Onherkenbaar Liverpool bewijst Ajax tegen Atalanta slechte dienst

Woensdag, 25 november 2020 om 23:00Chris Meijer • Laatste update: 00:36

Atalanta heeft woensdagavond de spanning in Groep D flink opgevoerd. De Italianen wisten een cruciale 0-2 zege te boeken op bezoek bij Liverpool, waardoor het duel met Ajax mogelijk cruciaal wordt in de strijd om een plek in de knock-outfase. Josip Ilicic en Robin Gosens verzorgden in de tweede helft binnen een tijdsbestek van vier minuten de doelpunten namens de bezoekers. Atalanta komt daardoor op zeven punten in de poule, evenals Ajax. Liverpool leidt nog altijd de dans, met negen punten.

Jürgen Klopp stuurde een basiselftal het veld in dat op vijf plekken gewijzigd werd ten opzichte van het Premier League-duel met Leicester City. En dat was te merken. Op Anfield waren het de Italiaanse bezoekers die het initiatief namen en enkele mogelijkheden produceerden. Na negen minuten was het eerst Robin Gosens die zijn inzet gekeerd zag worden door Alisson Becker; vervolgens kwam ook Josip Ilicic een aantal keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander.

Op slag van rust was Liverpool voor het eerst gevaarlijk, toen de bal na een combinatie tussen Curtis Jones en Konstantinos Tsimikas voor de voeten van Mohamed Salah viel. De Egyptische aanvaller sneed naar binnen, maar zag zijn schot vervolgens over gaan. Na een uur spelen kwam Atalanta op voorsprong. De bezoekers tikten de bal geduldig rond, tot Aléjandro Gómez er in slaagde om met een splijtende pass Ilicic te bereiken. De Sloveense aanvallende middenvelder liet Liverpool-doelman Alisson van dichtbij kansloos.

De samenvatting van Atalanta - Liverpool

Vier minuten later was het andermaal raak voor Atalanta. Een voorzet van Gómez vormde andermaal de basis voor een Italiaans doelpunt. De aanvallende middenvelder vond de doorgelopen Hans Hateboer, die met het hoofd de bal in de doelmond bracht. Daar dook Gosens op, die volledig ongedekt de tweede treffer van de avond kon binnen schieten. De marge kwam vervolgens niet meer in gevaar, waardoor Atalanta verrassend met drie punten vertrok op Anfield.

Liverpool verzuimde daarmee zich de plaatsen voor de knock-outfase en moet in de resterende twee wedstrijden tegen Ajax en FC Midtjylland nog aan de bak. De nederlaag van de regerend kampioen van Engeland betekent teven slechts nieuws voor de Amsterdammers, want het betekent dat Atalanta momenteel evenveel punten heeft én dat er over een week voor Liverpool nog iets op het spel staat. Het lijkt erop dat de rechtstreekse confrontatie tussen Ajax en Atalanta over twee weken in de Johan Cruijff ArenA de beslissing gaat brengen, al kan Liverpool ook nog naast een ticket voor de knock-outfase grijpen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door cas1)

Maakt in principe niks uit. Ajax moet zelf gewoon winnen van Atalanta.

25 november 2020 om 23:31

Ja maar daarna ook weer winnen van Liverpool

25 november 2020 om 23:36

Nee hoor, eerst verliezen van Liverpool en dan winnen tegen atalanta en Ajax is door.

26 november 2020 om 10:06

Ja, gaat het onderling resultaat boven het doelsaldo? Dat is gunstig.

26 november 2020 om 12:25

Maakt toch wel uit?
Als Liverpool wel wint van Ajax dan moet Ajax winnen van atalanta. Atalanta speelt uit beter dan thuis
Als Liverpool gisteren gewonnen had dan was een gelijkspel in Amsterdam voldoen toch 0 -0 of 1-1

Opzich verandert het niks voor Ajax, ze moeten het onderlinge duel met Atalante winnen om te overwinteren in de CL (op basis van onderling resultaat), dan maken de uitslagen van volgende week niet zoveel uit.

25 november 2020 om 23:30

Verandert niks? Als Liverpool 'gewoon' had gewonnen was een 0-0 of 1-1 voldoende. Vind ik nogal een verschil dan moeten winnen

25 november 2020 om 23:56

Aan de andere kant moet Ajax sowieso nooit spelen op zo'n gelijkspel. Dat bleek vorig seizoen wel tegen Valencia thuis. Ik vond Ajax tegen zowel Liverpool als Atalanta eigenlijk de betere/minstens gelijkwaardig. Dus hebben ze alles nog in eigen hand. En mochten ze niet doorgaan, dan hebben ze dat ook aan zichzelf te danken.

26 november 2020 om 00:20

Zeker een punt, maar als het een avond net niet meezit, is het natuurlijk fijn dat je kan leunen op dat ene puntje. Kan me de wedstrijd tegen Milan nog wel voor de geest halen. Toen moesten ze winnen en speelden ze vgm een uur lang tegen 10 man. Alleen veel ging echt net niet goed en de kansen die ze kregen gingen er net niet in

26 november 2020 om 00:28

Ik vond dat je van Ajax - Valencia veel kon zeggen, maar niet dat Ajax mikte op een gelijkspel. Dat heb ik eigenlijk nooit onder Ten Hag, dat we een wedstrijd ingaan om er een gelijkspel uit te halen. Wel dat Ajax de zege of resultaat over de steep probeert te trekken in lastige wedstrijden. Dat gaat vaak goed maar ook soms fout (spurs). Dan krijg je te horen dat je gewoon de hele wedstrijd je eigen spel moet spelen. En dan speel je tegen Valencia thuis of Atalanta uit je eigen spel en dan is het weer niet goed.

Wat de einduitkomst inderdaad ook is, in deze poule hebben we het in eigen hand gehad en was het gezien de krachtsverhoudingen zeker mogelijk door te gaan. En anders ... jammer maar helaas en op naar de EL!

25 november 2020 om 23:32

Met verlies atlanta van vandaag, had ajax volgende week een gelijk spelletje kunnen doen. Nu dus vol aan de bak volgende week.

Ik zie Ajax niet winnen van Atalanta en ook niet van Liverpool. Ajax wordt gewoon derde in de poule wat geen schande is, maar wel jammer

25 november 2020 om 23:47

Heb je de wedstrijden tegen Atalanta een Liverpool gezien?? Ik zeg niet dat Ajax wil even gaat winnen, maar ik zou echt niet weten waarom dat niet zou kunnen. Daarnaast is alleen de wedstrijd tegen Atalanta echt relevant

26 november 2020 om 09:51

Als je zes mensen naar een wedstrijd laat kijken kun je zes verschillende meningen krijgen over die wedstrijd. Dat is het mooie van voetbal en daarom kun je er eindeloze discussies over voeren. Jij vind dus dat Ajax de betere was tegen atalanta en dat ze onterecht gelijk hebben gespeeld. Ik denk dat er ook mensen zijn die een beter atalanta hebben gezien en een ajax dat 1 kwartier voor rust lekker speelde en twee keer scoorde maar de rest van de wedstrijd weinig tot niet van ajax gezien. Het is maar net welke bril je ophebt. Het kan nog alle kanten op ook dat is weer het mooie van voetbal.

25 november 2020 om 23:49

Waarom breng je dit alsof het al een vaststaand feit is hahah? Er liggen nog voldoende mogelijkheden voor Ajax, Atalanta is echt niet ongenaakbaar en zelfs Liverpool niet met hun vele blessures (met name achterin). Ajax heeft zeker nog een reële kans op overwintering.

Mooi, hè? Als Ajax het doet is het moedig, dat ze de jeugd zo gebruiken. Als Liverpool het doet, is het onsportief. Liverpool heeft blessures van hier tot Tokyo, en een speelschema dat in december alleen maar drukker gaat worden. Maar goh, wat onsportief dat ze niet even aan Ajax hebben gedacht!

25 november 2020 om 23:33

'Dat in December alleen maar drukker gaat worden'. Je snapt dat Liverpool zich hier had kwalificeren, en nu dus resultaat moet boeken tegen Ajax in nb December

25 november 2020 om 23:41

Dat snap ik zeker. Maar ze hebben nu blessures. En Liverpool kon zich dit makkelijk veroorloven. Bovendien zijn de keuzes nog goed uit te leggen ook. Het is niet alsof er 11 vreemde namen stonden. Gewoon jeugd op de plaatsen waar geen fitte spelers waren.

25 november 2020 om 23:39

Zwak argument, als Ajax met jeugdspelers komt aantreden is het omdat het niet veel beters heeft, dat kun je niet over Liverpool zeggen.

25 november 2020 om 23:43

Waar heeft Liverpool dan wat "beters"? Veel blessures..

25 november 2020 om 23:45

Wie dan? Kijk de blessures er anders even op na. Bovendien, dit heeft niks met Ajax te maken. Liverpool handelt uit eigenbelang. Niet uit dat van Ajax. Sowieso hebben we het gewoon in eigen handen. Als wij gewoon doen wat we moeten doen, hoeven we niet naar Liverpool te wijzen. Calimero gedrag.

25 november 2020 om 23:54

Wellicht was het een idee om aan te treden met Firmino/jota, Fabinho en Robertson. Dat zou al aardig wat schelen.

26 november 2020 om 00:03

Want Ajax gooide Antony er ook meteen weer in hè? Op Jota na komen die allemaal terug van een blessure. En voor Jota speelden Salah en Mané gewoon. Weet je wel, de B-garnituur.

25 november 2020 om 23:44

Onnozel stukje. Ik vind het volkomen terecht dart Liverpool geen rekening houdt met Ajax, maar ze maken t zichzelf niet makkelijk. Bij winst hadden ze de laatste 2 wedstrijden kunnen laten lopen. En je verhaal over de jeugd gaat nergens over, Ajax laat de jeugd spelen als die het beter doen dan de oudjes, niet uit liefdadigheid

25 november 2020 om 23:47

Ze konden alleen Origi vervangen, Robertson was niet helemaal fit.

25 november 2020 om 23:48

Als je dan reageert, kijk dan ook naar het totaalplaatje. Als bij Ajax de helft eruit ligt, en de jeugd erin wordt gegooid, dan wordt daar ook niet raar heen gekeken.

Niet een slechte dienst. Ajax kan zelfs nog eerste worden nu. Wat een wereld van verschil kan maken in de 8e finale. En stel ajax verliest in Liverpool, dan heb ik liever dat ajax om de overwinning moet spelen tegen Atalanta dan niet mogen verliezen

Voor Ajax veranderd er toch niets? Zeker gezien onderling resultaat doorslaggevend is. Winnen tegen Atalanta is sowieso overwinteren CL, ongeacht wat er volgende week gebeurt. Kortom, alles nog in eigen hand 😉.

Ajax is geen ploeg dat om een punt wil/kan spelen. Ze zijn het best als ze moeten winnen. Dus gewoon knallen tegen atalanta en dan zien we wel of het europa league of champions league wordt

10 reacties en het gaat alleen maar over Ajax? Liverpool speelde vanavond toch niet tegen Ajax?

Liverpool was slecht vanavond en Atalanta functioneel goed zoals we ze kennen. We missen Henderson en al weken kwaliteit van Firmino, Salah en Mane. Ze lijken echt stuk voor stuk niet fit en de enige die echt potten breekt is Jota. Gini is ook machine zeg, hij en Mane zijn echt en minst blessure gevoelig gebleken over de laatste jaren, maar je ziet dat ze ook vermoeid kunnen worden.

Hoop dat we het snel weer oppakken.

26 november 2020 om 00:31

Haha ja, je kan je borst maar beter nat maken als je club iets met Ajax te maken krijgt. Of neem voor de grap eens een speler van ze over, dan kan je al helemaal de komende 2 jaar fluiten naar discussies over je club😂 Maar dit was niet best, al is Atalanta nu de eerste sinds Chelsea in september 2018 die jullie binnen 90 minuten klop geeft op Anfield. Ruim twee jaar volgehouden, geen misselijke statistiek.

26 november 2020 om 10:02

Lol idd. Statistieken kan ik eigenlijk niks mee, ja leuk, maar dat maakt vanavond alleen maar erger

Het champions league avontuur van Ajax zal normaal gesproken volgende week eindigen. Wij gaan echt niet 2 thuuswedstrijden achter elkaar verliezen in de champions league. Ik verwacht dat we Ajax met de nodige moeite weliswaar zullen verslaan en Atalanta wint gewoon van Mitjiland. Dan komt Atalanta met 3 punten voorsprong naar Amsterdam

25 november 2020 om 23:46

Dan is er toch niks aan de hand. Ajax heeft onder alle omstandigheden genoeg aan n overwinning op atalanta. Dus volgende week is er nog niks geëindigd

25 november 2020 om 23:49

En als Ajax dan van Atalanta wint is het door....

25 november 2020 om 23:53

En als Ajax wint van Atalanta gaat de ploeg gewoon door naar de achtste finale. Ongeacht het resultaat tegen Liverpool uit.....

25 november 2020 om 23:55

Ik weet niet of dat zo'n ramp is, normaal heel vervelend tegen Italiaanse ploegen maar Atalanta is momenteel een a-typische Italiaanse ploeg. Voor Ajax is de opdracht gewoon simpel, twee wedstrijden spelen om te winnen. Op een puntje spelen vooraf dat is ons toch niet gegeven, als we aan een gelijkspel genoeg hebben is de beste kans dat te halen ook om voor de winst te spelen. Lekkere eenvoudige opdracht, gewoon er vol voor gaan tegen Liverpool en Atalanta. Niks te verliezen, alles te winnen.

Tja, dit kon je een beetje verwachten met de opstelling van Liverpool. Die hebben allang uitgerekend dat met 5 punten voorsprong in de laatste 3 duels nog een zege nodig is. En dan werp je een blik op je nationale programma en de CL en was dit de meest logische wedstrijd voor rust. Jammer, maar daar moet Ajax zich niet druk over maken. Wij knallen er gewoon nog 2 duels vol in om te winnen en we zien wel of dat resultaat gaat opleveren.

Ajax had thuis gewoon van Liverpool moeten (kunnen) winnen. Misschien volgende week, als Klopp weer spelers rouleert, kans om te winnen. En anders thuis tegen Atalanta. Het is gewoon niet anders. Maar ook Liverpool kan in het slechtste geval ook nog op de derde plaats eindigen, wanneer er niet meer gewonnen wordt. Gunstig voor Ajax is dat Liverpool niet in grootste vorm is. Grillig in resultaten....

Juist dikke prima dit, de poule ligt weer helemaal open en Ajax kan gewoon 1e worden. Thuis winnen van Atalanta en je bent sowieso door.

Waarom zouden die Denen niet kunnen stunten bij het grillige Atalanta? Weinig druk en frank en vrij revanche nemen voor de zware thuisnederlaag.

26 november 2020 om 06:54

Zelf winnen in Liverpool, Ajax gaat er vol op klappen nu. Als ze vrijuit spelen, niet op twee gedachtes is Ajax vaak op hun best en het begint steeds beter te draaien. Als ze dat doen staat Liverpool ineens op plek 3.

26 november 2020 om 09:04

Liverpool kan alleen op plek 3 terecht komen als ze verliezen van Ajax en Midyjylland. Dat gaat nooit gebeuren. Liverpool is ondanks hun nederlaag van gisteren gewoon zo goed als door. Het sleutelduel in deze poule is en blijft Ajax - Atalanta, de winnaar van dat duel gaat met Liverpool mee naar de achtste finales.

Je kan het ook omdraaien. Nu kan Ajax gewoon nog eerste worden door Liverpool en Atalanta te verslaan. Is niet makkelijk, maar om nou te zeggen dat Liverpool de pannen van het dak speelt op het moment, neuh. En Atalanta en Ajax zijn vrij gelijkwaardig denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool3316
5.Everton327
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger171
G. WijnaldumMiddenvelder171
Roberto FirminoAanvaller175
S. ManéAanvaller166
Mohamed SalahAanvaller1613
Diogo JotaAanvaller95
T. Alexander-ArnoldVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

286 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

‘Daar wordt bij Virgil van Dijk niet over gesproken, dat baart me zorgen’

John Arne Riise zou graag willen weten wanneer Virgil van Dijk terugkeert bij Liverpool, nu ook collega-verdedigers Joe Gomez en Joël Matip voor langere tijd uit de roulatie zijn wegens blessureleed....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren