Eljero Elia reageert op beelden van FOX Sports: ‘Weer heel triest dit’

Maandag, 23 november 2020 om 07:50Chris Meijer • Laatste update: 10:15

Eljero Elia heeft in de nacht van zondag op maandag gereageerd op het incident na de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht (1-1). De 33-jarige vleugelaanvaller zou na afloop van dat duel de cameraman van FOX Sports hebben opgezocht om te vragen ‘waarom hij hem nou eigenlijk volgde’, zo zei Jan Joost van Gangelen in het programma Dit was het Weekend. Elia laat via Twitter naar aanleiding van het incident weten dat ‘het steeds erger wordt’.

“Weer heel triest dit. Ga die cameraman vragen wat ik vroeg. 2020, het wordt steeds erger”, schrijft Elia tussen twee lachende emoji’s. FOX Sports zond beelden uit waarop te zien was hoe de aanvaller zich bij de cameraman meldde om iets aan hem te vragen. Volgens Van Gangelen vroeg Elia: ‘Waarom volg je mij nu eigenlijk?’ Daarop reageerde de cameraman volgens Van Gangelen: “Ja, eh, omdat ik een cameraman ben en het mooiste beeld probeer te maken. Ik krijg een opdracht van mijn regisseur en die zegt: ‘Volg jij Elia’. Dus dan doe ik dat.”

Van Gangelen concludeert dat Elia er ‘niet van gediend was’. “Hij voelt zich iets te veel gezocht, vind ik”, reageerde Kenneth Perez. “Hij zegt dat iedereen hem zoekt. Eljero. Elia. Ga alsjeblieft gewoon voetballen. Je kan gewoon echt heel goed voetballen als je vrij bent. Gewoon weer je werk doen zoals je vroeger hebt gedaan. Dan kun je iets toevoegen aan dit FC Utrecht. Ga je alsjeblieft daarmee bezighouden.”

Elia kwam tegen PEC vier minuten voor het einde als vervanger van Bart Ramselaar binnen de lijnen. De van Istanbul Basaksehir overgekomen aanvaller speelde dit seizoen voorlopig acht officiële wedstrijden voor FC Utrecht, waarin hij één assist leverde. “Altijd maar die randzaken. Wees blij dat je gevolgd wordt door een camera. Dat betekent dat je iets betekent überhaupt", zo Perez. "Dat doen ze echt niet bij iedereen. Vat dat positief op, ga voetballen. Ik ga er tenminste van uit dat hij tegen de camera heeft gezegd wat jij nu hebt gezegd? Of misschien heeft hij gevraagd of hij de beelden mocht”, vroeg de Deense analist gekscherend.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Nu ben ik benieuwd wat hij nou wel vroeg..

23 november 2020 om 08:14

Of hij ‘n trucje mocht doen voor de camera

23 november 2020 om 08:26

Potjandorie, wat erg zeg dat hij dat vroeg!! Nationale ramp man man man. En dan die Jan-Joost die van alles random de wereld in slingert. Negen van de tien keer zit hij er ook nog eens naast. Wat een poppenkast weer voor een beetje aandacht.

23 november 2020 om 10:16

Elia zelf geeft toch ook niet aan wat het wel is? Hij wil gewoon tegengas geven, maar heeft geen argumenten...

23 november 2020 om 12:00

Omdat het belachelijk is om jezelf te verdedigen daar waar men speculaties oppakt als waarheid. Elia hoeft geen argumenten te hebben en zegt ook vraag het maar aan de cameraman. Het zou wel weer iets zijn hoor dat een Jan Joost iets roept zonder zeker te weten en de hele studio hier dan ook nog wat van vind gebasseerd om een gok?

23 november 2020 om 12:13

Waarom moet Elia zich verdedigen als hij nota bene voor een camera staat maar fox het geluid niet laat horen. Overigens wel weer typerend dat in het vorige topic hierover niemand twijfelt of fox het wel bij het rechte eind had. Net zoals niemand twijfelde dat hij een slechte mentaliteit had toen hij wegging uit een wedstrijd. Bleek achteraf dat zn dochter op de IC lag.

Wat een huilie huilie.... Robben wordt ook overal gevolgd, zelfs als hij zijn fiets binnen zet. Hoor je hem dan verongelijkt klagen? Elia is gewoon teveel met randzaken bezig. Laat die cameraman sowieso met rust, wat je ook vroeg, want die doet gewoon zijn werk als altijd. Wat hij ook vroeg, hij zorgt er zelf weer voor dat hij zo in het nieuws kan komen en met zo'n reactie zet je jezelf nog meer in de spotlights... Waarom? Ga gewoon bezig zijn met voetballen.

23 november 2020 om 11:54

Wie zegt dat elia verongelijkt aan het klagen was??

23 november 2020 om 12:14

Heb je gehoord wat hij heeft gezegd dan? Of praat je dhr van gangelen een beetje na.

23 november 2020 om 15:10

Volgens mij is onze vriend Joost teveel met randzaken bezig in deze. Laten we er nu eens voor het gemak van uitgaan dat Elia dit daadwerkelijk gevraagd heeft aan die cameraman, wat dan nog, wat is daar mis mee? Wat is daar dan de zwaarwegende reden van dat je dit uitgebreid moet uitlichten op de tv? Als je vandaag de dag een scheet laat dan staat het al in de krant en heeft half Nederland daar een mening over. Laat die gasten gewoon met rust ipv overal iets achter te zoeken.

Kelere dude, ga voetballen. Het lijkt overigens ook niet alsof hij iets uit pure interesse vraagt aan die cameraman gezien z'n handgebaartjes bij het weglopen. Vervelende gozer die gewoon moet doen waar die voor betaald wordt en zich niet zo druk om randzaken moet maken. Reageer gewoon niet.

23 november 2020 om 12:19

Ik zou ook gefrustreerd raken als je eerst wordt beschuldigd van vluchten na een mindere wedstrijd terwijl je eigenlijk naar je dochter gaat die op de intensive care ligt. En dan vervolgens komt fox met een verhaaltje waar ze geen bewijs van tonen. Wacht eerst eens even af fox de waarheid spreekt. Tot nu toe heeft Elia niks geks gedaan.

Ben ik nu de enige die het niks interesseert wat hij vroeg? Al vroeg hij aan de cameraman waar je de lekkerste shoarma kunt halen in Zwolle. Aangezien Eljero er op het veld niks van bakt, kan Eljero beter iets laten thuisbezorgen.

23 november 2020 om 08:50

Kijk dat is een vraag waar ik het antwoord toch wel graag op zou willen hebben. Heb je zelf een shoarmazaak die je kan aanraden of ben je zelf ook nog op zoek naar het antwoord?

23 november 2020 om 13:55

Tja, hij krijgt nou ook niet bepaald de kans... hooguit invalbeurten van 10 minuten (en dan vaak in een ruk draaiend Utrecht). Ga dan het verschil maar maken.

Waarom hij nog niet meer minuten krijgt weet ik ook niet helemaal, heeft Covid gehad, ellende met zijn dochtertje, zal allemaal meespelen.

Ik snap dat hij gefrustreerd is, maar hij moet zich idd wel op het voetballen richten en niet zo gek laten maken met randzaken. Ook deze reactie weer, ipv dat hij inhoudelijk reageert krijg je weer een nikszeggend berichtje met wat smileys.krijg je alleen maar weer meer gezwets over.

Bepaalde leden zullen waarschijnlijk weer los gaan en een aantal zal zelfs weer z'n onderbuikje laten leeglopen, zonder dat ze ook maar iets weten, maar vergeet niet het verhaal van voetballers die periodes hebben dat ze niet zo lekker gaan. Al mag of moet je hem totaal niet (omdat hij bijvoorbeeld van kleding houdt, rapt of omdat jullie zo verschrikkelijk intellectueel zijn en Eljero zo dom vinden ), dan zou je alsnog kunnen of moeten zien, dat het, om een of andere reden, misschien niet zo lekker met hem loopt en dat hij daarom ietwat gefrustreerd oogt. #doeslief .

23 november 2020 om 10:36

@apocalyps: volgens mij is het Elia die juist iets met jouw #doeslief zou moeten doen

23 november 2020 om 12:27

Maar dan kun je dus elk gedrag van een voetballer (of willekeurig persoon) wel goedpraten, want hij zal wel niet goed in zijn vel zitten. Het is niet andermans fout dat Elia niet fit aankwam bij Utrecht en het is niet andermans fout dat Elia nog steeds niet fit genoeg is, terwijl we al bijna in december zitten. Het is niet de schuld van de cameraman, mocht Elia niet lekker in z'n vel zitten en de werkomschrijving van de man helpt nota bene mede aan z'n salaris. Feit is dat Elia uberhaupt niets bij die cameraman te zoeken heeft.

Dat je hier als Elia zo veel energie in steekt. Wat er ook gebeurt is, concentreer je op je prestaties. Daar kun je iedereen de mond mee snoeren als je vindt dat je onrecht wordt aangedaan of te veel gezocht wordt. Met praten tegen cameramensen of reageren op Twitter ga je niks bereiken.

23 november 2020 om 08:48

Tsja, er wordt dus iets over hem beweerd wat helemaal niet waar blijkt te zijn en naar aanleiding daarvan krijgt hij veel vervelende reacties. Het is toch niet zo gek dat hij dat even wil rechtzetten.

23 november 2020 om 09:17

Dan moet hij het rechtzetten en dat doet hij niet. Hij komt met een nietszeggende tekst dat ze bij de cameraman moeten informeren wat Elia heeft gevraagd. Lekker cryptisch. Wat klopt er dan niet of wat is er in de beleving van Elia wel gebeurd? Daar ben ik dan benieuwd naar, want wellicht heeft hij wel een punt. Echter maakt hij hem niet en steekt hij er toch energie in.

23 november 2020 om 10:01

Wat hij daadwerkelijk heeft gezegd doet er ook niet echt toe. Het gaat erom dat er dus iets over hem beweerd wordt, wat niet waar is. Daarnaast heeft Fox de beelden toch gewoon? Dan vraag ik me af waarom ze die niet gewoon laten zien met geluid ipv Van Gangelen eroverheen te laten praten.

23 november 2020 om 10:19

Dat doet er toch juist wel toe? Elia zegt dat het niet klopt en dat er dus gelogen wordt. Maar gaat het om een andere letter of een hele andere strekking?

23 november 2020 om 11:04

@marocberkane Wat een dubbele standaard hanteer jij. Wat hij daadwerkelijk heeft gezegd doet er zogenaamd niet toe maar ondertussen je wel afvragen waarom Fox de beelden niet uitzend met geluid. Waarom niet dezelfde standaard voor Elia hanteren en je afvragen wat zijn inhoudelijke kant van het verhaal is buiten een nietszeggend tweetje dat het allemaal niet waar is? Nee, alleen Fox moet met inhoud komen.

23 november 2020 om 12:01

Fox is al met inhoud gekomen. Elia ontkent dat. Fox heeft als het goed is zwart op wit het bewijs en aangezien ze dat niet publiceren, begin ik toch steeds meer te twijfelen aan hun bewering.

23 november 2020 om 12:29

Maar wie zegt dat dit niet waar blijkt te zijn? Elia is nou ook niet bepaald de meest betrouwbare persoon ter wereld gebleken in de afgelopen jaren. Het ligt nooit aan hem, altijd aan anderen. Elia heeft uberhaupt niets bij zo'n cameraman te zoeken. Het maakt in die context niet eens uit wat er gezegd is.

23 november 2020 om 14:24

Hahahaha waarom heeft hij daar niks te zoeken .. dus hij mag Niemand iets vragen na de wedstrijd ,, cameraman is ook gewoon een mens he .. hij zou iedereen moeten kunnen aanspreken ook al is hij een profvoetballer. Los van dat ik snap daf elia niet gaat zeggen wat hij wel heeft gevraagd want iedereen trekt toch als ze mening over hem .. dat hij zegt dat het niet waar is, is al voldoende dat fox sports de geluiden niet laat horen zegt dus ook al voldoende.Laat je niet gek maken door de media , jullie gaan allemaal mee net als schapen

Laat elia zich nou maar druk maken om iets te presteren bij utrecht niks nog niks gezien van hem alleen de grote jongen uithangen bah bah

Ik begin me zo onderhand een beetje zorgen te maken om Elia. Niet normaal meer, hoe opgefokt hij op alles reageert. Hij gaat natuurlijk privé ook door een moeilijke tijd, wellicht hangt dat allemaal met elkaar samen. Ik hoop voor hem dat hij goede begeleiding krijgt.

Elia moet maar gaan voetballen in plaats van zich hier druk om te maken en notabene nog verhaal halen ook bij de cameraman
die beste man krijgt ook maar opdracht
maar Elia kan beter zijn energie in de wedstrijden gooien dan in dit soort flauwekul

Toen er twee/drie weken geleden een persbericht vanuit zijn zaakwaarnemer naar buiten kwam over uitspraken die John v/d Brom had gedaan over zijn niveau toen meldde ik al dat Elia opvallend vaak met non-voetbal nieuws in aanraking is. Zie hier, het volgende bewijs. Of hij nou wel of niet gepikeerd is, dit is de eerste keer sinds lange tijd dat er een dergelijk voorval gebeurd, een speler die zoiets bij een cameraman doet. Ik verwacht dat er weer mensen over me heen zullen vallen, maar ik vind dit gewoon achterlijk gedrag. Voor mijn gevoel kan hij niet omgaan met z'n eigen achteruitgang als voetballer, het was ook wederom niet om aan te gluren. Dan denk ik met weemoed aan de immer relativerende Wijnaldum, in mijn ogen daardoor ook verder als persoon in denken en doen.

Heeft Elia al een keer voetballend wat toegevoegd? Of is hij alleen maar goed bezig in aanstelgedrag buiten de lijnen en wat gele kaarten pakken? Deze knul mag god op zijn blote knieën bedanken dat hij kan voetballen want verstand zit er niet in.

Elia heeft duidelijk een fout gemaakt door naar Utrecht te gaan. Hij had gewoon naar Twente moeten komen, daar was hij verzekerd geweest van een basisplek en had ie nu niet zo gefrustreerd rond gelopen.

23 november 2020 om 10:34

Het beste dat Twente is overkomen deze zomer is dat Elia Niet naar Twente is gekomen. Die jongen gaat echt nooit meer en nooit ergens iets presteren. Heeft niet de mentaliteit daarvoor.

23 november 2020 om 10:49

Ik had hem alsnog graag gezien. Onze linksbuitens zijn allemaal nou niet heel overtuigend. Elia is net als Cerny een speler die vertrouwen nodig heeft en het dan terug betaalt.

23 november 2020 om 12:31

Alsjeblieft niet. Elia kwam totaal niet fit aan bij Utrecht en is nog steeds niet fit genoeg. Wat moet je met zo'n jongen? Dat kun je niet enkel in de schoenen van Utrecht gaan schuiven. Het is ook niet zo dat hij iets presteert in de minuten die hij krijgt. Elia met Cerny vergelijken is ook nogal scheef, want bij Cerny heeft het nooit aan z'n inzet of fitheid gelegen en Elia is bovendien ruim 10 jaar ouder.

Elia begrijpt er weer bar weinig van. Dan wordt hem verweten teveel bezig te zijn met randzaken en dan bevestigd hij dat weer binnen no-time. Sneu.

Wat een triest ventje is dit ook. Dit geeft duidelijk aan dat het in z'n hoofd niet goed zit nu, anders ga je niet zo reageren. Zelfde met mensen die op straat agressief 'wat kijk je' naar je roepen. Blijk van frustratie of onzekerheid van iets in je leven. Ik zou als ik FC Utrecht was hem hier ook een disciplinaire straf voor geven, dit kan echt niet.

Elia kan beter zijn ogen op.de bal houden en qat er in het veld gebeurd , dan dat wat er buiten het veld gebeurd. Maar ja waarschijnlijk zit hij verlegen om aandacht en die krijgt hij nu volop

Wat een zin: "ik vind dat hij voelt". Dan heb je echt niets te melden

Heb het altijd een nare gozer gevonden. Komt gewoon niet symphathiek over. Tegenovergestelde heb ik met Dumfries, ook na die 1-1 weer erg netjes, eerlijk en vooral normaal. Wat een heerlijke kerel. Ben trouwens voor Ajax en geen PSV supporter.

23 november 2020 om 12:35

Dumfries snapt sowieso wel hoe het allemaal werkt. Inderdaad een sympathieke kerel. Verder zijn de meeste spelers wel verstandig genoeg om dit soort capriolen niet uit te halen. Helaas voor Elia zelf is hij er niet 1 van.

Is het een hobby van hem ofzo om elke keer onverwachts als een clown te reageren.. Doe toch is normaal man je bent al in de 30.

Dit zijn mooie beelden. Een speler die na de wedstrijd naar de cameraman een gesprek voert. Laat de buitenwereld maar lekker speculeren wat daar exact is gebeurd. Social media is zo vermoeiend en elke keer maar weer recht zetten dat het niet zo was. Je bent gewoon een hot-item. Laat ze maar een beeld creëren over jou en doe dewoon je ding want dit ga je never nooit van ze winnen. Geen commentaar is gewoon het beste antwoord. Maarja via social media is een makkelijke platform om je gelijk te halen. Je type wat voor de kassa bij de Appie en je klikt op verzenden en doet je vervolgens boodschappen in de tas en loop je zo de winkel uit. Even later krijg je een reactie " ...vraag die cameraman wat er is gebeurd" Pfff vermoeiend leven heb je dan. Het interesseert je geen reet wat Jan-joost zegt. Social media is de boosdoener...ga leven man!

Ben ik nou de enige die dit zware imago schade vind? Jan joost mekkert maar wat zonder t echte geluid. De afgunst tegen elia is zo erg dat mensen zelfs voice overs gaan geloven kom op man. Man heeft wk gespeeld, bundesliga, kampioen feyenoord en basaksehir ect hij is jaren lang een profvoetballer waarvan zijn wedstrijden jaren op tv worden uitgezonden. Kom op mensen denk is logisch na?

23 november 2020 om 12:39

Oh, en Elia heeft nooit dit soort rare capriolen en liegt vervolgens tot hij blauw ziet? Wat te denken aan afgelopen zomer toen hij zonder pardon de wereld in hielp dat Streuer de salariseisen van Elia gelekt zou hebben aan Bruggink? Daar bleek ook geen pepernoot van te kloppen en toen was meneer Elia ineens niet meer zo happig om te reageren. In plaats daarvan vond hij het nodig om nogmaals te verkondigen hoe geweldig hij FC Twente en z'n supporters vind. Verder interesseert het me eigenlijk niet wat er gezegd is. Die jongen heeft helemaal niets te zoeken bij die cameraman. Elia heeft niet voor niets de schijn al tegen in dit soort situaties. Daar heeft hij het zelf naar gemaakt. Dat is logisch nadenken.

Hele sterke reactie inderdaad Elia. Zeg zelf dan wat je hem vroeg. Want nu weet nog niemand het, en we weten wel ongeveer hoe je bent, dus dan zal Jan Joost van Gangelen er wel niet heel ver naast zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Utrecht21-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller173
M. MahiAanvaller134
M. SyllaAanvaller100
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

100 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren