De beste keepers van Nederland ooit? ‘Misschien een transfer maken’

Maandag, 23 november 2020 om 20:47Daniel Cabot Kerkdijk

Joop Hiele en Sander Westerveld zien Justin Bijlow en Joël Drommel een mooie toekomst tegemoetgaan. De doelman van Feyenoord kwam voor het eerst bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal toen Jasper Cillessen geblesseerd raakte, maar ook hij moest met een kwetsuur afzeggen. Dat was het moment dat Frank de Boer bij de sluitpost van FC Twente uitkwam. Drommel maakte weliswaar geen minuten in de voorbije interlandperiode, maar de ervaring bij Oranje neemt niemand hem meer af.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door meneertjej)
23 november 2020 om 20:58

Drommel kan ik niet over oordelen. Maar Bijlow heb ik al heel lang niet kunnen betrappen op een fout. Erg zeker en heerst in het strafschop gebied. En voor een keeper nog zeer jong

23 november 2020 om 21:04

Foutjes maakt hij wel hoor, maar dat is helemaal niet erg. Hij is nog inderdaad heel jong en heeft een enorme potentie. Die komt er wel.

23 november 2020 om 21:13

En zelfs topkeepers maken nog wel eens een fout of blunderen gewoon opzichtig. Kijk een Courtois maar eens terug voor Belgie laatst. Of De Gea bij United. Ter Stegen laat ook wel eens een steekje vallen en Ederson deed naast veel goede dingen ook bedenkelijke dingen de afgelopen paar seizoenen bij City. Het is ook niet alsof je in een videospel zit waarbij je op een bepaald level spelers van een paar niveaus lager altijd de baas bent. Zet zo'n topkeeper in de Eredivisie neer en ze zullen nog steeds zo nu en dan een bal te makkelijk doorlaten of blunderen. Dat hoort een beetje bij het vak. Hoe dan ook, ik vind Bijlow en Drommel allebei prima keepers die zich echt goed ontwikkelen en deel meningen hier dat het er dan triest uit ziet voor de toekomstige keepers van Oranje dan ook niet. Keepers breken vaker later door dan vroeg. Een Donnaruma is eerder uitzondering dan regel. Wat betreft Bijlow en Drommel is met name eerstgenoemde nog vrij jong voor een keeper, maar Drommel kan als hij deze ontwikkeling vast weet te houden ook nog best bij een mooie club of in een mooie competitie eindigen. En dan hoeven ze echt niet de wereldtop te halen.

23 november 2020 om 23:04

Foutjes maakt hij nog wel? Noem ze eens op dan, dit seizoen echt op nagenoeg geen fout te betrappen en ontzettend stabiel. Moeilijk hé als Feyenoord een keer een groot talent heeft rondlopen.

24 november 2020 om 03:44

@buitesnspelgoal ja het gaat niet om foutjes want die maakt iedere keeper.. het gaat erom hoeveel ogenschijnelijk onhoudbare ballen of wereldreddingen maak je.. en deze 2 hebben dat nooit gedaan en zullen dat wss ook niet zo snel doen... het niveau is betreurend laag op de nederlandse velden bij keepers ook onana maakt nooit een wereldredding en is daarom ook geen subtop keeper en dat onana verreweg de veste keeper is op de nederlandse velden zegt veel over het niveau. Mijn hoop is gevestigd op Scherpen maar als dat hem niet word dan gaan oranje als cillessen (wel een sub top keeper) stopt sws geen prijzen pakken. Echt bedroevend!

24 november 2020 om 03:49

@fr-berend hoeveel wereld reddingen heeft hij in zijn carriere gemaakt? 0!! Je vergelijkt hem met de rest van de keepers van de eredivisie maar dat is van een bedroevend niveau. Je mag blij zijn als bijlow ooit het niveau van onana haalt en die is niet eens goed genoeg voor de subtop in europa!

23 november 2020 om 20:59

Bijlow is voor zijn leeftijd al een prima keeper. Straalt ook wat uit, fijn voor verdedigers ook. Je zal een Cilissen achter hebben met zijn Droopy hoofd.

23 november 2020 om 21:09

Recoba19 doet net of het de laatste jaren zo geweldig is en alsof Bijlow dat niveau niet kan halen. Wat een onzin zeg, maar als je het niet wilt zien, dan zie je het niet. Ik verwacht dat Bijlow zijn ongelijk gaat bewijzen.

23 november 2020 om 21:14

Ga de samenvatting van afgelopen weekend even terugkijken. Drommel heeft echt ontzettend goede reflexen. En Bijlow doet daar niet voor onder. De tijd zal het leren, maar ik vind ze nu al 1 en 2

24 november 2020 om 03:54

Lol kijk jij ook wedstrijden in het buitenland? Onana is verreweg de beste keeper van de eredivisie en die is niet eens goed genoeg voor de subtop van europa. Cillessen is get zelfde niveau als onana en daarom ook verreweg onze beste keeper. Je zou je toch niet moeten voorstellen dat je met bijlow op een eind toernooi in het goal staat? Dan win je echt nooit die beker. Heb je hem ooit al eens kunnen betrappen op een wereld redding? Of je gaat me toch niet vertellen dat hij in de buurt komt van Onana?

24 november 2020 om 01:02

Bijlow heeft goede stappen gezet en gaat na het EK de komende 5 jaar gegarandeerd tot de 3 behoren. Of hij echt een betere keeper dan Cillessen gaat worden betwijfel ik echter, ik vond Cillessen beter op zijn leeftijd al speelt Bijlow wel meer nu dan Cillessen toen. overigens vind ik Cillessen helemaal geen slechte keeper, geen topper en heeft daarnaast niet echt een uitstraling waar je bang van wordt.

24 november 2020 om 03:55

Uitstraling is als keeper ook helemaal niet belangrijk. Als je maar vetrouwbaar bent.. we gaan cillessen zo hard missen als die stopt.

Drommel niet een goeie vervanger voor Onana (mocht hij aankomende zomer verkassen)?

23 november 2020 om 20:59

Ik denk dat je als Ajax zijnde hoger moet mikken voor 1e doelman. Dat wordt dan Cillessen (nog altijd de meest complete doelman van NL) of een buitenlander. Drommel zou je kunnen aantrekken voor over een jaar of twee, maar daar heb je in principe Scherpen al voor.

23 november 2020 om 21:15

Behalve dat Drommel veel atletischer is dan Scherpen en veel jonger dan Cillessen, die niet voor niks op de bank zit in Valencia. En Valencia is niet beter dan Ajax.

23 november 2020 om 21:51

Sorry, maar je moet als Ajax zijnde toch niet meer bij een Cillissen willen aankomen? Die heeft echt z’n beste tijd wel gehad.
Als Nederlandse topclub zou je toch juist voor een potentieel toptalent als Drommel moeten willen gaan als opvolger voor Onana?
Anyway, ik zie hem graag naar PSV komen anders.

24 november 2020 om 01:10

Potentieel toptalent Drommel? Kon er vorig jaar volgens velen nog helemaal niks van. Ajax heeft daarnaast met Scherpen een jongere keeper die ik niet minder vind. Daarnaast ook Kotarski, al verwacht ik dat hij verhuurd gaat worden. Nee, je denkt toch niet dat Ajax na de verkoop van Onana en die bankrekening bij Drommel uitkomt? Dat zal gewoon Cillessen worden voor de NL invloed, zijn meevoetballen, verleden bij Ajax en de prijs gezien hij wissel staat. Zelfde gebeurde met Blind en Klaassen. En Cillessen kan echt prima nog 3 jaar goed mee bij Ajax, niveau Onana zullen we niet zo snel meer zien. Zo niet halen ze een buitenlander, absoluut geen Drommel!

24 november 2020 om 03:58

@psvchampss cillesen is nu 32? Dat is juist de beste leeftijd voor een keeper! Dan is hij op zijn top. Dat hij niet speelt betekemd niet dat hij niet meer kan keepen. Keepen verleer je niet.

23 november 2020 om 21:05

Nee, hoop dat Scherpen gewoon de voorkeur krijgt. Die maakt echt stappen bij Jong Ajax en is stabieler nu dan Onana destijds bij Jong Ajax (en nee, dat zegt niets over de toekomst).

23 november 2020 om 21:12

Hopelijk geven ze gewoon scherpen de kans

23 november 2020 om 21:48

Je maakt een grapje hoop ik? Nog zo'n ballenvanger als Scherpen. Als Onana weggaat dan moet Ajax per direct Cillessen of Krul terug halen.

24 november 2020 om 11:01

Krul is een lijnkeeper. Een hele goede ook. Ook goed bij voorzetten en hoge balen. Maar uitkomen en meevoetballen kan hij niet. Ajax speelt ver van het doel. Dus voorzetten komen er weinig, uitkomen is belangrijk en meevoetballen ook. Ajax heeft vaak 70 procent balbezit. Dus Krul is een goede keeper, maar zeker niet voor Ajax. Je moet wel een keeper hebben die past bij Ajax. Cillessen zou kunnen. Drommel ook wel eventueel. Scherpen vind ik vooralsnog een grote gok.

23 november 2020 om 23:37

Nope. Zou de samenvatting Jong Ajax - volendam nog maar eens terug kijken. Scherpen gaat de vervanger worden van Onana. Benieuwd waar hij staat aan het einde van dit seizoen.

24 november 2020 om 01:12

Waarschijnlijk op de huldiging gezien hij 3e keeper van het 1e is.

24 november 2020 om 10:26

Ajax heeft Scherpen die maximaal wordt klaargestoomd nu, zodat hij de plek van Onana kan overnemen

Absoluut de 2 keepers die het gaan worden heel snel, hoop dat Bijlow wat minder blessure gevoelig wordt

"Meer dan 10 goede keepers?" Nou nou... Van der Sar en Waterreus waren zijncurrenten. Eerder ook De Goey en Hesp. Dat was het dan wel zo'n beetje. Tenzij je Boschker, Grim en Wapenaar gaat meerekenen

23 november 2020 om 21:04

We hadden toen Westerveld en Hesp bij internationale grote clubs, al waren dat geen internationale topkeepers. Het was toen met name wen periode waarbij je bij de beste NL clubs ervaren Nederlandse keepers had, waar het nu vooral talenten zijn. Vd Sar was eerste doelman, maar qua kwaliteit zat er kwalitatief gezien idd een groot gat tussen hem en de rest.

23 november 2020 om 21:20

Misschien 10 is een beetje overdreven, maar naast die namen die je noemde, had je ook nog Moens, Timmer, Stekelenburg debuteerde, etc. Dus de lichting keepers waren wel stukken beter die we nu hebben. Ik zie alleen Bijlow en Drommel het Nederlands elftal bereiken. Paes ben ik niet heel kapot van. Scherpen moet echt beter worden, zelfs in de KKD loopt hij te stuntelen. Dus we worden niet echt verwend in het laatste 10 jaar.

23 november 2020 om 21:50

Vergeet ook een Lodewijks niet, stabiele keeper die weinig fout deed. Moens was inderdaad veruit de meest getalenteerde (en op techniek vele malen beter dan bv vd Sar) maar was euhm, niet echt een prof. Dan zeg ik het maar voorzichtig.

24 november 2020 om 02:21

Menzo en van Breukelen waren ook geen slechte keepers

24 november 2020 om 15:46

dat is weer 10 jaar vóór Westerveld. Ben je wakker? De Goey hoort er ook eigenlijk al niet meer tussen. In het rijtje dat hier boven is genoemd kan je ook Zoetebier noemen maar Westerveld had enkel pech met Van der Sar. Al die andere doelmannen waren wel echt minder dan hem.

In het geval van Bijlow is het vooral te hopen dat zijn blessures verdwijnen. Is erg sterk bezig voor een langere periode, maar heeft wel vaak dat ie een serie wedstrijden moet missen vanwege blessures die hij niet in wedstrijden oploopt. Nu ook weer tot de winterstop eruit. Alsof hij niet belastbaar is als doelman. Dan ga je ook niet tot veel interlands komen, terwijl de kwaliteit er wel is,

Ik denk dat beide keepers nog lang niet aan hun plafond zitten. Drommel is laat begonnen met keepen, en dat is lange tijd goed zichtbaar geweest. Maar inmiddels keept hij al 2 jaar zeer stabiel en ontwikkelt hij zich goed door. Bijlow ontwikkelt zich ook goed door. Alleen lijkt hij helaas blessure gevoelig. In beide heren zit nog veel rek.

23 november 2020 om 21:16

Ik hoorde een maand geleden dat Drommel misschien wou bijtekenen? Heb er al een tijd niets meer over gehoord. Een broodje aap verhaal?

23 november 2020 om 21:20

Nee het is zeker geen broodje aap verhaal. Net na de voorbereiding heeft hij in een interview aangegeven dat hij openstaat voor een verlenging. Hij is tevreden met hoe het nu gaat, de sfeer is goed en wil wat terugdoen voor Twente. Toevallig las ik van de week nog een vraag van een supporter aan LtV hoe het zit met een eventuele contractverlenging. LtV gaf aan dat dat goed gaat komen.

Volgens mij is Drommel al 2 jaar stabiel aan het keepen en heeft hij alle fouten die jaren daar voor kunnen maken.zijn contract loopt niet lang meer door dus komende zomer is voor hem het moment om een transfer te maken. Als de ideale club niet komt zou ik als twente een som afspreken waardoor ze hem een jaar langer kunnen houden en hij alsnog interessant blijft voor Ajax of Psv. Win/win situatie

Bijlow heeft veel wedstrijden gekeept. Bedoelt hij in verhouding tot Drommel? Die speelde namelijk al 100 wedstrijden inmiddels.. begrijp die stelling van Westerveld niet helemaal..

Daar waar Drommel vorig seizoen nog weleens fouten maakte, is hij dit seizoen vooralsnog heel erg sterk aan het keepen. Uiteindelijk zal moeten blijken hoe Drommel en Bijlow zich ontwikkelen. Dat is bij doelmannen echt heel lastig in te schatten.

We hebben nog een groot talent rondlopen: Kjell Scherpen. Wacht maar tot hij zijn kans krijgt. Hij is veel completer dan deze beide heren.

23 november 2020 om 22:26

Oké, en onderbouw dat eens? Drommel heb ik te weinig gezien, maar Bijlow iedere wedstrijd en ik kan zeggen dat hij echt heel compleet is. Hij is atletisch, goede reflex, prima trap met links en rechts, heerst in de 16 en prima 1 op 1. Op welk vlak is Scherpen dan "veel completer"?

23 november 2020 om 22:27

Ow...en hij heeft uitstraling en houdt er ook nog eens af en toe een penalty uit.

Ik begrijp niet dat ze Paes overslaan. Jong, keeper van Jong Oranje en zeer getalenteerd. Stond bij Jong Oranje lang hoger in de pikorde, toevallig even geblesseerd maar let op, die komt terug.

23 november 2020 om 23:47

Scherpen ontwikkelt zich snel en prima. Vanavond tegen Volendam ook weer foutloos en het stuntelen ligt al ver achter hem. Lekker hoor een keeper die alles wat voor zijn doel komt ff uit de lucht plukt en met zijn 2.04 meter us hij akelig snel aan de grond.

24 november 2020 om 13:02

Scherpen is gewoon een erg matige keeper.. word nooit wat voor de top. Lekker bij ajax blijven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper170
T. EbuehiVerdediger170
Julio PleguezueloVerdediger171
DaniloAanvaller1711
J. BoschMiddenvelder161
G. RoemeratoeMiddenvelder160
V. ČernýAanvaller166
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

7 fans
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren