‘Ajax voelt zich volstrekt niet verslagen door Toon Gerbrands van PSV’

Woensdag, 25 november 2020 om 15:01Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:09

Woensdag werd bekend dat Toon Gerbrands plaatsneemt in de Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV. De algemeen directeur van PSV was 'in strijd' voor die plek met Menno Geelen, de commercieel directeur van Ajax. De Amsterdammers voelen zich echter niet 'verslagen' door PSV, zo meldt Ajax Showtime.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door ajaxmind)

Prima iedereen blij hij wou zelf niet Psv/gerbrands wel iedereen gelukkig behalve de Telegraaf die nu niet een strijd dus PSV en Ajax kan aanwakkeren

25 november 2020 om 15:13

Inderdaad, zoals ik ook al schreef in het andere artikel. Als Ajax en Feyenoord echt per se hun kandidaat wilde hebben, hadden ze nu geen gezamenlijke kandidaat gehad en was er een patstelling. Maar ja, als clubs het met elkaar eens zijn, heb je weinig om erover te schrijven...

25 november 2020 om 15:51

Maar waarom schuift vd Sar hem dan naar voren. Het lijkt me dat zoiets toch wel intern besproken wordt van te voren. Dit verhaal neigt meer naar het niet willen leiden van gezichtsverlies door te zeggen dat hij toch niet wilde nadat hij verloren heeft.

25 november 2020 om 16:32

Dat iedereen een kandidaat naar voren schuift lijkt me toch best logisch? Dan kan je er in goed overleg tot uit komen dat de ene kandidaat beter past dan de ander? Dat hoeft toch helemaal niets met gezichtsverlies te maken hebben?

25 november 2020 om 23:24

Je gaat niet iemand naar voren schuiven die geen interesse in de functie heeft.

25 november 2020 om 18:25

Lijkt inderdaad zo, maar als Schmidt faalt met PSV (in de EL) dan zal hij moeten opstappen. Dan zal ook Gerbrandts ook zijn biezen moeten pakken. Want dan faalt hij weer.
Ik schrijf dit niet omdat ik tegen Gerbrandts ben, maar omdat ik van mening dat je nooit de hoogste baas op die positie moet willen laten zitten

25 november 2020 om 19:36

Laat mij een Valentijn Driessen doen: Of Gerbrands sorteert op een eerder vertrek.

je hebt zelf al de onderbouwing gegeven. Dus die ga ik niet overdoen. ben het overigens eens hoor. Het is raar om daar je hoogste man neer te zetten. Wellicht denkt PSV daar meer invloed mee te winnen.

De belangen van Ajax en PSV zijn redelijk gelijk. Als eentje wel graag wil en de andere niet echt dan is het toch prima als je er zo samen uitkomt.

25 november 2020 om 15:46

Dat hoor ik nu al meerdere mensen zeggen vandaag, maar waarin zijn de belangen van Ajax en PSV zoveel meer gelijk dan van PSV en Feyenoord, Feyenoord en Ajax, of van AZ van mijn part? Vaak liggen de belangen van al deze clubs toch min of meer op een lijn?

25 november 2020 om 15:56

Ze zijn redelijk gelijk totdat ze tegenover elkaar staan.

Dus de zogenaamde 4 "topclubs" hebben nu onevenredig veel inspraak? Vind ik een slechte zaak. Het lijkt of elk ander kwart van de ranglijst (subtop, middenmoot, onderin) 1 commissaris heeft, maar de top 2? Slaat nergens op Imo.

25 november 2020 om 15:26

Tsja als een belangrijk doel gaat zijn om de Eredivisie internationaal te commercialiseren dan heb je gewoon meer aan die top 4 dan aan de rest. Wil je de Eredivisie op de kaart zetten dan zal je dit, grotendeels, ook moeten doen door de Europees spelende teams en over het algemeen spelen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV gewoon ieder jaar in Europa en alle andere teams niet of sporadisch.

25 november 2020 om 15:35

Maar wat boeit een Emmen, Vvv, of Sparta hoe we er internationaal voorstaan? Ze spelen nooit tot zeer sporadisch Europees, dus de relatieve sterkte van de mindere clubs maakt voor hun niet uit. Enkel hoe goed jouw club tov de buurman maakt uit, daar verandert de commerciële positie van de Eredivisie niets aan. Als jij in staat ben een betere speler te halen door het aanzien van de Eredivisie, kan de buurman het ook.

25 november 2020 om 15:36

Dat zijn pure momentopnames. Momenteel zit AZ er vaak bij, een aantal jaren geleden was dat Vitesse ook en ook FC Twente zat daar een poosje bij. Iedere club hoort gewoon evenveel vertegenwoordiging te hebben. Het enigste wat clubs willen met dit soort dingen is de lange termijn in eigen beheer te houden zodat het voor de clubs daaronder lastiger wordt om aansluiting te vinden. We hebben tijdens dat corona-gebeuren wel gezien dat die clubs geen moment aan anderen denken en alleen aan hun eigen belangen.

25 november 2020 om 16:12

Ik denk dat het Emmen, VVV of Sparta zeker wel boeit hoe we er commercieel internationaal voorstaan. Uiteindelijk levert dat meer geld op voor bijv. televisierechten en in die pot delen die ploegen ook gewoon mee. Dus hoe beter de Eredivisie het internationaal commercieel gezien doet, hoe beter voor iedereen.

25 november 2020 om 16:15

@fcg95
Het zal ze boeien, in die zin dat wanneer de pot met geld groter zal worden ze er zelf ook van profiteren. En dat is dan nog even zonder het centrale punt van kleinere clubs dat de verdeling van tv gelden rechtvaardiger zal moeten. Maar voor meer geld in de pot om te verdelen zijn alle 18 clubs wel enthousiast.

25 november 2020 om 16:37

@fcg95: Dat boeit ze wel degelijk! Want hoe beter de topploegen het doen, hoe meer tv-geld er wordt betaald voor de Eredivisie. Dat heeft dan niet zozeer mee te maken dat je buurman hetzelfde krijgt, het zijn miljoenen die vooral kleinere clubs nodig hebben om een sluitende exploitatie te kunnen overleggen.

25 november 2020 om 17:29

Ik denk dat kleinere clubs vooral bezig zijn met hoe tegen te houden dat hun opleidingen voor een habbekrats worden leeggeroofd door de topclubs en dat ze zich ook wel zorgen maken over hun toekomst omdat de grote clubs de eredivisie constant kleiner proberen te maken of zelfs een BeNe-Liga op te starten.

25 november 2020 om 15:36

Natuurlijk slaat het wel ergens op, de nummer 5 t/m 18 zijn, vanuit internationaal commercieel oogpunt (ik benadruk: commercieel), vrijwel niet boeienden kunnen als opvulling worden gezien. Dat het aan aantal vertegenwoordigers uit de top 4 onevenredig is betekent niet dat het oneerlijk of onwenselijk is, in tegendeel.

25 november 2020 om 15:53

Vrijwel niet boeiend? Alsof de Nederlandse profclubs voor het oprapen zijn. We moeten failliete clubs zelfs aanvullen met beloftenteams om genoeg ploegen te krijgen. Natuurlijk is de top vanuit een commercieel oogpunt belangrijker, maar hoe ga je de top vier dan categoriseren? Ga je dat op basis van prestaties doen en zo ja, over wat voor periode? Ga je dat op basis van supportersschare, omvang, sponsoren en potentieel doen, is AZ dan wel zo goed vertegenwoordigd? Je denkt toch niet dat die clubs er zitten om het Nederlandse voetbal te vertegenwoordigen? Die zitten daar om hun eigen belangen te behartigen. Dat hebben we in de corona-tijd wel gemerkt.

25 november 2020 om 16:04

Op zich ben ik het met je eens, het is niet ideaal dat 4 clubs standaard de vacatures van de 2 van de 5 leden voor de RVC leveren. Tegelijk zitten we natuurlijk al tijden klemvast in allerlei discussies tussen allerlei tegengestelde belangen in de Ecv. Zolang er geen bereidheid tot compromissen is gaat deze structuur zeker niet veranderen. Zowel grote als kleine clubs willen dat in nieuwe besluiten hun belang vertegenwoordigd is. En uiteindelijk zullen daar ook een paar besluiten genomen worden die voor bepaalde clubs gunstiger uitvallen dan voor andere clubs.

25 november 2020 om 16:55

Ik vind het vooral vreemd dat ze een top 4 maken op basis van het afgelopen jaar. FC Twente is qua omzet, aantal fans, stadion, TV kijkers, en op de eeuwige ranglijst de 4e club van Nederland, alleen sportief nu even niet door het financiele moeras waar ze in zaten. Maar dat je de grotere clubs meer inspraak geeft daar kan ik best inkomen. De top 4-5 genereren ook veruit de meeste omzet en kosten voor de eredivisie.

25 november 2020 om 17:24

Natuurlijk en dat allemaal in het belang van het Nederlandse voetbal (dat maar naar 1 kant lijkt te werken).

makkelijk besloten toch? toch vind ik t interessant wat Menno kan doen op commercieel gebied. Levert echt top klasse werk zeg.

25 november 2020 om 15:14

Absoluut, maar laat hem dat nu maar lekker exclusief bij ons blijven doen. Die man is dé drijvende kracht achter alle sponsordeals die worden gesloten.

Ben toch benieuwd wat nou het verschil tussen Toon en Menno zou zijn. Hoop dat PSV en Ajax dezelfde belangen hebben want ze zitten in dezelfde categorie club in de ED. Bovendien vind ik Gerbrands best een capabele man, evenals Eenhoorn. Koevermans vind ik dan weer niet zo en Geelen ben ik zelf niet echt bekend mee eerlijk gezegd qua wat hij betekent voor de club.

25 november 2020 om 19:32

Koevermans is een sterke zakenman, maar geen sportman. Ik ben blij met eenhoorn op die plek

Gerbrands heeft kennelijk niet genoeg om handen in Eindhoven waar je zou zeggen dat er daar een boel te doen is!

Jeetje Toon Gerbrands, dat is toch wel de meest overschatte voetbalbestuurder van Nederland. Heeft heel misschien overal een heel klein beetje verstand van behalve van de voetbal wereld. Geluk gehad bij AZ met hele capabele mensen om heen heen en bij PSV uitblinker in crisis vergroot management en geraaskal bin de ruimte. De KNVB loopt over van dit soort types.

Ajax stapt toch uit de competitie met hun eerste team. Gaan in de nieuwe Europese competitie spelen. Jong schuift dan door. Dat is het plan. Dus die vinden het prima dat Toon dit gaat doen. Vond de voordracht van Geelen van wie ik een groot fan ben toch al vreemd. Succes Toon.

25 november 2020 om 15:36

Als Ajax gaat, kan ik me niet voorstellen dat Jong in de Eredivisie mag gaan spelen. Maar blijf lekker dromen. Edit: Sowieso hoop ik niet op een Europese competitie, maar dat terzijde,.

25 november 2020 om 15:39

Lol, natuurlijk wel. Zonder Ajax is de eredivisie meteen 50% procent minder waard, lig op middellange termijn. Als Ajax daadwerkelijk in een Europese competitie gaat spelen zal Jong Ajax ook betere spelers krijgen en daardoor sterk genoeg zijn voor minimaal middenmoot eredivisie. Ik snap dat je als een sentimentele fan reageert, maar in dit geval zijn je emoties totaal irrelevant.

25 november 2020 om 15:45

N_tesla - Nee, hooguit op korte termijn. Je denkt toch niet dat supporters lang blijven als Ajax het kleine visje in de grote zee wordt? De Eredivisie redt zich wel zonder Ajax, andersom niet of nauwelijks. Het is gewoon een kwestie van logisch nadenken. In een competitie met allemaal kapitaalkrachtige clubs kan Ajax misschien incidenteel verrassen, maar het is aannemelijk dat ze niet kunnen concurreren met de rest. Ook wel grappig hoe je een vrij logische redenatie afdoet als sentimenteel. Wees eens echt objectief met betrekking tot deze vraag: Hoe aannemelijk is het dat Ajax een degradatiekandidaat wordt in een competitie waarbij clubs het vijfvoudige per jaar hebben te besteden dan Ajax terwijl de spelers van Ajax juist de ambities hebben om bij die clubs te spelen?

25 november 2020 om 16:07

Ajax wordt een grote vis in die competitie door hun visie, de gelijkgetrokken tv gelden en betere sponsoren.

25 november 2020 om 16:10

Sterker nog, ik denk dat de eredivisie juist aantrekkelijker word als de sterkste verdwijnt. Op korte termijn zie je dit niet, maar 4 jaar later wel.

25 november 2020 om 16:29

Ja zou zeker kunnen! Maar het zou nog mooier zijn als iedereen net zo sterk wordt als ons aller.

25 november 2020 om 19:04

Ajax is zonder eredivisie helemaal niks meer waard! Daar wel eens over nagedacht? Eredivisie zonder Ajax blijft de eredivisie

25 november 2020 om 15:37

Want Ajax zou in zo'n geval bepalen dat Jong Ajax zomaar even in de Eredividie mag spelen...? Tjonge.

25 november 2020 om 16:04

Onder de noemer Ajax natuurlijk, niet onder de noemer jong Ajax. Ajax zit nu al in de eredivisie dus daar hoeft niks bepaald te worden. Alleen zal het een ander team zijn dan het eerste team, met een andere trainer.

25 november 2020 om 16:23

Als Ajax ingeschreven staat onder een buitenlandse bond lijkt het mij niet logisch dat hun elftallen in een Nederlandse competitie mogen voetballen. Barcelona B of Jong Bayern spelen toch ook niet in de Eredivisie?

25 november 2020 om 16:32

Nou je mag wel tegelijk in Knvb en Uefa competities spelen. Maar dit is ongein he, even voor de duidelijkheid.

25 november 2020 om 17:19

Ik had die indruk wel dat het ongein was. Zo'n competitie zie ik nooit ontstaan omdat er genoeg clubs zijn die wel in hun nationale competitie willen blijven en er zal enorm veel weerstand zijn vanuit nationale bonden en clubs. Ik zie het daarom meer als een sprookje. De Super League wordt vooral door clubs als Juventus en Man Utd gebruikt als blufmiddel voor meer macht.

25 november 2020 om 15:41

Denk je dat serieus?! Ajax is dan het kleine visje in een zee van grote haaien. Dat is voor Ajax helemaal niet aantrekkelijk. Bovendien is het veel aannemelijker dat de jeugdelftallen en/of althans Jong Ajax uit de Knvb competities worden gehaald in jouw scenario. Dit vind ik nogal computerspel-redenatie. Het is totaal niet aantrekkelijk voor Ajax om uit de Eredivisie te stappen. Ik mag toch hopen dat je dat wel snapt?

25 november 2020 om 15:55

En het is allemaal de schuld van de Rabobank !!1!!!1 On: ik moet nog maar zien of dat zo'n Europese competitie van de grond komt. Daar zal de Uefa dubbel en dwars voor gaan liggen neem ik aan. Op zich zou het bijkomende voordeel zijn dat competities zoals Italië en Frankrijk een stuk leuker worden als Juve en PSG eruit stappen, maar ik hoop dat het niet zo ver komt. Zou betekenen dat de sport helemaal wordt uitgeknepen.

25 november 2020 om 19:39

Handhaaf de ffp en die competities worden ook een stuk leuker. Zou tevens betekenen dat betere spelers net wat langer in de "kleinere" competities blijven hangen.

Kijk dat klinkt alweer heel wat genuanceerder dan de voorstelling van De Telegraaf. Als je me op voorhand zou moeten vragen waar de moeilijkheden zouden liggen dan niet tussen Ajax en Psv. Het ging er om dat 4 clubs twee plekken moesten verdelen en uiteindelijk is dat gelukt via een omweg. Uiteindelijk wordt de soep minder heet gegeten dan hij wordt opgediend.

Dus kort samengevat, De Telegraaf maakt er een wedstrijdje van, Ajax geeft aan dat daar geen sprake van was omdat het geen must was voor van Geelen en VZ gooit er nu nogmaals een topic tegenaan met een kansloos titeltje om wat kolen op een vuurtje te gooien wat nooit aan was. Wederom een knap staaltje journalistiek hier.

Wel raar dat jezelf geen zin hebt in de functie maar dat je je toch door andere clubs laat overhalen. Je gaat toch op je eigen gevoel af lijkt me

Ondanks m’n liefde voor psv, wil je hiervoor toch gewoon de beste directeur mogelijk op de positie zetten? Kijkende naar de afgelopen jaren is dat vanuit het perspectief van PSV niet heel boeiend

Tja, de Telegraaf die zal eens een kans op een relletje laten liggen. Ik mag aannemen dat zo'n krant wordt geleid door serieuze mensen, die de Telegraaf als serieuze krant willen brengen. Waarom staat er dan zo ontzettend veel onzin in over het voetbal en Ajax in het bijzonder. Waarom krijgen die 2 zoveel ruimte om hun onzin te verkondigen in deze krant? Hoe duidelijk moet het zijn dat er 2 mensen bezig zijn met een soort van heksenjacht op Erik Ten Hag? Hoe duidelijk moet het zijn dat deze 2 constant uit zijn op relletjes? En tot slot, hoe serieus kun je deze 2 nemen als ze niet mee reizen voor een uitwedstrijd in de CL omdat Ajax toch kansloos is. Stel dat het zo is, dat Ajax echt kansloos was, hoe serieus neem je je werk als je niet een keer naar het Bernabeu wil. Met name Valentijn Driessen speld zichzelf regelmatig een brevet van onvermogen op, en er is bij de Telegraaf niemand die er tegen op treedt. Deze krant is op voetbalgebied niet meer dan een ordinaire roddelkrant.

Sowieso vind ik het n raar bericht van Dtg; Ajax en PSV moesten samen een kandidaat naar voren schuiven, dan is er toch sowieso geen verliezer en kom je daar toch met zn 2-en uit?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
249 fans
50 jaar
SeizoenClubW
2010/2011 Manchester United 33 0 1 0
2009/2010 Manchester United 21 0 0 0
2008/2009 Manchester United 33 0 1 0
2007/2008 Manchester United 29 0 2 0
2006/2007 Manchester United 32 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘BeNeLiga kan interessant zijn voor Ajax, het lijkt mij een logische gedachte'

Ondanks de aanhoudende coronacrisis wist Ajax onlangs Sébastien Haller voor een recordbedrag van 22,5 miljoen euro over te nemen van West Ham United. Susan Lenderink weet heel goed dat Ajax er...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren