Bruno Fernandes lacht om zijn record: ‘Ik weet zeker wat iedereen zal zeggen’

Woensdag, 25 november 2020 om 11:44Jeroen van Poppel • Laatste update: 11:58

Bruno Fernandes blonk dinsdagavond opnieuw uit bij Manchester United. De nummer tien nam in de Champions League tegen Istanbul Basaksehir (4-1 winst) de eerste twee doelpunten voor zijn rekening, waarvan de eerste van enorme schoonheid was. Bruno Fernandes vestigde dinsdag een clubrecord: nooit kwam een middenvelder van Manchester United sneller tot twintig doelpunten dan hij; Bruno Fernandes staat na 35 officiële duels op 21 goals.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Scoorde tegen Everton vorig seizoen van buiten de box kan ik me goed herinneren. Veruit de beste aankoop van United in de afgelopen jaren. Jammer dat hij en Pogba nog geen heerlijk tandem vormen. Dit was wel zo toen Pogba terugkwam van zijn blessure. Met Bruno, Rashford, Martial, Greenwood, Cavani moet je elke wedstrijd echt wel 2/3 spelers hebben die zullen presteren. Voorlopig lijkt Solksjaer een gebalanceerd middenveld te willen creëeren met Bruno verantwoordelijk voor de productie. Maar Bruno is wellicht de beste aanvallende middenvelder/10 die erloopt sinds zijn komst. Anders dan de Bruyne maar zeker van dat kaliber.

25 november 2020 om 11:57

Hij had vorig seizoen toch echt wel een periode waarin hij zeer matig speelde maar dat verbloemde met goals (regelmatig een penalty). Het valt wel niet te ontkennen dat hij Man U echt een nieuw elan gegeven heeft. Maar om hem qua niveau met de Bruyne te vergelijken (de beste middenvelder van de afgelopen 5 seizoenen naar mijn idee, zeker op meer aanvallend gebied) is misschien nog wat prematuur.

25 november 2020 om 12:05

Echter heeft Kevin ook flinke perioden waarin hij weinig toevoegt, niet alleen qua goals maar ook qua assists gaat Bruno harder in een minder scorende team. Tuurlijk laat Kevin het al jaren zien op een hoger niveau maar Bruno gaat precies net zo door als waar hij was gebleven in Portugal. Vind hem wel een lagere ondergrens hebben dan Kevin, wanneer hij slecht is kan hij echt alles verspelen.

25 november 2020 om 12:56

Jij kan niet ontkennen dat Bruno dit seizoen beter gestart is als De Bruyne. En als dit zich zo voortzet en Bruno naast PL ook en CL blijft schitteren dan heeft De Bruyne niets aan zijn voorgaande jaren. En iedereen praat over penalties terwijl Fernandes alleen al meer kansen heeft gecreeerd dan Arsenal bijeen, veel open goals heeft en assists. Daarnaast miste De Bruyne een penalty tegen Liverpool. Blijkbaar toch niet zo makkelijk als iedereen denkt. Op het einde van het seizoen zullen de ontkenners nog weinig argumenten hebben dus wij wachten wel af.

25 november 2020 om 12:59

Niemand ontkent dat Fernandes een geweldige impuls aan Utd heeft gegeven, maar KdB heeft een City naar de titel geholpen met een recordaantal punten en heeft het assistrecord van Henry geevenaard. Bruno kan daar echt nog niet aan tippen.

25 november 2020 om 13:02

Jij kan niet ontkennen dat De Bruyne al 10 keer meer gepresteerd heeft, en natuurlijk zijn eerdere prestaties wel relevant. Of vindt je dat immobile ook van het niveau Ronaldo is omdat hij vorig seizoen meer goals maakte? En je hebt trouwens gelijk dat Bruno nu een stuk beter gestart is dan de Bruyne, die voor zijn doen echt een extreem slappe start van het seizoen doormaakt.

25 november 2020 om 13:20

Ik ontken niet dat De Bruyne meer gepresteerd heeft omdat hij al jaren met City meedraait. Maar dat is geen argument om de twee nu te vergelijken. Op deze manier gaat niemand beter zijn dan De Bruyne aangezien hij zolang al zo'n hoog niveau haalt. Hetzelde met Ronaldo en Messi. In mijn ogen moeten we sowieso op het einde van het seizoen oordelen maar zoals ik al zei, als dit zich voortzet dan zal men moeten erkennen dat Bruno op het zelfde niveau is gekomen als De Bruyne.

25 november 2020 om 14:04

Ik ben ook een groot fan van de Bruyne, maar zijn gebrek aan constantheid is soms wat frustrerend. Dat is echt zijn achilleshiel.

25 november 2020 om 14:24

Gaat toch om huidige niveau Lierse, de rest is leuk en aardig maar telt niet meer

25 november 2020 om 15:56

En toch zou 9 van de 10 neutrale voetbal fans kiezen voor de Bruyne als ze de keuze zouden krijgen tussen deze twee. Bruno is fantastisch, maar de Bruyne is in normale doen een klasse beter. De pasjes waar hij mee strooit zijn gewoon niet normaal. Daarnaast heeft de Bruyne ook nog best wat skill. Dat penalty hupje van Bruno doet voor mij sowieso al af.

25 november 2020 om 16:41

Ze spelen ook niet helemaal dezelfde rol. Bruno kan beter schieten. De Bruyne heeft een fantastisch schot overigens. Maar de Bruyne vindt ik weer beter in het maken van het spel en uiteraard in het geven van de eindpass.

25 november 2020 om 18:05

Horen jullie jezelf wel? Met alle respect hoor. Maar de Bruynes grote kracht is net zijn constante in zijn prestaties. Natuurlijk heeft hij wel eens een offday of mindere periode. Newsflash: hij is een ook maar een mens. Maar verder is ie wel veel constanter dan de meeste voetballers. Adama Traoré bijvoorbeeld is totaal niet constant. De Bruyne toch wel zeker? Anders raak je ook niet elk seizoen aan zulke fenomenale cijfers waarin hij record na record breekt. Dat is de logica zelve. Als je een 1 op 2 wedstrijden slecht speelt ga je daar echt niet aan komen.

Een van de weinige aankopen van de afgelopen jaren die wel 100% geslaagd zijn. Statistieken moet je natuurlijk een beetje doorheen kijken qua penalty's maar dan nog voegt hij dermate veel toe aan het spel.

Bruno Fernandes is een wereldklasse leider op het middenveld. Er is geen team op de wereld momenteel waar hij op de bank zou zitten. Real en Barca hebben echt lopen te slapen.. zijn talent was al jarenlang zichtbaar. Wel geweldig voor Man United om weer een echte wereldklasse leider in huis te hebben!

25 november 2020 om 12:03

Ongelofelijk, bij Sporting was dat idd al zo duidelijk wat die kan. Is echt gewoon een geweldige speler. Voor Utd aanhangers moet dit toch een hele verademing zijn om weer is iemand vanuit t middenveld te zien swingen daar

25 november 2020 om 12:46

ik vraag me af of fernades heel lang bij man utd zal blijven als hij dit niveau aanhoudt. Ik zie in hem wel als een mogelijk opvolger van Ramos om de nieuwe galacticos te gaan leiden. Altijd voorop in de strijd, niet bang om vuil werk op te moeten knappen. Als je ook de verhalen hoort niet bang om de leiding te nemen in de kleedkamer. in zijn sporting tijd ontwikkelde hij zich tot een natuurlijke leider en dat zie je bij manu utd ook gebeuren. Ik zie hem graag in het maagdelijk wit spelen.

25 november 2020 om 13:25

Dit zal natuurlijk afhangen van of United eindelijk is topspelers gaat aantrekken. Bruno zal ook niet eeuwig wachten en voor de top 4 spelen. Als de incompetentie van Glazzers en Woodward verder blijft duren dan zal hij sowieso niet langer dan 2jaar bij ons blijven denk ik.

25 november 2020 om 13:59

Ik hoop voor jullie dat er komende periodes goed en vooral op de juiste manier wordt ingekocht. Met de status die Man utd. heeft behoren zijn altijd voor het kampioenschap mee te spelen. de eerste echt goede investering is met Fernandes gedaan. de tweede zou een goede technisch directeur zijn die niet alleen kijkt naar een potentiele grote naam. Als ze durven te investeren in een solide verdediger met veel ervaring die gewoon altijd een voldoende kan spelen creëren ze al veel meer rust achterin. Bonucci is wellicht te oud om het tempo van de PL aan te kunnen en heeft het bij Milan niet echt goed gedaan, maar zo iemand met zoveel ervaring naast een verdediger als maguire zou toch helpen in de organisatie achterin.

25 november 2020 om 14:05

Hij zou fantastisch bij Madrid passen. Hij is gemaakt voor hun speelstijl. Bij Barcelona zie ik hem niet passen zo. Die huidige 4231 van Koeman is echt even tijdelijk. In een 433 past hij simpelweg niet.

Toen hij kwam had ik mijn bedenkingen, maar wat heeft hij het tegendeel bewezen zeg. Zonder hem had Utd er echt veel slechter voor gestaan, ondanks het in de PL natuurlijk nog steeds niet hosanna is. Wel zijn die pingels een dingetje, niet zozeer voor hem maar voor Utd als club, wat krijgen die er veel mee zeg. Kan je zeggen dat je in de box moet zijn om ze te krijgen, maar hoe makkelijk ze gegeven worden is op zijn minst opvallend te noemen. Gisteren was er ook geen imo, Rashford wacht op het contact, zet zijn been voor de verdediger en laat zich vallen. En zo zijn er echt voldoende voorbeelden te noemen met als extreme die Zidane-turn die Fernandes maakte waarbij hij juist een overtreding op de verdediger maakte maar een pingel kreeg. Als ik dan zie dat wij er geen kregen voor die handsbal tegen Leeds kan ik me daar echt over opwinden.

25 november 2020 om 13:15

Niet mee eens, gisteren was het 50/50. Ja, Rashford zoekt het op door zijn lichaam voor de bal te zetten maar sinds wanneer is dat verboden? Het is een oerdomme verdediger die daar intrapt. Daarnaast noem je de enige penalty die inderdaad onterecht was vorig jaar. Maar de andere 20 waren gewoon terecht en kan je nog is opzoeken als jij wil. Ik kan je ook nog minstens 3 andere opnoemen waar United ook een penalty kon krijgen.

Dit seizoen heeft Leicester al 8 strafschoppen gekregen, terwijl United, Chelsea en Liverpool 4 hebben gekregen. Toch hoor ik alleen maar verontwaardiging tegen United. Fernandes heeft dit seizoen in PL meer kansen gecreëerd dan heel Arsenal bijeen. Zelfs als je zijn penalties niet meeteelt (nieuwe regels sinds Bruno) dan blijft hij meest scorende middenvelder van PL en nog is een pak assist daarbij.

25 november 2020 om 13:51

Waarom je die kansen moet noemen mbt Arsenal is me onduidelijk, maar zal je wel nodig vinden. Het is niet voor niets dat Utd vaak genoemd wordt omdat ze vorig seizoen enorm veel pingels gekregen hebben. Dat het dit seizoen wat normaler verdeeld is, is juist logisch.

25 november 2020 om 13:27

Alles lijkt idd in het voordeel van Utd te vallen. Bijna geen een penalty vind ik echt 100 procent terecht. Maar goed laten we zeggen dat ze al ruim 2 seizoenen geluk hebben.

25 november 2020 om 13:42

@blink Doe even serieus man. De allereerste penalty tegen Chelsea was al 100% terecht waar Zouma gewoon op de enkels van Rashford trapt. Sommige mensen gaan ontkennen dat de hemel blauw is. Wees niet zo iemand.

25 november 2020 om 14:05

De regel zegt dat wanneer de bal afwijkt van een ander lichaamsdeel en vervolgens tegen de arm gaat, er geen penalty wordt gegeven. Maar het siert je in ieder geval dat je jouw ongelijk over Bruno toegeeft.

25 november 2020 om 14:27

Wellicht, alleen wordt die regel dan niet altijd juist toegepast want ook dit seizoen zijn er al pingels gegeven waarbij de bal via een ander lichaamsdeel tegen de hand/arm kwam. Ik ben er ondertussen aan gewend dat Arsenal bijna niets mee krijgt, maar het blijft wel frustreren.

25 november 2020 om 14:36

Zullen we weer even on-topic gaan? Dus het gewoon hebben over Bruno F. en niet over al dan niet terechte pingels voor welke club dan ook?

Als die bij Real of Barca beland zou dat echt gruwelijk zijn. Tandem Bruno-Valverde of Bruno-Frenkie! Hoe goed hij het ook doet bij United, denk ik dat hij beter zou passen bij Real of Barca. Bij Bayern zie ik hem niet passen in Duitsland en Liverpool heeft onlangs Thiago aangekocht. Hij zou ook het middenveld van PSG en Juve meteen voorzien van een absurde kwaliteitsinjectie... maar United zie ik de komende jaren gewoonweg nog niet aanhaken bij Liverpool. En ik ben van mening dat deze Bruno gewoon bij de top van de top hoort te spelen.

Het mag dan wel voor meer dan de helft strafschoppen zijn, maar op doel trappen kan deze man als geen ander. Dat bewijst hij ook wel als je liefst 12 penalties kan omzetten. Doe het maar eens, want ze gaan je daar op bestuderen na een tijd. Niet zo makkelijk als men denkt.

Kan me de wedstrijd van Fernandez tegen PSV nog herinneren, wat was die goed zeg. Zo zie je maar weer dat je voor topspelers niet altijd de hoofdprijs hoeft te betalen. Als je kijkt naar de top-10 duurste transfers kan je stellen dat 7 spelers hun prijskaart (nog) niet hebben waargemaakt: Coutinho, Dembele, Griezzman, Felix, Hazard, Bale en Pogba.

25 november 2020 om 14:07

Bale won wel de nodige Cl's. Coutinho en Dembele waren alleen maar zo duur omdat Barcelona op een berg geld zat na de Neymar deal. Hun echte waarde was waarschijnlijk de helft van de transfersoem of net iets meer dan dat.

25 november 2020 om 14:19

Hazard is door Meunier verrot geschopt en daarna nog een keer in La Liga: twee enkeloperaties zouden zelfs Frenkie, Messi, Donny CR7, R9, Zlatan en Lewandovski het waarmaken beletten.

25 november 2020 om 20:06

João Felix maakt het dit seizoen volgens mij wel behoorlijk waar als hij zo door gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool3415
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. TraoréAanvaller00
David de GeaKeeper170
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper30
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger70
P. JonesVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

2 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren