FC Twente is terug op aarde na verrassende nederlaag tegen RKC

Vrijdag, 27 november 2020 om 21:53Jeroen van Poppel • Laatste update: 01:08

FC Twente heeft vrijdagavond tegen RKC Waalwijk verrassend zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg had een sterk openingsoffensief, maar het waren de Brabanders die halverwege de eerste helft op 0-1 kwamen via Cyril Ngonge. Ola John speelde met zijn een assist hoofdrol en ook bij de tweede Waalwijkse goal gaf de aanvaller een beslissende pass op doelpuntenmaker Finn Stokkers: 0-2. Door de nederlaag verzuimen de Enschedeërs de top vijf binnen te treden; RKC klimt dankzij de driepunter voorlopig naar de elfde plek op de ranglijst.

Al na zes minuten spelen produceerde Twente de eerste grote kans van de wedstrijd. Danilo Pereira was dichtbij de openingstreffer nadat hij de bal uit een corner ontving, maar de clubtopscorer had pech met zijn schot en raakte de paal. Na zestien minuten spelen waren de Tukkers opnieuw dichtbij een doelpunt. Ibrahim Dervisoglu kreeg een geweldige pass en nam de bal aan in het strafschopgebied, maar de vleugelaanvaller zag zijn inzet in de korte hoek gepareerd worden door doelman Kostas Lamprou.

Tegen de verwachtingen en de verhoudingen in waren het echter de bezoekers die na 22 minuten spelen de score openden. Ola John kapte in het zestienmetergebied tot tweemaal toe zijn directe tegenstander uit en leverde een voorzet op maat af bij Ngonge; de rechtsbuiten aarzelde niet en volleerde de bal in de korte hoek hard langs Joël Drommel: 0-1. Nog geen tien minuten later was het opnieuw RKC dat toesloeg na een gigantische blunder van Kik Pierie. De centrale verdediger kreeg de bal ingespeeld van zijn doelman en treuzelde enorm, waarna John dankbaar profiteerde van het gestuntel. De aanvaller leverde de bal vervolgens af bij Finn Stokkers die vanaf rand zestien het leer genadeloos tegen de touwen werkte: 0-2.

Na de rust ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de Enschedeërs slaagden er niet in om de muur van de Waalwijkers te slechten. Jans probeerde halverwege het tweede bedrijf met een driedubbele wissel nog een doorbraak te forceren, zonder al te veel succes. Wel kwam Alexander Jeremejeff nog oog in oog te staan met Lamprou, maar de doelman bracht uitstekend redding op de inzet van de vervanger van Pereira. In de slotfase was het RKC zelfs nog dichtbij de 0-3, maar Richard van der Venne verzuimde de goed keepende Drommel te verschalken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door moredhel)

Buiten onze eerste elf kan eigenlijk niemand mee op Eredivisie-niveau. Vandaag misten we er één teveel. Hopen dat iedereen snel weer fit is. Komende week kansloos. Mooi dat John het goed doet! RKC eerste helft aanvallend prima. Verdedigend erg stevig.

27 november 2020 om 22:00

RKC speelde stevig maar fair, dus prima toch? FC Twente daarentegen speelde als een zak hooi.

27 november 2020 om 22:03

Bedoelde dat het stevig stond! Ben het helemaal met je eens.

27 november 2020 om 23:39

In wedstrijden als deze waarbij de tegenstander ook naar voren denkt en druk zet, is het middenveld kwetsbaar. Roemeratoe, Bosch en Zerrouki zijn nog onervaren en lijden veel balverlies, het hele seizoen al. Brama is enerzijds vreemd genoeg, anderzijds op basis van al z'n ervaring met afstand de meest stabiele middenvelder aan de bal. Dat is simpelweg het grote zwakke punt van FC Twente dit seizoen. Vaak word dat gecompenseerd, soms ook niet. RKC heeft dat slim aangepakt en die gaan denk ik ook niet degraderen. Hoe dan ook erg jammer, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds erg blij ben met de huidige staat van de ploeg onder deze omstandigheden.

Terug op aarde nog wel, denk dat Twente zich verder nog geen enkele illusie maakte. Was een erg matige wedstrijd na een redelijk begin. Een goed 0-1 van RKC en een enorme blunder van Pierie die de wedstrijd eigenlijk op slot gooit. Een offday, kan een keer gebeuren.

Dik verdiende overwinning van mijn clubbie rkc Eerste 10 minuten zag het er goed uit vanuit de kant van twente Maar daarna 2 van de eerste kansen direct afgemaakt al moet wel gezegd worden dat de tweede een vervroegde sinterklaas cadeautje was van pierie Tweede helft twente kon het niet opbrengen rkc vond het prima en had zelfs paar kansen op meer Al bij al tevreden met het resultaat en op naar VVV thuis volgende week Hopelijk dit spel doorzetten Dan zie ik rkc dit seizoen genoeg punten pakken

Knappe overwinning hoor. Dik verdiend ook. RKC blijft er wel in, hebben meer dan genoeg kwaliteit (wat ook te maken heeft met het niveau andere degradatie kandidaten.) Grim is een goede trainer, die verdiend wel een stap naar een grotere club, al zou dat dan weer zonde zijn voor Rkc. Een sympathieke club die roeit met de riemen die ze hebben. Dat ze met de miljoenen van Frenkie de Jong als eerste het kunstgras vervangen voor echt gras toont aan dat ze over een juiste visie beschikken.

27 november 2020 om 22:02

Ik denk het ook dat wij erin blijven. Onze concurrentie is wel zo zwak. Lekker boven de Tilburgers

27 november 2020 om 22:05

Als jullie spelen zoals vanavond hoeven jullie echt nergens bang voor te zijn.

27 november 2020 om 22:09

Hopelijk kunnen wij voor de winterstop nog van VVV en Fortuna winnen. Groningen en PSV gaat denk ik niet lukken.

27 november 2020 om 22:38

Ik snap het nooit bij RKC. Speelt vrijwel altijd goed en aantrekkelijk voetbal, maar op de ranglijst altijd kielekiele (of spelen gewoon altijd goed tegen ons..)

27 november 2020 om 23:17

Je kunt wel aantrekkelijk voetbal spelen, maar als de aanwezige kwaliteit beperkt is, ben je achterin behoorlijk kwetsbaar omdat je te veel ruimte weggeeft. Dat ze dan toevallig in de wedstrijden tegen FC Twente goed spelen, wil niet zeggen dat ze dit elke week op de mat leggen. Dat is ook niet het geval.

27 november 2020 om 23:34

Idd er zijn meerdere ploegen veel zwakker, net als vorig seizoen speelt KRC leuk voetbal, ff afwachten wat de concurrentie zoals ADO in de winterstop gaat doen.

28 november 2020 om 00:18

Je kan het natuurlijk nooit met 100% zekerheid zeggen maar er mag wel heel wat gebeuren bij ADO om degradatie af te wenden. De beleidsbepalers falen daar keihard en ik zou dus niet zien waarom ze in de winterstop de ommekeer kunnen maken.

28 november 2020 om 08:31

Sirius, tuurlijk is dat zo. Ik kijk de wedstrijden van RKC ook te weinig om dat in beeld te hebben. Wij hebben vrijwel altijd problemen met RKC. Hopelijk was het een offday en herpakken we ons.

27 november 2020 om 22:07

Hoop dat ze genoeg punten halen Juist wedstrijden als volgende week thuis vvv en laatste wedstrijd voor winterstop uit fortuna moet je winnen kom je op 15 punten meer als gehele vorige seizoen wat er gespeeld was En wat je dan pakt tegen groningen uit en psv thuis is bonus

27 november 2020 om 23:19

RKC is een sympathieke club, maar ik ben het niet met je eens over Grim. Vorig jaar telkens weer de ploeg naar voren sturen en ze eindigden dan ook roemloos onderaan. Dit seizoen min of meer hetzelfde beeld, maar nu hebben ze de mazzel dat een aantal ploegen nog slechter is. Grim is in mijn ogen vooral naief, maar hij komt ermee weg.

28 november 2020 om 02:44

Ik vind vooral jouw oordeel heel naïef. Dan combineer je enkel de uitslagen met het spel en concludeer je daaruit dat waar Grim voor koos niet de juiste keuzes waren. RKC had simpelweg een selectie die heel veel kwaliteit mistte (2 spitsen die samen in 25 potjes 0! keer scoren). Grim kent de kwaliteiten van de selectie als de beste en weet dat RKC simpelweg de voetballers er niet voor had om alles dicht te gooien en te strijden voor elk puntje zoals VVV vorig jaar deed. Had RKC voor die tactiek gekozen dan waren ze met troosteloos voetbal nog dikker laatste geworden.

28 november 2020 om 02:24

Ik vond RKC vandaag helemaal niet zo top. Natuurlijk een mooie overwinning maar het had voor de 0-2 allang 2-0 moeten staan, vond RKC het eerste kwartier heel slecht en kreeg Twente genoeg mogelijkheden om te scoren maar lieten ze dit na. Voorin was t allemaal niet zo scherp als de laatste weken. De tweede helft was van Twente heel ondermaats en was t meer wachten op een 0-3 dan een 1-2

Zeer verrassend, maar op basis van wat ik gezien heb (eerste helft) terecht. Twente zeer zwak vandaag, kan natuurlijk een keer een off day hebben, zeker met zo’n jonge selectie.

Heerlijke en verdiende overwinning, RKC had zelfs de 0-3 moeten maken. Twente erg zwak, RKC zat er kort op maar Twente leverde de ballen ook wel heel gemakkelijk in. Heerlijk begin van het weekend zo. Degradatiekandidaat nummer 1 staat heerlijk 11e, en heeft in de beginfase van de competitie ook nog punten laten liggen doordat het team totaal niet ingespeeld was. Alles begint op zijn plek te vallen.

27 november 2020 om 23:28

Dat was misschien vorig seizoen zo, maar op dit moment zijn er slechtere ploegen. Ado, Fortuna en Emmen zijn de(!) grote kandidaten dit seizoen. Het is wel zaak dat RKC scherp blijft. Als dat gebeurt, denk ik dat ze erin gaan blijven.

28 november 2020 om 02:37

Voorafgaand aan dit seizoen zette vrijwel iedereen (terecht) RKC op nummer 18 in hun voorspellingen. Mijn reactie was niet een sneer naar de kenners, in de zin van: kijk jullie eens ongelijk hebben. Gezien de mogelijkheden bij RKC zijn wij degradatiekandidaat nummer 1 op basis van onze selectie. Het is des te knapper en waar ik zo trots op ben dat we er toch weer iets moois van weten te maken.

Gaat lekker met RKC het spel word steeds beter en het word nu beloond met doelpunten en 3 dik verdiende punten.

Gewoon brandhout. Een avond waarop niets lukte. RKC oefende goed druk uit waardoor het eenvoudig de wedstrijd kon uit voetballen. En wat ben ik klaar met die pierie. Ik hoop maar dat Dumic snel terug komt wat die zak hooi kost je punten. Snel uit huilen en opnieuw beginnen

Wat een off day zeg, het was niet om aan te zien. Geen pass kwam aan, duels werden verloren, de tweede bal was continu voor RKC. Nu Ajax en AZ...

27 november 2020 om 23:34

Die passing is wel een dingetje. Met name het middenveld is in balbezit wel een zwak punt. Dat moet geen herhalend patroon blijven. Op die momenten zie je namelijk wel dat je buiten Brama eigenlijk geen vastheid aan de bal hebt op het middenveld. Bosch is nog te onstuimig, Zerrouki neemt te veel risico op verkeerde momenten en Roemeratoe is ook niet de beste passer die er loopt. Dat komt grotendeels logischerwijs door een gebrek aan ervaring, maar in wedstrijden als deze valt het dubbel zo erg op.

Wat een onzintitel. Pure onderschatting, waardoor een totale offday. Devirsoglu struikelde over elke bal, bij cerny en bosch kwam geen pass aan, Pierie een persoonlijke fout en qua verdedigen hield hij zijn niveau van de vorige wedstrijden vast. Wat een blamage zeg.. om je kapot te schamen.

27 november 2020 om 22:09

Ik baal ook van 90 minuten inspiratieloos voetbal van Twente. Kan een keer gebeuren, alleen kan het wel zo zijn dat je de volgende tegen Ajax en AZ ook gaat verliezen. Dan sta je er wel ff anders voor, maar ook dan zie ik het allemaal nog niet zo somber in.

27 november 2020 om 22:31

Terug op aarde vind ik ook een bijzonder negatieve lading hebben, alsof we zo arrogant waren hiervoor. We maken ons echt geen illusies en volgensmij zijn al mijn mede fans het ermee eens dat we vandaag dik verdiend verloren hebben.

27 november 2020 om 22:44

Niet per se arrogantie, wellicht eerder hoogmoedig

27 november 2020 om 23:26

@skeuomorf - Wat versta je onder hoogmoedig dan? Dat de meesten beseffen dat FC Twente het boven verwachting doet? Dat men snapt dat deze wedstrijd een terechte nederlaag was? FC Twente is kwalitatief sterker dan Rkc. Vorige week had men het over bonuspunten tegen een kwalitatief sterkere ploeg en nu baalt men een beetje van het puntenverlies tegen een kwalitatief mindere ploeg. Dat is gewoon een realistische analyse. Dat doet verder niets af aan RKC of iets dergelijks, maar waar komt het woord hoogmoedig ineens vandaan? Mag je tegenwoordig al niet aangeven dat FC Twente niet goed speelt?

28 november 2020 om 00:09

Ik heb niet direct een mening over de situatie van Twente. Ik vind het alleen vreemd dat er door Deveste in hetzelfde bericht wordt geclaimd dat de titel onzin is en tegelijkertijd dat Twente RKC volledig onderschat heeft.

Pierie komt bij Ajax nooit meer aan de bak.
Treuzel kont is het.
Ook moeten de ballen niet op Ajax-manier binnendoor worden gespeeld, dat kan Twente niet, dat is het befaamde Ajax spel.

Terug op aarde nog wel, want we liepen zo naast onze schoenen?

Dit deed me denken aan vorige week tegen Psv. Toen kwam ook geen enkele pass aan. De motor hapert momenteel even, maar zo vreemd is het ook niet. Het is een jonge, onervaren ploeg en daar hoort wisselvalligheid bij. Het is alleen jammer dat dit gebeurt tegen een ploeg waar je wel duidelijk meer kwaliteit hebt. Maar goed, ze hebben ook punten gepakt tegen kwalitatief sterkere ploegen, dus wellicht compenseert het elkaar. Knap gespeeld van Rkc. Die gaan denk ik niet degraderen dit seizoen.

Ja kan Twente wel een keer gebeuren die hebben toch wel een (droom) start zeg. RKC voetbalt wel vaker leuk voetbal vind ik..Heb zelf niet zoveel met de club (sorry vaak sportieve VZ supporters). Ik vind NAC/NEC/Roda toch meer Eredivisie gehalte hebben..maar heb wel respect hoe ze altijd roeien met de riemen die ze hebben! Grim zou ik stiekem wel als opvolger willen zien in Groningen. Komt vaak zeker en helder over in interviews en is vaak we aanvallend ingesteld met zijn middelen. Ondanks dat ik keepers vaak rare vogels vind en defensief ingesteld is Grim een uitzondering lijkt het. Denk dat RKC het zeker gaat redden. Persoonlijk vind ik ADO de zwakste indruk geven en daarna Fortuna. Dan strijden denk ik Vvv/Fortuna en Emmen om de andere plekken waarvan ik RKC het meeste gun op basis van manier van spelen.

wat is er toch mis met die pierie? bij heerenveen goed in amsterdam ondermaats. en gisteren dramatisch bij de 0-1 en een hele domme overtreding waarmee hij zijn ploeg had kunnen benadelen. overtuigd al tijden niet meer

Kan Pierie niet terug naar Amsterdam? Heb hem volgens mij nog helemaal niks goeds zien doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. TahiriMiddenvelder171
L. DaneelsAanvaller171
F. StokkersAanvaller175
K. LamprouKeeper180
S. BakariAanvaller161
R. van der VenneMiddenvelder141
V. DamaşcanAanvaller142
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren