Nieuw contract én afspraak tussen Tagliafico en Ajax

Vrijdag, 27 november 2020 om 06:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 06:59

Nicolás Tagliafico en Ajax hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis, zo meldt De Telegraaf vrijdag. Zaakwaarnemer Ricardo Schlieper laat aan het dagblad weten dat de 28-jarige linkerverdediger zijn huidige overeenkomst met een jaar zal verlengen. De Argentijns international zal dan tot medio 2023 op de loonlijst staan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door london calling)

Hij zal wel mogen vertrekken tussen de 15 en 25 miljoen. Goeie deal voor beide partijen lijkt me, mooi hoe Overmars dat constant regelt.

27 november 2020 om 07:17

Overmars voelt dat goed aan steeds. Marc Netto blijft de MVP van Ajax. Ongekend toch dat 6 basisspelers van het beste team in 2,5 decennium na twee jaar nog present zijn. Deels dankzij COVID wellicht maar wel genieten en voor Ajax ongekend. En Nico onze Special Forces. Met Antony Kudus Klaassen en de ontwikkeling van Gravenberch staat er wel weer een puntgaaf basisteam. Hoop de breedte sterk genoeg is om wat moois neer te zetten dit jaar. En hoop zeker dat Tagliafico nog wel langer blijft dan alleen tot eind dit seizoen. Maar die zal zich aan elk niveau op kunnen trekken, dus een mooie stap is hem ook wel gegund.

27 november 2020 om 08:15

Ik zat dinsdag ook te denken, hoe ongekend dat een Tadic, Onana , Blind en Tagliafico gewoon allemaal ( nog ) bij Ajax spelen. Er is echt zoveel verandert in de laatste 5 jaar, alleen maar in positieve zin

27 november 2020 om 08:17

Vergeet tadic en blind niet die zullen ook niet vertrekken. Tadic heeft een lang lopend contract en kan me niet voorstellen dat clubs zich branden aan blind vanwege zijn hart problemen. Voor schuurs is het zijn eerste jaar basis dus ik vermoed ook daar geen mutaties.. Onana zullen we helaas wel moeten gaan missen ben ik bang, maar hoop dat Scherpen dit jaar flinke stappen kan maken.

27 november 2020 om 08:20

Onana, mazroui, blind, neres en Tadic.. wie is dan nummer 6? Vergeet ik nu 1?

27 november 2020 om 08:24

@Feelingood, Tagliafico 😅

27 november 2020 om 08:25

De hoofdpersoon van dit artikel.

27 november 2020 om 08:33

Is het knap dat de spelers er nog echt zijn of is er nooit echte serieuze interesse geweest?
Is er al ooit eens een bod op onana en Nicos geweest?
Blind en Tadic zijn bewust naar ajax gekomen zijn op hun eind van hun carrière dus die hoeven geen klap meer te maken in de top. Dus ik weet niet of het heel gek is dat deze spelers nog bij ajax zitten.

27 november 2020 om 08:51

Ik heb begrepen dat er wel degelijk interesse in Tagliafico is geweest, maar niet van een club waarvoor hij Ajax wilde verlaten. Onana heeft ook altijd gezegd dat hij alleen weg wil als hij naar een grotere club gaat en ook gaat spelen. Dus niet om op de bank te zitten.

27 november 2020 om 09:00

@kyle66
Dus dat is wat ik aangeef. BME geeft aan dat het super is dat sommige spelers bij ajax nog zitten. Maar is dat dus ook zo.
Interesse is er altijd en dat zal in elke speler zo zijn. Maar je gaat pas praten als er een bod is gedaan en je dan nee zeg toch?
Ik vind Onana goed maar de top van Europa vind hem (nog)niet goed genoeg en vinden dat ze een betere hebben staan.
Ik heb zeker gehoord dat Barca interesse heeft in Tagliafico maar hebben nog geen bod gedaan. Dus logisch dat ze beide nog bij ajax spelen.

27 november 2020 om 09:13

@bliek, in deze tijden is het wat lastiger om een makkelijke transfer te maken. Maar vergeet niet dat deze spelers een club zoeken met ambitie en geld. Er worden dus best veel clubs afgewezen en blijven maar een aantal over en dan is het idd de vraag willen die nu voor een speler van Ajax gaan. Als ik de CL wedstrijden bekijk dan zou ik bij veel clubs meteen Onana halen hoor.

Dat Nico nu weer een jaar erbij zet op papier geeft hem misschien wat rust en komt hij weer op zijn oude niveau.

27 november 2020 om 09:29

@thamike maar dat is toch het hele verhaal.
De spelers hebben een ambitie en willen in een grotere competitie bij een club spelen die ze naar hun maatstaven beter vinden dan ajax.
Het probleem is als die clubs het daar niet zien zitten heb je de keuze blijf ik bij ajax of stel ik mijn ambitie bij dat ik wel in de grotere comp kom en dan misschien in de top 4 tot 8 of iets dergelijks.
Zolang de spelers niet zeuren dat ze weg willen en tevreden zijn is dat prima en moeten ze lekker blijven.
En ja Onana had ik denk inmiddels ook wel opgepikt als topclub zijnde.

27 november 2020 om 09:50

Dat geblaat moesten we ook steeds horen met Ziyech, die zou eigenlijk niet zo interessant zijn. Veel spelers zijn voor de helft van Nederland nu eenmaal niet echt goed zolang ze in Ajax shirt spelen. Geloof nou maar dat Onana en Tagliafico bij geen enkel topteam in Europa uit de toon zouden vallen. Verschil vandaag de dag is ook dat het een stuk interessanter is geworden om bij Ajax te blijven dan het 5+ jaar geleden was. Kijk alleen even naar de grote clubs die gisteravond UEFA cup speelden. Voor die spelers geldt nu gewoon dat ze best ambitie hebben om hogerop te gaan, maar niet naar de eerste de beste buitenlandse club.

27 november 2020 om 09:51

@Thamike, dat Chelsea voor een relatief onbekende doelman die ouder is dan Onana gaat, zegt toch wel iets niet?

27 november 2020 om 10:02

@manodedios.

Ja leuk natuurlijk dat Arsnenal nu in de Uefa cup speelt maar die spelen volgende week niet tegen een vvv.
Als Cl spelen je droom is moet je lekker bij Ajax blijven toch speel je bijna gegarandeerd eerste Ronde cl en als je geluk heb kom je een jaartje wat verder.
Geloof me ik wil het nog weleens zien als Arsenal voor Onana komt en bied 30 mil wat er gebeurd.
Echter er is nog geen club geweest die wat geboden heeft dus makkelijk praten

Mooi, maar dan neem ik wel aan dat de clausule eruit is van 25 miljoen en dat Ajax kan vragen wat het wil, anders ontgaat me de toegevoegde waarde.

27 november 2020 om 06:55

Flavente, zoveel hoeft Ajax niet voor hem te hebben.
Ik meen dat hij vijf gekost heeft ex salaris, het is niet dat ze massaal in de rij staan voor Nico.
Als je hem voor 15 plus kan verkopen heb je de kosten er ruim uit, lijkt me..

27 november 2020 om 06:55

Gewoon een stukje waardering naar een loyale speler die niet klaagt als er geen nieuwe club komt. Volgende zomer is hij weer een jaar ouder. Het zou me niets verbazen als die clausule er nog in staat en misschien zelfs iets lager is geworden. Iemand die zich zo inzet voor Ajax en eigenlijk nooit door de ondergrens zakt moet je ook een transfer gunnen. Als Ajacied zou ik het hem gunnen als er een club komt in de zomer die 15-20 miljoen voor hem aftikt.

27 november 2020 om 07:10

de toegevoegde waarde is dat hij dit seizoen afmaakt en je niet in de winter hoeft te gaan leuren om er nog wat voor te vangen. Want in de zomer zou hij nog een eenjarig contract hebben gehad en moet je eerder aan 10-15 miljoen denken. Gun hem alles, maar hoop erg dat hij nog een jaartje blijft deze strijder.

27 november 2020 om 08:21

Denk jij dat een speler die eigenlijk het liefste naar een grotere competitie wil zo'n clausule uit het contract laat halen ? Dit zou een hele domme zet van hem zijn.

27 november 2020 om 09:20

Van mijn part verkopen we hem voor 5 miljoen. Nico heeft ongelooflijk veel betekend voor de club, daar hoef je naar mijn inzien niet veel winst op te maken. Op en top prof, zowel op het veld als daarnaast. Met Kudus, Neres, Antony En Gravenberch hebben we genoeg spelers die over 2-3 jaar gaan zorgen voor een financiële klapper.

Dan hoop ik idd dat er clausule in staat van 25 want 15 slaat helemaal nergens op.

27 november 2020 om 07:11

Mwah hij heeft zijn investering wel opgebracht. Natuurlijk gaat Ajax er iets aan verdienen maar vooral sportief heeft hij alles gebracht wat je kon wensen.

27 november 2020 om 07:58

Als hij voor 15 miljoen vertrekt, heeft Ajax toch een geweldige deal aan Tagliafico gehad? Zijn prestaties, loyaliteit en een winst. Ik zou het hem heel erg gunnen.

27 november 2020 om 08:58

Er is een reden dat hij nog niet weg is hè, zou er maar vanuit gaan dat het bedrag nu een stuk lager word.

27 november 2020 om 10:05

Dat zou helemaal niet zo gek zijn. Het voordeel wat je uit deze manier van handelen haalt, is dat de club bekend komt te staan als een eerlijke club. Het is een smerig wereldje en vaak zijn dat soort afspraken als puntje bij paaltje komt niet zoveel waard, omdat er altijd wel weer wat te bedenken is om meer geld binnen te harken. Ajax heeft met Donny al laten zien dat ze op een erg faire manier omgaan met hun loyale sterspelers. Liever een jaartje extra en iets minder transferopbrengst, dan een vroegtijdig(er) vertrek. Ook als Nico nu voor 15 zou gaan, maak je een mooie winst en zal Nico tegen iedereen die hij tegenkomt zeggen dat Ajax een club is die zijn afspraken nakomt. Zulke mond op mond reclame is in het wereldje ook wat waard.

27 november 2020 om 10:52

Ik denk niet dat Ajax nog 25 miljoen gaat krijgen, heeft niets (of niet alleen) te maken met zijn kwaliteiten maar alles met zijn leeftijd. Hij wordt aan het einde van het seizoen al weer 29.

Bijna drie jaar is hij alweer in Amsterdam en elke paar maanden komen de berichten, dat hij naar een topcompetitie verkast. Maar hij zit er nog steeds.

27 november 2020 om 07:59

Zo gaat dat met internationals die goed presteren in de champignons League. De corona crisis heeft ervoor gezorgd dat deze strijder nog een jaartje blijft net als André. Goed geregeld van Overmars. Vooral hoeveel respect hij de spelers geeft. Heeft met Edwin en het media team een warme club van Ajax gemaakt. Erg knap werk.

27 november 2020 om 08:23

Ondanks de corona zijn er nog steeds transfers geweest. Je hoorde ook dat er veel interesse in hem was, maar dat als ze een speler haalden altijd voor een andere speler kozen.

27 november 2020 om 08:53

Dat betekent alleen dat ze hier goed worden betaald, gelukkig zijn en dus niet zomaar weg gaan. Ergo: Overmars doet zijn werk goed.

27 november 2020 om 08:54

En wat is je probleem hierin ? Ik denk dat ze in Amsterdam blij zijn, dat de geïnteresseerde clubs steeds voor een ander kozen !

Heeft nooit voor 15 miljoen weg gemogen de vraag prijs was 20 miljoen nu een jaar er bij dan zal de vraag prijs liggen tussen de 20 a 30 miljoen euro en dat is een mooie prijs voor Tagliafico vind ik dikke winst dus als je bedenkt dat hij maar 4 miljoen heeft gekost Gun het hem ook wel loopt nooit te klagen en is wel een speler die steeds het zelfde presteer

27 november 2020 om 08:58

Niet bij een mieuw contract met nieuwe afspraken natuurlijk. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid bijtekenen en op laten nemen dat hij voor een gereduceerde prijs weg mag als er een "droomclub" langs komt, hij is ook niet gek.

Wat had ik deze man levenslang bij Ajax gewild zeg. Kon echt een icoon worden voor Ajax. Eerst als speler en dan een contract als trainer. Wat een geweldig karakter heeft hij, er zit een goede kop op en komt zeer vriendelijk over.

27 november 2020 om 08:05

Z'n droom najagen wilde hij afgelopen zomer ook al dus een garantie is het niet. Clubs als Real en Barca zullen niet 100% overtuigd zijn. Het zal een club als Chelsea ot Sevilla worden. Met wat geluk Atleti omdat hij daar gewoon past. Of natuurlijk de italiaanse topclubs. Maar dit hadden we ook afgelopen zomer al verwacht en ondanks die afspraken heeft Nico het onwijs naar z'n zin bij Ajax en in Amsterdam, heb ik het idee. Stel: er komt niks concreets, sluit ik jouw wens niet 100% uit.

27 november 2020 om 08:12

Nou Chelsea heeft afgelopen zomer nog ruim 50m neergelegd voor een linksachter. Als ze hem hadden gewild dan hadden ze die 20 wel neergelegd..

27 november 2020 om 08:44

Chelsea zit dan ook in Engeland met een homegrown regel waar ze aan moeten voldoen. Dat zal een grote rol hebben gespeeld om voor Chilwell te gaan en drijft de prijs al aardig op. En dat hij de competitie al kent.

27 november 2020 om 09:53

Ik denk dat die homegrown regel en niet tot de zorgen van Chelsea behoord hoor.

Ik neem aan dat Overmars dit voor Man City heeft geregeld. Als ik de sluimerende interesse zo heb meegekregen kan het niet anders dan dat Nico in de zomer naar City gaat. Voor nu prachtig. Een waar icoon en strijder.

20 miljoen vroeg Ajax en niemand haalde hem op? Dan betwijfel ik of er volgende zomer wel een transfer in zit.. al is er dan misschien wel meer financiële ruimte met betrekking tot Corona. Bij Ajax zullen ze dat niet erg vinden!

Dit maakt meteen duidelijk dat niemand in Europa op hem zit te wachten. Anders doe je dit niet. Die volgende stap zal te duur worden voor vele clubs. En zo goed is hij niet, wijndal is bijna net zo ver. En jonger.

27 november 2020 om 09:01

Wijndal is bijna net zover op basis van wat? Tagliafico heeft een Copa Sudamericana achter zijn naam staan als aanvoerder van Independiente, een halve finale CL met Ajax gehaald en is vaste basisspeler bij Argentinië. Wijndal heeft er pas een volledig seizoen op zitten. Hij heeft potentie, maar laat hem het eerst maar over meerdere seizoenen zien voordat we al gaan roepen dat hij bijna net zo ver is als Tagliafico.

27 november 2020 om 09:35

Je kan toch ook niet zeggen dat hij het heel veel minder doet op eredivisie niveau. Die jongen doet het gewoon erg goed bij Nederland en de kans is vrij groot dat hij een basisspeler op het ek zal worden, want hij deed het gewoon goed. Verder is Tagliafico gewoon een goede ervaren back maar de prestaties uit het verleden zijn niet leidend naar mijn mening.

27 november 2020 om 09:54

En pas een volledig seizoen is ook niet leidend om al de conclusie te trekken dat Wijndal bijna net zo ver is als Tagliafico. Dus wat is je punt? Tagliafico laat het over meerdere jaren zien en ook in een competitie als de CL en de Copa Sudamericana. Ook dit seizoen is hij na een matige start weer lekker aan het vlammen. Laat Wijndal het dus ook maar eerst meerdere seizoenen zien, voordat we al gaan roepen dat Wijndal bijna net zo ver is.

27 november 2020 om 09:18

Dit heeft Ajax ook gedaan bij Ziyech, en die is ook aardig terecht gekomen lijkt me.

Ik weet niet of dit nou zo slim is, eigenlijk koop je één jaar af voor misschien wel 20 miljoen minder als hij na dit seizoen zonder clausule gekocht zou worden, dat ene jaar kost je snel 15/20 miljoen

27 november 2020 om 11:01

Hoezo zou dat jaar je 20 miljoen kosten?
Hij was afgelopen zomer al op te halen voor 20-25 dan zou dat komende zomer dan gaat het je toch nooit 20 miljoen kosten wanneer je hem nu een nieuw contract geeft wat een jaar langer door loopt maar alsnog komende zomer verkoopt.

Hoe jou je een speler gemotiveerd? Nou, zo dus! Dit wordt een Ziyech constructie: voor een goed bedrag vanuit een aansprekende club werkt Ajax mee, maar Nico gaat minimaal 25 mln opleveren

27 november 2020 om 09:14

Is wel erg veel geld voor een back die richting de 30 gaat.

27 november 2020 om 10:57

Rond je 28e ben je fysiek op je top, dus je koopt top. Als topclub wil je iemand die instant presteert en hoef je iemand niet als investering voor de toekomst te kopen.

27 november 2020 om 11:51

Ik zie hem niet eens een transfer maken eerlijk gezegd. Zo goed is hij nou ook weer niet en zelfs na een geweldig jaar CL was de interesse maar matig.. anders was hij allang weg. Waarom zouden ze hem dan nu wel willen?

27 november 2020 om 10:19

Weten die vrouwen (ik mag hopen dat het vrouwen zijn?) dan wel wat buitenspel is? Niemand gaat betalen om dat eerst uit te leggen he?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4116
4.AZ3716
5.Feyenoord3515
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren