Afellay zet vraagtekens bij uitleg van Schmidt over Ihattaren

Donderdag, 26 november 2020 om 21:47Dominic Mostert • Laatste update: 21:51

Ibrahim Afellay heeft zijn twijfels bij de uitleg van Roger Schmidt over de afwezigheid van Mohamed Ihattaren bij PSV. De aanvallende middenvelder behoort niet tot de wedstrijdselectie voor het Europa League-duel met PAOK Saloniki, dat om 21.00 uur begon, en ontbreekt zondag ook in de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Schmidt verklaarde kort voor de aftrap tegen PAOK dat zijn pupil niet fit is.

"Mo heeft zondag twintig minuten gespeeld, maar hij voelde zich na wedstrijd en op maandag niet goed", zei Schmidt voorafgaand aan de wedstrijd tegen FOX Sports. "Hij was ziek tijdens de interlandperiode. We hebben erover gesproken en ik denk dat het beter voor ons en voor hem is om niet te veel druk op hem te zetten. Hij neemt wel deel aan de groepstraining, we geven de ruimte voor wat extra individuele training. Vandaag en zondag is hij er niet bij, hopelijk volgende week wel weer."

Afellay, bevriend met Ihattaren, is verbaasd door de uitleg van Schmidt. "Ik heb hem zelf niet gesproken, maar ik vind het wel een apart verhaal. Zeker als je het op dit moment naar buiten toe communiceert", aldus de analist van RTL7. "Als je al weet dat hij met dit soort problemen kampt, waarom wacht je dan tot dit moment? Dat kun je toch aan het begin van de week duidelijk maken?"

Ook in de studio van FOX Sports wordt de absentie besproken. Bij de uitleg van Schmidt worden echter geen vraagtekens gezet. "Hij is ziek geweest, we weten niet wat hij heeft gehad", zegt Kenneth Perez over Ihattaren. "Als het corona was, en dat weten we niet, heeft hij het misschien wat ernstiger ervaren dan bijvoorbeeld Denzel Dumfries."Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door otterreelick)

Afellay is nog gefrustreerd waarschijnlijk dat Schmidt geen plaats voor hem zag bij PSV.

26 november 2020 om 22:08

of hij is gewoon een voetballiefhebber die liever een geweldig talent als Ihatteren ziet spelen dan een hoop van de doorsnee middelmaat die nu wordt opgesteld

26 november 2020 om 22:16

Wij zien mo ook het liefst spelen, maar dan moet hij wel fit, niet ziek en in vorm zijn.

26 november 2020 om 22:19

hoe moet je in vorm komen als je trainer geen vertrouwen in je heeft en je weet dat je na de eerste de beste partij waarin je niet minimaal een 8 haalt weer op de bank zit?

26 november 2020 om 22:41

Hij ziet nog het allerliefst dat PSV wint denk ik, en momenteel kan je dan beter toch andere jongens opstellen dan Ihataran. Ik snap dat jij weer helemaal bevlogen bent en een weer een nieuwe kruistocht hebt gevonden in de persoon Ihataran. Echter is het wel noodzaak dat je ten alle tijden realistisch blijft, de Ihataran van vorig seizoen, was vorig seizoen.

26 november 2020 om 22:50

Ihattaren is gewoon overrated zoals elghazi, maher en bazoer. Allen Te vroeg Bestempeld als wereld talenten. 1 speelt aston de andere utrecht en vitesse nu.

27 november 2020 om 00:27

@kanterealfes dat kan je vinden idd. ik vind Ihatteren een toptalent en ik vind die Schmidt overrated. die heeft imo als coach niks indrukwekkends gepresteerd waar ik Ihatteren toch best vaak geweldige wedstrijden heb zien spelen bij PSV

Ibi is nog steeds gefrustreerd dat Schmidt hem niet nodig had. Als Mo zelf aangeeft zich uitgeput te voelen door de ziekte die hij vorige week had, dan kan ik wel begrijpen dat je hem wat extra dagen rust gunt.

26 november 2020 om 21:55

Zei Schmidt niet dat Ihattaren deze dagen juist ging gebruiken om intensief te trainen? Dacht dat ik hem dat hoorde zeggen...

26 november 2020 om 22:02

Dat zei hij inderdaad. Daarnaast is het toch gewoon raar om dit net voor de wedstrijd bekend te maken. Ik vind niet dat Ibi hier hele rare dingen zegt.

26 november 2020 om 22:02

Individueel trainen wel. Spelen niet.

Ihattaran is veel te vroeg bestempeld als mega talent. En nu verwacht men heel veel van die jongen. Hij heeft gewoon niet de mentale weerbaarheid. En ja hij is zn vader verloren...voordat men daarmee komt... Er zijn internationale spelers die ook hun ouders en kinderen enz enz zijn verloren. Maar dan nog...verschrikkelijk voor die jongen...hij moet verder. Hij moet het een plek geven en verder. Hetzij in voetbal of zn maatschappelijke leven.

26 november 2020 om 22:10

die jongen is 18 jaar, zulke spelers zijn nog niet altijd constant. Gravenberch had ook een mindere periode maar Ten Hag bleef hem opstellen en krijgt nu dat vertrouwen terug betaald met geweldig spel van Gravenberch. Schmidt geeft liever echter het krediet en vertrouwen aan hardwerkende middelmaat

26 november 2020 om 22:17

Klopt... Maar 18 jaar en zeker 5 kilo te zwaar terwijl je Topsporter bent... Dan heb je geen recht van spreken. Talent alleen is niet genoeg. En dat wordt hem op een pijnlijke manier duidelijk gemaakt. De volgende Ihattaran van 17 jaar staat al klaar he... Zo gaat het.

26 november 2020 om 22:19

Gravenberch heeft (nog) geen terugval gehad, zoals mo nu heeft. Het is toch niet zo moeilijk te begrijpen? Je blijft maar in herhaling vallen. Zijn vader is overleden en hij heeft het er (logisch) heel zwaar mee gehad. Hij komt er wel, maar geef hem de tijd.

26 november 2020 om 22:21

wie is de volgende Ihatteren dan? ik zie geen enkel talent lopen bij PSV wat ook maar enigszins bij hem in de buurt komt qua voetballende kwaliteiten. Ihatteren is een uitzonderlijk talent die je gewoon wat extra krediet hoort te geven omdat dit een hele grote kan gaan worden maar dat wordt hij niet als hij op de bank verpietert want dan stagneert hij in zijn ontwikkeling

26 november 2020 om 22:23

@inti Gravenberch was vorig jaar superwisselvallig en speelde vaak ook matig en aan het begin van het seizoen ook nog maar hij bleef het vertrouwen krijgen en speelt nu geweldig. Ten Hag snapt beter hoe je met je toptalenten omgaat dan zo een naar mijn mening redelijk overschatte Schmidt die als coach eigenlijk nergens wat heel indrukwekkends heeft gepresteerd en niet eens het uitzonderlijke talent lijkt te zien van een speler als Ihattaren

26 november 2020 om 22:29

In zn algemeenheid staat de volgende al klaar. En krediet op basis van talent??? Weet jij hoeveel spelers er in de jeugd van tegenwoordig uitzonderlijke kwaliteit zijn? Weet jij van hoeveel spelers gezegd is: Dat wordt een hele grote! En vervolgens???

26 november 2020 om 22:36

@Japie_KrekelNiet helemaal te vergelijken deze situatie, dat jonge spelers wisselvallig zijn snappen trainers heus wel, wat trainers terecht niet snappen is dat je op die leeftijd niet topfit bent. Ten Hag heeft ook wel wat credits opgebouwd bij Ajax, die kan zich daardoor i.c.m. met een voor Nederlandse begrippen topselectie permitteren om Gravenbergh een paar mindere potjes te laten spelen, die luxe heeft Schmidt niet, die heeft nog niks bewezen bij PSV en heeft allereerst resultaten nodig, die gaat dan niet lekker experimenteren met een niet fitte speler terwijl je in je voorhoede al prima spelers hebt als Gakpo, Gotze, Malen. Ihattaren z'n tijd komt nog wel maar daar moet hij zelf voor zorgen niet een trainer.

26 november 2020 om 22:51

Japie, ik reageer maar ergens midden in je verhaal. Ik heb geen idee wie de volgende Ihataran is, maar ik weet wel dat Ihataran keurig kan aansluiten in het rijtje Bakkali, Labyad, Aissati. Heerlijk verfijnde voetballers die op zeer jonge leeftijd grote indruk maken om vervolgens zelden meer dat niveau aan te tikken in hun verdere carrière. Hou doe!

26 november 2020 om 23:00

Ikea Wat is er mis met labyad? Speelt zo nu en dan bij ajax. Dan heb je toch wat bereikt in je carriere. Zeker als je de man was bij fc utrecht.

26 november 2020 om 23:28

Er is niks mis met Labyad. Echter als je naar zijn carrière verloop kijkt valt het behoorlijk tegen. Desalniettemin wel verbaast dat hij alsnog een grote meneer in Utrecht is geworden en zich toch in de selectie van Ajax heeft weten te knokken. Dat is echter niet het pad van een wereldtalent die hij scheen te zijn!

27 november 2020 om 00:25

@ikea we zullen het gaan zien. zo denk ik dat Schmidt straks in het rijtje met Van Bommel en Faber komt te staan

27 november 2020 om 02:09

@japie. Als hij wordt ontslagen of vertrekt, of misschien zelfs nu al staat hij in het rijtje. Je noemt namelijk het rijtje van de drie meest recente trainers van Psv.

Japie Krekel zou Ihatarren zelfs met een gebroken been nog in de basis zetten. In het begin van het seizoen speelde ie niet. Daarna heeft ie oa door corona alles basis gestaan als ie fit was. Hij is nu alleen niet fit.

Bevriend met? Hij zei laatst bij Studio Voetbal dat hij altijd hem een lift gaf maar dat sinds hij vertrokken is bij PSV ze niet meer spreken met elkaar.

Is niks vreemds dat Afellay dit gek vind, daar was het nooit een geheim ... die was gewoon altijd geblesseerd. Gefrustreerd mannetje

Het zou mij niet verbazen dat Ajax terug kom voor Mo na dit seizoen, daar mogen PSV supporters Schmidt voor bedanken.. Qua waarde za l ie niet meer dan Anthony moeten kosten in vergelijking met het dubbele afgelopen zomer. Labyad moet maar ff goed woordje doen, ik zie Mo nog steeds (sub-) top halen maar niet bij PSV.. Dit seizoen kan ie weggooien betreft ontwikkeling, vertrouwen is zoek en gaat nog ff duren want er is constant wat. Maar och, wat kan deze jongen ballen als ie in vorm is..

27 november 2020 om 07:59

@herjan7 daar zeg je er wat bij, als ie in vorm is.....blijkbaar is hij dat nu niet, (lijkt wat overgewicht mee te dragen) en de trainer vindt hem dus niet goed genoeg om hem mee te nemen in de wedstrijdselectie. daar zal hij dus zelf aan moeten werken, zorg op de trainingen dat de coach niet om je heen kan (en niet in de overgewicht zin) en dan zal die duitser hem echt wel opstellen. maar nu heeft ie het dus gewoon even niet.

Is er nou niemand bij PSV die Ihataren lichaamlijk en vooral mentaal coach die jongen is pas 18 jaar er zijn zo veel voetballers die dan even de verkeerde pad kiezen of verkeerd begeleid worden als prof carona of niet moetje gewoon hard werken in de gym zet die jongen bijvoorbeeld op dieet Ik denk persoonlijk dat het een mentaal dingetje is misschien een stress eter? Zo sonde dit voetbal is tegenwoordig meer dan alleen tegen een balletje trappen zijn mensen geen robots

Een jongen van 18 jaar die nog in een rouwproces zit en mogelijk ook scheve gezichten in zijn omgeving omdat hij voor oranje heeft gekozen lpv Marokko.
Hij krijgt nu weerstand van de trainer die een ander systeem speeld dan dat Ihattaren gewend is,als hij daar door heen komt wordt het een grote speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4116
4.AZ3716
5.Feyenoord3515
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller189
E. ZahaviAanvaller115
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

17 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 15 2 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren