Lachende Ryan Gravenberch verklapt: ‘Die afspraak heb ik met Zakaria Labyad’

Donderdag, 26 november 2020 om 09:12Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:41

Ryan Gravenberch kijkt met veel voldoening terug op de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en FC Midtjylland (3-1). De middenvelder maakte woensdagavond kort na de rust op heerlijke wijze de bevrijdende openingstreffer, waarna het team van Erik ten Hag de drie punten naar zich toetrok. Het was voor de achttienjarige Gravenberch 'pas' zijn vijfde treffer in de hoofdmacht en zodoende waarschijnlijk ook meteen de mooiste.

“Ik denk het wel. Hij zat er lekker in. Meestal als ik schiet gaat de bal over of naast” vertelde Gravenberch lachend voor de camera van SBS6. “Ik probeer altijd met mijn binnenkant te schieten. Die afspraak heb ik een beetje met Zakaria Labyad. Hij zegt altijd dat ik met mijn binnenkant moet schieten. Vandaag was het raak met mijn binnenkant, haha.”

De heerlijke 1-0 van Ryan Gravenberch

“Ik vond mezelf wel goed spelen, zowel in balbezit als zonder bal. Ik ben wel tevreden over mezelf”, zei Gravenberch over zichzelf. De middenvelder sprak ook over zijn rol binnen het team. “Ik probeer vaak uit te zakken en dat lukt goed. We vinden steeds makkelijker de vrije man.” Ajax boekte een verwachte overwinning, maar moet door de verrassende zege van Atalanta bij Liverpool nog vol aan de bak om overwintering in de Champions League veilig te stellen.

Liverpool leidt de dans met negen punten in Groep D; Ajax en Atalanta volgen met zeven punten. ”Dat is geen lekker nieuws, dan moeten wij het bij Liverpool laten zien”, reageerde Gravenberch. “Maar het maakt niet uit. We kunnen ook nog groepswinnaar worden.” Ajax speelt volgende week uit bij Liverpool en wacht over twee weken een thuisduel met Atalanta.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Ryan speelde heerlijk vandaag. Uitblinker samen met neres en tadic. Die jongen maakt echt grote stappen in zijn ontwikkeling. Mooi om te zien dat de volgende hij de eerste in zijn generatie is die de stap definitief gaat zetten. Heerlijk sierlijke speler die nu ook verdedigend zijn werk op pakt. Als hij, zoals vandaag, ook nog eens aanvallend wat kan bijdragen dan kan hij de volgende groeibriljant zijn die het gaat maken bij de wereldtop.

25 november 2020 om 23:47

Hij zet inderdaad stappen. Ik had niet verwacht dat hij zo snel zou aanhaken bij het Ajax niveau. Vond hem de eerste wedstrijden steeds even net te traag in alles. Blij met zijn ontwikkeling

25 november 2020 om 23:54

Gravenberch is echt abnormaal goed voor zijn leeftijd. eigenlijk zou ik hem graag in de basis zien van Oranje ipv Klaassen/de Roon alleen heb je met Frenkie, Wijnaldum en Gravenberch misschien net iets te weinig verdedigende balans in je middenveld

26 november 2020 om 11:26

Gewoon doen! .. weet alleen niet of Frank de boer dat aandurft

26 november 2020 om 12:22

Opzich zou dat best moeten lukken denk ik. Dan moet Frank alleen wel met een 6 gaan spelen en niet met een 10. Dan zou ik Frenkie de Jong als meest controlerende speler neerzetten en linksmid Gravenberch en rechtsmid Wijnaldum. Frenkie is verdedigend ook gewoon prima en ook Wijnaldum en Gravenberch kunnen verdedigend genoeg.

Cillissen
Dumfries
De Ligt
Van Dijk
Wijndal
Wijnaldum
De Jong
Gravenberch
Berghuis
De Jong
Depay
26 november 2020 om 13:17

In principe zou het kunnen als een Van Dijk weer fit is met een De Ligt of De Vrij ernaast of alle drie zou ook een optie kunnen zijn met bv een Depay en Berghuis voorin in een 5-3-2

Heerlijk pot gespeeld vandaag. Nuttig advies van Labyad trouwens en leuk dat dat ook benoemd wordt. Ieder jaar is er een jeugdspeler van Ajax die doorbreekt, dit seizoen is dat tot nu toe Gravenbergh

Dan kan ik niet anders zeggen dan dat Labyad een goede invloed heeft op de jonge spelers. Hij had zelf natuurlijk ook moeten scoren, maar ik vind Labyad het dit seizoen sowieso zeer verdienstelijk doen. De opstelling van vandaag kon me sowieso wel bekoren, en dan mis je Antony en Kudus ook nog. Gravenberch heeft echt een heerlijke ontwikkelingscurve te pakken. Om over de curve in zijn wereldgoal maar te zwijgen, Dit Ajax begint echt weer een gezicht te krijgen waar ik graag naar kijk. Hopen dat die onnodige puntverliezen tegen Liverpool en Atalanta ze niet de kop gaan kosten.

26 november 2020 om 00:09

Eindelijk iemand die positief is over Labyad. Hij is inderdaad rendabel de afgelopen paar wedstrijden en heeft zich knap teruggeknokt na een moeizaam eerste seizoen als wisselspeler en vervolgens met zijn blessure. Is bij veel aanvallen betrokken en snapt het spelletje van Ajax ook goed. Had vandaag gewoon pech dat hij niet scoorde. Hopelijk begrijpt Ten Hag ook dat hij geen spits is maar dat hij op 10 gewoon het beste uit de voeten komt.

26 november 2020 om 00:33

Koekoek, Labyad had vandaag niet gewoon pech dat ie niet scoorde. Hij schiet hem gewoon echt heel slecht in. Dat is geen pech, maar gewoon niet goed genoeg. Dat is niet erg, er zijn er maar weinig die wel goed genoeg zijn, maar laten we het alsjeblieft geen pech noemen.

26 november 2020 om 00:49

Wat lul je man, Labyad is zeker wel goed genoeg voor dit Ajax. Ik bedoel je praat alsof Ajax alleen Ronaldo’s in het team heeft lopen lol

26 november 2020 om 00:53

goed genoeg voor de Eredivisie zeker maar niet voor de CL imo. zo een 100 procent kans moet je natuurlijk niet recht op de keeper gaan afschieten. gebeurd zoiets eenmalig kan het gebeuren maar je ziet al heel het seizoen dat Labyad geen killer is in de 16

26 november 2020 om 01:06

Klopt hij is idd geen killer, maar hij zorgt voor ruimte heeft techniek en een mooie pass in de voet.

26 november 2020 om 04:28

Ok zijn schoten zijn soms wat zwak maar legt altijd zoeveel energie erin. Zorgt voor gaten en heeft goeie looplijnen. Hij kan echt wel wat.

26 november 2020 om 07:14

@formus @japie_krekel ik vind jullie te kritisch. Labyad heeft nog weinig wedstrijden op dit niveau kunnen spelen en hij deed het meer dan verdienstelijk. Veel 1x raken waardoor het tempo hoog bleef, zet goed druk (zoals bij die kans van traore) en sluit goed aan in de 16. Als hij fysiek nog een stap weet te maken dan weet ik zeker dat hij nog een belangrijk kan zijn voor dit Ajax. Hij is bij veel aanvallen betrokken en met die extra fysieke stap zal hij nog meer rust in de 16 kunnen bewaren. De energie die hij erin gooit is in ieder geval top zoals @sabrinahoving al aangaf! Hij heeft niet het niveau van Kudus, maar ik ben al 100x blijer met hem dan met Promes!

26 november 2020 om 07:49

Labyad is gewoon niet Ajax niveau. Snapt het spelletje ook echt niet zo goed. Komt geweldig samen in zijn gemiste 100% kans. Je hebt 2 keuzes of de rechter of de linkerhoek. Je hebt voldoende tijd en je schiet hem door het midden. Eigenlijk de enige echte kans die de keeper heeft om de goal te voorkomen. Niet echt gogme. En zo kun je wel meerdere momenten uit de wedstrijd halen. Traore is het vergeven, die is echt nog jong en druistig en wisselt slimme momenten met verschrikkelijke momenten af. Bij een ervaren speler als Labyad is veel meer vereist anders zet je er maar een talent neer. Labyad is gewoon niet Ajax niveau.

26 november 2020 om 08:09

Ik kan kan ook veel energie in een wedstrijd leggen, wellicht kan ik dan ook bij Ajax spelen. Labyad is leuk als 13e man in je selectie en af als basis in de eredivisie. In de CL komt hij beduidend tekort en heeft hij meerdere grote kansen onbenut gelaten. Dat is niet erg maar dat toont aan dat hij gewoon niet het gevraagde niveau heeft. Laten we dat alsjeblieft geen pech noemen als het een structureel iets is.

26 november 2020 om 10:04

Madridinho, laten we hopen dat je wel begrijpt dat er een wereld van verschil is tussen een Ronaldo en een Labyad. Maar kijk de wedstrijd maar eens terug: hij verzaakt heel vaak in het druk zetten, met zijn dribbel in de ruimte heeft ie de bal gewoon simpelweg te vaak onder zich ipv voor zich, zijn passes en voorzetten zijn vaak te kort of te lang en hij heeft te veel enorme kansen nodig voor een goal. Mag jij me vertellen waarom hij wel goed genoeg is ipv te zeggen dat ik lul. Als iedereen fit en in vorm is, staat ie ook never nooit basis, want hij is nergens de beste in. En nogmaals, dat is niet erg, maar we mogen ook wel kritisch blijven kijken en de lat hoog leggen.

26 november 2020 om 10:46

Hmm Formus, met een beetje meer geluk had Labyad wederom 2 doelpunten en een assist. Evenals vorige wedstrijd. Tot nu toe doet Labyad het gewoon heel behoorlijk.

26 november 2020 om 10:56

@ninjakai: zo'n beetje alles wat je geschreven hebt slaat nergens op. Snapt het spelletje niet goed ? Hij was toch echte degene die elke keer slim van de ruimte in het centrum gebruik maakte en van daar uit verder het spel verdeelde. Over die doelpoging: 9 van de 10 keer heeft de keeper hem simpelweg niet. Rechterhoek was geen optie: daar stond al een verdediger naast de paal op de doellijn. Tijd zat ? Nee, want er was ook al een verdediger die zo goed als bij de linkerpaal stond en hij kreeg er 1 in zijn rug. Daarnaast, heb jij zelf op een vergelijkbaar niveau gevoetbald ? Nee ? Dan heb je geen idee waarover je het hebt. Afzeiken en zeuren is makkelijk vanuit je warme woonkamer...

26 november 2020 om 11:11

Labyad is inderdaad meer een 12e of 13e man dan echt basismateriaal, maar goed: die 12e man heb je ook nodig. Die is er niet voor niks. Kudus is geblesseerd. Promes hopeloos uit vorm en iemand die beter vanaf de vleugel kan komen. Ekkelkamp komt ook tekort voor de basis. Dan is met het huidige beschikbare materiaal Labyad op 10 voorlopig geen onlogische keuze. Ik zie hem daar ook liever dan dat Klaassen daar wordt neergezet. Die heeft toch niet de diepgang die Donny had, maar brengt voetballend ook toch iets minder dan Labyad. Is bovendien van grote waarde in dat verdedigende blok naast de onervaren Gravenberch. Van mij mag Labyad daar blijven staan tot er iets beters beschikbaar komt. Ik zou graag Tadic op termijn wel weer naar de spits zien gaan, met Anthony en Neres op de vleugels. Traorã© op CL-niveau zie ik dan namelijk eerder funest worden dan Labyad op 10.

26 november 2020 om 13:07

Vind labyad oprecht wel een goede speler. Heeft ook al weer 3 goals en 4 assists. Dan kan iedereen een kokcu helemaal hypen, hij is wel nog erg jong maar de statistieken laten met 0 goals en 0 assists in de eredi isie niet iets hoopvols zien.

26 november 2020 om 13:19

@Robinho010 ik vind Labyad een goede voetballer maar ik vind het geen spits. Aan de bal is hij sterk maar het is niet iemand die bekend staat om het maken van veel goals

Gravenberch wordt wereldtop, en de volgende die voor 50+ miljoen weggaat. Ik vrees volgende zomer al als hij zo doorgaat

26 november 2020 om 08:44

Het is knap wat hij doet. Waar de jong en vd Beek pas bij hun 20ste echt doorbraken laat Gravenberch dat nu al op zijn 18de zien. Ik denk dat voor hem nog 2 extra jaar basis en CL spelen met Ajax echt geen kwaad kan.

26 november 2020 om 12:01

Als ajax 50+ miljoen wil pakken zal dat aankomende zomer ook moeten gebeuren, dan heeft hij nog een contract voor 2 jaar

Als labyad zo goed weet hoe je een bal moet raken, waarom doet ie dat zelf dan niet, echt zo niet Ajax waardig die gozer, moe wordt ik van hem pfff

26 november 2020 om 07:21

In mijn ogen was Labyad een van de betere samen met Gravenberch. Was bij iedere aanval betrokken en ik genoot van zijn energie. Was iedere keer in de 16 te vinden terwijl hij vanaf de middenlijn startte! Hij staat nu een paar wedstrijdjes op 10, geef hem toch de tijd. Tegen Heracles was hij ook MOTM

26 november 2020 om 08:11

Onze nummer tien was in de 16 van de tegenstander te vinden die we totaal wegspeelden? Fantastisch!

26 november 2020 om 08:48

Je kunt lullen wat je wil over Labyad maar als je nu ook nog gaat doen alsof hij niet weet hoe hij een bal moet raken dan geef je eigenlijk gewoon toe dat je ongefundeerd aan het zeuren bent.. Zakaria heeft misschien wel de beste trap van de hele selectie man.. Hij kan daar genoeg jongens (waaronder Gravenberch) echt wel iets over bijbrengen hoor!

26 november 2020 om 09:38

Klopt maar hij lijkt wel last te hebben van faalangst ofzo. In de voorbereiding was hij een meerwaarde omdat hij alles binnenschoot. Nu het er echt om gaat, wordt het stukken minder. En elke Ajax speler moet beoordeeld worden in de lastige wedstrijden, niet voor potjes tegen Vvv, Fortuna of Heracles. Labyad is bij verre niet goed genoeg maar het vriendje van ten Hag en dat is de enige reden waarom hij blijft spelen.

26 november 2020 om 10:09

Ben ik het met je eens. Zijn trap is echt heel matig in de duels waar hij gewoonweg minder tijd heeft of waar er druk op staat. Zijn voorzetten (en corners) zijn ook gewoon niet zo best.

26 november 2020 om 11:02

Ja wel met jullie eens dat die giga kans gisteren gewoon meer in de hoek had gemoeten, zo'n kans moet hangen. Verder vond ik Labyad niet slecht spelen. Dat 'vriendje van Ten Hag' verhaal vind ik wel een beetje vermoeiend. Als hij met een echte spits wil spelen (en Tadic gaat dus naar linksbuiten) is Labyad toch gewoon een logische keuze op 10, Promes speelt daar echt nog een stuk minder goed en Kudus is geblesseerd. We kunnen wel blijven roepen dat ie niet het Ajax niveau heeft maar het alternatief is Ekkelenkamp, dat vind ik nou ook niet per se beter hoor. Straks als de hele selectie fit is zullen we Labyad logischerwijs niet zien in de sterkste basiself.

26 november 2020 om 15:12

dan weet ie die beste trap waar jij het over hebt en die hij zo goed uit kan leggen aan anderen, wel heel goed te verbergen dan of zie jij misschien andere wedstrijden als ik en vele anderen ?

26 november 2020 om 15:48

Ja of ben jij juist degene die andere wedstrijden ziet? Dat kan natuurlijk ook Het is gewoon algemeen bekend dat Labyad een goed schot, goede lange pass en een uitstekende directe vrije trap in de benen heeft. Dit zag je bij PSV in de jeugd al en dat heeft ie vaak zat laten zien in de Eredivisie bij verschillende clubs. Niemand stelt dat we het hier over Cristiano Ronaldo hebben ofzo he, maar zo moeilijk is het toch niet om in te zien dat Zakaria gewoon een bovengemiddeld goede schot techniek heeft. Omdat ie gisteren een dot van een kans mist van dichtbij moeten we ineens doen alsof dat niet zo is, of?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper170
Q. PromesAanvaller176
D. TadićAanvaller179
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

55 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren