2020 om 23:57

Bij jou is het dan weer precies het tegenovergestelde. Het is lang dus je moet weer positief zijn. Beetje kontkruiperig gedrag.

28 november 2020 om 01:11

Haha baradona ik ben echt benieuwd naar jouw privé leven. Een qua intelligentie niet al te ontwikkeld persoon die op het voetbalveld ook nog niet veel heeft laten zien blijf je maar verdedigen, en een jongen die zich normaal gedraagt, zeker niet de beste voetballer ooit is, maar al genoeg prestaties heeft geleverd waar 99% van de voetballers voor zou tekenen blijf je maar af kraken

28 november 2020 om 09:45

Blijkbaar herkent hij zichzelf ergens in.

Hij heeft geen gunfactor,dit gaat zijn loopbaan parten spelen of hij moet zijn air veranderen

28 november 2020 om 08:40

Denk dat hij juist wel de gunfactor heeft, zowel bij Ajax als Twente waren supporters blij met hem en best wel fan van hem, juist doordat hij anders is en wel hard werkt en graag wil!

28 november 2020 om 12:37

Met zulk gedrag, accent en manifestatie? Wat denk je zelf?

28 november 2020 om 13:43

Ja ik denk van wel. Ik ben zelf ajacied en ken er dus wel wat meer, allemaal fan van Noa.

28 november 2020 om 14:41

Jup, groot fan hier present! Al vanaf zijn eerste jaar in de Ctjes!

28 november 2020 om 15:46

Dat gezever over accent mag ook wel eens een keertje afgelopen zijn ofniet? Wat een gelul in de ruimte om niets. Ga je dan ook alle voetballers binnen de eredivisie met een niet-westerse achtergrond bekritiseren om een evt accent?

Als Lang niet kon voetballen werd ie een paar keer per week in een busje met aardbeiensmaak op de ramen naar de zorgboerderij gebracht, die is gewoon niet zo wijs. Niks mis mee en kan ie niks aan doen, maar dat betekent ook dat ie soms een beetje gek doet als ie gewisseld wordt. Laat dat jochie lekker joh

27 november 2020 om 23:49

Hahaha een beetje gek idd, niks mis mee lekker laten gaan jongens!!

Als je Noa Lang in huis haalt, weet je dat dit erbij hoort. Blijft een Amsterdams straatschoffie. Niks mis mee natuurlijk, want hij laat het vaak genoeg zien!

28 november 2020 om 00:38

Aldaar de in Rotterdam geboren Lang! Maar ik snap wat je bedoeld! Ach iedereen die beetje anders is krijgt met kritiek te maken... Moet zelf ook inzien dat ie soms beter niks kan zeggen of net even iets inhouden...

Wat verwacht hij dan? Je speelt een lange bal op een ventje van 1,70, en die moet dat duel dan winnen van Hummels. Misschien bedoelt Verheyen wat anders en zijn er stukjes weggelaten in de tekst, maar vind het zwak om de schuld aan Lang te geven voor een tegengoal. Waar is het middenveld, de verdediging, waarom geeft die keeper een lange trap richting Lang?

FCB-Catalunya Als Lang het vaak genoeg had laten zien had hij nu toch de linksbuiten van Ajax geweest ? Ik denk dat hij uiteindelijk juist eieren voor zijn geld koos omdat hij niet tot de basisklanten bij Ajax ging behoren. En ja,, als zijn houding dan is zoals afgelopen midweek in Dortmund dan denk ik dat Verheyen toch wel gelijk heeft. Als je net van het veld komt en daar niks hebt kunnen afdwingen dan mag je gerust wat meer deemoedigheid tonen. Doe dan niet alsof je trainer zojuist jou als laatste redmiddel heeft weggegooid.

Lang doet het prima bij Brugge en dit soort commentaren horen erbij en snijden ook gewoon hout. Een ramp? Totaal niet, slikken en weer doorgaan!

Dit gedrag had Ajax al lang voorzien natuurlijk. Die zijn ook niet achterlijk en hebben hem slim laten vertrekken om probleempjes en kleine relletjes in de toekomst te voorkomen. Deze jongen heeft het licht niet uitgevonden en dat is opzich niet zo erg, alleen tast dit soort gedrag wel het groepsgevoel aan. Nu zit hij bij Brugge, de beste in België momenteel maar toch een behoorlijk niveau minder dan Ajax en ik voorspel veel meer van dit soort domme momenten. Of daar tegenover staat dat hij wekelijks beslissend is waag ik te betwijfelen.

Je kon van te voren weten wat voor soort speler je in huis ging halen, een schromelijk overschat talentje zonder enige zelfreflectie!!

Verheyen heeft hier groot gelijk. ls Lang echt zo goed was als ie zelf denkt, dan had die toch nog lekker bij Ajax gevoetbald. Hij speelt goed in België. Maar dan ben je ook uitgepraat. Wat stelt de Belgische comp. voor op het Europese toneel? Juist de cijfers van de laatste jaren bewijzen het, niets. Als Belg stel ik voor aan onze teams om gewoon beter naar de top van Nederland te kijken. Ajax is misschien wereldtop op gebied van beleid, en de laatste jaren ook weer op gebied van sportieve prestaties. Maar ook PSV en AZ zijn wel een voorbeeld voor alle Belgische clubs. Alleen al het feit dat een club voorzitter ook de voorzitter is van de Belgische bond, begrijpen wie begrijpen kan. En zulke praktijken haalt ook gewoon het niveau van de Belgische comp. naar beneden. En zulke dingen bepalen dan ook dat een speler als Lang kan uitblinken in België.

28 november 2020 om 09:31

Waarom is PSV een voorbeeld voor Belgische clubs? Ik zou eerder zeggen dat Club Brugge een voorbeeld is voor veel Nederlandse topclubs.

28 november 2020 om 12:39

@lierse: Wat maakt dat Club Brugge een voorbeeldclub is voor Nederlandse clubs?

28 november 2020 om 13:13

Nu als een club die toch al een tijdje afgezakt was, met goed beleid en niet al teveel uitgaven terug naar de top gebracht. Voor een club als Feyenoord bijvoorbeeld lijkt club me een zeer goed voorbeeld aangezien Feyenoord toch op papier een “grotere” club is.

28 november 2020 om 14:47

@lierse, een voorbeeld van hoe het niet moet kan ook een goed voorbeeld zijn. Hitler leerde ook geen moer van de Russische campagne van Napoleon bijvoorbeeld.. Je kan zeker wel leren van de fouten van anderen.. Dit is puur in het algemeen, niets tegen PSV of wat dan ook...

28 november 2020 om 15:08

@Trodat4030, daar heb je zeker een punt. Maar laat ik het zo zeggen. Als ik vroeger een taak moest maken dan had ik liever een goed voorbeeld dan een slecht voorbeeld 😉.

De grote Noa Lang heeft in de Champions League bij Club Brugge nog niets laten zien. Net als vorig jaar thuis tegen Valencia.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. VanakenMiddenvelder205
R. VormerMiddenvelder204
D. OkerekeAanvaller184
S. MignoletKeeper220
Y. BadjiAanvaller173
N. LangAanvaller157
S. DeliVerdediger131
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Club Brugge 15 7 4 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
2019/2020 Ajax 5 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Noa Lang groeit uit tot absolute sensatie: ‘Superkerel en superaankoop’

Noa Lang ontpopt zich tot dé revelatie in de Belgische Pro League. De door Ajax aan Club Brugge verhuurde vleugelaanvaller werd zondag tegen Racing Genk (3-2) overwinning wederom uitgeroepen tot Man...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren