Perez is ongekend lovend: ‘Ik heb hem altijd beter gevonden dan Bergwijn’

Donderdag, 26 november 2020 om 23:58Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:17

Kenneth Perez ziet Cody Gakpo als de meest veelbelovende speler van PSV. De analist is na afloop van de wedstrijd van de Eindhovenaren tegen PAOK Saloniki (3-2 winst) bijzonder lovend over de 21-jarige vleugelaanvaller, die het eerste doelpunt van PSV voor zijn rekening nam. Perez oppert Gakpo ook als optie voor het Nederlands elftal.

"Ik ben eigenlijk al tijden een groot fan van Gakpo", zegt Perez, die de vergelijking opwerpt met Steven Bergwijn, in zijn analyse voor FOX Sports. "Hij stond lange tijd in de schaduw van Bergwijn. Dat was dan de grote speler bij PSV, maar eigenlijk heb ik Gakpo altijd beter gevonden. Hij is veel doelgerichter, hij maakt veel meer goals." Perez benoemt vervolgens dat Gakpo uit zijn laatste acht schoten zeven doelpunten heeft weten te produceren.

"Dan ben je wel doelgericht", concludeert de voormalig middenvelder over die ongekende statistiek. "Hij heeft fysiek, snelheid, overzicht. Ik vind hem technisch vaardig en hij maakt goals. Dat vind ik echt heel belangrijk. Hij is een buitenspeler, dan heb je scorend vermogen erbij. Ik vind het een super interessante speler. Nu speelt hij vaak van rechts, ik vind hem eigenlijk van links beter."

Ongeloof in Eindhoven na deze afgekeurde goal. What the ****

Geplaatst door voetbalzone op Donderdag 26 november 2020

Volgens Perez is Gakpo zeker niet minder dan de huidige spelers die in Oranje de positie van vleugelspits bekleden. "Ik denk dat hij heel hard op de deur klopt bij Frank de Boer om bij het Nederlands elftal te komen, om te laten zien wat hij kan. Er zijn natuurlijk heel veel spelers die voor die positie in aanmerking komen en ik vind dat hij ook daarbij hoort. Ik vind dat hij in die poule met Calvin Stengs, Steven Berghuis, Ryan Babel, Bergwijn, Quincy Promes, daar kan hij ook staan. Hij heeft een hoog basisniveau."

Ibrahim Afellay
Ook Ibrahim Afellay, die de wedstrijd analyseerde voor RTL 7, is vol lof over Gakpo. Hij speelde afgelopen seizoen samen met de aanvaller van PSV en licht het tweede doelpunt van de Eindhovenaren uit. Daarbij werd Gakpo door Denzel Dumfries met een steekpass vrijgezet op de achterlijn, waarna Gakpo voorzette op de doeltreffende Noni Madueke. "Een heel goede actie van Cody, die goed positie kiest in de diepte en de bal goed teruglegt", zegt Afellay. "Ik denk dat hij sowieso onderbelicht is. Hij is bezig aan een sterk seizoen. Hij is heel erg belangrijk met goals en assists. Het wordt niet altijd benoemd, maar deze jongen is heel belangrijk voor PSV."

Reactie Gakpo
Gakpo zelf werd door Milan van Dongen van FOX Sports geconfronteerd met een mogelijke uitnodiging voor het Nederlands elftal in maart. "Ik denk er niet echt aan", aldus de 21-jarige vleugelspits. "We hebben nu heel veel wedstrijden, dat is wel heel ver vooruitkijken. Het zit eerlijk gezegd niet echt in mijn achterhoofd. Ik hoop het, maar we gaan het zien."


Poll

Hoort Cody Gakpo in Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door carlo35)

Helemaal mee eens. Gakpo was ook vorig jaar al ontzettend doelgericht. Daarnaast heeft hij een ontzettend goede voorzet in huis, en kan hij ook nog vrij goed in de kleine ruimtes spelen. Mag best de kans krijgen in het Nederlands elftal.

27 november 2020 om 07:11

Gakpo de Eindhovenaar dat zeggen ze toch? Ken hem niet maar wat komt hij bescheiden over in de pers! Een parel voor jullie in Eindhoven

Ah, de hype-train begint weer. Benieuwd wie er nog meer gaan roepen “ik heb heb hem altijd al goed gevonden”. Echt? Dat heb ik je voorheen nooit horen zeggen namelijk! “Gakpo is de meest veelbelovende speler van psv.” Echt? Vorige week was dat Ihattaren toch?

27 november 2020 om 08:15

Ben ik het ook niet helemaal mee eens. Gakpo laat het al over een langere periode zien en het is niet dat hij na 1 wedstrijd wordt gehypet of het Nederlands elftal in wordt gepraat. Als hij dit niveau blijft vasthouden dan is het gewoon een veelbelovende speler en verdiend hij een kans boven spelers als Promes en Babel..

27 november 2020 om 08:46

Ik heb hem altijd al goed gevonden. Altijd al minder fan van ihattaren geweest.

27 november 2020 om 09:01

Perez zegt al een behoorlijke tijd dat hij Gakpo écht een hele goede speler vindt. Dat is niet iets van gisteren. Hij was juist één van de eerste analisten die aangaf overtuigd te zijn van zijn kwaliteiten terwijl de rest nog twijfelde.

27 november 2020 om 10:19

Klopt, vooral vanwege zijn eigen stokpaardje (waar hij overigens gelijk in heeft m.i.) de schottechniek van Gakpo. Die is zo ongelofelijk zuiver en getrained. Altijd met de binnenkant, hard en zuiver geplaatst. Daar houdt Perez gewoon van. Gakpo haalde daardoor altijd al een enorm rendement, echter voetballend was het juist bij hem wat minder. Dus niet echt balvast (btje zoals Babe alleen dan met een goed schot) en een te lage handelingsnelheid. Beide heeft hij dit seizoen echter doorontwikkeld en zijn rendement behouden. Dan ben je dus een enorm talent inderdaad.

Persoonlijk ben ik overigens meer fan van Ihattaren omdat hij die techniek, balvastheid, handelingssnelheid en creativiteit heeft die gewoonweg niet aan te leren is.

27 november 2020 om 11:20

ik vond gakpo nooit zo speciaal. Dacht ook dat ie met zn huidige concurrentie op de bank zou belanden. Maar wat mij nou opvalt bij deze jongen, is dat hij door de vele concurrentie en nieuwe trainer juist beter is gaan spelen. En dat is knap en zegt wat over je mentale kracht. Als jij onder druk in staat bent om juist meer gas erbij te zetten, zou je nog weleens ver kunnen komen. topsport mentaliteit heet dat.

27 november 2020 om 21:02

Hele hoop mensen hebben het altijd over Messi en Ronaldo. Maar ik heb Gakpo eigenlijk altijd beter gevonden. 🤷🏻‍♂️

Gakpo is een heel interessante speler. Perfecte voorzet. Uitstekend schot. Hele goede functionele techniek, waardoor hij ondanks zijn lengte toch in de kleine ruimte raad weet met zichzelf. Hij is ook sneller dan hij oogt door zijn lengte. Ik vond het vandaag trouwens bewonderingswaardig dat hij op rechts op precies dezelfde manier zijn ding doet als op links. Daarbij weet hij in de laatste fase van de aanval zijn overzicht te houden en dus wanneer hij moet schieten of assisteren. Ik zie nu al veel kwaliteiten bij hem waarbij ik bij Bergwijn altijd maar bleef hopen dat hij die eens zou ontwikkelen. Maar Bergwijn aarzelt nog steeds teveel, en maakt nog steeds vaak de verkeerde keuze in de laatste fase van de aanval. Gakpo weet volgens mij heel goed wat hij wel en niet kan, en loopt zich daardoor zelden vast, en lijdt zelden dom balverlies. Heel benieuwd waar zijn plafond ligt. Op dit moment zie ik ook niet echt een duidelijk zwak punt in zijn spel, misschien koppend beter worden, maar eigenlijk alleen maar kwaliteiten die hij verder uit moet bouwen. Ga zo door, zou ik zeggen.

27 november 2020 om 01:33

Qua passeer acties, kansen creëren en pure snelheid is Bergwijn in z’n voordeel. Daarnaast moet men de vele assists van Bergwijn niet vergeten. In z’n laatste anderhalve seizoen ruim 20 assists verzorgd.

27 november 2020 om 01:40

Ja mensen overdrijven nu wel ligt over Gakpo. Hij blijft idd heel rustig in en rond de 16 en maakt vaak juiste keuzes, maar nu wordt er gedaan alsof die elke wedstrijd 10x zn directe man voorbij gaat en werkelijk alles kan met een bal. Zeker qua passeer actie, snelheid etc is het geen bijzondere voetballer. Desalniettemin is hij zeer goed bezig.

27 november 2020 om 01:40

Licht*

27 november 2020 om 01:49

Bergwijn is soms een slangenmens, maar heeft nog zoveel wedstrijden waarin hij niet thuis geeft. Bij Tottenham laat hij het bij vlagen zien, maar in Oranje heeft hij bijvoorbeeld nog geen goede wedstrijd gespeeld. Bij Bergwijn heb ik altijd het gevoel dat hij nog een stap moet maken. Simpelweg belangrijker zijn. En soms laat hij dan zien dat hij het kan en is hij heel dominant aanwezig, maar helaas vaker komt het er niet uit. Wat ik wel denk is dat Bergwijn goed bij Mourinho zit, want hij verdedigde bij PSV al heel goed mee, maar bij Mourinho gaat hij echt terug tot de achterlijn. Zulke jongens zijn op een eindtoernooi zo belangrijk. Zou hem wel altijd op links zetten.

27 november 2020 om 01:59

Dat doe ik toch niet? Ik had het over functionele techniek. Dus een bal kort aannemen of one touch doorpassen, goed kunnen wegdraaien, dat soort dingen. Gakpo is natuurlijk geen baltovenaar of dribbelaar, daarin is Bergwijn bv veel beter. Ook een mannetje passeren met de bal aan de voet is niet des Gakpos. Hij kan heus niet alles, maar binnen zijn stijl van voetballen heeft hij weinig zwakheden. Ik bedoel, sommige buitenspelers kunnen goed dribbelen, maar moeten er langs dribbelen om een voorzet te kunnen geven, anderen kunnen niet zo goed dribbelen maar hoeven niemand te passeren om een bal panklaar voor te leggen. Alleen de absolute wereldtop kan allebei.

27 november 2020 om 06:50

Hype? Nee deze speler vond ik vanaf dit seizoen sws de beste van psv. Beste vleugel speler van de eredivisie. En dat zeg ik als Ajacied.

27 november 2020 om 06:57

@Stephan, neem aan dat je dan Nederlandse vleugelspeler bedoeld?

Altijd? Mischien dit seizoen maar zeker niet de afgelopen seizoenen...

Had allang een uitnodiging moeten hebben Ihatarren zit er wel bij terwijl hij weinig speelt bij zn club en Gakpo wordt telkens over geslagen. Ik zie hem 10x liever dan Ryan Babel

Bergwijn en Gakpo zijn wel twee verschillende spelers. Bergwijn is veel meer een dienende speler met zijn prima techniek, kwaliteit in kleine ruimtes en snelheid. Gakpo heeft dan weer meer rendement, een goed schot en over het algemeen een uitstekende traptechniek. Toen Bergwijn er nog was liet hij al zien op de deur te kloppen, maar na Stevens vertrek heeft hij dat gat meteen goed opgevuld. Komt ook over als een verstandige jongen. Mits fit en er vanuit gaande dat Memphis in de spits speelt zouden Bergwijn en Gakpo je twee eerste keuzes als linker vleugelaanvaller moeten zijn (anders is Memphis dat). Rendement is sowieso iets wat de vleugelaanvallers van Oranje op Depay na te weinig hebben, wat Gakpo nog wat extras geeft. Kan renpaard Promes lekker banken of wat extra vrij nemen tijdens interland periodes. En Babel kun je dan eindelijk voor eens en voor altijd doorselecteren.

Gakpo laat dit seizoen zien dat hij toch echt een kans verdiend in Oranje. Hij klopt op de deur bij Frank de Boer zeggen ze. Volgens mij zit hij al binnen, maar heeft FdB zijn bril niet op. Weg met Babel en Promes mag zich weer melden als hij zijn vorm weer eens heeft gevonden.

Psv heeft momenteel de beste talenten van NL, zeker in aanvallend opzicht. Wat ik overigens bijzonder vind: vroeger stonden Ajax(en fey ook wel) bekend als clubs met de goede aanvallende talenten uit de eigen jeugd. Daar is echt niks meer van over, en zie nu PSV: Bergwijn(vertrokken) , Malen, Gakpo, Lammers(vertrokken, Ihattaran. Om jaloers op te zijn gewoon.

Perez herkent iets van zichzelf in Gakpo. Niet qua snelheid maar wel qua functionele techniek, gogme en zuiverheid in de afronding.

Het kan aan mij liggen hoor, maar ik heb Perez nooit horen zeggen dat hij Gakpo altijd beter heeft gevonden dan Steven Bergwijn. Het zijn m.i. ook twee verschillende type spelers die niet echt met elkaar te vergelijken zijn.

PSV heeft een heerlijke pool met talenten trouwens!

Gakpo is een talentvolle speler, Bergwijn ook. Die doet het prima bij Tottenham, een outsider voor de titel in de zwaarste competitie ter wereld. Dan ben je ook echt geen koekenbakker. We kunnen rustig stellen dat er weer leuke talentvolle opties zijn voor met name de linkerflank. Je hebt meer dan 1 goede optie nodig om met Oranje iets te kunnen presteren.

Ik moet eerlijk bekennen dat Gakpo mij steeds meer begint te bekoren. Behendige speler die met zijn spel toch fris elan weet toe te voegen aan dit Psv. Laat hem de komende jaren maar rijpen bij Psv, dan hebben we bij het Nederlands elftal straks een evenwichtige speler die zich goed doorontwikkeld.

27 november 2020 om 14:20

Ik zou er niet mee wachten, gewoon bij Oranje halen (net als Bergwijn behouden trouwens). Afscheid nemen van Babel, Promes en Depay. En nu al beginnen om op die jonge voorhoede voort te borduren (gakpo - Malen - Boadu - Bergwijn - Ihattaren - Stengs - Zirkzee). Volgend jaar wordt je echt geen kampioen. Maar als je 1 jaar verder kijkt naar het tournooi van 2022 dan kun je toch echt wel een goede aanval hebben mits deze jongens zich doorontwikkelen. En verdediging middenveld is momenteel goed en kan allebei de tournooien nog wel mee.

27 november 2020 om 15:24

Wel leuk, al die talenten bij elkaar zetten maar de balans in een team is dan ver te zoeken. Met enkel talent komt je er niet. Met de huidige spelers die je tot je beschikking hebt kun je wel naar de vorm van spelers selecteren. Een Babel hoort absoluut niet meer thuis in de groep. In dat opzicht snap ik een verkiezing van Gakpo boven Babel wel. Maar jongens als Ihattaren, Stengs, Boadu en Zirkzee hebben op het moment spelers voor zich die door hun ervaring meer rendement zullen brengen.

27 november 2020 om 16:05

de ervaring zit in de verdediging en het middenveld.
Deze jonge jongens aanvullen met een target man voor plan B. Die target man heeft ook al ervaring welke van de 2 je ook kiest. Ik zie niet welke ervaren speler bij jou dan meer rendement brent. Babel, Promes en Depay i.i.g. niet.

27 november 2020 om 17:54

Grotendeels mee eens, maar ik zou depay echt nog wel meenemen voorlopig.
Probleem van depay is dat ie soms een 9 speelt en soms een 4; heel grillig. Hij zou wat constanter 7-8 moeten spelen met af en toe een uitschieter omhoog.

28 november 2020 om 11:49

@footbal033,

probleem dat ik voorzie is dat ik Depay als een dissonant inschat als hij niet 1e keus is. En in mijn opstelling zou hij dat volgend jaar al niet zijn en over 2 jaar al helemaal niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Feyenoord3520
3.Vitesse3515
4.PSV3420
5.AZ3115
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller157
E. ZahaviAanvaller83
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren