‘Marcel Brands kan absolute toptransfer in de Premier League maken’

Zondag, 22 november 2020 om 10:36Rian Rosendaal • Laatste update: 23:16

Marcel Brands is 'de absolute topkandidaat' van Manchester United voor de functie van Director of Football, zo weet de The Sun zondag te melden. Vice-voorzitter Ed Woodward is momenteel verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid op Old Trafford, maar the Red Devils willen iemand aantrekken die zich puur en alleen bezig houdt met de aankopen voor manager Ole Gunnar Solskjaer, zo klinkt het in de Engelse media. Brands is sinds 2018 werkzaam voor Everton.

Bij Manchester United is men met name onder de indruk van de transferdeals van Brands van afgelopen zomer. De Everton-directeur wist James Rodríguez (Real Madrid), Allan (Napoli) en Abdoulaye Doucouré (Watford) naar Goodison Park te halen. Brands, met een aflopend contract bij the Toffees wordt door Italiaanse media tevens in verband gebracht met het technisch directeurschap bij AS Roma. John de Jong, zijn opvolger bij PSV, is eveneens genoemd in het Stadio Olimpico. Brands lijkt echter de betere papieren te hebben momenteel.

The Sun rept zelfs over een aanbod van Manchester United dat simpelweg niet te weigeren is voor Brands. De Engelse recordkampioen is al enige tijd op zoek naar een geschikte kandidaat voor de rol van Director of Football, iemand die de vaak bekritiseerde Solskjaer de nodige steun kan geven. In het recente verleden werden oud-spelers Rio Ferdinand en Edwin van der Sar al naar voren geschoven voor de nog te ontwikkelen functie op Old Trafford. Daarnaast is Antero Henrique (Paris Saint-Germain) in verband gebracht met Manchester United.

Er is al enige tijd forse kritiek op het transferbeleid van Manchester United. Onder meer over de komst van Donny van de Beek, die nog geen basisplaats heeft onder Solskjaer, is de nodige discussie geweest. Er was tevens veel onvrede over het mislukken van een deal met Borussia Dortmund voor Jadon Sancho. In het verdere verleden legde Manchester United veel geld neer voor onder meer Alexis Sánchez en Ángel Di María, aankopen die nooit wisten uit te groeien tot echte publiekslievelingen.


Poll

Denk jij dat Marcel Brands klaar is voor een club als Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door schop1989)

Bijzonder zou dat zijn. Laat hem eerst bij Everton wat neerzetten. Eerste jaar mag je hem niet op beoordelen omdat hij er net zat. Tweede jaar was slecht ook van zijn kant en nu jaar 3 is de start goed geweest. Beetje karig om bij United aan de slag te gaan.

22 november 2020 om 10:57

Volgens mij heeft hij daar al aardig wat uitstekende transfers gedaan. Het is aan de coach om daar ook goed mee te presteren. Ik weet bijna zeker dat Brands wel spelers als Sancho bij United binnengehaald zou hebben.

22 november 2020 om 11:04

‘Het is aan de coach om daar ook goed mee te presteren’. Ja alleen wie zet de coach daar neer? Dat is Brands. Hij heeft duidelijk goede transfers gedaan echter heeft hij de verdediging ook meerdere malen ‘vergeten’.

22 november 2020 om 11:34

Alsof zo'n United alleen bij Brands uitkomt op basis van zijn tijd bij Everton.... Hij is daarvoor ook bij meerdere clubs succesvol geweest.

22 november 2020 om 13:34

7 jaar bij PSV nodig gehad om kampioen te worden omdat hij consequent een onevenwichtige selectie samenstelde. Bij AZ kreeg hij dezelfde kritieken. Zo indrukwekkend is het allemaal niet geweest hoor.

22 november 2020 om 14:35

Dat ze jou niet zo’n shortlist laten maken Master D- jij lijkt het allemaal wel te weten.

22 november 2020 om 16:51

In vergelijking met wat die minkunkels (lees Woodward) bij United er sinds het vertrek van Ferguson van gemaakt hebben weet je het al snel beter. Zelfs afgelopen zomer dat ze Donny halen als duurste aankoop terwijl op zijn positie al de beste speler van de club staat. Die 40 miljoen had je aan iemand anders kunnen besteden ja.

22 november 2020 om 14:41

Nou ik zie als united fan liever geen woodward meer. Door hem hebben we veels te veel betaald voor spelers. En we missen nog steeds een cb cdm en een rm..

Sorry maar ik vind Brands geenzins voldoen voor deze functie. Zijn afgelopen transferzomer is met name te danken aan de invloed van de trainer, en verder vind ik het transferbeleid bij everton veelal niet noemenswaardig. United moet voor een bewezen naam gaan, wie dat is weet ik niet maar alstublieft geen brands.

22 november 2020 om 11:00

Wie is dan een bewezen naam? Brands heeft de laatste jaren het waarschijnlijk als een van de beste technische directeuren gedaan in de PL. Maar dan ligt het natuurlijk weer aan de coach he. Misschien mag je hem niet, maar Brands zou in een ieder geval al 10x beter zijn dan dat zooitje wat er nu zit bij United.

22 november 2020 om 11:04

Ik zeg niet dat Brands niet beter is dan Woodward. Maar de transfers van Rodriguez en Allan zijn echt toe te schrijven aan Ancelotti en niet aan brands. Met een bewezen naam bedoel ik iemand die een club heeft opgebouwd, eventueel iemand uit de Redbull school. Ik heb niks tegen Brands en gun de beste man alle succes van de wereld, maar voor ik hem zou overwegen voor United moet hij toch echt iets neerzetten bij everton met nog een goede transferperiode en een succes met everton.

22 november 2020 om 11:04

Een van de betere? Weet je wat Everton uitgegeven heeft de laatste jaren en wat hun eindklasseringen waren?

22 november 2020 om 11:22

Haha als 1 van de beste gedaan in de PL. 75 tot 80 procent aan de inkomsten wordt bij Everton besteed aan salarissen. Honderden miljoenen uitgegeven en nog 0x in de buurt van Europees voetbal geweest omdat de verkeerde trainer er zat of omdat het aangekochte materiaal toch niet zo goed was.

22 november 2020 om 11:26

Beste technische directeuren? Op basis van wat precies? Enige wat hij doet is met een flink budget 'afdankertjes' van grotere clubs ophalen. Weet niet wie er over het beleid bij Leicester gaat maar dat vind ik veel indrukwekkender.

22 november 2020 om 11:59

Vergelijk de selectie van Everton nu eens met die van een paar iaar geleden. Dat zegt genoeg.

22 november 2020 om 12:08

Het zou dan ook heel erg zijn als die selectie slechter was nadat er 400 miljoen in gestopt is.

22 november 2020 om 13:46

@lierse1997 en als ik dit zeg over Guardiola en zijn aankoopbeleid dan benoem je allemaal randzaken en zeg je dat geld niks zegt over je eindklassering of je CL prestaties

22 november 2020 om 21:21

En wat heeft Brandts dan zo super gedaan? Het enige wat hij heeft gedaan is afdankertjes gekocht van de bekendste clubs ter wereld (digne, Mina, Delph, Gomes, Walcoot, Rodriguez, Kean, ...). Hij heeft niks uit zijn hoed getoverd of iets spectaculair gedaan. Integendeel. Ik zie hem nog de zoveelste aanvallende speler kopen waarbij ze dan het seizoen hebben gestart met 3 centrale verdedigers. Aan de koop toe haalt zijn club de laatste 3 jaar niet meer punten dan het jaar voordien. Eigenlijk wel schandalig als je een pak meer uitgeeft dan je naaste concurrenten.

22 november 2020 om 11:57

Richarlison en Digne zijn toch geweldige aankopen van Brands. Absolute sterkhouders en je ziet als die twee er niet zijn Everton een stuk minder sterk is.

22 november 2020 om 13:45

als dat zo is dan neemt hij Ancelotti toch gewoon mee naar United?

22 november 2020 om 14:14

Hoe kun je dat nu oordelen? Hij levert de spelers die een trainer wil en als we moeten geloven wat er geschreven is, dan doet hij dat ook nog eens met slimme deals wat de club minder geld kost. Rodriguez is zonder transfersom naar Everton gekomen bijvoorbeeld. We lezen maar een fractie van het werk wat Brands doet en toch kunnen we negatief zijn? Rare gedachtes zijn dat....

22 november 2020 om 19:16

ik reageerde op iemand die beweerde dat de aankopen van Ancelotti afkwamen waar ik ook sterk aan twijfel. mijn punt is meer dat Ancelotti mij een hele goede coach lijkt voor United

22 november 2020 om 21:25

@ Schop1989: De functie dat hij bij Man Utd zou moeten invullen is puur aankoop en verkoop. Als je dan kijkt naar zijn prestaties dan is dit toch gewoon onder het gemiddelde? Hij koopt afdankertjes van topclubs die hij een gigantische loon heeft maar los van de lonen die massa's gestegen zijn merk je dit niet in de punten ondanks dat hij een pak meer heeft uitgegeven dan je concurrenten. Logisch dat we er niet positief over zijn.

23 november 2020 om 20:37

Als je het woord gewoon gebruikt is dat een teken van niet goed uit kunnen leggen waarom iets exact zo is. Ook reageer je niet op mijn argumenten perse, je gooit meer je eigen mening er weer tegenin. Laat ik even reageren op jou argumenten

Rodriguez is geen afdankertje en wat Everton nu laat zien is helemaal zo slecht niet, ook staat Doucoure en Allan lekker te voetballen in dit seizoen. Je ziet ook dat Ancelotti, ja zelfs ancelotti een seizoen nodig heeft om te verbeteren. Zie jij geen verbetering? Ik wel...

Lonen zijn gestegen, dat is correct, maar is dat erg? Volgens mij handelt Brands namens de board die enorm veel geld erin aan het pompen zijn met die rus. Dus wat is er aan ons om hier negatief over te zijn als dat gewoon binnen te perken blijft. Massa's zijn te betwijfelen, want Rodriguez schijnt de helft te verdienen wat hij deed bij Real. Dus weet je dit wel zo zeker of lul je maar een eind raak?

Verbeteringen zie je in het spel, niet direct in de punten, het spel is enorm veel beter en Calvert scoort aan de lopende band. 6e in de PL is niet slecht vind ik, wat vind jij?

Manchester is de perfecte club om binnen te stappen. Veel geld en je kunt het niet slechter doen dan de voorganger.

Natuurlijk zo selectief als maar kan. Brands heeft het tot nog toe verre van indrukwekkend gedaan en profiteert nu van 1 transferperiode waarin de trainer ook een grote rol heeft gespeeld. Anderzijds zou hij dan binnenkomen bij een club waar het op technisch vlak niet zoveel slechter kan. Het kan dus bijna alleen maar beter gaan als je zoveel geld ter beschikking hebt.

22 november 2020 om 14:37

Je wordt dan toch gewoon binnengehaald om intern structuur toe te voegen. Hij heeft ervaring in de BPl en buitenland, en zou relatief goedkoop aan de slag kunnen, past ie de structuur in binnen de club, kan man united over 2 jaar nog altijd voor een absolute topnaam gaan mochten ze dat willen.

22 november 2020 om 19:20

Maar het gaat bij Manchester United niet om het salaris van de technisch directeur, maar om z'n kwaliteiten. Dan lopen er toch wel beteren rond dan Marcel Brands?! Dat is sowieso geen bouwer, maar iemand die graag de portemonnee trekt. Dat hebben ze bij Manchester United al veel te vaak onbeholpen gedaan en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ook Marcel Brands daar niet goed mee om kan gaan.

Voordeel van Brands is dat je precies weet wat je aan hem hebt. In zijn eerste jaar vervangt hij je voorste linie, in zijn tweede je middenrif en in het derde gaat je verdediging op de schop. Na 3 jaar staat 'zijn' team er dus. Vanaf dan gaar het lopen zijn grote zwakte is overigens wel zijn Nederlands voetbalhart. Ondanks dat 3e jaar zal de verdediging altijd een zorgenkindje blijven. Het is niet voor niets dat hij teams van voor naar achter opschoont, zijn passie ligt voorin. Laat dat nou net de kracht van ManU zijn. Voor hen zou een opbouw van achter uit juist belangrijk zijn.Lang verhaal kort: Brands op de lange termijn imo voor iedere ploeg een toevoeging, maar er moet niet direct te veel verwacht worden op de korte termijn.

Begrijp niet dat United niet achter Jon Rudkin aan zit voor die positie. Wat hij de afgelopen jaren heeft gepresteerd bij Leicester City is ongekend. Hij combineert de DoF functie met de functie Hoofd Opleidingen waardoor ook de jeugd kansen blijft krijgen en spelers als Chilwell, Choudhury, Barnes en nu weer Thomas aflevert. Daarnaast heeft het transferrecord van Leicester de 35 miljoen nog niet gepasseerd terwijl het ongetwijfeld spelers krijgt aangeboden en heel verleidelijk is geweest voor gerenommeerde namen te gaan na hun landskampioenschap. In plaats daarvan komen ze geregeld met spelers uit de hoge hoed, die ala Vardy vanaf het 2e of 3e niveau komen en uitgroeien tot publiekslievelingen. Tegen Wolves vond ik James Justin bijvoorbeeld weer fantastisch spelen, dacht dat hij ook een jeugdspeler was, even opgezocht: in 2019 opgehaald bij Luton Town voor 6,7 miljoen euro..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Arsenal5512
9.Everton554
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
G. SigurðssonMiddenvelder326
RicharlisonAanvaller306
D. Calvert-LewinAanvaller2916
André GomesMiddenvelder250
J. PickfordKeeper270
J. KingAanvaller110
R. OlsenKeeper70
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren