Schmidt prijst ‘supervoetballer’ Ihattaren: ‘Neem hem daarom in bescherming’

Vrijdag, 27 november 2020 om 14:32Rian Rosendaal • Laatste update: 14:43

Mohamed Ihattaren ontbreekt ook aanstaande zondag in de selectie van PSV, dat het in het Philips Stadion opneemt tegen Sparta Rotterdam. Trainer Roger Schmidt herhaalt vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het eerstvolgende Eredivisie-duel dat de aanvallende middenvelder eerst weer volledig fit dient te worden, voordat Ihattaren weer speeltijd krijgt in het shirt van PSV. Hij deed donderdagavond ook niet mee tegen PAOK Saloniki (3-2) in de Europa League.

Schmidt snapt dat de meeste vragen tijdens de persbijeenkomst in Eindhoven over Ihattaren gaan. "De schijnwerpers zijn op hem gericht en dat is terecht, want Mo is een ontzettend goede voetballer", deelt Schmidt complimenten uit aan de pas achttienjarige spelmaker. "Na de wedstrijd tegen FC Twente (1-1, red.) kwam hij naar me toe en vertelde hij dat hij uitgeput was. Wij hebben vervolgens besloten om hem tijd te geven fitter te worden. Tijdens de interlandperiode is Ihattaren er tien dagen uit geweest wegens ziekte. Daar ondervindt hij nog altijd hinder van."

Roger Schmidt: 'Ik ben heel tevreden met mijn verdedigers bij PSV'

Volgens Schmidt staat Ihattaren voor honderd procent achter de beslissing om enkele wedstrijden over te slaan. "Hij is er blij mee, hij werkt hard. Als we individueel hard met hem aan de slag gaan, is hij niet wedstrijdfit en zal hij twee wedstrijden van PSV moeten missen. Hopelijk treedt er snel verbetering op, dan komt hij ook weer bij het elftal. Ik vind hem een supervoetballer en het is mijn verantwoording om goed op hem te passen. Alle ogen zijn op Mo gericht, daarom neem ik hem in bescherming." Ihattaren mist naast Sparta-thuis ook het Europa League-duel met Granada op donderdag 3 december.

Ibrahim Afellay zette donderdagavond vraagtekens bij het besluit van Schmidt om Ihattaren voorlopig aan de kant te houden. "Ik heb hem zelf niet gesproken, maar ik vind het wel een apart verhaal. Zeker als je het op dit moment naar buiten toe communiceert", zei de voormalig PSV-middenvelder bij RTL7. "Als je al weet dat hij met dit soort problemen kampt, waarom wacht je dan tot dit moment? Dat kun je toch aan het begin van de week duidelijk maken?"


Poll

Het is logisch dat Mohamed Ihattaren ook de komende twee duels ontbreekt bij PSV


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door jorisdijk)

Dan wordt er tenminste niet gespeculeerd over zijn afwezigheid. Fijn dat er duidelijkheid is en hopelijk kunnen we hem binnenkort weer zien schitteren want begon weer in vorm te raken de afgelopen weken.

27 november 2020 om 14:50

Dat was gisteren voor de wedstrijd ook al duidelijk gemaakt, maar zelfs toen werden er ineens allemaal conclusies getrokken, dat Schmidt een hekel heeft aan Ihattaren en dat Schmidt die jongen zijn carriã¨re probeert te verpesten. Als hij een week ziek is geweest en na zijn eerstvolgende wedstrijd aangeeft dat hij zich uitgeput / niet fit genoeg voelt, is het in mijn ogen een logische beslissing hem te sparen. Laten we hopen dat hij optijd fit is voor Granada.

27 november 2020 om 14:50

Granada is hij er ook niet bij, gaf Schmidt aan.

27 november 2020 om 14:52

Lees het nu ook inderdaad. Jammer, wellicht is Götze dan wel al terug. Dan kun je met Gakpo en Götze aan de zijkanten spelen en Madueke en Malen in de spits.

27 november 2020 om 15:04

Ik ben bang dat je vanavond weer naar die onzin kan luisteren van Derksen...

27 november 2020 om 14:51

Ga er maar niet van uit dat het speculeren nu ophoud hoor. We hebben altijd nog onze top journalist valentijn driessen en zijn volgelingen die overal wel een speculatie van maken. Wees maar niet bang valentijntje vind wel wat hoor.

Achja, dan zul je Derksen vanavond wel weer horen dat Schmidt Ihattaren kapot maakt... Desalniettemin denk ik oprecht dat Schmidt het beste met Ihattaren voor heeft en ook echt wel in ziet dat het een fantastische voetballer is. Is vorig jaar natuurlijk op 17-jarige leeftijd veel te belangrijk gemaakt door Van Bommel, en als het dan even tegen zit zoals nu dan geeft dat Ihattaren zelf natuurlijk ook een enorme dreun. Ik geloof er in dat Ihattaren over 2 weken gewoon weer topfit is en weer de 'oude' wordt!

27 november 2020 om 15:29

Het was tenenkrommend hoe van Bommel laatst sprak over Ihataren en dat hij geaccepteerd werd door de 'grote jongens' in de selectie. Met de grote jongens doelde hij op Bergwijn en Malen. In kwaliteit natuurlijk toen de beste spelers, maar wel tekenend voor de verhoudingen in de groep. De jonge jongens stonden bovenaan in de hiërarchie van de groep, iets wat niet gezond is in mijn ogen. Deze jongen zouden aan de hand van gearriveerde spelers moeten leren hoe je met dergelijke verantwoordelijkheid omgaat. De verhalen over de sfeer in de groep in combinatie van de prestaties in de laatste wedstrijden van Van Bommel was tekenend.

27 november 2020 om 17:53

Dat is toch niet iets heel geks in de Nederlandse competitie. Denk je dat ze bij Ajax tegen Schöne opkeken terwijl De Ligt en De Jong ernaast speelden? Kwaliteit en prestaties die geven aanzien. Bergwijn was gewoon de beste speler toentertijd.

Lijkt me een prima idee. Hij ziet er, in vergelijking met vorig seizoen, nog steeds niet 100% fit en afgetraind uit dus eerst zorgen dat dat voor elkaar is. Vervolgens weer in laten stromen zodat hij weer in vorm kan raken. Grappig ook die verhalen al wekenlang dat PSV hem weg laat rotten op de bank en niet in hem zou investeren blablabla (Japie Krekel incoming). Dat blijkt. Hij is nog steeds maar 18 jaar dus nog alle tijd en ruimte om zich te ontwikkelen. Gaat helemaal goed komen.

27 november 2020 om 14:56

Nou dat vraag ik me af of dat wel helemaal goed gaat komen. Hij heeft nog maar een contract voor 1,5 jaar en ik denk dat hij zich dit seizoen niet in de basis gaat knokken. Spelers als Gakpo en Gotze zijn momenteel gewoon beter dan hem. Daarnaast vind ik Madueke niet eens een zo heel veel minder talent dan hem. Het kan nog wel is erg lastig worden om aan minuten te komen.

27 november 2020 om 15:32

Hij zal zat minuten spelen hoorn Gotze speelt niet eens wekelijks. Ik verwacht ook niet dat hij alles gaat spelen dus daar zit ruimte genoeg.

Mensen moeten is gaan in zien dat ondanks dat hij een toptalent is, hij niet fit is, een moeilijke periode achter de rug heeft (verlies vader) en het op dit moment ook gewoon niet laat zien op de momenten dat hij het kan laten zien. Dit is voor een jong talent niet gek en vind dat schmidt hier ook goed mee om gaat! Als ik moet kiezen op dit moment tussen Madueke of Ihattaren staat Madueke vooraan voor mij. Meer dreiging en meer inzet. Ihattaren komt er echt wel weer, maar wij willen kampioen worden en verder komen dus zal er op sommige momenten gekozen worden voor de 'veiligere' keuze en dat is het opstellen van spelers die wel in vorm zijn.

Geloof er helemaal niets van Schmidt, ik denk dat deze jongen eerder dan later weggaat. Of hij naar Ajax gaat valt te twisten, die zullen niet snel 20 miljoen aan een (directe) concurrent willen geven. Vind het echt zo'n jongen die Peter Bosz onder zijn hoede kan nemen bij Leverkusen, net zoals hij dat met Sinkgraven doet.

27 november 2020 om 15:02

@Kev op basis waarvan geloof je er niks van? Wat een onzin kraam je uit! Schmidt staat toch wekelijks op het veld met hem of doe jij dat? Talent is leuk en aardig hoor en in normale doen zou ik Mo ook altijd opstellen maar nu komt het hé ... Hou je vast! Mo is niet in normale doen (niet fit). Hem zogenoemd kapot maken zoals types als jij schetsen, is hem nu juist ten koste van alles opstellen. Je praat hem ook meteen naar een andere club, wat ook erg tekenend is qua karakter. Zie Sneijder van Gaal als lichte vergelijking, Louis acht Sneijder niet fit en wat deed Sneijder ... precies, zich keihard terugknokken: dát is karakter ipv meteen weg willen vluchten. Mo wordt gewoon in bescherming genomen. Schmidt heeft er toch meer baat bij dat Mo presteert, ik zie 0 reden om dat tegen te houden als Schmidt zijnde. Hou op met stoken en speculeren!

27 november 2020 om 15:10

Daar had Sneijder Van Gaal niet voor nodig hoor. Die wist zelf ook wel dat als je op een eindtoernooi wil vlammen je topfit moet zijn. Sneijder was wel vaker niet fit maar op de eindtoernooi en was hij altijd helemaal afgetraind

Zoveel mensen die maar roepen dat hij er nog steeds niet fit en afgetraind uit ziet en alles. Maar hij ziet er momenteel toch net zo uit als vorig seizoen? Het is van zichzelf al een best stevige gast, dus als iedereen zegt dat ‘ie te dik is, dan ga je dat vanzelf ook geloven omdat hij dus al redelijk stevig is. Vd zomer had het best het geval kunnen zijn, maar heb nu het idee dat iedereen elkaar maar na praat

27 november 2020 om 15:27

Hij ziet er aardig fitter uit dan een maand geleden. Maar dat zegt niet zoveel natuurlijk . Fit betekend niet dat je wedstrijdfit bent. Die jongen moet een inhaalslag maken om mee te kunnen en dat is jammer van zijn potentie.

Ik vind het nog steeds een vaag verhaal maar in de winterstop kunnen we beoordelen wat er van dit verhaal wel of niet waar is geweest

27 november 2020 om 15:18

Prima reactie van Schmidt, die steeds meer zijn werk terug ziet in de ploeg.
Gisteren was het bij vlagen weer smullen geblazen.
Ook qua communicatie in de pers staat hij er zeer volwassen, komt goed uit zijn woorden en hakket niet.
Ook de casus Ihataren wordt volwassen aangepakt. Het is een jongen van 18 mensen, verwacht van zon joch toch niet dat hij kartrekker wordt, dat was vorig seizoen absoluut ook niet het geval.

27 november 2020 om 15:30

Natuurlijk wordt hij niet diegene die kar gaat trekken want op die leeftijd is hij al weg. Moet nog maar eens zien of hij gaat bijtekenen. Dat verwacht ik eerlijk gezegt niet met zo'n manager. Dus die zal met max een jaar weg zijn.

27 november 2020 om 15:49

Ik ben niet echt onder de indruk van het spel van PSV tot dusver maar meningen kunnen verschillen

27 november 2020 om 15:52

Klopt Jaapie, ben ik met je eens.
Supertalent hoor ik heel de tijd maar wanneer komt het eens tot uiting?
Het gaat momenteel alleen maar over randzaken bij deze jongen.

27 november 2020 om 16:06

Op het moment dat hij voor langere tijd het vertrouwen krijgt komt dat echt wel goed. We hebben hem toch allemaal zien voetballen bij PSV? Deze jongen is buitengewoon goed voor zijn leeftijd

Dit is toch een hele duidelijke uitleg van de coach? Alleen maar goed van Mo dat hij zelf aan de bel trekt! Verstandig. Want een uitgeputte speler, dat is haast een recept voor een ernstige blessure. Wat je de coach wellicht als enige kan aanrekenen dat is het feit dat het op ons als fans (jaja, ik als Ajax-fan ben een groot fan van Ihattaren) allemaal wat onduidelijk overkwam en dan werk je het in de hand dat mensen gaan speculeren. Heb alle vertrouwen in deze coach en in Mo. Een supertalent is het. Echt eentje van de buitencategorie en nog zo jong...

Zou ie corona gehad hebben? Japie Derksen weer aanwezig zie ik. Schuld van Schmidt blablabla. Ihattaren is niet fit, geen idee waarom Schmidt over iets zou liegen wat eenvoudig na te trekken is.

Schmidt gelooft in Ihataren maar hij beschermt hem omdat hij nog niet fit is en zodoende nooit zijn potentieel kan laten zien. Daarnaast is het beter om te wachten met zijn inbreng. PSV begint steeds beter te draaien en het is voor een fitte Ihataren makkelijker en beter om terug te komen in een elftal dat draait.

Goede, nette en duidelijke uitleg. Hopelijk laat het journaille hem nou even met rust.

Waarom zou een speler na een trainer toe lopen en zeggen dat hij uitgeput is en helemaal als hij weet dat hij er niet zo goed opstaat bij zijn trainer..

Ihattaren moet zeggen bij de directie: 'verhuur mij maar net als Jeroen maar uit aan Utrecht'. Hij moet spelen spelen spelen met het oog op het EK!

27 november 2020 om 17:35

Als je geen basisplek hebt bij PSV,wat heb je dan te zoeken bij oranje...hoevaak gaan spelers van Utrecht mee naar een eind toernooi..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller189
E. ZahaviAanvaller115
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

17 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 15 2 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren