Tagliafico vroeg om Live is Life in ArenA als eerbetoon: ‘Het is extra pijnlijk’

Donderdag, 26 november 2020 om 07:43Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:29

Nicolás Tagliafico won woensdagavond met Ajax van FC Midtjylland (3-1) in de groepsfase van de Champions League, maar toch waren zijn gedachten ook bij landgenoot Diego Maradona. Eén van ’s werelds beste voetballers aller tijden overleed woensdag op zestigjarige leeftijd. Ajax draaide voorafgaand aan de wedstrijd het nummer Live is Life, het nummer waarmee Maradona ooit zijn legendarische warming up, al dansend met bal, deed.

Aan de linkerkant van het veld imiteerde Tagliafico zijn landgenoot even door te jongleren met de bal. Het trieste nieuws doet veel met de linksback, die zijn gevoelens voor Maradona na afloop onder woorden bracht. “Het raakt ons allemaal”, vertelde hij voor de camera van SBS6. “Hij was een grote speler, een absolute mythe. Hij was de beste speler uit de geschiedenis naar mijn mening. Voor ons Argentijnen is het extra pijnlijk, hij was een deel van ons en dat zijn we nu kwijt.”

Nicolás Tagliafico over het overlijden van Diego Maradona

“Het was slecht nieuws. Het is een legende en zo zullen wij hem altijd blijven herinneren”, benadrukte Tagliafico. Maradona stierf woensdag na een hartstilstand. De voormalig vedette werd begin deze maand, enkele dagen na zijn zestigste verjaardag, opgenomen in een ziekenhuis in La Plata. De voetballegende vertoonde verschijnselen van bloedarmoede en uitdroging. Nadat bij een scan een bloedprop tussen zijn hersenen en schedel was geconstateerd werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Buenos Aires waar hij werd geopereerd. Ruim een week na zijn opname in het ziekenhuis werd Maradona overgebracht naar een revalidatiekliniek. Daar zou hij een afkickprogramma gaan volgen.

Na zijn opname in de kliniek werd het vrijwel stil rondom de legendarische Argentijn. Erik ten Hag had voor de camera’s van Veronica Inside al laten weten dat de dood van de legende zijn Argentijnse verdedigers ‘niet onberoerd had gelaten’. "Nicolás en Lisandro Martinez waren er erg emotioneel onder. En op aanvraag van hen werd tijdens de warming-up Live is Life gedraaid." Martinez had het er moeilijk mee. “Vaarwel Diego. We kunnen het verdriet om u kwijt te raken niet verklaren”, publiceerde hij enkele uren voor de aftrap op Twitter. “Bedankt voor alles wat je aan voetbal hebt gegeven en voor het achterlaten van je ziel voor ons land.” En in hoofdletters: “Wij houden van jou. Rust in vrede.”

Nicolás Tagliafico tijdens de minuut stilte in de Johan Cruijff ArenA

“Vandaag is een dag die we nooit zullen vergeten!”, zo luidde de eerdere tweet van Tagliafico. “Rust zacht Diego Armando Maradona. Je was en blijft een legende ‘10’. Bedankt voor alles!” Ten Hag herinnerde zich veel hoogtepunten uit de loopbaan van Maradona. "Live is Life, het WK in 1982, zijn periode bij Barcelona en Napoli", somde de trainer van Ajax op. "Maar waar hij de wereld versteld heeft doen staan is natuurlijk het WK in 1986 in Mexico. Waar hij eigenlijk in zijn eentje de Argentijnse ploeg wereldkampioen heeft gemaakt. Hij stak zo ver boven de rest uit, van ongeëvenaard niveau."

Ten Hag werd op de persconferentie ook gevraagd naar Maradona. "Van Maradona was er maar één in de wereld", zei hij. "Of hij de beste voetballer ooit is? Die vraag kun je niet beantwoorden, omdat je dan verschillende generaties moet vergelijken. Spelers als Johan Cruijff en Franz Beckenbauer konden een team dirigeren. Maradona was meer een individualist, maar zo haalde hij wel een ongeëvenaard niveau. In 1986 maakte hij Argentinië bijna in zijn eentje wereldkampioen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door constant kante)

Een groot voetballer is heen gegaan! Voor mij de beste Individuele voetballer ooit. Cruijff was de aller beste - mijn argument: Cruijff was individueel gewelfdig, maar liet ook zijn team genoten beter voetballen, niet onbelangrijk in een team sport... ondanks dat alles. maradona wat een legende. Kan me voorstellen dat Nico en Martinez er door gerrakt zijn, dat waren wij ook toen Cruijff ons verliet voor hogere oorden...

26 november 2020 om 03:04

Jouw argument en waarschijnlijk van 15+ miljoen Nederlanders. Maar stel dezelfde vraag wereldwijd en Maradona zal hoger aangeslagen worden dan welke voetballer dan ook. Er kan maar 1 “dios” zijn wat voetbal betreft en dat is Diego Armando Maradona. Maradona was een strijder die juist zijn ploegen altijd bij de hand nam en ze op sleeptouw nam. Een echte leider. Hoe hij ook in 86’ zo erg in zijn eentje zo wat dat WK heeft binnengesleept is nog nooit vertoond door niemand niet. En Napoli.. tja, daar ga ik dan maar niet eens over beginnen. Ik ga verder waar ik al een aantal uur mee bezig ben op YouTube: naar Pluisje kijken!

26 november 2020 om 10:07

De dood van Cruijff is ook wereldwijd groots uitgepakt. Ik denk dat je zijn impact behoorlijk onderschat. Maradona was op het veld ongeëvenaard. Er is geen speler die mij meer in vervoering heeft gebracht dan hij. De goal waar je als kind van droomt, scoorde hij op het WK. Het jongensboek was compleet wanneer je naar de context van de tegenstander kijkt. Ik geloof niet dat we ooit nog een Maradona zullen zien.

26 november 2020 om 05:23

johan was fantastisch maar Diego is nog van een andere orde imo naast het feit dat hij werkelijk alles kon op een voetbalveld was hij mss nog groter vanwege zijn immens Aura en charisma ... kijken naar hem maakte me blij en vele anderen dat zag je kijk naar al die grootheden ze waren allemaal onder de indruk van hem en dat spreekt boekdelen werkelijk iedereen wou op de foto met hem ...ze waren precies kleine kinderen in zijn bijzijn. dat zie je alleen bij de Allergrootsten in eender welke tak van sport of industrie

26 november 2020 om 08:32

Johan was op een andere manier fantastisch. Die kon zelf niet alleen geweldig voetballen, maar liet ook anderen geweldig voetballen. Ik denk niet dat er een persoon in de geschiedenis van de sport is geweest die meer invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de sport. Zonder Cruijff geen Barça, geen Ajax, geen City, geen pep, geen Hollandse school, geen tiki taka, geen oogstrelend voetbal. Maradona kon alles met een bal en was individueel beter dan Cruijff. Maar de legacy van Cruijff is ongeëvenaard. Maar ach, laten we gewoon genieten van de beelden. Dat is alles wat we nog hebben

26 november 2020 om 10:58

Hier kan ik me heel goed in vinden. Maradonna was misschien nog betere als voetballer, maar als je kijkt naar de invloed van Cruijf zelfs nu nog op het hedendaagse voetbal. Dat is iets wat van een andere orde en iets wat maradonna nooit waar heeft kunnen maken.

Helaas ken ik beide heren alleen van filmpjes die rondgaan op youtube en andere tijden sport. Maar beide zullen op hun eigen manier één van grootste allertijde blijven.

26 november 2020 om 15:13

ik volg je volledig
Johan veranderde het voetbal en daar sta ik volledig achter
idd zonder zijn filosofie geen van dat alles wat je opnoemde .
en idd laat ons genieten of samen treuren want we hadden het geluk om beide op hun top te zien en net daarom is het opnieuw een dag dat het voetbal een Icoon verliest ..2020 is een jaar dat de geschiedenis zal ingaan als een jaar dat niks toevoegde aan ons behalve veel ellende en verdriet

26 november 2020 om 07:25

Had NL maar wereldkampioen geworden in 74, dan was Cruijff net zo groot als Maradona mondiaal. Nu blijft pluisje eeuwig in ons brein door zijn magistrale WK 86

26 november 2020 om 08:24

Ik vind Cruyff wel de grootste voetbal personality ooit. Een van de beste ooit op het veld, als trainer ook nog ff bizar presteren en van de grote drie vond ik hem de meest sympathieke.

26 november 2020 om 09:02

Omdat je Nederlands bent een Maradona kon in Argentinië niet normaal over straat in Nederland zal dat nooit gebeuren ik zie Gullit,Kieft en Van Basten zo vaak op een terrasje in Zuid en die worden niet belaagd of iets

26 november 2020 om 09:42

Dat heeft vrijwel niets te maken met de klasse van Cruyff en andere grote Nederlandse spelers maar vrijwel alles met het cultuurverschil. Nederlanders zijn een braaf volkje, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Kijk je naar Zuid-Amerikanen, die hebben veel meer temperament waardoor ze ook heftiger reageren op een grootheid of het overlijden van. Emoties in het kwadraat.

26 november 2020 om 16:13

Cruijff was misschien wel, of misschien niet, net iets beter dan Maradona. Heel veel scheelt dat niet. Maar hét punt wat Maradona uniek maakt en waardoor hij, zeker internationaal, als de grootste ooit wordt gezien nu, is dat Maradona niet alleen een clubteam nagenoeg in zijn eentje kampioen van Italié maakte (napoli), maar zelfs zijn land nagenoeg in zijn eentje wereldkampioen maakte. Cruijff heeft die kunsttoer nooit geleverd. En zelfs Pelé heeft niet gepresteerd wat Maradona presteerde. Dát is het verschil tussen Cruijff en Maradona.

26 november 2020 om 15:11

Cruijff was een revolutionair. Die zijn er eigenlijk in het voetbal verder nooit meer geweest. Hij is het allerbelangrijkste wat het voetbal ooit heeft voortgebracht. Daarom alleen al is hij de allerbeste. Cruijff had alles. Naast een goddelijk voetballend vermogen, het allerbeste inzicht ooit en een zienswijze die zijn tijd ver en ver vooruit was.

26 november 2020 om 16:17

Dat is een mooie insteek. Diegenen die het meest het voetbal veranderd heeft, is de beste ooit. Maar waarom dan Cruijff eigenlijk? Zijn er niet zoveel andere spelers die het voetbal veranderden? Zidane? Platini? Mourinho? Ik noem maar wat hoor, pin me daar niet op vast.

En wat ik hierboven al zei, Cruijff loodste zijn land nooit naar een wereldtitel. Maradona, bijna in zijn eentje, wél. Dát telt internationaal natuurlijk veel zwaarder mee dan wat er dan zo 'revolutionair' veranderd zou zijn. Daarnaast, was Cruijff persoonlijk de architect, of was dat Michels?

27 november 2020 om 18:28

De weergaloze actie van Cruijff binnen een minuut na de aftrap van een WK finale waaruit de penalty kwam is ook legendarisch natuurlijk.Ik snap dat dat internationaal zwaar weegt. Toch zijn er tal van niet-nederlanders die Johan ook de allerbeste ooit vinden. Maar goed, het is mijn bescheiden mening

Het WK 1986 staat altijd in me geheugen geschreven. De hand van god gevolgd door die indrukkende solo tegen de Engelsen. En tegen Belgie deed die dat nog eens dunnentjes over.
Nog even op Youtube naar wat filmpjes gekeken wat een skills een perfecte aannamens. Die bal lijkt aan zijn schoenen te plakken.
Pluisje de kleine grote man die veel mensen plezier heeft gegeven en heel veel mensen heeft vermaakt.

In zijn tijd was hij waarschijnlijk de beste. Maar de beste aller tijden is een lastig begrip. Als je puur kijkt naar de snelheid van het huidige voetbal plus de concurrentie in het tegenwoordige voetbal dan is de beste speler aller tijden eigenlijk altijd de speler die de laatste jaren er bovenuit steekt. Dan moeten we toch denken aan Messi ondanks dat hij nu even geen zin meer heeft.Zet de beelden van toen en nu maar eens naast elkaar dan schrik je je een hoedje.

26 november 2020 om 07:50

Ok dus als Messi stopt hoeven we maar een paar jaar te wachten en wie dan de beste van het zooitje is die mag zich de beste aller tijden noemen? Haha...zo werkt dat natuurlijk niet. Je moet juist nadenken over hoe je alle factoren op een eerlijke manier dusdanig mee weegt dat je op een gelijke beoordeling komt. Maar ook dat blijft lastig...en enige subjectiviteit zit er ook in. Maar Maradona had zoveel kwaliteit alleen al in zijn kleine teen, geloof me die was ook in de huidige tijd verschrikkelijk goed geweest. Ook hij was dan immers zodanig opgetraind etc.dat hij in de huidige snelheid mee over zou kunnen.

26 november 2020 om 08:00

Als men heden ten dage dezelfde overtredingen zou maken als in de tijd van Maradona dan werd er effectief maar 10 minuten gevoetbald met die aanstellers van tegenwoordig. De aanslagen die Diego te verduren had waren absurd.

26 november 2020 om 08:22

Als je kijkt naar hoe hij een bal aan neemt , of hoe die bal aan zijn schoenen kleeft dat is niet normaal. Als hij dribbelt met de bal en ondertussen de tegenstanders en tackles ontwijkt , dat is echt fenomenaal.
En hij was ook een leider , hij nam zijn verantwoordelijkheid.

26 november 2020 om 08:24

Dit vind ik onvergelijkbaar. Zet Maradona in de huidige tijd bij een topclub en hij maakt ook gebruik van voedingsspecialisten, sportscholen, technologie, onderzoeken, individuele trainingsprogramma's, etc. Dat is simpelweg niet vergelijkbaar en vind ik persoonlijk ook altijd een niet al te best argument.

26 november 2020 om 08:35

Helemal met je eens DR.Mario tel daar nog is bij dat ze tegenwoordig op een strak biljart laken spelen en vroeger op een knollenveld. Ik had Cruijf, Maradona enz nu wel is willen zien, dan spatte het er helemaal vanaf

26 november 2020 om 08:44

het zal altijd een discussie blijven en voor tegens voor de huidige en oudere generatie zullen er altijd zijn. zoals vroeger in de tijd Maradona en cruijf speelde je tegen semi amateurs gasten die niet elke dag met voetbal bezig wareb en gewoon een baan ernaast hadden, dat zie je ook aan de manier van verdedigen. vroeger speelde je rechtsback als je er niks van kon, nu is dat niet altijd meer zo(dani alves).

26 november 2020 om 15:08

Wat jij zegt. Het valt niet te vergelijken. Zet Johan nu neer bij Barcelona in de huidige professionele sfeer en hij was dan ook verreweg de beste.

26 november 2020 om 16:22

Knollenvelden, zeker! Destijds vreselijk. Op biljartlakens voetbal je beter, dat is logisch. Maar neem ook even de fysieke ontwikkeling van spelers mee. Kijk je weleens beelden van jaren '70 voetbal. Stilstand voetbal, is dat. Twee spelers bewegen. De speler met bal en zijn directe tegenstander. De rest staat stil. Moet je echt eens op letten.
Tegenwoordig is fysieke aanleg, athletisch vermogen en sportbeleving enorm verhoofd, eker sinds de jaren '70 en '80. In de tijd van Cruijff was een betaald voetballer die stevig rookte eerder norm dan uitzondering. Drinken idem dito. Inmiddels weten we veel meer van invloed van roken op je fysieke prestaties en ook wat alcohol drinken met je lichaam doet en vooral je zachte weefsel rond je spieren. Als je ook ziet wat spelers heden ten dage aan afstanden afleggen is dat een wereld van verschil. Zouden Cruijff en Maradona dan tegenwoordig niet meer opvallen? Tuurlijk wel. Maar dat zij, zoals beweert wordt, er vanaf spatten, dat moet je echt in context zien.

26 november 2020 om 09:05

@paauwer dat is natuurlijk onzin.
Dat zou betekenen dat Eric Heiden een waardeloze schaatser is, aangezien Patrick Roest op 1 been nog betere tijden rijdt.

Ik denk dat elke speler iets aparts had, cruyff, pele, Beckenbauer, messi, Ronaldo, Maradona, eusebio,platonische enz. Elke speler had iets specifieker. Als ik bv Maradona vergelijk met messi, messi heeft echt veel gewonnen en had/heeft een matig Argentijns elftal om zich heen en als ik Maradona zag wauh wat een elftal was dat. Ondanks dat heb ik van hem genoten

26 november 2020 om 07:44

Platonische is platini

26 november 2020 om 08:00

Maradona had juist vrij matige spelers om zich heen. De beste speler na Maradona, Burruchaga, speelde bij Nantes. Valdano was op dat moment al over zijn top heen. Ruggeri speelde jaren later nog een seizoen voor Real Madrid en Brown speelde bij een aantal kleine clubs in Europa. Dat waren de beste spelers na Maradona.

26 november 2020 om 08:04

Ben ik niet mee eens, zit nerte kletsen met collega's en die zeggen hetzelfde dat Maradona echt een goed Argentijns elftal om zich heen had ivm Messi

26 november 2020 om 08:05

Nerte is net te

26 november 2020 om 08:11

Dan hebben jou collega’s er echt totaal geen kijk op, niemand maar dan ook niemand in Argentinië had verwacht dat ze in 1986 Wereldkampioen zouden worden. Dat is in mijn optiek dan ook het grote verschil tussen Messi en Maradona. Wat Maradona in 1986 deed was buitenaards , hij nam een matige ploeg bij de hand en door zijn leiderschap en klasse tilde hij iedereen naar een hoger niveau. Iets wat Messi nooit is gelukt door een gebrek aan persoonlijkheid.

26 november 2020 om 08:14

Dan verschillen we van mening, ik kon in die tijd echt genieten van Maradona en de spelers rond hem heen, nu is het Argentijns elftal echt ruk en dan kan zelfs een Messi we niets van maken

26 november 2020 om 08:36

Het elftal ruk? Op t wk 2014 hadden ze toch echt een sterrenensemble. Ik denk alleen dat je, hoeveel individuele kwaliteit je ook hebt, in het huidige voetbal niet meer alleen een toernooi kunt beslissen. Messi niet, c Ronaldo niet. Je hebt altijd je team nodig. Daarvoor is de sport te ver geëvolueerd

26 november 2020 om 08:41

Messi speelde op het wk in 2006 met Crespo, Tevez, Saviola, Riquelme, Aimar, Maxi Rodriguez, Mascherano, Ayala en Burdisso, in 2010 met Veron, Aguero, Tevez, Higuain, Di Maria, Mascherano, Maxi Rodriguez, Pastore, Samuel, Otamendi, Demichelis en Burdisso, in 2014 met Aguero, Higuain, Di Maria, Zabaleta, Mascherano, Garay en Gago en in 2018 met Aguero, Di Maria, Dybala, Higuain, Banega, Biglia, Otamendi en Tagliafico. Zeker in 2006 en 2010 had Argentinië veel goede spelers.

26 november 2020 om 08:44

Je kan wel 11 sterren hebben maar dat niet gegarandeerd voor een goed team

26 november 2020 om 08:53

Tja. Dat 11 sterren geen goed team vormen wil nog steeds niet zeggen dat Maradona geen ruk spelers om zich heen had ivm Messi. Zij speelden misschien allemaal in dienst van Maradona, maar alsnog moest hij een hele grote last op zijn schouders dragen door de matige kwaliteit in het team. En die last heeft hij met groot succes weten te overwinnen.

26 november 2020 om 16:36

Maradona had in 1986 (en in 1990) juist helemaal geen 'goed Argentijns team' om zich heen. Dát is nou exact het punt waarom Maradona beschouwd wordt als de grootste. Cruijff kan een uistekend elftal niet naar de wereldtitel dragen. Maradona met een matig team wel.
Valdano was een aardige speler, maar geen topspeler. Burruchaga speelde twee jaar voor Nantes en Valenciennes en maakte na zijn winnende treffer in de finale eigenlijk nergens nog iets klaar. En vind jij de defensie van Brown en Ruggeri van wereldklasse? Olartichochea en Giusti?? Claudio Borghi?? Sorry hoor, geen idee waar jouw collega's het over hebben, maar ik heb destijds echt totaal geen 'goed Argentijns team' gezien. Maradona nam dat team bij de hand.

26 november 2020 om 08:18

Ook tijdens zijn periode in Napels heeft hij veel mensen verrast. Wie had verwacht toen die tijd dat Napels kampioen zou worden. Maar die kleine flikte het toch maar weer . Net als toen op het WK 86. Als je ziet bij hoeveel doelpunten hij betrokken was voor Argentinie , hetzei dat hij zelf scoorde of de assist gaf ,dat is ongekend.

Heb helaas niet het voorrecht gehad om Maradona te zien spelen, maar van wat ik op YouTube zie was die man toch een geweldige voetballer. Eigenlijk is hij een kopie van Messi, maar met meer flair en charisma. Die hakjes, balletjes over tegenstanders heen, rabona's etc. En dat nog eens met rendement. Beetje wat Ronaldinho had, maar dan met zijn samba skills. Prachtig om te zien. En als je je bedenkt dat hij een matig Argentinië en Napoli kampioen maakte, maakt zijn legende alleen maar groter. Misschien was hij naast het veld niet het beste voorbeeld, maar op het veld was hij een speler van de hoogste orde. Wellicht zelfs de beste die ooit heeft rondgelopen.

Hij was in ieder geval beter dan Pele om een aantal redenenen. Hij speelde wel met buitenspel, speelde niet in een nationaal team met meerdere wereldsterren. En hij blijft natuurlijk de beste ooit, ongeëvenaard in zijn spel. De enige die in de buurt komt is Cristiano Ronaldo die datzelfde deed bij land en clubs.
.

26 november 2020 om 11:10

De buitenspelregel was er al vanaf 1925, Pele heeft hier dus ook gewoon mee gespeeld. In 1990 is die regel nog een keer aangepast: wanneer de aanvaller op 1 lijn staat met de voorlaatste tegenstander hij niet meer buitenspel staat. Hij moet er dus echt voorbij staan. Maradona en Pele speelden dus met exact dezelfde regels omtrent buitenspel.

“Heel Argentinië huilt, iedereen die van voetbal houdt huilt ook. Zelfs de bal huilt.”Jorge Valdano.

Toch vond ik dat team in 1986 helemaal niet zo slecht. Centraal achterin hadden ze met Ruggieri en Brown stevige jongens, de bebaarde Batista daar vlak voor was niet verkeerd en Valdano en Burruchaga waren prima aanvallers. Vergelijk het met Oranje in 2014 dat heel erg op Robben leunde. Of Oranje 1988 met dienende spelers als Berry van Aerle, Adri van Tiggelen en Erwin Koeman. Teveel vedetten is allerminst een garantie voor succes.

Ik weet nog heel goed toen ik 6 jaar was en ik mijn eerste wk in 1994 mocht volgen van m'n pa. Mijn Pannini boekje volkleven en hopen dat ik een sticker van Maradona kan bemachtigen. Helaas nooit gebeurd haha 'snif snif'. Klein jochie dat thuis Maradona nadeed met een plastic balletje, alles wat hij deed wilden wij ook doen. En toen mijn pa me vertelde dat hij gedurende het toernooi werd geschorst omdat hij 'pilletjes nam om sterker te worden en dat mag niet', heb ik wel gehuild. Argentina had toen al geen sterk team, maar zonder Maradona waren ze al helemaal kansloos. Roemenie maakte gehak van Argentina helaas. Dit is mijn enige herinnering van Maradona als actieve voetballer. Daarna heel veel filmpjes en documentaires gezien, en ik vloek nog steeds dat ik dat allemaal niet heb meegemaakt. Op de meest afschuwelijke velden zijn tegenstanders helemaal voor schut zetten, alsof ze er niet eens staan. Een mannetje van 1m65 tegenover wilde honden in de Serie A, niet normaal. Te jong heengegaan maar zijn lichaam en geest waren gewoon op. Rip.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper170
Q. PromesAanvaller176
D. TadićAanvaller179
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 14 0 1 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

De Telegraaf: Ajax speelt met acht nieuwe namen tegen AZ

Erik ten Hag kiest woensdagavond in het bekerduel met AZ voor een fors gewijzigd Ajax, zo schrijft De Telegraaf. De Amsterdammers zullen volgens het dagblad ten opzichte van het competitieduel met...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren