Ongeloof bij spelers van PSV: ‘Niemand van ons weet wat hij zag’

Vrijdag, 27 november 2020 om 08:17Daniel Cabot Kerkdijk

PSV heeft dankzij een knappe comeback donderdagavond in eigen huis tegen PAOK Saloniki nog een goed uitzicht op overwintering in de Europa League. De Eindhovenaren wonnen na een vroege 0-2 achterstand, die na dertien minuten spelen al op het scorebord stond, met 3-2. Cody Gakpo, Noni Madueke en Donyell Malen tekenden voor de doelpunten van de ploeg van trainer Roger Schmidt. Tussen de 0-1 en de 0-2 van PAOK vond echter een curieus moment plaats dat van grote invloed op het verloop van de wedstrijd was.

Malen werd na een kopbal uit een hoekschop van Eran Zahavi buitenspel gegeven, maar er stonden tal van verdedigers achter de spits van PSV. De afwezigheid van de VAR zorgde ervoor dat de scheidsrechterlijke dwaling niet gecorrigeerd kon worden, maar de spelers van PSV reageerden tijdens de wedstrijd opvallend nuchter op het moment. “Ik voelde dat het niet klopte”, vertelde Malen aan FOX Sports. “Maar ik wist dat er geen VAR is. Dus als hij vlagt, vlagt hij. Wat kan ik eraan doen?”

Malen baalde na afloop wel degelijk. “Ik zag het net terug, maar ik weet niet wat hij zag. Niemand van ons”, doelde de aanvaller op de grensrechter. “Het is balen voor mij persoonlijk, maar ook voor het team. Het is niet lekker dat die goal wordt afgekeurd, want op dat moment hadden we de goal nodig.” PSV zorgde na rust voor de ommekeer, mede dankzij de winnende goal van Malen. “Er zat van alles in. Als je 3-2 wint, geniet je ervan. We hadden het ook nodig. We mogen echt trots zijn op dit resultaat. We hebben hard gewerkt, ook de jongens die erin kwamen.”

Roger Schmidt: 'Ik ben heel tevreden met mijn verdedigers bij PSV'

“Je weet dat er geen VAR is, dus heel veel zeiken heeft dan geen zin”, beaamde Pablo Rosario in gesprek met het Eindhovens Dagblad. PSV gaf niet op en wilde zo snel mogelijk weer een goal maken na de 0-2 van PAOK. “In de tweede helft zie je wat we kunnen. Ik denk dat we dat ook in andere wedstrijden in fases al hebben laten zien. Dit is een hele belangrijke overwinning, waarbij we ons goed hebben laten zien. We moeten nu constanter blijven presteren.”

Denzel Dumfries vond het zonde dat PSV al snel tegen een achterstand aankeek en had meteen zijn twijfels toen de ‘gelijkmaker’ van Malen werd afgekeurd. “Ik dacht op het moment zelf al dat het onmogelijk was. Nu ik de beelden zie... Echt onmogelijk”, vertelde de verdediger annex captain van de Eindhovenaren voor de camera van RTL7. “Maar goed. We bleven erin geloven. Na een slechte eerste helft speelden we een fantastisch na rust. Daardoor doen we nog volop mee in Europa.”

PSV neemt de tweede plaats in Groep E over van PAOK. Koploper Granada was donderdag tegelijkertijd met 2-1 te sterk voor Omonia Nicosia en behoudt vier punten voorsprong op PSV, dat volgende week donderdag op bezoek gaat bij de Spanjaarden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door westend)

Die grensrechter had ongetwijfeld de 1,5 meter regel in zijn hoofd zitten. Probleem is alleen dat hij die regel iets te ver doorvoerde. Het is uiteindelijk goed gekomen, maar het was echt ellendig geweest als PSV die overwinning niet over de streep had getrokken. Dan was zo'n blunder toch wel behoorlijk fataal.

Volwassen reacties van de spelers, accepteren en doorgaan. Ik ben trots op deze overwinning, maar het is toch nog veel te wisselvallig. Soms vlagen van verbijstering hoe goed het gaat, soms vlagen van verbijstering hoe slecht het gaat. Als psv-supporter heel frusterend om naar te kijken.. Volle bak voor de winst bij granada nu!

27 november 2020 om 09:25

Bizar idd wat n verschil daar tussen zit. Eerste 10 min nog niet wakker en daarna n volkomen verdiende overwinning.

27 november 2020 om 10:14

Scheelt natuurlijk wel dat je die pot alsnog wint. Anders waren de reacties vermoedelijk wel anders

Ik denk toch echt dat hij vlagde voor de nummer 19, die stond immers meters buitenspel. Zou het kunnen zijn dat hij hinderlijk stond? Dan begrijp ik het wel, hoe zuur ook voor PSV.

27 november 2020 om 09:12

Nee versperde op geen enkele manier het zicht van de keeper

27 november 2020 om 09:13

Huh? Sowieso stond er niemand hinderlijk buitenspel. Malen had niemand voor zich ofzo. Die spelers stonden zelf nog op 5 meter van de goal. Dan kan nummer 19 alleen meters buitenspel staan als hij achter de goal staat.

27 november 2020 om 09:15

Nee, dat kan niet zo zijn

27 november 2020 om 09:15

Duidelijk niet de wedstrijd gekeken en toch interessant proberen te reageren. Fijn weekend!

27 november 2020 om 10:18

Nou dan zou ik eens goed kijken, op het moment van spelen staat nummer 19 achter de laatste verdediger. Dus dat wil zeggen vanuit het perspectief van de grensrechter een speler in buitenspelpositie. Zeg ik toch helemaal niks geks?

27 november 2020 om 13:14

Dat denk ik ook prem93, het is anders niet te verklaren. Wel zaak dat de beste man de volgende keer zijn hond meeneemt.

27 november 2020 om 16:38

Jawel dat zeg je wel. Daar gaat de bal toch helemaal niet naar toe?! Vanuit het perspectief van iedereen hoor je gewoon NIET te vlaggen. Dan sla je als grensrechter de plank volledig mis...

27 november 2020 om 09:20

Je bedoeld die nummer 19 die naast het doel en buiten de 5 meter staat? Die staat niet eens in de buurt van waar de actie is en neemt totaal geen deel aan het spel. Staat verder ook niet in het zicht van de keeper dus dat zou onzin zijn.

27 november 2020 om 10:23

Klopt inderdaad, maar dat is duidelijk de oorzaak van het foute vlaggen. Goed voor het NL voetbal dat ze toch nog winnen en erg knap!

27 november 2020 om 10:32

Als dat echt de reden is dan hoop ik dat de grensrechter voor de rest van zijn leven wordt gesponsord door Specsavers. Vanaf die positie kan je prima zien dat Gakpo (nummer 19) niet deelneemt aan de aanval. Dit is gewoon een van de vele redenen waarom de VAR in de Europa League absoluut noodzakelijk is.

27 november 2020 om 10:39

Duidelijk de oorzaak van het foute vlaggen.. Prem, was jij de grensrechter gisteren?

27 november 2020 om 09:49

Pff Prem, jou reageren om maar interessant over te komen wordt een beetje irritant. Je meldde dit gisteren ook al tijdens de wedstrijd. Als de grensrechter denkt dat nr 19 in het spel betrokken is dan moet hij snel iets anders gaan doen, want dan heb je t echt niet begrepen.

27 november 2020 om 10:20

@bramthijs, bedoel dit niet om irritant te doen. Ik denk juist vanuit het perspectief van de grensrechter.
De nummer 19 stond namelijk achter de laatste verdediger dus een buitenspel situatie. Ik heb zelf ook vaak gevlagd en het is lastig met name zo dicht op het doel. Kan dus begrijpen waar deze blunder vandaan komt.
Maakt het overigens niet minder zuur.
Wellicht moet jij je eens verplaatsen in een grensrechter of arbiter, scheelt een hoop frustratie!

27 november 2020 om 10:55

Prem dit is Europees niveau geen amateurvoetbal! Als je deze beslissing neemt op zondagochtend op veld 4 van fc bal op t dak, krijg je al 11 man over je heen. Dit mag gewoon niet gebeuren!

27 november 2020 om 11:37

@bram Thijs,
Dat het een fout is dat geef ik toch ook toe? Daar zijn we het dus gelukkig over eens. Mooi dat dat kan op dit forum.

Ik probeer het alleen te belichten vanuit het perspectief van een grensrechter. Dat maakt de fout niet ongedaan of goed? Verbaas me een beetje over de heetgebakerde reacties hier..

27 november 2020 om 10:44

Even serieus Prem. Ik dacht gisteren ook al dat je aan het provoceren was met deze opmerking, maar kennelijk meen je het echt. Misschien moet je eens een cursus "wat is hinderlijk buitenspel" gaan volgen. Die nummer 19 stond letterlijk aan de andere kant van het strafschopgebied! Hoe blind moet een grens/scheidsrechter dan wel niet zijn....

27 november 2020 om 10:54

Ik meen het zeker wel ja. Laten we eerlijk zijn de beslissing is onjuist, heb deze nog een paar keer terug bekeken. Echter snap ik waar de fout vandaan komt.
Dat is de kern van mijn boodschap.

@ sneekpsv

27 november 2020 om 13:47

Ik snap die zure reacties niet op Prem hoor, enige wat hij doetvis proberen te achterhalen waar het fout gaat in de kop van de grens. Niet dat het WEL buitenspel was, hij legt het notabene nog uit en alsnog zijn er mensen op hun pik getrapt.

27 november 2020 om 14:39

Heeft niks met op je pik getrapt worden. Prem is constant aan het provoceren en speelt vervolgens onschuldig. Op een gegeven moment word men dat wel zat ja en word iedere comment in twijfel genomen. Heeft hij zelf voor gezorgd.

Opvallend volwassen reactie van deze spelers! Goed om te zien. Afgelopen periode kwam wat gezeur uit psv. Goed om te zien dat het ook anders kan 👍

27 november 2020 om 09:18

Is ook wel makkelijker als je uiteindelijk de wedstrijd wint en ook nog wel op een goede manier. Deze wedstrijd zal de spelers goed hebben gedaan.

Maar als ze hadden verloren of gelijk gespeeld, dan zouden de reacties echt wel anders zijn geweest hoor.

27 november 2020 om 09:27

Maar ze lieten tijdens de wedstrijd toch ook al zien er gewoon kalm en rustig onder te blijven ondanks de 0-2 achterstand?

27 november 2020 om 10:19

Ja dat klopt, tijdens de wedstrijd zijn er ook al heel goed mee omgegaan en hebben ze het enige gedaan wat ze konden doen, keihard doorgaan en uiteindelijk winnen.

Toch denk ik dat als dat niet was gelukt, ze naderhand niet zo rustig en volwassen hadden gereageerd. Dan was het daar echt wel over gegaan hoor. Gelukkig hoeft dat nu niet want ze hebben zich dus goed herpakt ondanks deze mega blunder van de grensrechter.

27 november 2020 om 09:25

Zal ongetwijfeld ook komen doordat PSV alsnog heeft gewonnen. Maar inderdaad wel een volwassen en professionele reactie van de spelers. Laatste twee wedstrijden zijn 4-6 punten wel echt een must, voor alle 4 eigenlijk wel, om door te gaan. Hopelijk na de winter nog steeds 4 Nederlandse teams in Europa!

Prima reactie: 'zeiken heeft geen zin.' Het bijkomende argument 'want er is toch geen Var' is ook goed, maar wel opvallend. Vóórdat er een VAR was, gebeurde er namelijk niet anders dan alleen maar zeiken op scheidsrechterlijke beslissingen (nu er een VAR is gebeurt dat overigens nog steeds). Het is één van de problemen in het voetbal: het aanhoudende in twijfel trekken van iedere beslissing. Dat wordt mede veroorzaakt doordat zo goed als alle regels in het voetbal multi-interpretabel zijn. En dat los je niet met een VAR op, want zoals ik wel eens gehoord heb: dan heb je gewoon een ander mens die een verkeerde beslissing neemt. En ik denk dat minder druk op de arbitrage zal zorgen voor betere beslissingen.

Prima reactie. Niet zeiken. PSV is al jaren het lachertje van NL in Europa maar gister speelden ze echt heel goed! Hopelijk voor hen kunnen ze deze lijn doortrekken.

27 november 2020 om 09:41

Lachertje? Verklaar je nader. Na Ajax de meeste punten behaald voor Nederland dus nog steeds belangrijk.

27 november 2020 om 09:56

Omdat de resultaten de laatste tijd toch niet erg indrukwekkend zijn, maar een paar wedstrijden gewonnen de afgelopen 2jaar. Dus recent is het wel waar.

27 november 2020 om 15:58

Ja op de ranking staan ze wel 2e van de Nederlandse ploegen inderdaad maar de 23.000 die PSV behaalde in de 5 meest recente seizoenen (incl. het huidige) is wel echt veel te mager natuurlijk voor een club als Psv, dat moet echt wel beter! Feyenoord (65e) en AZ (68e) staan overigens dicht op de hielen van PSV (61e). Ik ben van mening dat PSV echt wel meer punten had kunnen en moeten halen in Europa, de EL is niet altijd even serieus genomen zo lijkt het.

Ik denk dat die grensrechter blij is dat PSV uiteindelijk wint. VAR voor buitenspel is echt een must in het voetbal als je het mij vraagt. Over de rest valt wel te twisten, maar dit soort gevallen, moeten gewoon verleden tijd zijn.

Het is raar dat er in de groepfase van de CL wel de VAR is en niet van de EL. Het lijkt alsof de UEFA de CL belangrijker vindt dan de EL

27 november 2020 om 10:12

Sowieso bezopen inderdaad, net als bij de Nations League. De mond vol over de enorme belangen om die technologie te verantwoorden, maar dan wel een situatie handhaven die toch weer voor blinde vlekken zorgt. Juist op dit niveau zou je een VAR moeten inzetten, de arbitrage is hier van een stuk lager niveau dan in de Champions League. Door het ontbreken van de VAR is PSV nu al twee keer genaaid door de arbitrage deze poulefase. Daar hang ik niet het falen van PSV zelf aan op trouwens, maar het eigen falen zou een club alléén tegen moeten zitten.

27 november 2020 om 11:08

Laat ik vooropstellen dat ik het volledig met je eens ben. Ik vind het echt bezopen dat er geen VAR in de EL is. Maar heeft dat misschien te maken met het feit dat er een bult kleine clubs uit kleine competities spelen waar de VAR niet wordt toegepast? Het zou een vereiste voor een Europees deelnemende club moeten zijn om een VAR te kunnen installeren.

Alles leuk en aardig maar het is toch van de absolute gekken dat je al zo snel tegen en 2-0 achterstand aanloopt! Waar zijn de tijden van Gomes of gewoon een fatsoenlijke keeper?! Je zit gewoon met samengeknepen billen elke keer als er een schot op goal wordt afgevuurd. Bespottelijk.

En een volwassen reactie na het doelpunt. Hoewel ik denk dat de reacties een stuk heftiger waren geweest als het bij een 2-1 achterstand of 2-2 was gebleven. Dan heeft zon doelpunt meer concequenties.

27 november 2020 om 11:06

Westend, je hebt overdrijven tot een kunst verheven zo te lezen. Mvogo heeft al behoorlijk wat punten gepakt voor psv met katachtige reflexen en het snelle anticiperen. Ik weet zo niet meer bij welke goal gister, maar bij 1 van de 2 twijfelde hij. Dat was een fout, toegegeven. Gisteren was hij sowieso niet in goede doen. Maar buiten die 2 doelpunten heeft Paok weinig laten zien in de 16 van psv. Dus kun je Mvogo nu goed beoordelen? Niet echt, vind ik. Om hem nou 'bespottelijk' te noemen vind ik erg ver gaan.

27 november 2020 om 11:42

Nou gezien je naam ben je ongeveer op hetzelfde moment fan geworden van Psv. Als jij het acceptabel vindt dat je binnen een kwartier alweer op 2-0 achterstand staat, dan vind ik dat je de lat wel erg laag legt. Het spel is in momenten wel aardig, maar in de mindere momenten is het vaak snel raak. Ik vind het allemaal gewoon heel erg magertjes. Vooral Europees maar ook in de competitie zie ik nou niet echt een team waarvan ik heel veel vertrouwen krijg.

27 november 2020 om 14:44

Da's dus al een tijdje, goed geconstanteerd haha. Ik zeg toch nergens dat het acceptabel is dat psv na een kwartier met 2-0 achterstaat? Maar ik vind de manier waarop je Mvogo indirect 'bespottelijk' noemt nogal overdreven. Vervolgens reageer je eigenlijk inhoudelijk niet echt op mijn reactie en ga je door op het vertoonde spel van psv dit seizoen. Je constantering daarover ben ik het roerend mee eens. Het is billenknijpen zodra een van onze tegenstanders in de buurt van onze 16 komt. Maar dat ligt niet aan de keeper. Dat ligt aan het aantal spelers wat zich aan de verkeerde kant van de bal bevindt in combinatie met het teveel dekken op afstand. Boscagli bijvoorbeeld, ik vind hem niet eens zo slecht spelen. Wint veel duel, met name in de lucht. Wat ik overigens erg bijzonder vind, gezien zijn lengte. Maar hij moet er echt wat korter opzitten, iets wat Teze wel doet. Rosario is verdedigend vaak een stapje te laat, terwijl hij wel die felheid heeft. Zeker met de aanvallende backs moet er achterin gewoon korter gedekt worden.

27 november 2020 om 16:30

Ja als ik het teruglees bedoel ik niet zozeer dat Mvogo bespottelijk is, maar de (snelle) tegendoelpunten. Ik vind dat, zeker Europees, echt niet kunnen hoor. Je hebt daar een hele verdediging/ team bij die daar verantwoordelijk voor is. Maar de keeper krijgt daar snel de zwarte piet van. Net als een spits wordt aangerekend op doelpunten (terwijl daar een team achter zit), wordt de keeper aangerekend op tegengoals. Vandaar eigenlijk.

27 november 2020 om 11:37

Westend, je bedoelt Gomes die in zijn eerste seizoen voor Psv de ene blunder na de andere maakte?

27 november 2020 om 11:49

Ja precies. Die Gomes die in het seizoen 2004/2005 binnen kwam. We kampioen werden met 87 punten. 89 doelpunten voor en slechts 18 tegen (nummer 2 kreeg 33 doelpunten tegen). Ja die moest even inkomen ja....

Dit zijn dus de dingen waar de VAR moet staan, de scheidsrechterlijke dwalingen.
Een hulpstuk voor de scheidsrechter zou het moeten zijn ipv de zoekmachine die het nu is.
Een corrigerende functie ipv een zoekende, daarvoor is de VAR ook ingevoerd toch.
Ik vind het trouwens ontzettend raar dat er in de Europa league geen gebruik van word gemaakt, xit soorf dingen geeft ook maar weer aan dat er bij de invoering niet goed is nagedacht.

Lange leve de Var.

Blijkt maar weer dat een VAR echt noodzakelijk is. Nu alleen nog wat verfijnen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 15 1 3 0
2019/2020 PSV 25 7 6 0
2018/2019 PSV 34 4 4 0
2017/2018 sc Heerenveen 35 4 8 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSV overleeft enorme kansenregen in Volendam en bekert verder

PSV heeft dinsdagavond de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer Roger Schmidt was tegen FC Volendam verrassend 45 minuten lang de mindere en gaf enorme kansen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren