Twitter spreekt schande van voorpagina Daily Star na overlijden Maradona

Donderdag, 26 november 2020 om 08:54Yanick Vos • Laatste update: 10:55

Op sociale media wordt met verbazing en verontwaardiging gereageerd op de voorpagina van de Daily Star van woensdag. Net als vrijwel alle kranten ter wereld wordt ook op de voorpagina van de Engelse tabloid aandacht besteed aan het overlijden van Diego Maradona. De krant, die in Engeland bekend staat als roddelblad en veel waarde hecht aan amusement, wordt onder meer bekritiseerd vanwege de kop die is gekozen bij een foto van Maradona uit 1986, toen hij op beroemde wijze scoorde met de ‘Hand van God’. “Where was VAR when we needed it most?”, schrijft de Daily Star.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door sociofan1)

Met alle respect 3 dagen van rouw in Argentinië?

26 november 2020 om 09:12

Daar zijn "wij" misschien te nuchter voor, maar onderschat de impact niet die hij op mensen in Argentinie, Napels en elders in de wereld heeft gehad.

26 november 2020 om 09:12

En? Als zij dat zo ervaren. Je hoeft het niet per se langs je eigen normen maatstaf te leggen. Wij zijn al een decennium in strijd over iets wat door de hele wereld als een racistisch karikatuur gezien wordt. Toch is er hier discussie. Zo heeft elke cultuur wel wat.

26 november 2020 om 09:20

Bizarre reactie. Je voorbeeld is volledig irrelevant. Maar ik ben het wel eens met Recoba, 3 dagen alles op slot ofzo is toch te bizar voor woorden? Kan mij niet voorstellen dat je iemand dusdanig aanbidt. Maar goed, gesproken door een nuchtere Nederlander... Vond het een geweldige voetballer maar ook een enge vent.

26 november 2020 om 09:26

We praten gewoon over een mens niet over een goddelijk persoon,dit doe je voor oorlog slachtoffers of een aanslag,helemaal in zo'n katholiek land als Argentinië vind ik dat vreemd

26 november 2020 om 09:26

Ja ik begrijp de vergelijking met Zwarte Piet ook niet, maargoed, dat scoort wel duimpjes natuurlijk. Wij Nederlanders zijn waarschijnlijk gewoon te nuchter voor dit soort dingen.

26 november 2020 om 09:28

Nou ja, in Corona tijd betekent 3 dagen alles op slot natuurlijk niet zo'n heel grote verandering.

Dat gezegd hebbende, als nuchtere Nederlander vind ik het wellicht wat overdreven om 3 dagen van nationale rouw af te kondigen, voor het overlijden van wie dan ook, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat een groot deel van de wereld daar totaal anders over zal denken. Ik kan me wel voorstellen dat het in Argentinie veel meer betekent.

26 november 2020 om 09:30

Mijn voorbeeld laat zien dat het nogal makkelijk is om van een afstandje te oordelen over wat wel of niet normaal is. Je zegt dat je het je niet kunt voorstellen. Dat is een heel goede indicatie om het niet te kwalificeren

26 november 2020 om 09:41

Argentinië bevond zich in de puinhopen van een militaire junta en een zinloze oorlog om de Falklands / Islas Malvinas. Je moet echt de emotie niet onderschatten toen Maradona zijn land in 1986 wereldkampioen maakte en haar smoel terug gaf. Dat hij het team in de kwartfinale langs uitgerekend Engeland, het land waartegen men de oorlog verloor, loodste maakte het plaatje af. Zelfs mensen die weinig tot niets hadden waren plotsklaps zielsgelukkig.

26 november 2020 om 09:55

@recoba19

Wie zijn wij om te bepalen hoe Argentinië hier mee moet omgaan? Precies zoals Feye88 zegt, als zij dat zo ervaren, dan zij het zo toch? Als je in je initiele reactie had gezegd dat jij het ietwat overdreven vind, dan was ik het misschien wel met je eens geweest, dan had het meer als jouw mening overgeomen, wat natuurlijk prima is. Nu lees ik het meer als een oordeel

26 november 2020 om 11:23

Alleen een mens kan een goddelijk persoon zijn,dus dat kan in principe voor veel mensen zijn hoe ze naar Maradona kijken.

26 november 2020 om 11:30

Heb het vermoeden dat je nooit in zuid Amerika bent geweest, anders had je het wel begrepen..

26 november 2020 om 12:42

Maar het is toch ook geen probleem dat iemand zoiets langs z'n eigen maatstaf legt? Dat komt hooguit relatief onschuldig op het internet te staan. Het is niet zo dat je daarmee echt iets afdoet aan zo'n rouwperiode. De mensen, instanties en platformen die normaal z'n gedrag veroordelen en aan het wereldtoneel tentoonstelden, spreken er nu schande van als een tabloid "rouwt" met een keerzijde. Maar als er over bijvoorbeeld een maand een schandaal aan het licht komt denken ze geen twee keer na om daar weer over te schrijven en als een krant morgen een absolute primeur krijgt waarbij Maradona niet lekker uit komt, denken ze ook geen twee keer na om het toch te publiceren. Het is anderzijds dus ook hypocrisie van de bovenste plank. In dit soort situaties komt de moraalridder in mensen weer naar boven.

26 november 2020 om 09:22

Over het algemeen is men in Zuid-Amerika wat emotioneler, daar waar wij in Nederland/West-Europa wellicht te nuchter zijn ervoor. Geen idee verder waar dat vandaan komt overigens. Toen Ayrton Senna in 1994 verongelukte was er ook een nationale rouw van drie dagen in Brazilië en werd de uitvaart door een miljoen mensen bezocht.

26 november 2020 om 12:42

Brazilie en Argentie hebben een immense onderklasse. Maradona was algeheel geliefd. Maar door zijn afkomst uit een sloppenwijk als een kind van arme migrantenouders en deels ook inheems Argentijns was hij een held. Een man van het volk.

26 november 2020 om 09:24

Uit respect voor wat hij heeft betekend voor zijn land. Terecht. Zoiets ongekend kennen wij niet dus vreemd ja. Als voetballer was hij boven alles en iedereen gezien zijn impact Argentinië en Napoli.

26 november 2020 om 10:18

Met alle respect? Het is je hebt respect of je hebt geen respect...

Dit is gewoon een verschil in cultuur, je ontwetendheid om je te verplaatsen en verdiepen in andere culturen brengt je op zulke uitspraken. Dat is ook een van de kenmerken van veel Nederlanders. Denken dat wij de ultieme maatstaaf zijn van wat normaal is.

26 november 2020 om 10:26

Zou iemand misschien niet meer of minder respect kunnen hebben?

26 november 2020 om 10:28

Normaal zijn is nergens zo belangrijk als in Nederland. En inderdaad zien wij dat als een deugd. Maar om eerlijk te zijn denkt elk volk dat zij de maatstaf zijn van wat normaal of wenselijk is. Zolang je dat voor jezelf houdt en anderen niet veroordeeld is dat ook prima.

26 november 2020 om 10:30

@fct_tuulk Ik lees net dat respect een absolute waarde is.

26 november 2020 om 10:36

Ja maar er zit ook wel verschil in respect tonen en respect tonen. Zo vind ik het heel normaal om een rouwstoet voorrang te geven en daar niet tussen te gaan rijden. Maar tegelijkertijd als ik een rouwstoet voorbij zie komen is het niet zo dat ik alles laat vallen om langs de weg een saluut uit te brengen ofzo.

26 november 2020 om 11:21

Daarnaast wordt de zin 'met alle respect' bijna altijd gevolgd door iets compleet respectloos. Echt één van de vreemdste gebruiken in de nederlandse taal. Zelfde als 'ik wil me nergens mee bemoeien... maar'.

26 november 2020 om 11:32

@siepie Niet enkel Nederlands, typische Engels ook. "with all due respect, but...", "i don't wanna sound racist, but..."

26 november 2020 om 10:31

Het is allemaal subjectief. Je kan geen objectief reden geven waarom 3 dagen rouw beter of slechter is dan 1 dag.

26 november 2020 om 11:06

Dan heb je er geen volledig besef van hoe groot Maradona is in Argentinië. Überhaupt is de beleving van voetbal al niet te vergelijken met hoe wij dat hier doen. Laat staan Maradona. Maradona is een man van het volk, zelf waanzinnig arm geboren, in de sloppenwijken opgegroeid, geen educatie en toch een van de aller grootste geworden die er ooit heeft rond gelopen. Daar spiegelen mensen zich aan, vinden ze hou vast in. Daarnaast was hij heel erg toegangbaar. Dit zijn helaas ook de dingen die hem gemaakt hebben en die zijn leven voor hem zijn gaan leven. Maar om terug te komen op Maradona z'n grootheid, het is echt niet te bevatten, presentatoren barsten op televisie in tranen uit toen zij het nieuws hoor of moesten vertellen, heel het plein bij de Obelisk van Buenos Aires staat vol. Het is echt alsof God is overleden in Argentinië

26 november 2020 om 12:54

Ik vind sowieso die Maradona verering overdreven. Vroeger vond ik hem weergaloos. Nu ik iets ouder ben snap ik niet dat mensen niet willen bevestigen dat hij gewoon een valsspeler was. Zo wel met zijn hand van god als met zijn coke op het WK enz enz. Heeft ook helemaal niks positiefs met zijn status of bekendheid gedaan. Ik heb hem niet zo hoog meer zitten in ieder geval en ik vind met deze cover niks mis

26 november 2020 om 13:03

@MancunianB... ik snap opzich wel wat je bedoeld met die hands bal en "valssspelen"... echter als sporter doe je dingen om alles eruit te halen om te winnen, als dit niet door de scheids wordt gezien kan hij er toch weinig aan doen dat de goal is goedgekeurd? Noem het onsportief, vals spelen maar je kan het ook slim, of de wil om te willen ten koste van alles noemen. Wat betreft cocaïne kan ik je absoluut geen ongelijk geven.

26 november 2020 om 13:58

Je begint met 'met alle respect' om vervolgens heel duidelijk te laten merken dat je een andere cultuur niet zo goed begrijpt en het er daarom dus maar niet mee eens bent. Als je in Argentinië bent, zie je wat voor een impact Maradona en Messi daar op de mensen hebben. En dan heb ik het niet alleen over die hard voetbalfans maar echt de hele bevolking. Man, vrouw, kind, bejaarde, iedereen is geobsedeerd en ultiem trots op ze. Dat snappen we als Nederlanders gewoon niet zo goed en dat is ook prima. Maar ik begrijp nadat ik er ben geweest heel goed dat iets als drie dagen rouw daar wordt ingevoerd nu. Na dit nieuws staat dat land letterlijk even stil.

26 november 2020 om 14:50

Ik had er meer verwacht. Maradona is letterlijk de meest aanbeden persoon ooit op aarde. De allergrootste speler van de meest populaire sport ooit. Die religie en nationaliteit overstijgt. Ik geloof dat men niet altijd beseft hoe groot hij was.

26 november 2020 om 18:59

De meeste Argentijnen hebben 3 afbeeldingen in huis. 1 van Jezus, 1 van hun moeder en 1 van Maradona...zo groot en belangrijk is hij daar.

26 november 2020 om 19:04

Aanvulling... Al 1 miljoen mensen hebben afscheid genomen in het paleis waar Maradona nu ligt.

Beetje bijzonder dat dit bericht uit Engeland komt. Als er 1 land is dat niet snapt hoe de VAR werkt en elk weekend liever op die schermen Snooker kijken dan de wedstrijd is het Engeland wel. Uiteindelijk is het een tabloid, dus dat is al troep en koste het Engeland wel het toernooi. Verder gewoon jammer dat ze dit doen, maar laten we ze gewoon geen aandacht geven, dat verdienen ze niet. Rest in Peace Pluisje.

26 november 2020 om 09:48

Als de VAR er toen was geweest, had de wedstrijd niet uitgespeeld kunnen worden. Een stuk of 5 rode kaarten voor de Engelsen, maar dat schrijven ze er niet bij.

26 november 2020 om 10:47

Als de VAR er in 1966 was geweest, had Engeland de finale van het WK wellicht niet gewonnen.

Jezus wat een overdreven gedoe weer. Wat denk je dat er op de voorpagina's van de Nederlandse kranten staat als Casillas overlijdt? Dit is toch gewoon een moment waar heel Engeland hem aan herinnerd.

26 november 2020 om 09:12

nou he, allemaal tere zieltjes die weer gekrenkt zijn. Wat moet je dan toch een zwaar leven hebben.

Volgens mij krijgt ie genoeg eerbetoon

26 november 2020 om 09:17

"de teen gaat heen"? Zonder gekkigheid, dat is iets heel anders. Casillas zal op de voorpagina worden gezet om z'n geweldige redding, niet om een controversieel moment.

26 november 2020 om 09:46

Hahaha, "de teen gaat heen"... Ik moest toch even hardop lachen om deze

26 november 2020 om 14:13

Haha jij wint vandaag Voetbalzone sowieso.

26 november 2020 om 12:13

Dit is niet overdreven, maar respectloos. En daarnaast volkomen ongepast. Heeft Engeland ook niet ook een WK gewonnen door een onterecht toegekende goal? En waarom zouden de Nederlandse kranten vol met grapjes moeten staan wanneer Casillas overlijdt? Dat zou net zo smakeloos en respectloos zijn als deze actie.

26 november 2020 om 14:01

Door types zoals jij gaat dit land helemaal de verkeerde kant op, met je politiek correcte bullshit. Ga maar lekker demonstreren op de dam zonder mondkapje met Halsema

26 november 2020 om 15:34

Jouw reactie is bijzonder kansloos. Door types als mij? Jij weet na een opmerking van mij welk type ik ben? Dat ik wel respect voor iemand kan opbrengen zorgt er voor dat het de verkeerde kant op gaat? Stel dat je dit ziet als humor, dan is er nog iets als timing. Deze zogenaamde humor is totaal verkeerd getimed.

Dit alles heeft niets met politiek correcte bullshit te maken. En al helemaal niets met mensen die op de Dam demonstreren.

En leg me uit, waarom moeten we grappen maken op de dag dat Casillas overlijdt? Omdat hij met een teenlengte een mogelijke WK-titel voor Nederland heeft voorkomen hoeven we geen respect voor hem te hebben?

De Daily Star heeft duidelijk nog niet begrepen dat humor anno 2020 ten strengste verboden is, met alle tere zieltjes op deze aardbol. Maar ik heb stiekem toch even gelachen.

26 november 2020 om 10:26

Oh zo'n kop is humor als iemand overlijdt?? Volgens mij is kansloos een betere benaming.

26 november 2020 om 19:15

Idd, belachelijk dit. Het gaat er niet om of dit mag of niet, maar waarom dit nu de beste man is overleden. Dat is gewoon laag, onfatsoenlijk en zeker niet respectvol. Of zijn dat normen en waarden die er niet meer toe doen in jouw leefwereld?

26 november 2020 om 10:27

Heeft niks met verbieden te maken en alles met (het ontbreken van) goede smaak. De Daily Star moet lekker publiceren wat ze willen, maar dan niet gek opkijken als mensen daar iets van vinden.

Ik heb zelf in de groepsapp met vrienden ook al wat voorbij zien komen, humor is tenslotte een manier van verwerken. Maar je kunt je afvragen of dat via zo'n medium de volgende dag direct nodig/handig is

26 november 2020 om 10:59

Denk dat Maradona zelf hier ook heel hard had kunnen lachen

26 november 2020 om 12:10

Dat denk jij omdat je Maradonna persoonlijk heel goed hebt gekend?

26 november 2020 om 12:52

Hij heeft zelf toegegeven dat hij hands maakte, maar zal hier vooral leedvermaak in zien. Ik ken Maradona niet persoonlijk, maar kan hem wel inschatten. En kan trouwens ook inschatten dat jij een heel zuur persoon bent

26 november 2020 om 11:41

Humor is niet verboden hoor. Zeggen dat je een poging tot humor niet grappig en smakeloos vindt is dat echter ook niet. Mensen met talent werken natuurlijk ook niet bij de Daily Star, dus je moet ook niet te veel van ze verwachten.

26 november 2020 om 13:02

Ik vind het redelijk onsmakelijk als iemand overlijdt. Je kunt die grappen het hele jaar maken, alleen nu even niet.

26 november 2020 om 16:03

Grappen maken mag, alleen vinden de meeste mensen dit niet grappig of zelfs smakeloos op dit moment, dat mag ook. Volgens mij konden we de afgelopen jaren allemaal laggen om Maradona, en laten we dat in de toekomst vooral weer doen. Maar er zijn momenten waarop waarop sommige grappen niet gepast zijn.

Wat moeten we hier nog van zeggen. Engelse tabloidjournalistiek komt rechtstreeks uit het riool. Hun verdienmodel is gewetenloosheid. Ik ben zelf geen fan van Maradona, maar daarover probeer ik vooral mn mond te houden nu hij net overleden is.

26 november 2020 om 12:44

Het viel me nog mee dat de Falklands oorlog er dit keer niet werd bijgehaald. De Britten danken hun Brexit grotendeels aan de leugens van de Engelse pers. Boris Johnson was kampioen liegen over de EU. Over wetten die kromme bananen niet zouden toestaan. Ach ja, nog een paar weken en we zijn er vanaf.

26 november 2020 om 13:04

Of die obstructie voor vissers die door henzelf bleek op gelegd en niet door de EU. Gekke Britten

Belachelijk, echt gewoon om misselijk van te worden. Wie bedenkt zoiets.🤦🏾‍♂️🤨

26 november 2020 om 09:28

Nou zeg, jij bent toch wel op je teentjes getrapt.
Laten we wezen, in Engeland denkt men maar aan een ding bij de naam Maradonna.
Tevens stond er verder in de krant een hommage aan pluisje, dus laten we even relaaxt doen fairplay 1!!

26 november 2020 om 10:19

Dit is ook gewoon de clickbait die we hier op VZ zo verachten. Omdat het nu in een krant staat is het wel goed?

26 november 2020 om 10:33

@fcg95 wat bedoel je precies met clickbait?

26 november 2020 om 11:03

@prem Een pakkende titel zodat jij op een artikel klikt. In dit geval zodat je dat tabloid uit de schappen pakt en openslaat, daarmee de kans vergroten dat je hem daadwerkelijk koopt. Kom, dat is toch niet zo moeilijk.

26 november 2020 om 11:16

Oohh haha, ik kende het nog niet zag het weleens voorbij komen.
Ben geen kenner op marketing/internetmarketing gebied.
Dank voor de uitleg

Tja. En waar was de VAR toen Engeland in 1966 het WK won?

26 november 2020 om 09:13

Doellijntechnologie was voldoende geweest.

26 november 2020 om 09:19

Een bril ook trouwens.

26 november 2020 om 09:19

Ja die was er 'helaas' voor de Duitsers ook niet. Blijft natuurlijk wel frappant dat de Maradona hands actie als iets fantastisch gezien werd terwijl Thierry Henry na zijn handbal tegen Ierland verketterd werd. Als het je overkomt lijkt het me ook dat je dat lang zal blijven herinneren.

26 november 2020 om 09:26

Ander soort verhaal. Diego droeg een hele natie op zijn rug en deed het in een iets andere tijd. En vergeet niet wat hij kort daarna deed.

26 november 2020 om 09:31

Toen was er geen sociale media

26 november 2020 om 10:28

Nouja, niet overdrijven nu. Iedereen doet nu net of Argentinie uit een man bestond. Ik zeg niet dat de rest van het team wereldvoetballer waren maar jongens als Valdano, Ruggeri, Batista waren ook top. En dan had je nog een rijtje met wat andere spelers die geen top waren maar wel teamspelers. Het is enkel de benaming van de oplichterij, 'de hand van god', waardoor het acceptabel lijkt, 'god zou zoiets niet doen om de mensheid te straffen'. Als je iets maar een positieve benaming geeft, dan lijkt het allemaal niet zo erg. Dat hij daarna een goede goal maakt, heeft er verder niets mee te maken. Als je eerst diefstal pleegt en daarna een oud vrouwtje helpt oversteken, heft dat het eerste niet op Het was niet de eerste keer dat de Argentijnen het WK winnen door oplichterij. Leuke kerel die Diego, maar er mag best wat gezegd en geschreven worden over de minder mooie kant.

Heerlijk dat hij daarna ook nog het mooiste doelpunt maakte op een WK. Toen liet hij het halve Engelse elftal zijn hielen zien. Ik begrijp de frustraties het zit diep bij die Engelsen, mooi toch . De Falkland oorlog werd er zelfs nog bij gehaald in 86...

26 november 2020 om 14:55

Dat was niet heel raar. Dat was vlak er voor. Slechts een paar jaar.

26 november 2020 om 16:06

De Falkland oorlog was in 82, dus dat die nog vers in het geheugen zat was niet heel raar. Volgens mij haalden we er in 88 in Nederland de 2e wereld oorloh nog bij die toen al 40 jaar achter ons lag.

26 november 2020 om 16:39

Dat geeft alleen maar aan hoe gevoelig die nederlaag was voor Enegland en zeker door die hand van God, gek werden ze . Zo zie je maar weer wat deze man teweeg brengt En Engeland heeft zelf in het verleden ook niet te klagen gehad met scheidsrechtelijke dwalingen .

De aloude regel: 'over de doden niets dan goed' gaat weer eens op. De hele wereld moet nu iets positiefs over Maradonna zeggen omdat hij is overleden. Matthijs van Nieuwkerk wil denk ik wel weer een uitzending maken om iemand hopeloos in het zonnetje te zetten. We moten met ons allen niet te soft worden hoor. Maar laat ik ook positief over Maradonna zeggen; hij heeft meer geleefd dan menig 80 jarige

26 november 2020 om 10:13

Ach 29er, is het nou zo min om zo kort na zijn dood de kritiek even te laten, en hem te herdenken om zijn goeie punten? (goeie punten heeft hij volgens mij genoeg gehad trouwens).

26 november 2020 om 12:32

Ik vind het nogal schrijnend dat de mensen, platformen enzovoort die 'm normaal veroordelen op z'n gedrag nu vooraan staan om een krant even terecht te wijzen. Je hoeft 'm echt niet met de grond gelijk te maken, maar laten we nou niet met z'n allen doen alsof het een heilige betrof.

26 november 2020 om 12:40

@sirius Nee eens, maar zeg dan gewoon even niets. Hou je mond, laat de mensen die wél rouwen, even rustig rouwen. Je hoeft niet direct te zeggen "goh, vond het altijd al een klootzak".

26 november 2020 om 12:29

Ik dacht inderdaad exact hetzelfde. Een geweldige voetballer geweest, maar als mens toch wel een twijfelachtige meneer. Alles moet nu weer geforceerd positief alsof de persoon in kwestie een heilige was. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet erg is dat een persoon overlijdt, maar rouw dan de hele persoon en niet slechts een deel ervan.

26 november 2020 om 16:09

Het gaat vooral op het moment waarop ze het doen. Maak je diezelfde grap over een week of een paar weken is hij misschien best leuk. Dit moment is een beetje ongepast.

Ken wel meer momenten waar ik denk hadden we maar een Var! maar beetje triest om dat nu gelijk aan Maradona te koppelen op de dag dat hij overlijdt

26 november 2020 om 09:49

Trouwens volkomen belachelijk om ook het nr. 10 te bevriezen.

Die Marseille trainer overdrijft ook wel hoor. Dat is misschien iets leuks voor Napoli of het nationale elftal van Argentiniã« maar wereldwijd? Uiteindelijk was het ook maar een mens van vlees en bloed.

26 november 2020 om 13:22

Dat shirt is allang bevroren bij Napoli, zelfs bij Argentinie vind ik het al wat ver gaan, moet Messi nu nog zijn nummertje afstaan

Mja, na het overlijden van een bekend persoon zeggen mensen vaak de gekste dingen. Nr 10 bannen vind ik te extreem, niet doen dus. En ja de Engelse pers is nu eenmaal zo, waarom zijn mensen altijd zo snel op hun tenen getrapt?

26 november 2020 om 10:35

Wel een verkeerd moment om het aan te halen. Zijn famile en vrienden zijn aan het rouwen. Beetje rekening met je medemens is niet te vele gevraagd mag ik hopen.

Ik heb net de palmares van giggs bekeken. Oke geen wereldbeker maar verder...!! Denk dat Wales een jaar van nationale rouw moet afgeven. Kuch kuch Zlatan en Zweden!

26 november 2020 om 13:16

Nuchtere hollander... totaal andere emotie dan de Zuid Amerikanen.

Nummer 10 overal bevriezen gaat dan wel weer veel te ver. Laat dat lekker aan de clubs waar hij speelde voor hun eigen nummers. 14 anders ook maar bevriezen voor cruijff? Of elk ander nummer gedragen door een overleden groot voetballer. Houd je straks niks meer over.

26 november 2020 om 10:33

Dacht precies hetzelfde. Als Napoli, Boca en Argentinië dit doen snap ik het maar de meesten van ons kennen het gevoel als wel dat je van de trainer op zaterdagochtend met nummer 10 of 9 mocht spelen en eventjes Maradona of van Basten was. Dit lijkt me een grotere eer voor een legende als Maradona. Ik denk ook dat het Maradona geen bal kan schelen dat ze bij veensche boys met een nummer 10 spelen

Ik vind het niet het beste moment om dit aan te halen aangezien hij net overleden is en zijn vrienden en familie nog aan het rouwen zijn. Echter is het wel gewoon zo dat als er VAR was of een scheids die het net wel zag dat de goal niet geteld was. Een beetje rekening houden met je medemens is niet te veel gevraagd mag ik hopen.

26 november 2020 om 11:08

Jezus man, trap even een open deur in. Met Var was Ierland naar het Wk2010 gegaan.

Toch vond ik dat team in 1986 helemaal niet zo slecht. Centraal achterin hadden ze met Ruggieri en Brown stevige jongens, de bebaarde Batista daar vlak voor was niet verkeerd en Valdano en Burruchaga waren prima aanvallers. Vergelijk het met Oranje in 2014 dat heel erg op Robben leunde. Of Oranje 1988 met dienende spelers als Berry van Aerle, Adri van Tiggelen en Erwin Koeman. Teveel vedetten is allerminst een garantie voor succes.

Elk land reageerd anders op overleden grootheden dat kennen wij in onze cultuur niet zo als in de zuid Amerikaanse landen, daar is de emotie veel sterker dan bij ons , herinner je maar de dood van Senna het hele land was toen ook in rouw dus laat elk land in zijn waarde daarmee , dat zal straks niet anders zijn als bv Pelé komt te overlijden . Toen onze Johan Cruijff overleed was ook heel het land bedroefd ik ook maar niet zoals dat in zuid Amerika maar het respect zal hetzelfde zijn alleen de emotie zoals daar dat hebben wij niet .

Laten we vooral geen begrip tonen voor de verschillende culturen op deze planeet. Dat het land op slot gaat is toch echt aan hun of is dit iets waar de wereld over moet beslissen? Er zit nu eenmaal een verschil in de denkwijzen van de ene persoon ten opzichte van zijn buurman. Doordat het land nu op slot gaat worden en dan normen en waarden geschaad? Het niet kunnen verplaatsen in een ander is waar het totaal mis gaat in deze maatschappij, maar laten we vooral maar met dat vingertje blijven wijzen. Laten we vooral niet verdiepen in de symboliek die bij een voorwerp, persoon of geschiedenis zit. Nee joh komt echt helemaal goed met ons allen.

Het zit wel erg diep dat Engeland voor het gemak vergeet dat ze de finale niet eens hadden uit kunnen spelen met de Var. Dus wat is nou eerlijk?

Vraag me af of de figuren die hier nu boos om worden op Twitter realiseren dat het de bedoeling is van dit krantje dat er mensen op reageren? Smakeloze krant, plaatst smakeloze kop, stop de fuking pers.

Wat een heerlijk truitje van Le coque sportif op de cover van L'équipe. Geen sponsor gewoon simpel

Men weet het ook wel te overdrijven allemaal. Dat gebeurt wel vaker als iemand overlijdt. Men vergroot de goede dingen net zo erg totdat er de perfecte mens overblijft, maar dat was Maradona verre van. Ik ben altijd van mening: Als je iemand wilt herdenken, herdenk dan de hele persoon en niet slechts een deel ervan. Of het verstandig is, daar kun je natuurlijk vraagtekens bij zetten. Echter doen sommigen alsof de wereld vergaat na zo'n artikel van een toch al niet hele geweldige krant.

L'equipe is daar zo enorm goed in. Of het nou een onverwachte overwinning, een record of het trieste overlijden van een sporter is, zij weten altijd de meest indrukwekkende en pakkende voorpagina op te tuigen.

Maradonna was een voetbalgenie maar dat Argentinië van 1986 met hem was een regelrechte boevenploeg,en dat was Argentinië ook in 1978.
De hand van god is de hand van de duivel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. PopeKeeper
B. ChilwellVerdediger
M. KeaneVerdediger
H. MaguireVerdediger
T. MingsVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren