‘Koeman sluit deal met Barcelona en gaat selectie informeren’

Vrijdag, 27 november 2020 om 14:14Yanick Vos • Laatste update: 14:21

Ronald Koeman is akkoord gegaan met een voorstel van Barcelona om de club in financieel opzicht tegemoet te komen. De Catalanen verkeren in geldnood en daarom is de hoofdtrainer volgens Mundo Deportivo akkoord gegaan met een gewijzigde salarisregeling. Koeman heeft groen licht gegeven om dertig procent van zijn huidige salaris door te schuiven naar volgend seizoen.

Als gevolg van de coronacrisis kampt de huidige nummer dertien van LaLiga met grote financiële problemen. Door nu salaris in te leveren, geeft Koeman de club financieel gezien wat meer lucht. De Spaanse krant schrijft dat de trainer van plan is om te vertellen aan de spelersgroep wat hij gedaan heeft, in de hoop dat zijn goede voorbeeld doet volgen. De hoge salarissen van de selectie zijn immers een grote kostenpost voor de club.

Aan het begin van de coronacrisis ging de Barcelona-selectie al akkoord met het inleveren van een deel van het salaris. De afgezwaaide voorzitter Josep Maria Bartomeu stelde onlangs de constructie voor waar Koeman mee akkoord is gegaan. Het grootste deel van de spelersgroep weigerde dat voorstel. Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen, Clément Lenglet en Gerard Piqué staan er anders in. Zij hebben hun contracten verlengd en gingen akkoord met bovenstaande voorwaarden.

Door de financiële problemen was Barcelona de afgelopen transferperiode niet in staat om de gewenste versterkingen naar het Camp Nou te halen. Onder meer Memphis Depay bleek niet haalbaar. Barça is hard geraakt door de coronacrisis. De club is ongeveer driehonderd miljoen euro aan inkomsten misgelopen doordat supporters niet welkom zijn bij wedstrijden en het museum in het stadion en de fanshops dicht moesten. Om de grootste klappen op te vangen hoopt Barcelona het salarishuis van de selectie tijdelijk naar beneden bij te stellen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Schuift Barca nu niet in feite het probleem dan door naar volgend seizoen?

27 november 2020 om 14:31

Ja, en dat doen ze al jaren. Zie ook de ruil Arthuro - Pjanic. Die leverde een flinke boekwinst op, maar de komende 5 jaar moet er jaarlijks 16 miljoen worden afgeschreven op de aankoopprijs van Pjanic.

27 november 2020 om 14:32

Waarschijnlijk in de hoop dat ze dan weer supporters mogen ontvangen en dus meer inkomsten kunnen genereren. Lopen nu zo een paar miljoen per thuiswedstrijd mis doordat het stadion leeg moet zijn.

27 november 2020 om 14:44

Het ontvangen van een supporters zal nog wel even duren denk ik. Althans, het hebben van een vol stadion dan. De club blijft hierdoor de problemen verschuiven naar de toekomst, terwijl de inkomsten uit blijven. Als zij geen investeerder binnen halen en/of talenten gaat verkopen, ben ik bang dat deze club niet veel hoger gaat staan dan waar zij nu op de ranglijst staan. Als ik het zo bekijk, dan heeft real het goed gedaan door grootverdieners als James en Bale (tijdelijk) te laten vertrekken. Scheelt toch weer wat miljoenen per jaar en daarnaast hebben zij de afgelopen jaren heel wat talenten binnengehaald/opgeleid, waardoor zij eventueel toch in staat zijn om spelers te verkopen. Ik ben in ieder geval benieuwd hoe dit verder gaat..

27 november 2020 om 14:53

Wat een gelul. Barca heeft nog steeds meer kwaliteit in de selectie dan 90% van Spanje. Ze zijn in ieder geval verplicht om minimaal top 3 te staan. We zijn 8 westrijden onderweg en lopen ook 1 wedstrijd achter op de teams boven ons. Denk je werkelijk waar dat barca ondanks de financiële problemen 12e eindigd?

27 november 2020 om 15:09

@hala zet er geld op zou ik zeggen, als barca 12e eindigt win je heel erg veel geld. En kan je misschien barca uithelpen met een transfer betalen. Met bale heeft madrid ook niet "goed" aangepakt, die bleef nog een tijdje zitten omdat perez een deal met china niet door liet gaan. Genoeg madridstas die zich aan bale hebben geergerd vanaf het punt dat perez de eerste deal niet door liet gaan tot op het punt dat hij vertrok.

27 november 2020 om 16:10

@barcalover123 - Maar kwaliteit is niet altijd doorslaggevend. De problemen bij Barcelona hebben niet zozeer met kwaliteit te maken, maar met balans, chaos, financiele (problemen), doorselecteren, ontevreden vedette(s), een toekomstig nieuw bestuur en de corona-crisis. Ze zullen vast wel in de top 6 eindigen, maar het spel is echt heel matig en zolang Messi niet in staat is zich te onderscheiden met wat hij altijd gedaan heeft, zal een top 4 notering nog niet zo makkelijk zijn.

27 november 2020 om 14:53

Ze moeten van de Spaanse bond volgend jaar een paar honderd miljoen aan salaris bezuinigen.
Toch willen ze nu tientallen miljoenen aan salaris doorschuiven naar volgend jaar. Dat geeft wel aan dat het water ze tot aan de lippen staat. Dit jaar overleven en volgend jaar wel verder kijken.
Dat kan niet anders dan een uitverkoop van spelers worden deze zomer. Barca gaat de aankomende jaren alleen nog maar minder worden.

27 november 2020 om 16:04

Die clubs zetten veel te veel om. Als straks alles weer normaal is, stijgt de omzet automatisch weer. Daarom is het ook goed dat spelers e.d. nu niet gaan inbinden zodat de club weet dat het zo niet verder kan. Het wordt eens tijd dat zo'n grote club slachtoffer van z'n eigen beleid gaat worden.

27 november 2020 om 16:10

Dat gaat dan ten koste van het transferbudget. In een normaal seizoen 100 miljoen. Ik verwacht ook dat de naming rights zullen worden verkocht om de inkomsten te boosten.

Dit is gewoon uitstellen van problemen. Daarnaast raken de meeste steunpilaren ook op leeftijd waardoor zij niet veel geld meer voor deze spelers kunnen vangen. Denk hierbij aan spelers als: Messi, Pique, Busquets, Alba etc. Benieuwd hoe ze dat gat op gaan vangen de komende jaren. Ben bang dat ze de harde klappen nog gaan voelen, tenzij ze hun talenten als Puig, Fati, Pedri etc gaan verkopen. Daar ga ik momenteel niet van uit. Zware tijden voor deze club..

27 november 2020 om 15:52

De hele wereld is problemen aan het uitstellen, er is een stuwmeer aan schulden/achterstallige betalingen opgebouwd en dat zal nog wel wat groter worden aangezien we nog in dezelfde situatie zitten. Geldt echt niet alleen voor Barca of maar een paar clubs, de echte financiele klappen moeten nog komen en wie zich er nu goed op voorbereidt voelt er uiteindelijk het minste van.

27 november 2020 om 16:02

Het grote verschil is dat Barcelona zich er niet op voor kan bereiden. Klappen die andere clubs nog moeten krijgen, die gaat Barcelona dan ook nog gewoon krijgen. Barcelona heeft z'n zaakjes simpelweg het slechtst op orde.

27 november 2020 om 16:22

Oh zeker, maar ik doelde ook niet op Barca met het voorbereiden.

27 november 2020 om 17:27

Natuurlijk schuif je het probleem door, alleen is covid op dit moment het grootste probleem wat ze hebben. Voor covid maakten ze gewoon al jaren aan een stuk winst. alleen hadden ze itt tot sommige clubs geen spaarpot of suikeroom waar ze op terug konden vallen. Een groot deel van de omzet die ze dit jaar missen, ongeveer 200 miljoen, komt in de toekomst weer terug wanneer we hopelijk van dit virus af zijn. De verwachting was dat ze dit jaar een omzet houden halen van ongeveer een miljard, in plaats daarvan komen ze waarschijnlijk iets onder de 800 miljoen uit. Alleen uit de kaart verkoop missen ze dat bedrag al ongeveer. Als ze volgend seizoen maar met publiek kunnen spelen is een groot deel van het probleem al opgelost en met Vidal en Suarez zijn ze natuurlijk al een paar grootverdieners kwijt.

Volgens mij heeft Barca financieel weinig keus en moeten ze Messi haast wel verkopen, ik zou anders niet weten hoe er financieel een stijgende lijn moet komen voor de aankomende jaren. Lastig verhaal.

27 november 2020 om 15:11

Ik weet niet of dat een beslissing is die dit interim bestuur mag maken. Gezien dat er binnenkort een nieuw bestuur komt en dat het veel beter is dat het nieuwe bestuur die beslissing neemt. Mocht messi blijven dan zal hij zeker water bij de wijn moeten doen want dat salaris van 100 miljoen kan barca niet meer flikken met het plafond van 380 miljoen. Dan trek ik wel een conclusie zonder barca's financiele situatie letterlijk te weten.

27 november 2020 om 16:00

Maar wie zegt dat ze 'm nog kunnen verkopen? Als City geduldig genoeg is om te wachten en Messi wil per se naar City, is hij gewoon transfervrij op te halen deze zomer. Bovendien is de onderhandelingspositie van Barcelona zeer zwak. Messi kan een voorcontract ondertekenen in januari, wil waarschijnlijk weg en Barcelona heeft dringend geld nodig. Je moet als club dan wel idioot zijn om nog flink wat te betalen voor dat halve jaar.

27 november 2020 om 21:15

Maar als Barca dit allemaal van tevoren had geweten (wat mij wel logisch lijkt) dan hadden ze Messi toch ook gewoon aan Manchestercity moeten verkopen afgelopen zomer? Wat je zegt, clubs moeten wel heel dom zijn om nu nog 100m+ voor Messi neer te leggen wetende dat hij gratis op te laten is volgende zomer. Wat heeft dat bestuur er een bende van gemaakt zeg .. zie het echt zwaar in voor de fantastische club dat Barca ooit was. Triest.

27 november 2020 om 16:01

Ik ben bang dat de andere secties van de club de dupe worden. Die verliezen gezamenlijk per jaar iets minder dan 50 miljoen. Dit wordt altijd opgehoest door de voetbaltak. Er zijn ook nog andere oplossingen. Het verkopen van de naamrechten van het stadion, de verkoop van wat activa. Uiteindelijk kan Barcelona effectief 100 miljoen besparen ten opzichte van een normaal jaar indien het geen aankopen doet. Per jaar is daar 100 miljoen ongeveer voor begroot.

27 november 2020 om 16:50

Mocht Barcelona nog een mooie prijs voor Messi kunnen ontvangen: doen! Iemand die amper meer vooruit te branden is en zich niet voor honderd procent in wil spannen, is een horzel in de pels. Overigens, Barcelona had hem in de afgelopen zomer moeten slijten, want - zo blijkt - met onwillige honden is het kwaad kersen eten. En daarmee zijn ze nu in deze situatie beland....

27 november 2020 om 21:16

Dat niet alleen, die man verdient volgens mij evenveel als de gehele selectie bij elkaar. Gaat toch nergens meer over? En hij wou ook niks inleveren had ik gelezen.

@aguerooo Wie wil Messi nu nog kopen? Hij is dan wel een legende, maar raakt onderhand ook op leeftijd. Denk dat de meeste clubs wel wachten tot de zomer, aangezien hij dan transfervrij is. Daarnaast is hij ook de jongste niet meer, dus zullen clubs echt geen 80 miljoen willen betalen voor iemand die al midden 30 is. Denk eerder dat de club gedwongen de spelers als Fati, Pedri, de Jong etc moet verkopen om te overleven. Spelers als Messi, Pjanic, Busquets en Pique zullen waarschijnlijk niet veel meer opleveren..

27 november 2020 om 21:18

Hadden ze gewoon van de zomer al moeten doen, Manchestercity had interesse en wou vgm 200m(?) neerleggen voor Messi. Dan doe je er toch een strik omheen en weg ermee helemaal wetende dat je financieel in de toekomst kapot gaat. De club is gewoon kapot gemaakt door het hele bestuur. Jammer man.

Een belangrijke voetnoot: in principe weigeren de spelers afspraken te maken met interim-voorzitter Carles Tusquets. Logischerwijs wachten ze tot er een nieuwe voorzitter gekozen is voordat er onderhandeld wordt over salarisverlaging of -uitstel. Lijkt me voorbarig dat Ronald Koeman al wel zijn akkoord heeft gegeven.

27 november 2020 om 15:57

Waarom zouden de spelers nog akkoord gaan? Zo'n Messi heeft nog maar een halfjarig contract en bovendien hebben de spelers al flink wat ingeleverd. Je kunt het als club toch niet verkopen om dan nog een enorm offer van de selectie te eisen? De spelers maken namelijk wel gewoon de uren die ze moeten maken. Koeman heeft een hart voor de club en wint hiermee aan goodwill. Dat kan 'm misschien later van pas komen. Zo vreemd is het dus niet dat Koeman alvast zo'n afspraak met de club maakt.

Erop gegokt dat volgend seizoen er weer fans in het stadion kunnen wat wellicht zo kan zijn met 2 vaccines die een hoge effectiviteit hebben getoond. Ik zou ook niet weten hoe je het salaris van een werknemer moet verlagen terwijl het termijn van de contract nog niet verlopen is. Lastige situatie.

En iedereen maar zeiken op clubs als City en PSG want oo wat zijn die onethisch en maken ze het voetbal kapot. City en PSG hebben hun zaakjes wel op orde en tevens hebben ze letterlijk de economie in Parijs and Manchester positief beinvloed door veelal niet voetbal gerelateerde investeringen in die steden te doen. En zie hier het oh zo grote Barca waar heel Nederland van houd waar zelfs de trainer 30 moet inleveren door slecht beleid, ik weet het wel hoor.

27 november 2020 om 15:20

Fcb heeft toch een positieve invloed op toerisme in barcelona. Overigens is de vergelijking niet helemaal recht aangezien city en psg met geldschieters als eigenaren werken.

27 november 2020 om 15:51

Ja geef Barca idd maar zo'n eigenaar als PSG of City. Deze 2 clubs komen inderdaad niet in dit soort problemen omdat de eigenaren hun geldkranen op volle sterke open hebben. Als City of PSG geld problemen hebben dan sluit de eigenaar wel een zogenaamd een nieuwe ''sponsor deal'' en zijn ze weer 100 of 200 mil rijker. Doe mij maar clubs als Barca en Real die groot zijn geworden op eigen kracht. En voor iedereen gaat zeiken over leningen.. ja bedrijven lenen en dat mag ook zolang het betaald wordt. De hele economie werkt op leningen.

27 november 2020 om 17:20

@barcalover123 Volgens mij was het toch echt Real Madrid dat met die excentrieke bedragen kwam, City en PSG hadden nooit dat spelletje hoeven mee te spelen als ze in een normale markt instapte. PSG legt zoveel geld neer voor Neymar, Barca verkwanseld het en PSG heeft het waarschijnlijk al dubbel terug verdient. Iedereen praat maar over City en PSG alsof het clubs zijn die geld voor de lol uitgeven maar beseffen zich totaal niet hoe economie werkt. City en PSG posten elke jaar een recordwinst, google het maar.

27 november 2020 om 17:48

aycaramba Je haalt nu 2 dingen door elkaar. Dat Real die prijzen neer tikt voor Ronaldo moeten ze zelf weten. Real draait zelf hun eigen omzet doordat ze door de jaren heen uit gegroeid zijn tot een van de grootste clubs in de wereld. Zelfde gedt voor Barca, door jaren en jaren aan de top te staan hebben ze hun omzet kunnen verhogen. Zij hebben hier geen rijke arabier of rus voor nodig gehad. Tuurlijk ze hebben leningen via de banken gekregen maar welk bedrijf doet dat niet. PSG en City hebben een record winst maar misschien moet je is gaan kijken waar dat geld vandaan komt. PSG en City hebben miljardairs als eigenaren die onbeperkt geld in de club kunnen blijven pompen. Sirius hier onder legt het perfect uit maar je volgens jou is het onzin dus dan valt er niet echt met je te discussiëren. Volgens jou zijn het slimme zaken en dat zal best maar Barca en Real hebben geen rijke gasten uit VAE en Qatar nodig om de clubs te zijn die ze nu zijn. PSG en City was zonder hun eigenaar niet eens top 50 club in Europa. En toch is het lachwekkend als je ziet dat City en PSG miljoenen en miljoenen in het team stoppen om maar die CL te pakken en Barca, Real, Liverpool en Bayeren gaan er mee vandoor. De traditie clubs die zonder olie geld groot zijn geworden.

27 november 2020 om 18:09

@barcalover123 Nogmaals, volgens mij heb je geen idee hoe economie werkt. Geld pompen in een bedrijf is geen winst. Omzet houdt geen rekening met de vraag of de opbrengst van de verkopen al in geld aanwezig is, of dat het nog uitstaande vorderingen bij klanten betreft. De ontvangsten hoeven dus niet gelijk te zijn aan de omzet. PSG en City maken winst omdat hun ontvangsten hoger zijn dan hun uitgaven. Je spreekt over bank leningen alsof dat dejuiste manier is, lekker extra rente betalen. Weet je wel hoeveel clubs falliet zijn gegaan of nog steeds in verlies verkeren door precies dat? Of mijn club Arsenal waar wij een miljardair hebben die zijn eigen geld niet uitgeeft, de winst van de geld in zijn eigen zak steekt en al het andere via leningen regelt? Ik denk dat het van veel meer loyaliteit en liefde voor de club getuigt als een Abramovic zijn eigen geld in de club pompt om daar jaren later de vruchten van te plukken. Het romantiseren van clubs en nostalgie naar vroeger is klaar, spelers worden verkocht voor de juiste prijs en spelers gaan zelf weg om ergens andets meer te verdienen want er is veel meer geld in omloop. Het bewijst hoe groot voetbal is geworden en jammer genoeg is traditie daar een beetje het slachtoffer van geworden maar dat zie je in alle industrieen terug.

27 november 2020 om 19:27

''psg en City maken winst omdat hun ontvangsten hoger zijn dan hun uitgaven.'' Waar komen die ontvangsten vandaan dan? Voor de rest ga ik niet eens op je tekst reageren want je typt hele lap tekst waar eigenlijk helemaal niks in staat om vervolgens te zeggen dat ik niet weet hoe de economie werk. Ik zou als ik jou was even kijken waar PSG en City hun ''ontvangsten'' volgens jou vandaan halen.

27 november 2020 om 15:53

Laten we het niet gaan overdrijven. Die twee clubs worden volledig gesteund door staten. Het zijn in wezen de VAE en Qatar die de economie in Parijs en Manchester positief beinvloeden. Die clubs zijn slechts de middelen waarmee ze het doen. Verder is het bovendien werkelijk niets bijzonders. De economie van Enschede en omstreken krijgt ook een aardige boost als FC Twente speelt. Laten we het nou niet mooier gaan maken dan het in werkelijkheid is, want zonder die twee staten waren City en PSG clubs waar de gemiddelde voetballiefhebber nauwelijks aandacht aan besteedt. Nu heb ik niet meer met Barcelona dan met een willekeurige Europese topclub, maar jouw vergelijking is volledig scheef. Je denkt toch niet serieus dat PSG en City nog zonder de twee staten kunnen? Die twee clubs moeten gewoon hopen dat ze alles goed afdekken zodat die sponsordeals niet onder een vergrootglas komen te staan. Als daar de onderste steen bovenkomt, wil ik het nog wel even zien. Helaas gaat dat nooit gebeuren...

27 november 2020 om 17:33

@sirius Sorry maar het is klinkklare onzin dat die twee clubs volledig worden gesteund door staten. Javier Tebas, voorzitter van Laliga wilde een grondig onderzoek naar Paris Saint-Germain en Manchester City. De commentaren op VZ zullen dit natuurlijk niet weten, maar de financiã«le steun achter City trok zich terug bij de financiering van de stadionupgrade van RM (hun stadion is in verval). Dus nu zijn RM nogal arm, vandaar hun problemen om nieuwe galacticos te halen. Dus nu weet je wat er achter zijn City-agenda zit. Barca en RM hadden allang een Real New York of Barca LA ofzo moeten hebben, ze hebben liggen slapen en hun geld aan de verkeerde dingen uitgegeven en nu zijn ze heel zielig want PSG en City doen slim zaken.

Tja, die proberen de boel nu net zolang te rekken tot er weer geld op de bank staat. Ik hoop eigenlijk dat de selectie gewoon op z'n strepen gaat staan. Het zou schandalig zijn dat de spelers na de onderhandelingen van afgelopen seizoen nu nog meer salaris in moeten leveren. Ja, ze verdienen veel maar dat is allemaal contractueel vastgelegd en de spelers werken ook gewoon volledig in die context. Anders leert zo'n club het nooit.

Had Barcelona maar een echte aanvoerder echte leider. Iemand die de spelers uit zou kunnen leggen wat een pandemie doet met een voetbalclub. Oh wacht die heeft Barcelona al, Ter Stegen is de echte leider, nu moet hij alleen nog de aanvoerdersband krijgen. Ter Stegen kan de andere spelers uitleggen dat zij tot de best betaalde sportlieden behoren doordat in normale tijden de Nike winkels van Barcelona tot de meest in het laatje brengende winkels van Nike in de wereld behoren, dat het museum van de club nog meer bezoekers trekt dan la Sagrada Familia.Ik ben een groot fan van Ter Stegen. De manier waarop hij van club en stad houdt staat me aan.

27 november 2020 om 18:34

Dat wist ik helemaal niet van ter stegen. Waar heb je dat uit gemerkt?

27 november 2020 om 21:33

Zijn interviews en social media posts. Toen hij nog in de stad woonde voor hij vader werd verkende hij veel de stad. Hij nam ook vaak de metro,

Altijd sympathie gehad voor Barcelona maar nu ik meer en meer inzicht krijg in hoe dit soort clubs aan de top van de piramide komen kan ik alleen nog maar walging hebben. Respect voor clubs als Bayern die laten zien dat je met normaal beleid ook aan de top kunt komen/blijven.

27 november 2020 om 17:14

Bayern Munchen krijgt kapitalen toegestopt van de grote Duitse bedrijven. Het is niet bepaald liefdadigheid. Ze kopen de andere clubs ook nog eens leeg waardoor de Bundesliga een walkover is geworden. Alle bedrijven worden geraakt door deze pandemie. Banken geven heel ve3l bedrijven nu even respijt als ze een lening niet tijdig afbetalen. Vooral bedrijven die afhankelijk zijn van toeristen zoals ook Barcelona is worden hard geraakt. Zo'n pandemie komt is een extreme gebeurtenis.

27 november 2020 om 17:19

@hysteria, volgens mij begrijp je het niet helemaal. In Spanje concurreert Barca elk jaar met Real om de Spaanse landstitel. Dat betekent dat ze elke cent die ze binnenkrijgen weer aan versterkingen, salarisverhogingen moeten besteden om aan de top te blijven. Je ziet het toch ook in het bedrijfsleven. Al die grote bedrijven blijven maar hun geld uitgeven om zo de concurrentie voor te blijven. Die hebben toch ook niet meteen reserves klaarliggen wanneer er een crisis zoals deze uitbreekt? Natuurlijk kan je wel schande uitspreken over de handelingen van Bartomeu over de laatste 2-3 jaar. Maar mijn inziens behoorde Barca toen niet meer aan de top van de piramide. Bayern voert inderdaad gezond beleid uit, maar dat komt ook gewoon omdat ze in eigen land onbetwist leider zijn. Ze kunnen letterlijk spelers van rechtstreekse concurrenten voor een appel en een ei binnenhalen. Toppers als Lewandowski en Goreztka hebben ze gewoon transfervrij binnen kunnen hengelen van rechtstreekse concurrenten. Nu vallen de puzzelstukjes toevallig in elkaar, maar ik heb Bayern nooit langdurig in de CL zien domineren.

27 november 2020 om 22:32

Ik denk dat ik het aardig begrijp hoor, Barca en Real hebben honderden miljoenen schuld, absurd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder182
PedriAanvaller182
A. GriezmannAanvaller175
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller152
TrincãoAanvaller150
Jordi AlbaVerdediger161
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Presidentskandidaat zet Xavi wéér centraal: ‘Spreek hem vaker dan mijn vrouw’

Víctor Font is één van de vier overgebleven presidentskandidaten bij Barcelona. Hij gaat op 24 januari de strijd aan met grote favoriet Joan Laporta, terwijl ook Toni Freixa en Emili Rousaud...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren