Zakaria Labyad: ‘Het maakt mij niet uit wat andere mensen zeggen’

Donderdag, 26 november 2020 om 07:13Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:35

Ajax verzekerde zich woensdagavond dankzij een overwinning op FC Midtjylland van minimaal de derde plaats in Groep D in de Champions League én dus in ieder geval een ticket in de Europa League. Door drie treffers na rust was Ajax in de Johan Cruijff ArenA met 3-1 te sterk voor de Deense landskampioen. Voor rust had Ajax al op een comfortabele voorsprong kunnen komen, maar het team van Ten Hag miste kans na kans.

“Ik denk dat we in de eerste helft genoeg kansen hebben gecreëerd”, vertelde Labyad in gesprek met SBS6. “Helaas niet gescoord, maar in de tweede helft maken we onze kansen wel af. Dan sta je 3-0 voor en krijgt FC Midtjylland nog een penalty tegen. Een goede avond voor ons.” Hélène Hendriks merkte op dat het niet afronden van kansen de enige kritiek kon zijn op het spel van Ajax. “Die kansen moeten er gewoon in”, beaamde Labyad in het interview na het laatste fluitsignaal.

Het interview van Zakaria Labyad na de zege op FC Midtjylland

Labyad kreeg de vraag wat hij van zichzelf als nummer tien vindt. “Ik weet wat er van mij verwacht wordt. Het is natuurlijk mijn favoriete positie, je doet er dus alles aan om in het elftal te blijven. Tot nu hoop ik, dat hoop ik tenminste, dat ik het goed doe.” Ten Hag sprak in aanloop naar het duel over hoe Labyad druk zet in organiserend opzicht. Hendriks vroeg zich af wat daar speciaal aan is. “Je zou het niet verwachten, maar ik ben een echte teamspeler”, antwoordde hij. Hendriks: “Waarom zou ik dat niet verwachten?”

“Ik weet niet, ik ben altijd stil”, repliceerde Labyad. “Althans, voor de buitenwereld ben ik altijd stil. Ik ben een speler die heel veel coacht op het veld. Ik probeer altijd de middenvelders en de aanvallers zo goed mogelijk neer te zetten. Ik voetbal al een tijdje, dus die ervaring neem ik mee naar het veld.” Hendriks vroeg zich af hoe Labyad met de kritiek omgaat. “Ben je het er mee eens?”, vroeg ze. Labyad: “Mensen hebben altijd wel kritiek. Of je nou wel goed speelt of niet. Maar ik lees niet veel nieuws.”

“Kritiek hoort bij het leven in de topsport of van een topvoetballer. Ik probeer altijd mijn best te doen, maar voor de rest maakt het mij niet uit wat andere mensen zeggen.” Volgende week dinsdag speelt Ajax uit tegen Liverpool en een week later is de thuiswedstrijd van de Amsterdammers tegen Atalanta.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door constant kante)

Deze jongen is voor Ajax een goede 12e man. Niet meer, niet minder. Hij is de laatste weken super ijverig nu hij door blessures een kans krijgt. Het is echter allemaal net niet. Zal nooit een topper worden maar als niet zeurende backup prima voor het niveau van Ajax.

26 november 2020 om 10:47

Ik ga er maar vanuit dat Waneer Kudus terug komt hij op die plek van Labyad terecht gaat komen. Doodzonde dat die jongen er zo lang uit ligt maar eerlijk is eerlijk. Op doelpunten na speelde Labyad gisteren wel een prima pot. Als je wilt blijven staan had je er gisteren gewoon twee moeten makenje ziet wel dat als je 5 keer mag wisselen het een klerezooi op het veld wordt. Spel wordt er niet beter van op die manier.

Hij speelde gister zeker niet onverdienstelijk. Jammer alleen dat hij niet minimaal één goaltje meepikte. Daarmee had hij het ook voor zichzelf makkelijker gemaakt. Maar hij was overal aanwezig en deed goed mee. Plus ik vind het een sympathieke gozer. De ideale nummer 12, hoe lullig dat ook voor hem is.

26 november 2020 om 08:12

Voor de mensen die zelf gevoetbald hebben herkennen dit wel. Een jongen in je team waarvan iedereen weet dat hij net niet het niveau heeft om in de basis te geraken maar waar iedereen een zwak voor heeft. Een speler die als hij erin komt zijn stinkende best doet maar als de weerstand groter wordt het niet redt. Een speler die je bij 3-0 minuten gunt maar wanneer het moeizaam loopt echter liever zijn trainingspak aan ziet houden als je zelf in het veld staat. Iemand die wel volledig bij het team hoort omdat hij altijd alles geeft, ook als back-up. Maar waar iedereen (incl. het publiek langs de lijn) niets van verwacht. Daar doet Labyad me altijd aan denken.

26 november 2020 om 08:35

Ik zie het ook als een ideale nr 12, maar wel een met veel kwaliteit. Dat zegt wat over de rest. Hij krijgt nu eindelijk een paar wedstrijden achter elkaar de kans en je ziet hem beter worden en laat zien het gewenste niveau aan te kunnen. Had gisteren natuurlijk een goal moeten scoren, maar speelde voor de rest een goede pot.

Die kans moet hij maken, maar speelde verder geweldig en was met Gravenberch en neres bij de betere. Bij bijna iedere aanval was hij wel op een bepaalde manier betrokken... helaas voor hem zal kudus wel zijn plek weer overnemen... maar ik waardeer de rol van labyad enorm! Klaagt niet werkt keihard en speelt in dienst van het team... voorbeeld speler in mijn ogen in de rol die hij heeft.

26 november 2020 om 08:15

Geweldig zelfs. Beetje overdreven. Speelde gewoon een sobere wedstrijd.

26 november 2020 om 10:11

Je bent niet goed! Natuurlijk krijg je bij Ajax op 10 veel de bal, dat is eigenlijk de belangrijkste positie in het Ajax spel, maar als je ziet hoeveel slechte passes hij geeft, das niet normaal. Plus hij komt te weinig goed voor de goal. Je kan een keer missen maar bij hem is het constant. Je kan veel beter Klaassen op 10 zetten, Gravenberch op rechts en Martinez links. Als je serieus Labyad in je team wilt houden, weet je dat je nooit gaat overwinteren in de CL en moeilijkheden krijgt om nationaal de titel te pakken.

Het zal allemaal best dat zogenaamde organiseren. Schiet liever een 100% kans binnen de 16 gewoon binnen. Dit was gewoon bar en bar slecht. Zoveel kansen krijg je normaaal niet in de CL.

26 november 2020 om 08:50

Het zelfde kan je zeggen over Traore , die had zich zelf ook wel mogen en moeten belonen met een doelpunt.

26 november 2020 om 13:58

@bossie, Dit was de eerste keer dat Traore echt zijn vizier niet op scherp had, normaliter schiet hij er gewoon 2 van de 2 in. Voetballend is het lomp bij hem, maar over zijn killer instinct twijfelt niemand.

26 november 2020 om 14:33

Laat ik het zo zeggen hij heeft een tijdje gehad dat hij ze er inschoot, voornamelijk in de eredivisie . Maar hij heeft ook een langere periode gehad dat hij te wild en te ongeduldig voor het doel was en niet scoorde. In Ajax 1 heedt hij me nog niet echt overtuigd , ondanks zijn 5 goals tegen VVV.

Verstandige jongen lijkt het me. Vond hem ook wel dreigend en zeker aanwezig, maar of die Anthony op de bank gaat houden vraag ik me af. Wellicht als tadic weer in de spits speelt tegen Atalanta? Lees hierboven ideale 12e man, kan ik me wel in vinden. Viel me ook op hoe blij die voor zijn teamgenoten was bij de goals tegen Heracles en meelevend met propper. Dan vind ik het voor hem jammer dat die bij Marokko niet speelt en zo’n praatjesmaker Abouchklal ineens wel, terwijl die paar tandjes minder is.

Jammer dat hij niet een van die kansen er in schoot , dit moet hij de volgende wedstrijden in de CL wel doen. Als je zo met je kansen omgaat tegen Liverpool en Atalanta , dan maak je het je zelf onnodig moeilijk. Tegen de Denen werd het gelukkig niet afgestraft, maar tegen die andere twee ploegen kan dit je fataal worden

"we hebben de eerste helft genoeg kansen gecreëerd" Ja en hoeveel stond het na de eerste helft Zekkie? Precies, 0-0. Misschien moet je wel luisteren naar mensen en zeker oud spelers die gewoon aangeven dat je in de Champions League die bal gewoon door het net moet rammen. Tegen Mitsjyland is het nog wel te overzien. Maar tegen Liverpool en Atalanta zal het je kop kosten.

Hij speelde prima, hoewel hij die kans wel moet maken natuurlijk. Nou is Midtjylland niet de allerbeste tegenstander. Als Kudus weer fit is, zal Labyad weer gaan banken.

Als hij die bal er in had geschoten, dan was hij wel goed genoeg voor Ajax, ? Echt sommige mensen denken echt dat ze verstand van voetbal hebben, en het beter zien dan meneer ten hag , als ieder kans wordt benut dan heb je altijd van die uitslagen 6 7 8 9 tegen 3 4 of goals per wedstrijd. Labyad is gewoon een van beste technische voetballers van Nederland.

26 november 2020 om 09:37

totaal onzinnige reactie natuurlijk. Er is een verschil tussen kansen en 100% kansen. Die van Labyad was een 100% kans en dat betekent die moeten er in, klaar. Een schot van traore op de lat is een grote kans, maar die hoeft er niet perse in. Die kans die hij van Neres kreeg is echter wel een 100% kans en die moet er gewoon in, klaar.

26 november 2020 om 09:46

Juist geen onzinnige reactie. Natuurlijk moet die bal er in, maar volgens mij geeft hij aan dat je niet alleen naar het afronden moet kijken.

Labyad is gewoon een prima speler die het al een poosje goed doet en beslissend is.

26 november 2020 om 09:58

Waar gaat het uiteindelijk om in het spelletje? Winnen. En hoe doe je dat? door te scoren. Zo simpel is het, draagt iets niet bij aan de winst dan kan het dus als "leuk" bestempeld worden. Dat geromantiseerde beeld toch altijd van mensen. Kijk eens naar Sergio Ramos, die snapt wat winnen betekent.

26 november 2020 om 10:47

Volgens mij heb jij het over heel wat anders dan wat Bayer bedoelt.
Ik probeerde je nog te helpen met mijn reactie, maar volgens mij komt het niet helemaal aan.

26 november 2020 om 10:01

Deze jongen komt gewoon net tekort voor de top, is prima als opvulling, zou het geen goede 12e man willen noemen. Op 10 bij Ajax kom je veel in scoringspositie, of althans daar moet je komen en dat doe hij niet genoeg. Hij is niet snel genoeg en zijn handelingssnelheid is veel te laag waardoor zijn passing slecht lijkt. Zijn techniek is fantastisch maar in combinatie met zijn traagheid lijkt zijn spel op hoog niveau gewoon nergens op. Leuke jongen lijkt het me maar kan beter weer een gevierde man worden op een niveautje lager.

26 november 2020 om 10:23

Ehh nee dan is hij nog steeds niet goed genoeg voor Ajax. Maar dan voegt hij tenminste wat toe.

26 november 2020 om 10:51

Dat was Lammers ook, rendement was te laag. Labyad is een prachtige voetballer, maar niet het niveau in totaal wat een Ajax nastreeft.

26 november 2020 om 13:02

Klopt maar dat is omdat kansen afronden ook een kwaliteit is. Zeker op CL niveau waarin gemiste kansen enorme consequenties kunnen hebben en Labyad staat nou niet bepaald bekend als een killer in de 16

Labyad blijkt een uitermate nuttige speler voor Ajax. Speelt eigenlijk altijd een voldoende. Een speler waar je van weet wat hij kan. Is basismateriaal voor het overgrote deel van de Eredivisie-duels en Europese potjes zoals tegen Midtylland. Ik vond hem gisteren een redelijke wedstrijd spelen. Was ijverig en probeerde in aanvallend opzicht wat dynamiek te brengen in het spel met steekpasses, openingen en dribbels. Had wel moeten scoren. Speelde toch wel een 6,5 als je het mij vraagt.

Deze jongen stond al met 3-0 achter toen hij bij Ajax kwam. Alles wat maar een beetje mis gaat bij hem wordt uitvergroot. Sierd de Vos gisteren ook. Alles wat Labyad deed was fout in zijn ogen. Tadic die een simpele bal verspeelt en Sierd weet te zeggen: “dat werd goed dichtgelopen.” Nee Sierd, is net als die kans die Labyad had gewoon slecht. Sierd wist zelfs te zeggen: “wat is die Labyad langzaam/traag. Als Huntelaar er in stond had hij er al 3 in liggen.” Ja Sierd, want Klaas Jan die staat bekend om zijn flitsende sprintjes.In de combinatie in hele kleine ruimte heeft Labyad gisteren paar hele mooie dingen laten zien. Dat werd niet benoemd. Ja, hij kan en moet veel beter. Maar dat gaat niet lukken als hij door iedereen bij voorbaat al de grond in wordt geboord. Die jongen heeft echt wel kwaliteiten.

Doet prima mee dus lekker laten gaan die kritiek. Mist een grote kans gister maar daar kon traore ook wat van. Gewoon nooit meer in de spits zetten. Achter de spitsen is ie het beste. Hoe meer minuten hij krijgt hoe beter hij gaat spelen. Laat mensen maar praten. Die zeuren al voordat hij het veld op is gelopen.

26 november 2020 om 11:49

Kan dat zo zijn omdat hij tot nu toe bij Ajax alleen maar matige partijen heeft gespeeld? Er wordt net gedaan alsof hij gisteravond een wereldpartij heeft gespeeld. Een gewone voldoende voor zijn spel; een dikke onvoldoende voor zijn afwerking. Al met al weer een onvoldoende. Ik verwonder me over het relativerende vermogen van sommige fans en posters. Labyad is gewoon niet goed genoeg voor Ajax. Dat ziet toch iedereen die een beetje verstand heeft van het spelletje?

26 november 2020 om 16:09

Wel mooi en ook zeer goed nieuws voor spelers die momenteel worden afgeserveerd, wat jij zegt. Nog maar heel kort geleden, niet meer dan twee weken, was Labyad nog een flapdrol, Ajaxonwaardige speler, vriendje van de trainer en ballast die de jeugd in de weg stond. Twee duelletjes later (tegen Heracles en een europese dwerg) waarin hij redelijk tot goe speelde, maar niets ijzonders verder, is hij opeens weer de beste optie op 'tien'.
Tijd om Bredero weer te citeren. Het kan verkeren!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

55 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 15 5 0 0
2019/2020 Ajax 2 1 0 0
2018/2019 Ajax 12 1 1 0
2017/2018 FC Utrecht 32 15 8 0
2016/2017 Sporting Portugal 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kappers laaiend: ‘Ik zou ze een maand lang een kapperssalaris gunnen’

De manier waarop Quincy Promes en Zakaria Labyad woensdagavond de 0-1 vierden in de bekerwedstrijd tussen AZ en Ajax is allesbehalve goed ontvangen bij de kappersbond. Na de treffer deed Promes...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren