FC Twente en PSV remiseren en komen top drie niet binnen

Zondag, 22 november 2020 om 18:39Dominic Mostert

FC Twente en PSV hebben elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. De bezoekers uit Eindhoven openden de score via Donyell Malen, waarna Eran Zahavi op slag van rust een strafschop miste. In de tweede helft mocht ook FC Twente aanleggen vanaf elf meter en Danilo had meer succes: 1-1. Beide strafschoppen waren controversieel. PSV staat nu vierde met twintig punten uit negen duels; FC Twente volgt op de vijfde plek met achttien punten. Beide ploegen zouden bij een overwinning de top drie zijn binnengedrongen.

Joël Drommel lag nog enkele keren in de weg, voordat Malen de score opende. In de zevende minuut kwam de keeper als winnaar uit de strijd in een één-op-één-duel met Noni Madueke, de vervanger van de niet volledig fitte Mario Götze; uit de daaropvolgende corner leek Pablo Rosario per toeval raak te koppen, maar met een fraaie reflex voorkwam Drommel dat. Vervolgens mocht Phillip Max opnieuw aanleggen voor een corner, die ditmaal leidde tot een kopbal van Nick Viergever. Drommel bracht redding, maar moest zich bij de rebound van Malen gewonnen geven.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd oogde FC Twente fel, maar na het vroege openingsdoelpunt kreeg PSV de regie in handen. Hoewel er geen grote kansen op de 0-2 kwamen, was FC Twente zelden in de buurt van het doel van Yvon Mvogo. Na 34 minuten mocht opstomen Jayden Oosterwolde opstomen en schoot hij de bal vanaf circa achttien meter ruim naast. Aan de overzijde werd kort daarna de 0-2 van Cody Gakpo afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk had FC Twente in de eerste 35 minuten geen enkel balcontact in het vijandelijke strafschopgebied.

Storm van kritiek na actie Gözübüyük en Van Boekel bij FC Twente - PSV

De strafschop die PSV in de eerste helft kreeg, leidde tot veel onbegrip.Lees artikel

Het eerste balcontact in de zestien van PSV vond plaats toen Halil Dervisoglu de bal aannam na een redding van Mvogo op een poeier van Václav Cerny. Hij wist zich geen raad met de bal, maar het schot was wel degelijk gevaarlijk. In die fase, de laatste tien minuten van de eerste helft, namen de slordigheden toe bij PSV. De bezoekers kregen echter uit een strafschop een uitgelezen kans om de marge op te voeren. Arbiter Pol van Boekel bekeek beelden van een duel tussen Jesse Bosch en Madueke, zag dat Bosch na het wegtikken van de bal landde op de voet van Madueke en wees naar de stip.

Eran Zahavi ontfermde zich over de penalty, maar zijn lage inzet werd uit de hoek gehouden door Drommel. In de tweede helft liet Ibrahim Sangaré na voorbereidend werk van Madueke een goede kans liggen rond de penaltystip. Aan de overzijde strekte Mvogo zich na een uithaal van Cerny, maar vervolgens kreeg Twente een penalty: Gakpo verweerde de bal met de arm na een hard schot van Wout Brama, waarna Danilo de penalty binnenschoot in de linkerhoek. Zeventien minuten voor tijd probeerde Cerny het opnieuw vanbuiten het strafschopgebied, nadat hij vanaf de rechterflank naar binnen trok, maar zijn inzet zeilde net naast.


Poll

Vond je de strafschop die FC Twente in de tweede helft kreeg terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

163 reacties (laatste reactie door bvbrunschot)
22 november 2020 om 21:01

@ninjakai ik ben het helemaal met je eens. met de middelen en uitgaven van PSV moet je niet naar excuses zoeken. daarmee moet je 90 procent van de tegenstanders uit de Eredivisie oprollen

Waardeloos. Zóveel kansen in de eerste helft, maar door foute keuzes en egotripperij van de voorhoede wordt het hier 1-1. Vooral in de eerste helft was het veldspel prima, alleen beloon je jezelf niet door gepruts voorin. Schmidt moet die voorhoede maar eens uitnodigen in zijn kantoor. Het lijkt er sterk op dat ze elkaar het succes niet gunnen. Achterin en op het middenveld ging het op zich prima. Zahavi was weer heel erg slecht met als toppunt de gemiste penalty. Malen is ook geen schim meer van weleer. Draait en kapt zichzelf altijd de drukte in. Mauro inbrengen terwijl er fysiek gestreden moet worden begrijp ik dan weer niet. Ihattaren bracht ook niets. Nu sta je 4e in de stand. En dat met zoveel investeringen. Ik zie dit jaar nog steeds als een tussenjaar, maar ook met de huidige kwaliteit is vierde staan ronduit beschamend.

22 november 2020 om 18:58

Waarom Zahavi de penalty laten nemen. Die beste man zat helemaal niet in de wedstrijd. Was echt niet normaal dramatisch. Verpeste vaak de aanvallen. Verder gewoon een hele slecht tweede helft. En verdiend punten verloren.

22 november 2020 om 22:49

Beetje flauw. Je hebt gewoon van tevoren een penaltynemer afgesproken. Tadic zit ook weleens niet in de wedstrijd en schiet ze dan wel erin.

22 november 2020 om 19:23

Dit jaar een tussen jaar? Did volgend jaar moeten een Zahavi en Gotze echt beter zijn? En Malen en Dumfries blijven sowieso nog een jaar?

22 november 2020 om 19:28

Als Malen zo blijft ballen/falen wel ja. Waar moet hij heen dan? Dumfries zal wel gaan ja. Hij zal echter genoeg opbrengen om een prima vervanger te kúnnen halen. Dat spelers weggaan is van alle tijden, als ze maar voldoende opbrengen. Ik heb het meer over de Rosario's en Boscagli's van deze wereld. Daar moet nog doorgeselecteerd worden.

22 november 2020 om 19:33

Misschien zie ik het verkeerd maar heb het idee dat die Zahavi er alleen maar voor zichzelf staat de laatste tijd. Dat moet je ook wel een beetje hebben als echte goaltjesdief wat hij natuurlijk is, maar dat moet dan niet ten kosten gaan van teamprestaties.

22 november 2020 om 20:42

Hij had de eerste helft al twee ballen kunnen geven, waarbij zijn team genoot er veel beter voor stons. Helemaal niet erg dat hij dan voor zichzelf kiest maar niet als je het zo erg verprutst.

Echt goed voetbal gezien vandaag, PSV oppermachtig had gewoon 3-0 moeten staan in de eerste helft. Matig afmaken voorin nekt je hier gewoon. Snap niet waarom Schmidt besluit om voor Mauro te wisselen..

22 november 2020 om 18:44

Wie moet hij er anders inbrengen?

22 november 2020 om 18:45

Nou niemand of een aanvaller van Jong PSV.

22 november 2020 om 18:46

spelers leeg en niet veel andere opties op de bank...

22 november 2020 om 18:52

Madueke leek niet blij met zijn wissel, die wilde nog wel even door. Dan zou ik die niet gewisseld hebben voor Mauro

22 november 2020 om 19:41

Precies, in ieder geval niet mauro jr voor madueke, eerder zahavi eruit. Toch balen dat je dan geen romero achter de hand heb voor de spitsen concurrentie

Yes!!!!!
Lekkere 2e helft! Hadden nog kunnen winnen ook, lekker!!!!

22 november 2020 om 18:46

Ondanks dat Danilo vandaag scoorde vond ik hem echt heel matig. Veel aanvallen persoonlijk om zeep geholpen. Bonuspuntje voor Twente!

22 november 2020 om 18:49

Ach ja, ik vind het knap, niet goed spelen, heel Nederland kijkt mee en dan alsnog op die leeftijd een penalty erin schieten. Ik verwacht veel van Danilo volgend jaar.

22 november 2020 om 18:50

Dit was voor mij de eerste keer dat Ik Danilo een hele wedstrijd heb zien spelen bij twente. Ik vond hem ook heel erg tegenvallen, had daar meer van veracht

22 november 2020 om 18:51

Danilo is vaak onzichtbaar maar scoort wel, prrrima.
Dikke bonuspunt!

22 november 2020 om 18:58

Klopt die was vandaag ook niet goed de minste wedstrijd van hem dit seizoen

22 november 2020 om 19:02

Ach ja, mag het een keer? Normaal is hij erg goed, dus een minder wedstrijdje kan dan een keer gebeuren. Nog steeds was hij erg dreigend. Dat zegt wel wat over de kwaliteiten van die jongen.

22 november 2020 om 19:05

Ben ik met je eens. Ik vond Dervisoglu ook tegenvallen. Ik vond Cerny en Zerrouki aan de bal de besten.

22 november 2020 om 21:34

Brama ook goed hoor, maar Cerny viel zeker op!

Was zeker een leuke pot om naar te kijken voor de neutrale toeschouwer. Eerste helft PSV heer en meester, maar als je de goals niet maakt, dan kun je in de tweede helft tegen de consequenties aan lopen, zoals ook gebeurde.
VAR maakt een slechte beurt (niet het systeem, maar de persoon), met de pingel voor Psv.

22 november 2020 om 19:05

Tja, het probleem blijft dat hetzelfde incapabele scheidsrechterskorps de uiteindelijke beslissingen maken. Dan helpt zo'n VAR ook niet. Beide penalties waren lachwekkend. Die handsbal kun je wellicht nog goedpraten aan de hand van de reglementen, maar als je zo'n bal tegen het hoofd krijgt, ben je 10 minuten buiten westen en bovendien had hij z'n armen nog dicht tegen het lichaam. Het was ook niet zo dat hij met de armen stond te zwaaien. Het VAR-systeem op zich is een verademing, maar geef een geweldig product aan een incapabel persoon en het blijft een incapabele uitvoering.

22 november 2020 om 19:13

Helemaal mee eens hoor, de VAR als systeem is prima, maar fouten bij de beoordeling zullen plaatsvinden en worden dan ook uitvergroot. Denk dat het merendeel van de beslissingen die door inmenging van de VAR worden veranderd een verbetering opleveren, maar de momenten waarop dat niet zo is (en dit is ook nog eens een ingrijp die leidt tot een wijziging van de situatie zoals de scheids 'm beoordeeld had), worden uitvergroot.
Hopelijk tot gevolg een verbetering van het systeem, maar menselijk falen kun je nooit 100% uitsluiten.

22 november 2020 om 23:27

Die handsbal kwam niet tegen het hoofd, maar tegen de onderarm, die in de baan van het schot werd gedraaid. Dat is al jarenlang een strafschop.

Dik verdiend punt Twente, al hadden ze bij rust zomaar 3-0 achter kunnen staan. Desondanks was Twente 2e helft veel beter.

22 november 2020 om 18:44

Je maakt een grapje zeker. Twente was in 20 minuten in de tweede helft de betere partij maar voor de rest de onderliggende. PSV had hier met 1-3 of 1-4 moeten winnen. Er was maar 1 ploeg die de overwinning verdiende en dat was psv

22 november 2020 om 18:55

Rubentje, dat mag je absoluut vinden. PSV maakte in de eerste helft de kansen niet af en waren in de 2e helft na de 60e minuut echt onthutsend zwak imo. Geen bal kwam aan tijdens aanvallen en Twente hield rustig stand. Achteraf gezien is een punt terecht, als je alleen de eerste helft in ogenschouw neemt verdiende PSV zeker 3 punten.

22 november 2020 om 19:24

@ajaxf1, ben het met je eens. Twente nam rond de 60ste minuut de wedstrijd in handen. Vond het trouwens leuk om te zien hoe lekker Cerny in zijn vel zit. Hopelijk weet hij zijn potentie alsnog waar te maken.

22 november 2020 om 19:38

rubentje13, PSV was heer en meester zeker de eerste helft, maar vindt je ook dat ze echt levensgrote kansen hebben gemaakt op 3 of 4 doelpunten? Twente was minder, maar ik vond de kansen er niet kleiner op.

22 november 2020 om 20:00

Ik vond Twente ook niet super kansen hebben. Allemaal schoten van buiten de 16. Mag je toch van een beetjr niveau keeper wel verwachten dat ie die pakt.

22 november 2020 om 20:31

Nou ja, dat hij bij Ajax dan niet slaagt begrijp ik wel, maar hoe is het mogelijk dat enkel vertrouwen genoeg was om hem in een paar weken zo te laten spelen? Dan hebben ze bij Utrecht echt iets goed fout gedaan, want buiten z'n rendement is hij ook gewoon een heerlijke speler gebleken. Nu zag niemand dit natuurlijk zomaar aankomen, maar je mag van de club waar zo'n jongen onder contract staat verwachten dat ze genoeg over de speler weten. Hij speelt namelijk echt heel erg goed.

22 november 2020 om 18:44

Dik verdiend haha. Echt niet, zoveel kansen heeft Twente niet gecreëerd. Komen gewoon goed weg met een punt.

22 november 2020 om 18:45

Hoezo sik verdiend. Als psv 3-0 voor had moeten staan eerste helft? 2e helft had twnete niet kans ol 3 goals hoor

22 november 2020 om 18:57

Hadden voor moeten staan hebben we niks aan. Stond 1-0 bij rust en het had prima 3-1 voor Twente kunnen zijn imo na 90 minuten. Die laatste bal kwam niet aan in de counter maar de kansen waren er wel degelijk. Schot op de lat gehad ook nog. Doe nou niet of PSV oppermachtig was joh.

22 november 2020 om 18:46

Dik verdiend haha, gelukkige penalty mee en verder 20 minuten beter. Poeh poeh wat hebben ze het verdiend. Psv heeft het voor zichzelf verpest met alle ego'tjes voorin.

22 november 2020 om 18:53

Nou ja een gelukkige penalty kun je het niet noemen als je kijkt waar PSV een strafschop voor kreeg, alleen mist de slechtste man van het veld hem nog eens.

22 november 2020 om 18:54

Diezelfde penalty die PSV meekreeg om letterlijk niks? Die ze niet maken? Oh ja dan telt het natuurlijk niet. Twente had prima kansen en in de slotfase komt PSV erg goed weg nog. Maargoed, als jullie het anders zien is dat alleen maar mooi want op deze manier hoeven Ajax, Vitesse en Feyenoord zich niet druk te maken. 2e helft namelijk gewoon slecht.

22 november 2020 om 18:56

Slotfase kom je goed weg? Volgens mij heeft Twente geen kans gehad in de slotfase. Ik weet niet welke wedstrijd jij gezien hebt? Wellicht ook enkel de tweede helft.

22 november 2020 om 18:57

Zure provocerende reactie. Heb nergens staan dat die van PSV wel verdiend was, dat maak je er zelf van. En ga nou niet doen alsof Vitesse en Feyenoord aanspraak gaan maken op de titel. Duidelijk een ander niveau.

22 november 2020 om 19:02

Een compleet Feyenoord is echt niet minder.

22 november 2020 om 19:57

Ook een compleet Feyenoord is minder LuisSini. Blijf wel reëel alsjeblieft

22 november 2020 om 23:30

Leg eens uit waarom die penalty voor Twente "gelukkig" is?

Gakpo draait zijn arm in de baan van het schot, en krijgt hem op de onderarm. En niet van een meter afstand, maar een meter of 6-8. Dat kun je ook niet aangeschoten noemen. Dat heeft ook niet met aanpassing van de regels te maken. Dit is al sinds jaar en dag een strafschop.

22 november 2020 om 19:29

Komop man, probeer je te provoceren ofzo? Met alle geluk van de wereld blijft Twente in de wedstrijd en door een goedkope penalty (ja ik ken de regels, maar vond dit een natuurlijke beweging. Was een soort reflex/gezichtsbescherming tegen een kanonskogel van redelijk dichtbij) scoren ze een goal.

PSV moet wel eens met de aanvallers samen gaan zitten, want alles gaat goed, tot de beslissende pass moet komen. Dan gunnen ze elkaar toch net wat te weinig.

Nadat ik psv de eerste helft had zien spelen dacht ik dat ze het Ajax echt heel moeilijk konden gaan maken. Onbegrijpelijk dat het maar 1-0 stond, en ook onbegrijpelijk dat Twente een half uur lang veel beter was dan psv in de tweede helft. 1-1 uiteindelijk een redelijk eerlijk resultaat, maar dat het nog een wedstrijd is geworden mag PSV zich aanrekenen

Prachtig team dat Twente, wat een strijd en dat toch met middelmatig materiaal qua spelers, doet Jans goed. En wat een goede ontwikkeling maakt Drommel door echt een punten pakket!

22 november 2020 om 21:37

Drommel was vandaag absoluut de ster. Die pakte een penalty knap en maakte prachtige reddingen. Dan zit het PSV ook wel wat tegen die eerste 60 minuten, maar Drommel dwingt dat deels af. Strijd over en weer gezien trouwens, leuke wedstrijd als neutrale toeschouwer!

Eerste 60 minuten waren uitstekend, daarna stortte het helemaal in. Conditioneel is de speelstijl van Schmidt gewoon niet 90 minuten vol te houden. Laat staan met 10 wedstrijden in 31 dagen. Donderdag niet winnen en het gaat weer helemaal de verkeerde kant op dit seizoen

Pfff wat speelde PSV goed de 1ste helft wij kwamen totaal niet in ons spel (verdienste van psv).. gelukkig speelde we 2de helft wel stukken beter.. komen wel door een onterechte penalty op gelijke hoogte.. haha wat ben ik blij met dit bonus punt

22 november 2020 om 18:48

Het was hands van Gakpo, tegenwoordig gaat die dan gelijk op de stip + een gele kaart. Zo zijn de regels en dat wist Gakpo ook gelijk. Gefeliciteerd met het punt

22 november 2020 om 19:01

Deels, maar FC Twente was ook gewoon erg slordig in de passing. In de tweede helft kwamen er meer ballen aan, maar het bleef behoorlijk slordig. Dat je maar 2 seconden de tijd krijgt maakt het niet automatisch oke dat je geen bal over 10 meter kunt passen.

Er was maar 1 ploeg die recht had op drie punten en dat was Psv. PSV vergat zichzelf met name in de eerste helft te belonen, het had toen al 0-3 of 0-4 moeten staan, en behoudens 15/20 minuten in de tweede helft heeft twente ook niet echt iets in kunnen brengen. Echt doodzone dit puntverlies, ben er echt goed ziek van.

22 november 2020 om 18:48

In die 20 minuten had Psv ook gewoon kunnen verliezen. Dat hebben we tegen Paok ook gezien. Wel opvallend dat Psv in de tweede helft minder scherp lijkt, terwijl ze in de eerste helft heer en meester waren.

22 november 2020 om 19:03

Al met al was psv beter. Maar recht op een overwinning hebben als je een onterechte penalty mist en Twente terug laat komen ben ik het niet mee eens.

22 november 2020 om 19:40

Recht? Als je niet scoort, dan heb je er ook geen recht op.

verschrikkelijke tweede heft Opnieuw. En dan een onbegrijpelijke wissel van duckface Schmidt om Mauro te brengen. Mauro brengt helemaal niet. Daarnaast hoef ik Zahavi de komende tijd ook niet te zien. Wat een wanprestatie.

Terecht gelijkspel gezien de 2de helft. Het verval is te groot en ik denk dat dit komt door het drukzetten en de energie in de 1ste helft. PSV oogde daarna helemaal kapot en de enige die nog een redelijk niveau haalden waren Mvogo en Sangare. Nu op naar PAOK, die gewonnen moet worden. Alles minder betekent uitschakeling in Europa.

Schmidt out? Wat een zaadpot. Moet je met 5-0 voorstaan in de eerste helft en heb je je kapot gelopen om de 2e helft totaal geen puf meer te hebben. Wat een niveau zeg. Hou maar op met die pressing want daar breek je alleen de spelers maar mee. Wat waren Rosario en Zahavi slecht, ongekend. Mauro mag ook wel verkocht worden. Enige voldoende is Dumfries, strijder.

22 november 2020 om 18:47

Zaadpot? Ik heb PSV jaren niet zo goed zien spelen als in de eerste helft. 1-1 is zonde, maar dat kun je de coach niet echt aanrekenen. Als ze de helft van de kansen hadden gemaakt stonden ze 3-0 voor bij rust

22 november 2020 om 18:49

En dan nog met een lege tank de 2e helft in. Dat hele pressing voetbal vind ik maar niks, past niet bij PSV.

22 november 2020 om 18:50

Eén slechte helft kan je de trainer inderdaad niet aanrekenen, maar dit is zeker niet de eerste keer. Met als dieptepunt tegen Paok.

22 november 2020 om 19:28

Wacht maar. Als de selectie van PSV meer conditie heeft opgedaan en dit soort voetbal 75 minuten per wedstrijd op de mat kan leggen, gaat PSV oogsten. Men zit nu nog in een transitie periode en de vele besmettingen hebben daar geen goede invloed op gehad, maar als de spelers meer inhoud hebben wordt het genieten.

Trots op onze FCT. Knap punt, mooie pot, op naar RKC.

Wat een schrijnend contrast tussen de eerste en tweede helft. Teveel weggegeven en helaas een lullige penalty tegen. Denk dat het kampioenschap zo wel heel gauw weggegeven wordt.

22 november 2020 om 18:49

Nog steeds slechts 4 punten, wat als het wel gaat lopen

22 november 2020 om 18:52

Als ik zie dat Ajax op halve kracht 5-0 wint dan vrees ik dat het niveauverschil te groot is, maar dat zal waarschijnlijk de waan van de dag zijn.

22 november 2020 om 19:00

Toch kun je heel veel wijten aan de trainer. Elke ploeg weet dat PSV op is na 60 minuten. Daar gaan ploegen zich op instellen. Nu heeft PSV ook wel veel pech gehad vandaag, maar het oogt ook niet als een geoliede machine of iets dat daar enigszins in de buurt komt. Ik blijf erbij dat dit PSV veel beter rendeert in een 4-3-3 opstelling en bovendien is gedoseerd druk zetten veel effectiever en het vergt veel minder inspanning. Zelfs de commentator zei na 35 minuten al dat PSV dit nooit vol gaat houden. Dan weet een tegenstander dat ook. Anderzijds ook een troost voor Psv'ers dat dit PSV veel beter kan als je naar de spelers kijkt. Echter vraag ik me ten strengste af of deze Schmidt capabel genoeg is om dat eruit te halen.

22 november 2020 om 19:07

Ik denk dat hij nog wat tijd nodig heeft om zijn systeem erdoor te rammen. De eerste helft bood enorm veel perspectief, maar conditioneel was het niet te belopen. Verder mag de aanval wel een cursus 'samen spelen, samen delen' volgen. Als de bal wat vaker werd afgelegd had je de wedstrijd voor rust in handen. Ik denk ook dat een 4-3-3 beter is, met malen in de spits en gakpo en madueke op de flanken, maar deze opstelling is ook prima. Zodra er maar wat meer gedoseerd wordt met de energie, zoals je zelf ook juist aangeeft.

22 november 2020 om 20:45

Die tijd heeft hij niet. Spelers raken alleen maar vermoeider naarmate het seizoen vordert. PSV verspilt veel te veel energie in een te korte periode om niet in gevaar te komen. Bovendien is het daar achterin ook niet heel stabiel. PSV heeft verder ook veel ruimtes tussen de linies waardoor spelers grote afstanden moeten overbruggen in balbezit buiten het druk zetten zonder balbezit.

Tja, zo gaat het al het hele seizoen, veel creëren weinig scoren en de deksel op de neus.

23 november 2020 om 10:26

Zo gaat het helaas al vele seizoenen... lijkt wel alsof PSV maar 2 scenarios heeft:

1. PSV komt vroeg op voorsprong, speelt beter, scoort niet meer, krijgt het deksel op de neus tegen het einde van de wedstrijd.

2. PSV komt op achterstand, levert dan een enorme inspanning, maakt gelijk en aan het einde van de wedstrijd valt dan alsnog de winnende voor Psv.

Echt 80% van de wedstrijden van PSV volgt een van deze 2 scenarios. Als de tegenstander echt heel zwak is/speelt (willem 2, Ado) dan wil PSV nog wel eens comfortabel winnen, maar dat gebeurt dus echt maar zelden.

2 onzin penalty's. Zahavi.. man man man. Eerste helft hadden we het af moeten maken. Goed spelen maar jezelf niet belonen. Na 55 minuten was de tank leeg.

22 november 2020 om 19:06

Wel eens. Allebei geen penalty. Onvoorstelbaar hoe die scheidsen knooien met meer hulpmiddelen. Twente kwam goed weg eerste helft. Tweede helft kwamen we er weer bovenop en kon het beide kanten op.

22 november 2020 om 19:18

Handen horen daar niet, bal gaat richting goal, dus een penalty. Die van psv was wel echt een onzin-penal, ja.

Psv begon goed, maar besefte niet dat de wedstrijd minstens 90 minuten zou duren. De tank was leeg. Hoe kan dat? Verkeerd getraind? Ik zou willen weten of Schmidt nu al meer punten heeft verloren dan Bommel. En dan komen de zwaarste maand januari nog.
wat doen Zahavi en Sangare hier in Nederland

22 november 2020 om 18:48

Wel dan van Bommel in zijn eerste seizoen, maar die had een krankzinnig 1e half jaar. T.o.v. Vorig seizoen niet, 2x puntverlies in 9 wedstrijden is ook niet per definitie dramatisch of slecht

22 november 2020 om 18:50

Sangare doe je echt te kort mee

22 november 2020 om 18:54

Sangarè is een van de betere spelers. Sterk aan de bal, hoge fysiek en altijd gericht naar voren. Je comment snijdt geen hout.

22 november 2020 om 18:58

Niet waar. Hij voegt niets toe. Onder Bommel werd er ook wel eens met 2 controleurs gespeeld. Rosario en??? Dat was beter. Deze man is wel groot en sterk, maar qua niveau is PSV te hoog gegrepen. In Nederland lopen veel betere spelers dan hij voor zijn positie

22 november 2020 om 21:30

PSV te hoog gegrepen? Grapjas. Sangare is onze beste middenvelder, hij is één van de weinige die elke wedstrijd weet te presteren en ook elke wedstrijd beter begint te worden. Schei toch uit man, jij snapt duidelijk niks van voetbal.

Nou, we hoeven ons in elk geval geen illusies te maken. Dit PSV gaat van z’n levensdagen niet in de buurt komen van een kampioenschap. Het seizoen is nog lang, maar daar waar Ajax alles op 60% gemakkelijk wint, laten wij het gewoon weer lopen.
Voorin zoveel scorend vermogen en talent, maar die heren lijken alleen voor hun eigen BVtjes te spelen.... Leg een bal af en je gaat met 4-0 rusten....
Geen illusies in Eindhoven iig! Gaat zo nog een lang seizoen worden iig.

22 november 2020 om 19:02

Je had vandaag ook gewoon pech. Bij de onterechte penal kon ik niet eens boos worden, omdat PSV er al drie had moeten maken. De trainer moet zijn tactiek wel aanpassen, want na 55 minuten zakte het kaartenhuis in en kon Twente het spel maken.

Qua spelersmateriaal is een kampioenschap zeker haalbaar.

PSV ga toch jezelf eens belonen met die 1e helft. Nu onnodig puntverlies van deze bizar labiele ploeg.
Het maakt geen zak uit welke trainer voor de groep staat. Het probleem is PSV zelf. Elke keer hetzelfde liedje en elke keer wel wat waarom het niet lukt. Dit seizoen wordt ook weer niks.

Ajax is velen malen beter op alle fronten. Dat haalt PSV nooit meer in. Klaar mee!

22 november 2020 om 18:53

Dat is echt de grootste onzin. Ze waren vandaag gewoon onnauwkeurig in de afwerking en hadden het geluk niet mee. Om dan gelijk zo negatief te zijn, is wel erg overdreven. Schmidt neemt ten eerste veel risico met deze manier van spelen en bovendien staat het ook tactisch niet lekker. Deze ploeg is tot veel meer in staat, maar in plaats daarvan speelt deze meneer kamikaze-voetbal met een verkeerde tactiek. Met het speelschema van PSV gaan die spelers namelijk niet wennen aan de oneindige conditie-eisen van de trainer. Ploegen gaan zich erop instellen dat het vat leeg is na 50-60 minuten en dan is PSV ineens wel erg kwetsbaar. Die moeten gewoon weer 4-3-3 gaan spelen en gedoseerd druk zetten. Anders ga je nog vaak tegen puntverlies aanlopen, ook in wedstrijden waarin je de eerste 50-60 minuten een stuk beter bent.

Beide penalties vind ik onterecht eigenlijk. De eerste was sws schandalig, maar ook aan die handsbal kon Gakpo weinig doen.

22 november 2020 om 18:48

Dat zijn helaas de regels nu. Gaat echt nergens over, want hier kun je niks aan doen.

22 november 2020 om 18:50

Klopt penalty van Twente had ook een onrechtvaardig gevoel maar dat zijn de regels tegenwoordig. Het is wachten is tot de eerste speler die bewust de bal tegen de hand speelt.

22 november 2020 om 18:50

Ja maar die tweede klopt reglementair wel

22 november 2020 om 18:55

Mee eens. Die tweede kun je ongetwijfeld reglementair wel goedpraten, maar als je zo'n bal tegen het hoofd krijgt, wordt je pas 10 minuten later een keer wakker op een brancard. Hij liep namelijk ook niet met de armen te zwaaien. Maar goed, dat Nederlandse scheidsrechterskorps is dan ook gewoon een aanfluiting van de bovenste plank. De zoveelste mispeer van de Knvb.

Het is lekker voetballen tegen PSV de 2e helft. Eigenlijk is het een wanvertoning.

Volgende keer voor elke gemiste kans, een boete en 10 minuten straftraining. Ook weer hoofdrol voor VAR met 2 bizarre penalties.

De wet van het voetbal: Als je zelf de kansen niet benut, maakt de tegenstander ze wel. Vandaag weer gezien, PSV dominant in de eerste helft. Maar de tweede helft, man man man. Geen wil om te winnen gezien en slap voetbal. Complimenten aan Twente en zeker in de tweede helft, zeker effectief gevoetbald en ze konden ook gewoon winnen.

Leuke pot. PSV had na 55 minuten al wel met 0-4 voor MOETEN staan, buiten de belachelijk strafschop om. Wat een waardeloze beslissing. Maar goed dat Zahavi (die veel kansen mistte) de penalty niet maakte. Ben als Twente supporter dik tevreden, want we hebben echt gevochten tegen een heel goed PSV.

PSV de eerste helft veel beter, tweede helft ging enigszins gelijk op. FC Twente was in de eerste helft wel heel erg slordig in de passing en in de tweede helft was de passing ook nog niet op een acceptabel niveau. Dat zal deels komen door de kwaliteit van de tegenstander, maar ook zeker deels omdat sommige spelers er niet lekker in zaten. Het is overigens wel werkelijk een ramp met dat Nederlandse scheidsrechterskorps. Die penalty in het voordeel van PSV was werkelijk waar lachwekkend en de tweede was weliswaar meer tegen de regels in, maar je kunt moeilijk het gezicht maar in de bal gooien bij zo'n kanonskogel. Het is ook niet zo dat hij met de armen zwaaide of iets dergelijks. Echt lachwekkend, die Nederlandse arbitrage en als het niveau daarvan zo dramatisch laag is, helpt zo'n VAR ook niet. Dan wordt de onkunde van die mensen alleen maar uitvergroot evenals de situaties op zo'n moment. Erg blij met deze punten, want dit was wel een cadeautje.

Hoe kan het zo zijn dat Cocu van Bommel en nu schmith allemaal elke keer die pablo rosario opstellen ... Is het een prestatie dingetje dat ze denken hier een all round middenvelder van te maken omdat hij een beetje een leuke fysiek heeft? Die jongen bakt er helemaal niks van zodra er wat druk op komt of het tempo omhoog moet. Kost je nog bijna het gelijke spel ook met zn waardeloze inspeelpasses in de 88e minuut. Ik kan er niet bij. Enigste jongen die 2 weken rust heeft gehad zakt weer volledig door het ijs.

22 november 2020 om 18:52

Idd. En dat terwijl je Fein op de bank hebt zitten.... Snap er weinig van.

22 november 2020 om 20:35

Ook wel vreemd trouwens dat Sangare zo vaak in de 16 van de tegenstander te vinden is. Begrijp me niet verkeerd; hij is een uitstekende verdedigende middenvelder, maar PSV kwam een aantal keren in de problemen omdat hij nog niet terug was en in aanvallend opzicht brengt hij eigenlijk niets. Die laat je dan toch niet ver voorbij de middellijn komen? Ik vraag me af wat dan z'n instructies zijn.

Het was weer ouderwets inspiratieloos PSV-Fussball. Man man man, wat slecht dit. Eerste helft was redelijk. Maar aan de bal heb ik tweede helft geen enkele goed opgezette aanval gezien. Laat staan een uitgespeelde kans. Dat pressie voetbal van Schmidt is toch om te gieren.Boscagli en Teze krijgen de opdracht om alle ballen naar voren te rammen waarbij ze Twente moeten vastzetten op eigen helft. Maar elke keer wanneer PSV dat probeerde kon Twente daar telkens onderuit voetballen en werden ze direct gevaarlijk. Psv kan geen 90 min pressie voetbal spelen. Dat kost ze teveel energie en focus. Ze moeten hun fysieke en energie doseren en de wedstrijd controleren op balbezit, zeker als tank bij spelers leeg dreigt te raken. Maargoed, met Schmidt is telkens hetzelfde hetzelfde liedje.Tweede helft kakt het in en dan loopt de tegenstander over je heen. Ik zie het tactische genie van Schmidt niet. Psv teert vaak volledig op de individuele klasse van de spelers. Götze, Gakpo die een mannetje uitspeelt, of malen die wegdraait van de man maar verder is het collectief erg matig en er is geen back-up plan voor als de tank leeg is bij de spelers. Hoeveel wedstrijden moeten we nog punten verspelen voordat Schmidt het door krijgt?

Pffff even bijkomen 1-1 hee blij mee. PSV de eerste helft veel beter dan Twente. Die Drommel zit niet voor niks bij Oranje, die man pakt zo veel punten voor ons. Vandaag alweer een penalty gestopt.

Bonus puntje verdient dacht ik 👍🏻Drommel MOTM

Kopbal van viergever? Heeft er wel iemand van Vz de wedstrijd gevolgd

Wat betreft de poll: Het is een terechte penalty als je de huidige regels volgt, maar dat zijn ook gewoon kutregels, dus in die zin is het een onterechte penalty.

22 november 2020 om 19:26

Je bedoeld neem ik aan de penalty van Twente , want die PSV penalty is echt een schande die werd gelukkig gemist , ik raad de mensen van de var aan eens bij specseavers langs te gaan want dit was echt lachwekkend . Die Twente kreeg vind ik ook zwaar want je kunt je arm toch niet weghalen op zo’n kleine afstand .

Man, wat heb ik me weer zitten ergeren aan mijn club. Ballen ver naast, hoog in de tribune, foute passes o.a. naar de verkeerde kleur, en natuurlijk een doelpuntje uit de kluts. We moeten het er helaas maar mee doen, maar maak me langzamerhand wel zorgen om het niveau en de toekomst van dit PSV. Op naar donderdag ....

Ik heb net even de samenvatting gezien. Die twee pingels waren natuurlijk lachertjes, maar ik schrok wat van de verdediging van PSV. Op deze manier moet de aanval echt elke wedstrijd minimaal drie keer scoren. Over de VAR en van Boekel is niks te zeggen. De eerste penalty was niks, de tweede is in principe ook niks aan de hand, maar UEFA wil dus nu dat alle hands pingels zijn. Slaat natuurlijk nergens op. Hoe dan ook maar 1-1 voor PSV. Toch zeg ik er bij, Twente thuis is nooit makkelijk. Als Ajacied weet ik dat ook.

Die penalties, allebei…! Kap toch met die onzin regels. Komt niet eens in de buurt van wateen penalty hoort te zijn

Het is voor tegenstanders van PSV inmiddels een bekend concept : PSV begint stormachtig, dat houden ze een tijdje vol en na rust is de tank leeg terwijl het verschil nog niet gemaakt is. En dan sla je toe en kun je ondanks mindere kwaliteit toch resultaat halen. Het is een nog niet gelegd puzzelstukje van Schmidt waar dankbaar geprofiteerd van kan worden.

22 november 2020 om 20:42

Het is bovendien erg gevaarlijk, want dit zijn juist de fases waarin het schema zoiets nog toelaat. Naarmate het seizoen vordert, neemt de vermoeidheid alleen maar toe. Je kunt een ploeg ook onder druk zetten zonder zoveel energie te verspillen.

Wat een geweldige keeper Drommel, hij heeft zich zo sterk ontwikkeld. 2 jaar terug heel onzeker en nu pakt hij punten voor Twente, Deze jongen verdient het om te blijven bij Nl-elftal . Voor mij veel beter dan Bijlow

Elke VAR wil iets te doen hebben. Beetje aandacht en zo. Stukje inspraak. Anders zit je maar in die regie studio naar zo'n wedstrijd te loeren. Niemand ziet je. Koffie en een gevulde koek, nog een koffie. Gebeurt NIKS.
Tja, wat doe je dan ? Alle beelden uitpluizen, stills bestuderen...ineens heb je iets gevonden en kom je eindelijk in actie. Je bestaat weer. Je roept de ref naar het scherm, schreeuwt je mening in zijn oortjen...je bent belangrijk, iedereen is weer attent op je gemaakt, mooi man. Lekker

Heel onnodig puntverlies als je het mij vraagt. Als we ons dit seizoen willen meten met Ajax, en ik ben overtuigd dat het moet kunnen, moeten we dodelijker worden. Het gebeurd te vaak dat PSV het nalaat om bij de rust met 3-0 voor te staan, waardoor de tegenstander in leven blijft. Vervolgens wordt het uit het niets 1-1 en hebben ze de mentaliteit niet om de rug te rechten. Ajax maakt er wel 3 in één helft en dan is het gespeeld. Als dat nou eens lukt zie ik nog heil in dit seizoen, anders niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

10 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 32 19 1 0
2019/2020 PSV 14 11 1 0
2018/2019 PSV 31 10 4 0
2017/2018 Jong PSV 22 13 2 0
Laatste voetbalnieuws

Donyell Malen kreeg dringend advies van Duitsers in aanloop naar transfer

Donyell Malen werd in aanloop naar zijn miljoenentransfer naar Borussia Dortmund geadviseerd door zijn Duitse ploeggenoten. De aanvaller keerde PSV deze week de rug toe voor een avontuur in de Bundesliga...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren