Mbappé treitert Nagelsmann: ‘Alles goed met je? Wil jij liever spelen?’

Donderdag, 26 november 2020 om 14:38Rian Rosendaal • Laatste update: 14:59

De emoties liepen dinsdagavond hoog op in het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en RB Leipzig (1-0). Julian Nagelsmann, trainer van de bezoekende ploeg, ergerde zich met name aan de provocerende manier van doen van Neymar, de maker van het enige doelpunt in het Parc des Princes. Toch was het niet de Braziliaan, maar collega-aanvaller Kylian Mbappé die het aan de stok kreeg met Nagelsmann.

Mbappé maakte volgens RMC Sport een cynische opmerking riching de oefenmeester van RB Leipzig. "Alles goed met je, trainer? Wil jij soms liever spelen?", zou de sterspeler van PSG met een glimlach op zijn gezicht hebben gevraagd aan Nagelsmann. Laatstgenoemde liet zijn frustraties na afloop van het treffen in Frankrijk de vrije loop. "Wij waren vanavond duidelijk het betere elftal. We hadden controle over de wedstrijd en dwongen veel kansen af." Desondanks verliet zijn ploeg de Franse hoofdstad met een 1-0 nederlaag, waardoor RB Leipzig is afgezakt naar de derde plaats in de poule. De halvefinalist van afgelopen seizoen staat net als nummer twee PSG op zes punten uit vier duels.

Danny Makkelie geeft een zeer discutabele strafschop aan PSG - Paris Saint-Germain? (Check de aanloop van Neymar Jr.!)

Geplaatst door voetbalzone op Dinsdag 24 november 2020

Nagelsmann was tevens gefrustreerd over de strafschop die PSG kreeg van scheidsrechter Danny Makkelie. De Nederlandse arbiter wees al na tien minuten naar de stip toen Marcel Sabitzer ogenschijnlijk een tikje tegen de enkel van Angel Di Maria gaf en de aanvaller wel heel gewillig naar de grond ging. Neymar nam achter de bal plaats, deed er een seconde of tien over en verschalkte doelman Peter Gulacsi, al zat de doelman er bijna aan: 1-0. RB Leipzig was in het restant van het duel niet bij machte om een gelijkmaker te forceren. Na het laatste fluitsignaal werd de zege door de spelers en trainers van PSG uitbundig gevierd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door mateja kezman9)

Triest om zo te reageren, maar ja het is ook nog maar een kind. (note: dit gaat over Mbappe niet Neymar)

26 november 2020 om 14:59

Dus Nagelsmann mag wel zijn emoties de vrije loop laten en de rest niet? Neymar was gisteren helemaal niet zo vervelend, maar het is Neymar dus moeten we overal wat van vinden.. Jorginho neemt zijn penalties bijv altijd met een huppeltje, maar als Neymar dat zou doen zou het provocerend en schandalig zijn..

26 november 2020 om 15:01

Het ging meer over Mbappe hoor en zijn gedrag tegen Nagelsmann en over de reden vd penalty. Niet op de manier waarop Neymar hem nam (alhoewel ze dat imo ook mogen verbieden).

26 november 2020 om 15:02

Ach kom op. Je hoeft alleen maar de samenvatting te hebben gezien om te constanteren dat Neymar ontzettend vervelend bezig was wederom. Aan Paredes wil ik uberhaupt geen woorden vuil maken. Ik vind het maar een kinderachtige ploeg dat Psg. Met name Neymar, Mbappe en Paredes spannen de kroon. Kan er niet naar kijken, bloed gaat koken van dat provocerende gedrag. Edit: @isco24

26 november 2020 om 15:28

Nagelsmann kan gewoon niet zo goed tegen z'n verlies en dat is meer zijn tekortkoming dan die van een ander natuurlijk. Het is echter wel populair om Neymar te roepen als het gaat om 'nare trekjes' of 'provocerend gedrag', maar de doodschoppen van je eigen team niet benoemen. De hypocrisie ten top, maar goed. Ik heb dus de wedstrijd gezien (niet de samenvatting) en daar zie je helemaal geen irritante Neymar. Juist in een samenvatting kan je dat heel goed laten lijken. Net als die YT filmpjes van de nieuwe sterren. Dat je denkt dat je aan een samenvatting genoeg kan zien, dan raad ik je toch aan om (hoe saai ook) de wedstrijd 90 minuten terug te kijken.

26 november 2020 om 15:36

@isco, Ik kan me de frustratie van Nagelsmann (en zijn spelers) heel goed voorstellen als je beter bent dan je directe tegenstander. Niet gek dat hij dat uit, toch? Zeker als je tegen een provocerende ploeg als PSG speelt. Die alleen maar kunnen uitdelen en niet kunnen incasseren (paredes en Neymar). Wat je zegt over het framen dmv een samenvatting ben ik het niet helemaal mee eens. Eens dat het altijd erger lijkt in een samenvatting. Maar de samenvatting geeft alsnog aan dat Neymar vervelend bezig was. Die beelden zijn niet verzonnen, toch? Ieder moment in een wedstrijd is teveel, of hij het nou éã©n of acht keer in 90 minuten doet.

26 november 2020 om 15:37

Neymar gedraagd zich al een tijdje als een triest figuur met z'n arrogante uitstraling en houding. Hij is groot en de rest is klein en niemand mag aan hem zitten anders staat hij of één van zijn teamgenoten gelijk kop tegen kop met je.
Als Makkelie gewoon had opgetreden gisteren waren er twee rode gevallen aan de kant van Psg.

26 november 2020 om 15:43

Dat je alleen de samenvatting hebt gekeken zegt toch al genoeg? Dan ben je dan totaal niet geloofwaardig. Ik heb de wedstrijd gezien en het viel echt wel mee. Over Paredes heb je gelijk.

26 november 2020 om 15:55

Punt met de samenvattingen is dat het van Neymar in beeld komt, maar van bijvoorbeeld Sabitzer niet. Leipzig was zeker goed gisteravond en verdienden meer dan een verlies, maar je kan ook niet anderen (van de tegenpartij nota bene) de schuld geven van het feit dat je niet gescoord hebt in Parijs. Barcelona werd vaak bekritiseerd om het feit dat ze veel balbezit hadden en veel passen, maar geen rendement. Zo was dat gisteren ook even bij Leipzig. Iets van 700 passes en op een gegeven moment 65 procent balbezit, maar 0 goals..

26 november 2020 om 16:00

Nu heb ik de match van gisteren niet gezien maar nagelsmann gedraagt zich ook vaker over the top pet roepen en tieren en drama verkopen. Wat niemands gedrag hier goedpraat btw

26 november 2020 om 16:13

Maar dat is toch bij elke club. Robben, Suarez, Tadic, ze houden allemaal van een beetje acteerwerk en onnodige duikpartijen en zo lopen er nog honderden rond. Ik vind het soms ook walgelijk maar als Neymar het doet is het blijkbaar erger als wanneer andere spelers het doen

26 november 2020 om 16:44

Andersom zijn leden (ik noem geen namen) anders ook niet bepaald objectief als het om Neymar gaat, maar dan andersom. Als hij zich net als bijv. Lewandowski enkel bezig hield met presteren en geen randzaken als opstootjes, provoceren en ander kinderachtig gedoe zou er geen reden zijn om hem te 'zoeken' toch?

27 november 2020 om 10:46

blink182, daar zou ik het mee eens als het gaat over prestaties van een speler tijdens een wedstrijd. Maar als Neymar 4x (noem waar wat) vervelend is tijdens de pot en ze laten al die incidenten zien in een samenvatting van 10 minuten, dan is dat toch een realistische afspiegeling? Doet toch niks af aan het feit dat hij vervelend was?

27 november 2020 om 10:48

Isco, ik kan niet over Sabitzer oordelen. Zoals aangegeven heb ik alleen de samenvatting gezien. Maar dat doet imo niks af aan het feit dat ik Neymar erg vervelend vond. Natuurlijk doet de media (ziggo Sport) in dit geval aan framing, zo eerlijk moet ik wel wezen. Maar over het algemeen is Neymar toch gewoon een irritant ventje die zichzelf ver boven de rest verheven voelt? Natuurlijk wordt dat uitgemeten door de media, zo werkt dat nu eenmaal.

Neymar en Mbappe gedragen zich de afgelopen anderhalf jaar echt op een vreemde manier bij PSG. Zo zonde voor twee geweldige spelers die dat absoluut niet nodig hebben. Ook toen met het ‘provoceren’ van Haaland na de CL wedstrijd vorig jaar.

26 november 2020 om 14:59

Ik snap werkelijk waar niets van die gasten. Laat toch gewoon je voeten spreken. Als je je volledig 100% concentreert op je wedstrijden ipv op randzaken, dol je ze allemaal, zoveel kwaliteit hebben ze. Maar er zit zo weinig personality in deze gasten en er is daadwerkelijk niemand die ze corrigeert anders gaan ze huilen bij de voorzitter en die wil zijn wereldvoetballers tevreden houden.

26 november 2020 om 15:20

Ze laten hun voeten toch ook gewoon spreken? Ik vind het altijd zo'n onzin dat bijvoorbeeld zo'n situatie waar Mbappe uit frustratie iets roept, dat dat meteen wordt geassocieerd met het feit dat blijkbaar hun spel eronder lijdt. Een ideal schoonzoon zoals de Ligt of Frenkie heeft ook wel eens een off-day. Heeft niet altijd iets te maken met soms wat geïrriteerd zijn op het veld dus.

Het zijn irritante ventjes, ja daar ben ik het mee eens. Maar ik heb niet het idee dat over het algemeen hun spel eronder lijdt

26 november 2020 om 15:51

ElChicarit0, sorry als het niet duidelijk was, maar ik bedoelde meer dat je ze met je voeten kan dollen ipv dat verwende/kinderlijke gedrag wat deze twee mannen met regelmaat uiten. Ga er boven staan en laat je niet kennen. Dat zou ik doen.

26 november 2020 om 15:17

Het waren en zijn natuurlijk allebei gigantisch grote talenten die al op jonge leeftijd erg veel indruk wisten te maken. Succes doet wat met een persoon en niet iedereen gaat daar optimaal mee om. Zeker niet als je alleen maar ja-knikkers om je heen verzamelt. Het zijn beiden fenomenale voetballers, maar het succes is ze naar het hoofd gestegen, althans zo komen ze op mij over. Ik ben wat dat betreft sowieso iemand die door dergelijke trekjes veel minder kan genieten van dergelijke voetballers dan de kwaliteiten die ze hebben.

26 november 2020 om 16:00

Sirius, dat heb ik ook precies hetzelfde. Had gister een discussie hierover mbt Maradona. Door zijn strapatsen is hij voor mij niet de nr 1. Met coke op binnen de lijnen, journalisten beschieten, hand van God-verhaal etc (ik kan me btw goed voorstellen dat het lastig leven is in zo'n situatie, met alle druk en miljoenen fans). Dat maakt voor mij dat je een fantastische voetballer kan zijn, echter never nooit de GOAT. En gelukkig zijn de meningen hierover verdeeld 😉. Maar ik heb dat dus ook met Neymar en Mbappe. En bv een Ramos.

26 november 2020 om 16:05

Ik ben het met je eens. Het is eigenlijk heel jammer want Neymaar laat soms echt Ronaldinho achtige dingen zien. Maar waar Ronny plezier en vrolijkheid uitstraalde is het bij Neymar het tegenovergestelde. Mensen gunnen het hem daardoor niet.

26 november 2020 om 16:15

En als Van Gaal en Mourinho het bv doen heet het niet vervelend en vinden we het allemaal prachtig opeens

26 november 2020 om 16:18

Neymar is altijd al een beetje zo geweest, zeker toen hij naar PSG vertrok. Mbappe wordt inderdaad steeds irritanter. Lijkt wel alsof hij een beetje beinvloed wordt door de andere spelers, opzich ook niet gek voor iemand van die leeftijd. Het zou zo'n jongen goed doen bij een club als Bayern, Juve of Liverpool te spelen. Daar wordt die flauwekul niet zo gewaardeerd.

26 november 2020 om 17:14

Dat idee heb ik niet echt. Die jongen is gewoon een gigantisch groot talent en z'n karakter is daar naar gaan draaien op een negatieve manier. Ik geloof niet dat andere spelers daar specifiek invloed op hebben. Het wordt nu alleen erger omdat hij succesvoller wordt naar mijn mening.

Mbappe is een echt een vervelend mannetje geworden na de WK winst en al die prijzen met PSG. Hopelijk word die met 2 benen op de grond gezet anders kan die succes bij Real vergeten want daar word dit gedrag niet geaccepteerd.

26 november 2020 om 15:06

Daarom zou ik als Real zijnde vol voor Haaland proberen te gaan, mbappe heeft het al veels te hoog in z’n bol.

26 november 2020 om 15:28

'daarom zou ik als Real zijnde vol voor Haaland proberen te gaan, mbappe heeft het al veels te hoog in z’n bol.' Lol, en heeft Haaland hier volgens jou geen last van? Iedereen bij Real Madrid (of een club die op een dergelijk niveau acteert) loopt rond met een bepaalde attitude. Wat dat betreft zou Haaland naadloos passen in het 'sterrenensemble' van Psg, maar ook bij Real Madrid. Er zijn er m.i. maar weinig jongens in de voetballerij bij wie ik het idee heb, dat het oprecht 'level headed' personen of 'gewoon' zijn gebleven. Als ik zo snel een paar voetballers moet opnoemen denk ik aan Georgino Wijnaldum, Virgil van Dijk, N'golo Kante, Frenkie De Jong, Son Heung-min, dat soort mannen. Haaland is gevoelsmatig een kleine Zlatan in de maak.

26 november 2020 om 16:16

Haaland die gaat zitten juichen als een buddah. Natuurlijk heeft hij ook last van dit gedrag

26 november 2020 om 15:09

Nee inderdaad. Bij Real zijn het allemaal keurige heren, waar zulke streken nooit uitgehaald worden. Los daarvan zou ik niet weten wat Mbappe te zoeken heeft bij Real. Psg is op dit een grotere kanshebber voor de cl.

Ik vond de blijheid met name bij Neymar en Mbappe aan het einde van de wedstrijd ook erg geforceerd en theatraal. Het kwam bijna provocerend over. Je hebt nondeju bijna het duurste elftal ter wereld zeg, dan heb je dat niet nodig. Net zo min als het belachelijk proberen te maken van een 19-jarige spits van een andere club.

26 november 2020 om 15:17

Net als dat provocerende gedrag tegen Haaland vorig seizoen. Dat ze op het veld een geintje uithalen is tot daaraan toe. Maar als ik me niet vergis trok Neymar dit even door tot op Instagram. Wat kinderachtig, zeker voor zo'n vedette als hij.

26 november 2020 om 17:03

Volgens mij begon Haaland hier mee?

26 november 2020 om 15:19

Nou ja, ik denk dat Mbappe en Neymar samen bijna net zoveel kosten als de rest van de selectie. Dan schaar je zo'n ploeg al snel in een rijtje "duurste elftallen ter wereld". Buiten die twee is het namelijk niet eens zo'n vreselijk dure ploeg.

26 november 2020 om 16:19

Plus dat buiten die 2 Leipzig gewoon een betere ploeg heeft. Alleen al de defensie is op elke positie beter.

Het is gewoon een man van 21 jaar. En eentje die steeds meer nare trekjes gaat vertonen. We moeten stoppen met doen alsof jongeren nog kinderen zijn. "Oh hij is nog jong", "oh het is nog een kind". Hij zal zelf ook gewoon als een volwassenen behandeld willen worden, dus dat pamperen hoeft echt niet. Hij weet hij goed wat ie zegt en met welke bedoeling hij het zegt.

26 november 2020 om 15:21

We moeten ook stoppen met denken dat personen doorgaans nog totaal andere personen kunnen worden. Dat gebeurt in bijna alle gevallen niet. Het zijn karaktertrekjes, geen jeugdigheid. Als niemand ze corrigeert, wordt het alleen maar erger. Dat hebben we bij Neymar allemaal wel kunnen zien.

26 november 2020 om 15:54

Ben ik helemaal met je eens. Dit soort gasten hebben iemand nodig die ze aanspreekt op hun gedrag. Blijkbaar hebben ze in hun omgeving alleen maar ja knikkers. Off: mijn reactie was eigenlijk een reactie op een lid hierboven, snap niet waarom het als een losse reactie wordt geplaatst? Zo kan je toch geen discussie beginnen? Het is bijna 2021 maar VZ loopt nog steeds jaren achter.

Ik denk dat omgeving een gigantische rol speelt in het gedrag van deze gasten. Neymar houdt zich sinds hij in Parijs zit nauwelijks meer bezig met voetbal, maar vooral met trucjes, de tegenstander uitdagen en klagen. Als hij 90 minuten lang vol kan blijven gaan zonder die poespas is er eigenlijk geen betere op dit moment. En Mbappe is dat gedrag van Neymar gaan kopieren, omdat hij ook een superster werd. Ik weet zeker dat wanneer een Mbappe met een Ramos, Chiellini of Ronaldo had gespeeld, hij het niet in zijn hoofd zou halen om zo te spelen en acteren. Die gasten kunnen ook rollebollen, maar doen dat om wedstrijden te winnen of dood te maken. Mbappe en Neymar zijn vaak bezig met kleineren en irriteren omdat ze nu eenmaal tien keer beter zijn dan de rest van Frankrijk. Zo zonde, want deze gasten raken bij vlagen echt geen knikker meer.

26 november 2020 om 17:48

Ramos is een grote leider waar je U tegen zegt, maar helaas gaat hij helemaal niets doen. Die gaat juist mee met die gasten om te provoceren. Ronaldo is een egoïstische persoon, die denkt alleen aan zichzelf en heeft natuurlijk geweldig staat van dienst waar spelers van opkijken maar heeft geen leiderschap in zich. Nu komen we bij Chiellini. De meest achterbakse huichelaar en met iedereen vriendjes willen maken en nooit zijn schuld. Daar wil ik niet voor vechten. Puyol, ja Puyol dat was een echte strijder. Die gewoon twee Braziliaanse teamgenoten (Thiago en Dani Alves) bij de corner vlag was aan het dansen na een doelpunt. Puyol pakte beide vast van wat zijn jullie aan het doen. Stop met dansen en ga terug naar de aftrap. Helaas zijn er weinig geboren leiders op het voetbalvelden tegenwoordig.

Laten we niet doen alsof Mbappé veranderd is tot een gangster ofzo. Het is een super ster geworden en uitspraken van die jongen worden nou sneller opgepikt. In amateurniveau krijg je vaak discussies tussen spelers van andere team met de coach van het ander team. Kom op, voetbal is één en al emotie hé mannen. Die jongen doet vrij wel niks verkeerd, als het binnen de grenzen is, prima toch?

Het leek wel als of PSG moest winnen van de referee. Penalty was volkomen lachwekkend. Verder jammer dat Red Bull geen normale opvolger voor Werner heeft gekocht, want dan kan je een keer die aansluiting gaan maken met de top. Overigens begint die Mbappe ook een naar mannetje te worden. Vrij beperkt ook in de korte ruimte. Kan ook niet begrijpen waarom hij de nieuwe R9 wordt genoemd, die man heeft nog niet eens 5% van de kwaliteiten van hem. Alleen zijn snelheid misschien.

Mbappe heeft sowieso geen recht van spreken, Zat gewoon in de broekzak van Upamecano en Konaté.

26 november 2020 om 17:14

Nagelmann ook niet want die heeft gewoon de wedstrijd verloren. als je echt zoveel beter bent dan druk je dat uit op het scorebord

Al met al gewoon een bijzonder eng team vol met haantjes. Vrijwel zonder uitzondering gaat het na een duel over randzaken als opstootjes en provocaties. Tijdens de wedstrijd zijn het doorrollen, de scheidsrechter belagen en opstootjes ook meer regel dan uitzondering. Jammer, want voetballend gezien is het toch watertanden om dit trio voorin aan het werk te zien

Ach hou op man, dit hoort er allemaal bij. Wat een stelletje azijnzeikers hier bij elkaar. Dit mag niet dat mag niet alsof voetballers lievelingetjes en voorbeeldige mensen MOETEN zijn. Stel jullie eens niet zo aan om alles.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC6232
4.AS Monaco5518
5.RC Lens443
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder231
K. MbappéAanvaller2318
Pablo SarabiaMiddenvelder215
K. NavasKeeper200
M. KeanAanvaller1911
L. ParedesMiddenvelder160
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

84 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 23 18 3 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘PSG maakt naast Neymar en Mbappé topprioriteit van Simons-deal’

Xavi Simons praat met Leonardo, technisch directeur van Paris Saint-Germain, over verlenging van zijn tot medio 2022 lopende contract, zo weet de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano te onthullen. Het verlengen van...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
Real Betis heeft het oog laten vallen op Barcelona-verdediger Oscar Mingueza. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren