Johan Derksen begrijpt niks van PSV: ‘Dat is een vriendje van de trainer’

Maandag, 23 november 2020 om 21:24Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:26

Johan Derksen begrijpt niet waarom PSV Eran Zahavi heeft aangetrokken. Volgens de analist van Veronica Inside zit de 33-jarige spits bij de Nederlandse topclub Mohamed Ihattaren in de weg. Tegen FC Twente (1-1) mocht laatstgenoemde pas 22 minuten voor tijd invallen van trainer Roger Schmidt, "Ik begrijp niks van PSV, eigenlijk", opent Derksen zijn relaas.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Heeft Johan Derksen gelijk over Eran Zahavi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door chrico)

Een totaal misplaatste opmerking van Derksen gezien het feit dat het 2 spelers op verschillende posities zijn. Mocht hij nou Gotze als een sta in de weg noemen voor Mo dan begrijp ik dat nog. Ik begrijp alleen geen reet waarom het zo slecht is dat een Duitser zoveel toutjes in handen krijgt. Hij heeft toch alleen maar mooie dingen laten zien in Duitsland en staat ook daar goed op de kaart, meneer Derksen vind natuurlijk dat dat niet kan in Nederland met ons zogenaamde achterhaalde Nederlandse voetbalschool terwijl het bij andere clubs veel eerder gebeurt. Toon is allang blij met de commerciele waarde die hij en zn”vriendjes” vertegenwoordigen dus die zal er niet naar omkijken.

23 november 2020 om 21:51

Ik denk dat het komt doordat gisteren Mo er in kwam voor Zahavi. Daarbij is Derksen natuurlijk van minuut 1 geen fan van Schmidt. En door enkele weekenden achter elkaar waarin dhr Schmidt alleen maar zijn externe attributie error toont, alles ligt aan de Knvb en de scheidsrechters, ben ik ook kamp Derksen hoor. Punt is dat ik het prima vind dat een trainer van een concurrent eerst de fouten van anderen ziet en dan pas van zijn eigen team/eigen invloed, gezien dat vooralsnog nog weleens een puntverlies oplevert.

23 november 2020 om 22:04

Maar Derksen heeft geen toch punt wanneer hij stelt dat Zahavi Itaharren in de weg zit aangezien de ene een spits is en de andere een aanvallende middenvelder. Denkt dat Derksen zijn afkeer voor Schmidt hier speelt.

23 november 2020 om 22:29

Maar kwam Ihatttaren er gisteren niet voor Zahavi in dan? Ik snap ook wel dat Ihattaren vooral als creatieve middenvelder wordt gezien, maar volgens mij kan hij op meer posities uit de voeten als hij zelfs niet speelt als Gotze afwezig is, dan begrijp ik Derksen zijn verhaal wel aardig hoor.

23 november 2020 om 22:33

Jongens waar hebben we het over. We zijn miss net 11 wedstrijden op weg (9 in eredivisie) en gaan we nu al klagen over trainer en zn keuzes? Iets als even de tijd geven miss? Zelfs voor een psv is het niet makkelijk om een halve elftal aankopen in te passen en tegelijkertijd een ander systeem te gaan spelen. Al da gezeik op trainers en spelers zijn terecht als dit nog een jaar aanhoud maar geef die man en zn spelers eens de kans en ruimte om zijn ideeen verder te implementeren. Ik zou het niet erg vinden als we niet kampioen worden maar wel de aansluiting met ajax vinden, dat doe je niet in een weekje of 2.

24 november 2020 om 06:25

Een heel Jaar afwachten of de trainer zijn tactiek aanpast? We zijn juist 'al' 9 / 11 wedstrijden onderweg. Als je dan nu nog niet in de gaten hebt dat je tactiek niet werkt zou ik toch maar eens achter mijn oren krabben. Net zoals afgelopen zondag is het niet de eerste keer dat PSV het in de 2e helft niet meer bij kan benen.

24 november 2020 om 00:45

Dit is gewoon een 2 wekelijks terugkomende quote om tijd te vullen. Schimdt krijgt alle macht en dat is onbegrijpelijk terwijl Ihattaren wissel staat. Vrijdag krijgen we het weer te horen.

24 november 2020 om 10:45

En een aantal weken geleden riepen ze nog dat PSV als beste uit de transferperiode was gekomen. Zeg het maar... Overigens geef ik hem gelijk vwb Ihatarren. Die zou ik (nu) altijd opstellen.

Ihattaren was de hele week ziek geweest. Opnieuw heeft Derksen geen idee waar hij over meepraat. Telkens dezelfde stokpaardjes. Ookal ben ik geen fan van Zahavi, een vriendje van de trainer kun je het niet noemen. Hij speelde bij een andere club in China. Dan kun je ook zeggen dat Rashford de vriend is van Mourinho omdat die ook in de Premier League speelt

23 november 2020 om 22:25

Dat zou je wel degelijk kunnen zeggen als Mourinho Rashford naar een club meeneemt. Of vergeten we even dat Mourinho Manchester United gecoacht heeft?

24 november 2020 om 00:23

Inderdaad, niet goed geinformeerd en daarom precies in de rol van populist die hij zelf zo verafschuwt. Zahavi een 'vriendje van de trainer?' Derksen lijkt onderhand wel het vriendje van Ihattaren. Nee, Zahavi levert nog niet zoals verwacht. Maar wanneer Ihattaren niet thuisgeeft hoor ik Derksen of zijn tafelgenoten niet met kritiek. En dan moet hij ook nog in de spits ten koste van Zahavi begrijp ik?

Ihatarren was ziek en daarom niet helemaal fit. Snap dan ook wel dat ze hem eerst op de bank houden en Madueke erin zetten. Derksen moet eens verder kijken dan alleen maar populistische dingen roepen.

23 november 2020 om 21:58

Maar populistische dingen roepen, dat is toch zijn werk? Elke uitzending doet hij wel zo'n enorm overdreven uitspraak, zodat hij weer in de media komt en het halve land het er niet mee eens is. Dat vind hij het aller lekkerste volgens mij. Zahavi is gewoon een uitstekende speler, dat heeft hij al lang en breed bewezen. Nu loopt het nog even niet, maar dat kan gebeuren. Hij is ook nieuw in dit land. En daar komt ook bij dat vrijwel elke keer als Ihatarran gepasseerd werd dit was gedaan met een logische reden (niet helemaal fit, geen focus, net terug van een absentie...) Psv speelde echt heel goed, als ze dit straks langer volhouden kan het nog een mooi seizoen worden.

23 november 2020 om 22:46

@Craig Tucker, ik zie dat je voor Ajax bent maar je alsnog heel positief uitspreekt over PSV wat ik wel kan waarderen en tevens ben ik het als PSV-fan ook met je eens. Voordat Zahavi Corona kreeg was hij toch ook best in vorm? Iets van 7 goals in 5 wedstrijden (Israël meegerekend). Sinds dat ie terug is is het nog niet zoveel helaas. En inderdaad, PSV speelde in de eerste 60 minuten erg goed en hadden allang 0-3 voor moeten staan. Helaas gebeurde dit niet en was na dat uur ook echt de pijp leeg. Ik ben ook zeer benieuwd hoe het gaat als PSV straks in staat is om 75/80 minuten zo te kunnen voetballen en meer kansen te verzilveren. Wellicht is het dan ook handig om de energie en krachten ietwat te doseren

Wordt af en toe ook wel beetje moe dat ihattaren altijd moet spelen en geholpen moet worden. Deels klopt ook wel dat hij hulp moet krijgen en dit zal ongetwijfeld door bijv. Een dumfries gedaan worden. Maar hij moet het ook zelf doen en het op het veld laten zien, altijd zo makkelijk scoren. Laten we ook niet vergeten dat malen ook hopeloos aan het spelen is dit seizoen maar het nog enigzins verbloemd door treffers.

Wanneer Lammers niet was vertrokken hadden ze Zahavi niet gehaald. Dus wat een onzin. Die Zahavi schoot er laatst bij Israël wel gewoon drie in hè. Mogen spelers dan niet eens meer een bal verkeerd raken van meneer Derksen? Als ik het grote Oranje van 1974 nu zie gingen er ook genoeg ballen verkeerd hoor, ook van Cruijff en Van Hanegem ;-)

23 november 2020 om 21:41

Nou, Zahavi was niet alleen dit weekend slecht. Ik heb hem amper goed zien spelen.

23 november 2020 om 22:19

Hij zou de hele competitie naar de kloten schieten, dat valt inderdaad behoorlijk tegen.

23 november 2020 om 22:36

Had inderdaad ook meer van hem verwacht, aangezien veel PSV’ers zeiden dat hij hier makkelijk topscorer zou worden, maar 3 goals waarvan 2 penalty’s is tot nu toe bijzonder karig.

Betreft Ihattaren zit hij er naast. Die had zich ook al afgemeld bij Oranje. Voor de rest volledig met hem eens. Al kan ik niet zeggen dat Zahavi me tegenvalt, ik had al twijfels toen hij kwam en er hosanna was. Hij heeft fantastische statistieken in China en Israël, maar die competities zijn echt een stuk minder dan hier. Transfervrij, dus geen ramp. Maar imo geen speler die PSV maakt. Hij komt gewoon op een aantal vlakken, net iets tekort. Jammer dat Lammers weg wilde, die had meer toegevoegd dit jaar dan Zahavi.

23 november 2020 om 22:02

Wel een pittig salaris volgens mij.

Ihattaren was ziek, en geen spits.... dus? Die man roeprt gewoon maar wat.

23 november 2020 om 22:39

Hij kwam anders wel voor hem erin...

23 november 2020 om 22:58

Luuk de Jong dus ook een grote concurrent voor de positie van Blind in het Nederlands elftal? Want die kwam er uit eindelijk ook in voor Daley.... hou toch op joh.

OT: Altijd wel fan geweest van VI maar begin me meer en meer te ergeren aan het provocerden en infantiele gedrag van Johan (en Valentijn als hij aanschuift). Blij dat in ieder geval Wim nog een beetje op heeft zitten letten.

Zo nu krijgen we een machtsstrijd
Wie zal winnen
Derkzen of Schmidt. Gerbrandts kennende zal hij adviseren om Derkzen z'n zin te geven. Hij slijmt namelijk altijd verschrikkelijk als hij over of met Derkzen praat

23 november 2020 om 22:09

Jij denkt dat Gerbrand Schmidt er uit gaat gooien omdat Derksen het geen fantastische trainer vind? Of hoe moet ik je comment zien? 😅

23 november 2020 om 22:18

Ik denk dat Gebrands vanavond geen oog dicht doet na de kritiek van Derksen

Nee, Schmidt zal Ihataren gaan opstellen en Zahavi wordt (tweede) pinchhitter. Een soort Mittroglu
Gerbrandts is erg bang voor de publiek opinie en met name voor Derkzen.

Derksen en PSV blijft elke week weer hilarisch. Hij is zo slecht geinformeerd of doet de moeite niet om zich te informeren. Het is niet vreemd dat een jongen die 10 dagen ziek is geweest niet in de basis staat.

Wat een onzin weer. Zahavi komt helemaal niet voor de centen naar PSV. In Israel is al jarenlang een gigantische discussie ontstaan over Zahavi dat hij alleen maar in mindere competities kan scoren. Daarnaast heeft hij Israel anders ook heel vaak gered en vorige kwalificariereeks op de 2e plek geëindigd achter Harry Kane op de topscorerslijst. Dus Zahavi wilt juist alles eraan doen om het ook hier te gaan laten zien. Ik ben sinds zijn komst PSV veel meer gaan volgen en zie elke wedstrijd weer dat hij overgeslagen wordt door zijn medespelers. Vooral Malen en Madueke. Eigenlijk hoor je vrijwel niemand daarover. Want toen hij tegen Fortuna nog een prachtige assist gaf aan Malen was het nog een hele goede voetballer. Ook in zijn debuut tegen Rosenborg (goal en assist). Toen riep Derksen zelf nog dat hij wel makkelijk hier zijn goaltjes gaat meepikken. Het is allemaal zo makkelijk praten.Zahavi heeft het coronavirus gehad en is sindsdien niet in goede vorm. Ook bij het nationale team was hij beduidend minder de laatste wedstrijden. Zodra hij weer een beetje vertrouwen krijgt en wat meer in zijn vorm begint te komen, zullen jullie nog wel zien tot waar hij toe in staat is.

Derksen heeft natuurlijk geen punt als het gaat om concurrentie tussen Ihataren en Zahavi.
Echter had ik de wissel wel wat eerder verwacht, die Zahavi bakte er werkelijk waar helemaal niets van.
Besluiteloos, penalty missen, grote kansen om zeep helpen. Alles wat een spits niet moet doen, deed hij wel. Het zal wel niet goed voor zijn vertrouwen zijn om hem vroeg te wisselen, maar volgens mij had de trainer dat dit keer best kunnen doen.

Heerlijk. Elke week weer dat geneuzel van Johan Derksen over Psv. Zijn vriendjes van Bommel en van Marwijk naar de mond praten. Welke trainer er ook gekomen was, het zou voor Johan en foute geweest zijn. En dan ook die adoratie voor Ihatarren. Natuurlijk een geweldige speler. Maar laat het zelden zien. Een of twee mooie acties in een wedstrijd is onvoldoende. Als hij zijn techniek en talent functioneel maakt dan staat hij gewoon in de basis. Nu is dat nog niet zo. Laat hem dit jaar maar eens groeien en goed kijken naar Gotze. En Zehavi? Samen met de andere spitsen om tafel gaan zitten en elkaar sterker maken door goed samenspel. Dan worden ze individueel ook beter en komen ze vaker in scoringspositie.
Dus Johan. Niet zeuren. Richt je pijlen maar op de VAR of zo. Deze hetze richting maak je persoonlijk en dat dient nergens toe. Je ziet het al tijdens het programma. De anderen aan tafel nemen je al helemaal niet meer serieus. Gijp praat nooit mee en Genee zie je denken "daar gaan we weer".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 9 3 1 0
2020 Guangzhou City 7 4 1 0
2019 Guangzhou City 28 29 2 1
2018 Guangzhou City 26 20 3 0
2017 Guangzhou City 30 27 4 0
Laatste voetbalnieuws

Schmidt wisselt weer en laat grote namen op de bank van PSV

PSV start zaterdagavond niet in zijn sterkste opstelling in het uitduel met Sparta Rotterdam. Denzel Dumfries, Donyell Malen en Eran Zahavi vinden zichzelf terug op de bank op Het Kasteel. Cody...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren