Club Brugge zonder Dennis tegen Dortmund na bizarre ruzie in spelersbus

Dinsdag, 24 november 2020 om 09:08Yanick Vos • Laatste update: 10:32

Club Brugge neemt het vanavond op tegen Borussia Dortmund zonder Emmanuel Dennis. De Nigeriaanse aanvaller is er niet bij in de Champions League vanwege een disciplinaire schorsing. Volgens Het Laatste Nieuws is Dennis geschorst na een merkwaardig incident in de spelersbus. Hij is boos uit de bus gestapt omdat hij niet op zijn eigen plek mocht zitten.

Maandagochtend, vlak voordat Club Brugge met de spelersbus vertrok op weg naar Dortmund, zou de bom zijn gebarsten in het Belfius Basecamp, het trainingscomplex van de Belgische topclub. Aanleiding voor de onenigheid was Dennis, die in de bus was gaan zitten op een stoel die omwille de coronamaatregelen niet voor hem bestemd was. Stafleden, de teammanager, ploeggenoten en trainer Philippe Clement wezen hem op het feit dat hij daar niet mocht zitten. Daarop is een ‘felle discussie’ ontstaan, waarna Dennis ‘boos de bus verliet’. De bus is uiteindelijk zonder Dennis naar Duitsland vertrokken.

Navraag van de krant leert dat Dennis het de afgelopen weken al niet zo nauw nam met de regels binnen Club Brugge. Clement liet tijdens de persconferentie al weten dat Dennis er tegen Dortmund vanwege een disciplinaire schorsing niet bij is. Volgens het dagblad dreigt een stevige financiële sanctie voor Dennis. “Het zou verbazen mochten er daarnaast geen sportieve gevolgen komen voor de Nigeriaan”, zo klinkt het. Een afgeketste transfer naar West Bromwich Albion afgelopen zomer zou de achterliggende reden zijn voor zijn gedrag. “In de catacomben voelt hij zich onaantastbaar, op het trainingsveld doet hij maar wat."

Binnen de spelersgroep is er volgens de krant veel irritatie richting de 23-jarige Nigeriaans international. Verschillende spelers zouden zich al sinds het begin van de voorbereiding aan hem ergeren. “Het is vooral het gedrag en 'houdinkje' waarmee Dennis zich in Westkapelle onmogelijk maakt, in een kleedkamer waar de ideale schoonzonen niet op één hand te tellen zijn”, schrijft Het Laatste Nieuws. “Velen van hen vinden Dennis de helft van de tijd maar een 'eng mannetje', dat enkel met zichzelf bezig is.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Is hij 23 of is hij 3? Wat een klein kind zeg. Sommige mensen maken het allemaal zo moeilijk voor zichzelf.

24 november 2020 om 09:32

Inderdaad zeg, wat een dom volk loopt er rond. Het verbaast me wel dat hij geen zwaar vuurwerk bij de bus had afgestoken na dit incident, dus je hebt nog een overtreffende trap.

24 november 2020 om 11:08

En dat zijn vaak ook nog eens degenen die voelen dat de hele wereld tegen ze is. Het ligt altijd aan de ander...

Tja sommige spelers hebben eenmaal strikte rituelen waaraan ze zich houden. Sommige kunnen anders niet meer normaal functioneren en krijgen een enorme storing in de bovenkamer wanneer dit niet lukt. Zo zie je nu met deze jongen. Het is toch een lichte vorm van autisme en daar kan beter mee omgegaan worden. Ik bedoel dit is niet alleen voetballers eigen natuurlijk, sommige mensen moeten eerst hun linker sok aandoen voordat ze rechter aan doen. "iedere gek, heeft zijn gebrek" werd wel eens gezegd.

24 november 2020 om 09:29

En dit is tegenwoordig het probleem in de wereld (Nederland). Je zoekt gelijk een excuus en praat het goed wat hij doet (zoals we tegenwoordig op elk kind ook maar gelijk een ‘speciaal’ sticker plakken als er wat gebeurd). Er wordt in de tekst gesproken over dat hij de Corona-maatregelen niet serieus neemt en al meerdere keren voor problemen heeft gezorgd door het niet naleven van de regels. Nergens wordt gesproken over een bijgeloof van de speler, maar plak er gelijk een stempel op en dat we hem met fluwelen handschoenen aan moeten pakken. Als ik zo lees, volkomen terecht en goed dat club Brugge aan geeft sancties op te leggen.

24 november 2020 om 09:37

Ik zeg dat er beter om gegaan kan worden met autistische trekjes van mensen. Dat vind jij dus iemand met "fluwelen handschoentjes" behandelen? Kille wereld leef jij in zeg.

24 november 2020 om 09:41

Toch geef je geen enkele kritiek op zijn gedrag en het negeren van de Corona regels... je oppert alleen dat er meer rekening met die jongen gehouden moet worden, terwijl die gewoon een verschrikkelijk kwal is.

24 november 2020 om 10:33

Kille wereld? Als hij geen diagnose van autisme heeft moet je hem echt niet gaan pamperen. Want daardoor ontstaan dit soort situaties omdat iedereen tegenwoordig maar zijn zin moet kunnen doen en niet tegen een “nee” kan.

24 november 2020 om 10:34

Ho ho go @ davidherres, geen woorden in mijn mond leggen. Ik zeg nergens dat we geen rekening met andere moeten houden. Ik zeg alleen dat we niet te snel stempels overal op moeten plakken en daar naar gaan handelen. Jij concludeert dat hij een autist is op basis van een artikel waar nergens naar voren komt dat die ook echt waar is en daar uit bepaal je dat we met ‘hem’ rekening moeten en dat we ons aan hem aan moeten passen. Terwijl er duidelijk in de tekst gesproken wordt over het niet naleven van de Corona-maatregelen en dat hij al gehele seizoen lastig is, dus daar baseer ik mijn conclusie op en vind ik dat jij iets concludeert wat onterecht en voorbarig is, wat tegenwoordig in de maatschappij gebeurd en we daardoor alles en iedereen in hokjes proppen of een mening over bepaalde personen hebben die ongegrond zijn. Beetje jammer!

24 november 2020 om 10:52

Hoe kom je erbij dat deze jongen autistisch is, Davidherres? Ik zie dat nergens vermeld staan, lijkt me een beetje een vreemde diagnose om te stellen op basis van 1 artikel op internet. Of ben jij de psychiater/gz-psycholoog van deze beste jongen? Laten we a.u.b. niet elke vorm van aanstelleritis als (een lichte vorm van) autisme gaan classificeren, dan is het eind zoek..

24 november 2020 om 10:53

@davidherres, hoe kijk je aan tegen de manier waarop Dennis rekening houdt met zijn ploeggenoten, de staf van Club Brugge, de fans van Club en verder iedereen die Corona regels na te leven heeft? Bovendien waren wij er niet bij hoe dit gesprek gevoerd is, maar ik kan me maar moeilijk voorstellen dat iedereen hier onredelijk was, behalve Dennis...

24 november 2020 om 11:16

@@davidherres Maar het kan ook zijn dat het een plek was naast de toilet in de bus en Dennis een spastische darm heeft. De wereld moet meer rekening houden met spastische darmen! Heb je daar ook een mening over?

24 november 2020 om 11:45

Is toch ook een enorme grap? Ze zijn allemaal negatief getest, op het veld knuffelen ze elkaar en ze staan samen onder de douche. Maar in de bus moet er 1.5m worden aangehouden. Blij dat er nog mensen die niet simpelweg de regeltjes volgen.

24 november 2020 om 12:03

Die test is 1x in de 3 dagen ofzo. In de tussentijd kan er van alles gebeuren, dus kun je beter afstand houden. Dat is toch logisch? Stel dat je het pas een dag na de test hebt en iedereen zit lekker bij elkaar op schoot? Dan is je hele team ineens de sjaak. Ben blij dat er nog mensen zijn die wel gewoon nadenken.

24 november 2020 om 11:00

NIVEA. Niet Invullen Voor Een Ander. Was je er bij DavidHerres? Lekker makkelijk om te oordelen vanaf je bank met een kopje koffie.

Lekkere reclame voor jezelf om alsnog een transfer te maken.

Lekker professioneel en maatschappelijk betrokken ben je dan als speler.

Dit is toch ook die enorme egoïst? Die nog nooit een bal heeft afgegeven en zelf nog van de 9/10 keer faalt (ik meen mij zoiets te herinneren vorige CL editie). Zoals al onbegrijpelijk dat deze jongen überhaupt nog zoveel minuten maakt. Zo een zou geen minuut mogen spelen voordat hij zijn houding verandert.

Terugzetten naar het team onder 13, daar hoort hij thuis, ongeacht zijn voetbalkwaliteiten. Overigens heeft hij die ook niet echt geloof ik, want die goals tegen Real Madrid waren meer geluk bij een ongeluk dan wijsheid, hij flikkerde gewoon over zijn eigen benen heen

24 november 2020 om 11:35

Maar het waren wel mooie doelpunten haha, wat een avond was dat zeg.

24 november 2020 om 12:02

Die eerste vond ik geen mooie goal hoor, hij wist niet eens wat hij deed.

Moge duidelijk zijn dat hij zich gewoon expres als een onmogelijke puber gedraagt omdat hij niet weg mocht afgelopen zomer. Beetje overtreffende trap van de Messi vandaag de dag bij Barca.

Het zit Brugge echt niet mee met aanvallers en CL. Vorig jaar had je toch ook al die mafketel die per se een penalty wilde nemen (en hierdoor de hierarchie doorbrak) om hem dan vervolgens te missen. Nu weet ik niet meer of dit Brugge de overwinning of een gelijkspel kostte?

24 november 2020 om 10:25

Op bezoek bij PSG wilde diagne inderdaad absoluut de penalty nemen en die partij eindigde op 1-0 voor PSG. Daarna heeft diagne geen wedstrijd meer gespeeld dacht ik, want daarvoor had hij zich ook al een aantal keer misdragen.

24 november 2020 om 12:48

Eigen schuld we moeten maar slimmere spelers kopen. Ik zeg al jaren dat ze ook eens naar intelligentie moeten kijken maar ze blijven spelers kopen met het IQ van een aardappel. En ze moeten niet te hoog in de boom zitten voor een speler als Dennis. Ze willen 25 miljoen tsja dat is onmogelijk, zeker in coronatijden toch. Verkoop hem verdorie voor 15 a 20 miljoen en haal een hongerige vervanger want zowel dennis als club zijn op elkaar uitgekeken.

24 november 2020 om 12:55

Jullie hebben Nakamba voor 13 miljoen verkocht, terwijl hij niet eens meer een basisspeler was. Opzich dus niet zo heel onlogisch dat ze voor Dennis zo hoog in de boom zaten aangezien al die Engelse degradatieploegen met absurd veel geld smijten. Uiteindelijk zal hij dus wel voor een bedrag van 10-15 miljoen vertrekken. Wel jammer dat het de groepsharmonie verstoort. Dan ben je als speler ook wel asociaal.

Waarschijnlijk wil hij met dit gedrag een transfer afdwingen , zodat ze liever van hem afzijn. Weet niet of er een club in hem geintresseerd is? Maakte van die aperte doelpunten , maar die tellen ook

Overschatte speler. En schijnbaar vindt hij zichzelf veel te goed. Gewoon zo snel mogelijk verkopen want die trapt dit seizoen ook echt amper een deuk in een pakje boter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. ServaisAanvaller
R. De MilUnknown
M. RitsMiddenvelder242
R. VormerMiddenvelder245
S. MignoletKeeper260
H. VanakenMiddenvelder236
D. OkerekeAanvaller224
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

0 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren