Kranten genieten van Ajax: ‘Hij kon het achterneefje van Maradona zijn’

Donderdag, 26 november 2020 om 08:02Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:11

Ajax wist woensdagavond het vierde groepsduel in de Champions League, thuis tegen FC Midtjylland, te winnen met 3-1. De ploeg van trainer Erik ten Hag is door de winst minimaal derde in de groep met ook Atalanta en Liverpool, waardoor Ajax na de winter op zijn minst in de Europa League zal uitkomen. De kranten zijn overall positief over het optreden van Ajax, al had de score hoger mogen uitvallen. “Doelstelling één behaald door Ajax”, staat er met grote letters boven het wedstrijdverslag van De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Allemaal mooi hoor, maar het gaat eigenlijk nu pas beginnen. Die 6 punten tegen deze tegenstander halen ze allemaal wel. Tegen Atalanta en Liverpool moeten 3 en 1 punt gepakt worden.

26 november 2020 om 08:33

Volgens mij niet als Ajax verliest van Liverpool maar vervolgens “gewoon” wint van Atalanta worden ze tweede op basis van onderling resultaat

26 november 2020 om 08:35

Mij gaat het om de prestige, je wilt je meten met de beste. Dan moet je uit de 4 wedstrijden gewoon minimaal 5/6 punten halen. Maar zo denk ik erover.

26 november 2020 om 09:19

met prestige koop je niks. Doorgaan daar gaat het om en daar wordt ook naar gekeken.

26 november 2020 om 10:59

Ik wil iedereen wel horen na een verlies of een winst tegen Liverpool. Winst tegen Liverpool vergroot de kansen nog meer. Dan is een 0-0 of 1-1 tegen Atalanta namelijk ook al voldoende.

26 november 2020 om 11:18

Winst tegen Liverpool is natuurlijk ideaal, maar met een verlies kan je ook nog overwinteren. De wedstrijd tegen Atalanta is cruciaal aangezien of Atalanta of Ajax doorgaat als je er van uitgaat dat Midtylland geen punten gaat pakken.

Ajax heeft overigens prima statistieken op Engelse bodem de afgelopen jaren. Winst tegen Man United en Tottenham; gelijk tegen Chelsea en Man City en niks verloren de afgelopen 10 jaar. Hopelijk is dit een voorbode.

26 november 2020 om 11:29

Liverpool gaat niet 2 potjes op rij op Anfield verliezen, die zullen volgende week extra gebrand zijn om te winnen, ook al missen ze spelers en liggen er kansen zal Ajax echt heel goed moeten zijn om überhaupt kans te maken

26 november 2020 om 08:37

Vooral de drie punten tegen Atalanta zijn doorslaggevend. Van Liverpool mag Ajax verliezen, maar dan zullen ze thuis wel moeten winnen van Atalanta. Ajax heeft het hoe dan ook in eigen hand tot de laatste wedstrijd.

Prima en belangrijke overwinning natuurlijk. Maar ik word wel een beetje kriegelig van al die kranten die zo geforceerd nu alles aan Maradona gaan linken. Neres is het 'achterneefje' (lol wat? 😅), en de overwinning zelf is een eerbetoon aan Maradona. Of ben ik nu een beetje zuur? 😅

26 november 2020 om 08:37

Nee ik ben het met je eens! Laten we aub een aantal zaken gescheiden laten, juist uit respect voor Maradona en Baradona.

26 november 2020 om 08:44

Helemaal mee eens. Ik begrijp het, maar dat ophemelen altijd van mensen die overleden zijn. Niks slechts over de doden zeggen ze, maar om dan alles er maar aan te linken. Overigens heeft de hele voetbalwereld een hoog 'lewis Hamilton gehalte'. Lewis Hamilton noemt ook iedere race het publiek van het betreffende circuit van dat weekend het 'beste publiek van de wereld' om vervolgens een week later bij het volgende circuit precies hetzelfde te doen. Toen Cruijff overleed was dat de allerbeste ooit, nu overlijdt Maradonna en is hij de allerbeste ooit en ga zo maar door.

26 november 2020 om 09:42

Eens, moest gisteren ook tot drie maal toe aanhoren hoe bijzonder het was dat een Argentijnse nummer 10 (gomez) bij Atalanta een goede wedstrijd speelde.

26 november 2020 om 09:50

Die speelde ook echt heel erg goed hoor. Beter dan deze Maradona

26 november 2020 om 10:23

Ik vind het ook wel een beetje te ver gaan.

Met alle respect, maar als Neres al het 'achterneefje' is van Maradona, dan heeft die beste man een enorme familie..

26 november 2020 om 10:41

Maar dat hij een enorme familie heeft opgebouwd met zijn levensstijl, daar is dan weer weinig aan gelogen. Dus wie weet! :D Ach ja, ik snap opzich wel dat die journalisten een linkje willen leggen in hun artikel. Het is natuurlijk een grote gebeurtenis. Het maakt het extra ongemakkelijk als je ze allemaal achter elkaar leest. Dan lijkt het haast een soort prestigeslag wie de mooiste link kan leggen.

26 november 2020 om 12:56

Mee eens. Maradona is imo de beste speler aller tijden. Ik heb nog nooit een voetballer gezien die kon met een bal wat hij kon en dat op enorm slechte velden en in een tijd waarin je half door midden werd geschopt af en toe omdat er geen camera's waren. Niks ten nadele van Gravenberch verder wat ik een geweldige voetballer vind maar deze uitspraak gaat wel iets te ver

26 november 2020 om 12:59

Edit: Neres bedoelde ik natuurlijk

Ik vond Neres de eerste helft helemaal niet zo goed. Veel balverlies en verkeerde passes. De tweede helft was beter, gelukkig maar en hij beloonde zichzelf met een goal.
Schuurs vond ik deze wedstrijd goed en solide. Hopelijk trekt hij deze lijn door naar de volgende CL wedstrijd, dat zal een echte test voor hem worden.

26 november 2020 om 08:34

HAHAHA. Heb jij aan de vodka gezeten? Neres was met afstand een van de betere, kwam continu dreiging uit, en ja er kunnen wel eens ballen niet bij dezelfde kleur aankomen, maar hooguit 1 a 2x is dat gebeurd. Speelde een wereldpot.

26 november 2020 om 08:38

Ik ben het eens met Bossie hoor. Neres vond ik de eerste helft wel te slordig. 2de helft speelde hij wel echt goed.

26 november 2020 om 08:40

Neres had een passingspercentage van 75% dus er ging in zijn passing , zeker de eerste helft met regelmaat wat fout. Alleen in zijn duels was hij voor het eerst sinds lange tijd lekker op dreef , hopelijk kan hij dat ook brengen tegen Liverpool en Atalanta.

26 november 2020 om 08:46

@ Ajaaxxx020
Ik kan me die pass nog herrineren die hij gaf die ergens bij de cornervlag eindigde, als jij dat zo goed vond ok.
Ik zeg niet dat hij slecht was , maar om hem nu een achterneefje te noemen van Pluisje of dat hij exceleerde vind ik te veel van het goed. Hij was zeker de tweede helft goed op dreef. Misschien leg ik de lat wat hoger dan jou , dat kan geen probleem

26 november 2020 om 08:48

Hij is weer op de goede weg en het zal hem vertrouwen geven , zeker na dat mooie doelpunt. Hopelijk worden ze voorin wat effectiever , want dat heb je wel nodig tegen Liverpool en Atalanta

26 november 2020 om 10:43

Tja het is maar hoe je het bekijkt. In de tweede helft was hij wel erg goed vond ik. Toen zagen we de oude Neres weer terug, zoals hij twee jaar geleden in de CL speelde. Eerste helft was inderdaad niet erg goed. Maar al met al wel een hele ruime voldoende, dankzij de erg sterke tweede helft. Hij is nog steeds een beetje wisselvallig, maar hij zit er duidelijk weer aan te komen.

26 november 2020 om 12:19

HAHAH. Kerel, lezen. Ik zeg hooguit 1 a 2 passes die niet goed waren, maar speelde gewoon goed. Als jij Pietje precies gaat opletten hoe ze hebben gespeeld, dan kan een voetballer als Messi zelfs een matige eerste helft spelen. Over de hele wedstrijd speelde Neres gewoon goed.

26 november 2020 om 15:39

Dan ben ik wel benieuwd hoe jij reageerd als hij het echt op.zijn heupen krijgt.

26 november 2020 om 08:49

Helemaal eens! Ik hoorde van der Gijp in de rust zeggen dat hij met name genoot van Neres, ik dacht wat!?!? Neres was de eerste helft bijzonder matig, zwakke pases en een aantal afzwaaiers. Na de rust was hij een stuk beter.

26 november 2020 om 08:53

Inderdaad , als mensen dit al geweldig vinden , dan ben ik benieuwd hoe ze reageren als Neres het echt op zijn heupen krijgt ?

26 november 2020 om 10:31

Als Traoré en Labyad rustig waren gebleven had Neres al 2 prachtige assists mogen bijschrijven in de eerste helft. Nee, niet alles ging perfect in de 1e helft. Maar hij was bij vrijwel iedere dreigende Ajax aanval direct in positieve zin betrokken in de eerste helft en creëerde veel.

26 november 2020 om 15:40

Ja en als hij niet zo veel balverlies had en al zijn passes aankwamen dan had hij waarschijnlijk de.reincarnatie van Maradonna geweest. Hij was redelijk tot goed, maar we moeten niet overdrijven

26 november 2020 om 16:00

Dat is er toch ook aangegeven? Speelde goed? Lezen...

David Neres blijft toch de man die ervoor zorgde dat door z'n blessure Ajax de finale misliep. Die jongen is op topnivo nu Ajax meest belangrijke man.dit zal z'n laatste seizoen zijn in Ajax shirt helaas.

Eerste helft is gewoon niet goed, daar moet je minstens 1 goal maken. Tegen Liverpool en Atalanta kan dat je de wedstrijd kosten. Ik hoop dat ze dat beseffen, anders wordt het Europa League in februari. Overigens vind ik het ook wel leuk dat Schuurs heel goed speelde en je niemand er over hoort. Maar als hij volgende wedstrijd een fout maakt zijn ze de eerste weer om te schreeuwen, hij kan het niveau niet aan.

"Doelstelling één gehaald" aldus de Telegraaf. Is er dan een tweede doel? Overwinteren in de CL is in deze poule is absoluut een bonus. Atalanta mag dan wel tot de derde categorie behoren, maar eigenlijk horen ze net als Ajax in de tweede groep. Ik zou het zeker leuk vinden als we in het voorjaar ook in de CL actief zullen zijn, maar de eredivisie gaat voor. Dit team is nu al overbelast. Van af eind januari gaan we de toppers in onze "Mickey mouse" competitie krijgen. Je kan mij nu niet overtuigen dat Ajax sterk genoeg is om op twee fronten te strijden. Dus we hebben voor nu onze doelstelling gehaald, de rest is bonus!

Ik vond juist dat Gravenbergh in de eerste helft matig speelde (een van de mindere), het spel onnodig vertraagde en niet altijd de juiste keuze maakte, maar dat geeft ook niet. Hij is pas 18. Maar dat hij motm wordt verkozen, noem ik scorebordjournalistiek. In mijn ogen was Schuurs of Neres de beste man van het veld gisteren. Daarnaast vond ik Tadic ook sterker (dan Gravenbergh).

Gravenbergh is de volgende die de hemel in gepraat door de media. Hij heeft alleen nog maar goede wedstrijden gespeeld tegen de mindere in de voetbalwereld terwijl hij bijvoorbeeld zelden tot nooit een goede pot in Jong Oranje heeft gespeeld. Gelukkig is hij zelf zo uit interviews te horen, down to earth, en speelt hij gewoon voetbal op zijn manier maar om hem nu elke keer met F. De Jong te vergelijken en na gisteren zelfs met een voetballegende is wat overdreven en wekt weer wat lachers wakker. Alvorens men zo over hem begint te praten moet hij toch eerst wat hebben laten zien in wedstrijden die wat groter zijn dan Midsjiland, Emmen en Rkc.

26 november 2020 om 10:46

Gravenberch heeft 4 potjes in Jong Oranje gespeeld en alle 4 waren gewoon minimaal een 7 (niet gek aangezien alle 4 heel simpel gewonnen werden), die opmerking over Jong Oranje slaat zodoende ook nergens op. Daarnaast waren paar van zijn beste wedstrijden in Ajax 1 momenteel tegen Vitesse, Heerenveen en Midtylland terwijl hij vorig seizoen tegen PSV makkelijk overeind bleef met 17. Zijn basisdebuut in de Eredivisie tegen ADO was prima maar daar werd Ajax toen ook geen strobreed in de weg gelegd. Daarnaast staat hij gewoon vanaf zijn 17e als basisspeler in Ajax 1, dat doen er niet veel. Tuurlijk gaat media zich dan op hem richten.

26 november 2020 om 11:20

Prima als ze zich dan op een speler richten toch, zeker als ze zo jong zijn, maar dat opgehemel van de media....man man man, vergelijkingen maken die nergens op slaan etc...etc...doen ze bij mijn club overigens ook hoor (Boadu,Stengs), ik word daar gewoon misselijk van....laat die gasten is gewoon voetballen zonder die extra druk die de media er bovenop gooit, ook dat afzeiken als het even niet loopt ofzo....die gasten mogen pas net auto rijden allemaal.

Zal wel aan mij liggen, maar tussen zowel de overwinning van Ajax als het spel van Neres zie ik totaal geen link met Maradonna. Laat staan een eerbetoon aan hem. Sentimenteel gezoek om niks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 9 1 1 0
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren