PSV speelt ook tegen PAOK Saloniki zonder Mohamed Ihattaren

Donderdag, 26 november 2020 om 19:35Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:10

Roger Schmidt heeft de opstelling bekendgemaakt van PSV tegen PAOK Saloniki. De Eindhovenaren treden in het Europa League-duel aan zonder Mohamed Ihattaren, die niet in de wedstrijdselectie zit. De aanvallende middenvelder is niet fit genoeg om deel te kunnen aan de wedstrijd, zo verklaart Schmidt tegenover FOX Sports. Ihattaren mist ook het competitieduel van zondag tegen Sparta Rotterdam.

"Mo heeft zondag twintig minuten gespeeld, maar hij voelde zich na wedstrijd en op maandag niet goed", aldus Schmidt voorafgaand aan de wedstrijd. "Hij was ziek tijdens de interlandperiode. We hebben erover gesproken en ik denk dat het beter voor ons en voor hem is om niet te veel druk op hem te zetten. Hij neemt wel deel aan de groepstraining, we geven de ruimte voor wat extra individuele training. Vandaag en zondag is hij er niet bij, hopelijk volgende week wel weer."

Buiten Mario Götze, die nog altijd afwezig is door een lichte spierblessure, heeft Schmidt de beschikking over zijn vaste basiself. Het basiselftal ten opzichte van tegen FC Twente verandert niet. Dat betekent dat doelman Yvon Mvogo onder de lat staat en dat Denzel Dumfries en Philipp Max de rechts- en linksback zijn. Het centrale verdedigingsduo wordt gevormd door Jordan Teze en Olivier Boscagli.

De vaste controlerende middenvelders, Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré, zijn opnieuw van de partij. Madueke speelt hangend vanaf rechts, Cody Gakpo komt van de andere flank. Voorin vormen Donyell Malen en Eran Zahavi het gebruikelijke spitsenduo van PSV. De Eindhovenaren moeten het donderdagavond buiten de langdurig geblesseerden ook stellen zonder Ryan Thomas.

Voor PSV is het thuisduel met PAOK Saloniki van cruciaal belang. De Eindhovenaren staan met drie punten uit drie wedstrijden derde in de groep en hebben een overwinning nodig om in de race te blijven voor overwintering. Bij een zege gaat PSV over PAOK heen, dat met vijf punten tweede staat. Het overige duel in de groep gaat tussen koploper Granada (zeven punten) en hekkensluiter Omonia Nicosia (één punt).

Opstelling PSV: Mvogo, Dumfries, Teze, Boscagli, Max, Sangaré, Rosario, Madueke, Gakpo, Zahavi, MalenGerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Terecht. Madueke verdient het op dit moment meer. Legt bovendien heel veel energie in een wedstrijd wat ze goed kunnen gebruiken.

26 november 2020 om 19:48

Yup zn inval beurten zijn ook niet best, misschien hebben we Mo iets teveel lopen hypen vorig jaar,verwacht voetbalminnend NL teveel van deze jong. Even jaartje Twente doen?

26 november 2020 om 19:52

Ben je serieus? Ihattaren is gewoon een van de grootste talenten van Nederland. Hij zal best in een moeilijke fase zitten, maar ik vond hem de laatste weken weer aardig spelen. Als hij wordt gepasseerd om zijn prestaties vind ik dat raar. Het lijkt me wel een speler die gebaat is bij vertrouwen van de trainer, niet voor niks was hij zo goed onder Van Bommel. Met wie hij een goeie band heeft.

26 november 2020 om 19:53

Wat verwacht je, dat die jongen met die invalbeurten van hooguit 20 minuten op het moment dat PSV zich al moe heeft gerend z'n vertrouwen terugkrijgt? Daar heeft hij het vertrouwen van de trainer en dus regelmatige speeltijd voor nodig. Maar ik zie 'm heel graag komen hoor.

26 november 2020 om 19:55

Tja, Madueke doet het ook niet onaardig en heeft minstens zoveel potentie. De laatste goal/assist van Ihattaren is ondertussen alweer een jaar geleden. Geen idee waarom hij er niet bij zit vandaag maar zijn vervanger is ook niet de eerste de beste.

26 november 2020 om 19:57

@redwhite_army Ihatteren voelt gewoon dat deze trainer nul vertrouwen heeft in hem. allerlei middelmaat wordt opgesteld maar Ihatteren moet elke wedstrijd minimaal een 8 spelen want anders zit hij op de bank of tribune. als je dan echt zo een goede coach bent dan zie je de potentie die Ihatteren heeft maar deze coach vind zijn door zichzelf heilig verklaarde systeem en harde werkers blijkbaar belangrijker dan iemand met uitzonderlijke kwaliteiten die nu dan toevallig iets minder in vorm is, maar vorm vindt je alleen terug door veel wedstrijden te spelen en het vertrouwen te krijgen van een coach. neem een voorbeeld aan Ten Hag. Gravenberch was vorig seizoen en aan het begin van dit seizoen ook wisselvallig maar bleef het vertrouwen krijgen en kijk hoe geweldig die nu speelt

26 november 2020 om 20:03

@Skede, Madueke vind ik anders niet zo speciaal als Ihattaren. En waarom krijgt hij dan wel het vertrouwen en Ihattaren niet? Hij is inmiddels toch weer op gewicht en speelde weer redelijk. Vind dit echt heel vreemd, zal Ihattaren zijn zelfvertrouwen geen goed doen. Misschien bewijst Madueke mijn ongelijk, maar ik vind dag je ten alle tijde Ihattaren boven hem moet kiezen, mits fit.

26 november 2020 om 20:14

Ihattaren is niet fit. Zal er zondag ook niet bij zijn.

26 november 2020 om 20:17

Ihattaren raakt geen pepernoot meer, teveel balverlies, ik snap wel dat die het moet doen met zijn invalbeurten.. en als je dan zo'n talent bent.. dan moet je dat ook kunnen bewijzen in die inval beurten. Gun het hem wel hoor. Maar snap schmidt zijn keuze dat hij niet in de basis staat.

26 november 2020 om 20:17

Schmidt zegt dat Mo zich na Twente niet lekker voelde en uitgeput is. Daarom krijgt hij 2 wedstrijden rust. Het gezeur dat Schmidt geen rekening houdt met Ihatarren is overbodig anders had hij hem geen rust gegeven

26 november 2020 om 20:27

Man wat worden er hier veel conclusies getrokken. Hij is inderdaad 10 dagen ziek geweest en heeft na de wedstrijd tegen Twente aangegeven dat hij zich uitgeput voelde, daarom komt hij niet in actie deze week. Sommigen lezen echt wat ze willen lezen.

26 november 2020 om 20:42

Heb je het verhaal wel gelezen? Hij is 10 dagen ziek geweest en na die korte invalbeurt voelde hij zich erg vermoeid. Krijgt nu gewoon tijd om top fit te worden. Altijd maar die stemmingmakerij.

26 november 2020 om 20:50

dat kan maar deze kritiek is niet op niks gebaseerd natuurlijk. een doorsnee talent als Gakpo kreeg op een gegeven moment zelfs de voorkeur boven Ihatteren. pas toen er een half elftal weg viel bij PSv en er was geen enkele andere optie meer werd Ihatteren opgesteld door Schmidt

26 november 2020 om 21:13

Ergens zit er waarschijnlijk een kern van waarheid in je betoog, maar als je puur kijkt naar de prestaties van Ihattaren, is het gewoon terecht dat hij weinig speelt. Sommige spelers spelen matig maar net niet slecht genoeg om op de bank te zitten. Ihattaren laat gewoon veel te weinig zien, sjokt achter ballen aan in de omschakeling, legt weinig energie in de wedstrijd. Als het niet lukt kun je op zn minst nog extra hard werken maar dat valt ook tegen bij hem. Aan de bal zie je soms nog wel een fractie van zijn talent, maar meer ook niet. Buiten dat, denk ik dat hij vandaag idd gewoon niet fit genoeg is. Hij is ziek geweest, geef hem maar ff tijd om volledig fit te worden. Wat er gezegd wordt vind ik overigens ook wel een slimme zet, als het zo bedoelt is. Ik doel hier op het geven van ruimte en niet te veel druk op hem leggen. Elke keer hem bij de selectie nemen, zorgt toch vaak voor extra druk en tevens teleurstelling wanneer hij een matige wedstrijd speelt óf wanneer hij helemaal niet speelt.

27 november 2020 om 05:22

Idd dit kan ook nog effect hebben op hem. En dan doel ik niet alleen op het sportieve gedeelte.

27 november 2020 om 09:09

@ Japie_krekel
Gakpo een doorsnee talent noemen. Dan snap je er in mijn ogen niet heel veel van.

27 november 2020 om 10:18

My bad. Ik bedoelde Mauro, geen Gakpo idd. Ik zei laatst al dat ik vind dat FDB Gakpo moet selecteren voor Oranje

Ongekend, ging ook zo lekker tegen Twente

26 november 2020 om 19:40

Ging zeker goed tegen Twente dus snap de beslissing absoluut!

Feit is dat Madueke een hoog rendement heeft.

Wat is die man aan het doen?? Gaat hij het grootste kapitaal van PSV vernietigen? Ik hoop dat er binnen de directie snel iemand op straat en Schmidt ter verantwoording roept.

26 november 2020 om 19:47

Oke meneer Derksen. Je stelt de beste 11 op en geen poes pas.

26 november 2020 om 20:05

Niemand is groter dan de club. Je stelt gewoon de spelers op waarmee jij als trainer denkt de beste prestatie te kunnen leveren. Als er iemand van de directie aan de trainer gaat vertellen hoe de opstelling eruit moet zien krijg je rare praktijken.

26 november 2020 om 20:45

Schmidt is blijkbaar wel groter als de club als hij allerlei middelmaat opstelt voor Ihatteren, het grootste talent van PSV die ook een enorme waarde vertegenwoordigd. als die met zijn kwaliteiten al niet meer in de basis hoort heeft 80 procent van de huidige basis 11 niks in het eerste elftal te zoeken imo

26 november 2020 om 20:56

Je kan hem niet opstellen als hij er niet bij is he. Zelfde dat je hem noet opstelt na 10 dagen ziek en niet trainen.

27 november 2020 om 05:23

Oke zeg me dan is welke aankoop echt van psv is? Want voor zover ik weet kent hij de meeste aankopen.

26 november 2020 om 21:18

Anders lees je verder dan de titel en zie je dat hij gewoon niet fit is... Overreact much.

Hij ziet het gewoon niet zitten in ihattaren. Zahavi mag wel weer ongelooflijk. Misschien moet gerbrands zich meer op psv focussen ipv dat gedoe van knvb en zijn boeken. Vrees er echt voor dat ihattaren goedkoop weg gaat na dit seizoen.Edit ihattaren niet bij selectie.

Beetje stemmingmakerij dit weer zeg. Lijkt wel alsof er vanuit de media een vertrek aangepraat wordt. Neem aan dat Schmidt dit gewoon allemaal met Mo bespreekt en dat zijn kansen er echt wel zijn en komen.

26 november 2020 om 19:45

Waarschijnlijk gewoon niet 100% fit, stemmingmakerij hoort erbij natuurlijk

26 november 2020 om 19:48

Maar waarom communiceren ze daar niet even over dan?

26 november 2020 om 19:56

Wedstrijd begint pas over ruim een uur, genoeg tijd nog om hierover te communiceren in een interview voor de wedstrijd.

26 november 2020 om 20:20

Inmiddels is op psv.nl uitleg gegeven over zijn afwezigheid. Ihattaren heeft zelf aangegeven zich niet helemaal fit te voelen en dus is in overleg besloten dat hij buiten de wedstrijdselectie wordt gehouden. Niets spannends aan de hand.

26 november 2020 om 19:46

We zijn niet net pas de voorbereiding uit!? Ihattaren gaat zich op deze manier echt niet uit z'n dip spelen. Daar heeft zo'n jonge speler vertrouwen en speeltijd voor nodig. Als PSV 'm dat ook de rest van het seizoen niet kan bieden, kun je er vanuit gaan dat hij z'n heil na dit seizoen liever ergens anders zoekt.

26 november 2020 om 20:46

ongelofelijk idd. en straks blijkt die Schmidt er niks van te bakken als coach bij PSv en dan krijgen we hetzelfde verhaal als toen met Ziyech en Blind bij Oranje. een passant die een van zijn beste spelers onterecht geen kans geeft en dat zo een speler vervolgens voor een ander team kiest

26 november 2020 om 19:47

Toch begrijpelijk dat er wel wat om te doen is dat een van de grootste talenten van de club gewoon niet bij de selectie zit?

26 november 2020 om 19:48

Kansen tegen? Hij zal veel leren door te ballen tegen bijvoorbeeld Rkc, met alle respect voor de aimabele Fred Grim en zijn team
Ihataren verliest een jaar

Tja, je zult die jongen toch een aantal wedstrijden achter elkaar op moeten stellen wil je dat hij weer goed begint te spelen. Als dit namelijk te lang blijft duren, wil die jongen in de zomer logischerwijs weg. Het is namelijk wel gewoon zaak dat hij regelmatig gaat spelen op die leeftijd en met dat talent. Zo gaat dat nou eenmaal in het hedendaagse voetbal. Ik kan me niet voorstellen dat ze daar bij PSV heel blij mee zouden zijn.

Eerlijk gezegd vind ik deze man een Duitse van bommel. Psv speelt niet veel beter als onder van bommel. En de koppigheid en keuzes/wisselvalligheid zijn ook zoals bij van bommel.Heeft nog geen goede wedstrijd tegen een goede ploeg gespeeld. Paar keer gewonnen tegen de adootjes en fc zwolletjes van deze wereld. En punten verloren tegen paok, vitesse, granada en twente. Weer een mitroglou nr 2 laten spelen (zahavi) en maar vertrouwen op fc bal op het dak speler boscagli.

26 november 2020 om 20:09

Zijn manier van spelen is natuurlijk ook niet bevorderlijk voor de spelers in deze tijd. Zo veel druk zetten, geen wonder dat ze na 50 min niet meer dezelfde energie in de wedstrijd kunnen leggen. En dat in een periode waarbij ze zoveel wedstrijden moeten spelen. Daarnaast is Boscagli gewoon bij gebrek aan beter opgesteld. En ik zie Zahavi nog wel van waarde zijn voor dit PSV in tegenstelling tot Mitroglou. Laten we hopen dat de kwaliteits spelers van deze selectie dit PSV er vanavond doorheen kan slepen

Het wordt toch wel tijd dat deze jongen minuten gaat maken, hoe komt het talent waar heel Nederland het over heeft dan anders weer naar boven? Niks tenkostte van Madueke, die maakt ook een goeie ontwikkeling door.

Super zonde van het talent waar Ihatarren over beschikt. Die jongen heeft juist baat bij wedstrijden spelen om weer zijn goede vorm te herpakken.

26 november 2020 om 20:03

Hij is niet fit.

26 november 2020 om 20:04

Duidelijk. Bedankt!

Wat een gezeik weer allemaal. Ihattaren staat niet in de basis en zit ook niet op de bank. Hij zal dan wel niet fit zijn.

Voor de mensen die gelijk gaan speculeren. Schmidt legt uit in een filmpje op instagram dat mo niet lekker is geworden na de wedstrijd van zondag en dat hij maandag ook niet lekker was. Hij wilt mo niet overbelasten en weer rustig brengen en dit is dus dan ook de reden dat Mo er niet bij is deze wedstrijd..

Zeurkousen met Japie Krekel voorop zijn weer van de partij. Is het heel vreemd om een speler die niet fit is buiten de selectie te houden?

26 november 2020 om 20:58

Nee je moet ze gewoon opstellen en naar de klote helpen. Want ja hij is het grootste talent.

Mo is nog jong en heeft een lastige tijd achter de rug, ben er van overtuigd dat zijn tijd nog wel komt.

Mino heeft al aangegven dat als hij niet aan het spelen toekomt dat hij hem doormiddel van de gelimiteerde transfersom die aankomend seizoen zal ingaan op basis van minimaal aantal gespeelde wedstrijden naar Amsterdam gaat brengen. Nu serieus. Ja deze jongen heeft speeltijd nodig, maar talent komt vaak gewoon bovendrijven en als het echt niet veranderd, dan kan hij alsnog vertrekken.

Wel jammer dat een deel klaagt over Schmidt die Mo niet opstelt, terwijl ze de reden niet weten. Misschien eerst even de reden afwachten voordat je iemand afbrandt.

Bizar dat elk psv bericht om Ihattaren moet draaien. Zelfs in de titel van het bericht moet Ihattaren worden vermeld. Geef gewoon de opstelling van psv en laat bezoekers eventueel zelf de discussie aangaan. Vreselijk al die gemaakte sensatie voor clicks..

Pas 18 jaar oud, dit seizoen niet overdreven veel gespeeld en dan "uitgeput" zijn, dan vrees ik dat het wellicht iets mentaals is. Zou wel verklaren waarom hij dit seizoen geen schim meer is van de speler die hij vorig seizoen was. Het is natuurlijk ook niet niets wat hij het afgelopen jaar als 17/18-jarige allemaal over zich heen en op zijn schouders heeft gekregen.

26 november 2020 om 21:50

Wat hij heeft meegemaakt is inderdaad niet niets en daar heeft elk mens denk ik, in ieder geval naar mijn eigen ervaring, verwerkingstijd voor nodig maar helemaal als topsporter moet je mentaal op een gegeven moment de knop om kunnen zetten en juist te proberen er kracht/overtuiging uit te halen.

Daar heb je alleen wel ook een omgeving voor nodig waarin je daar naar toe kan werken, ik heb er zelf eerlijk gezegd steeds meer twijfel over of PSV daar nu de juiste plek voor is. Schmidt is bezig om de ploeg om te bouwen naar een voetbalmachine, als ik me in zijn positie probeer te verplaatsen is het hele verhaal van/met Ihattaren eerder storend voor hem?

Ik zal biased zijn als Ajax fan maar ook gewoon als Nederlander ben ik er steeds meer voorstander van dat hij naar Amsterdam komt.

26 november 2020 om 23:01

"ik zal biased zijn als Ajax fan maar ook gewoon als Nederlander ben ik er steeds meer voorstander van dat hij naar Amsterdam komt."

Ik lees dit vaker, maar ik begrijp echt niet waar dit vandaan komt. Wat kan Ajax hem bieden wat PSV hem niet kan bieden? PSV is voor hem "thuis". Hij speelt al sinds z'n 8e bij de club. Hij is er heel liefdevol opgevangen toen hij z'n vader verloor. Hij kreeg er al op z'n 17e een basisplek. En zodra hij z'n oude vorm weer vindt, dan staat hij zeker weten zo weer in de basis.

En bij Ajax? Daar zal hij nóg meer concurrentie krijgen. En Ajax zal voor hem de absolute hoofdprijs moeten betalen aan Psv, wat voor nóg meer druk zal zorgen.

Ik zie hier voor hem echt geen voordelen bij een overstap.

27 november 2020 om 10:22

Ajax kan hem misschien het vertrouwen geven en hem niet na een mindere wedstrijd meteen weer op de bank zetten. Ten Hag heeft laten zien dat jonge spelers zoals Schuurs en Gravenberch niet na een mindere periode meteen op de bank worden gezet. Ik denk dat hij meer uit zo een jongen weet te halen als Schmidt

Wat een bullshit hoezo niet fit? Zag hem laast juist weer fit worden en gedreven. En anders neem je hem mee op de bank maar je gaat niet met zo'n jonge kerel om. Al helemaal niet nu!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller179
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper170
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

17 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 15 2 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren