Felle Klopp praat over ‘misdaad’: ‘En alsof Ajax verslaan zo makkelijk is’

Donderdag, 26 november 2020 om 06:49Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:39

Na drie achtereenvolgende overwinningen, onder meer tegen Ajax, leed Liverpool woensdagavond in de groepsfase van de Champions League de eerste nederlaag. De regerend landskampioen van Engeland ging op Anfield onderuit tegen Atalanta: 0-2. Jürgen Klopp betreurde de nederlaag ‘in een slechte wedstrijd’. “Van beide kanten. Er waren weinig kansen, totdat Atalanta twee doelpunten maakte. Een terechte nederlaag in een moeizame wedstrijd”, zo vatte hij het bondig samen.

“De arbiter floot niet veel en dat maakte het nog moeilijker, voor beide ploegen. De wedstrijd was ontzettend intens en dan heb je af en toe een onderbreking nodig”, vervolgde Klopp. “Na de eerste helft kom je vaak tot rust, maar voor sommige spelers die al een tijdje niet hadden gespeeld, bleef het zeer intens. We hadden geen antwoord in deze wedstrijd.” Hoewel Liverpool veel geblesseerden heeft, liet Klopp spelers als Roberto Firmino, Andy Robertson, Fabinho en Diogo Jota aanvankelijk buiten het elftal.

De samenvatting van Atalanta - Liverpool

“Voetbal bestaat ook uit het maken van beslissingen en vanavond (woensdag, red.) hebben we duidelijk geen juiste beslissingen genomen. Ik heb vijf wissels doorgevoerd en ik zou het zo weer doen. Maar als niet één poging op doel gaat, dan doe je iets niet goed.” Klopp was niet te spreken over het feit dat Liverpool zaterdag alweer om 13.30 uur moet spelen in de Premier League. The Reds spelen dan een uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion en Klopp houdt BT Sport daar medeverantwoordelijk voor.

De rechtenhouders in Engeland hebben een grote stem in het bepalen van het speelschema en dat zint Klopp niet. Dat hij door BT Sport werd geïnterviewd, was geen reden om een blad voor de mond te nemen. “Jullie vragen ons erom om zaterdag al om 12.30 uur (13.30 uur Nederlandse tijd, red.) te spelen. Het is bijna een misdaad. Dat ik dit zeg heeft niets te maken met het resultaat van vanavond. Maar gefeliciteerd.”

“Het klinkt eenvoudig, dat we nu maar Ajax moeten verslaan. En alsof ‘Ajax verslaan’ zo makkelijk is”, verwees hij naar de Champions League-wedstrijd van volgende week. “Zeker met alle uitdagingen die we in dit land hebben. Op dit moment maak ik mij geen zorgen over Ajax omdat we over een paar uur in Brighton spelen”, zei de Duitser cynisch. “Duimen omhoog, geen blessures en doorgaan.”

James Milner sprak van een zwak optreden van Liverpool. "We kwamen niet in de wedstrijd. We hadden geen scherpte en kwamen daardoor steeds te laat in de duels. Het was gewoon een avond waarop we het lieten afweten. Maar we staan in de groep nog steeds bovenaan. Op naar de volgende wedstrijd in het weekeinde. Er volgen nog veel duels de komende weken en dan zullen we er toch elke keer weer moeten staan.” Liverpool leidt in Groep D met negen punten, gevolgd door Ajax en Atalanta (beide zeven punten) en FC Midtjylland (nul punten).Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door london calling)

Zeer makkelijk zelfs. Op 50% met een B elftal heb ik hier begrepen. Dus als Klop het niet weet kan hij terecht bij onze "hoe versla ik Ajax zonder inspanning" experts.

26 november 2020 om 09:13

Frappante reactie, ik weet niet of ik hem onder frustratie of onder de humor moet plaatsen... Ik lees hier zelden mensen die zeggen dat Ajax gemakkelijk te verslaan is?! On: Hoop op Ajax en Liver in deze pool😜Echter zal Atalanta het ze niet gemakkelijk maken. Hele leuke poule dit tot nu toe.

26 november 2020 om 11:50

Ik vind het niet zo'n vreemde reactie. Jij zal vast een andere mening zijn hebben, maar er zijn hier talloze mensen geweest die vonden dat Ajax thuis tegen Liverpool volledig was weggespeeld, terwijl Liverpool met een half B-elftal speelde. Nja, ik weet niet of je die wedstrijd hebt gezien, maar het was op zijn minst een zeer gelijk op gaande wedstrijd, waarin Ajax enkele grote kansen niet benutte en de paal en lat werden geraakt.

26 november 2020 om 12:45

Liverpool miste die wedstrijd in Amsterdam 2 spelers in de basis in. Van Dijk en Henderson. Hoe bedoel je halve B-team?

27 november 2020 om 15:14

Henderson zat gewoon op de bank die wedstrijd. Wel mistte ze Matip, Oxlade-Chamberlain, Thiago en Allisson.

Klopp hou op met zeuren en klagen. Je weet van te voren de kaders van spelen in de BPL en CL met een topclub. Het is alleen jammer dat de kans nu bestaat dat Ajax van jouw keuzes de dupe kan worden. De kans is natuurlijk heel klein, maar ik hoop dat je de deksel op de neus krijgt en dat Atalanta en Ajax doorgaan en jij na de winter in de EL je kunsten mag vertonen.

26 november 2020 om 07:10

Het klinkt alsof je denkt dat klopp dit expres doet om Ajax te pesten. Ajax heeft nog steeds alles in eigen hand. Haalt Ajax niet de laatste 16 dan kunnen ze dat aan zichzelf verwijten.

26 november 2020 om 07:43

Waaruit blijkt dat ik suggereer dat Klopp dit expres doet? Ik ga ervan uit dat Klopp helemaal niet met Ajax bezig is of de overwintering van Ajax in de CL. Het enige wat ik aangeef is dat Klopp een keuze maakt om met een team te spelen en dat Ajax daar de dupe van kan worden. Natuurlijk heeft Ajax het nog in eigen hand, maar niemand had vooraf veel geld op een overwinning in en van Liverpool van Atalanta gezet.

26 november 2020 om 07:13

Zoveel verschil met Ajax s er niet. Die spelen ook zaterdag. Alleen ietsje later

26 november 2020 om 07:31

Liverpool is gewoon door die hoeven alleen van Midjiland te winnen ,daar winnen zelfs Feyenoord of Psv met ruime cijfers van.

26 november 2020 om 07:35

Alsof feyenoord en psv momenteel europees veel klaarspelen 😐

26 november 2020 om 07:38

Dan weet je hoe slecht Midjiland is,daar verspeelt Liverpool nooit punten bijna onmogelijk

26 november 2020 om 08:00

Dan heb jij niet door hoe Liverpool ervoor staat. Blessures, programma. Met een beetje pech loop je tegen een lelijke 0-0 aan omdat midjiland het dichtgooid en je net die pech hebt in de afronding. Eerst moet Ajax volgende week ook gewoon de punten pakken. Het zou dam zomaar kunnen zijn dat Liverpool dan 3e staat....

26 november 2020 om 08:39

Feyenoord staat er goed voor en verslaat ook CSKA, die op hun beurt niet onderdoen voor midtjylland

26 november 2020 om 08:59

Ik hoop stiekem op 1 punt voor Midtjylland. Liverpool won thuis moeizaam en laat van hen. De Denen gaven aan dat Ajax uit het grootste krachtsverschil was en zullen in hun eerste CLjaar alles geven voor een punt.

26 november 2020 om 09:01

Feyenoord wint een keer van Cska..

Nee ik verwacht zeker niet dat zowel Feyenoord als PSV even van Midtjylland zouden winnen.

Verder vind ik Klop enigszins arrogant overkomen. De 3 wissels tegen Ajax, dit B elftal. Het zou werkelijk schitterend zijn als ze punten verspelen tegen Ajax en Midtjylland.

26 november 2020 om 09:18

De nr 1 van de Russische competitie ja die doorgaans wat hoger aangeschreven staat dan de Deense competitie. Midtjylland heeft niks te zoeken in de CL, dat zie je zelf ook wel toch? En dat Ajax nu beter is dan PSV en Feyenoord ziet ook iedereen. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet zouden winnen van Midtjylland.

26 november 2020 om 09:54

Klopt alleen wordt Ajax 1 in de poule

26 november 2020 om 10:11

Ik denk dat ze 3e worden in de poule

26 november 2020 om 11:31

Feye88,

Heb je 100% gelijk in. Feyenoord heeft afgelopen wedstrijd tegen Cska een top prestatie geleverd. En ik hoop ten zeerste dat alle Nederlandse clubs door gaan.

Alleen zie ik Feyenoord en PSV wanneer alles mee zit wel een goede pot spelen tegen Midtjylland. Het probleem is vooral dat beide teams veel te wisselvallig zijn. Laten we hopen dat het dubbeltje de goede kant op valt vanavond.

Feyenoord kan winnen van Cska, maar ook verliezen van een zwak Wolfsberg (nummer 7 van de Oostenrijkse Bundesliga). Daarom denk ik dat Midtjylland in de poules van Feyenoord & PSV bovenaan zou eindigen. Vergeet niet dat Liverpool net won van dit team en ook de uitwedstrijd van Ajax was niet met gemak.

26 november 2020 om 17:16

Normaal win je daar natuurlijk altijd als liverpool zijnde.
Alleen moet je het daar toch ook niet op aan willen laten komen.
Pak je een punt tegen Ajax ben je zo wie zo door, en anders moet je met de druk er vol op in een vol programma en met de nodige blessures nog vol aan de bak in Denemarken.

26 november 2020 om 11:55

Voor Ajax maakt het eigenlijk helemaal niets uit. En de problemen voor Liverpool zijn ook helemaal niet zo groot. Ajax moet zorgen dat het thuis van Atalanta wint, dan maakt het resultaat in alle overige wedstrijden niet meer uit. En Liverpool moet zorgen dat het 1 van de 2 resterende wedstrijden wint. Want ook al wint Ajax van Liverpool, maar verliest het van Atalanta (uitgaande dat Atalanta thuis ook wint van de Denen) En wint Liverpool wel zijn laatste wedstrijd, dan gaat Liverpool en Atalanta door naar de volgende ronde. Dus Ajax zou in de volgende wedstrijd best lichtgeblesseerde spelers rust kunnen gunnen.

26 november 2020 om 12:59

Het maakt weldegelijk uit of Ajax weet te winnen op Anfield. Als Ajax dat doet, dan zou het in de laatste wedstrijd tegen Atalanta ook genoeg hebben aan een 0-0 of 1-1 (en afhankelijk van de resultaten komende week zou ook 2-2 nog genoeg kunnen zijn).

Het maakt het toch makkelijker voetballen als je weet dat een klein gelijkspel ook genoeg kan zijn.

26 november 2020 om 13:14

Dat laatste hebben we vorig jaar tegen Valencia gezien.

26 november 2020 om 13:05

Iedere club heeft gewoon 6 wedstrijden om op eigen kracht de volgende ronde te bereiken dus ik snap het probleem niet zo dat mensen hebben met het feit dat Liverpool spelers rust geeft

En daar hebben we de echte Klopp. Als alles goed gaat is hij vrolijk en grapt hij, maar zo dra het even tegen zit is hij net zo vervelend als elke andere trainer. Alsof die paar uur verschil iets uit maakt. Je begint eerder en na de wedstrijd heb je langer rust dan Ajax, compenseert elkaar wel.

26 november 2020 om 07:37

Het gaat toch ook gewoon goed? Gedeeld 1e in de PL, 1e in de CL.. Hij stelt hier gewoon een probleem aan de kaak waar hij al vaker zich over uitgesproken heeft.

26 november 2020 om 07:41

Wat is het probleem die paar uurtjes als jij kramp heb ,maken die paar uurtjes ook niet zoveel uit.

26 november 2020 om 07:43

Laat ik het duidelijker zeggen: het is voor hem een probleem. En schijnbaar zou het volgens hem (en ongetwijfeld z'n medische team) beter zijn als hij inderdaad later die dag zou spelen.

26 november 2020 om 07:51

Iedereen heeft daar toch last in Europa kijk Feyenoord spelen vandaag helemaal in Moskou en moeten zondag ook om 1430 spelen .

26 november 2020 om 07:58

Niet omdat de meeste teams dit probleem hebben, is het oke.. Hier wordt vaker over geklaagd en dan mag je best met het oog op de toekomst meer denken in oplossingen. Het simpelweg accepteren is niet altijd het beste. Laten we beginnen met die nutteloze oefen interlands te schrappen bij zulke intense speelschema’s.

26 november 2020 om 08:04

Ja dat is zo maar kijk een Tottenham die speelde gewoon 4 wedstrijden in de week,die moesten om de dag spelen Klopp krijgt gewoon de normale rust zoals het al jaren gaat.

26 november 2020 om 10:06

Ja dat maakt verschil en als je dat niet weet dan moet je of niet oordelen of op onderzoek gaan en erachter komen hoe een lichaam werkt met topsport en herstel...

26 november 2020 om 12:35

Nee we zullen jou als Liverpool fans wel op je woord geloven

26 november 2020 om 14:36

Ik suggereer niets dus leuke uitspraak, maar hij klopt niet.

Tja, was een paar uur later spelen dan een zoveel betere optie? Eigenlijk zou je nu normaal gezien op zondag moeten spelen zodat je wat meer rust hebt. Maar ja, dat gaat niet omdat je dinsdag alweer moet aantreden. Voor Ajax is de zaak met twee uitwedstrijden niet heel veel beter. Maar dit is gewoon nu de situatie en daar valt niet vreselijk veel aan te doen. Je aanpassen aan de omstandigheden en hopen dat iedereen heel blijft. Meer kan je niet hopen.

Waarom zeurt die nou,wou die dat de wedstrijd om zondag werd gespeeld dan had ie nog minder tijd om voor te bereiden tegen Ajax,en zoveel maakt het niet uit als je om half 2 begint of om 6 uur avonds?

Ik wordt echt moe van figuren als Klopp schmidt (psv) enz die maar blijven zeuren over het volle schema. Het zijn notabene de clubs die de beste begroting hebben binnen hun land. Je weet dat je door Corona een fysiek zwaar jaar krijgt. Koop dan gewoon 2 spelers extra. Ajax is buiten de voorhoede ook niet heel stevig bezet qua posities maar kan ten hag dan meer waarderen die gister gewoon zegt... krampie bij blind en spierpijntje bij Klaassen en van het weekend zien we het wel weer. Ze hebben verdomme het allermooiste beroep wat er is en je mag iedere 4 dagen voetballen. Fantastisch toch?

26 november 2020 om 08:49

Binnen Nederland heeft Ajax natuurlijk veruit de hoogste begroting en de beste selectie. Dit seizoen is later begonnen en moet eerder afgesloten worden vanwege het EK, dan komt er ook nog een coronagolf overheen. De selecties worden daardoor wel degelijk zwaarder belast dan in andere seizoenen.

Tja als ze ‘s avonds hadden gespeeld was er natuurlijk weer gezeik dat je zaterdagavond moet terugvliegen en dinsdag al de CL is. Het schema is gewoon druk en niks is ideaal. Ter vergelijking - Ajax mag ‘s avonds van Emmen naar Amsterdam reizen om dan maandag weer naar Liverpool te vliegen. Ook niet ideaal maar wees blij dat je zaterdag en dinsdag mag voetballen.

Tsja dat is nu wel een beetje het probleem bij met name deze trainer. Zo vaak maar klagen het is zo druk en dit en dat. Tuurlijk is het apart dat je zaterdag alweer zo vroeg moet spelen maar aan de andere kant als je zondag zou spelen en volgende week moet je dinsdag weer had je hetzelfde probleem gehad dus ja wat wil je dan? Dat probleem heeft Ajax ook en Atalanta ook dat krijg je in een rare tijd. De uitslag is wel lekker voor Ajax je hebt het in eigen hand om 1ste of 2de te worden. Atalanta was toch altijd de beslissende wedstrijd geweest dus laat hem dan maar dat je moet winnen om in ieder geval met de juiste instelling te beginnen. Vorig jaar tegen Valencia waar je maar een gelijkspel nodig had werkt namelijk nooit echt voor Ajax en die instelling kan je toch nooit veranderen in de wedstrijd.

Toch wel grappig, vorig seizoen werden wedstrijden van Ajax wel verplaatst ten vafeure van Europees voetbal en nu Klopp aangeeft dar hij het schema van voetballen te belastend vindt , vinden de Ajax-supporters het onzin dat hij daarover klaagt. Over opportunisme gesproken....

26 november 2020 om 07:58

Dat sloeg ook nergens op,net als Az begin van het seizoen ze hadden 6 maanden geen wedstrijd gespeeld en werd het ineens te zwaar om een extra wedstrijd te spelen

26 november 2020 om 08:10

Ajax speelt zaterdag ook weer een wedstrijd...

26 november 2020 om 08:16

Je kunt faveure niet eens spellen, gebruik dat woord dan ook niet om interessant te doen. Zoveel wedstrijden van Ajax zijn er vorig seizoen ook niet verplaatst naar een andere speelronde. 1 wedstrijd thuis tegen Fortuna of zo in augustus. Had niet gehoeven inderdaad. Voor de rest zijn alle wedstrijden gewoon op de oorspronkelijke speeldag gespeeld. Dat weet jij zelf ook. Maar dat vertel je er niet bij. Dat komt je namelijk niet uit in je zeurverhaal over Ajax.

26 november 2020 om 08:18

Werd er niet een hele speelronde eruit gehaald en een bekerfinale?

26 november 2020 om 08:30

Vorig seizoen? Nee. Toen is de bekerfinale niet eens gespeeld.

26 november 2020 om 13:03

@master D: dan klopt zijn opmerking toch dat de bekerfinale eruit gehaald is

Maar uiteraard bedoelde hij natuurlijk het seizoen ervoor toen Ajax halve finale CL speelde.

26 november 2020 om 08:20

Inderdaad voor Ajax zouden ze de wedstrijd verplaatsen naar zo vroeg mogelijk op zaterdag zodat er zoveel mogelijk rust/tijd is tot aan de CL-avond van dinsdag. Owww wacht dat is precies wat Liverpool nu heeft...

Wel de lusten en niet de lasten. Jaarlijks vele miljoenen ontvangen voor tv gelden, maar daar klaag he natuurlijk niet over. Daarnaast speelt Ajax ook zaterdag weer een wedstrijd. Slap gelul van klopp

Zo kennen we die verschrikkelijke Klopp weer. Hele vriendelijke man als hij wint, maar zodra hij een keer verliest is het net zo’n engnek als Mourinho en Simeone. Dan krijgen we het boek vol excuses en richting anderen wijzen.

26 november 2020 om 08:23

Ik heb Mourinho niet horen zeuren,die speelt 4 wedstrijden in de week Pl,Fa cup en Europa Leauge.

26 november 2020 om 08:31

Omdat ie wint hoor je hem niet. Dat is precies mijn punt. Klopp hoor je ook niet als ie wint. Echter nu verliest hij een keer en is het meteen een misdaad wat er allemaal gebeurd. Nu is hij niet meer dat lachebekje.

26 november 2020 om 08:37

4 wedstrijden in 7 dagen. Dat schema heb ik gemist

26 november 2020 om 08:40

@Steek zondag competitie dinsdag fa cup donderdag Europa leauge en zondag weer competitie en week later weer hetzelfde programma dus 8 wedstrijden in 2 weken

26 november 2020 om 09:41

@recoba19: Carabao Cup was dat, geen FA Cup. Waren wel 2 zeer drukke weken voor Spurs inderdaad, maar das wel ongebruikelijk (kwam namelijk door de EL voorrondes, dat was nog geen hoofdtoernooi). Of Mourinho daar wel of niet over gezeurd heeft dat weet ik niet, maar ik kan me voorstellen van wel eerlijk gezegd, dat is wel iets te gek namelijk, 7 wedstrijden in 15 dagen. En dan ook nog het 'geluk' hebben dat je in de Carabao Cup tegen Chelsea moet die tweede week i.p.v. een of andere 4e divisionist

26 november 2020 om 10:09

Mourinho heeft wel degelijk gezeurd en is nog veel cynischer.

26 november 2020 om 10:08

Waar lees jij de excuses? Die opmerking van het overvolle schema is vanuit een andere quote geplukt van afgelopen weekend waar ze spraken over de schande van Tottenham dat ze om 12.30 moesten spelen na donderdag avond..... ga lekker mee met de media

Fabinho was tegen Ajax de beste van het veld en Jota is de man in vorm. Als je het niet kan opbrengen om deze spelers er in de CL in te zetten, verlies je wel je recht van spreken. Maar of Ajax nou wint of verliest van Liverpool, alles komt neer op de laatste wedstrijd tegen Atalanta.

Dat heeft Ajax zelfs op dit moment, Liverpool zou het veel meer gewend moeten zijn. Ajax komt denk ik nu ook nog beter voor de dag in Liverpool, zullen kansen ruiken voor de groepswinst en kunnen vrijuit spelen, bij verlies moet Ajax alsnog winnen van Atalanta thuis.

Wie had kunnen verzinnen dat van te voren dat in deze groep het nu waarschijnlijkste is dat Liverpool 2de in de groep wordt of in de Europa League eindigt?

Laten we van het positieve uitgaan en dat ajax wint van Liverpool en dat Atalanta wint van Midjyland.
Dan is de stand ajax 10 pnt, atalanta 10 pnt en liverpool 9 pnt.

Laatste wedstrijd is dus alles bepalend, ajax atalanta wordt winst voor ajax en liverpool wint gewoon van midtjyland. dan eindig je dus ajax met 13 pnt, liverpool 12 pnt en atalanta met 10pnt. Dit is de spanneste champions league groepsfase groep in jaren.

26 november 2020 om 10:16

Als Liverpool wint van Midtjyland, wat zeer waarschijnlijk is dan is de kans groot dat ze gewoon 1e worden in de poule? De kans dat zij 3e worden is wel heel erg klein. Waar je deze wijsheid vandaan haalt is mij echt een raadsel. Je laatste alinea is wat logischer, alleen ga je er wel gemakkelijk vanuit dat Ajax zijn laatste 2 wedstrijden ook even wint in de Cl.

26 november 2020 om 17:26

Dan ga je er nu al vanuit dat Ajax "gewoon" van Liverpool wint. Ik ga er nog steeds van uit de het meest aannemelijke scenario is dat Liverpool gewoon eerste wordt in deze groep.
Aan een punt tegen Ajax hebben ze genoeg om door te gaan. Zelfs bij een nederlaag tegen Ajax gaan ze nog door zolang ze daarna maar van midtjylland winnen. Sterker, zelfs bij een nederlaag tegen Ajax en een gelijkstpel tegen midtjylland gaan ze nog door Als Ajax thuis wint van Atalanta, of bij een overwinning van Atalanta als ze maar met 1-0 van Ajax verliezen.

Ik snap niet zo goed waarom iedereen hier zo over lijkt te struikelen. Het issue (te veel wedstrijden) speelt al veel langer, maar is nog nooit zo erg geweest als dit jaar. Koste wat het kost moet alles maar doorgaan en dat Klopp (en anderen die zoveel worden afgebrand, bijv. Schmidt) dat aan de kaak stelt is helemaal niet gek.
Het lijkt wel alsof we met elkaar vinden/ moeten vinden dat voetballers geen mensen zijn. Natuurlijk is het een mooi beroep en een voorrecht je talent te mogen tonen op het voetbalveld, en daar nog zo (rijkelijk) voor betaald worden ook. In mijn optiek gaat het volle speelschema ten koste van de kwaliteit van het voetbal zelf en wel om de volgende reden:
- Je voetbalt ('s avonds) een intensieve wedstrijd
- De volgende dag is het 'licht trainen' omdat je lichaam moet herstellen
- De volgende dag is het (wat) zwaarder trainen, maar is ook de dag dat zaken als 'spierpijn' en dergelijke het zwaarst aanwezig zijn, dus voluit kan eigenlijk niet (of is een enorme aanslag op je lijf). Diezelfde dag reis je naar je bestemming voor de volgende wedstrijd (in geval van een uitwedstrijd)
- De dag van/ voor de wedstrijd train je licht, om maar fit te kunnen beginnen aan de wedstrijd.

Hoe kan je op het scherpst van de snede trainen, tactieken uitwerken en proberen op een training met (hoge) intensiviteit en er tegelijkertijd voor zorgen dat je spelers fit blijven? Of juist eens een keer nieuwe dingen proberen? Voor topclubs geldt dat de enige periode dat ze dat kunnen doen interlandperiodes zijn, want dan hebben de clubs geen wedstrijden, alleen zijn ze een groot/ belangrijk deel van hun selectie dan kwijt omdat die interlands moeten spelen.
Op langer termijn denk ik dat het voetbal er kwalitatief onder gaat leiden bij zulke volle speelschema's. Waarbij Engeland in mijn ogen wel echt de kroon spant overigens. Waar in veel landen er een competitie en bekertoernooi is (en ook in verschillende landen het aantal clubs in de competitie minder groot dan in Engeland) is daar in Engeland NOG een toernooit bij tussen gedrukt. Daarbij heeft de hele wereld zich dit seizoen, waarin het helemaal extreem is, aanpassingen moeten doen, maar de voetbalwereld niet hoor. Alles in de wereld is anders, maar het voetbal moet doorgaan, koste wat het kost. Gezondheidsrisico's of niet. Internationals hebben straks meer dan een jaar wekelijks bijna 3 wedstrijden gespeeld, en nog niet eens rust/ vakantie gehad, omdat ook het EK gelijk na het seizoen er al weer aan komt. Daarbij zijn er meer (spier)blessures over de gehele linie dan ooit, maar erover klagen mag niet. Dat veel clubs zoveel blessures hebben (vooral bij hun beste/ betere spelers, in elk geval de beoogde basis 11) mag toch een duidelijk signaal zijn dat dit niet goed gaat? En ook dat doet voor mij af aan de kwaliteit van de sport. Ik zie liever clubs spelen op volle oorlogssterkte dan met B (of C) keus.

Wij hebben toch ook vakantie nodig, momenten om even (echt) bij te kunnen komen? Werken toch ook niet het hele jaar door (sterker nog, wij hebben gewoon weekenden (of niet werkdagen) waarop we ook echt niet hoeven te werken.

Lekker in elkaar geplakt stukje dit. Die misdaad was een quote van afgelopen weekend en ging grotendeels over Tottenham en daar sprak Mourinho, Pep en Klopp allemaal hun mening over.

Voor de rest is het een logische reactie, hij moet spelers rust geven en gokte op deze wedstrijd en heeft verkeerd gegokt. Momenteel is de PL belangrijker omdat we niet de top uit het oog moeten verliezen, logischerwijs is Ajax, Miti makkelijker dan de PL dus deze gok was logisch en deels ook nodig als Robertson en Fabinho niet geheel fit terug kwamen.

Als zelf Mane vermoeid oogt op het veld is het een overvol schema, dat weet ik inmiddels, want spelers als hem zijn machines en konden voor Corona alles op 100% spelen. Nu is het gewoon nog gekker geworden en het gevolg is minder kwaliteit. Arsenal was boring, nu weer weinig puf voor tegenstand en aankomend weekend heb ik zo ook weinig zin in.

Maar het is vooral grappig, dat Klopp zijn reactie 100% de fouten bij zichzelf neerlegt, maar dat er dus een quote aan toegevoegd word door VZ om het compleet om te draaien en iedereen met een rode lap op klopp te laten bashen....sterk staaltje media .... geen compliment...

Ik denk eerlijk gezegd dat Ajax daar gaat winnen. Waar ik dan wel weer bang voor ben is dat ze het vervolgens thuis tegen Atalanta verspelen, zoals vorig jaar tegen Valencia.

Klopp en consorten hebben gewoon zitten rekenen dat als ze FC Midtjylland verslaan in de laatste wedstrijd ze sowieso door naar de volgende ronde zijn, zelfs als ze volgende week thuis van Ajax zouden verliezen. Dus ze konden een risicootje nemen in deze wedstrijd tegen Atalanta die ze natuurlijk al met 0-5 terzijde hadden geschoven. Dat ging dus even mis maar het heeft voor Liverpool nul consequenties maar des te meer voor Ajax. Ajax moet nu Atalanta thuis verslaan ipv gelijk spelen, om door te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool6926
4.Chelsea6722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger381
G. WijnaldumMiddenvelder382
Mohamed SalahAanvaller3722
Roberto FirminoAanvaller369
S. ManéAanvaller3511
AlissonKeeper331
FabinhoMiddenvelder300
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

285 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren