Diego Maradona op zestigjarige leeftijd overleden

Woensdag, 25 november 2020 om 17:25Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:52

Diego Armando Maradona is overleden, zo melden diverse Argentijnse media. De zestigjarige oud-voetballer is in het ziekenhuis van La Plata overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Daarmee verliest de voetbalwereld een van de meest legendarische spelers aller tijden.

Het ging sinds deze maand al niet goed met de gezondheid van Maradona. De oud-wereldkampioen werd begin november opgenomen in het ziekenhuis en onderging een succesvolle hersenoperatie. Het ging daarbij om een subdurale hematoom, een bloeduitstorting in de hersenen. Woensdagmiddag kreeg Maradona een hartaanval, die hij niet heeft overleefd.

Maradona maakte op 30 oktober, op zijn zestigste verjaardag, een verwarde indruk. Bij een wedstrijd van Club de Gimnasia y Esgrima La Plata, de club waar hij trainer was, werd hij in het zonnetje gezet en toen werd duidelijk dat hij zich amper op eigen kracht kon voortbewegen. Enkele dagen later werd hij ‘ter observatie’ opgenomen in het ziekenhuis.

Als voetballer bereikte Maradona, die bekendstaat als een van de beste voetballers aller tijden, de absolute wereldtop. De grootste successen boekte Maradona met Argentinië, waarmee hij het WK 1986 in Mexico won. Op dat wereldkampioenschap maakte El Pelusa in de kwartffinale tegen Engeland het befaamde 'hand-van-God-doelpunt'. Na de winst van de finale tegen West-Duitsland werd Maradona uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Vier jaar later pakte het Argentinië van Maradona op het WK 1990 in Italië het zilver.

Als clubvoetballer is Maradona het bekendst van zijn tijd bij Napoli. De Italiaanse club nam Maradona in 1984 verrassend over van Barcelona. In zijn eerste seizoen loodste hij het voorheen met degradatie bedreigde Napoli naar de achtste plaats. Maradona werd aanvoerder van de club en werd in het seizoen 1986/87, dat volgde op het gewonnen WK in Mexico, voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen met Napoli. In het seizoen 1989/90 pakte Maradona met Napoli opnieuw de landstitel. Verder won de oud-aanvaller in Italië eenmaal de UEFA Cup, Coppa Italia en Supercoppa.

Buiten het voetbalveld zorgde Maradona regelmatig voor controverse. De oud-voetballer was tussen midden-jaren tachtig en 2004 verslaafd aan cocaïne en werd daarvoor tijdens zijn voetballoopbaan tweemaal geschorst. Maradona werd in 2004 in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis na een hartinfarct veroorzaakt door een overdosis coke. Daarnaast kampte hij op dat moment met ernstig overgewicht. Nadat hij werd ontslagen uit het ziekenhuis onderging hij een maagverkleining en viel hij vele kilo's af.

Na zijn loopbaan als voetballer begon Maradona als trainer. Hij werkte in de jaren negentig in eigen land bij Textil Mandiyú en Racing Club, zonder al te veel succes. In 2008 keerde hij na dertien jaar terug in het trainersvak, toen hij aan de slag ging als bondscoach van Argentinië. Met Lionel Messi in de gelederen werden de Argentijnen op het WK 2010 in Zuid-Afrika in de kwartfinale uitgeschakeld door Duitsland. Daarna werkte Maradona nog in Saudi-Arabië bij Al-Wasl en Al-Fujairah. Later trainde hij nog de Mexicaanse laagvlieger Dorados de Sinaloa en op het laatst was hij actief voor het bescheiden Gimnasia y Esgrima La Plat in eigen land. Maradona werd tot zijn dood als held ontvangen in alle stadions waar hij kwam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

232 reacties (laatste reactie door sir. jba)
25 november 2020 om 17:30

RIP, beste voetballer aller tijden. Een verlies voor iedereen...

25 november 2020 om 17:40

Rest in peace, voor mij de allerbeste voetballer aller tijden. Sterkte aan de familie. 😭❤️

25 november 2020 om 17:48

Zeker een icoon, wat komt dit rauw op mijn dak vallen! Doet meer me dan verwacht, wat treurig nieuws zeg! Rust in vrede... Don Diego... 😓

25 november 2020 om 18:28

Inderdaad, Rip, wat een treurig, maar ook bijna onvermijdelijk nieuws. Het oudste voetbalmoment dat ik me kan herinneren dat ik ooit bewust zag, was die magistrale goal tegen Engeland (dan was ik de handsbal blijkbaar vergeten :-)) En zojuist voor de zoveelste keer maar weer eens naar zijn warming-up met Life is live van Opus op de achtergrond gekeken, echt kippenvel.

25 november 2020 om 18:53

Zeker waar Johan, de laatste berichten waren al niet goed nee. Maar toch had ik niet verwacht dat hij zo snel aan zijn einde zou komen. Ondanks zijn geschiedenis van alcohol en drugs misbruik.

Wow dit komt omverwachts net nadat ik blij was dat hij uit de ziekenhuis was. Rip legend goat.

Pff ik dacht dat het wat beter ging na zijn laatste operatie. Misschien wel de beste ooit, zijn levensstijl is hem toch fataal geworden.. RIP ❤️

25 november 2020 om 17:33

Of het er direct mee te maken heeft zullen medici uit moeten vogelen, maar geholpen heeft het natuurlijk zeker niet. Een begandigd voetballer is heengegaan. Een veel te groot gemaakte voetballer, mijn inziens. Als in: teveel macht in z'n land. Maar goed, hij was natuurlijk ook jarenlang alles daar. Hun liefde, hun hoop, etc. Rust zacht.

25 november 2020 om 17:37

@careldegrote, Zie nu dat het om een hartaanval gaat. Zal er wel iets mee te maken hebben helaas. Maar het kon niet blijven goed gaan..

25 november 2020 om 17:34

Net als Cruyff, iemand waarvan je onsterfelijkheid voelde is waarschijnlijk niet meer. Absoluut tragisch nieuws en komt zeker binnen. RIP pluisje.

Wtf, wat erg!! Pffffff

Rust in vrede legende. Zo zonde maar ik zag het wel aankomen.

25 november 2020 om 18:13

Wou net zeggen, kan nou niet bepaald als heel verwonderlijk worden beschouwd. Erg sneu voor zijn nabestaanden.

25 november 2020 om 18:34

Knap dat hij de 60 nog gehaald heeft, hij heeft vrij intens geleefd.

Beste allertijden RIP (mijn mening)

25 november 2020 om 17:53

Velen zullen je mening delen, Rip.

Een grootheid. In velerlei opzichten. Wat een schok voor zijn vele fans. Sterkte allemaal.

25 november 2020 om 18:36

Ik vond hem juist een hele leuke alternatieve persoonlijkheid hebben wanneer we hem zagen. Altijd blij en juichde mee met elke thuisploeg die hij zag en ging altijd mee met de aandacht en sfeer. Wat mij betreffend een van de meest iconische figuren van de voetballerij verloren vandaag. Mijn mening. RIP.

25 november 2020 om 18:34

Met grootheid in velerlei opzichten bedoelde ik inderdaad ook de mindere dingen. Alles was groot bij hem. Ook de negatieve dingen. Weinig kon op een normale manier. Maar ik begrijp goed als jullie denken dat ik met grootheid allemaal positieve dingen bedoel. Ik wilde de negatieve dingen juist op dit moment uit respect niet benoemen maar het moest blijkbaar allemaal extreem.

25 november 2020 om 20:37

Mua, niet mee eens. Hij was en zal altijd een grootheid als voetballer blijven, maar als persoon vond ik 'm maar heel erg klein. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik 'm dit niet gun en dat het altijd naar is als een persoon overlijdt.

Me maag draaide meteen om toen ik het las. Volgens sommige de beste speler ooit maar zeker een legende. Veel sterkte voor de nabestaanden.

Heftig bericht. 1 vannde grootste aller tijden RIP legend!

Rip, één van de allerbesten ooit

Poeh, hoewel iedereen wist dat hij niet heel erg gezond (meer) was komt dit toch wel plots. Eén van de allergrootsten ooit, RIP

Hier schrik je toch wel even van, ook al wist je dat het niet goed ging met hem.

Wat een treurig nieuws. Net nu 2020 echt niet slechter kon.

Pff, absolute legende man, 60 jaar is nog veels te jong maar zijn levensstijl maakte het wel lastig denk ik. Denk dat Argentinië echt wel 2 maanden in rouw zal zitten.

Wow!! Rest in peace, Pluisje

Wow, Ben ff sprakeloos.

Dat was natuurlijk niet uit te blijven. Alsnog veel te jong. R.I.P. Pluisje.

Unbelievable. Deze man heeft zich naar de dood toegewerkt met zijn verslaving. Jammer. RIP

Rest in peace Maradona

Wat een horrorjaar blijft 2020. Een legende, zo zonde.

Rust zacht Pluisje, een absolute legende natuurlijk.

RIP Pluisje. Kon geweldig voetballen. Blijf die handsbal een smetje vinden op een imposante carrière. Wat een topper. Rust zacht. Zou me trouwens niets verbazen als Napels opnieuw in lockdown gaat maar dan om deze held van de club te eren.

25 november 2020 om 17:30

En waarom? Is toch slim gespeeld? De scheidsrechter moet dat gewoon zien. Hoe je het weet of keert die handbal is wel de beroemdste handsbal aller tijden

25 november 2020 om 17:33

Omdat dat vals spel was, was een bewuste handsbal. Zie het graag eerlijk al weet ik dat het in deze wereld niet altijd eerlijk gaat.

25 november 2020 om 17:37

Och och och....en zijn kopbal die wel als hands werd gezien. Ben je die vergeten of wellicht nooit van gehoord.

25 november 2020 om 17:41

Juist die handbal goal was een van de mooiste goals die er ooit is geweest, het is iets waar die over 50 jaar nog steeds om herinnerd wordt.

25 november 2020 om 17:42

Ik ben niets vergeten dus omdat er een fout word gemaakt moet het andere maar geaccepteerd worden. Ok weet ik dat. Blijft een grootheid qua voetbal als persoonlijkheid wat minder imo. Maar dat is mijn mening en een ieder mag er anders over denken wat mij betrefd en gelukkig is dat ook zo.

25 november 2020 om 17:55

Dat hoor je mij nergens zeggen....dit is voetbal en voetbal wordt gespeeld en geleid door mensen. Aan beide kanten kunnen fouten worden gemaakt.

25 november 2020 om 18:17

Eerlijk gaat ja? en hoe noem je de Falkland oorlog dan destijds en die achterlijke overtredingen van die engelsen in die wedstrijd? In alles vind ik de hand van god terecht en het maakt als zo veel dingen een verlosser van zijn volk. Zingend en dansend Argentina va ser campeon na die wedstrijd... wat een vent!

25 november 2020 om 20:41

Ach ja, voetballers duikelen bij wijze van spreken tegenwoordig het stadion uit en naaien elkaar kaarten aan over veel kleinere belangen.

25 november 2020 om 17:48

Het is juist geen smetje,het heeft hem nog iconischer gemaakt..

Wat een legende, 60 is veelte jong. Veel sterkte aan de nabestaanden. Dit is toch wel een schok, zijn niet zo gezonde levensstijl zou hem niet hebben geholpen. Maar oooh wat is dit balen, het blijft altijd een icoon, een karikatuur opzich. Voor Argentinië de grootste speler aller tijden door het gewonnen WK. Rust zacht legende, we gaan je missen.

Helaas nooit live mogen aanschouwen, maar de beelden liegen er niet om. Eén van de beste voetballers ooit en niet te vergeten dat hij Argentinië ook nog een wereldtitel bezorgde. RIP legende

Heftig bericht toch wel nadat het weer beter leek te gaan, op het veld natuurlijk een legende geworden. Daarna was het allemaal nog wat turbulenter en werd het steeds minder. In ieder geval is er een groots sportman overleden, een inspiratie voor velen en wellicht een van de grootste voetballers ooit.

CNN maakte er net al melding van, maar wilde het niet geloven. Rust zacht legende, bedankt voor al het moois je ons gegeven hebt!

Vreselijk zeg, wat een speler was dit. Een van de beste ooit. Jammer van zijn levensstijl na zijn carrière maar het blijft een grootheid.

Wat een sneu nieuws. Hij kwakkelde al een tijdje met zijn gezondheid natuurlijk, maar het komt toch onverwacht binnen op de een of andere manier. Erg markante man en natuurlijk een legendarische voetballer geweest. Descansa en paz, Diego!

Wow heel onverwacht. Dacht dat beter ging. Rip Icon van het voetbal. Een van de beste die het spel ooit speelde

Oke, ik schrik en krijg hier kippenvel van. De wereld neemt -toch wel plots- afscheid van een legendarische voetballer en een zeer uitgesproken doch uniek persoon. De solo, de hand van God, koning van Napels, noem het maar op. Gone way too soon. Rest in peace. Pfff...

Zonde, life is life, RIP

Zie je opeens deze pushmelding door elke media voorbij komen. Rust zacht Pluisje, voor mij de aller aller beste voetballer die ooit bestaan heeft. Niemand komt in de buurt van zijn niveau. De man die Argentinië en Napoli groot hebben gemaakt. Nogmaals R.I.P.

25 november 2020 om 18:17

Ja. Wat hij zijn land en club persoonlijk heeft bezorgd, kan niemand evenaren! En daarom voor mij ook de grootste aller tijden!

Het kan verkeren. Zo ben je de beste voetballer aller tijden zo takel je af. RIP

Wat heeft die man een heftig 2e deel van zijn leven gehad. Als voetballer was hij een grootheid en alles wat daarna kwam is vooral heel erg triest. Eigenlijk gun je zo'n grote sporter verstandige vrienden die aan de rem trekken als het fout dreigt te gaan maar het heeft helaas niet zo mogen zijn. Rip.

Life is Life NaNaNaNa wat een legende, heftig nieuws dit.

25 november 2020 om 18:12

Dat alleen al is een iconisch moment. Zeker een legende.

Rust In Vrede Legende!! Toch wel even slikken dit.

Triest maar dat er al jaren al te komen natuurlijk. Hopelijk krijgen we op tv een hoop beelden te zien van zin glorietijd. Goat

De hand van god, helaas niet het verstand. R.I.P.

Verschrikkelijk nieuws, heb hem zelf nooit als voetballer meegemaakt maar wel veel beelden van hem teruggezien en zonder twijfel een van de grootste spelers en iconen in het voetbal.

Was ergens ook wel te verwachten dat hij niet heel lang te leven meer zou hebben, aangezien hij echt al jarenlang toch kwakkelde met zijn gezondheid en hier en daar zelfs op het randje balanceerde.

De voetbalwereld verliest vandaag helaas een regelrechte legende..

DIEGO MARADONA GOAT, RIP deze legende!!

Zat er helaas wel een beetje aan te komen. Hij heeft genoeg gezondheidsproblemen gekend de afgelopen jaren. Zonde, herinner de beelden nog van hem in het Philips stadion nog niet eens zo lang geleden.

Beste ooit. Minder gelukkig buiten het voetbal. Rip.

R.i.p de beste voetballer allertijden!!!

Phoe, heftig mijn idool in me jeugdperiode. Beste voetballer voor mij aller tijden, rust zacht mijn vriend. Legendarisch.

Me voetbalhart huilt. Een grote klap. Veel sterkte voor zijn familie en nabestaanden.

Natuurlijk niet heel onverwachts maar alsnog een flinke schok, RIP Legende wie ik nooit heb mogen zien voetballen

Het nieuws waarvan je helaas wist dat het een keer zal komen.. RIP. Wat een prachtige speler om naar te kijken was deze Legende. Ik raad iedereen aan om de docu Diego Maradona te kijken.. echt een prachtige docu!

Hij is weg van de wereld, naar een ander verhaal. Hij leefde aan een tempo dat hem gewoon opgeslorpt. Het ga je goed daar...rip

Jeugdheld, degene die ik als klein menneke samen met Gullit en van Basten adoreerde..... Napoli-Milan geweldig toen. RIP Pluisje

Shit hey, ben geschokt! Rest in peace...

Een van de grootste legendes aller tijden. Ik denk dat ze in Napels een jaar of 15 regionale rouw zullen uitroepen. En terecht trouwens, want wat hij met Napoli deed is naar mijn idee de grootste prestatie ooit van een voetballer.

Een van de beste voetballers ooit, jammer dat we niet langer van hem mochten genieten als bijvoorbeeld een goede trainer ipv de gek.

Damn, ondanks dat het niet onverwacht is, toch schrikken. R.i.p. en sterkte aan de nabestaanden.

Op mijn 17 zag ik hem komen, debuterend in 1979 tegen nederland in Bern, als de revanche van de verloren finale in 1978. Daarna jaren genoten van deze uitzonderlijke voetballer. De hand van god kan god nu een hand geven. Rust zacht, diego!

25 november 2020 om 18:14

Dat is een mooie uitspraak. Lijkt me ook bijzonder om hem te hebben zien spelen. Inderdaad, rust zacht!

Magistrale voetballer , niet geheel onverwacht, maar toch een schok.

Jezus wat heftig. Een van de allerbesten ooit. Het lag natuurlijk wel in de lijn der verwachting. Voor mijn gevoel kon het al jaren ieder moment een keer klaar zijn met zon leefstijl. Zal wel aankomen in Argentinië. Hij is in dat land groter dan god. Die gaan een jaartje van nationale rouw tegemoet. Rust zacht, icoon!

Deze pushmelding kwam zeer onverwachts... Was een goede voetballer en een frappante trainer. Zag laatst nog zijn serie op Netflix. Hij was wel echt voetbalgek.. Maarja, de dood is het enige zekere in het leven. Vroeg of laat gaan we allemaal...

Ach! Wat een schokkend bericht ben er helemaal van aangedaan. Het is altijd persoonlijk, maar voor mij de grootste voetballer ooit. En een bijzondere man met rare fratsen. Die documentaire over zijn tijd bij Napels gezien en het viel me op wat voor aardig leuk mannetje het was toen hij zo bij Napoli kwam spelen.

Rip de beste argentijse speler allertijden

Rip deze legende.. Ondanks zijn levensstijl de laatste jaren toch een van de beste ooit..

Het is zo'n man die altijd op het randje leefde.. Maar het komt toch wel weer hard aan als zo'n legende er ineens niet meer is. Hij leek een soort van onsterfelijk. RIP pluisje, de wereld heeft van je genoten.

De beste voetballer ooit. Sterkte.

Wat een voetballer was Pluisje. De meest getalenteerde die ik ooit gezien heb. Voor de jongeren onder ons: kijk gerust eens op YouTube naar deze legende.

Rip legend❤️❤️❤️🥺

Vreselijk natuurlijk, 1 van de grootste voetballer. Geheel onverwacht is het niet, zijn levenstijl kost hem het leven helaas.

Voor mijn generatie absoluut de allerbeste voetballer, hij heeft alleen nooit met de heldenverering om kunnen gaan. Rust zacht.

Triest bericht. Misschien heeft hij nu eindelijk rust. Zo een geniale voetballer, maar volgens mij ook zo ongelukkig. Je zou zo twee films kunnen maken. Maradona als voetballer, Maradona als mens. Zo geniaal als voetballer, maar zo controversieel als mens. Geboren in grote armoede, en door zijn exceptionele talent zo rijk geworden. Toch denk ik dat hij het grootste deel van z'n leven zo eenzaam is geweest. Misschien het lot van een voetbalgenie...

De beste voetballer die ik ooit heb zien voetballen, RIP pluisje.

Enorm schrikken dit. De allerbeste en grootste voetballer ooit is er niet meer

Legende van voor mijn tijd. Gang Starr - In memory of... RIP

RIP geniale gek!🙏🏻

Wow, sprakeloos. Meteen toen de pushmelding binnenkwam kippenvel all over. Wat is het toch soms oneerlijk, ik dacht dat hij redelijk goed was hersteld van zijn operatie. Rust zacht legende. Een van de beste, en misschien zelfs de beste voetballer allertijden. Dat handje ga ik nooit meer vergeten.

de beste voetballer allertijden imo. RIP Diego Maradona

Hier word ik wel stil van. Was toch wel mijn voetbalheld en in mijn ogen de beste ooit en maakte okk volgens mij het mooiste doelpunt ooit op het WK in '86. Rip Pluisje. Je zal gemist worden.

Pfff, dit komt toch als een shock binnen. Wat een voetballer... Hij heeft de mensen van Napels hun eigenwaarde terug gegeven. Het was destijds compleet onverwacht dat hij Barcelona verruilde voor Napels.

25 november 2020 om 18:29

De manier waarop hij bij Barcelona terugsloeg tegen Goikoetxea nadat die bijna zijn carriere had beeindigd toonde zijn karaker als straatvechter. Hij wist in die seizoenen bij Barcelona toch nog 47 goals in 75 wedstrijden te scoren ondanks die zware blessure en ondanks dat hij in Barcelona al banden aanhield met de onderwereld. Hij had op een gegeven moment door zijn losbandige leven ook een SOA opgelopen waardooor hij niet kon spelen. Op een gegeven moment boterde het niet meer met het bestuur door zijn gedrag. In Napels was hij denk ik meer op zijn plek.

Jeetje dit zag ik niet aankomen. Rip (een van de) beste spelers ooit!!

Een van de spelers waar je met veel verwachting naar een wedstrijd ging kijken. En, hij overtrof het.
RIP

Ik als 24 jarige heb hem nog nooit aan het werk gezien, maar heb de oudere generatie om mij heen nog nooit zo lyrisch gezien over een speler. Rip Legend.

25 november 2020 om 18:54

Deze reactie kreeg ik ook in mijn omgeving. De passie waarmee gesproken werd over maradonna. erg jammer dat ik het zelf nooit heb mogen aanschouwen. Een collega vertelde vandaag dat hij maradonna in napels heeft mogen meemaken. Zelfde iemand met zoveel passie over een voetballer horen praten.

Zonde. Wat een verlies voor de voetbalwereld! Misschien wel de allerbeste speler ooit. #RIPDiego

Een legende en voetbalicoon is overleden. Zo jaloers als vele op zijn voetbalkwaliteiten zullen zijn, zo weinig zullen qua persoonlijk leven met hem wisselen. Depressies en verslavingen, uit alles blijkt dat hij ondanks de roem, geld en faam er niet gelukkiger op is geworden.

Sta nog met hem op de foto, RIP goat

RIP Pluisje. Ik heb vorige week nog de fantastische documentaire van Asif Kapadia gekeken wat de genialiteit en de tragiek van deze legende enorm goed toonde.
Helaas heeft de tragiek uiteindelijk gewonnen en is deze legende veel te vroeg heengegaan.

Legend of the game. R. I. P.

RIP voor deze icoon, wat een ongelooflijk goede voetballer was deze man en vooral in zijn Napoli tijd...

Niet onverwachts maar krijg het toch koud hiervan. Mooiste voetballer allertijden. 1986 en Napoli zullen wij nooit meer vergeten, bedankt hiervoor! RIP.

Pfoe, ondanks dat ik wist dat het, al jaren, niet goed ging met z’n gezondheid, is dit toch wel enigszins verrassend omdat er laatst wat berichten waren dat hij aan de betere had was. Maar ja, als je ziet hoe Maradona de afgelopen decennia leefde dan is het ook niet zo gek dat je op je zestigste al sterft. Ben benieuwd of er vanavond nog een minuut stilte word gehouden op velden.RIP.

25 november 2020 om 18:04

Waarom moet het over de negatieve kanten gaan? Deze man stond ergens voor en heeft miljoenen mensen geluk gebracht. Laten we hem zo herinneren.

25 november 2020 om 19:03

Over Maradona niets meer dan lof. Alleen dat Cocaïne gebruik vind ik gewoon jammer. That’s it.

Wat een klotejaar... 3 van de mooiste voetbalmomenten die in m'n geheugen staan gegrift 1. '86 Engeland-Argentinië midden in de nacht 2. '89 die warming-up 3. '01 afscheid in Bombonera RIP

Rust zacht Legende. Sterkte aan de familie en verdere nabestaanden in deze moeilijke tijden.

Ontspoord in het leven, legende in het voetbal. Rust zacht Diego Armando Maradona.

Toch wel droevig gestemd. Dat ie in vrede rusten mag. Die randzaken hoeven wat mij betreft niet benoemd te worden. Deze man heeft miljoenen, misschien wel een miljard mensen geluk gebracht. Laten we hem zo herinneren. RIP

Beste voetballer ooit, the GOAT. Rip

Rust in vrede held. Nu kan je de echte hand van god schudden.

Argentinie en Napels gaan in lange rouwperiode.

RIP Don Diego. De beste ooit! Hoe hij het wk 1986 in zijn eentje besliste is iets wat ik voorlopig niet meer zie gebeuren. Laatst toevallig een mooie compilatie van 13 min gezien van zijn wk acties. Ongelooflijk. Elke wedstrijd liep hij er 2 voorbij en gaf fantastische passes. 6 goals ook nog. Het verschil tussen hem en Messi vind ik dat hij op alle mogelijke manieren wedstrijden besliste. Wat er moest gebeuren om te winnen deed hij. Of het nou handsbal was of een prachtig afstandsschot, hij deed het. Op 1 of andere manier lukte het dan ook altijd. Pure magie op het moment suprême. Corners indraaien, rabonas of een panna. Hij kon alles en wat veel mensen waarschijnlijk niet verwachten. Hij ging nooit tekeer tegen een teamgenoot en klaagte zelden tegen een tegenstander ( except Bilbao ). Hulde!!

Toevallig is mijn vader niet lang geleden overleden en hij zei ‘ik heb tenminste geleefd’. Eerste waar ik bij dit artikel aan moest denken. Niet erg oud geworden maar hij heeft tenminste wel geleefd op zijn manier en wat een leven was het. RIP

Beste voetballer ooit..rip legende

Heel onverwachts dit, helaas voor mijn tijd maar is ongetwijfeld één van de beste voetballers allertijden naar wat ik hoor en zie. In 2017 kwam hij een bezoekje brengen aan Spurs dat toen nog op Wembley speelde, door een peptalkje van Maradonna maakte we gehakt van Liverpool, 4-1. Bedankt Diego.

Rust in vrede! Beste voetballer ooit!

Hoewel je weet dat iedereen een einddatum heeft, en dat deze vaak versneld komt bij mensen die er een extravagante leefstijl op na hebben gehouden, komt het toch als een onverwacht iets. De man leek vind wel onsterfelijk en in zekere zin is hij dat ook... Rust zacht, Held!

RIP Diego Ik ben zo blij dat zijn spel mogen zien en genieten vroeger! Geen worden te beschrijven! Een grote legende....

'ter observatie' opgenomen in het ziekenhuis. Hier gaat het al mis. Allerlei onderzoeken en kijkoperaties. Niet te vertrouwen dit. Ken iemand die kern gezond is en klein vergrijp in 'ter observatie' zat. Paar dagen later kwamen meerdere ernstige lichamelijke klachten bij. Rip mijn held Diego Armando Maradona.

Wat een legende. Rust zacht. Geen enkele voetballer ooit had de uitstraling van Maradona. Ik had als tiener een grote poster van Maradona in een Argentinie shirt op mijn slaapkamer. Door hem steun ik altijd Argentinie op het WK. Hij kwam helaas op jonge leeftijd al in contact met de donkere kant van het leven. Zijn gezondheid leed daar allang onder.

Tragisch en dit nieuws snijdt door mijn menselijke ziel. Pluisje leefde al jarenlang in blessuretijd nu is hij gaan rusten. Bij deze wil ik Diego bedanken voor al het moois wat ie mij(ons allemaal) gegeven heeft. Diego gracias por todo y descansa en paz!!

Beste speler ooit. In zijn tijd kon niemand aan hem tippen kwa niveau. Messi vergeleken met de huidige voetballer, Ronaldo Neymer etc.. weinig niveauverschil

25 november 2020 om 18:32

Maar die hebben nooit een smerige speler als Goikoetxea hoeven ontmoeten. Gelukkig worden aanvallers tegenwoordig wel beschermd.

Geen verrassing, maar blijft tragisch dat iemand met de wereld aan zn voeten de boel toch nooit op de rails heeft gekregen in zn leven. Maar hij heeft wel geleefd!

Hij heeft als voetballer miljoenen mensen over de hele wereld onnoembare mensen vreugde bezorgd. Wat kan het leven mooi zijn als je puur talent, zoals hij daar mee gezegend was, mag aanschouwen.

Bovendien was hij voor een groep mensen ook het bewijs dat je soms toch nog de top kan bereiken en iets kan maken van het leven als je opgroeit in armoede en je je niet wil conformeren naar de mensen die de macht hebben. Hij was in dat opzicht ook een soort voorvechter voor de underdogs in het leven.

Zijn keuzes zouden niet altijd mijn keuzes zijn geweest maar acht wat geeft het. Dank en rust in vrede.

Triest een icoon minder in de voetbal wereld. Ondanks z'n levensstijl toch nog wel onverwachts. Rip Diego 🙏

Was vorige week nog op zoek naar een boek van een excentriek persoon, zoals Maradona. Die hadden ze niet, helaas. Zo'n weekje later is hij overleden. Bizar. RIP.

Eindelijk rust in de handen van diegene die je wereldkampioen maakte. Verdiend. Diego was geboren voor een leven op het veld, niet ernaast. Ciao grande.

Een dwaas, maar zeker ook een fenomeen, pur sang. Maradona is een van de 5 allergrootste voetballers. Rust in vrede, pluisje.

Heftig heyy, niet echt onverwachts maar toch. Rip

Diego per sempre, rust in vrede. Voor mij de allerbeste ooit ook al heb ik hem nooit meegemaakt toen hij nog speede. Wel alle wedstrijden van hem in het Napoli shirt gekeken. Deze man is niet alleen een clublegende geworden maar ook een heilige in Napels. Maradona zal door blijven leven in de ziel van alle inwoners van Napoli.

Aiii deze zag ik even niet aankomen. Heel jammer en ook voor t voetbal. Dit moet me denken aan Cruijff ook zo onverwachts. De komende tijd zullen we steeds meer achterkomen hoe groot hij wel niet was (ook in Argetiniã«). Laatst had ik het nog over hem toen hij in het ziekenhuis lag. Opmerkelijk hoe vaak hij het heeft overleefd gezien zijn levensstijl. Helaas mocht hij niet ouder dan slechts 60 worden. Het is wel heel raar dat bekende sporters zo vroeg komen te overlijden..

Rust zacht Armando Diego Maradonna! Een fantastische voetballer. Ongekend wat hij gepresteerd heeft. Iedere voetbal liefhebber hield van zijn spel. Helaas heeft zijn manier van leven ervoor gezorgd dat hij vroeg is komen te overleiden. Ik denk wel dat het min of meer zijn eigen keuze is geweest. Hij leefde het leven en deed wat hij wilde. Ik denk dat hij wist wat hij deed en ervoor koos om zo te blijven leven. Een bijzonder mens dat mag gezegd worden. Heeft de wereld veel gegeven. Sterkte voor de nabestaanden, de Argentijnse bevolking en elke voetballiefhebber!

Rust zacht Diego Maradona beste speler aller tijden!

De beste, de goat, de grootste! Zo jaloers op de mensen die hem live in Napoli hebben gezien! Zijn documentaire, kippenvel!!! LEGEND!!!!

Schitterende speler, de allerbeste ooit. Wat een speler was dat!

Rip Diego Voor mij overduidelijk de beste voetballer ooit. Wat hij heeft gepresteerd bij zowel Napoli als het Argentijns elftal is te bizar voor worden.

RIP Maradona, mooie kleurrijke voetballer met een fabelachtige techniek. In Italië en Argentinië zal de vlag vast lange tijd halfstok hangen

Beste ooit RIP. De wereld heeft van je genoten.

Wauw, toen ik dit las daarstraks schrok ik me dood. Heb hem nooit bewust gezien ( wel wat highlights ) maar was niet perse fan. Maar het slaat in als een bom omdat hij gewoon een van de besten ooit was, ondanks dat ik er nooit echt bij stil stond. RIP legend.

Wat doet dit pijn zeg.... ik kan het serieus niet geloven! Beste voetballer aller tijden voor mij, wat gaat hij gemist worden met zijn emoties en gekkigheid😞

Één van de beste voetballers ooit. Goed dat er hier geen plaats is voor een discussie over wie nu de allerbeste was. Maradona behoorde in ieder geval tot de besten. Dat hij nu vrede moge vinden. RIP

25 november 2020 om 19:31

Boca2005 Het voetbal van vroeger kun je niet vergelijken met het voetbal van nu. Ooit het EK van 88 terug gekeken, hoe traag dat allemaal wel niet ging? Ik heb altijd het idee dat de voetballers van vroeger niet mee kunnen met de tijd van nu. Dit komt ook omdat de middelen van nu veel beter zijn. Cruijff wordt gezien als de beste voetballer van Nederland. In die tijd was hij natuurlijk ontzettend goed, maar zou denk ik niet mee komen met de top van nu. Kijk maar eens naar C. Ronaldo hoe snel hij beweegt tov Cruijff toen.

26 november 2020 om 08:54

Klopt dat het voetbal is veranderd. Maar als Cruijff in deze tijd zou voetballen zou hij toch ook een van de beste zijn geweest. Zelfde geld voor Maradona en Pelé.

Een geweldige voetballer en bijzonder mens is niet meer. Ja, dit komt bij mij binnen.
RIP

Een legende. Voor vele mensen van mijn vaders generatie de beste voetballer ooit. Ik heb hem helaas zelf nooit zien spelen, maar als ik mijn vader moet geloven kon en kan niemand aan hem tippen. Rust in vrede.

Verschrikkelijk nieuws dit!! Man, man wat vroeg nog!! Diego, bedankt voor al het voetbalplezier dat je ons gegund hebt RIP de allergrootste aller tijden!!

Groot gemis natuurlijk. Maar wat ik verder heel opvallend vind, is dat heel veel hele grote voetballers relatief vroeg overlijden. Eusebio, George Best, Johan Cruyff en nu Maradona op 60-jarige leeftijd. En allemaal in minder of meerdere mate door een ongezonde leefstijl. Rip.

Wat een treurig nieuws dit, hoe zou de sfeer nu in Napels zijn , in de wereld een voetbalgrootheid maar daar een absolute voetbalgod.

Beste aller tijden. Wat een baas was dit toch. Een ware legende is er niet meer. Rust zacht

Ik zei het nog enkel weken terug toen hij hersteld verklaard werd van zijn operatie. Die gast bleef maar gezondheidsproblemen te hebben helaas. Grote speler en zal gemist worden door zijn volk en fans. Ik denk dat Messi misschien daarom rust kreeg ipv dat hij naar Kiev zou gaan voor een match die niet meer belangrijk was.

RIP legend. Een van de beste ooit en iemand die een ongekend grote invloed had op het team wanneer hij speelde. Zelden iemand zo extreem dominant aanwezig gezien op een WK.

GOAT! ik voelde hem deze maand al aankomen toen ik de beelden zag, zoals al omschreven in het artikel. Pink wel even een traantje weg en hoop vooral dat hij nu rust heeft.

Rust zacht Diego.Ik was helaas net te jong om zijn gloriedagen mee te kunnen maken, maar ik heb dat gelukkig kunnen inhalen dankzij de vele films, documentaires en videos die overal van hem te zien zijn. Met als hoogtepunt de laatste documentaire film Diego Maradona die vorig jaar over hem uit kwam.

RIP you will never be forgotten

Ik schrik erger van hoe geschrokken iedereen lijkt en hoe treurig iedereen er hier van wordt dan van het nieuws dat Maradonna is overleden. Ietwat overtrokken reacties. 3/4 van de mensen hier kent hem waarschijnlijk alleen van youtube. Buiten dat was het natuurlijk ook iemand die volop heeft geleefd maar ook niet alles wat hij deed was zuivere ķoffie.

Van de hand van God, naar in de handen van God. Descanso en paz!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1210
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
F. ArmaniKeeper
N. TagliaficoVerdediger
L. BalerdiVerdediger
W. KannemannVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

Argentinië
193 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren