Ten Hag imponeert ook bij Ajax: ‘Ik heb zoveel spelers transfers zien maken’

Woensdag, 25 november 2020 om 09:32Rian Rosendaal • Laatste update: 09:43

Sean Klaiber werkt bij Ajax wederom met Erik ten Hag, de trainer die hij al meemaakte in diens periode als oefenmeester van FC Utrecht. De rechtsbenige vleugelverdediger is vol lof over de coach en volgens Klaiber is Ten Hag helemaal niets veranderd sinds zijn overstap naar de Amsterdamse club. Vooral de tactische kwaliteiten van de Ajax-trainer staan in hoog aanzien bij de rechtsback.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

ZIe jij Sean Klaiber een vaste plaats veroveren bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Ondanks zijn sympathieke en positieve uistraling wat ongetwijfeld goed bevalt in de groep ben ik nog niet overtuigd. Als hij binnen de lijnen komt zie ik een ietwat druistige en onrusige speler die zich graag wilt bewijzen. Nog niet echt beslissende acties zien maken of mooie diepte passen. Het is vaak van het zelfde. Nee, ik vrees dat dit geen basisspeler gaat worden.

25 november 2020 om 12:05

Hij is ook helemaal niet gehaald om basis speler te worden, dus ik denk ook niet dat we hem daarop moeten beoordelen. Hij is gehaald als ervaren backup, om te voorkomen dat Ajax straks bij een paar blessures met 2 of 3 jonge onervaren spelers achterin moeten gaan spelen.

Er is veel geklaag over Ten Hag. Bij VI, bij de Telegraaf, hier op Voetbalzone.. maar ik ben het daar vrijwel nooit me eens. Natuurlijk doet hij wel eens dingen waar wij misschien niets van begrijpen (vorig jaar stelde hij Siem de Jong vanuit het niets op, dit jaar met Labyad) maar laten we die man vertrouwen. Zijn prestaties zijn uitstekend. Hij heeft prima spelers tot zijn beschikking, maar doet daar vervolgens ook iets mee. Ajax speelt sinds zijn komst aanvallend voetbal. Kijk naar het huidige doelsaldo. Dit jaar pas 2 duels verloren (waarvan 1 in de CL) en 1 duel gelijk (cl). Hij wint prijzen. Vertrouw hem dan en steun spelers als Labyad als onze manager ze opstelt.

25 november 2020 om 09:58

Ten Hag laat zien hoe grote voetballers hun trainerscarriere op zouden moeten bouwen. Investeren in jezelf en daar vandaan de boel opbouwen met vallen en opstaan. Mag ook ajb die eeuwige onzinnige dooddoener de prullenbak in? Die ene waar de trainer zo goed is als zn materiaal? Een gemiddelde trainer wel ja, een goede trainer haalt er meer uit. Dat doet Ten Hag overduidelijk.

25 november 2020 om 13:16

@Ijsmuts, helemaal mee eens! Ik lees zo vaak dat als de spelers goed zijn, het niet uitmaakt wie de trainer is. Opmerkingen als: "zelfs mijn oma zou dat team kunnen laten winnen", heb ik gezien. Maar precies zoals je zegt: een goede trainer maakt de spelers beter.

25 november 2020 om 15:53

Ik geloof zelf niet dat trainers spelers echt beter maken maar wel dat een trainer die logische beslissingen neemt spelers optimaal kan laten renderen, wat natuurlijk superbelangrijk is voor de ontwikkeling van een speler. Dat zie je b.v. met Klopp bij Liverpool die altijd het maximale uit zijn spelers haalt door ze op een plek te zetten waar hun kwaliteiten optimaal uit de verf komen. Op tactisch vlak kan een trainer spelers wel wat dingetjes bij leren maar ik denk niet dat een Ziyech zijn traptechniek van een coach heeft geleerd, dat een Haaland zijn neusje voor de goal van een coach heeft geleerd of dat een Neymar zijn techniek van een coach heeft geleerd

26 november 2020 om 15:13

Een coach kan een speler natuurlijk een hoop bijbrengen op tactisch gebied. Techniek (trap/dribbel) zal een speler grotendeels zelf moeten ontwikkelen, al kan een kans hem allicht trainingsmethodieken aanreiken. "wat dingetjes bijleren" op tactisch vlak is vrij denigrerend. Daarmee doel je waarschijnlijk op een gemiddelde trainer. Een Robben die alles al had meegemaakt was laaiend enthousiast over Guardiola. Die heeft niet "wat dingetjes bijgeleerd."

25 november 2020 om 10:13

Ik denk dat een deel van de kritiek op Ten Hag komt door zijn interviews. Het valt me de laatste tijd steeds meer op dat Ten Hag eigenlijk nooit iets negatiefs zegt over zijn spelers. Als een speler duidelijk gepaseerd is omdat hij als een natte krant speelde, zal Ten Hag altijd met een of ander krom verhaal over taktiek komen aanzetten. En in de media kijken ze dan naar die uitspraken en vallen ze daar over, terwijl hij gewoon z'n spelers in bescherming neemt en z'n eigen imago daarvoor wilt opofferen.

25 november 2020 om 13:49

Klopt man, nu je het zegt! Juiste constatering zeg.

25 november 2020 om 11:37

Ten Hag leert ook bij en krijgt misschien meer mogelijkheden. Zoals Labyad bijvoorbeeld. Ik snapte er niets van, dat Labyad aangetrokken werd. Ik dacht eerst dat het een verkapte afkoopsom voor ten Hag zelf was. Maar ondertussen blijkt hij een perfecte invalspeler te zijn, die je er prima bij kunt hebben op de bank. Ondertussen zie ik ten Hag zijn spelers vaker rust geven, zoals Tadic, die de afgelopen jaren echt te veel wedstrijden gespeeld heeft. Nu hij iets minder speelt stijgt zijn vorm ook. Labyad is goed genoeg om een wedstrijd tegen Heracles te winnen, dus ideale man voor de bank...

Zou mooi zijn als ie nu had gezegd: die Ten Hag heeft me toch saaie oefenstof, wordt geen speler beter van, maar ja, we verstaan hem toch niet Ik vind Ten Hag wel lekker stoicijns, gewoon zijn ding doen, omdat hij dat zo ziet en dat werpt zijn vruchten af. Spelers groeien wel onder hem, de vraag is of deze spelers niet zo getalenteerd zijn, dat ze onder iedere coach waren gegroeid. Iedere dag het uiterste van jezelf eisen, dat is topsport! Dat is met name ook een mentaal ding. Wat de 'kom op, volgende bal beter' werkt bij sommigen beter dan dat je meteen de wind van voren krijgt. En wat Klaiber betreft: zijn invalbeurten waren prima, ik denk iets meer verdediger dan Nous, maar Nous is aanvallend natuurlijk veel sterker.

25 november 2020 om 10:11

Ik denk dat hij al behoorlijk heeft bewezen dat hij dat ook met niet zo getalenteerde spelers kan. Dat is misschien zelfs wel de reden dat hij uiteindelijk is aangetrokken. Zijn prestaties bij Utrecht en voornamelijk hoe hij het maximale uit een redelijk gemiddelde spelers groep wist te halen. Overigens, ik snap dat je het als grapje bedoelde, maar ik word echt moe van die opmerkingen mbt Ten Hag die niet te verstaan is als tukker etc. Zal wel komen omdat ik zelf in het Oosten ben opgegroeid, of gewoon omdat zo'n grap na 3 jaar wat aan waarde verliest.

25 november 2020 om 11:15

Klopt, was grapje, ik vind dit soort artikelen namelijk echt stichting Open Deur, natuurlijk ligt het niveau bij Ajax hoger dan bij Utrecht. Overigens kom ik zelf uit het diepe Zuiden van het land, weer een ander onverstaanbaar dialect, lekker belangrijk. Dat Ten Hag niet met getalenteerde spelers kan, dat ben ik niet helemaal met je eens. Daarvoor werkt hij met teveel van deze spelers. Ik denk wel dat Ten Hag niet tegen vedette gedrag kan. Daar is hij te nuchter voor. In de absolute top zie je mega talenten, maar deze spelers hebben vaak ook ieder een aparte benadering nodig. Ik schat hem daarin niet geschikt.

25 november 2020 om 12:47

Ik weet het niet, als je bijvoorbeeld kijkt naar Labyad, die was destijds toen hij bij Utrecht binnenkwam wel een speler met zo'n 'label'. De manier waarop Labyad zich sinds Utrecht (en nu nog) gedraagt is uitstekend te noemen. Ik was bijvoorbeeld bang dat hij moeilijk zou gaan doen als ie niet aan spelen toe zou komen. Ondanks dat hij enorm lang niet in de plannen voorkwam, heeft hij altijd gevochten voor zijn kans. Ik heb toch sterk het gevoel dat Ten Hag hierin een grote rol heeft gespeeld.

25 november 2020 om 13:20

@DNSDKR, volgens mij zegt Sieb dat Ten Hag ook spelers met minder talent beter kan maken. Dus hij zegt precies hetzelfde als wat jij zegt.

Ten Hag doet het goed, soms vraag ik mij wel wel eens af of het dankzij of ondanks Ten Hag zo goed gaat en dat Tadic en Blind bv. sturing geven. De waarheid zal ergens in het midden zitten, hoe dan ook, zeker nu weinig te klagen over het spel en over Ten Hag. Enige wat ik nog graag zie verbeteren is wat vaker jeugdspelers brengen en iets minder middelmaat zoals Klaiber en Labyad, leuke selectie aanvulling, Labyad heeft mij dit seizoen positief verrast. Toch zie ik liever een talent doorbreken en kansen krijgen, alleen dan moet je die wel optijd een kans geven. Je weet dat Onana een keer vertrekt, geef Scherpen dan ook een keer de kans bijvoorbeeld. Of Taylor tegen Vvv.

25 november 2020 om 10:46

Ik denk dat Tadic meer sturing geeft dan Blind (in elk geval momenteel), ik zie/ hoor (gelukkig kan je veel meer horen zonder publiek in de stadions) Blind eigenlijk nooit echt sturen. Tadic lijkt mij meer het type die van zichzelf veel eist en dat ook van anderen verwacht en (super) boos wordt wanneer je er met de pet naar gooit.
Waar ik bij Ten Hag het meeste moeite mee heb (maar misschien ook wel de Ajax spelers in het algemeen) dat ze nooit eens zeggen dat de tegenstander het goed heeft gedaan, maar altijd dat ze het zelf slecht hebben gedaan. In je eigen kunnen geloven is 1 ding, maar het is niet verkeerd om zo nu en dan ook credits aan je tegenstander te geven.

Daarbij vind ik het ook altijd bijzonder dat er zoveel spelers met aanvallende intenties (nous, Nico op de backs, middenveld ook frivool/ ver naar voren en dan de aanval) en het dan (logisch) ook vaak gebeurt dat men de 'restverdediging' niet op orde heeft. Ten Hag komt dan altijd met 'spelers komen afspraken niet na' als dooddoener, maar dat is ook iets waar je als trainer (ook door bepaalde spelers op te stellen en wellicht wat meer controle in te bouwen) wel invloed op hebt, al is het maar door spelers een keer te laten banken als ze die afspraken niet na kunnen/ willen komen.

Ajax speelt momenteel overigens ook nog best wel stroef en ik vind het achterin nog niet erg stabiel ogen (al gaat het heel vaak wel net goed). Cijfermatig (door de uitslagen) wordt er veel verbloemd, maar vind het nog niet zo lekker lopen en dat is ook iets waar Ten Hag mee aan de gang moet in mijn ogen, met name wanneer er meer tegenstand is. Zoals tegen Heracles kan men op (minder dan) halve kracht nog wel winnen en kan je super aanvallend spelen, maar tegen een Liverpool bijvoorbeeld niet, dan loop je in het mes.
Daarin vind ik dat Ten Hag nog wel eens te eigenwijs is, en het gewoon toch probeert, maar ook als het niet loopt weigert (zo komt het over) de speelwijze aan te passen, bijvoorbeeld om bepaalde risico's eruit te halen. Ik mis in die zin bij Ten Hag het vernuft iets 'om te draaien' of de kracht zijn eigenwijzigheid overboort te gooien omdat hij ziet dat het even niet werkt. Dit kan je ook als kracht zien, natuurlijk, maar op momenten dat het ertoe doet (champions League) gaat het om 'nu' winnen en niet om aan het einde bovenaan staan.
Ik vond tegen Midtjylland het bijvoorbeeld niet erg overtuigend en ze gaven ook echt wel mogelijkheden weg (nu deed de tegenstander daar niet zoveel mee, maar dat was niet de verdienste van Ajax).

25 november 2020 om 12:38

Nee tuurlijk niet was natuurlijk niet de verdienste van Ajax dat ze snel voor kwamen tegen Midtjylland. Dat het nog niet zo loopt als afgelopen jaren is ook niet zo raar. Spelers vertrokken, nieuwe spelen aangetrokken. Ajax staat in de eredivisie op een record qua punten en goals. Europees al 16 wedstrijden ongeslagen ( als ik het goed heb ) Ow wat gaat het slecht!

25 november 2020 om 10:47

Geen ploeg in Nederland waar zoveel jeugdspelers de kans krijgen. En jij gaat klagen over te weinig kansen? Elke jeugdspeler die het verdient krijgt de kans. In 3 jaar tijd is Noa Lang wellicht de enige die mag klagen over te weinig speeltijd. Ook nu zijn Timber, Rensch Taylor en Brobbey al aangesloten bij de selectie en spelen Gravenberch en Traore (bijna) alles.

25 november 2020 om 12:37

T Kan toch gewoon zijn dankzij ten Hag. Waarom niet? Bij Utrecht was er geen blind en was er geen Tadić, maar daar deed hij het ook goed. En nu bij Ajax krijgt hij betere spelers tot zijn beschikking, maar presteert hij zeker in Europa toch boven verwachting (kijkend naar wat Ajax kan uitgeven in vergelijking met andere clubs daar). En wat je niet moet vergeten; er wordt lacherig gedaan, maar zijn relatie met zowel de pers als met zijn eigen spelers en beleidsbepalers is toch ook prima? Ik hoor nauwelijks ongelukkige spelers, overmars en Vd sar lijken happy, en ik vind vooral Driessen een zielige uitzondering als het gaat over geluiden uit de pers.

Tja het is gewoon een fenomenale trainer. Zijn statistieken spreken voor zich. In de laatste 20 jaar is er geen betere trainer bij Ajax geweest.

25 november 2020 om 12:45

50 miljoen lijkt me wat aan de hoge kant. En dat klinkt heel leuk maar als je zoals voor dit seizoen ook 4 basisspelers verkoopt voor 110 miljoen wordt je team er uiteindelijk minder op.

Ten Hag behoort tot de top 3 (actieve) Nederlandse trainers. Zijn wissels zijn niet altijd te volgen maar soms denk ik dat het ook om team belang gaat. Als je alleen 11 spelers gebruikt heb je grote kans dat de andere 20 zich niet gewenst voelen. Als je nu en dan iedereen wat speeltijd geeft er bij betrekt etc. krijg je als gehele selectie gewoon een uitstekende sfeer. Over Klaiber, tot nu toe gewoon een uitstekende back-up van Mazraoui. Fysiek is hij gewoon heel sterk en heeft een goede drive naar voren. Voetballend weet ik het nog niet zo zeer maar dat kunnen we pas echt goed zien als hij meerdere malen 90 minuten speelt op niveau. Nu als back-up van Mazraoui bij blessures of de laatste 20minuten om nog wat extra energie en power in te brengen is hij zeer geschikt voor vind ik.

Winnen van R.Mdrid in bernabeau met 4-1 en van juve in eigen huis is niet voor iedere ploeg weg gelegd en half finale cha.league halen. Top trainer

Trainer van niks. Het succesjaar met het bereiken van de halve finale CL, lijkt meer dankzij Schreuder, en de spelersgroep, die Ten Hag op een gegeven moment bijstuurde toen het niet best ging.

Een trainer die twee seizoenen achter elkaar de hele voorbereiding en ook nog eens vele maanden de competitie nodig heeft om eindelijk eens tot die logische opstelling te komen, kan misschien tactisch wel onderlegd zijn, maar heeft duidelijk geen oog voor het op de juiste plek zetten van de spelers.

Vorig seizoen eeuwig vasthouden aan Martinez en Alvarez op het middenveld. Hoe kom je daar in godsnaam bij? En dat na een seizoen met goed voetballende, pure middenvelders als Schöne en Frenkie. Totaal haaks. Door die kansloze opstelling en laffe mentaliteit, verliest Ajax thuis van Chelsea. Toen ging het pas echt fout, en toen pas greep hij in door Alvarez van het middenveld te halen, één wedstrijd te laat. Iedereen valt over Chelsea uit, maar thuis had Ajax het al totaal onnodig laten liggen.
Daarna eindelijk het middenveld Ziyech, Martinez en Van de Beek, om dat dan weer uit elkaar te halen omdat Ziyech per se Neres op rechtsbuiten moet vervangen. De tweede seizoenshelft was het echt stroperig en slecht voetbal. Dankzij corona kreeg Ajax de eerste plek toebedeeld. Dus eigenlijk geen kampioenschap, en door laffe keuzes uit de CL geknikkerd.

Dit seizoen precies hetzelfde. Weer een hele voorbereiding en maanden de competitie in verspild aan een totaal kansloze opstelling, met Alvarez op 6, Promes op 10 en Labyad in de spits. Het is eerder sabotage dan wat anders, echt absurd. Daar eeuwig aan vast houden, tot het heel duidelijk zoals verwacht door de buitenwacht niet loopt, en dan pas eens switchen, en dat bij aanvang CL, een fase waarin je beste elftal onderhand flink ingespeeld had moeten zijn.maar nee, deze werd aangevangen met een team dat zowat voor het eerste samenspeelde, puur door eeuwig absurd gepuzzel.

Voeg daarbij de zeer vreemde wissels (met name vorig seizoen), rare fratsen als ineens Siem de Jong én Van de Beek tegen een fel Groningen op te stellen, en ik snap totaal niet waarom dit zo'n goede trainer zou zijn. Het spel is ook alleen soms aantrekkelijk doordat de voorwaartsen relatief veel vrijheid krijgen, al is dat ook een stuk minder dan in het succesjaar met Schreuder. Het is nu meer een goede veldbezetting voor de goal regelen, en meer voorzetten. De opbouw is niet bijzonder, het onder druk uit voetballen niet best, en in de omschakeling naar balverlies grote gaten door de helft van het team achteruit loopt in plaats van druk te zetten en vooruit te verdedigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren