Van Gangelen reageert op ‘fittie’ met Elia: ‘Hij nam zijn telefoon niet op’

Vrijdag, 27 november 2020 om 13:39Rian Rosendaal • Laatste update: 17:16

Eljero Elia was afgelopen maandag behoorlijk kwaad op Jan Joost van Gangelen. Volgens de presentator van FOX Sports had de vleugelaanvaller van FC Utrecht tegen PEC Zwolle (1-1) aan een cameraman gevraagd waarom hij hem steeds volgde. Elia meldde al snel dat er niets klopte van de uitleg van Van Gangelen. “Ik hoop voor je dat je mij echt niet gaat groeten. Echt niet!”, zo klonk het op Instagram Stories. Vrijdagochtend komt Van Gangelen op zijn beurt weer met een uitleg over de heisa die is ontstaan vanwege het incident met Elia.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door palko)

Tsja als ik dit zo lees. Van gangelen komt met een hele uitleg, met allemaal punten die niks over dat incident te maken hebben (zoals een eerdere invalbeurt en of het wel of niet een goede aankoop is). En hij gaat wel heel snel voorbij aan het daadwerkelijke probleem: dat hij tot de conclusie komt dat elia niet gefilmd wilt worden. Zou hem sieren dat hij die woorden terugneemt ipv het hele verhaal te bagetaliseren.

27 november 2020 om 13:52

@genietter
Hij zei vanmorgen in de uitzending dat Elia inviel bij Utrecht. Het was geen beste beurt en daarna moesten ze nog uitlopen.
Dit werd gefilmd en dat vond Elia niks.
Hij zei ook als je wil dat je niet gefilmd wil worden dan moet je geen Profvoetballer worden maar een beroep nemen dat je niet in de spotlights sta.
Met alle respect hoor ik denk dat Elia zich te druk maak en op dat moment misschien andere problemen heeft en dit even afreageren was.
Daarnaast heeft jan joost hem geprobeerd te bellen tja wat moet je nog meer dan?

27 november 2020 om 14:00

Aangeven dat je een fout hebt gemaakt op hetzelfde openbare kanaal waar je die fout hebt gemaakt. En niet dit belachelijke verhaal houden.

27 november 2020 om 14:09

Wat voor fout heeft hij gemaakt dan? Zijn aanname is heel plausibel.
Waarom denk je dat Elia zo fel reageert in de eerst plaats.
Want hoe zou Elia hebben gereageerd als de cameraman wel had gezegd dat hij Elia specifiek moest volgen? Elia vraagt het niet omdat hij geïnteresseerd is in het werk van de cameraman! Een ieder die vind dat Jjvg hier fout zit kan niet tussen de regels lezen. Elia is gewoon een groot kind die aan het klagen is om niets. Wat hier wel meer is gezegd als hij gewoon presteert krijg je ook niet dit soort dingen

27 november 2020 om 14:16

Is niet plausibel. Het is een aanname. En zowel Elia als de cameraman onderschrijven die aanname niet. Of Elia een kind is of niet heeft niks te maken met de wellust van jjvg om goedkoop te scoren.

27 november 2020 om 14:20

Die cameraman heeft alleen maar bevestigd dat wat Elia zei de juiste bewoording is geweest. Verder niets. In jouw ogen is het niet plausibel, in de mijne wel. precies om de reden waarom vraagt Elia het überhaupt!? Jij vindt het goedkoop scoren ik vind Elia een groot kind, als hij het niet was gaan vragen hadden wij het er hier niet overgehad!

27 november 2020 om 14:30

Zolang je niet weet waarom hij het vraagt moet je gewoon niet oordelen. Hij heeft verder toch ook niets met die informatie gedaan? Waarom was het überhaupt de moeite waard om dit uit te zenden? Dan ben je toch bezig met beeldvorming rondom een speler. We kunnen het toch wel eens zijn neem ik aan dat jjvg de situatie heeft verdraaid en Perez daar een schepje bovenop deed. Dat is de kern van de zaak. Als fox het niet had uitgezonden hadden we het er ook niet over gehad. Weet je wat voor niveau dit is? Roddelpers niveau. Wanneer een celebrity een beetje een buikje heeft en voorover gebogen zit op een strand, daar een foto van nemen en suggereren dat ze zwanger is. Dat soort onzin. Ik ben daar echt klaar mee. Net zoals dat vd gijp elke week een slechte voorzet van manolev liet zien en op een gegeven moment iedereen maar deed alsof manolev een amateur was. Dat soort onzin

27 november 2020 om 14:33

Feye88 helemaal mee eens! Die aandachtsho*r, de Shownieuws Albert Verlinde van het voetbal dacht een scoop te hebben! Met allerlei doorzichtige negativiteit, extra mooi dat die camera kan met de waarheid kwam aanzetten. 😁

27 november 2020 om 15:27

@ Ajax33, Dat Elia een groot kind is, daar zijn wel meer mensen van overtuigd en dat zijn reactie op dit gebeuren niet helemaal jofel is klopt ook. Wat onze vriend Joost aan het doen is lijkt ook helemaal nergens op. Elia vraagt iets aan die cameraman en lieve Joost heeft dan de behoefte om dat uit te lichten en Elia daar min of meer belachelijk mee te maken. Als het dan echt, zoals hij zelf zegt, helemaal niks is dan hoeft hij het ook niet uit te lichten. Bij mij valt het ook alleen maar onder noemer goedkoop scoren. Sensatie zoeken om niks, Joost is net zo'n groot kind als Elia en als hij het niet had uitvergroot dan hadden we het hier ook niet over gehad maar blijkbaar is elke natte scheet die een voetballer laat groot nieuws.

27 november 2020 om 16:08

Jij moet niet voor iedereen denken. He bent tamelihk arrogant.

27 november 2020 om 16:39

Ajax33: Hoe weet jij in godsnaam waarom Elia het vraagt? Je bent, net als Jjvg, bezig met aannames maken die nergens op gebaseerd zijn. Je vindt Elia een groot kind en denkt dus met jouw hele bagage aan psychologische kennis dat je de reden weet waarom hij iets aan de cameraman vraagt. Echt zelfs het vragen wordt als schuld in de schoenen van Elia gestoken. Hoe bevooroordeeld en dom kunnen mensen nou serieus zijn?

27 november 2020 om 16:49

Feye88 inderdaad. Zo wordt een overheersend beeld van een speler in stand gehouden. En wij weten allemaal dat dat beeld van Elia niet goed is. Makkelijk scoren ja nota bene door een media presentator met een miljoenenbereik. Echt sneu dat er dan nog mensen zijn die erin trappen en jjvg in bescherming nemen door dan te zeggen van ja maar Elia is dit Elia is dat. Uiterst triest. Of het nou Elia of janpiet is maakt me niks uit maar dit zijn vuile spelletjes!

27 november 2020 om 17:59

Wij moeten nou niet allemaal doen alsof Elia camera schuw is!Nu past het plaatje niet in zijn straatje en dan is hem onrecht aangedaan!Elia heeft een zelfreflectie van een mol!!

27 november 2020 om 13:56

Ik denk dat hij (en andere mensen in media op TV en radio) zich heel interessant proberen te maken en onnodig drama proberen te creeren zodat er tenminste iets is om over te praten en dat ze zo luisteraars kunnen trekken

Wie luistert er uberhaupt naar dit soort radio? Dat programma van Genee is ook zo nutteloos.

27 november 2020 om 14:02

Jij luistert kennelijk niet dit 'soort' radio, anders had je wel geweten dat er juist geen stennis werd gemaakt, maar het juist wat afgevlakt werd. Zo werd Elia juist een toffe gast genoemd, hetgeen je niet in bovenstaande tekst tegenkom. Ik luister graag naar dit soort radio, ik vond ook het telefoontje met Advocaat erg leuk. Vindt je het evenwel goed dat ik er naar luister, of bepaal jij tegenwoordig wat nuttig is?

27 november 2020 om 13:56

@genieterr: Wow, wat een probleem! Er wordt vooral een probleem van gemaakt door meneer Elia. Elk normaal denkend mens zou heel luchtig of niet hebben gereageerd op het 'voorval' maar meneertje Elia begint meteen agressief te reageren. Kom op zeg, zijn we nu als samenleving nu al zo ver dat de 'conclusie' van Van Gangelen als een probleem wordt gezien? Wat een trieste ontwikkeling als dat het is....

27 november 2020 om 14:02

Als iemand bewust iemand anders in een negatief daglicht stelt op basis van een valse interpetatie: ja, dat moeten we als samenleving als probleem zien. Elia is al eerder onterecht negatief bejegend, toen met zijn dochtertje. Die lag op de IC maar de media maakten ervan dat Elia gevlucht was na de wedstrijd. Hoor en wederhoor is heul belangrijk in het huidige media klimaat. Alleen maar goed als iemand die dat niet toepast op de blaren moet zitten .

27 november 2020 om 14:13

En daar benoem je dus precies het probleem, dat hij dus eerder onterecht is bejegend maakt dit niet ineens vergelijkbaar, wat ik hier boven ook benoem. Elia gaat niet zonder reden aan de cameraman vragen of hij bewust wordt gevolgd!
Elia is gewoon paranoia! de conclusie van Jjvg is niet raar, precies om de reden die ik benoem. als Elia gewoon had uitgelopen had er sowieso niets aan de hand geweest. Maar meneer denkt dat hij wordt gevolgd iedereen is tegen hem boehoe.....

27 november 2020 om 14:20

Hij is dus meerdere malen onterecht bejegend, want ook deze keer oordeelt jjvg zonder het verhaal te kennen. Elia heeft verder geen probleem gemaakt van het feit of hij gevolgd werd. Dat dat als aanleiding wordt gebruikt om te zeggen dat hij niet van de aandacht gediend is (geen reden om dit aan te nemen) en dat hij zich met voetbal moet bezighouden (uitlopen? Het veld was al leeg, niemand liep meer uit)

27 november 2020 om 14:25

@feye88: en dus? Als het vaker is gebeurd is dat een vrijbrief om overal zo agressief op te reageren? Kom op zeg, dit is toch zo onschuldig als wat. Als je je zo laat kennen bij zo'n futiliteit, dan schort er iets in je hoofd hoor. Elk weldenkend mens had erom gelachen in zijn plaats.

27 november 2020 om 14:30

@ feye88, wát doet Elia besluiten naar die cameraman toe te lopen dan??? Als je daar eerlijk antwoord op geeft heb je hetgeen Ajax33* en ik het over hebben.

Want daar gaat het om hier en niks anders. Verhaal halen bij een cameraman nota bene die hem filmt.. dat doe je nogmaals niet omdat je interesse hebt in wat dat rode knopje op zijn camera doet.... oftewel, je bent er niet van gediend dat er extra aandacht op jou ligt en dat, beste feye88 heeft te maken met het feit dat meneer Elia niet goed speelt en zich extra bekeken voelt.

27 november 2020 om 14:32

Ja. Als mensen je naam te grabbel gooien mag je best een keer terugslaan. Kijk naar de reacties op deze beeldvorming in het artikel dat vz vorige week plaatste. Iedereen nam wat jjvg zei voor waar aan. Daarvoor was dat ook zo toen zn dochter op de IC lag. Als jij het oké vindt als mensen onwaarheden over je vertellen moet je het zelf maar weten. Maar jjvg kan lekker makkelijk halve waarheden uitdelen zonder er op aangesproken te worden. Ik ben blij dat Elia dat wel deed.

27 november 2020 om 14:34

Hij wilde weten of ze hem volgden. En toen zei hij oké en liep hij weg. Dat is alles wat er feitelijk gebeurd is. Laatst nam een collega een foto van me. Toen vroeg ik waarom. Toen zei ze waarom en zei ik oké. En niemand dacht: die feye88 moet eens met zn werk bezig zijn en niet zo met de camera.

27 november 2020 om 14:36

Nu neem ik aan dat het voor jou werk niet normaal is om voor de camera's te verschijnen feye. Dus dat gaat niet echt op

27 november 2020 om 14:38

@feye88: Daar gaat het hele punt niet om. Het gaat erom hoe hij reageert. Als hij het luchtig had gedaan of zelfs met een grap, dan was Jjvg degene die voor lul stond omdat hij een verkeerde conclusie trekt. Maar meneertje Elia klapt er agressief op, dat is het grote probleem. Daarmee laat hij zien dat er iets niet goed werkt in z'n bovenkamer. Als iedereen in dit land zo zou reageren als Elia op zo iets futiels, zouden we dicht bij een burgeroorlog zijn. Gelukkig is dat niet zo.

27 november 2020 om 14:41

Te makkelijk dit en dat weet je zelf ook. Dat je gefilmd en gefotografeerd wordt als voetballer is part of the deal... Het lijkt me dat jij geen voetballer bent of een beroep hebt waarbij het normaal is dat je gefilmd wordt.

27 november 2020 om 15:04

Lekker luchtig reageren op iemand die over je liegt. Weten we dat ook weer. Leuk dat je dat zo zegt maar zo werkt het niet. Nogmaals: check de reacties op dit forum nadat jjvg deze aantijgingen deed en voordat Elia reageerde. Als Elia luchtig had gereageerd hadden mensen er ook wel weer een negatieve draai aan gegeven. Dan had hij niet zo grappig moeten doen en is hij niet serieus genoeg voor het geld dat hij verdient. De schuld wordt telkens bij Elia gelegd, en er wordt vooral lekker luchtig gereageerd op de sensatiezoekerij van jjvg die het geen probleem vindt om daar een makkelijk slachtoffer voor te gebruiken

27 november 2020 om 15:07

Feye88, wat een aanname zeg. Zou er echt luchtig worden gereageerd als Elia dat had gedaan? Waarom leg jij forumposters woorden in de mond?

27 november 2020 om 15:07

En als voetballer ligt het dus extra gevoelig wat voor beeld er van je gecreëerd wordt westham. Zoals herman Finkers zei: een verkeerde komma of letter maakt van Jezus nog een ketter. Een beeld van iemand schetsen is zo gedaan. Maar dat beeld weer rechtzetten kost heel veel moeite. Daarom is het belangrijk dat jjvg niet zulke onzin verkondigt en wederhoor pleegt voor hij met dit soort oordelen komt

27 november 2020 om 15:20

@feye88: Man, wat een frustratie met de woorden die jij gebruikt. "op iemand die over je liegt" is wel heel zwaar zeg... Hij heeft een verkeerde aanname gedaan, nou boe hoe. Dat gebeurt nooit in deze wereld! Doe jij vast ook nooit! Heel gek dat jij dat niet ziet en maar blind Elia verdedigt...

27 november 2020 om 15:36

Ah het wordt nu dus op de man gespeeld. Ik ben niet gefrustreerd, maar het is wel een onderwerp wat ik belangrijk vind. En als ik verkeerde aannames doe, en ik ben mij daarvan bewust, dan neem ik mijn woorden terug. Jammer dat je mijn standpunt doorvoert tot in het ridicule. Zo valt er ook geen leuke discussie te voeren.

27 november 2020 om 15:41

Ik leg niemand woorden in de mond. Ik heb het niet specifiek over dit forum. Maar ik spreek wel een verwachting uit. Als die verwachting wordt ontkracht neem ik mijn woorden netjes terug.

27 november 2020 om 15:45

@feye88: Nou nou, op de man gespeeld? Jij bestempelt de woorden van Jjvg als liegen. Dat vind ik krankzinnig. Hij heeft een verkeerde conclusie getrokken. Dat is in mijn ogen wel echt iets anders. En ja, daarvoor mag je heus wel je excuses voor aanbieden als Jjvg zijnde, maar het gaat mij erom hoe Elia reageert. Jij vindt het blijkbaar helemaal ok als iemand zo reageert. Ik vind dat bizar.

27 november 2020 om 16:01

@Feye88 "zoals Finkers zei..." Dat klopt. Maar daar ben je als Elia zijnde ook zelf bij. Elia vloog er met een gestrekt been in waar hij ook gewoon normaal de situatie had kunnen uitleggen. Dat dingen over je gezegd worden is een ding maar hoe je daarmee om gaat zegt veel meer over je.

27 november 2020 om 16:05

Je speelt net op de man toch? Jjvg zegt dat Elia niet gediend was terwijl Elia dat nooit heeft laten blijken. Is dat dan geen leugen? Je woorden wegen een stuk zwaarder als je een groot publiek hebt. Dus ik vind de term leugen wel gepast. Nogmaals: Elia heeft dit al eerder meegemaakt. Hij is het nu zat. Verder zal t best onhandig zijn. Maar jjvg geeft eerst misinformatie en probeert het nu af te doen alsof het niks voorstelt. En tegelijkertijd moet hij nog wel even tussen neus en lippen door vermelden dat Utrecht en Elia op dit moment slecht zijn. En daarna zegt hij dat dat ook verder niks uitmaakt. Hij zegt wel heel veel kwalijke dingen die niets uitmaken.

27 november 2020 om 16:13

En waar bassert Jjvg zijn conclusie dan op ?

27 november 2020 om 16:19

Je creëren negatieve beeldvorming door yevstellen dat Elia agressief reageerde. Wat een onzin. Hij zegt gewoon dat Jjvg niet meer hij hem hoeft aan te kloppen . Niks meer niks minder.

27 november 2020 om 16:21

Het maakt ook geen kloot uit. Het is maar echt hoeveel waarde je er aan wilt hechten. Als prof voetballer weet je dat mensen een mening over je gaan vormen. Of dat nou terecht of gefundeerd is of niet. Daar moet je ook mee om kunnen gaan en anders is het niet slim om profvoetballer te worden. Als Elia had verteld dat het onwaar was wat van Gangelen vertelde en vervolgens straks sportief revange neemt staat van Gangelen mooi met een bek vol tanden. Relativeren en terug slaan. Dat is niet meer dan volwassen lijkt me.

27 november 2020 om 16:22

@feye88: We praten vooral langs elkaar. Ik heb het over de reactie van Elia an sich na de uitzending van zondag, jij over hoe Jjvg het nu oppakt. En we verschillen blijkbaar van mening over de manier van reageren van Elia. Dat kan natuurlijk. Ik heb alleen zelf een schurfthekel aan van die "agressieve holbewoner reacties" van mensen (en nu dus Elia) die een situatie alleen maar verergeren ipv de-escaleren.

27 november 2020 om 16:30

@Feye88, de vorige keer was je Elia ook al zo hartstochtelijk aan het verdedigen. Maar kijk eens sec, zonder de namen, naar de feiten: een profvoetballer ziet een camera op zich gericht. Dit is heel normaal. Niets raars aan. Elke profvoetballer is hiermee bekend en nog nooit is een voetballer naar de cameraman toegelopen om te vragen of hij specifiek wordt gevolgd. Dat is nog nooit gebeurd. Maar deze voetballer is paranoia en vraagt zich af of hij speciaal wordt gevolgd. De cameraman heeft trouwens bevestigd wat Van Gangelen zei. De enige die hier overdreven reageert is Elia. Ik heb het gevoel dat je niet objectief naar deze situatie kijkt. Het is niet normaal voor een voetballer om op een cameraman af te stappen en te vragen of hij specifiek wordt gevolgd. Dat getuigt van paranoia.

27 november 2020 om 16:31

Of van grootheidswaanzin. Dat kan ook.

27 november 2020 om 16:42

Kyle66: Hoe weet jij nou dat dit nog nooit aan een cameraman is gevraagd? Even serieus. Lees jij je teksten nooit na voordat je dingen post?

27 november 2020 om 16:52

Bro stop hier mee man er zijn meerdere ajacied hier gast niemand kan jou verdedigen er wordt hier een vies generaliserend spelletje gespeeld. Dat snap je toch of niet . Ookal is elia een grote baby wil toch niet zeggen dat een of ander presentator je leven beheerst. Want kijk nu wat die jonge allemaal over zich heen krijgt. Zie jij niet dat dit kan?? Manmanman

27 november 2020 om 16:55

Dus jij denk dat als wij een verkeerde conclusie trekken wij daarmee ook miljoenen mensen bereiken net als jjvg bij Fox? Wat een rare manier van denken heb jij zeg. Jij wilt het gewoon niet begrijpen er valt met jou niet te praten. Succes verder

27 november 2020 om 16:57

Tuurlijk weet je dat. Maar als mensen over je praten door een slechte aanname en conclusie van een tv presentator is dat wel heel vervelebd hoor. Het zou jou maar over komen. En daar zat je dan zonder enige manier om terug te slaan. Of heb je ook duizenden volgers op jou tv kanaal/social media kanaal? Dacht het niet. Gelukkig heeft elia dat wel en zo is jjvg door de mand vevallen!

27 november 2020 om 13:57

Ze hebben contact gehad via sms doordat Van Gangelen een berichtje had gestuurd, misschien is daar wel excuses aangeboden. Al met al berust dit gewoon op een misverstand, heel vervelend maar zoals Van Gangelen zegt: een storm in een glas water. Soms begrijp je elkaar verkeerd en kun je dat daarna uitpraten, helaas in de voetballerij krijg je er ook een hele heisa omheen.

27 november 2020 om 14:03

Moet ie eerst zn woorden terugnemen. Dat heeft hij nog niet gedaan. Iemands naam te grabbel gooien en vervolgens lekker luchtig doen is wel heel makkelijk.

27 november 2020 om 14:16

Feye88, volgens mij is het dus een storm in een glas water. Maar meneer Elia merkt weerd dat de hele wereld tegen hem is. Laat hem gewoon focussen op voetbal, daar heeft hij al moeite genoeg mee.

27 november 2020 om 14:22

Hoe weet je dat hij moeite heeft met zich focussen op voetbal?

27 november 2020 om 14:35

Dat zeggen zijn statistieken en zijn krampachtige reacties op alles.

27 november 2020 om 15:10

Of hij is gewoon niet in vorm. Of was de ligt ook plotseling niet met voetbal bezig toen hij elke week hands maakte. Correlatie is geen cassatie. Dat hij slecht presteert en problemen heeft in de media op hetzelfde moment is geen bewijs dat die twee dingen aan elkaar gelinkt zijn

27 november 2020 om 15:46

De Ligt speelde altijd wel goed,had pech net de nieuwe handsregel. En ja, er is wel correlatie want iemand in vorm haalt dit soort fratsen niet uit. Ik snap verder ook niet waarom dit zo aan je knaagt, gelet op de bewoording en het feit dat Jan Joost een verkeerde aanname doet.

27 november 2020 om 16:09

Er is wel correlatie ja. Maar geen causatie. Want vorm en fratsen staan los van elkaar. Anders zou zlatan al jaren uit vorm zijn. Of denk je dat hij het pikt als er misinformatie over hem verspreid wordt. Het is trouwens maar wat je fratsen noemt. Je haast je naar het ziekenhuis voor je dochtertje en vervolgens krijg je te horen dat je gevlucht bent. Je wilt weten of een cameraman je volgt en vervolgens ben je er niet van gediend en moet je je met voetbal bezighouden.

27 november 2020 om 14:24

Eens genieter, sowieso echt een aandachtsho*r die Van Gangelen! Ik ieder programma is die man zeer prominent en TE hinderlijk aanwezig. Al jaren voegt die man niks toe vind ik.

27 november 2020 om 16:56

Daar heb je wel een punt, maar laten we het niet groter maken dan het is. Dit stelt eigenlijk helemaal niets voor. Gewoon een wisselwerking tussen een sportjournalist die uit is op wat sensatie en een voetballer die hypergevoelig is voor aandacht.

Ik blijf het bizar vinden dat Elia hier een heel issue van maakt. Jjvg zegt: Waarom volg je mij. Volgens Elia klopt er niks van en zei hij tegen de camera man dat hij dacht dat Fox had gevraagd specifiek hem te volgen. Heel verstandig van Jjvg dat hierover zijn schouders ophaalt. Het gaat namelijk helemaal nergens over. Hopelijk legt Elia weer lekker de focus op voetballen.

27 november 2020 om 13:56

Nogmaals. Het ging erom dat jjvg zei dat Elia er niet van gediend was. Ik vind van gangelen wel heel makkelijk over zijn bewuste beeldvorming heenstappen. En dat hij ook nog even moet laten weten dat Elia slecht heeft gepresteerd en vervolgens zegt dat dat geen bal uitmaakt toont wel een beetje aan wat voor type jjvg is.

27 november 2020 om 16:55

Ach ja, de man is sportjournalist. Dat zijn toch allemaal sensatiezoekers en Elia is extreem gevoelig voor aandacht. Die vinden elkaar dus wel makkelijk in dit soort situaties. Van Gangelen blijkt fout te zitten en dan mag het ook wel klaar zijn. Je zou je af kunnen vragen wat Elia in hemelsnaam bij zo'n cameraman moet. Hoe dan ook een storm in een glas water, want dit stelt natuurlijk werkelijk niets voor.

27 november 2020 om 17:19

Maar waarom moet Elia naar de cameraman lopen omdat te vragen? Bij elke wedstrijd worden er spelers na afloop gevolgd en Elia was er duidelijk niet van gediend. Als de cameraman had gezegd dat hij wel opdracht kreeg om hem te volgen, wat dan nog. Ik heb nog nooit een speler dit zijn doen.

Zelf er een item van maken, vertalen als in ‘verhaal halen’, betrekken tot z’n spel en dan zodra zowel Elia als de cameraman een andere toon laten zien, zelf zeggen dat het helemaal geen ‘big deal’ was. Misschien moet je eens uit het riool klimmen en zal je normale reacties van spelers krijgen.

En de soap gaat verder. Van Gangelen vind ik een leuke presentator, maar hij heeft wel eens van dit soort dingen. Kijk naar Pelle en van Gangelen. Echter, bij Elia kan je tientallen voorbeelden noemen waaruit blijkt dat hij het IQ van een peer heeft. Storm in een glas water, lekker laten gaan. Het is maar een Elia, het is maar een Van Gangelen.

27 november 2020 om 13:57

Dat gedoe met Pellè kan je Van Gangelen moeilijk verwijten toch?

27 november 2020 om 14:14

Kijk t nog eens terug. Jjvg wist precies wat hij moest zeggen tegen iemand die nog in de emotie van een wedstrijd zit. Laten we het erop houden dat hij het geen probleem vindt om op zo'n manier spelers te gebruiken voor spectaculaire tv.

27 november 2020 om 14:39

In de emotie van de wedstrijd? Zoals hij dat ook zat bij die elleboogstoot tijdens de wedstrijd bedoel je? Pellè liep er in die tijd als één brok frustratie rond, dat had niks met Van Gangelen te maken. Die wedstrijd in de Kuip was Feyenoord laatste kans om nog iets van het kampioenschap en daarmee hun seizoen te maken, maar ze hebben het gewoon af laten weten. Zeker in de tweede helft was het labbekakkerig. Daar mag een interviewer gewoon naar vragen. Hij noemt het passie, zo kan je het gewoon benoemen. Er was helemaal niks mis met Van Gangelens benadering. Wel met Pellès reactie.

27 november 2020 om 15:14

Jjvg weet precies wie hij tegenover zich krijgt en hamert 6 keer op het feit dat er geen passie was bij zo'n beetje de meest gepassioneerde speler van dat team. Hij zocht bewust de confrontatie op.

Oke, Jan Joost zijn kant van het verhaal is dus eigenlijk ik deed een aanname en dat maakt niks uit.

'heb jij oortjes en moet je mij volgen?' In die uitzending lieten we dat even zien, totaal geen big deal. En daarin trok ik de conclusie dat Elia er kennelijk niet van gediend was. En dat was het.'

Ik ben het niet perse met Elia eens hoor daar niet van maar is dit niet waar de hele irritatie bij Elia vandaan komt onterecht of niet laat ik in het midden. Het gaat voornamelijk om de ongefundeerde aannames die constant in de media gedaan worden. Uiteraard sta je onder een vergrootglas als voetballer maar staat dat gelijk aan het moeten accepteren.

Als dit iets is wat Elia irriteert mag hij er van mij prima wat van zeggen want dat is zijn mening. Hoe hij de boodschap brengt kan af en toe beter.

Echter het had Jan Joost gesierd als hij nu had aangegeven ja misschien had ik geen conclusies moeten trekken zonder verdere informatie en hierdoor schets ik een verkeerd beeld. Iets wat journalisten vaker in nederland zouden mogen zeggen. Al die misinformatie om moe van te worden.

Het zou Elia ook eens sieren om niet elke keer zich gek te laten maken en het gewoon rustig in een gesprek met de media uit te leggen. Dat hele social media gekraai is zo kinderachtig.

Nou heb ik niet zo'n hoge pet op van Elia, maar die Jan Joost is ook gewoon een lul eerste klas. Hele lap tekst die totaal irrelevant is aan het feit dat hij foutief informatie de wereld in heeft geholpen en daarmee Elia in een negatief daglicht plaatst.

Wees mans en rectificeer dan ook wat je gezegd hebt.

Als Van Gangelen het echt een storm in een glas water vindt dan maakt hij hier zijn excuses. Dit verhaal van hem raakt kant nog wal. Wat een clowns.

27 november 2020 om 14:06

Het is maar waar je een probleem van maakt. Ik snap niet dat Elia zich perse via social media moet uiten. Waar gaat het over..

In grote lijnen is de context hetzelfde. Maar Elia voelt zich vaak genoodzaakt zich te moeten verdedigen.

Ieder woord die aan deze kwestie nog wordt vuil gemaakt van beide kanten is er een te veel. Van Gangelen heeft iets verkeerds geïnterpreteerd. En? Alsof niemand dat ooit is overkomen.

27 november 2020 om 13:58

Zeker. Maar als ik iets verkeerd interpreteer bied ik netjes mijn excuses aan en ga ik niet een heel verhaal houden hoe slecht Elia is en vervolgens zeggen dat het niet uitmaakt hoe slecht Elia in vorm is. Wat een irrelevante nonsens

27 november 2020 om 14:04

Uiteraard maar het is toch niet de bedoeling dat je de ene misinterpretatie maakt na de ander. Als ik FOX kijk hoor ik JJ de ene na de andere aanname doen en dat is geen journalistiek, dat is schieten met een hagelgeweer.

Ander puntje van irritatie bij JJ is het feit dat hij in de loop der jaren is gaan geloven in zijn eigen kennis over voetbal. De man van studio sport laten we het niet vergeten. Ben misschien ook lichtelijk biased over JJ aangezien hij mijn minst favoriete persoon op de Nederlandse televisie is. Hij wint het van Beau en ik ga heel slecht op Beau.

Nu genoeg azijn, Excuus medeforummers!

27 november 2020 om 14:15

Het had ook heel makkelijk voorkomen kunnen worden als van Gangelen even controleerde bij de camera man wat er allemaal gezegd is. Maar dat is achter af en dat is altijd makkelijk praten. Verder vind ik het vooral een opgeblazen iets om eigenlijk helemaal niets.

27 november 2020 om 14:37

Ookal had jjvg het gecheckt bij de cameraman, dan nog had hij bij zijn conclusie kunnen blijven door te zeggen dat Elia er niet van gediend was. Want alles, maar dan ook alles wijst erop dat Elia dat niet was namelijk. Anders loopt hij niet naar de man toe om hem te vragen of het van Fox komt. Mierenneukerij om niets dit.

27 november 2020 om 14:44

Je reactie is net als die van jan joost een ongefundeerde aanname dus ik snap wel dat je zijn punt begrijpt. Ook journalist toevallig?

27 november 2020 om 16:13

Wat is alles dan? De beelden die door fox zijn uitgezonden? Want Elia zei er verder niets over. Geen post op social media. Niet in een interview. Als hij er niet van gediend is, is het dan niet aan hem om dat te zeggen. En niet aan jjvg? De cameraman voelde zich ook totaal niet aangevallen. Elia was gewoon vriendelijk tegen hem en wilde weten of hij gevolgd werd. Je trekt conclusies uit gebakken lucht.

Klinkt alsof Jan Joost weer zichzelf voor joker heeft gezet. Ze waren Elia gewoon aan het aanpakken en het bleek anders te zijn. Dan moet je ook een man zijn en dat toegeven. Hij zegt wel vaker onzin en dat doet ook iets met de geloofwaardigheid van FOX imo

Is 'fittie' een Nederlands woord? Werkelijk nog nooit gehoord maar het zal wel weer

27 november 2020 om 15:03

Tuskii fittie betekent gevecht/ruzie in het Surimaams, ik had nooit gedacht dat te lezen op deze website. 😅

27 november 2020 om 15:13

Oh okay hahaha. Weer iets bijgeleerd 😇

Het is van beide kanten echt een soap om niks. Waar ik Elia wel gelijk in geef is dat ze hem wel op juiste manier moeten quoten. Ik vind de toon van de vraagstelling waarom film je mij en mag ik vragen of jij van fox mij moet filmen een wezenlijk verschil. Van Gangelen wekt de indruk met zijn manier van uitleggen dat Elia zich agressief en geïrriteerd naar die camera man opstelt, want kennelijk niet het geval is. Dat Elia zelf ook het 'probleem' onnodig veel groter blijft maken door het aandacht te blijven geven is ook niet echt verstandig. Had hij niet gereageerd en gedacht laat die van Gangelen maar lekker kletsen, was iedereen dit de week erna alweer vergeten.

27 november 2020 om 14:24

Kijk nog eens de reacties terug onder het eerste artikel, voordat Elia reageerde. De beeldvorming werd klakkeloos overgenomen.

27 november 2020 om 14:50

Dat is zeker zo en dat mag Fox ook zeker kwalijk worden genomen. Ik vind alleen de manier waarop Elia het aanpakt niet heel tactisch. Hij had er verstandig aan gedaan zich niet te laten provoceren door de omschrijving van Gangelen en de reacties van supporters. Hij loopt al lang genoeg mee om te weten hoe het voetbalwereldje in elkaar steekt. Hij had beter van Gangelen zelf of Fox een net berichtje kunnen schrijven met wat er daadwerkelijk is gezegd en dat het niet echt heel chique is hoe het tijdens de uitzending is verwoord. Dat had een ander beeld van hem gegeven dan deze social media "fittie"

Maar dat kan ik vanuit de luwte natuurlijk makkelijk zeggen.

"Fittie"....? Kom op jongens, het zijn geen kinderen van 12 maar volwassen mensen die niet op straat hobbelen.

Elia had simpelweg aan zijn eigen perschef kunnen vragen, van FC Utrecht. De cameraman moet je netjes met de rust laten en die doet het gewoon zijn werk en dat weet Elia ook goed. De cameraman gaat ook niet naar Elia lopen om te vragen of hij een scheen bescherming aan heeft? In alle gedoe heeft Elia zelf van gemaakt. Waarom is het nodig om naar de cameraman te lopen???

Elia pakt hem letterlijk op de woorden die hij in zn programma zei, daar had Elia idd een punt, maar hij vergeet hierbij om in te gaan op de kern van de boodschap of de mening van VGangelen, namelijk dat hij na de wedstrijd zo'n geirriteerde en verongelijkte indruk maakt en dan ook nog eens naar die cameraman gaan lopen en met je handjes zwaaien. Dáár gaat het om, die hele houding. En waarom zou je überhaupt willen weten of die cameraman wel of niet opdrachten krijgt ingefluisterd? Wat als het antwoord ja was? Had ie m dan op zn bek geslagen? Dan had ie gewoon een ander excuus gehad om te lopen zeiken dat iedereen hem zoekt. Ik heb werkelijk nog nooit gehoord dat een voetballer even wilde checken of hij wel of niet gefilmd moet worden. Ga gewoon (goed) voetballen aub, dan heeft Utrecht nog iets aan je.

Wat een kansloze verhaal van engnek Jan Joost. Geeft gewoon toe dat je een fout hebt gemaakt door een verkeerde aanname te hebben gedaan. Elia zogenaamd bellen om het buiten de media goed te praten, maar niet op tv je fout toegeven. Terwijl je op Elia op TV wel onterecht bekritiseerd. Heel slap dit.

27 november 2020 om 16:52

Zo erg is het toch allemaal niet? Het verhaal is ontkracht en Elia blijkt gelijk te hebben, punt. Van alle dingen die gebeuren in de wereld, komt dit waarschijnlijk niet eens voor in de top miljoen. Waar mensen zich wel niet druk om kunnen maken. Jan-Joost werkt in de media en kickt dus wel op een beetje "sensatie" en Elia is heel erg gevoelig voor aandacht. Ik vind het juist erg grappig en tegelijkertijd zelfs debiel dat zoiets onzinnigs zoveel media-aandacht krijgt.

Controversieel idee, dus hou je vast. Wat als...... beide partijen verder gaan met hun leven?

27 november 2020 om 15:17

Mijn vader heeft mij altijd meegegeven "always be the smartest in the room". Helaas lijken beide heren niet van deze uitspraak gehoord te hebben.

Als je deze hele discussie eens rustig gaat analyseren kan je maar éã©n conclusie trekken: waar maken mensen zich allemaal toch druk om tegenwoordig? poeh poeh poeh.... overigens snap ik dat hele verhaal erom heen niet van onze Jan Joost. Totaal niet relevant.

27 november 2020 om 16:49

Ja, dat was inderdaad ook mijn conclusie. Natuurlijk hoor je een aanname van wat je ziet niet af te doen als een feit, maar hoe is het mogelijk dat zo'n minuscuul iets zo uitvergroot word alsof het 1 van de ergste dingen is die je als mens kunt doen? Er zijn moorden die minder media-aandacht krijgen. Lachwekkend eigenlijk als je erbij nadenkt.

Dat verhaal van Jan Joost kloot van geen kant. In zijn igen ging Utrecht wel even de too drie bestormen en daarvoor was inderanderen Elia gehaald om dat te bewerkstellibgen. Dan heeft hij het over een slechte invalbeurt van Elia. Dit is allemaal om Elia slecht weg te zetten. Zo van jullie daxhten even de top drie binnen te stormen maar met deze kluns gaat het niet lukken. V Gangelen heeft smoesjes.

Wat ben ik achteraf blij dat Elia niet naar Twente is gekomen. Wat een azijnpisser is dat geworden zeg. Maakt van elke mug een gigantische olifant. Man laat je voeten spreken en houd je eens minder bezig met randzaken.

Ik zou Eljero Elia willen aanraden zich wat meer bezig te houden met voetbalzaken en niet met randverschijnselen. Kortom, zorg er 'gewoon' voor dat je een basisplaats verdient bij FC Utrecht. En dat de trainer, hoe die ook moge heten, niet om je heen kan. Zodat je niet wekelijks, als uitstekend betaald voetbalspeler, genoegen moet nemen met een plaats op de bank danwel met een handjevol speelminuten.

Het gaat erom dat JJvg een aanname doet op basis van wat hij ziet .Als Jjvg iets doet in vergelijkhbare zin als Elia en hij benaderd bijvoorbeeld een zwarte cameraman zou ik kunnen insinueren dat hij een racist is.

27 november 2020 om 16:47

Dat zou je kunnen doen ja. En als daar uiteindelijk geen kern van waarheid in zit, word dat net als in deze situatie ontkracht en kunnen die mensen weer door met hun ogenschijnlijk zware leven. Man, waar mensen zich wel niet druk om kunnen maken.

27 november 2020 om 17:10

voor elia’s reactie stond het wel op elke social media ‘elia gaat boos naar camera man ‘ was al groot voor elia reageerde

Overigens kan ik me verder voorstellen dat je als speler van FC Utrecht met zo'n treurig gekleurd voetbalshirt gemakkelijk van het padje raakt.

Jan-Joost glibbert zich er zoals altijd uit. Niettemin krijg ik sterk de indruk dat Elia na al die jaren nog steeds lekker aan het doorkleuteren is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Utrecht18-4
12.PEC Zwolle17-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller163
M. MahiAanvaller124
M. SyllaAanvaller100
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

100 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren