Veltman: ‘Ik sta in het wereldje beschreven als: die kan er geen reet van’

Maandag, 23 november 2020 om 11:54Dominic Mostert • Laatste update: 12:12

Joël Veltman heeft het gevoel zich steeds opnieuw te moeten bewijzen. De verdediger van Brighton & Hove Albion merkt in het programma Andy Niet te Vermeijde op dat er een dominant, negatief beeld over hem bestaat waar hij niet van af kan komen. Veltman vertelt in het programma van oud-prof Andy van der Meijde wel dat hij inmiddels beter kan omgaan met kritiek dan voorheen.

Veltman vertrok afgelopen zomer na acht seizoenen bij Ajax naar Brighton & Hove Albion. Hij speelde 245 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers, kwam tot 27 interlands voor Oranje en komt nu regelmatig in actie in de Premier League. Toch moet hij zich blijven bewijzen. "Ja, dat gevoel heb ik wel een beetje. Ik bedoel: ik kom niet meer van mijn naam af. Ik sta in het wereldje beschreven als: 'Oh, die Veltman kan er geen reet van.'"

"Maar zeker in de afgelopen twee jaar heb laten zien dat ik uitstekend kan spelen", stelt de 28-jarige stopper. "Op een gegeven moment kom je er niet meer van af. Maar dat vind ik prima. Laat die mensen lekker lullen. Ik weet wat ik kan en wat ik ook niet kan. Dat heb ik de afgelopen jaren wel ontwikkeld." In thuiswedstrijden werd Veltman weleens uitgefloten door kritische fans, maar daar probeerde hij zich niet door te laten afleiden.

"Je hebt natuurlijk een paar supporters die het doen, maar de meeste supporters zijn positief. Dat vind ik wel mooi. Natuurlijk heb je af en toe zoiets van: 'Jongens, krijg even de piep'. Maar laat die mensen lekker lullen", aldus Veltman, die de Champions League-campagne van 2018/19 met Ajax aanhaalt als voorbeeld van de in zijn ogen soms overdreven kritiek. Hij wijst specifiek naar de gewonnen kwartfinale tegen Juventus. "Dat was wel mooi. Overal las je: 'Veltman tegen Cristiano Ronaldo. Hoe gaat dat nou weer?'. Uiteindelijk gingen we toch door."


Poll

Ben jij in het algemeen een liefhebber van Joël Veltman als verdediger?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

188 reacties (laatste reactie door xstream)

Kan er inderdaad niet zo veel van. Zit niet voor niets bij Brighton op de bank voor een joggie van 18

23 november 2020 om 12:02

En desondanks doorgebroken bij Ajax, wat bekend staat als de universiteit van het voetbal. Zo slecht zal Veldman dan toch niet zijn denk ik?

23 november 2020 om 12:04

Precies en volgens alle kenners was Tete veel beter dan Veltman. Elke trainer, ook de meest succesvolle coaches na De Boer: Bosz en Ten Hag stelden hem gewoon op. Verder bam Van Gaal hem mee naar Brazilië en neemt elke bondscoach hem tot nu toe mee in de selectie.

23 november 2020 om 12:17

De universiteit van het voetbal? Hoe bedoel je dat?

23 november 2020 om 12:20

Kan je die link zelf niet leggen ikbengoed83 ?

23 november 2020 om 12:21

Veltman is gewoon Ajax-Top met wat ongepolijste kantjes. maar so what ? vind het wel geinig als ie zo nu en dan een cruciaal minpunt-momentje heeft Heeft iedereen toch ?

23 november 2020 om 12:22

Ajax heeft toch zogenaamd het voetbal uitgevonden vandaar die benaming.

23 november 2020 om 12:43

De universiteit van het voetbal? Ik weet dat het niveau van het onderwijs rap achteruit aan het hollen is, maar zo snel?

23 november 2020 om 13:05

@kolbeinn_sigi moet je nagaan wat een wereldaanvallers Babel en Promes zijn. die spelen ook onder alle coaches

23 november 2020 om 16:18

Kan weg. Ik zie dat Japie niet meer kan reageren omdat hij een ban heeft gekregen

23 november 2020 om 16:50

@japie,

Leuk om een paar getallen te noemen uit je duim. Als men objectief constateert dat Ajax een van de grootste opleidingsclubs van de wereld is, ik las volgens mij nog geen week geleden dat Ajax op de tweede plek wereldwijd staat, dan mag je dat best een universiteit noemen.

Zeker als je kijkt hoeveel spelers van Ajax de afgelopen jaren bij een Europese topclub hebben gevoetbald. Tuurlijk, iedereen heeft een andere mening over wat een europese topclub is, maar als je de clubs die regelmatig aan de championsleague meedoen tot europese topclubs beschouwt dan is Ajax toch echt wel een van de clubs in europa waar de meeste spelers vandaan komen of gespeeld hebben.

En dan reken ik voor het gemak jongens als Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Sanchez, De Jong, De Ligt, Ibrahimovic, Suarez, Eriksen, Klaasen, Van de Beek en zo kan ik nog wel even doorgaan mee. Ik denk in de afgelopen 10 jaar dat je dan zeker 20 spelers wel haalt die bij Ajax gespeeld hebben en championsleague gespeeld hebben bij europese clubs.

Er zijn niet veel andere clubs die een dergelijk rijtje neer kunnen zetten en al helemaal niet in Nederland.

23 november 2020 om 12:04

liever dat, dan thuis op de bank met een zak chips en cola zoals jij.
Hij weet zelf ook wel dat ie niet de beste is, maar als je zoveel interlands en zoveel wedstrijden voor Ajax hebt gespeeld, inclusief zijn prijzenkast, dan wil 99,9% van de voetballers in Nederland graag met m ruilen.

23 november 2020 om 14:08

Dat iemand geen profvoetballer is geworden wilt toch niet zeggen dat die thuis op de bank met chips en cola zit? Ik ben echt nooit in de buurt van profvoetbal gekomen, maar heb me in mijn vakgebied toch wel tot de top opgewerkt. Qua werkdruk en wat hoeveel tijd ik werk is dat wel vergelijkbaar met profvoetbal.

23 november 2020 om 16:11

Als je in de top van jouw vakgebied tijd hebt om om 14uur op maandag tijd hebt om commentaar te geven, hoeven we dat vakgebied ook niet zo serieus te nemen.

23 november 2020 om 12:15

Joggie (??) van 18, op wie doel je precies? Bij Brighton spelen Ben White en Lewis Dunk (c) over het algemeen op de posities waar Veltman ook staat, rechter- of centrale centrumverdediger in een 3-mans blok achterin. Die zijn resp. 23 en 29 jaar oud. Volgens mij roep je zomaar wat. Overigens heeft hij 8 keer gespeeld, waarvan 6 keer in de basis in de 12 potten die BHA vooralsnog heeft gespeeld. Lijkt me niks mis mee voor iemand die er niet zoveel van kan

23 november 2020 om 12:23

Mij lijkt het dat die Lamptey bedoelt, die buiten dat hij 20 is, ook gewoon erg getalenteerd is en meer als wingback speelt. Maar ja, iets met een hetze. :-)

23 november 2020 om 12:31

Ja die is inderdaad ook geen 18 maar die positie zal Veltman helemaal nooit gaan bespelen in de PL, heeft niet de kwaliteiten die benodigd zijn als wingback in een 3-5-2 (waar Lamptey speelt), zeker niet in een competitie als de PL. Onzin dus om dat als argument te noemen, maarja als je je niet laat leiden door enige kennis van zaken is het makkelijk roepen inderdaad!

23 november 2020 om 13:55

@Sander, ik vind het bijzonder hoeveel mensen jwtw030 een duimpje geven zonder te controleren of het klopt wat hij zegt. Natuurlijk verwacht ik dat van bepaalde figuren die opgewonden raken van kritiek leveren op Veltman, ook al geven de statistieken iets anders weer, maar dat zoveel mensen het voor waar aannemen dat hij op de bank zit ten faveure van een 18-jarige...

23 november 2020 om 12:39

De afgunst voor Veltman druipt van deze reactie af. Het enige wat je bewijst is dat Veltman gelijk heeft.

23 november 2020 om 12:49

Veltman speelt steeds als 3e CV. Goed opgelet... Speelt trouwens steeds meer.

23 november 2020 om 13:07

Ten opzichte van wie? Een amateur? Of de Ligt? Is nogal relatief zo'n opmerking. Is natuurlijk een prima verdediger, maar wel met beperkingen inderdaad. Maar je speelt ook niet in het NL elftal als je er geen pepernoot van kan. Je bewijst Veltman z'n punt. En dat is onterecht. Hele nuttige speler die ook veel goed doet. Als hij 3 wedstrijden uitstekend speelde, ook in de CL, dan hoorde je niemand een complimentje geven. Zodra die een foutje maakte werd dat altijd weer uitgelicht. Het heeft natuurlijk iets met de gunfactor te maken en blijkbaar hebben veel mensen een afgunst jegens Veltman - terwijl die 't vaker wel goed doet dan niet. Prima speler voor Brighton lijkt me. Die kan gewoon best mee in de subtop van de PL. Als je afgelopen weekend sommige wedstrijden weer ziet dan is Veltman echt nog wel 1 van de betere. En nog altijd een betere keuze dan Hateboer. Zelfs als dat eigenlijk niet z'n natuurlijke positie is.

23 november 2020 om 13:26

@xstream je speelt niet in Oranje als je er geen pepernoot van kan? wel eens van de namen Babel en Hateboer gehoord?

23 november 2020 om 13:40

@japie, heerlijk kort door de bocht weer. Andersom geldt jouw voorbeeld net zo goed niet altijd. Hateboer draait niet lekker bij Oranje maar wel heel goed bij Atalanta.

23 november 2020 om 22:33

Japie had trainer van het nederlands elftal moeten worden .... Dan werden we fluitend wereldkampioen, want hij stelt gewoon de 11 beste spelers op. Hij ziet dingen die mannen met veel ervaring in het voetbal niet hebben. Kunnen we niet met zn allen een petitie indienen bij de Knvb en Japie de bondscoach maken, want iedereen hoort en leest toch dat Japie er meer van afweet dan de complete trainersstaf van het nederlandse elftal .....

24 november 2020 om 02:33

Lekker populistisch Japie. Wat een droeftoeter opmerking. Dat het niet de ster spelers zijn, ja, dat zie ik ook. Dat ik Babel en Hateboer er liever niet bij heb, dat ook. Maar dat is nog niet hetzelfde als er geen pepernoot van kunnen. Zijn natuurlijk gewoon hele behoorlijke voetballers, of kun jij 't dan beter wil je zeggen? Of zeg je, Veltman exit, Beugelsdijk erin? Of ... ja, wat zeg je nou eigenlijk behalve wat een kleuter of een hersenloze fan met het iq van een aardappel ook zou zeggen? Wordt 't niet eens tijd om een baan te zoeken ipv je fulltime op deze onzin te richten?

23 november 2020 om 13:11

Als je bij Fc Bal op t Dak 4 speelt kun je er niet zoveel van. Dit is gewoon een prof die speelt in de premier leage en ook nog international bij een toonaangevend land. Dan ben je gewoon supergoed en getalenteerd. Einde discussie.

Hij was niet super slecht maar had altijd een Veltmannetje in de wedstrijd,daarom zit hij nu bij Brighton

Word zelf een beetje moe van mensen die de hele tijd Veltman (,Klaassen, Blind en Cillessen) moeten hebben. Veltman heeft sinds zn blessure mij verbaasd. Daarvoor had hij een imago over zich heen maar in de Champions League stond hij heerlijk te ballen. Ronaldo ook die uit frustratie een tackle deed op hem. Veltman speelde sterk. Natuurlijk heeft hij weleens daarna een foutje gemaakt (Chelsea), maar welke verdediger niet? Er wordt heel anders gereageerd op fouten van andere spelers. Ik had liever nu Veltman dan Schuurs om eerlijk te zijn. Ik hoop dat hij het goed doet voor de rest van zn carriere. Natuurlijk is het geen weredlverdediger en hoort hij niet in de basis in her Nederlands Elftal, maar dat hij niet kan voetballen is gewoon onzin. Zou mensen die niet snapten waarom ajax hem afgelopen seizoen erg mistte en mensen die hem slecht vinden eens aanraden om naar analyse van Pieter Zwart te kijken op VI. Legt daar haarfijn uit wat Veltman goed kan en waarom het er bij hem zo knullig uit ziet als hij een keer foutje maakt.

23 november 2020 om 12:13

Heeft vooral met gedrag te maken bij Veltman en Cillessen. Veltman is gewoon een kwal en maakte in het verleden veel foutjes. Dan wordt je al snel het mikpunt van spot. En daar kom je niet zo snel van af, ook al speelde hij vrij solide de laatste jaren.

23 november 2020 om 15:03

En welk gedrag vertoond Cilissen dan in jou ogen dat zo misplaatst is?

23 november 2020 om 12:21

zoveel minder doet Schuurs het toch niet? die maakt dezelfde fouten en ongeveer net zo frequent als Veltman. het enige verschil wat ik tussen deze twee spelers zie is de leeftijd maar qua niveau vind ik het redelijk gelijk opgaan

23 november 2020 om 12:56

Dit zegt wel echt alles deze reactie. Best lachwekkend is het zelfs. Ik zie gewoon om mee te beginnen dat het nog meer wankel is in de verdediging en dat komt niet omdat Dest weg is . Over Schuurs en Veltman heb ik een ding te zeggen: laat Schuurs eens een keer een wedstrijd op niveau goed spelen tegen een sterk team want in de Champions League doet hij het tot nu toe niet zo goed. Plus ook in de Eredivisie laat hij zich tegen veel mindere teams foppen, dat overkwam Veltman echt niet veel hoor. In de 1-op-1 veel beter. Laat Schuurs zich maar een keer zien tegen een team als Juventus. In de tussentijd mag je weer op elk Veltman-artikel reageren.

23 november 2020 om 13:02

en vorig jaar was het niet wankel? heb je Veltman en Blind bv tegen Lille zien verdedigen? die werden aan alle kanten voorbij gelopen maar gelukkig voor hun schoten die Lille aanvallers alles huizenhoog over. verder haalde Veltman tegen Chelsea totaal onnodig een speler naar de grond met een penalty en onnodige tegengoal tegen als resultaat en stond hij tegen Valencia als enige te slapen bij een buitenspelval. dat zijn even 5 punten die hij weg geeft in de CL. dan kan je toch niet zeggen dat het toen minder wankel was als nu? tegen de Spurs onderschepte Veltman ballen om ze vervolgens weer meteen in te leveren aan de spelers van de Spurs en tegen Juventus hield hij zich staande omdat hij geen directe tegenstander had. toen Douglas Costa er als linksbuiten in kwam werd hij meteen aan alle kanten voorbij gelopen

23 november 2020 om 13:24

Kolbeinn nu ben je aan het liegen, alles wat Schuurs is over komen ook in de eredivisie zeker ook in de cl is Veltman overkomen. Zoals ik al jaren zei, hij is helaas geen super betrouwbare verdediger. Hij heeft goede periodes gehad, maar zakt vaak dan weer door de ondergrens en maakt fouten die een ervaren verdediger niet mogen maken. Ik vind Tete persoonlijk een betere pure verdediger, altijd gevonden ook toen speelde hij ons. Veltman is een oer Ajacied en ik vind het een goede kerel. Maar speltechnisch niet betrouwbaar, ik denk dat Schuurs dezelfde weggaat maar hij heeft nog tijd om dingen om te draaien. Wel altijd te bizar gevonden hoe veel Ajacieden, fouten van Veltman als een soort van Jezus met de mantel der liefde bedekken. Tot in de treurnis, er is altijd een excuus or andere spelers worden er bij betrokken.

23 november 2020 om 13:29

@sulejmanni mee eens! Sanchez, De Ligt, Blind en Tete vond ik verdedigend ook allemaal beter als Veltman. Ajax heeft niet voor niks 15 miljoen betaald om Alvarez naar Amsterdam te halen natuurlijk. die hadden zelf ook geen vertrouwen in een basisplek voor Veltman maar helaas bleek Alvarez een kat in de zak waardoor Veltman maar weer werd opgesteld

23 november 2020 om 13:43

Japie mee eens, alleen idd jammer dat Alavarez het niet lijkt te gaan redden. Al vind ik het belachelijk, dat hij nooit 5 of 6 wedstrijden op rij de kans heeft gehad en oneerlijk. Ik vind dat we iedere speler eerlijk moeten beoordelen, maar sommige blijven extreem beschermd.

23 november 2020 om 13:45

Ik bedoel te zeggen dat Schuurs nog geen goede wedstrijd in Euopra heeft gespeeld en echt nog niet net zo goed is als Veltman wat hier wordt beweerd. Veltman zit ook bij het Nederlands Elftal, Schuurs nog net niet. Verder heeft Veltman ook fouten in de Eredivisie gemaakt en in de Champions League maar ik heb hem echt veel zien uitblinken sinds hij terug is van zijn blessure. Daarvoor had ik hem ook graag verkocht zien worden, maar hij heeft me daarvoor gewoon positief verrast en ik weiger mee te lopen met mensen die hem alleen aanvallen puur op zijn naam. Er zijn genoeg mensen die hem verdedigen, omdat er zoveel zijn die hem ook vaak onterecht afvallen en als hij wel goed speelt ze altijd een manier proberen te vinden hem toch nog te bekritiseren. Laatste anderhalf jaar van Veltman bij Ajax vergelijkend met Schuurs tot nu toe mag je gewoon niet zeggen dat Schuurs het beter doet. Hij wordt vast beter maar nu is hij dat nog niet.

23 november 2020 om 13:47

Veltman kon gewoon vertrekken hoor vorig jaar, alleen Ajax wilde hem perse houden, omdat Ajax het in hem zag zitten en Ten Hag hem goed vond. Lees amar terug naar vorig jaar, want Ajax hield he aan zijn contract. Maar goed volgens hu wilde Ajax graag van hem af

23 november 2020 om 13:49

@sulejmanii ik gun Alvarez zeker een kans maar Ten Hag ziet het blijkbaar totaal niet in hem zitten. kan ook zijn dat hij het verkeerd ziet natuurlijk, dat weet ik niet

23 november 2020 om 13:50

Japie ik ben het niet helemaal eens dat je de wedstrijd Lille aangrijpt als kritiek op het centrum. Ajax werd overlopen omdat het middenveld en de backs veel te hoog stonden waardoor Ajax als team echt dramatisch stond. Gelukkig hadden we Onana maar Lille mocht juist steeds alle ruimte vanaf de flanken benutten waardoor het centrum aan het zwemmen is. Veltman is uiteindelijk geen slechte verdediger maar ook geen topverdediger. Heeft hele sterke periodes gekend en statistisch gezien ook een van de besten van de eredivisie. Echter is een keerzijde van hem dat hij ook wel eens opzichtelijk de fout in gaat wat punten kost (dat hebben overigens meerdere verdedigers, noem een Varane). Maar het is altijd makkelijk om Veltman de zondebok te maken.

23 november 2020 om 13:53

@kolbeinn_igi de bedoeling zal zijn geweest Alvarez als eerste centrumverdediger met de multifunctionele Veltman die ook als rechtsback kan spelen als back up. je kan moeilijk twee verdedigers voor 15 miljoen of hoger gaan halen en er dan een op de bank laten verpieteren. Veltman wilde ze er waarschijnlijk bij houden om blessures en schorsingen op te vangen

23 november 2020 om 13:55

@JK-Ajax die waren ook niet goed bezig idd maar ik geloof ook niet dat heel Nederland van Veltman een of andere zondebok wil maken en dat alle analytici een agenda hebben om Veltman kapot te maken. hij zal het heus niet met opzet doen maar hij maakt gewoon enorm veel cruciale fouten die vaak meteen terug te zien zijn op het scorebord

23 november 2020 om 13:58

Helemaal eens met JK-Ajax! Veltman is geen slechte verdediger maar ook geen topverdediger, daarom zat hij ook tot zijn 28e bij ajax. Het is altijd makkelijk om hem af te vallen. Hij is niet slecht maar zal nooit de absolute top halen, waar niks mis mee is.

23 november 2020 om 14:06

het is ook niet Veltman zijn fout misschien maar wel van de coaches die hem op dat niveau opstellen. je weet op voorhand dat dat te hoog gegrepen is en dan gaat het vervolgens faliekant mis en dan is Veltman de kop van jut maar uiteindelijk wordt je als speler toch gewoon beoordeeld op het podium waarop je speelt want dat is op dat moment de graadmeter

23 november 2020 om 14:49

Ik blijf toch een beetje in dubio, hij maakt inderdaad cruciale fouten. Maar enorm veel lijkt eigenlijk alsof hij dat in het meerendeel van zijn wedstrijden doet, dat gevoel heb ik eigenlijk niet. Overal in de top worden cruciale fouten gemaakt, nu zeg ik niet dat hij daar bij hoort maar laten we niet doen alsof er nooit fouten gemaakt worden. Ja bij Chelsea maakte hij een capitale fout, Valencia vond ik persoonlijk niet volledig zijn fout maar ging het eerder in het veld fout waardoor Ajax niet goed stond. Er werd toen in de media geroepen dat het kwam door het stappen, ik vind niet dat er sprake was van stappen zoals we dat in de voetballerij doen maar een voorwaartse beweging - daarna is er dom balverlies waardoor je compleet verkeerd staat achterin. Dat 100% op zijn conto schrijven is niet geheel eerlijk maar wordt wel hem volledig aangerekend en dat is precies waar hij het ook over heeft.

23 november 2020 om 15:02

maar dat geldt toch voor elke verdediger en eigenlijk elke speler? als Maguire een cruciale fout maakt hoor ik ook niemand over alles wat daaraan vooraf al fout ging en toen Zoet een blunder maakte in Oranje bv hoorde ik daar ook niemand over

23 november 2020 om 16:30

Dan kunnen we concluderen dat het in bredere zin overal van toepassing is, maar daar hoeven we het zelf niet mee eens te zijn. Ik zal echt niet ontkennen dat hij niet het niveau heeft wat je uiteindelijk Europees wil, maar ik vind wanneer we kritiek uiten op een speler we wel naar het totale plaatje moeten kijken en niet 'welke speler stond naast de man die scoorde'. Ik zeg daarmee niet dat jij dat doet, maar ik merk velen wel puur vanwege de naam. Als vdijk of Ramos een dikke fout maakt dan zie ik die nuance wel van wat er om de speler heen allemaal ook fout ging.

23 november 2020 om 18:03

Tete een pute verdediger? Het enige waar tete goed in is, is verkeerd staan en dan dit herstellen met een sliding. Een sliding moet een noodgreep zijn.

23 november 2020 om 18:06

Uiteraard weet japie het beter, dan ALLE trainers die hem opstelden. Niemand hier gaat zeggen dat veltman een topverdediger is, maar jij blijft maar praten of het een speler is die thuishoort in de 5e klasse.

23 november 2020 om 12:23

Heeft een beetje te maken met de houding van Ajax. Altijd gaat het er over dat ze de beste zijn...en als er dan spelers bijzitten die dat niet zijn en ook nog gewoon bij Nederlands elftal te veel credits krijgen, dan vliegen anders supporters daar gewoon op. Wellicht onterecht, denk dat een Veltman beter is dan iedereen nu zegt, maar denk ook dat hij minder interlands had gehad als hij bij Feyenoord, PSV of AZ had gezeten.

23 november 2020 om 12:55

Je hebt denk ik gelijk Jeroen. Maar Ajax zegt niet dat ze de beste zijn, dat is echt meer een supporters dingetje. Veltman heeft daarnaast een imago probleem. Kijk maar naar Benzema of Japie, zo zijn er veel die vooral wat van iemand vinden. Veltman een kwal omdat hij een keer een gekke actie deed? Of omdat hij iets zegt wat ze niet bevalt in een interview? Daar zie je namelijk geen gekke interviews van. Sommige spelers zijn likable en andere niet. Dat veltman niet de beste CV van Ajax ooit is maar wel vaak geselecteerd heeft daar denk ik zeker mee te maken. Dan krijg je dat je fouten extreem vaak en veel worden uitgelicht daar waar bij andere spelers dit sneller vergeten wordt. Lullig voor Veltman maar hij is daar niet alleen in en gelukkig kan hij daar best goed mee omgaan. Voor trainers was hij iig van grote waarde gezien de vele coaches hem opstellen.

23 november 2020 om 12:59

@thamike ik heb nog nooit gezegd dat Veltman een kwal is. ik heb zelfs gezegd dat ik het een sympathieke kerel vind. ik heb alleen kritiek op de keuzes die hij in het veld maakt die vaak niet gelukkig aflopen en daar zit wel een verschil tussen

23 november 2020 om 14:00

Ach Japie, wie houd je voor de gek? Ik ben vaak genoeg met cijfers gekomen dat hij het prima deed maar jij gelooft liever de leugens van je onderbuik en diezelfde verzinsels breng je hier als waarheid. Sterker nog, bij elk topic over Ajax sleep jij er Veltman bij zijn haren bij. Je levert meer teksten af bij een topic over Veltman dan bij hele artikelen over je eigen club. Maar goed. Als jij er opgewonden van raakt, ieder zijn hobby...

23 november 2020 om 14:08

en ik ben vaak genoeg met cruciale fouten gekomen en waarom hij het niet zo prima deed maar jij geloofd ook liever je onderbuikgevoelens en wat verzinsels van Opta volgens wie Veltman bij de beste vijf verdedigers van Europa hoort. waarom speelt hij dan nu bij Brighton en niet bij een Real Madrid of Barcelona?

23 november 2020 om 14:40

Beste Japie, je lijkt eigenlijk meer op een kapotte grammofoonplaat: " ik ben vaak genoeg met cruciale fouten gekomen en waarom hij het niet zo prima deed".. Ja, altijd dezelfde "fouten", zoals je ze hierboven ergens voor de zoveelste keer weer noemt. Feit is nu eenmaal, dat Veltman meer goed dan fout gedaan heeft, alleen al gezien het aantal coaches en bondscoaches die altijd gebruik van hem hebben gemaakt. En let's face it, die coaches zijn kenners en jij niet..

Hij is gewoon goed. Alleen heeft hij een aantal mensen die hem steeds bashen. Speelt niet voor niets PL. Zou een goede trainer kunnen zijn

23 november 2020 om 12:09

Het is gewoon een matige verdediger. Maar als de eerste 4 verdedigers om wat voor een redenen dan ook niet spelen, dan is hij wel de logische man daarna.

23 november 2020 om 12:31

Ik vraag me af of jongens als Hoedt en Gouweleeuw minder zijn dan Veltman. Die spelen in ieder geval wekelijks en dan ook nog bij clubs die wel iets beter zijn dan Brighton.

23 november 2020 om 12:47

@marocberkane dat is idd lood om oud ijzer denk ik

23 november 2020 om 13:06

Gouweleeuw serieus? Augsburg is echt niet beter dan Brighton. Hoedt zit bij Lazio en dat is wel duidelijk.

23 november 2020 om 13:20

Augsburg en Brighton zijn allebei lage middenmoters/degradatiekandidaten in een topcompetitie. Maar waar Gouweleeuw aanvoerder en onbetwiste basisspeler is, is Veltman wisselspeler. Dat zal elkaar echt niet veel ontlopen.

23 november 2020 om 13:28

Ken je die gezegde wel? Japie heeft gelijk denk ik ook.

23 november 2020 om 14:01

Valt me iets van je tegen, Sulejmani. Wist je dat de cijfers van OPTA juist heel positief over Veltman zijn?

23 november 2020 om 15:53

Kyle

We zijn het nagenoeg altijd eens, behalve over Veltman maar dat heb ik met meerdere andere Ajacieden.

Ik vind het persoonlijk echt bizar, dat bijna iedere fout van Veltman met de mantel der liefde word gedekt. Of een andere speler word er bij betrokken, volgens mij heb ik dat bij geen enkele andere Ajacied gezien.

Veltman is een Oer-Ajacied, en een sympathieke goede vent. Maar ik heb daar niet over, puur speltechnisch heb ik het over. Bij bijvoorbeeld een Sanchez of Alderweireld heb ik altijd met een gerust hard gekeken. Dat is wat ik in Veltman altijd heb gemist, een betrouwbare topverdediger.

Hij heeft zeker wel langere en sterke periodes gehad ik ben de eerste om dat toe te geven, maar om vervolgens weer in die zwakke 'veltmannetjes' momenten te vallen. Is het concentratie verlies? Is het gebrek aan kwaliteit? Ik weet het niet, en regelmatig vielen er dan ook tegen doelpunten uit. Nationaal maar zeker ook Europees, en dan denk ik bij mezelf deze vent is het langste bij Ajax 1 en mag niet meer in deze situatie komen.

Als Veltman heel goed heeft gespeeld, dan gaf ik dat altijd toe. Je hebt ook leden die hem altijd zwart maken, en nooit objectief kunnen kijken dat ben ik niet. Daarom zei ik ook al eerder, hij heeft zeker ook langere periodes gekend waar hij geen fout maakte.

Ik weet niet hoe jij over Schuurs denkt? Die vind ik Europees vooralsnog ook te kort komen, tegen Heracles vond ik hem wel weer sterk ook al was het maar tegen hen. Toch pleit ik ervoor dat Alvarez als cv, ook een wedstrijd of 6 gewoon een eerlijke kans krijgt. Want dat is nooit gebeurd.

Maar goed, we zijn het nagenoeg altijd eens. Het is toch niet erg als het over iets niet eens zijn? Veltman is voor veel Ajacieden heilig, wat ik persoonlijk niet kan begrijpen. Iedere andere speler die fouten maakt is veel harder aangepakt.

P. S Tevens ook privé bericht gestuurd, mocht je dit niet lezen.

23 november 2020 om 12:56

Heeft denk ik meer te maken met waar je de lat legt .. Veltman vind ik gewoon een winnaarsmentaliteit hebben een soort puyol achtige speler die 100 procent in duels gaat en nooit een been terug zal trekken.. verder vind ik dat hij voor de absolute top te kort komt , de meeste mensen beoordelen hem ook omdat hij bij oranje speelt en daar verwacht je gewoon wat meer .. zoals goed meevoetballen zoals vdijk en de ligt dat weer wel kunnen, iemand word gauw slecht genoemd als hij bij bv oranje niet zo sterk speelt, hetzelfde als Hateboer die is natuurlijk nier slecht slecht anders zou hij geen basis spelen bij atalanta dus die kan echt wel iets .. maar ze komen gewoon te kort voor het absolute topniveau waar hunzelf misschien wel denken daar goed genoeg voor te zijn.

23 november 2020 om 13:33

Ronna kom op zeg! Ook al zeg je als een 'soort', Puyol was een van de beste en meest betrouwbare verdedigers ooit! Bij een van de grootste clubs ter wereld, en voor vele jaren lang. Helaas heeft Veltman dat niet bereikt.

Ik moet bekennen dat ik er zelf ook zo over denk. Maar, om hem ook bij te staan, er zijn spelers waar je die gedachte nooit bij hebt, terwijl ze wel veel minder zijn dan Veltman. Kennelijk zoeken we bij hem de bevestiging ofzo? Uiteindelijk heeft Veltman een hele mooie carrière, helemaal aan zichzelf te danken. En dat is volledig op basis van zijn prestaties. Het is geen wereldtopper, maar gewoon een prima topper, die alles uit zijn carrière haalt.

23 november 2020 om 12:14

Vooral dat laatste is het genieterr. Hij haalt alles uit zijn carrière en dat is top. Zijn mentaliteit zit goed, wat ook erg belangrijk is. Wat ik persoonlijk heel jammer vind is die beweging naar ''kampen'': kamp pro Veltman, kamp tegen Veltman. En als je reageert, word je daar ook automatisch ingeduwd door één van beide kampen. Dat vind ik onzin. Als je realistisch probeert te kijken naar Veltman gebeuren er 2 dingen (afhankelijk van je post): of je word door een horde liefhebbers (veelal Ajax supporters) weggezet als blinde Veltman hater, of je word door een horde niet-Veltman fans weggezet als blinde liefhebber van Veltman.

Er lijkt nauwelijks meer ruimte voor de middenweg.. Terwijl dat in mijn optiek wel belangrijk is. Veltman is een prima verdediger, maar geen topper. En daar is in mijn optiek niets mis mee. En volgens mij mag je dat beide gewoon benoemen, met name per wedstrijd. Speelt Veltman goed? Prima, dan durf ik dat te zeggen. Speelt hij onzichtbaar? In mijn optiek nog steeds prima, want dan kun je als verdediger nog steeds een goede wedstrijd hebben. Maakt hij een cruciale fout die tot een tegengoal leid? Dan mag je dat benoemen. Volgens mij hoort het gewoon zo te werken.

Zie ik liever andere spelers spelen? Zeker, maar daarom is Veltman ook 5e of 6e keus als CV in Oranje. Volgens mij dan alsnog een prima speler om in je selectie mee te nemen.

23 november 2020 om 13:09

als je in Oranje speelt wordt je beoordeeld als een volwaardig international wat hij volgens Frank De Boer ook is. Memphis, De Vrij, Hateboer en Blind krijgen ook kritiek dus waarom zou er geen kritiek mogen zijn op Veltman?

23 november 2020 om 13:36

Jackie helemaal mee eens, ik vind Veltman een goede gast en oer Ajacied. Maar geen betrouwbare topverdediger, wel een redelijke laatste man met een top mentaliteit. Mijn inziens zijn die slippertjes er nooit helemaal uit gegaan, dat vind ik jammer want ik gun hem alles.

23 november 2020 om 14:42

Jackie, maar zo is het toch bij alle clubs/topics? Als je niet mee gaat in het afbranden van een speler ben je automatisch alles aan het goed praten. Jammer dat het gebeurt maar dat is de tendens tegenwoordig hier op vz.

23 november 2020 om 13:56

Nou ja, ik vind Veltman niet zozeer slecht, maar ook niet zozeer goed. Gewoon Europese middelmaat.

23 november 2020 om 14:06

@genieterr, mijn complimenten voor je objectieve reactie. Veltman wordt gebasht, door sommigen heel hartstochtelijk zelfs, op basis van gedrag van jaren geleden. Ik heb bewondering voor hem zoals hij zich terug gevochten heeft na een paar zware blessures en hoe hij zich heeft ontwikkeld. Hij zal nooit een topspeler worden maar zo slecht als sommigen (ik zal geen namen noemen) hem hier omschrijven, is hij niet.

Hier heeft hij het zelf ook wel een beetje naar gemaakt. In zijn eerdere jaren maakte hij veel fouten. Zijn gedrag op het veld was daarnaast zo irritant dat vele mensen een hekel aan hem kregen. Van een imago als dit kom je alleen af door echt constant een hoog niveau te halen, en zo goed is Veltman niet.

23 november 2020 om 12:10

Hij is inderdaad irritant een vervelend mannentje om tegen te spelen, daar haalt hij ook zijn tegenstanders mee uit hun spel. Was Schuurs maar zo irritant als Veltman en Schuurs was dan een stuk beter geweest.

23 november 2020 om 12:18

Kan nog komen bij Schuurs. Veltman heeft dit zelf ontwikkeld. Daarbij heeft Schuurs natuurlijk meer potentie. Gewoon even geduld hebben.

23 november 2020 om 12:18

@bossie: Jij slaat de spijker op zijn kop, precies dat is ook de kracht van Veldman. Een skill die Schuurs zich ook eigen zal moeten maken denk ik

23 november 2020 om 13:37

Schuurs meer potentie? Ik hoop het, maar ik heb er een hard hoofd in. Veltman kan zich in een tegenstander vastbijten, ondanks hij af en toe een steekje laat vallen.

23 november 2020 om 12:24

ik vind het juist wel een sympathieke, nuchtere kerel. ik irriteer me alleen aan het feit dat hij al 10 jaar lang wedstrijden weg geeft

23 november 2020 om 12:37

Japie,je zegt dus dat je je al 10 jaar aan jezelf ergert,omdat Veltman niet beantwoordt aan jouw verwachtingspatroon. Toch ?

23 november 2020 om 12:44

wie weet heb je idd wel een punt. ik verwacht idd dat verdedigers in het veld staan om goals te voorkomen en niet om ze cadeau te doen aan de tegenstander maar voor Veltman geldt dat blijkbaar niet

23 november 2020 om 13:01

In jouw geval geldt die norm inderdaad voor heel veel andere verdedigers niet. Daar horen we je namelijk niet over als die structureel doelpunten weggeven. Dan vindt je het allemaal prima en blijf je stil. Echter als Veltman het doet dan besteed je daar 20+ posts aan, want dan is het plotseling wel belangrijk.

23 november 2020 om 13:12

@master D welke verdedigers zijn dat dan? daar ben ik wel heel benieuwd naar want ik zie ze niet

23 november 2020 om 13:22

@japie: Veltman is geen wereldverdediger. Niemand die dat beweert denk ik zo. Ik heb alleen zo het gevoel dat als Veltman een fout maakt en er komt een goal uit je het 10x erger vindt dan dat Van Dijk dezelfde fout maakt. Elke speler maakt fouten, elke verdediger maakt fouten. Als verdedigers geen fouten meer maken, wordt er ook niet meer gescoord.

23 november 2020 om 13:32

dat komt omdat het bij Van Dijk incidenteel is en bij Veltman structureel. als jij nu een keer dronken wordt opgepakt door de politie dan zijn ze je snel weer vergeten. als je echter 10 keer voor hetzelfde vergrijp wordt opgepakt dan denken ze, oh daar heb je die kerel weer. als heel Nederland inclusief de analytici het heel erg vaak over Veltman moeten hebben dan zegt dat toch ook wel iets? of denk jij serieus dat er een of ander landelijk complot is om Veltman opzettelijk te bashen?

23 november 2020 om 13:34

Heel simpel Japie. Op de Vrij, Ake en Hateboer ben jij niet zo kritisch. Die komen er vanaf met obligate post van je dat het slecht is. Bij Veltman kom je daar 20 keer op terug binnen 1 topic om maar te blijven doordrammen hoe erg en hoe slecht hij wel niet is. Dit topic is een perfect voorbeeld daarvan waarin je zelfs veel meer dan 20x hebt gereageerd. Dat doe je niet bij andere verdedigers, behalve wellicht Daley Blind dan.

23 november 2020 om 13:59

@master D Ake vind ik zwaar overschat en Hateboer heb ik de grond in geboord en ik heb zelfs erkend dat ik Hateboer een slechtere verdediger vind als Veltman. De Vrij is idd slecht dit jaar net zoals De Ligt vorig jaar slecht was maar iedereen kan zien dat dit twee topverdedigers zijn en dat fouten bij hun normaliter incidenteel zijn. natuurlijk hebben die twee spelers dan meer krediet als Veltman omdat je weet dat het bij hun wel weer goed komt, waar je je bij Veltman afvraagt waarom hij nog wordt opgesteld omdat je er na 10 jaar wel achter bent dan het niet beter als dit gaat worden

Tsjah. Ik kan niet voor andere mensen spreken. Ik vond het een goede speler bij ons (persoonlijk vond ik hem centraal achterin het beste tot zijn recht komen). Net zoals Daley een super intelligente speler die (omdat ie geen snelheid heeft) vooral moet anticiperen en situaties moet lezen. Als hij dan "mis" zit lijkt het allemaal wat klungelig. Die foutjes konden mij niet zoveel schelen. Al die keren dat hij situaties voor was en we super snel konden omschakelen door zijn geweldige intercepties en timing vond ik veel belangrijker.

23 november 2020 om 12:17

Precies wat je zegt Filip.vind het altijd erg bijzonder als er dan mensen zijn die zeggen dat hij echt niet kan voetballen. Nee, daarom speelde hij ook altijd onder Bosz, Ten Hag en nam iemand als Van Gaal hem mee naar het WK in Brazilie. Hij is geen absolute wereldtop, maar door te zeggen dat hij er niets van kan geven mensen zichzelf feitelijk een brevet van onvermogen.

23 november 2020 om 12:26

Veltman intelligent? in interviews waarschijnlijk dan. ik denk dan niet dat je dan doelt op spelintelligentie want dat heeft hij juist niet. hij doet de meest rare, amateuristiche dingen achterin

23 november 2020 om 13:03

Heb je weleens bij de 3e klasse zaterdag langs de kant gestaan? Weet je hoe snel dat spel gaat en hoe makkelijk het is om dan iets niet goed te doen?
Echt sport op bepaald niveau gaat zo snel, dat kan je waarschijnlijk helemaal niet bijhouden en dan altijd maar verwachten dat spelers meer kunnen omdat wij het 46 keer in slowmotion herhaling zien en niet hoeven uit te voeren?
Het is gewoonweg niet realistisch. Veltman is een prima verdediger, ik denk dat hij bij Brighton zelfs onder zijn niveau speelt. Bij Ajax was hij goed op zijn plek, ik gun hem de wereld en vind zijn inzet te prijzen, het is geen wereldtopper, hij is niet de beste maar er zijn 20 PL-teams die allemaal 4 verdedigers in de basis zetten, hij zit zeker bij de beste 80 en hoort dus in de basis.

23 november 2020 om 13:14

ik geloof dat best maar waarom hebben de meeste andere verdedigers daar dan geen last van? Veltman maakt die fouten wel heel erg frequent

Als Veltman goed zou zijn, dan zat die niet op de bank bij Brighton. Als Veltman goed zou zijn, dan speelde hij niet bij Brighton maar bij een topclub. Als Veltman goed zou zijn, dan zal die uberhaupt niet dergelijke kritieken hebben gekregen.

Hij zou best goed kunnen zijn, ligt er alleen aan in welke context je hem dan plaatst. Voor de top en het niveau dat Oranje na streeft, zeer zeker niet. Subtop Eredivisie, prima speler.

23 november 2020 om 12:20

Subtop Eresivisie prima speler? Die man heeft 250 wedstrijden voor Ajax gespeeld man, en meer dan 50 Europese duels. Nogal logisch dat ie prima is voor de subtop van de competitie waarin Ajax speelt.. Nee, top van de PL zal hij nooit gaan halen, daar is ie zichzelf ook maar al te bewust van, maar kan gewoon een prima speler worden bij een club als Brighton onderin de middenmoot van de PL.

23 november 2020 om 12:22

Subtop Eredivisie?!?!?! Heeft bijna heel zijn leven bij Ajax gespeeld, meer dan 200 wedstrijden. Is Ajax een subtopper dan? Inmmidels 27 interlands, niet goed genoeg voor Oranje? Natuurlijk is hij bij Oranje geen basisspeler, denk dat Veltman zelf zeer goed snapt dat er een aantal spelers hoger in de pikorde staan. Maar na die 5/6 spelers kom je denk in Nederland wel bij Veltman uit. Dan ben je toch gewoon een goede voetballer?

23 november 2020 om 12:39

Oh sorry hoor, ik wist niet dat als je 200 wedstrijden voor Ajax hebt gespeeld je opeens dan een goede speler bent. Denk dat al die topclubs hebben zitten te slapen om zo'n goede speler als Veltman na 200 wedstrijden naar Brighton te zien vertrekken. Maar ik las net dat Siem de Jong transfervrij is, hij heeft ook ruim veel wedstrijden gespeeld voor Ajax. De buitenlandse top zit vast achter hem aan... oh nee wacht, het is Heerenveen.....

23 november 2020 om 13:11

@ryjuu, ik snap ook niet wat er zo bijzonder is aan 200 wedstrijden, zeker in die tijd had je daar heel wat minder kwaliteiten voor nodig dan in 2020. Nu wordt iemand als Marin vrij snel opzij geschoven maar dat was in 2014 echt niet het geval. Hij heeft alleen maar zoveel gespeeld omdat het buitenland hem niet wilde hebben. Siggie heeft ook meer dan 100 wedstrijden in een Ajax shirt mogen rondhobbelen en als op een wonderbaarlijke manier niet Nantes voor hem kwam en hij niet van glas was had hij ook de 200 wel aangetikt. van Rhijn heeft ook 150+ wedstrijden voor Ajax gespeeld.

@sanderk91, Brighton is meer potentiele degradatiekandidaat dan middenmoter.

23 november 2020 om 12:23

LOL subtop eredivisie, over mensen zoals jij heeft hij het dus. Als je subtop eredivisie bent speel je geen 27 interlands en 270+ wedstrijden voor Ajax. Zeg dan niets.

23 november 2020 om 13:27

@ajax33, BMI is ook subtop eredivisie en die heeft nog meer interlands achter zijn naam staan.

23 november 2020 om 13:10

Is Pröpper dan geen goede speler omdat hij bij Brighton speelt? Is Pope geen goede keeper omdat hij bij Burnley speelt? Is Seri geen goede speler omdat hij bij Fulham speelt? Is Rodrigo geen goede speler omdat hij bij Leeds speelt? Er spelen genoeg goede spelers bij 'mindere' clubs. Het feit dat Veltman (bewust) heeft gekozen voor Brighton wil niet zeggen dat hij er niks van kan. Mocht hij nu nog bij Ajax spelen, dan zou hij gewoon basisspeler zijn en CL spelen.

23 november 2020 om 13:23

@fave, Propper speelde vanaf de dag dat hij kwam echt elke PL minuut behalve als hij geschorst of geblesseerd is. Veltman zit voornamelijk op de bank en dan heeft hij nog geluk dat zijn concurrent voor 3 wedstrijden werd geschorst.

23 november 2020 om 14:59

Nogmaals Veltman zal afhankelijk van in welke context je hem plaats best "goed" kunnen zijn. Maar voor de top en Oranje, is hij dat in ieder geval niet. En laat dat nu net uitgerekend de maatstaaf zijn die over het algemeen hier gehanteerd wordt. Dus ja in dat opzicht bakt hij er inderdaad niet zo veel van.

Lijkt me wel een irritant mannetje om tegen te spelen. Altijd wel weer dat tikje of duwtje uitdelen. Ook soms een beetje overdreven vallen, maar haalt daarmee wel de tegenstander uit hun spel. Wat dat betreft kan Schuurs daar bv een voorbeeld aan nemen. Ik denk dat de meeste aanvalllers leiver tegen Schuurs spelen dan tegen Veltman.

Veltman was in zijn laatste seizoen bij Ajax verdedigend gezien de beste centrumverdediger van de eredivisie. Tevens is hij al lange tijd een bruikbare roulatiespeler voor Oranje. Het is geen van Dijk, maar dat hoeft ook helemaal niet. Hij is gewoon een prima speler om er bij te hebben en voor zover ik kan inschatten een prima gozer die niet loopt te zeiken als ie een wisselspeler is.

23 november 2020 om 12:40

volgens Opta hoorde hij zelfs tot de beste vijf verdedigers van Europa in dat jaar. de grote clubs hebben zitten slapen

Ik ben fan Joel. Lekker fel, irritant en ook aan de bal heb je stappen gemaakt. Ik had je graag nog bij Ajax gezien, al doen Schuurs, Maz en Klaiber het ook uitstekend.

Veltman heeft volgens mij niet door dat hij die stempel heeft omdat hij al 10 jaar grossiert in cruciale onnodige fouten. als hij die fouten niet maakt kunnen zelfs zijn grootste criticasters geen kritiek leveren al zouden ze willen. de kritiek komt niet uit de lucht vallen, die houdt hij zelf in leven door constant de meest vreemde capriolen uit te halen in de achterhoede. en voor dat mensen zeggen elke verdediger maakt fouten, er zit wel een verschil tussen of je bv 1 keer in de 7 wedstrijden een cruciale fout maakt of dat je dat 1 keer in de 2 wedstrijden doet

23 november 2020 om 12:21

Japie, zolang jij met fouten uit 2014! aan durft te komen zetten, valt het allemaal wel mee.

23 november 2020 om 12:27

@nl_modric ik hoeft niet helemaal terug naar 2014 hoor. vorig jaar maakte hij cruciale fouten tegen o.a. Chelsea, Valencia, Willem II en Telstar en dit jaar o.a. tegen Italie (de Lodeweges wedstrijd) en tegen Spanje

23 november 2020 om 12:35

Dit bedoel ik Japie. Ajax - Chelsea is inmiddels een jaar geleden. Ajax - Valencia was een fout van Lang, ook een jaar geleden. Ajax - Willem 2, een jaar geleden. Ajax - Telstar eveneens een jaar geleden. Ik kan van Van Dijk en Ramos ook 4 momenten aanhalen van nu t/m een jaar geleden, waarbij ze betrokken waren bij een doelpunt.

23 november 2020 om 12:41

@nl_modric een fout van Lang lol. en die goal van Spanje zal wel een fout van Memphis zijn geweest want aanvallers staan in het veld om goals te voorkomen. natuurlijk maken Van Dijk en Ramos ook fouten maar Veltman maakte er 4 in 1 seizoenshelft en daar zit het verschil

23 november 2020 om 12:50

Daar hebben we wel vaker meningsverschillen over gehad. Wedstrijden lezen en bepalen waar de fouten ontstaan. Jij kiest liever voor het poppetje wat toevallig het dichtste bijstaat. Verder kijken naar organisatie, manier van druk zetten en waar het balverlies ontstaat is er bij jou nooit bij.

23 november 2020 om 12:55

@nl_modric natuurlijk wel. Lang leidde onnodig balverlies op het middenveld maar vervolgens stappen er 3 verdedigers van Ajax uit om de spits van Valencia buitenspel te zetten maar Veltman als enige niet omdat hij niet stond op te letten. dat dan een onervaren talentje als Lang balverlies leidt is misschien niet goed maar van een ervaren man als Veltman mag je toch wel verwachten dat hij wat meer inzicht en concentratie heeft als een Noa Lang die nul Europese ervaring heeft

23 november 2020 om 13:01

Er werd helemaal niet gestapt Japie, die verdedigers waren in voorwaartse beweging, omdat ze niet hadden verwacht dat Lang daar weer zo eenvoudig balverlies zou lijden.

23 november 2020 om 13:19

ik zou de samenvatting dan een keer terug kijken. alle 3 de verdedigers stappen tegelijkertijd uit om die spits van Valencia buitenspel te zetten maar Veltman loopt richting Onana. deze situatie is ook in alle media besproken

23 november 2020 om 13:35

Dat is geen instappen Japie, dat is aansluiten...

23 november 2020 om 13:56

Modric bespaar je de moeite, als je met feiten bij Japie aankomt omtrent Veltman gaat de kop in het zand. Eerst was het lijstje met clubs die hij noemde een stuk langer, daar bleken zelfs wedstrijden tussen te zitten waar hij niet eens speelde haha. Er werd inderdaad niet gestapt maar dat krijg je er toch nooit in.

23 november 2020 om 14:02

in elke letterlijk elke analyse op alle zenders na de wedstrijd laten ze zien dat er 3 verdedigers uitstappen om de spits van Valencia buitenspel te zetten maar volgens jullie hebben die analytici dat allemaal verzonnen. dan kunnen we dat fabeltje dat een speler automatisch goed genoeg is als hij door alle coaches wordt geselecteerd dus ook overboord gooien want 10 zien blijkbaar niet meer als 1

23 november 2020 om 12:25

OOw Japie, een topic naar je hart he, kan je weer ff lekker los gaan op Veltman. zorg je dat je je wel op tijd verschoont het wordt anders zo'n rommel in je broek.
Ik ken twee clubs die maar wat blij zouden zijn met Veltman in hun verdediging, Ze komen uit Rottedam en Eindhoven en spelen in de Eredivisie.....

23 november 2020 om 12:28

@ajax33 ik snap zijn verbazing omtrent de kritiek gewoon niet. elke verdediger krijgt kritiek na een cruciale fout maar aangezien Veltman structureel cruciale fouten maakt krijgt hij ook structureel kritiek. het is echt geen groot complot ofzo waar heel de wereld Joel Veltman kapot wil maken

23 november 2020 om 12:44

Kan best Maar de reacties op Veltman zijn overtrokken. Natuurlijk heeft hij cruciale fouten gemaakt maar laten we eerlijk zijn. Ga de gemiddelde centrale verdediger bekijken en je vind ook genoeg cruciale fouten. Jij geeft Spanje als voorbeeld daar was de cruciale fout niet van Veltman, maar van de back die niet goed verdedigde waardoor Veltman in een klote situatie kwam. Maar dat benoem je niet. Zie ook reactie Modric.

23 november 2020 om 12:51

@ajax33 als ik de enige was die het zou zeggen zou ik je zeker gelijk geven maar ook alle analytici zien zijn fouten en ik geloof echt niet dat er een of ander groot complot aan de gang is om allemaal Veltman opzettelijk te bashen. en natuurlijk maakte Hateboer ook een fout maar die kreeg daar toch ook gewoon terecht kritiek voor? Hateboer maakte 4 keer op rij een cruciale fout en werd 4 keer op rij daarom ook gefileerd door iedereen. waarom mogen we dan geen kritiek hebben op Veltman na zijn cruciale fouten? mensen zitten die fouten niet te verzinnen bij verdedigers. als een verdediger een fout maakt wordt die gewoon benoemd. of je nou Veltman, Hateboer, Van Dijk, De Vrij of De Ligt heet. de ene speler maakt echter meer fouten dan de andere dus die zal dus wat vaker met die kritiek te maken krijgen

23 november 2020 om 14:11

Ongelooflijk hoe vaak jij reageert op een topic over Veltman. Bij geen enkele topic over Feyenoord heb ik je ooit zo veel zien reageren. Iedereen hier weet dat jij opgewonden raakt van Veltman en je gal spuit zodra mogelijk. Is het zo dat je stiekem supporter van Ajax bent? Aangezien je veel meer reageert op die artikelen...

23 november 2020 om 14:18

@kyle66 dat komt omdat we bij Feyenoord vaak wat realistischer zijn. daar hebben mensen me nooit wijs proberen te maken dat een Sven Van Beek niet zo een slechte verdediger was omdat alle coaches hem opstelden en dan ben je snel uit gediscussieerd

Dat hij er geen reet van kan is natuurlijk niet zo, hij is gewoon een bruikbare multifunctionele kracht. Ik denk dat Veltman prima op zijn plek zit bij een club als Brighton. Hij kreeg natuurlijk veel over zich heen bij Ajax en het NL elftal omdat hij kwalitatief een van de minste spelers in die teams is. Automatisch moet je je dan meer bewijzen en iedere wedstrijd op je top spelen omdat hij simpelweg minder talentvol is. Ik denk dat 28 interlands en zolang meedraaien bij een sterk Ajax overigens wel wat zegt over de mentaliteit van Veltman. Hij haalt gewoon alles uit zijn carriere, petje af daarvoor!

Irritant ventje dat er idd geen reet van kan. Schande dat hij door al die bondscoaches nog werd opgeroepen, enige reden dat hij werd opgeroepen was omdat hij onder eerdere bondscoaches ervaring had opgedaan en latere coaches geen risico durfden te nemen met betere spelers

23 november 2020 om 15:50

Dat zal het zijn ja. Allemaal één groot complot. Veltman is geen wereldtop nee, maar gewoon een degelijke verdediger. Mag van mij oprecht terugkeren bij Ajax. Beter dan Schuurs imo. Maar je zal het wel beter zien dan al die trainers Erwin!

23 november 2020 om 21:21

Complotdenkers horen niet op VZ, ga even terug naar het Youtubekanaal van Lange Frans en Jensen en doe lekker een biertje met Baudet

24 november 2020 om 00:08

Lees het nog eens een keer. Of volg een cursus herkennen van sarcasme.

wij zien op tv wat we zien. Een trainer ziet en kent hem ook van de training. De kritiek moet eigenlijk naar de trainers enniet naar Veldman of de spelers. Dus ja ik vind veel trainers slechte keuzes maken door hem op te stellen wanneer ik alternatieve zie. Maar ik weet ook dat de trainer aan het systeem denkt en dat de trainer beïnvloed wordt door de persoonlijke band.

Hij is ook gewoon een hele modale voetballer die vaak bij gebrek aan beter de voorkeur kreeg.
Niveau Viergever het zelfde

Hij is niet voor niks uiteindelijk naar rechtsback gegaan.

Het wil niet zeggen dat hij niks kan, want hij heeft zeker zijn steentje bijgedragen en is ook niet voor niks international.
Maar we kunnen ook niet ontkennen dat van elke 5 wedstrijden er altijd 2 zijn waar hij door het ijs zakt.
Hetzij met verkeerd dekken, overtreding enz...

Onder aan de streep is Veltman gewoon een modale voetballer die elke wedstrijd gewoon zijn niveau haalt. Stijgt nooit ver boven dat niveau uit maar zakt er ook zelden doorheen, scoort eigenlijk altijd wel een 6 imo. Hij heeft alleen regelmatig, en vaak ook in belangrijke wedstrijden, een moment dat hij een cruciale fout maakt. Dat gebeurde hem in het verleden veel vaker dan nu maar daardoor heerst er nog wel altijd dat sentiment van 'hij kan er geen reet van'. Nee het is geen Matthijs de Ligt of Maldini, maar ook geen Ard van Peppen.

23 november 2020 om 13:02

Nu doe je Ard van Peppen tekort, dat was een hele redelijke verdediger die in meerdere teams is gepromoveerd naar de Eredivisie, wanneer hij weinig speelde zijn teams juist gedegradeerd

23 november 2020 om 13:05

Je omschrijft het precies goed borrelhond. Prima voor erbij, maar geen geweldenaar. Daar waar het niveau omhooggaat, worden er eerder fouten gemaakt. Dat geldt voor iedere verdediger, kijk daarvoor alleen al naar de defensie van Duitsland tegen Spanje.

23 november 2020 om 13:23

Veltman is idd vele malen beter als Ard Van Peppen maar ik vind Veltman wel een beetje een Ard Van Peppen als we het hebben over het internationale voetbal en het niveau wat daar gevraagd wordt

Veltman is per definitie niet een slechte voetballer.

Alleen het feit hoe hij dingen aanpakt in het veld en spelinzicht doet ons voetbalspecialisten afvragen en verbijsteren waar hij het voetballen heeft geleerd en hierdoor het predicaat met zich meekrijgt "hij is waardeloos en kan er niets van".

Eenmaal een indruk achtergelaten, kom je er nooit meer vanaf.

Daar zit altijd iets heel onredelijksin, heb je eenmaal de naam dan kom je er niet meer vanaf en zijn analisten daar blind voor. Goed voorbeeld, Daley Blind kan bij de Veronica Inside geen goed doen, die moet weg uit Oranje. Depay? Wat een geweldige wedstrijd speelde die tegen de Polen. Uitblinker, fantastisch. Ik zie die man meer 1 goed bal raken: een penalty. Dan denk ik op zo een moment, als Depay net trefzeker speelde als Blind tegen de Polen het een wereldtopper. Bedoel maar, wat analisten zeggen is niet altijd waar, maar de papagaaienpraat heeft wel een enorme invloed op de opinie.

'veltman heeft CL gespeeld' 'veltman heeft meer dan 200 duels voor Ajax'.. dus? Ik kan nog een heel rijtje modale spelers oproepen die belachelijk veel hebben gespeeld voor een goede ploeg. Veltman ziet louter bij Oranje omdat hij door Ajax is opgeleid, niet vanwege zijn kwaliteiten. Als dit uit de jeugd van pak 'm beet Heerenveen kwam had niemand ook gedacht dat dit een bijzondere speler was en al helemaal geen Oranje materiaal. Net als elke prof speelt hij wel eens een goed potje maar voor een serieus niveau gaat hij echt veel te vaak in de fout met domme overtredingen, gele kaarten en slechte beslissingen. Hopelijk houden Dunk, Webster en White hem buiten de basis en kunnen we zonder deze waardeloze voetballer naar het EK

Laat Japie maar lekker lulle en bashe. Uitstekende speler met 100% inzet en uitstekende mentaliteit. Blij dat het een echte Ajacied is!

23 november 2020 om 13:56

Als dat zo was, dwaal je niet op die leeftijd tussen bank en basis bij Brighton, een degradatiekandidaat in de Premier League. Veltman is voor Europese begrippen gewoon middelmaat. Daar is helemaal niets mis mee en dan ben je nog steeds beter dan de gemiddelde profvoetballer, maar uitstekend is hij natuurlijk niet.

Veltman staat bij mij niet bekend als ene superslechte speler. Voor het Nederlands elftal komt hij voor de basis echt te kort.

Hij staat bij mij wel bekend als een van de, zo niet de grootste matennaaiers in het voetbal. Maar dat staat los van zijn kwaliteiten. Het is een redelijk OK CV die af en toe en foutje maakt.

Dus je kan bij Ajax 245 wedstrijden spelen en dan ziet niemand in Amsterdam dat hij er geen reet van kan.

Veltman is een degelijke verdediger, maar ook niet meer dan dat. Hij mist gewoon simpelweg teveel kwaliteit met en zonder bal op structureel op topniveau mee te kunnen. Dat zie je direct als hij op een sleutelpositie staat in Oranje tegen een goede tegenstander. Ook mentaal twijfel ik aan z’n kwaliteiten, omdat hij speelt zoals hij hier nu praat; iemand die geforceerd wil laten zien dat hij wel bij de top hoort, terwijl dat niet het geval is.

Dat is ook wat overdreven verongelijkt. Hij staat gewoon te boek als Europese middelmaat en dat is hij ook gewoon. Redelijk voor de topclubs uit middelgrote competities, maar op een hoger niveau verre van een indrukwekkende verdediger. Je bent natuurlijk niet omstreden bij een degradatiekandidaat in de Premier League als je een uitstekende verdediger bent.

Het is gewoon een enorme galbak deze gozer. Dat stuit me meer dan het feit dat hij niet kan voetballen.

Veltman, je kan best een balletje trappen. Maar je hoort niet in het NL elftal. Tevens pak je altijd kaarten op belangrijke momenten. Gewoon altijd van die echte domme overtredingen.!!

Los van zijn kwaliteiten/beperkingen lijkt het me trouwens wel zwaar klote als je zoiets steeds over jezelf leest. Het is denk ik de kunst om niks te lezen.

Ik ben blij met zijn vertrek bij Ajax vanwege zijn gevaarlijke kaarten/overtredingen/fouten maar gun hem het beste, let elke week even op of hij speelt bij Brighton en hoe het hem dat afgaat. Ik denk dat hij wel een goede toevoeging daar is vooral op voetballend gebied. Die andere verdedigers zijn echte houthakkers dus die leveren graag de bal bij hem in. Ook positie kiezen doet hij aardig. Nog geen vaste basisspeler maar de coach lijkt wel te rouleren. Nog even wat optrainen en duels op faire manier leren te winnen ipv met een overtreding & ik zie hem daar wel slagen. Het is je gegund Joel!

Tja geen hele slechte speler. Maar voor het Champions league/ Europa league niveau komt hij natuurlijk te kort. Speelt ie voor Ajax zie je hem als zwakste schakel. Had ie heel z'n carriã¨re voor Utrecht of Groningen gespeeld had iedereen het een heel betrouwbare verdediger genoemd die wel eens een stapje hogerop zou kunnen.

Joel, over het algemeen, kan er niet zo veel van. Dat vind ik ook. het is een speler met een lage voetbalintelligentie, slecht gevoel voor positie, weinig body en een lage handelingssnelheid. Hij heeft wel een aardige trap en een beetje techniek aan de bal. Ik vind ook dat Joel soms heel goede wedstrijden speelt tegen tegenstanders van groot formaat. Ik zie ook dat er een groep is die niet alleen kritiek levert, maar hem ook bashed, deze groep is vervolgens nergens te bekennen als hij een goede wedstrijd heeft gespeld. Aan de andere kant zie ik hier ook een groep die het heel moeilijk vind dat een godenzoon niet wordt behandeld als een godenzoon. En waneer er grappen worden gemaakt over deze speler (veltmannetje, etc.) zich daar heel erg over opwinden. Ik vind het lastig om over de speler iets te zeggen zonder vijanden te maken hier. Alsof ik het over hun broer of hun zoon heb. Of hun grootste vijand. En met alle respect, Veltman is deze discussie helemaal niet waard, dus ik kies er vaak voor om helemaal niets over deze jongen te zeggen. Als ik de comments hier weer lees is dat volgens mij de juiste keuze.

Klopt je kan er ook geen reet van niveau RKC en een maten naaier eerste klas. Beste actie van je was die eigen goal tegen Feyenoord in de beker.

Ben het niet met Veltman eens. Hij hoeft zich niet steeds te bewijzen, we weten dat die gewoon een matige voetballer is. En dat blijft hij ook. Als die zich iedere keer probeert te bewijzen geeft het dus aan dat hij geen routine heeft in zijn spel en telkens weer het beste in hem te boven moet halen en dan alsnog matig speelt.

Kan goed omgaan met kritiek? Hij doet er anders niets mee! Veltman maakt nog steeds dezelfde fouten als toen-ie 21 was, pakt elke wedstrijd van formaat geel en is steevast de zwakste schakel in het elftal. Dat was zo bij Ajax, dat is nog meer het geval bij Oranje en niet voor niets zit hij bij Brighton op de bank. Persoonlijk vind ik Veltman een walgelijke voetballer, na onder andere zijn vals spel in zijn duels met Lozano en vooral zijn onsportiviteit tegen Sparta indertijd, dus misschien ben ik gekleurd, maar ik denk dat de gemiddelde mening onderschrijft dat Veltman een bijzonder matige speler is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brighton & Hove Albion

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Burnley 19-12
18.Fulham12-12
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. WebsterVerdediger180
B. WhiteVerdediger180
S. MarchMiddenvelder182
Y. BissoumaMiddenvelder171
N. MaupayAanvaller177
L. TrossardAanvaller161
P. GroßMiddenvelder152
Voor de complete selectie: Clubpagina Brighton & Hove Albion.

168 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren