Feyenoord deed Dirk Kuyt ‘absurde’ belofte: ‘Ze zijn er ook heel open in’

Maandag, 23 november 2020 om 16:55Yanick Vos • Laatste update: 17:04

Dick Advocaat is naar alle waarschijnlijkheid bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord. Het is onduidelijk door wie de ervaren oefenmeester opgevolgd gaat worden in De Kuip. Naar verluidt is Dirk Kuyt de belofte gedaan om het stokje in de nabije toekomst over te nemen. Volgens Mikos Gouka, clubwatcher van Feyenoord namens het Algemeen Dagblad, is de huidige jeugdtrainer van de Rotterdammers zelfs de favoriet om Advocaat op te volgen. Journalist Sjoerd Mossou vindt het een vreemde belofte, terwijl Gouka de situatie probeert uit te leggen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door orgullo)

Een absurde gedachtengang. Dus omdat ze clubiconen willen hebben die ze in de media ten allen tijde verdedigen, geven ze Kuyt die job? Zou het is de bestuurders hun hoofd opkomen dat dit soort “beleid” misschien de reden is voor het vele commentaar van sommigen?

23 november 2020 om 17:12

Nee , dat is de redenering van Gouka , niet van het bestuur.
Ben het ermee eens dat dit een absurde belofte is die absoluut niet gemaakt mocht worden , maar de reden die Gouka erachter zoekt is nóg absurder.

23 november 2020 om 17:20

Laten we inderdaad hopen dat Feyenoord niet zo denkt. Maar waarom zou een clubwatcher dan opperen dat het zo gaat? Ik ken de beste man wel niet dus geen idee of hij enige autoriteit heeft als het over Feyenoord gaat.

23 november 2020 om 17:20

Ik vind het niet eens een gekke belofte. Als iemand eerder laat zien op een bepaalde manier over voetbal te denken en je bent daar enthousiast over kan je zo iemand best klaarstomen voor het hoofdtrainerschap. Ik denk dat veel vaker gebeurt, Frank de Boer en Van Bommel hebben echt wel eerder gehoord dat ze hoofdtrainer zouden worden van Ajax en PSV. Dat Feyenoord daar wat opener over is, is geen probleem. En dat iedereen Kuyt nu afschrijft omdat men bij VI roept dat hij als bij onder de 19 of 21 niet atijd aanwezig is, terwijl niet duidelijk is welke afspraken er gemaakt zijn, slaat ook nergens op.

23 november 2020 om 17:22

@jeroenf22, Frank de Boer kwam omdat Jol toen is ontslagen. De Boer begon met een 0-2 overwinning bij Milan in de CL, spelers waren tevreden en toen werd er besloten dat hij het seizoen af ging maken. Vervolgens werden ze kampioen terwijl ze enorm veel punten achter stonden. Logisch dat De Boer dus bleef. Van Bommel is assistent geweest bij Van Marwijk en had al een team in de jeugd onder zijn hoede, waar weinig tot geen negatieve geluiden vandaan kwamen. Dat Kuyt het over neemt op basis van een jaartje jo19, waar nog veel kritiek op is ook, dat is dat wanbeleid.

23 november 2020 om 17:26

Lierse , Gouka heeft 0 autoriteit en is een zelfbenoemde clubwatcher.
Wordt bij Feyenoord door niemand serieus genomen meer (als ie uberhaupt ooit serieus genomen is) en probeert dus hier en daar zn gal te spuwen af en toe om toch nog enigzins relevant te blijven.

23 november 2020 om 17:31

Jeroen , klaar stomen voor het hoofdtrainerschap is anders dan een belofte maken. Een belofte kan je niet terugdraaien zonder je integriteit en geloofwaardigheid te verliezen. Je weet nog helemaal niet of iemand goed is in zijn rol en belooft hem al die rol. Gary Neville heeft ook verstand van voetbal en komt erg kundig over in zijn analyses maar we hebben allemaal gezien hoe het uitpakte toen hij eenmaal voor de groep moest staan. Dat je hem een rol belooft als hoofdtrainer of assistent bij een jeugdteam kan ik nog bij komen , laat hem zich eerst maar bewijzen bij de jeugdteams voordat je hem een promotie geeft , en de volgende promotie is overigens assistent trainer bij Feyenoord 1 , niet gelijk de hoofdtrainer. Ik hoop natuurlijk dat Kuyt het goed gaat doen als hoofdtrainer , maar als ie na 5 wedstrijden nog niet heeft kunnen overtuigen dan moet je hem gewoon eruit knikkeren , want tot nu toe wijst niks erop dat hij weggelegd is voor die rol en dat gaat na een paar wedstrijden niet in eens veranderen.

23 november 2020 om 17:36

@Jeroen en wat had Kuyt dan al gepresteerd om die belofte te rechtvaardigen?

23 november 2020 om 17:41

Volgens FeyenoordTM (doorgaans aanzienlijk beter ingevoerd dan Gouka, Krabbendam of wie dan ook) heeft Arnesen vooral Jonk in het vizier, en wellicht Tomasson. Persoonlijk geloof ik daar meer in dan in het verhaal dat Arnesen meewerkt aan het weggeven van de positie van trainer aan iemand zonder enige ervaring

23 november 2020 om 17:20

Haha echt bizar inderdaad. Misschien een goeie trainer aanstellen die resultaten haalt, dan hoef je ook geen boegbeeld te hebben die de club in de media verdedigt.

23 november 2020 om 17:37

Kan je dus eigenlijk nagaan wat een vreemde beredenering - niet voor het eerst - Gouka erop nahoudt als je erover nadenkt. Zoiets geks als dit (clubiconen binden via dit soort praktijken om ze in de media positief te houden, etc.) is bovendien ook nooit eerder naar buiten gebracht of gelekt.

23 november 2020 om 17:45

Ja inderdaad. Klinkt te bizar om waar te zijn. Zoals hierboven vermeld lijkt Jonk een betere optie, misschien dan met Kuyt eventueel als assistent ofzo. Is het al zeker dat Advocaat weg gaat trouwens? Als er echt zo’n groep is die veel gaat investeren, dan zie ik hem wel blijven als hij de selectie écht kan versterken.

23 november 2020 om 18:46

Nee, dat is nog niet zeker. Dat ligt ook nog volledig open en wellicht ligt dat zelfs aan wat Dick wil; doorgaan of stoppen. Maar de hierboven genoemde Jonk zou absoluut een betere optie zijn. En de lijntjes liggen er al met Antonucci en de constructie die daarvoor bedacht is.

23 november 2020 om 18:33

Dit is wel Mikos Gouka, dat is niet het helderste licht van alle clubwatchers dus ik zou het met een korrel zout nemen. Aan de andere kant, dikke kans dat deze belofte gedaan is onder de interim periode van Sjaak Troost als Technisch Directeur en dan verbaast niks me meer. Die heeft Kelly 7 ton salaris gegeven, constructies bedacht voor zaakwaarnemers waar ze nu nog krom van het lachen van liggen. Echt een godsgeschenk dat die periode maar een half jaar duurde want daar ging echt van alles mis.

23 november 2020 om 18:56

''dat is niet het helderste licht van alle clubwatchers'' - Jammer genoeg hebben wij uberhaupt geen goede ofwel scherpe clubwatchers.

23 november 2020 om 19:03

Ja eens. Krabbendam zit alleen maar negatief te zeiken, Iwan van Duren komt alleen om te zaniken op het nieuwe stadion en die Arvasoglu heeft niks met Feyenoord merk je aan alles. Gek genoeg zitten bij regionale omroep nog de minst slechte met Dennis van Eersel.

23 november 2020 om 20:31

Arvasoglu is inderdaad een aanfluiting. Die komt over alsof hij twee jaar geleden voot het eerst van Feyenoord heeft gehoord en nu hijgerig nieuwtjes opleest die iedereen al weet

Feyenoord moet eerst maar eens ervoor zorgen dat het fundament er staat en ook stabiel is. Boegbeelden voor de groep zetten is leuk voor de buhne, maar daar heeft dit Feyenoord op het moment niets aan.

23 november 2020 om 18:13

Zover ik hoorde ging het tussen thomasson en jonk volgensmij feyenoordtm en die vertrouw ik net iets meer dan deze man

23 november 2020 om 18:49

Inderdaad, alsof Kuyt noodzakelijk een redding zou zijn. Niemand zie ik het nog opperen, maar Danny Buijs doet het bij Groningen vrij aardig met een karaktistieke stijl en veel passie. Als ex speler bij Feyenoord zou ie bij hen ook niet misstaan!

'Feyenoord heeft boegbeelden nodig die de club verdedigen in de media.' Wat een vreemd statement. Als je als club zorgt dat je een gezonde structuur hebt en gericht beleid voert resulteert dat vanzelf in goed voetbal en dan heb je geen mediamannetje nodig om de club te verdedigen

Tot hij 14e staat na 10 wedstrijden en dan heb je er weer een "boegbeeld" uitgebonjourt. Wat een zieke manier van bedrijfsvoering. Iemand die wellicht enorm incapabel is voor de leeuwen gooien. Dat werkt namelijk altijd goed in de voetballerij...

Is Kuyt beloofd dat hij de opvolger wordt van Advocaat of slechts dat hij 'in de toekomst' trainer gaat worden? Kleine nuance, groot verschil?

23 november 2020 om 17:30

In de toekomst. Dat maakt inderdaad een groot verschil. Kuyt moet en wil ook zelf uberhaupt eerst ervaring opdoen en bij andere clubs rondkijken en voorlopig is dat nog niet aan de orde nu hij een soort van rustjaar heeft.

23 november 2020 om 17:35

Was de belofte niet dat ie in 21/22 (of 22/23) de rol zou krijgen? Of was dat slechts een gerucht?
Want Advocaat doet het qua resultaten prima maar iedereen heeft het alweer over een vertrek , terwijl ik van zijn kant nog niks gehoord heb eigenlijk. Het lijkt erop alsof hij de weg vrij moet maken voor Kuyt volgend seizoen.

23 november 2020 om 17:42

Haha, dus vooralsnog een storm in n glas water... Kuyt heeft nog niets laten zien op trainersvlak, maar goed, De Boer, Cocu, Van Bronkhorst en Van Bommel zijn in principe ook zo hoofdtrainer geworden, dus wat is wijsheid...

23 november 2020 om 17:43

Kan natuurlijk niks met zekerheid zeggen en moet ook maar afgaan op media (o.a. Feyenoordtm) en eigen boerenverstand, maar lijkt me sterk dat er een datum aan geplakt is. Het idee van de belofte (meer een wens/idee/grote waarschijnlijkheid) is dat Kuyt ooit hoofdtrainer wordt. Sowieso wist Feyenoord/arnesen pas aan het eind van het vorige seizoen dat Advocaat doorging, dus in principe had er dan nu een 'tussenpaus' moeten komen te staan die daarna 100 opgevolgd zou worden door Dirk Kuyt. En stel die tussenpaus zou het fantastisch doen; dan doe je 'm ook niet weg. Daar zitten veel te veel haken en ogen aan om iemand een vaste datum in de toekomst te geven om trainer te worden. En over Advocaat; Arnesen en hij doen het rustig aan. Ik lees verder ook weinig over een vertrek overigens. @curtazimo - Ja, is ook weer zo. Maar in dit geval is het geen zekerheid dat Kuyt de vaste opvolger wordt.

Zouden ze bij het Feyenoord bestuur naar de situatie met Hofland hebben gekeken en inmiddels toch anders naar de eigen zaak kijken? Want er is geen enkele reden om aan te nemen dat het met Kuijt radicaal anders gaat.

Dit zou zó amateuristisch zijn, dat ik daarom eigenlijk niet geloof dat het waar is. Echter geloof ik wel dat Kuyt al vroeg gepolst is of hij eventueel in de toekomst trainer zou willen worden. Hoe dankbaar ik Kuyt ook ben voor het kampioensseizoen, hoef ik hem na Advocaat niet meteen als hoofdverantwoordelijke te zien. Misschien ook juist omdat ik zijn reputatie alleen maar achteruit zie gaan. Daarnaast denk ik dat er voor Feyenoord betere kandidaten zijn. Ik heb het gevoel alsof Kuyt en Fraser nogal door de media naar voor geschoven zullen worden als nieuwe Feyenoord trainers, maar ik zit eigenlijk op geen van beiden te wachten en hoop dat er een iets creatievere zoektocht gevoerd zal worden.

Ben dan eerder fan van Van Persie als coach. Maar dat wordt m ook niet

Moet Kuijt niet eerst de papieren halen of heeft hij die al?

mag zich eerst bij de jeugd gaan bewijzen. tot nu toe echt geen enkele reden om hem voor de groep te zetten. Doe die Wim Jonk nou maar die is al meerdere keren voorbij gekomen en heeft al wat leuke dingen laten zien.

Hij heeft ons kampioen gemaakt? Is dit echt serieus? Alleen maar omdat hij in de laatste wedstrijd een hattrick maakte wat ja wel knap is doen ze alsof hij Feyenoord de titel heeft geschonken. Feyenoord draaide beter zonder Dirk.

Kuyt beloofde zijn Geertrude ook de eeuwige trouw, dus als hij geen trainer wordt zal hij dat vast begrijpen. Daarnaast moet Kuyt zich wel professioneel ontwikkelen als trainer en dat doet hij op dit moment niet. Een belofte is 1, maar zolang er geen handtekeningen zijn gezet...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger172
M. DiemersMiddenvelder161
S. BerghuisAanvaller1610
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller144
N. JørgensenAanvaller122
L. FerMiddenvelder110
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
305 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren