Jörgensen baalt van rood en wijst naar Zlatan: ‘Ik weet niet wat dat dan was?’

Vrijdag, 27 november 2020 om 07:35Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:52

Feyenoord maakt nog altijd een goede kans op overwintering in de Europa League. De ploeg van trainer Dick Advocaat speelde donderdagavond in de vierde groepswedstrijd met tien man doelpuntloos gelijk op bezoek bij CSKA Moskou (0-0). De club uit Rotterdam speelde bijna de hele tweede helft met een man minder door een rode kaart voor Nicolai Jörgensen. De aanvaller kreeg tot twee keer toe een gele kaart omdat hij zijn elleboog plantte in het gezicht van een tegenstander.

“Na die eerste kaart moet je oppassen, minder je handen gebruiken, slimmer zijn. Maar ik maak hem geen verwijten”, vertelde Advocaat via de officiële kanalen van Feyenoord. “0-0 is een uitstekend resultaat. Zeker door die rode kaart voor Jörgensen. CSKA is niet de eerste de beste ploeg waar je met tien man tegen speelt.” De Deen zelf betreurde zijn uitsluiting. “Zeker als je het gevoel hebt dat je niets doet”, zei hij na het laatste fluitsignaal voor de camera van RTL7.

“Het is niet dat ik iemand schopte of iemand een harde elleboog in het gezicht gaf. Al is het stom van me dat ik de scheidsrechter de kans geef bij die tweede.” Toch was Jörgensen het niet eens met beide kaarten. “Die eerste is niet eens een vrije trap. Het is gewoon een duel tussen een aanvaller en een verdediger”, benadrukte de aanvaller. “Hij stond ook na één seconde weer op. Dat zegt wel genoeg. Ik raakte hem nauwelijks. Als ik hem echt met mijn elleboog had geraakt, dan stond hij niet na één seconde al op.”

In de optiek van Jörgensen vinden duels zoals voorafgaand aan zijn tweede gele kaart in elke wedstrijd plaats. “Ik zag het afgelopen weekend Zlatan Ibrahimovic tegen Kalidou Koulibaly”, verwees hij naar de topper tussen Napoli en AC Milan. “Als dit rood was, dan weet ik niet wat dat was? Als ik expres iemand met een elleboog raak, dan is het rood, maar ik deed het niet expres. Ik vond het geen goede beslissing. Als er een VAR was geweest, dan had ik bij de eerste geen gele kaart gekregen en die tweede was in mijn ogen ook geen gele kaart. Het is wat het is. Jammer dat ik tegen Dinamo Zagreb niet mee kan doen.”

Feyenoord had uitzicht op een doelpunt. Zo kon Jörgensen niet goed zijn voet zetten tegen een voorzet en kopte Bart Nieuwkoop van dichtbij zelfs recht in de handen van doelman Igor Akinfeev. “Zo'n kopbal moet zitten”, oordeelde ook Advocaat. “Maar al met al moet ik het team een groot compliment geven. Nu moeten we rust pakken want zondag wacht alweer FC Utrecht in De Kuip.” Feyenoord staat nu tweede in Groep K. De nummer drie van de Eredivisie passeerde het Oostenrijkse Wolfsberger AC, dat tegelijkertijd in eigen huis met 0-3 verloor van Dinamo Zagreb.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Var had hier niets aan veranderd. Bij de eerste kan hij niet ingrijpen en de tweede was wat zwaar maar niet onterecht. Ik vind hem overigens niet zo slecht spelen. Ja, hij moet scoren, maar hij kan wel een bal vasthouden. Ik ben nog steeds fan van em gek genoeg.

27 november 2020 om 08:30

Met geel op zak moet je slimmer zijn en je handen laag houden. Dit is best lastig denk ik vaak is het een natuurlijke beweging.
Met Jorgensen heb je wel een aanspeelpunt. Hij doet dat goed nu zou het fijn zijn als hij langzaam aan weer wat doelpuntjes mee gaat pikken uiteindelijk is dat toch waar hij voor staat.
Ik vind Linssen op links ook een stuk fijner dan in de spits.

Beide kaarten waren discutabel. Ze worden vaker niet dan wel gegeven in dit soort situaties. Het sloot ook helemaal niet aan op de manier van fluiten van de arbiter, hij liet vrijveel toe en gaf niet snel kaarten alleen bij kopduels was hij ineens overdreven streng.

27 november 2020 om 08:10

Helemaal met je eens. Hij lied heel veel door gaan. Wat overigens goed was voor de wedstrijd. Verder kunnen ze het zelf nu afmaken in de volgende westrijd

27 november 2020 om 09:12

Tornado Als je geel op zak heb of die terecht is of niet moet je slimmer zijn.
Je geef hem nu aanleiding om nog een kaart te trekken.
Als je daar alleen mee spring had je hetzelfde bereikt en je had met 11 man gestaan dan had ik Feyenoord nog kans gegeven ook.

27 november 2020 om 09:29

@bliek,
Bij de tweede gele kaart deed Jorgensen eigenlijk helemaal niets. het is fysiek onmogelijk om een kopduel aan te gaan met je armen naast je lichaam en het zit niet in de aard van een spits om geen kopduels meer aan te gaan dat is een automatisme.
Feyenoord had zeker kans gehad om deze wedstrijd te winnen met 11 tegen 11 aan de andere kant gaven ze de tweede helft weinig weg mede doordat ze maar 1 doel hadden en dat was de 0 op het scorebord houden dus geen ruimte wegegeven doe ze met 11 vs 11 misschien wel hadden wegegeven als ze meer vooruit waren gaan spelen.
Feyenoord mag tevreden zijn met dit resultaat.

Feyenoord speelt de laatste weken best behoorlijk en loopt over van de strijdlust...

27 november 2020 om 09:58

@tornado .

Eens ik hoop alleen dat de 8 wedstrijden in 4 weken tijd dat dat ze niet gaat opbreken.
Toornstra hangt nu aan een draadje. Volgende wedstrijd mis je Kokcu dus ga je fysiek weer van andere spelers verwachten.
Voor het mooie is de selectie nu net te dun. Maar ja welk team kan 9 afwezige opvangen..

27 november 2020 om 12:56

Kan wel zijn of de gele kaarten discutabel waren, maar hij krijgt 2 gele kaarten voor exact dezelfde overtreding. Ik vind dit echt heel erg dom van Jörgensen. Je kunt je afvragen hoeveel scheidsrechters hier geel voor geven. Maar na de eerste kaart weet je dat deze scheidsrechter dat wel doet, dan moet je gewoon oppassen.

27 november 2020 om 17:45

Het zijn dus discutabele kaarten omdat het volgens vele niet eens overtredingen waren...twee keer geel krijgen voor twee keer dezelfde overtreding die geen overtreding is is lastig oordelen voor een speler...

30 november 2020 om 00:25

Discutabel of niet, je weet na de eerste keer dat hij er geel voor geeft. Dus waarom neem je het risico om zo breed te gaan met je armen bij een volgend kopduel? Het is gewoon ontzettend stom.

Je hoeft ook niet iets expres te doen om een gele kaart te krijgen. De eerste vond ik persoonlijk niets, maar als je weet dat je al geel op zak hebt en je komt zo 'onhandig' in, dan is het vragen om problemen. Het is gewoon een beetje dom van hem en dat hij het zo recht probeert te praten siert hem niet. Hij kan zich beter afvragen waarom hij met geel op zak zo lomp inkomt.

De eerste gele kaart sloeg nergens op, dat snapt iedereen. VAR had hier ook niets aan kunnen doen. VAR had moeten ingrijpen bij Zlatan eerder, maar dat is dan weer een heel ander verhaal. De tweede overtreding echter was gewoon niet handig. Niet doen met geel op zak. Je weet waarvoor je al eerder geel hebt gekregen...

Die van Zlatan was ook geel. Net zoals de elleboog op Kessie in de wedstrijd. Heb die van Jorgensen niet gezien maar als hij het vergelijkt met Zlatan is het rood waard ja. Dat De scheids/VAR daarin faalde tegen Zlatan betekent nog niet dat iedereen het dan mag gaan doen, gelukkig. Nogmaals, niets van gezien maar hij vergelijkt het zelfs met die van Zlatan

27 november 2020 om 08:33

Ook rood* geen geel natuurlijk

27 november 2020 om 08:52

Ja maar Zlatan is groot en hij is klein en dat is natuurlijk niet eerlijk ....

27 november 2020 om 08:58

Hij vergelijkt het met Zlatan, omdat die elleboog van Zlatan nog veel erger was. Verder vind ik niet dat hij naar andere situaties in andere wedstrijden moet wijzen, het was ook wel een beetje dom om op precies dezelfde manier weer op te springen, met al geel op zak.

Je kan wel naar Zlatan wijzen, maar je moet je toch afvragen wat het normaal is. Italiaanse scheidsrechters zijn nou eenmaal incapable als wat. Ik krijg steeds vaker het gevoel dat ze zijn omgekocht: door beide partijen dan wel... Verder speelde Jørgensen gewoon weer een draak van een wedstrijd.

27 november 2020 om 08:50

Mwoah, zo zwak vond ik Jörgensen nu niet tot die oliedomme rode kaart. Dat hij een teentje tekort kwam kan ik hem ook moeilijk kwalijk nemen. Ik vond het echt prima spelen verder. En het is ook gewoon in de basis een vrij complete spits. Alleen zijn vorm, als je nog van vorm kan spreken na zo'n lange periode, is al eventjes zoek.

27 november 2020 om 09:03

Ik vond hem in het kampioensjaar een compete spits. Snelheid en techniek heeft die nooit zo veel gehad, maar hij maakte wel zijn kansen af en kon een bal goed vasthouden en weer doorpassen. Ik zie nu geen van beide meer bij hem. Ik hoop dat die er weer bovenop komt!

Pure willekeur van de arbiter,dat trekken van kaarten bij futiele vergrijpen. Valt me wel op dat arbiters bij Russische thuiswedstrijden zowat altijd kaarten trekken in het nadeel van de uitspelende club. In dit geval Feyenoord.

Beetje jammer ook de stemmingmakerij in de tekst: "tot twee keer toe zijn elleboog in het gezicht plantte". Dat is dus echt onzin. Eerste was helemaal niets. De tweede zou je kunnen geven en was gewoon niet zo slim van nico zeker met al geel op zak.

Als je de regels niet kent Jørgensen houdt dan gewoon je mond. Ook met VAR was die eerste gele kaart gegeven, want de VAR mag niet ingrijpen bij onterechte gele kaarten. Bij die 2e gele kaart had de VAR nooit ingegrepen, want een gele kaart voor die actie was ook niet per definitie fout. Maar goed hij zal wel weer blij zijn, want hij hoeft weer een wedstrijd niet mee te doen.

27 november 2020 om 09:27

"als je de regels niet kent Jørgensen houdt dan gewoon je mond.". Wat een negatieve en kinderachtige zin weer. Sowieso ben jij Mr Negatief hier, maar ik begrijp dat oprecht niet. Ik reageer normaliter graag voetbalinhoudelijk, maar om het continu te lezen ergert op den duur ook. Neem eens eerst een lekker kopje koffie in de ochtend alvorens je reageren gaat! Er zijn te veel leuke dingen overal om je echt druk te gaan maken over dingen als voetbal. Ga er eens op uit!

27 november 2020 om 09:42

Neem zelf een kop koffie in plaats geen enkele manier op de inhoud van mijn reactie in te gaan. Je bent zelf net zo gefrustreerd afgaande op je reactie. 0 voetbalinhoud in deze reactie van je. Zoals je zelf al aangeeft er zijn te veel leuke dingen om je druk te maken dan om doe posts van master D op voetbalzone.

“Na die eerste kaart moet je oppassen, minder je handen gebruiken, slimmer zijn. Maar ik maak hem geen verwijten.” Wtf? Hoe is dit geen verwijt dan? 'je bent slonsig gekleed, oogt ongewassen en je stinkt. Maar ik oordeel niet over je voorkomen...'

Om Jorgensen zijn vraag te beantwoorden; die kaart van Ibra was zwart, maar de scheids miste deze in zijn broekzak dus liet ie maar doorspelen, kan natuurlijk ook

Wat wordt Zlatan enorm onthaald door een menigte! Het is zo een nare persoon ellebogen uitdelen of op iemand zijn benen staan! Zou fijn als hij dit soort geintjes in de ring uithaalt met een Badr o.d.Het is een duidelijke vorm van onzekerheid en gefrustreerde bewijzingsdrang!

27 november 2020 om 18:24

oguchi onyewu heeft hem een keertje zijn lesje geleerd,Mido idem dito!Ook de reactie toentertijd op V/d Vaart!

27 november 2020 om 18:31

Hij staat er nog op zijn 39ste(op zich knap)Elke duel met zowel Ronaldo als Messi was hij betekenisloos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Feyenoord3520
3.Vitesse3515
4.PSV3420
5.AZ3115
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger162
M. DiemersMiddenvelder151
S. BerghuisAanvaller1510
J. ToornstraMiddenvelder143
B. LinssenAanvaller144
N. JørgensenAanvaller112
L. FerMiddenvelder100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

2231 fans
Aanvaller, 39 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AC Milan 7 10 2 0
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
2017/2018 Manchester United 5 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ibrahimovic: ‘Niet normaal dat hij nooit in de Champions League heeft gespeeld’

Zlatan Ibrahimovic hoopt zich met AC Milan voor het eerst sinds 2013 weer te kwalificeren voor de Champions League. In de afgelopen zeven seizoenen eindigde de club steeds buiten de top...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren