Vrijdag, 27 November 2020

V/d Beek kan United verlaten in deal van 33 miljoen

Olivier Giroud heeft zijn zinnen gezet op een winters vertrek bij Chelsea met het oog op het EK van komende zomer. Tottenham Hotspur en West Ham United zijn bereid om de Franse spits een uitweg te bieden. (Daily Mail)
Tottenham Hotspur gaat aan de haal met Demarai Gray. De vleugelaanvaller is bij Leicester City in het bezit van een aflopend contract en mag vanaf januari met andere clubs gaan onderhandelen. (Transfer Window Podcast)
/
Juventus wil komende zomer een poging wagen om Donny van de Beek alweer weg te halen bij Manchester United. La Vecchia Signora zou mikken op een huurdeal, met een optie tot koop ter waarde van 33 miljoen euro, of een spelersruil. (Calciomercato)
Bayern München moet vrezen voor het vertrek van Niklas Süle. De centrumverdediger heeft ondanks een tot 2022 lopend contract zijn zinnen gezet op een winters vertrek, omdat hij niet altijd kan rekenen op een basisplaats. (BILD)
De toekomst van Nacho Fernández ligt mogelijk in de Serie A. De verdediger van Real Madrid werd eerder gelinkt aan AC Milan en zijn ook AS Roma en Napoli voor hem in de markt. (Diverse Italiaanse media)
William Saliba gaat in januari weer op huurbasis terugkeren naar Saint-Étienne. De afgelopen zomer naar Arsenal gekomen verdediger komt voorlopig niet aan spelen toe in Engeland. (The Sun)Poll

Zie jij Donny van de Beek komende zomer alweer vertrekken bij Manchester United?


39 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Zoekt Juve een nieuwe spits?

Wat moet Juve nou met Van de Beek. Zie dat niet snel gebeuren. Van de Beek is een goede voetballer hoor maar niet voor de absolute top.

27 november 2020 om 11:05

maar welke absolute top middenvelders heeft juve dan? Ik zie ze zo snel niet...

27 november 2020 om 11:09

Geen, maar nog steeds zit Van De Beek onder het niveau van de Juventus-middenvelders, dus hem halen zou een slechte zaak zijn.

27 november 2020 om 11:13

Is van de Beek dan wel een absolute top middenvelder?

Juventus heeft net een Arthur nieuw gehaald. Die is volgensmij even oud als Donny, alleen heeft hij al laten zien bij een FC Barcelona dat hij daadwerkelijk goed kan ballen.

Verder vind ik een Rabiot echt een topper. Die speelt bij Frankrijk en Juventus gewoon goed. Niet iedereens favoriet, maar is een top middenvelder.

Zelfs een Ramsey sla ik nog hoger aan dan Donny op dit moment. Laat staan Betancur, die wordt echt enorm onderschat.

Ook hebben ze nog Mckennie gehaald. Die doet het in de minuten die hij speelt prima.

Donny van de Beek had nooit naar Man Utd of Juve moeten gaan.

Hij had net als Ziyech op het juiste moment moeten wachten dat een club hem echt nodig had...

27 november 2020 om 11:13

dat ligt dan denk ik op de manier zoals juventus wil spelen.

Ik zie weinig middenvelders bij juve die ik liever bij Ajax had dan vd Beek.

27 november 2020 om 11:17

@glenn dat zeg ik niet, maar blijkbaar is dat ook niet de doelgroep van juve, aangezien zij ze ook niet hebben.

Wat heeft Arthur nou echt laten zien dan bij Barcelona
Ramsey heeft zo zn leuke momenten, maar daar kun je ook niet opbouwen.

En nogmaals, ik zeg niet dat vd Beek beter is, maar net als bij gouden bal verkiezingen wordt er vaak veel gekeken naar namen en clubs waarvoor iemand gespeeld heeft, zonder dat ie ook echt wat toevoegt.

27 november 2020 om 13:51

Glenn, ik ben het vaak wel met je eens maar als Arthur het echt heeft laten zien bij Barça dan hadden ze hem nooit laten gaan natuurlijk. Van de Beek is een jaar jonger en heeft internationaal veel meer laten zien. Heeft in een finale Europa League gestaan en een halve finale Champions League. Daarbij scoorde Donny ook nog eens in de kwartfinale én in de halve finale. Sowieso heeft Donny veel meer scorend vermogen dan Arthur. De fans van United smeken al weken om hem vaker vanaf de start te zien en dat lijkt nu eindelijk te gaan gebeuren dus ik denk dat Ole hem echt niet laat gaan. Hij heeft vanaf het begin al gezegd dat Donny en de andere nieuwe spelers aan hun fysiek en conditie moeten werken en daar heeft Donny dus de afgelopen maanden tijd voor gekregen. In Engeland spelen ze niet alleen veel fysieker, maar is de tempo vaak ook moordend. Het is niet voor niets dat Donny, Telles en Cavani nu op hetzelfde moment in de basis van United lijken te komen.

Tottenham zou wel weer een logische keuze zijn voor Giroud...
Van de bank van Arsenal, naar de bank van Chelsea, naar de bank van Tottenham.

Als ie dat doet, dan overschat hij zichzelf toch echt.

27 november 2020 om 11:15

Denk dat veel mensen juist de kwaliteit van Giroud onderschatten, want is een van de beste pinch-hitters die je kunt hebben in je elftal. Ik vind het een geweldige speler die altijd wel zijn goals meepakt en belangrijk is voor het team al weet ik dat de meningen over Giroud erg verdeeld zijn.

27 november 2020 om 11:18

Ja dat is hij ook, maar hij zal niet bij Tottenham in de basis komen. En dat is wat hij nou juist graag wil. Ik snap best dat Tottenham hem graag achter de hand heeft, absoluut een nuttige speler.
Maar als hij onbetwiste basisspeler wil zijn, moet hij toch een iets mindere club opzoeken.

27 november 2020 om 11:27

Ahhh dat ben ik volledig met je eens en ik had het ook meer over de waarde als pinch-hitter die hij heeft. Dan heb ik je verkeerd begrepen en denk ik dat wij hier wel op dezelfde lijn zitten.

27 november 2020 om 12:11

Als pinch-hitter inderdaad één van de beste die je kunt hebben. Maar Tottenham zit voorlopig wel goed joh. Die Carlos Vinicius is nu binnen. Deed het in Portugal aardig, en wat ik tot nu toe van hem gezien heb kon me ook wel bekoren. Weliswaar een huurdeal, maar hij was José's priority target afgelopen zomer. Er zat een optie tot koop bij ook. Die zie ik nog wel gelicht worden. En dan zit je met het oog op de toekomst toch beter dan met Giroud. Ondanks dat ik hem dus wel kan waarderen.

Toch heb ik het idee dat Van de Beek nog gaat slagen bij United. Principe heeft hij alles voor die ploeg om wekelijks te spelen. Vind hem ook gewoon sterker dan andere basisspelers. Het enige probleem wat hij heeft is de trainer. OGS is tegen het zere been getrapt, omdat VDB geen transfer van hem is. Dat moet hij snel aan de kant gaan zetten, heel snel.

27 november 2020 om 11:18

Noga een aanname lijkt me. OGS zit niet in de positie om punten te kunnen laten liggen om een persoonlijke strijd te winnen. Als hij met vdBeek meer punten zou pakken laat hij die kans echt niet liggen hoor.

27 november 2020 om 11:21

Op den duur wil, maar momenteel is Donny gewoonweg minder dan Pogba en Fernandes. Mctominay is weer een andere speler. Defensiever gewoon sterker dan Donny. Donny komt er wel. Hij is nog jong. Maar dat Donny nu wissel is, dat lijkt mij zeker niet gek. Hij is gewoon geen basismateriaal mocht je de absolute top ambiëren als club zijnde.

27 november 2020 om 13:21

Weet niet of je Pogba hebt zien spelen afgelopen maanden, maar ik zou VDB in de basis zetten ipv Paul. Speelt echt een one man show. Heeft 1 kwartier goed gespeeld, uit bij Psg. Verder vind ik hem zo matig. Totaal geen toevoeging op het moment. Fernandes is buitencategorie inderdaad.

27 november 2020 om 12:00

Ik weet niet of hij alsnog slaagt, maar United is de meest foute keuze die hij kon maken op dat moment. Dus als hij weg zou kunnen moet hij dat vooral doen, in zijn eigen belang...

27 november 2020 om 12:12

Donny gaat ook wel slagen denk ik. Hij wordt in ieder geval geliefd door de fans. Wat je overigens zegt over OGS is niet waar, hij had Donny er juist persoonlijk van overtuigd om te komen. Ding is wel dat ie niet persé voor de basis gehaald is. Pogba en Bruno zijn gewoon nog beter nu, en tegen voetballende ploegen speelt Olé graag met extra zekerheid in de vorm van Fred en McTominay. Dat pakt soms ook goed uit, zie bijvoorbeeld PSG laatst. Afgelopen pot naast Fred deed ie het goed maar zie je inderdaad dat de omschakeling van de tegenstander soms gevaarlijk kon worden omdat Donny verdedigend wat minder is. Maar daar kan hij aan werken, dus ik verwacht zelf dat het wel goed gaat komen.

27 november 2020 om 12:12

Geen enkele transfer bij United komt van de trainer. Woodward regelt dat. Ole kwam met een lijstje met suggesties. Maarja. Als je daar dan Haaland en Sancho op zet als 2 van de 3 namen, dan weet je bij voorbaat dat dat niet gaat lukken. Los van dat ze een fortuin kosten, en dat je nog kunt discussiëren of het een stap omhoog is of niet, gaat Dortmund natuurlijk niet in één keer 2/3e van hun voorhoede verkopen.

Wat moet Tottenham nu met Giroud en wat wilt Giroud nu met Tottenham?

Kane speelt alles in de spits, indien fit. Dan komt hij in hetzelfde schuitje. Bij Chelsea krijgt voornamelijk Werner en soms ook Abraham de voorkeur. Maar hij komt nog wel aan wat minuutjes.

Bij Spurs heeft hij Kane voor zich, die daadwerkelijk alles speelt, mits fit.
Verder heeft Spurs nog die Vinicius gehuurd. Mij lijkt het niet dat Benfica heel blij is, mocht Giroud nog komen.

Daarnaast kunnen spelers als Moura en Son ook bij nood in de punt spelen...

Al met al, mocht Giroud voor het EK echt willen spelen, zal ik toch naar een lager aangeslagen club gaan als een West Ham. Daar kan hij een duo vormen met Antonio wellicht.

Overigens heeft ee nwest Ham met Haller en Antonio ook twee goede spitsen, voor een club als West Ham...

27 november 2020 om 11:30

Sowieso alle 2 de geruchten omtrent Tottenham lijken mij ietwat vreemd. Vanuit het oogpunt van Tottenham kan ik nog wel begrijpen dat je Giroud wil, want hij geeft je een heel goed plan B. Mourinho houdt ook wel van dergelijke spelers. Maar vanuit het oogpunt van Giroud is het totaal niet te begrijpen. Bij Spurs maakt hij nog minder kans op minuten dan bij Chelsea. Als Giroud minuten wil maken zal hij terug moeten naar Frankrijk of een ''lagere'' club in de PL moeten kiezen.

Ook Demarai Gray lijkt mij vrij nutteloos voor Tottenham om te halen. Ja hij is gratis en het is nog een jonge jongen, maar hij heeft ook nog nooit echt indruk weten te maken. Bij Leicester speelt hij nauwelijks en is hij alweer door anderen voorbij gestreefd (harvey Barnes bijvoorbeeld).

27 november 2020 om 12:14

Ik zie Tottenham die Gray inderdaad nog wel binnenhalen ja. Al is het maar omdat hij home-grown is. Maar nodig is hij niet, nee. Hebben we er weer een gevalletje Sessegnon bij.

27 november 2020 om 12:37

Ik was het home-grown aspect even vergeten inderdaad. Dan maakt het wel een iets logischere situatie. Gratis home-grown spelers zijn natuurlijk altijd wel waardevol voor de topploegen in de PL. En Gray heeft nog wel potentieel om te groeien (al zie ik er niet het talent in dat het niveau gaat bereiken dat Tottenham nastreeft).

Klopt, maar Sessegnon is wel talentvoller in mijn optiek.

27 november 2020 om 12:46

Ik zie in beide wel potentie. Maar helaas komt Sessegnon al niet aan de bak. Momenteel ook uitgeleend naar Duitsland. Dus dan gaat Gray waarschijnlijk ook geen minuten maken.

Ik weet dat het slechts een gerucht van The Sun is, maar ik mag toch hopen dat het ook echt bij een gerucht blijft omtrent Saliba.. Een terugkeer naar Saint-Etienne van een halfjaar, wat doet dat voor hem waar zowel hij en Arsenal voordeel bij hebben? Dan had je dat voor het begin van het seizoen moeten doen, want dan had hij een vol seizoen kunnen pakken en veel wedstrijden kunnen spelen. Plus de privé omstandigheden betreffende het overlijden van zijn moeder en dan bij familie kunnen zijn. Nu zit hij al een half jaar in London..

Schrijf hem dan in januari in voor de EL en geef hem verdorie nu al speeltijd in de bekers en competitie ter roulatie! Wekelijks zie je Holding stuntelen, Luiz geblesseerd afhaken en zelfs weer een beroep gedaan worden op Mustafi. Als Luiz niet fit is, waarom dan niet Saliba de kans geven? Van Holding weet je allang wat hij kan (niet genoeg) en van Mustafi idem (ook niet genoeg). Geef Saliba dan mooi de kans in de afwezigheid van Luiz, aangezien Saliba potentie heeft. Het is namelijk niet alsof we met Saliba in plaats van Holding meteen slechter gaan spelen, want slechter kan het haast niet..

27 november 2020 om 12:19

Franse nieuwsbronnen hebben het al langer of de waarschijnlijke terugkeer van Saliba in januari. Het schijnt dat in de zomer transfer window door een administratieve fout de huur op het laatste moment is stukgelopen. Hij zou in ieder geval zeer zeker welkom zijn!

27 november 2020 om 12:35

Als het echt een administratieve fout is geweest, dan is het echt een blunder van jewelste.. Die heeft Saliba dus verdoemd tot een half jaar geen voetbal.. Man, wat een mismanagement weer. Voor jullie snap ik zeker dat hij welkom zou zijn, maar ik vraag mij af of dit voor Arsenal de beste oplossing is en of het voor Saliba zelf de beste oplossing zou zijn? Komt hij gelijk in de basis bij jullie? En één van de ''zogenaamde'' problemen volgens Arteta was dat zijn Engels niet goed was (ik zag laatst een sessie met Wright, Auba, Saliba en Bellerin, waarin Saliba zich wel gewoon verstaanbaar kon maken in het Engels..). Dat leert hij toch het snelste als hij in Engeland blijft! Plus hij was zogenaamd nog niet op het niveau wat Arteta van hem verlangde voor Arsenal (geloof daar geen snars van, aangezien ons niveau nou niet bepaald hoog is op het moment). Gaat hij daar dan wel komen door een half jaartje weer terug naar de Ligue 1? Ja hij krijgt dan speeltijd, maar dan speelt hij alsnog niet op het niveau van de PL en went hij alsnog niet aan het team genaamd Arsenal..

Ik zie er dus 0,0 logica in om eerlijk te zijn. Overigens wil ik hiermee niet zeggen dat ik Saint-Etiènne niet goed genoeg vindt om hem aan te verhuren hoor. Het gaat mij er puur om dat ik niet het idee heb dat dit Saliba beter zal ''voorbereiden'' voor Arsenal en de PL, dan gewoon speeltijd krijgen bij ons in de EL, bekers en roulatie in de Pl...

28 november 2020 om 10:02

Mocht Saliba terug komen wordt het al gezien als 'de verloren zoon'. De defentie is erg matig bezet na het vertrek van Fofana dus hij zal zeker in de basis komen. Ik snap ook niet helemaal waarom Saliba bij Arsenal nog geen succes verhaal is geworden. Hij leek zo een complete speler met veel talent. Ik geloof dat Saliba zelf heeft aangegeven terug te willen naar Saint Etienne en dus ook de voorkeur te geven boven een uitlening aan andere clubs.

Ik hoop dat Nacho bij Real blijft hoor, het is echt fijn om zo'n speler te hebben die elke positie achterin kan invullen bij nood. Hij geeft altijd 110% en zeurt nooit om speltijd of wat dan ook. Echt een ideale back-up vind ik, deed het tegen Inter ook erg goed dus wat mij betreft mag ie echt blijven. Zelfde geldt voor Vazquez, paar jaar geleden dacht ik bij mezelf van 'wat doet zo'n gozer nog bij de club', maar je moet dat soort spelers toch echt waarderen hoor.

Ik vind vd Beek Qua speelstijl meer iets voor de bundesliga eigenlijk. Bij man utd. nog niet optimaal op zijn plek. maar wel een speler die altijd heel hard werkt met een drang naar. Ik zou hem liever zien bij een Dortmund. al weet ik niet voor wie hij daar precies in de plaats zou moeten komen.

Van de Beek gaat echt nog niet weg bij Man U ongeacht z’n speeltijd... die gaat daar nog wel even knokken hoor, anders had hij beter bij Ajax kunnen blijven want ergens anders zit hij ook op de bank.... En als Dortmund een keer wat terug wil doen moeten hun die Süle voor een habbekrats oppikken! Zou de perfecte vervanger voor hummels zijn op den duur... Ik zie Süle wel groot worden bij Dortmund, minder druk en kwa jonge spelers zou hij bij Dortmund heel goed passen!

Ik zou vd Beek zeker aanraden naar Juve over te stappen. Pirlo is liefhebber van de Nederlandse school en Ajax speelstijl . Dus maakt Donny meer kans op speelminuten en een trainer die het in hem ziet zitten. Met gierende banden weg bij United

Met alle respect voor v/d Beek. Een leuke mee voetballer. Maar geen speler die een team beter maakt. Dat hebben ze nu na een paar maanden wel gezien. Een goede speler voor in de subtop. Maar geen top speler. Anders had hij wel gespeeld. MU kan voor wat geld gokken en heeft verloren.

Donny speelt met zijn hoofd, die domme Engelsen met hun hart. We kennen Donny toch, gewoon een hele goede speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren