Spanje in de ban van ‘hartverscheurende’ beelden Lionel Messi op training

Woensdag, 25 november 2020 om 09:10Dominic Mostert • Laatste update: 09:25

Op sociale media gaan opvallende beelden rond van een recente trainingssessie van Barcelona. Supporters van de club trekken de precaire conclusie dat Lionel Messi zich 'eenzaam' voelt tussen zijn ploeggenoten; sommige fans spreken zelfs van 'hartverscheurende' beelden. De beelden zijn afkomstig van een sportprogramma van televisiezender Cuatro en worden massaal gedeeld en bekeken op Twitter.

Op de beelden is te zien dat Messi individueel het trainingsveld betreedt, terwijl een groep spelers met onder meer Frenkie de Jong op de achtergrond met elkaar praat en dolt. Tijdens een teambespreking onder leiding van trainer Ronald Koeman houdt Messi zijn hoofd gebogen. Aan het einde van de korte compilatie legt een lid van de technische staf, keeperstrainer José Ramón de la Fuente, zijn arm over de schouder van Messi.

Op de achtergrond: Frenkie de Jong heeft lol met ploeggenoten. Op de voorgrond: ??

Geplaatst door voetbalzone op Dinsdag 24 november 2020

De verslaggevers van Cuatro trekken de conclusie dat Messi tijdens de gehele training 'alleen' en 'met het hoofd naar beneden' over het veld van sportcomplex Ciutat Esportiva Joan Gamper liep. Het interesseerde hem ogenschijnlijk niet wat er gebeurde, luidt de analyse. Op sociale media klinkt hetzelfde sentiment. "Veel supporters interesseert het niet hoe hij zich voelt, maar hij is lusteloos en voelt zich mentaal niet goed na alle transferdrama. Ik hoop het beste voor hem, want hij oogt eenzaam", schrijft een fan van Barcelona op Twitter.

Afgelopen zomer probeerde de sterspeler een transfer te forceren, maar hij werd uiteindelijk aan zijn contract gehouden door Barcelona. Wel verkocht de club zijn goede vriend Luis Suárez aan Atlético Madrid. Messi is niet met zijn ploeggenoten meegereisd voor de Champions League-wedstrijd tegen Dynamo Kiev van dinsdagavond: de Argentijn krijgt rust van Koeman. Hetzelfde geldt voor De Jong.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door @osthoved89)

Dit gaat toch nergens over haha. Alsof hij zijn kind moet begraven. Wat enorm overdreven, hij is gewoon wat teruggetrokken dat is die altijd geweest.

24 november 2020 om 19:27

idd wat overtrokken, en al is dat niet het geval. Een ieder loopt toch wel eens ergens alleen.

24 november 2020 om 20:47

En daarom is het geen aanvoerder. Wat loopt hij er weer bij als de plaatselijke brugklasser zeg. Te genant voor woorden dat dit dan zogenaamd de grote leider is van de zogenaamd beste club ter wereld. Laat die jongen lekker weer voetballen ergens anders, vrij van het juk van zijn eigen zelfoverschatting en het waanidee dat hij groter dan de club is. Op schoot bij Pep, of misschien bij een andere club waar hij weer plezier krijgt in het spelletje, want dan is hij op zijn best. Messi zonder plezier is als Ronaldo zonder motivatie. Het werkt niet.

25 november 2020 om 10:16

Dit dus. Ik was 5 jaar geleden fan van de pure voetballer Messi. Al vond ik wel dat ie af en toe sjonge, ik koos altijd voor Messi als wat een voetballer moet zijn. Maar tegenwoordig zie ik een sikkeneurige man lopen die bakken met geld krijgt maar altijd ontevreden is. En hij vindt zijn rol als oppergod in Barcelona ook prima, maar het is nooit goed. Mijn respect voor Messi is dus aardig gedaald. Geweldige voetballer, misschien wel de beste ooit, maar tegenwoordig een matige prof. Ik kan dus echt niet tegen spelers met een slechte motivatie. Daarom kijk ik nu liever naar Ronaldo. Die laat zien wat het betekent om de beste te willen zijn. Ik hoop voor Barcelona dat ze snel van Messi af zijn. Met dankbaarheid win je geen prijzen.

25 november 2020 om 11:13

Absoluut, heb precies hetzelfde. En het is zo zonde want ook voor Messi is het toch veel leuker om weer vrijuit te voetballen, in een uitdagend team, met plezier, zonder al die buitenaardse verwachtingen.

25 november 2020 om 11:20

Vrij van het juk van zijn zelfoverschatting? Sinds wanneer heeft Messi last van zelfoverschatting? En hoe kun je zelfoverschatting hebben als je de beste voetballer ter wereld bént? Daar zit niks boven..

25 november 2020 om 11:57

Natuurlijk kun je je zelf wel overschatten als je beste bent. Je kunt namelijk denken dat je beter bent dan je daadwerkelijk bent. Dat kan ook als je de beste bent. Maar helaas is Messi niet meer de beste voetballer ter wereld. Als je er zo bij loopt (ook tijdens wedstrijden) terwijl je teamgenoten keihard moeten werken lijkt dat toch behoorlijk op wat zelfoverschatting en het gevoel hebben dat je boven de groep staat.

25 november 2020 om 12:15

Mee eens. Erg jammer om te zien en je had bijna gehoopt dat hij na afgelopen seizoen gestopt was want ik heb een voorgevoel dat dit seizoen en het seizoen erna enorm veel afbreuk gaan doen aan het beeld rondom deze legende.

25 november 2020 om 13:23

Messi is nog altijd de beste voetballer ter wereld die nu tijdelijk in een vormdip zit. Niks menselijks is hem vreemd. En de rest wordt er allemaal door jullie en de media (zie dit filmpje) bij verzonnen. En je bent de beste voetballer ter wereld, maar je overschat jezelf omdat je denkt dat je beter bent dan je daadwerkelijk bent. Wat een theorie van lik-me-vestje.

25 november 2020 om 13:46

Vertel me wat er raar is aan die theorie? Uitleg graag!

Messi mag dan misschien de beste ter wereld zijn, dat betekent niet dat hij daar niets meer voor hoeft te doen. Als je ziet hoe hij over het veld wandelt in de meeste wedstrijden (ik kijk bijna alles van Barcelona), dan kan je moeilijk zeggen dat hij hard werkt. De meeste spelers in een vormdip werken keihard om uit die dip te komen, maar dat is bij Messi niet het geval. Althans, dat is niet erg te zien. Ik verzin niks hoor, dus daar hoef je mij niet schuldig aan te maken. Ik zeg wat ik zie en trek daar mijn conclusies uit.

25 november 2020 om 15:36

Maar wat heeft een (in jouw ogen) gebrek aan arbeidsethos met zelfoverschatting te maken??

25 november 2020 om 16:52

Dat kun je lezen in mijn reacties, maar ik zal het uitleggen. Messi heeft, zoals ik het zie, het idee niet zo hard te hoeven werken omdat hij beter is dan de rest (denkt hij). Enkel is hij momenteel niet beter dan de rest, dus hij zou er goed aan doen om eens hard te gaan werken voor zijn team, ipv amper druk zetten, niet meer in de bal komen en alles wat hij al die andere jaren wel deed maar nu niet.

25 november 2020 om 20:42

Oppergod?? Bakken met geld?? Wat de F*Ck heeft dat hiermee te maken. Wat een domme reacties hier zeg, en maar negatief doen want daar zijn we goed in. Messi bashen en zover mogelijk de grond in drukken en mee lullen. Want ja jullie negatievelingen hier kennen Messi ook zo goed, hou alsjeblieft jullie reacties voor je. Ja het is een enorm salaris maar oh mijn God wat heeft deze man dat verdient als je naar zijn hele loopbaan kijkt. Cruijff heeft met zijn spel Barca bekend gemaakt maar Messi heeft met zijn teamgenoten, sinds zijn komst, Barca naar de top gebracht. De afgelopen jaren gaat het slecht met Barca door een slecht bestuur en slechte beslissingen en doet Barca niks anders dan afzakken van de top. Maar ja mensen Messi is de beste speler van de wereld dus hij moet het in z'n eentje doen. En ja mensen alles wat niet goed gaat is de schuld van Messi en de schuld van het salaris van Messi hé. Gisteren lieten ze nog een fragment zien na de cl wedstrijd van Messi die net uit de vliegtuig stapt na een vlucht van 15 uur...en zelfs de douane en natuurlijk de pers komen met verwijten en vragen puur om een reactie uit te lokken van Messi en dit weer compleet uit z'n verband te trekken. In dit fragment wilden ze een reactie van Messi over de uitspraken van griezmann en zijn zaakwaarnemer. Waarop Messi mooi antwoorden; ik ben het zat dat ik de schuld krijg van alle problemen bij Barcelona. Nou in mijn ogen had hij het niet beter kunnen zeggen. Mensen hier met hun reacties over Messi die een schrikbewind voert en altijd ontevreden is. Waar hebben jullie het over altijd ontevreden??? Deze man had niks anders dan plezier in het spel, dat is hem afgenomen, ik herhaal, afgenomen door het slechte bestuur en beslissingen. Afgelopen jaren is de kwaliteit van Barca als team niks anders aan het doen dan afzwakken. Messi deed van alles in zijn rol als aanvaller in de aanval. Hij gaf assist als geen ander, hij scoorde zelf, hij had het inzicht, loopacties en het is een slimme speler op het veld. En als je er zoveel in stopt en er komt jaren bijna niks voor terug in teamverband (CL winnen bijv.), dan is het niet gek dat je er geen energie meer uit haalt maar dat alle energie uit je wordt gezogen. Maar ja alles is de schuld van Messi hé ga zo door mensen.

26 november 2020 om 06:39

Alles je kan toch zien wat voor een verschil het is met ronaldo bij juve en messi bij barca. De 1 draagt zijn team nu(in competitie nu en nee ik ben geen fan van ronaldo of messi maar gewoon ree). En voor al die miljoenen mag je ook wel wat terug verwachten. Niet alles hoort gratis te zijn...

Pfoe. Wat hartverscheurend.. een miljonair heeft het niet zo naar zijn zin op werk. Blijf genuanceerd voetbalzone. Wel terecht dat Messi alleen loopt. Werkt niet voor het team, hoort er ook niet bij te horen.

24 november 2020 om 18:17

Waarom altijd salaris van degene erbij halen? Messi kon het goed vinden met Neymar, Suarez, Vidal enz. Als die allemaar er niet zijn, dan is het toch normaal dat ie zich eenzaam voelt op de training?

24 november 2020 om 18:22

Meneer zit al 15 jaar bij de club ofzo , vervolgens ga je een eigen groepje creeren , namelijk Suarez , Neymar en Messi, als die 2 weg zijn dan heeft de rest echt geen trek meer in je hoor, vooral niet als je jaren met Messi hebt gespeeld en hij schuift iedereen opzij tenkoste van 2 maatjes.

24 november 2020 om 18:30

Een speler die niet gemotiveerd lijkt, niet presteert en niet werkt voor de ploeg, mag je best spiegelen aan z'n exorbitante salaris. Als een club je zoveel betaalt, mag je op z'n minst energie en werklust verwachten. Mindere periodes kunnen gebeuren, laks en inspiratieloos zijn niet. Bovendien kun je best vraagtekens zetten bij die eenzaamheid. Waarom duiken er dan nu pas beelden van op terwijl het seizoen al een aantal maanden aan de gang is? Als je maar goed genoeg zoekt, zijn er van elke speler wel beelden in een week waarop hij even alleen loopt of met het hoofd naar beneden staat. Daar hoeft echt niets achter te zitten.

24 november 2020 om 18:57

Omdat die zoveel geld verdiend moet je meer energie verwachten? Wat een onzin op basis van wat? Hij heeft die hele club op de kaart gezet en als die er niet was hadden ze afgelopen 15 jaar nooit zoveel prijzen gewonnen. Hij is in elke ploeg van Barcelona de allerbeste en iedereen kijkt tegen hem op zelfs spelers als Henry, Ronaldinho, Xavi, Iniesta noem ze maar allemaal op. Ze moesten nooit Griezmann halen en ook geen Koeman, beide zijn totaal niet geschikt voor Barcelona. De laatste heeft echt alles verpest door Suarez en Vidal weg te doen. Ze hadden makkelijk nog een jaar meegekund, maar Koeman vond het zo nodig om op zijn een negatieve manier te handelen. Hij is de schuldige dat Messi zich zo voelt en niet tot zijn recht komt tussen al deze middelmatige spelers. Hij verdiend de salaris wat die nu krijgt op al zijn werk voor Barcelona denk dat prijzen in het leven meer waard zijn dan geld. Hij is de beste speler die ooit bij Barcelona heeft gespeeld.

24 november 2020 om 20:40

Volgens mij was de beslissing om Suárez te verkopen toch niet gemaakt door maar voor Koeman? Dacht daar een heel artikel over gelezen te hebben, dat hij ook in mijn ogen tactische niet sterk genoeg is kan ik wel met je mee gaan. Visual was volgens mij trouwens het zelfde verhaal.

25 november 2020 om 06:35

Wat klets jij nou toch, club op de kaart gezet. Daarmee doe je Cruijff zwaar tekort. En beste speler, misschien, maar op dit moment speelt hij zelf als een natte krant

25 november 2020 om 09:48

Er gaan geregeld collega's van me waarmee ik goed overweg kon elders werken dan komen er weer nieuwe en ga je weer verder. Fan van Messi geweest maar ik vind hem al een tijdje een jankerd, en wat hij op het veld laat zien beschamend voor het geld hij gestort krijgt. Zo ja het salaris wordt er weer bijgehaald.

26 november 2020 om 06:41

Slap excuus heel slap dit. Iniesta xavi en puyol zijn toch ook gestopt. En toen kon hij het wel (nog)aan. Als hij het zo moeilijk heeft moet die gewoon zeggen dat hij fysiek niet meer kan.

25 november 2020 om 11:26

Niet te geloven hoe Messi op dit forum van beste speler ter wereld, na een iets minder half jaar helemaal afgebrand wordt. Werkelijk alles wordt uit zn verband gerukt en onder een vergrootglas gelegd. Misschien had ie wel last van winderigheid, of van een knijpkeutel en zondigde hij zich even af van de groep. Man man man, wat een conclusies worden er hier weer getrokken..

25 november 2020 om 12:02

Dan zit die knijpkeutel wel heel diep, want hij loopt er al geruime tijd ongeïnteresseerd bij. Tijdens wedstrijden is het niet anders dan wat we hier zien. Overigens snap ik best dat hij er mentaal niet altijd helemaal bij is, hij had immers liever niet meer bij Barcelona gespeeld. Maar dat is geen reden om je zo te presenteren als hij nu doet. En dat zeg ik inderdaad los van deze stemmingmakende beelden.

Misschien heeft hij (lichte) verkoudheidsklachten en moet hij afstand houden? Altijd vermakend om de (negatieve) conclusies te lezen. De pers moet sensatie schrijven uiteraard

24 november 2020 om 20:49

Ja ik ga ook altijd sip rondwandelen met mijn ziel onder mijn arm van een verkoudheid. Die slaat altijd op mijn motivatie en mijn levenslust. Messi is niet op zijn plek, let's face it, hij moet daar weg, anders is hij niet te redden. Als Messi fan zou je dit moeten aangrijpen om in te zien dat hij zo snel mogelijk weer ergens moet voetballen waar het wel leuk is!

25 november 2020 om 11:24

Nee, als hij (lichte) verkoudheidsklachten heeft, moet ie zich laten testen en tot de uitslag domweg thuisblijven. Dan ga je niet (ook niet op afstand) trainen.

Aahw , heb wel erg medelijden gekregen met Messi.
Om hem een hart onder de riem steken zou ik best wel met hem willen ruilen, als dat hem gelukkiger maakt heb ik het er wel voor over.

Geeft er eens iemand het goede voorbeeld van social distancing, is het opeens hartverscheurend. Het is ook nooit goed.

Wat zielig zeg, speelt bij een van de beste clubs ter wereld, heeft en verdient miljoenen door te voetballen, wordt geadoreerd door velen, heeft een mooie vrouw en kinderen. Wat heeft hij het zwaar zeg.

25 november 2020 om 11:57

Dus dat betekent dat hij het mentaal niet zwaar kan hebben? Iemand verdient genoeg geld en heeft een leuke baan en een mooie vrouw, dus hij mag niet ongelukkig zijn? Ik denk dat je de positieve invloed van die factoren zwaar overschat in vergelijking met wat iemand echt gelukkig maakt. Die jongen krijgt van bijna alles de schuld, ligt in de clinch met de club, zit met belastingperikelen. Ik snap wel dat hij zich niet gelukkig voelt. Een dik salaris koop je geen geluk voor!

Los van het feit dat je met hem echt geen medelijden hoeft te hebben, is het maar de vraag of hier echt iets aan de hand is. Als je even je best doet, kun je iedere speler er wel een keer zo uit laten zien. Men maakt er weer een mooi dramatisch verhaal van.

Ik dacht dat we net 1,5m ruimte moesten houden? Jaja Voetbalzone, jullie doen weer lekker meet die filmpjes en emoji's. Bende pubers daar bij de redactie die hun dingetje mogen doen?

De adoratie ten top. Hartverscheurend noemen omdat een volwassen man, een beetje afstand neemt op een training. Hij neemt zelf afstand en wordt niet op afstand gehouden. Laat die man toch. Misschien is hij in gedachten en bedenkt hij hoe hij iemand aan panna kan geven ofzo...

24 november 2020 om 20:53

Ik vind jou blinde liefde voor Messi eerder adoratie. Als je in zijn afgelopen maanden al niet ziet dat hij uit vorm is, niet op zijn plaats is in dit team, en het niet naar zijn zin heeft bij de club, dan ga je het nooit zien. Dat is prima, ooit was hij ook zo goed dat ik je blinde liefde nog wel begrijp.

25 november 2020 om 06:15

Ik ben totaal geen fan van Messi. Goede voetballer, maar bij de verkeerde club.
Ik vraag me af hoe je mijn reactie leest en dan denkt dat ik blinde liefde voor Messi heb?

25 november 2020 om 11:14

Dan lees ik het verkeerd! My bad. Wat ik dacht te lezen is dat je schrijft dat het allemaal wel prima gaat met Messi bij Barca. En dat is volgens mij duidelijk niet het geval. Vind zelf de beelden overigens ook wel degelijk sprekend.

Als we dit al hartverscheurend gaan noemen, dan heb je nog maar heel weinig hartverscheurends voorbij zien komen. Een speler die op een training een beetje alleen loopt. Het is mij wat.

Hoe kunnen zijn miljoenen hem op dat moment helpen? Het zijn gewoon mensen met gevoelens man. Als je niet gelukkig bent, kan geen rijkdom je helpen. Doet me denken aan Minecraft oprichter markus persson die zich ondanks zijn miljarden geïsoleerd en eenzaam voelde.

24 november 2020 om 18:54

En wat us de reden dat je zijn miljoenen er bij houdt? Omdat iemand van de media zo iets maakt? Denk dat er over messi al 10 dingen zijn verzonnen. Het hoofd team zat trouwens toch in Kiev te trainen. Messi hoeft toch geen vriendjes te zijn met elke ziel die rond loopt in de club. Laten we meteen conclusie trekken ondat een journalist dat zegt

24 november 2020 om 18:55

Excuses dit is een training voor dat ze weg zijn gegaan. Nog steeds lijkt me niet dat Messi zich eenzaam en dood ongelukkig voelt.

Jesus wat uitvergroot weer dit.. Je ziet de beste speler ter wereld zich even minder betrokken bij de training zijn , niemand weet wat daar de gedachte achter is. Nee maar wij allemaal weten het dondersgoed te vertellen kom op man, die is toch wat de media wilt.. Trieste zooitje

Nu is Messi altijd al ingetogen en geen spraakwaterval, maar je kan wel merken dat hij toewerkt naar de uitgang. Barca wilde hem afgelopen zomer niet laten gaan maar hoe hij er dit seizoen tot nu toe bij loopt... Zo energiek als Ronaldo zal hij nooit worden, maar dit is echt wel een beetje met de ziel onder de arm. Had dan gewoon lekker thuis gebleven. Dit verpest gewoon ook echt de sfeer. Ik ben geen Koeman fan, maar op dit moment Messi in je selectie hebben lijkt me toch niet zo heel lekker. Die kan er zomaar uitvliegen omdat je door je sterspeler zomaar met tien man op het veld loopt.

Eenzaam of gewoon lui? Moet zeggen dat heel de ploeg er maar een beetje bijloopt van het zal allemaal wel. Kijk maar eens een training van Leeds daar krijgt de trainer wel van iedereen 110% inzet. Slappe hap daar bij Barca, ontzettend zonde. En volgens mij is Messi ook niet zo gezellig om lekker mee te kletsen of te dollen op de training...

24 november 2020 om 22:06

Volgensmij gaat dat al jaren zo in Barcelona. Of het waar is weet ik natuurlijk niet maar heb wel is gelezen dat ze daar de trainingen niet zo serieus nemen en af en toe een beetje gaan basketballen etc.

Ja, met knip en plakwerk kun je het altijd hartverscheurend laten lijken. Woon al jaren in spanje, maar heb nu niet echt een hoge pet op van de Spaanse commerciële zenders zoals cuatro en la sexta, maar goed.

Die Messi moet eens gewoon gaan doen waarvoor hij dik betaald wordt in plaats van allerlei zaken als breekijzer te gebruiken voor een eventueel vertrek of komst van spelers die hij graag ziet komen. Hij lijkt het minimale te doen in wedstrijden en daardoor nemen ook de resultaten van Barcelona af. Hij was altijd beslissend en mijne I Iens bezig met een breuk. Anderen, zoals Koeman, kunnen daarvan weleens de dupe worden.

Hartverscheurend... Bekijk beelden van kids in Afrika of kindjes hier die niet de kans krijgen om te sporten.. Dat is pas hartverscheurend... Niet van een mannetje die miljoenen verdient en alles op alles zette deze zomer weg te gaan en er nu met zijn pet naar gooit... Levert ie die miljoenen ook in tbv het niet leveren van diensten... Hartverscheurend my ass

25 november 2020 om 09:34

Zo is dat, lijkt wel een verwende kindje. Mentaliteit is nul komma nul.

Kom op VZ, dit soort berichten neem je toch niet serieus? Of is dit een sentatie/roddelblad geworden?

Mocht het echt allemaal waar zijn dan zie je hier toch wel de ware aard van de persoon Messi. Maar goed media is natuurlijk goed in het opblazen van dingen dus het zal allemaal wel gezocht zijn. Neemt niet weg dat Barca deze man gewoon afgelopen zomer voor de hoofdprijs had moeten verkopen waren ze beter af geweest als je 3 versterkingen daarvoor gehaald had. Messi is geen Ronaldo of Zlatan die doorblijft gaan en aftakel proces gaat bij hem veel sneller. Dan had je beter op een goed moment afscheid kunnen nemen van Messi bij Barca dan op zo’n nare manier.

Misschien kunnen we een giro openen of wellicht kan Unicef iets voor hem doen? Arme jongen.

Ja tuurlijk is het een dik betaalde miljonair maar dat maakt volgens mij niet zoveel uit, hij voelt zich gewoon niet meer op zijn plaats bij Barcelona, kut baas kut collega's etc. Ach dit maken velen van ons toch ook mee bij een werkgever, het grote verschil is wel dat je dan iets makkelijker gaat solliciteren want het zakgeld wat de meeste van ons ontvangen is niet een heel groot struikelblok. En een opzegtermijn van 1 a 2 maanden valt ook nog wel te overzien.

Messie heeft gelijk, laat hem met rust en zeker met dat zogenaamde nieuws over hem. Het is een moment opname en wordt meteen omschreven als groot nieuws. Laat de man met rust.

Meneer loopt gewoon ongeïnteresseerd met een dikke lip rond, niks "hartverscheurend". Eerder strontvervelend en kinderachtig gedrag. Meng je tussen je teamgenoten, maak er het beste van. We krijgen allemaal wel eens onze zin niet, get over it.

Messi is echt één van de aller beste spelers op aarde. Maar het word tijd dat er afscheid genomen word door dit fenomeen!! Doet pijn, maar het moet. Als je Barca gister zag voetballen! Niet alle ballen naar Messi. Maar gewoon als team.

Het zou leuk zijn voor iedereen wanneer Messi ergens anders een nieuwe start krijgt en zijn plezier hervindt. Los daarvan: Ik lees hier een hoop over Messi en Ronaldo?!! De echte ster op leeftijd, de buitenaardse spits van dit moment, is toch echt Zlatan! Wat een held is dat zeg, op je 39e AC Milan eigenhandig aan de top brengen! Ibrahimovic maakt al zijn praatjes + zijn salaris waar! Held!

De kwalificatie "hartverscheurend" is er door sommige fans aan gegeven, niet door Cuatro of Voetbalzone. Waarom trappen 'we' met zijn allen toch steeds in zo'n val? Dit keer is het knip-en-plakwerk van wat beelden, die helemaal niet zo schokkend zijn; er kunnen tal van redenen zijn voor de beelden die we zien. Denk bijvoorbeeld eens aan de mogelijkheid dat hij op dit moment al had gehoord dat hij niet tegen Dinamo Kiev zou spelen, daar kun je als topsporter van balen. Mogelijk is hij toch niet helemaal fit en verklaart dat zijn wat mindere inzet op de training. Maar blijkbaar is het uiten van een genuanceerde mening niet populair.

Ach niemand weet de context van deze beelden. Beetje makkelijk scoren. Iedereen weet dat Messi niet in zijn beste doen zit momenteel, dus dan worden dit soort dingen er bij gehaald. Wat een enorme puinhoop heeft die Bartomeu achtergelaten zeg. Je zou bijna denken dat het een spion van Real is geweest

Van buitenaf naar binnen kijken is natuurlijk nooit makkelijk. Maar van wat ik zie is het vooral Messi die zichzelf op een eiland zet

het begint wel echt een schrijnende situatie te worden nu. tuurlijk wordt er heel nep nieuws geschreven in de media want messi en problemen verkoopt nou eenmaal. maar ik verbaas met wel enorm over het verval in de afgelopen tijd. zijn dribbels en de magie die hij altijd bracht zorgden er misschien voor dat hij zich het niet mee verdedigen en wandelen kon permitteren. maar nu barca het moeilijk heeft, is het belangrijk dat hij het team bij de hand neemt. en lukt dat niet op zijn gewoonlijke manier dan moet hij dit laten zien in zijn werklust. dat gif mis ik wel bij hem en als ik barcelona zie spelen ontbreekt dat toch wel. voor mij is messi nog steeds 1 van de beste voetballers aller tijden. maar nu moet hij als ultieme vedette laten zien hij niet alleen maar kan aanvallen, maar het voorop kan gaan in de strijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4925 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3722
4.Sevilla3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder193
PedriAanvaller192
A. GriezmannAanvaller185
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller162
TrincãoAanvaller160
Jordi AlbaVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3742 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 17 11 3 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Wéér hoofdrol voor scorende Frenkie de Jong op lastige bekeravond

Barcelona staat dankzij een doelpunt van Frenkie de Jong in de kwartfinales van de Copa del Rey. De Nederlander schoot het team van Ronald Koeman woensdagavond in het uitduel met Rayo...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren