Handelswijze in laatste uren Maradona wekt ergernis: ‘Dat is echt crimineel’

Donderdag, 26 november 2020 om 15:21Rian Rosendaal • Laatste update: 15:35

Matias Morla, de advocaat van de woensdag overleden Diego Maradona wil een officieel onderzoek laten instellen naar de doodsoorzaak. De jurist is met name geïnteresseerd in de laatste uren uit het leven van de Argentijnse voetballegende, zo blijkt uit een verklaring van Morla op de sociale media. Maradona overleed woensdag op zestigjarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

"Het is niet uit te leggen dat mijn vriend gedurende twaalf uur geen enkele medische zorg heeft ontvangen", stelt de boze Morla in het donderdag afgegeven persbericht. Volgens de advocaat van Maradona duurde het woensdag veel te lang voordat er een medisch team kwam opdraven. "Het duurde meer dan een half uur voordat de ambulance er was, dat is echt crimineel lang. Deze manier van doen mag niet over het hoofd gezien worden. Ik wil daarom ook dat er een onderzoek wordt ingesteld."

Maradona werd begin november met medische klachten opgenomen in het ziekenhuis, waarna een hersenoperatie volgde. Op woensdag 11 november mocht de voormalig wereldkampioen naar zijn huis in Buenos Aires om daar te herstellen. Verschillende Argentijnse media melden dat Maradona sindsdien 24 uur per dag zorg ontving in zijn woning, al is daar in de optiek van Morla geen enkele sprake van.

Een woordvoerder van de famllie van Maradona heeft inmiddels verklaard dat de oud-voetballer deze donderdag al wordt begraven. De plechtigheid vindt plaats op begraafplaats Jardin de Paz (Tuin van Vrede), in een buitenwijk van Buenos Aires. Hier liggen ook de ouders van Maradona begraven. Er is in Casa Rosada, het presidentieel paleis in de Argentijnse hoofdstad, een wake geweest, een bijeenkomst die donderdagochtend werd bezocht door vrienden en familie. Buiten het gebouw hadden intussen tienduizenden fans van Maradona zich verzameld om hun held de laatste eer te bewijzen.

Diego Maradona op zestigjarige leeftijd overleden

De Argentijnse voetballegende overleed aan de gevolgen van een hartstilstand.Lees artikelGerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door tinus45)

Maradona is nog niet begraven of de eerste aasgier meldt zich boven zijn graf. In dit geval dus die advocaat, die de begrafenis nog niet eens wil afwachten of hij slaat de grote trom in een poging zijn bekendheid uit te breiden met een hoop grote woorden. De vraag is zelfs of hij sowieso wel iets te zeggen heeft over de geboden zorg aan Maradona. Het komt mij zo voor dat de familie van Maradona daar eerder voor aangewezen is. Wat een walgelijk ventje, die Morla.

26 november 2020 om 17:44

Jij weet alle ins en outs? Ik vind het nogal een beschuldiging misschien is deze man wel oprecht wie weet?

26 november 2020 om 17:48

Je maakt hem uit voor een walgelijk ventje op basis van aannames. Je hebt geen idee hoe de relatie tussen Maradonna en zijn advocaat was. Was dat puur zakelijk of waren zij ook goede vrienden? In vind het niet onvoorstelbaar dat hij naast zijn advocaat ook Maradonna zijn vriend was. Ik kan je vertellen dat als een van mijn vrienden dood gaat ik alles op alles zet om te weten waar het is misgegaan. Ook al heeft Maradonna zijn geschiedenis qua gebruik betekent dat niet dat dit doorslaggevend hoort te zijn. Er leven mensen die erger/zwaardere dingen hebben meegemaakt. Ik vind het goed dat deze man wilt uitzoeken wat er precies is gebeurd. Heb wel vaker verhalen van dode celebrities die een beetje een vreemd luchtje hebben.

Klagen dat de ambulance er een half uur over deed en dit 'crimineel' noemen. Ik neem aan dat hij inziet dat de oorzaak van overlijden de levensstyle is geweest van marradona en niet deze 30 minuten? Zijn levensstyle was crimineel voor zijn hart.

Triest dit, eindresultaat blijft hetzelfde Rip.
We kunnen toch met z'n allen inderdaad concluderen dat dit met levenstijl heeft te maken en niet met de ambulance.

26 november 2020 om 19:38

Ouwe zolder-computer-dokter dat je bent...je hebt werkelijk geen idee of zn dood (dit keer) voorkomen had kunnen worden, dus praat voor jezelf.

26 november 2020 om 20:18

Z'n medische dossier lag op straat kerel en sommige voorvallen kon je zo'n beetje live op tv meemaken..
Daar hoef je geen computer dokter voor te zijn snuggere.

26 november 2020 om 21:46

Dat kan totaal los staan van het feit of hij het wel of niet gered zou hebben bij de juiste en spoedige medische hulp. Maar blijkbaar is zoiets niet relevant als iemand ongezond geleefd heeft.

We mogen blij zijn dat we in nl wonen, waar de norm 7 minuten is voor een ambu. In sommige landen mag je blij zijn als ze binnen een paar uur dr zijn.

26 november 2020 om 19:19

Helemaal met je eens. Ik heb in Parijs eens 25 minuten bij een ambulance met sirenes in de file gestaan (ik veel langer in totaal, maar na die tijd was de ambulance in ieder geval uit het zicht), moet je toch ook niet aan denken als diegene daarbinnen in levensgevaar verkeerd. Ook maar de helft probeert een soort van aan de kant te gaan, de rest blijft gewoon midden op de rijbaan staan trouwens - in dat opzicht is het hier beter gelukkig, hier rijden auto’s zichzelf half de sloot in om maar zo snel mogelijk aan de kant te gaan

Echt smerig dit. Oke, mochten er inderdaad fouten zijn gemaakt dan moet dat onderzocht worden. Al was het alleen om toekomstige slachtoffers te voorkomen. Maar doe zo'n onderzoek in alle rust zonder er ruchtbaarheid aan te geven na de begrafenis. Je weet dat er anders heisa van komt. Wie heeft daar iets aan in hemelsnaam, de familie in elk geval niet. Die rouwen om hun geliefde. Hoop dat Maradona toch nog rustig is heengegaan, ondanks de berichten dat hij na de operatie erg angstig en depressief was. Leek mij echt een lieve, goede vent. Rip.

En zelfs na zijn dood willen ze meeliften, kan die man nu eindelijk eens met rust worden gelaten.
Hij is er niet meer, ga toch eens rouwen om de grootste allertijden. Als er dan iets is, wacht dan toch nog even een tijdje is dat zoveel gevraagd goede vriend?

Het is handelwijze voetbalzone. Het ziet namelijk niet op het drijven van handel, maar op het handelen van de zorg in Argentinië.

Gelukkig hebben we overal ter wereld nu ook een gigantische overcapaciteit in de ziekenhuizen en is er niet een of andere pandemie aan de gang toch? Doe even normaal man... De zorg werkt zich een slag in de rondte en dan moet iemand maar voorrang krijgen omdat hij toevallig beroemd is? Dat zou pas crimineel zijn!

Als je zijn geschiedenis erop naleest, dan weet je dat hij op reservetijd leefde. Neemt nietvweg dat 60 jaar te jong is.

Döe dat ook ff voor de mensen die niet wereldberoemd zijn en in sloppenwijken wonen!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië
193 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren